Ei tietenkään tarvi tukea köyhiä lapsiperheitä. Pääasia että rikkaiden lapset saavat pitää lapsilisänsä jotta voivat sijoittaa ne suoraan säästötileille.
Se pitäisi saman logiikan mukaisesti laskea tuloksi kaikille, kuten nyt tehdään köyhienkin kohdalla -jotak siis käytännössä eivät saa lapsilisiä lainkaan- ja siten verottaa pois, jos tulotason voidaan nähdä olevan riittävä ilmankin. On siis ihan hanurista käytäntö, jossa ainota hyötyjät lapsilisistä ovat juurikin ne, joilla ei siihen taloudellista tarvetta juurikaan ole, ja voivat se tosiaankin sellaisenaan siirtää sijoituksiin.Kommentoidaan sen verran, että lapsilisien sijoittaminen on ihan normaalia toimintaa myös työläisten keskuudessa. Ei sitä ole tietystikään korvamerkitty, että juuri lapsilisä sijoitettaisiin, mutta suunnilleen puolet sen määrästä kuitenkin menee lapsen salkkuun.
Eikä lapsilisä siis ole mitään lapsien rahaa, vaan tuki vanhemmille. Vanhemmat päättävät mitä sillä rahalla tehdään, eikä lapset niitä mihinkään sijoita. Ehkä tuo oli vaan lapsus, mutta jotku oikeasti luulevat, että lapsilisä on lapsen tuloa. :D
Ja se, että lapsella on hyvä summa rahaa säästössä, on pelkästään hyvä asia. Uskoisin, että tulevaisuudessa nuo voivat hyvinkin vaikuttaa tukiin, vaikkei osinkoja maksavia olekaan ostettu. Siispä jossain vaiheessa pärjätään ilman opintotukea yms.
Lapsilisissäkin saisi olla tuloraja ja sitä voisi maksaa tuon nimellisen korvauksen sijaan enemmän niille, jotka sitä tarvitsevat.
Miten niin köyhät eivät saa lapsilisää? Lapsilisä näyttäisi ensimmäisestä lapsesta olevan vain 94,88 euroa kuukaudessa, mutta toimeentulotuen saajille tuen korotus on ensimmäisestä alle 10-vuotiaasta lapsesta 370,26 euroa ja sitä vanhemmasta lapsesta 411,40 euroa.Se pitäisi saman logiikan mukaisesti laskea tuloksi kaikille, kuten nyt tehdään köyhienkin kohdalla -jotak siis käytännössä eivät saa lapsilisiä lainkaan- ja siten verottaa pois, jos tulotason voidaan nähdä olevan riittävä ilmankin.
Pitääkö tämä muka paikkansa? Mielestäni kyllä lapsilisä lasketaan tuloksi perheelle, kun toimeentulotukea lasketaan, joten toimeentulotuen varassa elävät perheet eivät siten käytännössä saa lapsilisää ylimääräisenä tulona, kuten muut. Onko tämä jotenkin muuttunut jossakin kohtaa ihan huomaamattani? Se siis nimittän yllä mainitussa tapauksessa on ihan sama, minkä kokoinen tuo lapsilisä on, ellei se itsessään ylitä summaa, jonka toimeentulotuen varassa elävä perhe voi maksimissaan saada elämiseen, joka siis -kuten tiedetäänkin - ei varsinaisesti saa hyppimään kengurunloikkia ilosta. Näin ollen en oikein keksi mitenkään, että miten se köyhyysloukussa oleva paskapalkka nauttiva toimeentulotukiperhe voisi saada näitä rahoja minnekään sijoituksiin.Miten niin köyhät eivät saa lapsilisää? Lapsilisä näyttäisi ensimmäisestä lapsesta olevan vain 94,88 euroa kuukaudessa, mutta toimeentulotuen saajille tuen korotus on ensimmäisestä alle 10-vuotiaasta lapsesta 370,26 euroa ja sitä vanhemmasta lapsesta 411,40 euroa.
Lapsilisä vähentää toimeentulotukea. Eli jos olet köyhimpien joukossa ja saat toimeentulotukea, vähentää lapsilisä tuota tuen määrää. Myös lasten säästöt saattaa vähentää tuen määrää.Miten niin köyhät eivät saa lapsilisää? Lapsilisä näyttäisi ensimmäisestä lapsesta olevan vain 94,88 euroa kuukaudessa, mutta toimeentulotuen saajille tuen korotus on ensimmäisestä alle 10-vuotiaasta lapsesta 370,26 euroa ja sitä vanhemmasta lapsesta 411,40 euroa.
Eikö se niin ole, että joku esim. pieksee sinut niin yhtä lailla oikeudessa saamasi korvaukset kivusta ja särystä katsotaan tuloina toimeentulotukea laskettaessa.Lapsilisä vähentää toimeentulotukea. Eli jos olet köyhimpien joukossa ja saat toimeentulotukea, vähentää lapsilisä tuota tuen määrää. Myös lasten säästöt saattaa vähentää tuen määrää.
Sosiaaliturvan leikkaukset ihan konkreettisesti menee lasten lompakolle ja lisää ylisukupolvista köyhyyttä.
Lapsen tilillä olevat rahat voivat vaikuttaa siihen, saako ihminen Kelalta tukia
Lapsen tilillä olevat säästöt voivat olla este perheen toimeentulotuen saamiseen. Lapsen rahoja saa kuitenkin käyttää vain hänen omaksi hyödykseen.yle.fi
Eikö se niin ole, että joku esim. pieksee sinut niin yhtä lailla oikeudessa saamasi korvaukset kivusta ja särystä katsotaan tuloina toimeentulotukea laskettaessa.
Olen itse luopumisen kannalla, mutta en kyllä näe mitään ristiriitaa tuossa SDP:n ja Vihreiden sanomisissa. Kai sitä voi toivoa avointa keskustelua, jossa sitten itse tuovat omaa, vastustavaa kantaansa esiin?A-Studiossa tosiaan SDP ja Vihreät ensin sanoivat kannattavansa avointa keskustelua Ottawan sopimuksesta luopumista. Käytännön keskustelussa kuitenkin argumentoivat luopumista vastaan.
Tuossa avoimen keskustelun toivomisessa tai vaatimisessa on usein kyse määrätynlaisesta vaikuttamisesta, erityisesti vasemmalla. Kun on tiedossa, että oma kanta on jäämässä vähemmistöön, ja mahdolliset tulossa olevat muutokset eivät tue omia näkemyksiä, niin sitten yritetään vihjata siihen suuntaan, ettei asiaan liittyvä keskustelu ja kenties tuleva päätöksentekokaan olisi erityisen avointa.Olen itse luopumisen kannalla, mutta en kyllä näe mitään ristiriitaa tuossa SDP:n ja Vihreiden sanomisissa. Kai sitä voi toivoa avointa keskustelua, jossa sitten itse tuovat omaa, vastustavaa kantaansa esiin?
Tuossa avoimen keskustelun toivomisessa tai vaatimisessa on usein kyse määrätynlaisesta vaikuttamisesta
Ei kai tässä ole kuin joskus kotona, että avoimeksi hyväksyttävä keskustelu on pohjimmiltaan sitä, että minä määrään ja sinä hääräät.Tuossa avoimen keskustelun toivomisessa tai vaatimisessa on usein kyse määrätynlaisesta vaikuttamisesta, erityisesti vasemmalla. Kun on tiedossa, että oma kanta on jäämässä vähemmistöön, ja mahdolliset tulossa olevat muutokset eivät tue omia näkemyksiä, niin sitten yritetään vihjata siihen suuntaan, ettei asiaan liittyvä keskustelu ja kenties tuleva päätöksentekokaan olisi erityisen avointa.
Tätä on nähty mm. taannoisen NATO-jäsenyysprosessin yhteydessä, ja samaan suuntaan on vihjailtu myös puolustusliiton Suomea koskevissa ydinasekysymyksissä. Edellisen osalta sekä yhteiskunnalliselle että parlamentaariselle keskustelulle Suomessa oli komeasti ja reilusti täysi mahdollisuus, ja jälkimmäisten osalta ihan kaikista asioista, kuten olemassa olevista velvoitteista, ei enää tarvita vastaavaa keskustelua, vaikka siihenkin on koko ajan täysi mahdollisuus. Ei tässä ole kukaan enää tarjahalosena ylhäältä kieltämässä sellaista poliittista keskustelua, joka ei myötäile omia kantoja.
Enhän mä tämmöistä tarkoittanutkaan. Lainaamassani viestissä vaan jotenkin kummeksuttiin sitä, että toivotaan keskustelua mutta silti vastustetaan, mikä ei mielestäni ole ollenkaan kummallista. Minusta vihervasemmisto tässä enemmän myöntyy asian avaamiselle. Olisihan voinut vastustaa koko asian ottamista käsittelyyn ja vaatia vain sopimuksissa pysymistä. Ihan muut tahothan asuan ottamista esille ja keskusteluun ovat toivoneet. Vasemmisto ei halua tätä estää, vaikka ideologiansa ja/tai kannattajiensa mielipiteen takia vastustaakin.Tuossa avoimen keskustelun toivomisessa tai vaatimisessa on usein kyse määrätynlaisesta vaikuttamisesta, erityisesti vasemmalla. Kun on tiedossa, että oma kanta on jäämässä vähemmistöön, ja mahdolliset tulossa olevat muutokset eivät tue omia näkemyksiä, niin sitten yritetään vihjata siihen suuntaan, ettei asiaan liittyvä keskustelu ja kenties tuleva päätöksentekokaan olisi erityisen avointa.
Tätä on nähty mm. taannoisen NATO-jäsenyysprosessin yhteydessä, ja samaan suuntaan on vihjailtu myös puolustusliiton Suomea koskevissa ydinasekysymyksissä. Edellisen osalta sekä yhteiskunnalliselle että parlamentaariselle keskustelulle Suomessa oli komeasti ja reilusti täysi mahdollisuus, ja jälkimmäisten osalta ihan kaikista asioista, kuten olemassa olevista velvoitteista, ei enää tarvita vastaavaa keskustelua, vaikka siihenkin on koko ajan täysi mahdollisuus. Ei tässä ole kukaan enää tarjahalosena ylhäältä kieltämässä sellaista poliittista keskustelua, joka ei myötäile omia kantoja.
Joo, enkä tarkoittanutkaan että sinä olisit tarkoittanut. Noin yleisesti ottaen totesin asian.Enhän mä tämmöistä tarkoittanutkaan. Lainaamassani viestissä vaan jotenkin kummeksuttiin sitä, että toivotaan keskustelua mutta silti vastustetaan, mikä ei mielestäni ole ollenkaan kummallista. Minusta vihervasemmisto tässä enemmän myöntyy asian avaamiselle. Olisihan voinut vastustaa koko asian ottamista käsittelyyn ja vaatia vain sopimuksissa pysymistä. Ihan muut tahothan asuan ottamista esille ja keskusteluun ovat toivoneet. Vasemmisto ei halua tätä estää, vaikka ideologiansa ja/tai kannattajiensa mielipiteen takia vastustaakin.
En ymmärrä lainkaan, miksi tuo miinoitus-asia on iso periaatteellinen juttu joillekin vasemmistolaisille Suomessa. Kyllä, iso ongelma varmasti jossain Afrikassa, jossa pikkulapsia räjähtelee koulumatkalla miinoihin, joita on vain lätkitty sinne tänne, mutta eihän tuolla kv-sopimuksen suojaintressillä ole mitään relevanssia Suomen rajamiinojen kontekstissa.
Ottamatta muuhun kantaa, niin eikö venäjän paskamaan pyrkimys -kuten toki sen Kiinankin- tarkoitus olekin ensisijaisesti saada romutettua se sopimuspohjainen ja sääntöjän noudattava maailmanjärjestys?Siihen on montakin syytä. Yksi on se, että vasemmisto on osin ulkoistanut Suomen turvallisuuden ja osan puolustusvoimien varautumista Venäjän hyökkäykseen sopimuspohjaiselle sääntöjä noudattavalle maailmanjärjestykselle.
Jos Suomi alkaa yksipuolisesti irtautua yhteisistä ja hyvin perustein solmituista sopimuksista, niin vassarien puheenjohtaja Koskela ei pidä sitä länsimaiseen arvoyhteisöön kuuluvana toimintana. Vasemmistoliiton Koskela ei kannata Ottawan sopimuksesta irtautumista: ”Emme voi edellyttää muita noudattamaan yhteisiä sop
Jos irtaannumme Ottawan sopimuksesta, olemme Koskelan mukaan ei vain Venäjän tiellä, vaan Venäjän viiteryhmässä.
Täytyy sanoa, että Koskela on aivan sekaisin ja esimerkki siitä, miten kevyillä eväillä nykyään noustaan vassarien ja vihreiden johtoon.
Eivät saa ylimääräisenä tulona, mutta toimeentulotuen määrää se lapsi lisää paljon enemmän kuin mitä se lapsilisä on. Eli esim vertailussa työssäkäyvä yksinhuoltaja vs toimeentulotuella elävä työtön ja rahaton yksinhuoltaja se toimeentulotuella elävä saa perustoimeentulotuen päälle paljon enemmän lisää kuin töissä käyvä saa lapsilisää. Yksinhuoltajille muuten myös toimeentulotuen perusosassa on melkein lapsilisän suuruinen korotus, jonka päälle sitten se lapsi vielä kasvattaa toimeentulotuen määrää lisää.Pitääkö tämä muka paikkansa? Mielestäni kyllä lapsilisä lasketaan tuloksi perheelle, kun toimeentulotukea lasketaan, joten toimeentulotuen varassa elävät perheet eivät siten käytännössä saa lapsilisää ylimääräisenä tulona, kuten muut.
Geneerisen logiikan kautta tarkasteltuna Koskela on, tietenkin, aivan sekaisin ja kassalla, mutta laitavasemmistolaisessa logiikassa hän on "oikealla asialla" ollessaan irrationaalisesti määrättyjä asioita vastaan. Toki oletan, että Vasemmistoliittokin olisi määrätyissä tilanteissa valmis joustamaan sopimuspohjaisesta sääntöjen noudattamisesta, mutta Suomen turvallisuus ja maanpuolustus eivät ainakaan kovin herkästi ole heille tällaisia asioita.Siihen on montakin syytä. Yksi on se, että vasemmisto on osin ulkoistanut Suomen turvallisuuden ja osan puolustusvoimien varautumista Venäjän hyökkäykseen sopimuspohjaiselle sääntöjä noudattavalle maailmanjärjestykselle.
Jos Suomi alkaa yksipuolisesti irtautua yhteisistä ja hyvin perustein solmituista sopimuksista, niin vassarien puheenjohtaja Koskela ei pidä sitä länsimaiseen arvoyhteisöön kuuluvana toimintana. Vasemmistoliiton Koskela ei kannata Ottawan sopimuksesta irtautumista: ”Emme voi edellyttää muita noudattamaan yhteisiä sop
Jos irtaannumme Ottawan sopimuksesta, olemme Koskelan mukaan ei vain Venäjän tiellä, vaan Venäjän viiteryhmässä.
Täytyy sanoa, että Koskela on aivan sekaisin ja esimerkki siitä, miten kevyillä eväillä nykyään noustaan vassarien ja vihreiden johtoon.
Ottamatta muuhun kantaa, niin eikö venäjän paskamaan pyrkimys -kuten toki sen Kiinankin- tarkoitus olekin ensisijaisesti saada romutettua se sopimuspohjainen ja sääntöjän noudattava maailmanjärjestys?
En siis ota nyt kantaa mitenkään siihen pitääkö, vai eikö pidä luopua Ottawan sopimuksesta, vaan ainoastaan siihen, että tällä hetkellä toinen osapuoli pyrkii pitämään kiinni sopimuspohjaisesta maailmanjärjestyksestä, jossa niitä kunnioittamalla ei tietenkään pitäisi sotia edes olla, ja toineen taas ei.
Vai mennäänkö sillä mallilla että Venäjä ei välitä säännöistä, siispä mekin voidaan tehdä mitä lystää ja irtautua asiasta yksipuolisesti. Tämä toimintamalli ei ainakaan suomen tilannetta paranna sopimusperustaisen maailmanjärjestyksen puolustajana.
Tämä on mielenkiintoinen näkemys, jossa rinnastetaan vasta keskusteluun Suomessa tuleva sopimus Venäjän toimiin. Jos Suomi keskustelun jälkeen haluaa sopimuksesta irtaantua, se tehdään niiden ehtojen mukaan jotka on aiemmin sovittu.