90-lukulaiset – uusi kultainen sukupolvi?

  • 247 133
  • 547

Barney

Jäsen
Heitetääs nyt omatkin mielipiteet ketjuun. Noita 90-luvun lopun kavereita on vielä vähän hankala arvostella, mutta otan ne kuitenkin mukaan siten kuin itse näen heidän tilanteensa tällä hetkellä. Jaetaan porukka kahteen osaan: A-luokkaan (tulee varmasti tekemään erittäin kovan uran NHL:ssä) ja B-luokkaan (mahdollista olla kova tekijä NHL:ssä, mutta ihan yhtä todennäköistä myös ettei breikkaa kunnolla NHL:ssä).

Maalivahdit:

A: Juuse Saros (-95)

Saros on mielestäni ainut selvä tähtiluokan veskarilupaus. Saroksellakin on pienenä kysymysmerkkinä pieni koko, mutta hänen muut erinomaiset ominaisuudet paikkaavat kokoa sen verran hyvin, että uskon hänen olevan seuraava tähtiluokan veskari Suomesta. Pään kestävyys on kunnossa, siitä lisätietoja saa katsomalla vaikka U18-pronssiottelun, U20-finaalin tai tämän kauden otteita miesten maajoukkueesta.

B: Joni Ortio (-91), Christopher Gibson (-92), Eetu Laurikainen (-93), Joonas Korpisalo (-94), Ville Husso (-95), Kevin Lankinen (-95), Kaapo Kähkönen (-96), Veini Vehviläinen (-97)

Maalivahteihin voisi ehkä lisätä vielä vaikka Ville Kolppasen ja miksi ei vaikka Janne Juvosenkin, mutta rajataan kuitenkin noihin kahdeksaan nimeen, joissa näen eniten potentiaalia. Tuosta listasta nousee ehdottomasti kirkaimmin esiin Ville Husso, jolla on mielestäni kaikki eväät NHL-maalivahdiksi. Husson kohdalla taitaa suurimmat ongelmat ollakin motivaatiopuolella, koska urheilijan elämäntavat eivät taida olla kovin lähellä Villen intressejä. Sinänsä harmi, koska potentiaalia olisi vaikka muille jakaa.

Muita nostoja tuosta listasta on mielestäni Ortio, Korpisalo ja Kähkönen. Ortio esitteli tällä kaudella jo ihan lupaavia otteita Flamesin maalilla, joten jos hän saisi vain lisää tasaisuutta otteisiinsa, niin olisi ihan tosissaan taistelemassa NHL-paikasta jo ensi kaudella. Korpisaloa en oikeastaan osaa edes perustella mitenkään järkevästi, mutta näkemissäni peleissä mies on ollut erittäin vakuuttava ja osoittanut kovaa potentiaaliaan. Kähköstä pidän myös lupaavana kaverina, vaikka viime kaudella U18-kotikisat menivätkin penkin alle. Isokokoinen ja ketterä, joten eväitä on NHL-tason maalivahdiksi.

Puolustajat:

A: Sami Vatanen (-91), Olli Määttä (-94), Rasmus Ristolainen (-94), Julius Honka (-95), Olli Juolevi (-98), Urho Vaakanainen (-99)

Määttä ja Ristolainen tuovat puolustukselle todella hyvän rungon. Määtän peli on kyllä erittäin ihailtavaa katseltavaa, koska nuoresta iästä huolimattaan hän tuntuu olevan johtava pelaaja kentällä. Määtän peliä katsoessa ei uskoisi hänen ikäänsä, koska moni paljon kokeneempi kaverikin tekee paljon enemmän virheitä kuin Määttä. Määtän uskon olevan vielä uransa aikana ainakin kertaalleen todella lähellä Norrista. Ristolainen taas on sitten vähän erilainen kaveri kuin Määttä. Pelaa paljon uhkarohkeammin, mistä seuraa enemmän virheitä, vaikkakin on jo nyt alkanut pelaamaan huomattavasti varmemmin. Ristolainenkin tulee varmasti tekemään todella kovan uran NHL:ssä.

Vatasen potentiaalia en pitänyt kovin korkealla ennen tämän kauden alkua, mutta Sami yllätti kyllä minut positiivisesti. Uskon kuitenkin Vatasen pelanneen aika lähellä hänen potentiaalinsa ylärajaa. Jos Sami kuitenkin jatkaa tuolla tasolla, niin tulee kyllä pelaamaan todella kovan uran NHL:ssä. Honkaa pidän Vatasta vielä astetta potentiaalisempana kaverina, koska Hongalla on yksi selkeä vahvuus, mikä on pelinavaus. Kiekollisesti pidän Honkaa erittäin lupaavana, mutta luut tarvitsevat vielä vähän lisää lihaa ympärille, jos haluaa pärjätä kulmaväännöissä NHL-pelaajia vastaan.

Sitten päästään näihin kahteen nuoreen jantteriin. Olli Juolevi on kyllä noussut meikäläisen papereissa erittäin korkealle. Miehen peli on ihailtavan näköistä, ja tuo heti mieleen Määtän. Kokoa on hyvin, liike on sulavaa, kiekolliset ratkaisut ovat erinomaisia ja pelaa puolustuspäässä erittäin kypsästi. Jätetään nämä superlatiivit tähän, mutta tullaan varaamaan ensi kauden päätteeksi ykköskierroksella, todennäköisesti vielä puolenvälin paremmalla puolella. Urho Vaakanainen on sitten siitä mielenkiintoinen kaveri, että Tero Lehterä (jota arvostan erittäin paljon junioripelaajien arvioinnissa) sanoi Vaakanaisen olevan paras puolustaprospecti Suomesta ikinä. Näkemäni perusteella Lehterän pointissa on kyllä järkeä, mutta itse en ehkä välttämättä puhuisi vielä kaikkien aikojen parhaasta. Todennäköinen ykköskierroksen varaus kuitenkin.

B: Kristian Näkyvä (-90), Teemu Eronen (-90), Tommi Kivistö (-91), Jyrki Jokipakka (-91), Rasmus Rissanen (-91), Jani Hakanpää (-92), Petteri Lindbohm (-93), Esa Lindell (-94), Ville Pokka (-94), Mikko Vainonen (-94), Alex Lintuniemi (-95), Veeti Vainio (-97), Juuso Välimäki (-98), Tarmo Reunanen (-98)

Toivottavasti ei minkään aivopierun takia jäänyt ketään pois. Nostetaan esille Lindell, Pokka ja Välimäki. Lindell pelasi Ässissä ihan huikean kauden, mutta tuleeko tekemään kuitenkaan hyvää NHL-uraa? Jos murtautuu Starsin pakistoon, niin voi tehdä vielä kovan uran siellä. Pokkaan itse suhtaudun paljon skeptisemmin kuin moni muu. Miehellä on monia puutteita (esim. avaussyötöt), jotka heikentävät kokonaispakettia merkittävästi, joten vaikea uskoa hänen NHL-uraansa. Välimäki taas on Vaakaanaisen kanssa 2017 draftin miehiä. Välimäellä on kokoisekseen hyvä liike, mutta ei ole mielestäni kuitenkaan mitään supertähden ominaisuuksia. Maineikasta NHL-uraa pidän kuitenkin todennäköisenä.

Toivottavasti ei unohtunut ketään merkittävää pelaaja. Hyökkääjistä jatkan myöhemmin, koska merkkimäärän takia pitäisi kuitenkin todennäköisesti jakaa viesti kahteen osaan.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun näitä 90-luvulla syntyneitä lahjakkuuksia listataan pistäisin kyllä joukkoon vähintään mustana hevosena Donskoin (-92). Toki liigadominoinnista on vielä matkaa änärijäille, mutta en ole itse yllättynyt vaikka edessä olisi hienokin ura rapakon takana. Liigassa on kuitenkin käynyt kovaakin veijaria, etenkin työsulkukausien aikana, ja aika harva siellä on pystynyt samanlaiseen dominointiin vaihdosta toiseen. Tietysti NHL on mm. fyysiseltä puoleltaan oma lukunsa, mutta mielenkiinnolla seuraan Donskoin pärjäämistä siellä. Mikäli Donskoi ei onnistu breikkaamaan rapakon takana on hänestä varmasti iloa Suomen maajoukkueelle vielä pitkään.

Donskoihan dominoi A-junnuissa jo 17-vuotiaana ja jo sen perusteella pystyi povaamaan kaverille lupaavaa uraa. Hyvän liigastartin jälkeen lopullinen läpimurto otti vähän aikaa, mutta nyt näyttää kyllä hyvältä. Uskon, ettei pissikään mene päähän ja harjoittelu jatkuu laadukkaana jatkossakin. Pahoittelut yhteen aiheeseen keskittymisestä, kunhan tuli mieleen...
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
@Barney todella hyvä ensimmäinen osio, jään todellakin odottamaan sitä seuraavaa. Minuststa näiden nuorien seuraaminen, ja tulevaisuuden joukkueiden hahmotteleminen on erittäin mielenkiintoista. Koivut ja Selänteet meni jo uudet kujeet ovat ovella ;)

Tuosta Barneyn kirjoituksesta kyllä jo huomaa valtavan potentiaalin joka tuohon pakiston runkoon liittyy. Riittävästi ihan huippu lahjakkuuksia, ettei tuolla kyllä jäädä jalkoihin. Pakiston osalta omat ajatukset yleensä kohtaavat muiden kanssa, mutta hyökkääjistön talentista olen varmaan aika monen kanssa eriävillä linjoilla, kun on niin vahva luotto muutomaan villiinkorttiin.
 
Kun näitä 90-luvulla syntyneitä lahjakkuuksia listataan pistäisin kyllä joukkoon vähintään mustana hevosena Donskoin (-92). Toki liigadominoinnista on vielä matkaa änärijäille, mutta en ole itse yllättynyt vaikka edessä olisi hienokin ura rapakon takana.

Ei tule lähistoriasta mieleen oikein ketään 23-vuotiasta alle piste per peli liigahyökkääjää joka olisi breikannut änärissä. Ehkä tosin joku Komarovin kaltainen pidempi reitti? Muuten juna taitaa olla mennyt tai kyseessä on todella harvinainen yksittäistapaus.
 

Batigoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
@Barney Tuosta Barneyn kirjoituksesta kyllä jo huomaa valtavan potentiaalin joka tuohon pakiston runkoon liittyy. Riittävästi ihan huippu lahjakkuuksia, ettei tuolla kyllä jäädä jalkoihin. Pakiston osalta omat ajatukset yleensä kohtaavat muiden kanssa, mutta hyökkääjistön talentista olen varmaan aika monen kanssa eriävillä linjoilla, kun on niin vahva luotto muutomaan villiinkorttiin.

Haluaisitko avata mainitsemisia villikorttilaisia? Esimerkiksi näistä myöhempien kierrosten draft- varauksista olisi mukava kuulla arvioita.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Haluaisitko avata mainitsemisia villikorttilaisia? Esimerkiksi näistä myöhempien kierrosten draft- varauksista olisi mukava kuulla arvioita.

Varsinaisesti minulla ei ole kuin yksi villlinkortin pelaaja. Enkä ole kovin paljoa hänen esityksiään nyt seurannut, mutta se olisi Saku Mäenalanen. Jotenkin vaikeaa kuvitella että ne esitykset nuorten kisoissa olivat sattumaa, joku taito sillä jätkällä pitää olla. Mäenalasen ura ei vain lähtenyt nuorella iällä mitenkään hyvin käyntiin miesten sarjoissa, mutta nyt näyttäisi olevan tapahtunut pientä petrausta. Ehkä se lanka sieltä viellä löytyy ja pystyy löytämään saman tason myöskin miesten peleihin, sitten vähän vartuneemmalla iällä. Ehkä pystyy ponnistamaan viellä puskista tekemään änäri uran, kuitenkin Mäenalasen profiili on kuin tehty NHL:llään. Pitkä poika, pystyy nopeisiin ratkasiuihin maalinteko sektorilla, ja olisi vielläkin paljon varaa kehittää fysiikkaansa ja saada lihaa varteensa.

Kärppä miehet/naiset varmasti osaisivat kommentoida paremmin Mäenalasen tämän hetkistä tilannetta? Itse vain näen hänet mustanahevosena, joka saattaa vanhemmalla iällä puhjeta viellä miesten tasollakin kukkaan.

Sitten toinen pelaaja joka ei ole villikortti, mutta mielestäni hyvin paljon aliarvostettu, Teräväinen. Enkä jaksa asiaa lähteä sen enempää tässä puimaan, katsotaan 5v päästä mikä on tilanne. Vahva luotto on kaveriin, että tekee samat mitä enenkin on tehnyt kun pääsee fyysisesti tasolle jossa voi pelata joukkueessaan johtavaa roolia, niin tällä kaverilla on tapana vastata siihen pelaamalla viellä huikeasti paremmin.

Ehkä liikaakin arvostan tuota nuorten kullan voittaneen joukkueen runkoa, mutta kaverit tekivät sen tyylillä jossa ei paljon jäänyt arvailujen varaa ketkä ottivat homman haltuun. Käytännössä kulta voitettiin kahden hyökkääjän(Teräväinen, Mäenalanen), neljän pakin(Ristolainen, Pokka, Lindell, Honka) ja yhden maalivahdin(Saros) voimin. Kaikki paitsi yksi ovat näyttäneet väläytyksiä samasta tasosta nyt myös miesten peleissä, ainoa joka ei sitä ole tehnyt on Mäenalanen. Varovasti kuitenkin uskon viellä, että sieltä se Mäenalasenkin nousu viellä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Heitetääs nyt omatkin mielipiteet ketjuun. Noita 90-luvun lopun kavereita on vielä vähän hankala arvostella, mutta otan ne kuitenkin mukaan siten kuin itse näen heidän tilanteensa tällä hetkellä. Jaetaan porukka kahteen osaan: A-luokkaan (tulee varmasti tekemään erittäin kovan uran NHL:ssä) ja B-luokkaan (mahdollista olla kova tekijä NHL:ssä, mutta ihan yhtä todennäköistä myös ettei breikkaa kunnolla NHL:ssä).
Maalivaheista lisäisin ainakin Rasmus Tirrosen (-90) ja voi esim Sami Aittokallio(-92) tehä Rämömäisen uran ja en kokonaan ainakaan laskis pois Frans Tuohimaatakaan (-91). Juho Olkinuoraan(-90) ei riitä luottoa.

Puolustajiin vois lisätä Eetu Sopasen (-96), Eero Teräväisen (-99) ja Robin Salon (-99).

Palstaveli Barneyn luokittelua käyttäen lajittelisin hyökkääjät näin:

A: Mikael Granlund (-92), Teuvo Teräväinen (-94), Aleksander Barkov jr.(-95), Mikko Rantanen (-96), Jesse Puljujärvi(-98)

B: Teemu Hartikainen (-90),Pekka Jormakka (-90), Michael Keränen (-90), Erik Haula (-91), Iiro Pakarinen (-91),Toni Rajala (-91), Teemu Pulkkinen (-92), Joonas Donskoi (-92), Markus Granlund (-93), Miikka Salomäki (-93),Joel Armia (-93), Henri Ikonen (-94), Saku Mäenalainen(-94), Artturi Lehkonen (-95), Kasperi Kapanen (-96), Juho Lammikko (-96), Antti Kalapudas (-96), Sebastian Aho (-97),Julius Nättinen (-97),Jonne Tammela (-97),Aleksi Saarela (-97),Petrus Palmu (-97), Arttu Ruotsalainen (-97), Patrik Laine (-98).

-99:ssä sit on ainakin Joni Ikosta, Eeli Tolvasta ja Sami Moilasta.

Näistä vois hahmotella vuoden 2020 World Cupin tai 2022 talviolympialaisten kultajoukkueen vaikka näin:
Puljujärvi-TeräväinenT-Rantanen
GranlundMi-Barkov-Pulkkinen
Hartikainen-GranlundMa-Laine
Salomäki-Haula-Lammikko

Määttä-Vatanen
Juolevi-Ristolainen
Vaakanainen-Honka
Lindbohm-Jokipakka

Saros
Husso
Ihan sama

Puolustus tulee kyllä olemaan aika kova, tuosta jää vielä Pokkaa ja Lindelliä pois...
 

Barney

Jäsen
Maalivaheista lisäisin ainakin Rasmus Tirrosen (-90) ja voi esim Sami Aittokallio(-92) tehä Rämömäisen uran ja en kokonaan ainakaan laskis pois Frans Tuohimaatakaan (-91). Juho Olkinuoraan(-90) ei riitä luottoa.
Tirrosen olisi voinut ehkä wild cardina lisätä, mutta Aittokallio tai Tuohimaa ei saa itseltäni hirveästi luottoa.

Puolustajiin vois lisätä Eetu Sopasen (-96), Eero Teräväisen (-99) ja Robin Salon (-99).
Sopanen oli vähän rajatapus, jonka jätin pois. Sopanen on jo noin nuorelle pelaajalle kokenut äärimmäisen paljon loukkaantumisia, jotka ovat vaikuttaneet erittäin kriiittisesti kehitykseen. Toivotaan Sopasesta late bloomeria, mutta en usko hänestä kehkeytyvän liigapakkia kummempaa. Teräväinen on näkemieni pelien perusteella vähän ylihypetetty kaveri ja Salossa en näe NHL-potentiaalia. Salo on muuten -98, ei -99.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mä ite suhtaudun Ville Pokkaan optimistisemmin kuin arvon @Barney, mutta se tekeekin tästä astetta mielenkiintoisempaa. Puutteita on, mutta itse en näe avaussyöttöjen olevan niitä. Muuten viestisi oli kyllä loistava ja havainnollistaa tätä tilannetta. Ja tuossa otettiin vähän toisen nimimerkin kohdalla hyökkääjiäkin mukaan, niin kyllähän tulevaisuus näyttää oikeasti hyvältä. Toivottavasti kaikki breikkaavat vähintään kansainväliselle tasolle.

Sen verran lisään vielä, että Chicagon tilanteesta johtuen Ville Pokka saanee mahdollisuuden ensi kaudella pelata jopa kauden avauksessa Show'n puolella. Vaatii training campilta loistavia esityksiä, mutta jos nyt jo valittiin AHL:n tulokaskentälliseen tulokaskaudellaan niin siirtäisin Villen kyllä A-koriin. Mutta tämä on oma mielipiteeni.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Pokkaa itsekkin pidän A-korin valintana. Kuitenkin näytöt ovat hyvät, ja olisin odottanut jo tällä kaudella hänen saavan näytön ylhänä. Ottaen huomioon, ettei tuo Chicagon pakisto tälläkään kaudella oli mikään laajin top4 ulkopuolella. Ensi kaudelle on aivan pomminvarmasti ainakin pelejä ylhänä tulossa, jos ei sitten ihan vakio roolia.

Täytyy kyllä sanoa kun tutkkiskelin tuon oman villinkortin Mäenalasen tilastoja, niin kyllä se on todellinen arpa. Ollut myöhäis herääjä Junnuissa, varattu myöhemmässä draftissa. Toisaalta mahdollisuus on että saattaa käydä sama miesten peleissä mittä junnuissa, että Mäenalanen breikkaa vähän vanhemmalla iällä. Tämä kortti edelleenkin on minusta yksi mahdollisuus, josta saattaa viellä todellisena yllättäjänä vanhemmalla iällä tulla jotain. joskin on todettava, etten kyllä rahojani sen puolesta laittaisi.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei tule lähistoriasta mieleen oikein ketään 23-vuotiasta alle piste per peli liigahyökkääjää joka olisi breikannut änärissä. Ehkä tosin joku Komarovin kaltainen pidempi reitti? Muuten juna taitaa olla mennyt tai kyseessä on todella harvinainen yksittäistapaus.

No ehkäpä Markus Granlund, jos tuota nyt voi vielä breikkaamiseksi sanoa... Vaan lähinnä tarkoitin, että Donskoi voitaneen laittaa B-koriin siinä missä moni muukin. Lähihistoriassa ei ole niin montaa änärissä breikannutta liigahyökkääjää, että en panisi kaikkea painoarvoa tuon varaan, vaikka toki ymmärrän hyvin pointtisi. Monesti voidaan päätellä jotain siitäkin, kuinka pelaaja on pärjännyt aikuisissa noin 16-19 vuotiaana. Donskoi oli kuitenkin 17-vuotiaana A-junnujen tehokkain pelaaja kunnes hänet nostettiin liigaan, ja vuotta myöhemmin liigassa tuli 16 maalia ja reilut 0,5 pistettä per peli.

Eli tuon sanoin vaan muistutuksena siitä, että kyseessä on ollut Suomen oloissa oikein lupaava kaveri, vaikka lopullinen läpimurto vähän kestikin. Olen kuitenkin itsekin maltillinen odotusten suhteen eli ei se hirveän suuri yllätys olisi vaikka rapakon takana ei tulisikaan suurta läpimurtoa. Moni ominaisuus tekee hänestä poikkeuksellisen jopa verrattuna työsulkukausilla liigassa pelanneisiin änäripelaajiin, mutta toisaalta jokunen asia mietityttääkin.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No Granlund ei ole vielä edes 23-vuotias eikä myöskään liigahyökkääjä. En mä sitä sano etteikö Donskoista voisi tulla NHL-pelaaja mutta todella todella epätodennäköistä se on.

Voi hyvinkin olla. Kuten sanoin ei mullakaan ole sataprosenttista luottoa tuohon, mutta selvästi pidän sitä jonkun verran todennäköisempänä kuin sinä. Tiedän kaverin peruslahjakkuuden aika hyvin, kuten myös hänen sitkeän ja terveen asenteensa, niistä on varmasti oma apunsa kovassa taistelussa pelipaikasta rapakon takana.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Enpä näe mitään syytä miksei Donskoista voisi vielä tulla NHL-pelaaja. Jori Lehterä löysi paikkansa 26-vuotiaana ja Donskoi on vasta 23-vuotias.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Patrik Laine näköjään taas väläyttelee taitojaan 18v kisoissa. Toivottavasti tämän kohdalla on kyse vain sopeutumis vaikeuksista miesten maailmaan, ja saisi myös asenteensa kuntoon. Puljujärveltä aika pettymys kyllä piste saldo tähän mennessä.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Patrik Laine näköjään taas väläyttelee taitojaan 18v kisoissa. Toivottavasti tämän kohdalla on kyse vain sopeutumis vaikeuksista miesten maailmaan, ja saisi myös asenteensa kuntoon. Puljujärveltä aika pettymys kyllä piste saldo tähän mennessä.

Vaikka jotkut Kärppäkannattajat puolustelevatkin Puljujärven peluuttamista Hokissa, A-junnuissa ja vaikka missä, uskon itse vakaasti ettei Kärppien toiminta Puljujärven kanssa ole ollut järkevintä mahdollista. Kausihan alkoi hienosti, Puljujärvi teki hyökkäävissä ketjuissa pelatessaan lähemmäs pisteen per peli ja Mestiksen puolella tuli vielä paremmin tehoja. Jossain vaiheessa hänet laitettiin sitten kierrokselle eri joukkueisiin ja tahti alkoi hyytyä loppukautta kohti. Onko kyse sitten väsymyksestä vai joukkueesta toiseen hyppyyttämisen aiheuttamista haasteista treenaukseen... No uskoisin, että vähän molemmista. Puljujärvi kuitenkin tulee vielä, mutta toivotaan että se tapahtuu näiden kisojen aikana viimeistään sitten kun rinnalle saadaan tuttu kaveri Aho.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
A: Mikael Granlund (-92), Teuvo Teräväinen (-94), Aleksander Barkov jr.(-95), Mikko Rantanen (-96), Jesse Puljujärvi(-98)

B: Teemu Hartikainen (-90),Pekka Jormakka (-90), Michael Keränen (-90), Erik Haula (-91), Iiro Pakarinen (-91),Toni Rajala (-91), Teemu Pulkkinen (-92), Joonas Donskoi (-92), Markus Granlund (-93), Miikka Salomäki (-93),Joel Armia (-93), Henri Ikonen (-94), Saku Mäenalainen(-94), Artturi Lehkonen (-95), Kasperi Kapanen (-96), Juho Lammikko (-96), Antti Kalapudas (-96), Sebastian Aho (-97),Julius Nättinen (-97),Jonne Tammela (-97),Aleksi Saarela (-97),Petrus Palmu (-97), Arttu Ruotsalainen (-97), Patrik Laine (-98).

-99:ssä sit on ainakin Joni Ikosta, Eeli Tolvasta ja Sami Moilasta.

Ja Markus Hännikäinenhän(-93) se meni tästä unohtumaan...
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Sahtiankat
Ja Markus Hännikäinenhän(-93) se meni tästä unohtumaan...
Hännikäisen tyyliset, vähän hitaammin kukkaan puhkeavat tapauksetkin ovat mielenkiintoisia. Toinen esimerkki voisi olla myös 93-ikäluokkaan kuuluva Ahti Oksanen. Ainakin minulle vasta Jatkoajan kirjoituksissa esiin tullut Oksanen iski tällä kaudella enemmän maaleja kuin Erik Haula yhdelläkään kaudellaan yliopistossa ja vaikka tilastoskouttaus aina jokseenkin arveluttavaa onkin, voisi Oksasellakin kuvitella olevan mahdollisuuksia kansainväliseen uraan. Olisi kiinnostavaa lukea jos jollakin on Jatkoaika/Eliteprospects-akselia enemmän tietoa tyypin ominaisuuksista ja otteista.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Hännikäisen tyyliset, vähän hitaammin kukkaan puhkeavat tapauksetkin ovat mielenkiintoisia. Toinen esimerkki voisi olla myös 93-ikäluokkaan kuuluva Ahti Oksanen. Ainakin minulle vasta Jatkoajan kirjoituksissa esiin tullut Oksanen iski tällä kaudella enemmän maaleja kuin Erik Haula yhdelläkään kaudellaan yliopistossa ja vaikka tilastoskouttaus aina jokseenkin arveluttavaa onkin, voisi Oksasellakin kuvitella olevan mahdollisuuksia kansainväliseen uraan. Olisi kiinnostavaa lukea jos jollakin on Jatkoaika/Eliteprospects-akselia enemmän tietoa tyypin ominaisuuksista ja otteista.
Joitain vähän tuoreimpia ja yksi vähemmän tuore juttu miekkosesta:

BU's Ahti Oksanen cajoled into offensive outburst | Boston Herald (10.4.2015)
Frozen Four: BU's Oksanen in strange place in more ways than one - SB Nation College Hockey (8.4.2015)
Ahti Oksanen kulkee koulun kautta NHL-kelpoiseksi - Urheilu - Päivän lehti - Helsingin Sanomat (26.1.2015)
Ahti Oksanen - seuraava suomalainen NHL-puolustaja - NHL - 09.06.2014 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta (9.6.2014)

(Linkit vievät yhdysvaltalaisten urheilusivustojen ja sanomalehtien juttuihin Ahti Oksasesta sekä viimeisin linkki Jatkoajan juttuun Ahdista)
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
On tuo Hännikäinenkin sen sortin pelaaja, että jos viellä pystyy parantamaan, niin kyllä mielestäni mahdollisuudet on tehdä ura jopa NHL:ssä alemissa kentissä. Mihinkään muuhun en usko, enkä mihinkään pitkään uraan. Mutta niin kauan kun fysiikka pysyy kuosissa, niin tämä "Mr karvaus", on kyllä roolissaan ehdottomasti riittävän hyvällä tasolla. Roolipelaajana kyllä Hännikäisessä on jopa hyväkin potentiaali.
 

Zohan

Jäsen
"-99:ssä sit on ainakin Joni Ikosta, Eeli Tolvasta ja Sami Moilasta."

Lisätään vielä tähän porukkaan Urho Vaakanainen. Siinä luultavasti suomen kaikkien aikojen puolustajalupaus.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
"-99:ssä sit on ainakin Joni Ikosta, Eeli Tolvasta ja Sami Moilasta."

Lisätään vielä tähän porukkaan Urho Vaakanainen. Siinä luultavasti suomen kaikkien aikojen puolustajalupaus.
Vaakanainen oli jo Barneyn listassa ja ite luettelin lähinnä hyökkääjiä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
En tiedä kultaisesta sukupolvesta, mutta se mikä antaa toivoa suomalaisten NHL -toivojen suhteen on se tosiseikka, että Suomestakin alkaa tulla riittävän isokokoisia lupauksia. Barkov, Ristolainen, ja Määttä ovat jo aikuisten tasolle ihan kelpo pelaajia ja NHL -ura terveyden salliessa tulee olemaan pitkä. Seuraavaksi ennusteessa tulossa Mikko Rantanen, sitten luultavasti Puljujärvi ja Patrik Laine, kaikki n. 190cm. Kun vielä jostain saadaan isokokoisempia kiekollisia puolustajia, niin eiköhän sielläkin osastolla ala tilanne parantua. Ei koko kaikkea merkitse, mutta pienissä kaukaloissa ja pohjoisamerikkalaisen pelityylin kanssa isosta kropasta on hyötyä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
No eikös ne Juolevi ja Vaakanainen kummatkin huitele siellä jossain 185 cm paikkeilla? Ei ne nyt toki mitään Charan kokoisia torneja ole, mutta on tuossa nyt kumminkin jo jonkun verran vartta.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä ei hirveästi näe pohdiskelua Vili Saarijärvestä, joka oli U18-kisojen tehokkain puolustaja. Kaverissa on jotain samaa kuin Vatasessa, joten katselin tuossa läpi kavereiden junnuaikojen tilastot. Saarijärvi näyttää tehneen vatasmaisia tehoja, mutta vuotta nuorempana kuin Vatanen. Kysymysmerkkinä varmastikin Saarijärven pienehkö koko, joka saattaa tulla esteeksi jossain vaiheessa ellei pituuskasvua enää tapahdu.

Koodi:
      Vatanen               Saarijärvi

15v   Jyp U16 13,12+10=31   Kärpät U18 38, 5+25=30
16v   Jyp U18 35, 9+29=38   Kärpät U20 40, 7+21=28
17v   Jyp U20 20, 3+ 7=10   USHL       57, 6+17=23
18v   Jyp SM  55, 7+23=30
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös