Ässien uusi alku 2008 – strategia vaiko tragedia?

  • 125 082
  • 468

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Tami on nostanut sekä TuTo:n että Kärpät aikanaan SM-liigaan, pelasti Ässät putoamiselta... Eiköhän siinä ole jo meriittiä kotimaankentiltä enemmän kuin mihin Alpo koskaan edes yltää.

Puhumattakaan siitä playoffsien huikeasta menestyksestä... jotenkin olisi myös hieno kuulla, millä tavalla Tamminen oikein pelasti Ässät putoamiselta. Tämä kait viittaa siihen kauteen 1996-1997, jolloin VPK otti Tamin puikkoihin syksyllä, mutta silti... Kärppienkin osalta kannattaa nyt muistaa, minkälainen materiaali seuralla oli nimenomaan ykkösdivisioonaan, jossa taisi sielläkin vierähtää yksi ylimääräinen kausi TuTon nokitettua suunnilleen kaikkien ennakkokaavailujen vastaisesti Kärpät kevään 1999 pudotuspeleissä. No, kyllähän pelimies onnistuu aina löytämään ne itseään suosivat näkökulmat, ja eiköhän tässäkin niitä löydy jostain momentumin ja 99 prosentin keskittymisen välimaastosta. No joo, offtopicia ja ikuisuusaihe. Mukavaa kuitenkin, että Tami nyt pärjää Sportin kanssa, tosin kait sillä porukalla pitäisikin menestyä. (Niin silti Ässilläkin, jos fysiikka olisi edes lähellä huippu-urheilijoilta odotettavaa kuntoa.)

Kotimaan kenttien lisäksi voidaan toki myös katsella niiden ulkopuolelle. Kaksi Sveitsin mestaruutta ja NHL-valmentajana toimiminen ovat niitä asioita, jotka ovat Tamilta jääneet haaveeksi. Viimeinen Sveitsin komennus nyt on luku sinänsä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen verran haluan vielä kommentoida, että kyllä se meikäläisen pää on juurikin ollut siellä perseessä pari vuotta, kun olen siellä Isomäellä ollut huutamassa palkeet tyhjiksi jotta niitä onnistujia olisi saatu. Keskimäärin siellä on vissiin käynyt tällä kaudella 4700 ihmistä/peli. Nyt kun sen pääni sieltä perseestä kiskaisin ulos kuultuani eilisen lehdistötilaisuuden, niin enpä taida enää palkeitani tyhjentää Isomäessä, maistuu niin hyvältä tämä raitis ilma.

Aijaa, onko siellä käyty tällä kaudella katsomassa pelejä noin paljon, enpä tiennytkään. Sori vedän kommenttini takaisin, jos siellä ollaan kerran tehty tosissaan töitä noin aktiivisesti ja oikeen laitettu katsomossakin kaikki peliin, niin silloin ei kyllä mitään ole enään tehtävissä koko seuran tulevaisuuden takaamiseksi!
Suosittelen katukiven ottamista ja sen paiskaamista Ässien toimiston ikkunasta, sepä yllätäisikin Hirsimäen ja kumppanit kun joka aamuisen vapaudenristilähetyksen sijasta onkin tehty näyttävä protesti.

Kyllä ne sitten yllättyy ja Apinallakin menee punaviininsekoitussormi suuhun että "mikäs nyt on, eikö porilaiset olekaan samalla psyykkisfyysisellä vuorovaikutustasolla kanssamme?"
 

Tobias

Jäsen
Kyllä väkisinkin pistää mietimään, että mitä siellä Porissa touhutaan. Toissakauden hopeajoukkue, talous saatu kuntoon ja sitten ryssitäänkin koko komeus parissa kaudessa. No onneksi en ole porilainen saati Ässien kannattaja, saattaisi jossain määrin vituttaa nyt. Ihmetyttää vain.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
"Kuntovalmentaja" on sinänsä ihan asiallinen hankinta mutta tärkeää olisi hankkia myös OSAAVA maalivahtivalmentaja. Tätä Ässät kaipaa mielestäni erittäin kipeästi, olipa maalivahti ensi kaudella kuka tahansa.

Fysiikkavalmentajan nimeä ei liene vielä mainittu, toivottavasti siis vielä hankkimatta. Ellei sitten ko. valmentaja tottele nimeä Jari Härkälä. Sopisi suunnitelmaan.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Hyvältä näyttää

Näyttää siltä, että Ässistä pyritään vihdoinkin tekemään ammattimaisesti toimiva seura. On ehdottomasti parempi kehittää seuran toimintaa ja luoda näin edellytykset pysyvälle menestymiselle kuin perinteiseen tapaan panostaa vain tulevaan kauteen. Ässien seitsemänkohtaista toimintasuunnitelmaa katsellessa alkaa heräämään pieni toive, että Ässät vielä joskus olisi pysyvästi menestyvä suurseura. Koko seuran toiminnan saaminen ammattimaiseksi ei tapahdu hetkessä vaan vie vuosia ja tulokset nähdään vasta myöhemmin. Amatöörimäinen puuhastelu on kuitenkin jatkunut jo riittävän pitkään ja toimenpiteisiin on ryhdyttävä vaikka se tarkoittaisikin muutaman vuoden kehitysprojektia, jonka aikana ei ihmeempää urheilullista menestystä saataisi.

Ässien urheilullisesta ja valmennuksellisesta linjauksesta tehdään kokonaissuunnitelma
- Periaatteellisella tasolla palataan urheilun perusasioiden äärelle. Jääkiekko on kehollista sekä aistillista toimintaa. Pyrimme kehittämään harjoittelua ammattimaisempaan suuntaan. Harjoittelu organisoidaan paremmin sekä harjoitusmäärät lisääntyvät.


Jääkiekko on urheilua. Urheilussa ratkaisee ensisijaisesti urheilijoiden lajitaidot ja lajinomaiset fyysiset ominaisuudet. Nämä kehittyvät ainoastaan harjoittelemalla. Kaikki lähtee siitä, että harjoittelu on riittävän laadukasta ja sitä on riittävästi. Tämä on kaiken perusta ja a ja o. Pelikirjakeskustelut saattavat hämärtää sen tosiasian, että pelikirjoilla on merkitystä vasta, kun taito ja fysiikka on saatu kuntoon. Harjoittelun saaminen ammattilaisten vaatimalle tasolle on ehdottoman tärkeä asia tulevaisuutta ajatellen.

Edustusjoukkueen rakentamistapa ja uusien pelaajien rekrytointi uudistetaan
- Jatkossa on aivan oleellista, että pystymme hankkimaan 5-8 pelaajan ydinryhmän, joista saamme selkeät vastuunkantajat ja johtajat joukkueeseen. Loppujoukkue koostuu peruspelaajista sekä nuorista. Näiden vastuunkantajien hankinta on tärkein prioriteetti.


Kaikille lienee selvää, että tämän kauden joukkue koottiin väärin. Oleellista on, että tämän kauden virheistä otetaan opikisi ja mietitään miten joukkue tulisi koota. Sitten luodaan toimintamalli joukkueen kokoamiseksi. Tähän voisi kuulua täsmähankintojen tekeminen haluttuihin rooleihin sekä joukkueen rakenteen miettiminen seuraavan kahden kolmenvuoden ajan niin, että pelaajien vaihtuvuus ei tule liian suureksi. Pelaajien sopimuksien pituudet pitäisi porrastaa niin, että sekä ratkaisijoissa, runkopelaajissa että johtajistossa olisi jatkuvuutta, eivätkä sopimukset katkeaisi kaikilla samaan aikaan.

Joukkueeseen haetaan/kasvatetaan johtajia
- Jääkiekkojoukkueen toiminta ei ole mikään yhden valmentajan show. Tarvitsemme selkeät johtavat pelaajat joukkueeseen.


Tämä on selvä juttu. Johtavia pelaajia ja kokemusta tarvitaan. Ei voida olettaa, että aina joku uusi pelaaja ottaa johtajan roolin, vaan johtajien tarve pitää huomioida jo joukkuetta rakennettaessa.

Joukkueen fyysinen kuntoharjoittelu rakennetaan uudelle pohjalle tavoitteena urheilullisuuden nostaminen uudelle tasolle.
- Fyysisen harjoittelun pitää olla ympärivuotista. Hankimme tämän alan erikoismiehen organisaatiomme.


Vihdoinkin! Menestyksen ja menestymättömyyden väliset erot ovat niin pienestä kiinni, että fyysisessä kunnossa ei ole varaa antaa muille tasoitusta. Harjoittelun pitäisi olla nimenomaan kehittävää ympäri vuoden. Ei niin, että kesällä harjoitellaan, talvella pelataan ja keväällä ollaan huonommassa kunnossa kuin edeltävänä syksynä. Hakkaraisen sanoin: "Kaikilla on koko vuosi aikaa kehittyä tai olla kehittymättä."

Joukkueen johtoryhmätyöskentely organisoidaan uudelleen ja sen toimintaa kehitetään ammattimaisemmaksi
- Kevään aikana pureudumme johtoryhmän toimintaan ja teemme tarvittavat muutokset. Talon jokainen kolkka käydään nyt lävitse.


En tiedä seuran toimintatavoista riittävästi, että osaisin tätä kummemmin kommentoida. On kuitenkin helppo uskoa, että johtoryhmän toiminnassakin on kehittämisen varaa.

Yleisön sekä yhteistyökumppanien tuki pyritään säilyttämään
- Työ pitää tehdä kunnolla ja on oleellinen asia, että olemme vastuussa kannattajille ja yhteistyökumppaneille. Tarvitaan oikeaa johtamista ja oma työ on tehtävä kunnolla.


Luonnollisesti.

Minusta Ässien kehityssuunta näyttää ehdottomasti oikelta. Vihdoinkin seuran toiminta pyritään saamaan ammattimaiselle tasolle. Hirsimäki mainitsi jossain, että maalivahtivalmentajakin on hakusessa. Keskustelupalstoilla on vuosikaudet valitettu maalivahtivalmentajan puutetta ym. Nyt, kun seuraa todellakin aletaan kehittämään, porukka itkee ja uhkaa näyttää persettä Padalle. Todellisia faneja. Itseäni ainakin himottaisi suunnattomasti vetää nokkaan, jos joku alkaa vieressäni näyttämään persettä Padalle.

Odotin valmentajaksi Rautakorpea ja petyin pahasti, kun luin Suhosen jatkosta. Suhosella tuntuisi kuitenkin olevan näkemystä seuran toiminnan kehittämisestä, mikä saattaa lopulta osoittautua tärkeämmäksi asiaksi kuin itse valmentaminen. Suhonen sentään ymmärtää, että kaikki lähtee pelaajista ja pelaajien taitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittämisestä. Menestyminen vaatii paljon kovaa työtä ja harjoittelua. Oikoteitä ei ole.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Hirsimäki mainitsi jossain, että maalivahtivalmentajakin on hakusessa. Keskustelupalstoilla on vuosikaudet valitettu maalivahtivalmentajan puutetta ym. Nyt, kun seuraa todellakin aletaan kehittämään, porukka itkee ja uhkaa näyttää persettä Padalle.

En itke mutta missä ja milloin on luvattu hankkia maalivahtivalmentaja? Eilisessä tiedotustilaisuudessa ei ainakaan asiasta mainittu sanaakaan. Kyseessä on pikkuseuralle niin tärkeä henkilö, että ei yksinkertaisesti voida puhua puolihuolimattomasti, että "hakusessa on". Hakusessa on varmaan monta muutakin asiaa.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
En itke mutta missä ja milloin on luvattu hankkia maalivahtivalmentaja? Eilisessä tiedotustilaisuudessa ei ainakaan asiasta mainittu sanaakaan. Kyseessä on pikkuseuralle niin tärkeä henkilö, että ei yksinkertaisesti voida puhua puolihuolimattomasti, että "hakusessa on". Hakusessa on varmaan monta muutakin asiaa.

Satakunnanviikon Ässäliitteessä tuosta oli juttua. http://www.satakunnanviikko.net/epaper/180956.htm

Hirsimäki: – Meidän pitää miettiä alusta loppuun koko organisaatiopuoli ja pelaamisen tukitoiminnot lääkintähuollosta lähtien. Valmennus pitää käsitellä kokonaisuutena. Ei me yhdellä päävalmentajalla pärjätä. Esimerkiksi maalivahtivalmennus on koko seurassa osa-alue, joka vaatii parannusta.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Ylipäätänsä Ässisää on kerättynä aivan liikaa kiukuttelijaluonteita ja primadonnia. Varsinaisia johtohahmoja ei oikein ole Pelenkin kauden mentyä miten meni.
Johtohahmojen löytäminen on myös erittäin vaikeaa, koska johtajuus ja auktoriteetti saavutetaan vain ajan kanssa. Yleensä johtavia pelaajia haetaan hyvistä pelaajista, jotka omalla esimerkillään näyttävät "nuoremmille ja huonommille" mallia. Aika huonosti on pullat uunissa jos ei Ässäjohdolla ole ollut edes taka-ajatuksena että nämä paremmat pelaajat toimisivat johtajatyyppeinä. Siinä olen kyllä samaa mieltä, ettei Saarelaa tai Kivenmäkeä voida laskea oikeanlaisiksi johtajatyypeiksi. Kummatkin sitä varmaankin hyvällä kaudella olisivat, mutteivat todellakaan tässä tilanteessa. Väittäisin kuitenkin että Hiseyltä ja Nickersonilta on juurikin haettu tämänlaista johtamista, hyvän hengen luontia ja tekemisen meininkiä.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
- Alpo Suhonen jatkaa Ässien päävalmentajana seuraavat vuodet.
Ensimmäinen virhe. Alpo ei nauti yhteistyökumppaneiden ja yleisön
luottamusta.

Yleisön luottamus on tullut täällä selväksi, mutta onko sinulla faktaa tai tarkempaa tietoa tästä yhteistyökumppanien luottamuksen puutteesta? Onko joku tai jokin yritys vetämässä "töpselin irti seinästä" siksi, että päävalmentajana jatkaa Suhonen? Tästä olisi oikeasti mielenkiintoista kuulla, jos näin todella on.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Suhonen assat.com:ssa:

- Urheilu sekä jääkiekko ovat hämärtyneet kauaksi siitä, mistä on alunperin kysymys. Paljon puhutaan sopimuksista ja pelisysteemeistä, mutta katsottaessa nuorta kaartia huomaan, että fyysiset edellytykset eivät ole huippuluokkaa. Suomalaisen jääkiekon onkin katsottava peiliin. Hyvällä harjoittelulla nousimme maailman huipulle, mutta nyt se tuntuu unohtuneen.

- Fyysiseen kuntoon sekä scouttaukseen liittyvät asiat pitää olla aika pitkälle riippumattomia päävalmentajasta ja ne pitää olla organisaatiossa. Valmentajat vaihtuvat tietyin väliajoin, mutta organisaatiossa pitää olla pysyvyys, jotta perusasiat toimii. Silloin nämä asiat eivät heilahtele liikaa.

Suhosella oli selvät teesit loppukauden varalle; Harjoittelu on nyt pääasia ja nuorille annetaan peliaikaa ja kehittymismahdollisuuksia.

- Koko kevät käytetään harjoitteluun ja mitään kesälomia ei tunneta. Meillä on selkeästi muutamia pelaajia, jotka tarvitsevat ylimääräistä harjoittelua ja nyt ruvetaan harjoittelemaan. Kaikilla täällä ensikaudellakin jatkaville pelaajillamme on luvassa mahdollisimman kovaa ja hyvätasoista harjoittelua sekä paljon pelaamista.

Minusta Suhosella näyttäisi olevan hyvä käsitys tilanteesta. Varsinkin Apen mainitsema organisaation pysyvyys on todella tärkeä asia, jos halutaan menestyä vuodesta toiseen. Ei aina voida aloittaa täysin alusta, kun päävalmentaja vaihtuu. Kaikki osaaminen ei voi olla kiinnitettynä yhteen valmentajaan, joka lähtiessään vie kaiken osaamisen seurasta ja samalla vie pohjan tulevilta kausilta.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Minusta Suhosella näyttäisi olevan hyvä käsitys tilanteesta. Varsinkin Apen mainitsema organisaation pysyvyys on todella tärkeä asia, jos halutaan menestyä vuodesta toiseen. Ei aina voida aloittaa täysin alusta, kun päävalmentaja vaihtuu. Kaikki osaaminen ei voi olla kiinnitettynä yhteen valmentajaan, joka lähtiessään vie kaiken osaamisen seurasta ja samalla vie pohjan tulevilta kausilta.

Ei kukaan epäile Suhosen kykyä luoda suuri linjoja ja tuoda ne hienosti mediassa esille. Tässä hän on ehkä Suomen paras. Mutta että hän pystyisi ne toteuttamaan on täysin eri asia. Ei ole vielä missään kyennyt.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Ei kukaan epäile Suhosen kykyä luoda suuri linjoja ja tuoda ne hienosti mediassa esille. Tässä hän on ehkä Suomen paras. Mutta että hän pystyisi ne toteuttamaan on täysin eri asia. Ei ole vielä missään kyennyt.

Eipä ole kyennyt, mutta sentään nyt on joku Ässissä mukana, jolla on edes kyky ajatella suuria linjoja. Hirsimäki on nihilisti talousmies, Ahola ja Takko pihalla kuin lumiukot. Nyt onkin ydinkysymyksenä, että näille kehitysideoille saadaan tekijät ja toteuttajat.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Samoilla linjoilla olen mixun kanssa Alpon mahdollisuuksista toteuttaa tätä projektia, mutta jos tästä uudesta alusta halutaan todella muutakin, kuin pelkkää sanan helinää, ja sitä mediaystävällisyyttä, niin Ässät joutuu palkkaamaan sitä porukkaa enemmänkin sinne taustalle hommia tekemään.

Tästä valmennuksen tarpeesta ylipäätäänkin on ollut keskustelua useammankin seuran kohdalla, ja monasti on tullut esiin se, että liian pienellä porukalla niitä halutaan tehdä seurajohdon puolelta. Ilmeisesti rahaan vedoten halutaan paljon sellaisia "yleisosaajia", jotka pystyvät hoitamaan montaa eri virkaa, vaikka mitään kykyjä ja aikaa siihen ei yksinkertaisesti ole olemassakaan.

Sm-liigajoukkue ja A-nuoret pitää laskea hyvinkin nivoutuneeksi pariksi, joista löytyy yhteensä vähintään kuusi, mielummin enemmänkin eri osa-alueiden huippuosaajia. Silloin aletaan puhumaan siitä pitkäjänteisyydestä, ja muusta vastaavasta kestävän kehityksen tekemisestä, jolla seura tekee hyvää urheilullista tulosta vuodesta vuoteen, vaikka pelaajamateriaali elää vuosittain.
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Ei kukaan epäile Suhosen kykyä luoda suuri linjoja ja tuoda ne hienosti mediassa esille. Tässä hän on ehkä Suomen paras. Mutta että hän pystyisi ne toteuttamaan on täysin eri asia. Ei ole vielä missään kyennyt.

Ei ruusuiselta näytä nytkään...

SM-Liigassa on pitkälti pelaajien markkinat, koska ihan huippupelaajien kärki on aika ohut. Näin ollen ottajia olisi enemmän tarjolla kuin pelaajia. Se tässä eniten huolestuttaa millaisena houkuttimena Suhosen Ape toimii pelaajamarkkinoilla. Saadaanko Poriin sellaisia pelureita joilla on oikeasti halua pelata Patapaidassa, muutenkin kuin pelkästään jumalattoman isolla euromäärällä?

Kovemmalla kiimalla kuin Jallua, niin tänä päivänä luetaan pelikirjaa("Kiitos" P.Sihvosen). Mutta vahvasti olen sitä mieltä, että todelliset pelaajat paikkaavat isonkin puutteen pelitaktiikassa. Apen "pelikirja" on varmaan ohut ja yhtä vanha kuin peli itse, mutta yksilötasolla Apella voi olla enemmän annettavaa kuin joillain "pelikirjafanaatikolla". Siihen pitää kaikki toivo laittaa, että Apen opeilla saadaan pelaajista, jokaisesta yksittäin, enemmän irti. Ja mahdollisesti Ässät toimimaan taas yhtenäisenä joukkueena, eikä sellaisena laumana, jossa toisilla on erivapauksia ja toisilla ei.

Silti veikkaus on että ensi kausi vietetään sijoilla 11-14. Toivottavasti vältetään edes karsinnat.
 
Viimeksi muokattu:

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ässien urheilullisesta ja valmennuksellisesta linjauksesta tehdään kokonaissuunnitelma
- Periaatteellisella tasolla palataan urheilun perusasioiden äärelle. Jääkiekko on kehollista sekä aistillista toimintaa. Pyrimme kehittämään harjoittelua ammattimaisempaan suuntaan. Harjoittelu organisoidaan paremmin sekä harjoitusmäärät lisääntyvät.
Täytyy ihmetellä miten tämä on mahdollista 2000-luvulla. Puhutaan kuitenkin ammattiurheilijoista, ammattivalmentajista. Ilmeisesti käsite ammattipelaaja ei sisällä termiä ammattiharjoittelija, tässä tapauksessa. Olisiko tässä taustalla rippeitä Rautakorven mainitsemasta asiasta että jos kaikki tekevät samat harjoitteet tulee keskinkertaisuuksia. Ei varmaan motivoi enemmälti Saarelaa vetää samoja harjoitteita junnujen kanssa. Se että junnuja ei työnteko kiinnosta onkin jo ihan toinen juttu.

Tarvittiin Alpo sanomaan ääneen nämä asiat. Jos tämän olisi sanonut esimerkiksi kokemattomampi valmentaja, se olisi kuitattu tietämättömyydellä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Yleisön luottamus on tullut täällä selväksi, mutta onko sinulla faktaa tai tarkempaa tietoa tästä yhteistyökumppanien luottamuksen puutteesta? Onko joku tai jokin yritys vetämässä "töpselin irti seinästä" siksi, että päävalmentajana jatkaa Suhonen? Tästä olisi oikeasti mielenkiintoista kuulla, jos näin todella on.
Ei mitään faktatietoa, tosin yleensä yhteistyökumppanit toimivat hyvinkin samoilla linjoilla kuin fanit (yleensä sponsorisuhteet lähtevät yrityksen johtohenkilöiden faniudesta), jolloin painetta menestymisen suhteen pystytään luomaan myös rahallisilla intresseillä. Tuskin kukaan on tämän takia sponsorisuhdetta lopettamassa, mutta tällaisessa tapauksessa paineettoman työympäristön luominen olisi tärkeää - kovasti epäilen ettäkö se näin onnistuisi.
 

lihaani

Jäsen
Kun vertaa, kuinka fyysisesti raskas laji jääkiekko on siihen, että monen pelaajan peruskuntoharjoittelu on notkumista baareissa, niin täytyy ihmetellä edes tämmoista pelin tasoa. Nimenomaan ohjattu harjoittelu on koko koko joukkueen perusta. "Omatoimisella" harjoittelulla ei joukkue voi hitsutua yhteen.

Ja työmaalla työntekijän perustehtävän määrittelee työnantaja. Tässä tapauksessa seuran ylin johto. Semmoinen tilanne on kestämätön, että jollekkin superstaralle annetaan vapauksia leipätyönsä tekemisestä.

Täällä Lahdessa materiaali keskimäärin ei kummoinen ole, mutta kovalla työnteolla ja toistoilla on saatu joukkue, joka jaksaa illasta toiseen pelata sovitulla tavalla loppusummeriin asti. Tietenkin Aralla on selkeä kuva pelistä sekä ylivertainen roolittamisen taito, mutta sen merkitys nousee vasta hyväkuntoisen ja yhteisen pelitavan harjoitelleen joukkueen myötä.

Joten mielestäni Ape osuu asian ytimeen. Vaikka valmentajana hän ei kaksinen olekkaan.
 
Viimeksi muokattu:

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Perusteellisen tien reitti

Niin, omasta mielestäni Ässät antoi tällä Suhosen jatkuvalämmitteisellä sopimuksella sen signaalin, että hommien on todella tajuttu menevän päin persettä, jonka johdosta ryhdytään perustavaa laatua, jopa vallankumouksellisiin, toimenpiteisiin.

Aitaa tulee luultavasti vielä kaatumaan aika lailla, kun joukkueesta, ynnä organisaatiosta, etsitään ja perataan mätämunia.

Yhtä kaikki, itse ainakin olen jopa suhteellisen toiveikas, olettaen, että nyt navigaattoriin otettu perusteellisen tien reitti kuljetaan loppuun saakka asiaan uskoen.

Mikäli taas näin ei toimita, tulos tuskin nykytilasta juuri tulee muuttumaan.

Täältä tähän
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Kokemus ??? Mitähän kokemusta Apella mahtaa olla menestyvän joukkueen kokoamisesta tai valmentamisesta ? Montako Suomen Mestaruutta Alpo Suhonen on saavuttanut valmennusurallaan (tai edes SM-mitalia?) ????

Alkaa kasetti jo hönkiä viimeisiään, mutta en malta olla vielä kysymättä, montako Suomen Mestaruutta tai edes SM-mitalia The Tami on valmennusurallaan saavuttanut? Pelaajaurallahan niitä toki kertyi, samoin kuin Suhoselle.
Oikeastaan tässä ei olisi ollut realistisessa haarukassa ketään muuta SM-liigatasolla mitalikantaan päässyttä valmentajaa kuin Toivola. Rautakorvella lienee tähtäimessä päästä nuorten maajoukkueen jälkeen ns. suurseuraan, tai Kuortanekin lienee stressittömämpi ja sitä kautta turvallisempi työpaikka kuin värikäs länsirannikon seura.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Ei kukaan epäile Suhosen kykyä luoda suuri linjoja ja tuoda ne hienosti mediassa esille. Tässä hän on ehkä Suomen paras. Mutta että hän pystyisi ne toteuttamaan on täysin eri asia. Ei ole vielä missään kyennyt.

Ei kukaan pysty tekemään seurassa suuria muutoksia ja muuttamaan suuria linjoja yksin. Siinä pitää olla kaikkien täysillä mukana. Muutoksia ei pysty tekemään, jos joku haraa koko ajan vastaan ja pyrkii pitämään asiat ennallaan. Porissa tuntuisi nyt olevan aitoa halua pistää asiat kuntoon. Toivottavasti pitkäjänteisyyttä ja selkärankaa riittää, eikä mennä heti puihin.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Niin, omasta mielestäni Ässät antoi tällä Suhosen jatkuvalämmitteisellä sopimuksella sen signaalin, että hommien on todella tajuttu menevän päin persettä, jonka johdosta ryhdytään perustavaa laatua, jopa vallankumouksellisiin, toimenpiteisiin.

Aitaa tulee luultavasti vielä kaatumaan aika lailla, kun joukkueesta, ynnä organisaatiosta, etsitään ja perataan mätämunia.

Yhtä kaikki, itse ainakin olen jopa suhteellisen toiveikas, olettaen, että nyt navigaattoriin otettu perusteellisen tien reitti kuljetaan loppuun saakka asiaan uskoen.

Mikäli taas näin ei toimita, tulos tuskin nykytilasta juuri tulee muuttumaan.

Täältä tähän


Ervatsalo osaa usein kirjoittaa asiaa. Toivotaan että navigaattorin akku kestää loppuun asti. Kaikenlaisia selkäänpuukottajia ja kampittajia varmasti matkan varrelta löytyy. Porilaisessa kiekkoilussa on aina toimivan johdon ulkopuolella "besserwissereitä", jotka näkevät epäonnistumisissa mahdollisuuden nousta esiin tai ainakin kiillottaa omaa kilpeään. Suhonen on siinä mielessä potentiaalinen henkilö ajamaan läpi organisaation uudistusta, että hän tulee ulkopuolelta ja samalla kuitenkin putsaa "kotipesää". Lisäksi Suhosella on niin laaja kokemus ja ärsyttäväkin itsevarmuus, ettei kaikki nurkkakuntaiset kuppikunnat saa haluamaansa huomiota.

Tuhkasta nousee Fenix-lintu.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kylläpä tuo ainakin Nickersonin sai kuriin. Ainoa ammattilainen joukkueessa?

Ilmeisesti tämä lasketaan jossain Hämeenlinnan tai Tampereen suunnalla positiiviseksi asiaksi. Ässäfanien keskuudessa lienee kuitenkin aika vahva konsensus, että tuo(kaan) ei mikään meriitti Apelta ole. Ketä kiinnostaa katsoa neppailevaa Nickersonia jäällä? Tai yleisemmin: ketä kiinnostaa katsoa neppailevaa Ässiä jäällä hanskat liimattuina pikku kätösiinsä? Ei ainakaan minua.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Ei kukaan pysty tekemään seurassa suuria muutoksia ja muuttamaan suuria linjoja yksin. Siinä pitää olla kaikkien täysillä mukana. Muutoksia ei pysty tekemään, jos joku haraa koko ajan vastaan ja pyrkii pitämään asiat ennallaan. Porissa tuntuisi nyt olevan aitoa halua pistää asiat kuntoon. Toivottavasti pitkäjänteisyyttä ja selkärankaa riittää, eikä mennä heti puihin.
Eiköhän tässä toimi aisaparina juuri Ape "Che" Suhonen ja Hirsimäki. Olen ervatsalon kanssa samoilla linjoilla, että nyt Ässien organisaatiosta on visio, samoin joukkueen kehittämisestä. Ensi kaudella ehkä kovalla tsempillä on mahdollisuudet joukkueella välttää karsinnat, mutta säälipleijareihinkaan en usko - jos ns. nuorennusleikkaus ja mätämunien poisto aloitetaan. Ed. toimenpiteet ovat kuitenkin tehtävä toiminnan tervehdyttämiseksi ja pitkäjänteistämiseksi.

Jossain vaiheessa 90-luvulla seurojen oma kasvatustyö meinasi unohtua, mutta nyt 2000-luvulla, Kärpät etunenässä, useampi joukkue on pystynyt kasvattamaan vahvan rungon omista pelaajistaan. On uskottu nuoriin ja mm. TPS tulee kantamaan tätä hedelmää jo parin kauden kuluttua. Ässien Liigajoukkueen täytyy nyt kasvaa niin hyväksi ja rutinoituneeksi Apen luetteloimilla osa-alueilla, että suurten, koko joukkueen menestystä uhkaavien virheiden mahdollisuus minimoidaan. Porissa on onnistuttu muutaman viime vuosikymmenen aikana kämmentämään lähes jokaisella organisaation osa-alueella. Taloudenpidosta aina pelaajien riittävän kovan ja oikeaoppisen fysiikkavalmentamisen "unohtamiseen".

Ässiin täytyy saada imua ja hyvä tekemisen henki. Ei sitä Oulussakaan aina ole ollut. Ape on visionääri, intellektuelli kaveri, joka osaa myös valmentaa ainakin kelvollisesti. Uskon myös, että Porissa Apella on kontaktit kunnossa yritysmaailmaan ja Ape osaa edustaa. Voidaan jopa puhua samanlaisesta primus motorista yhteistyökumppanien liehittelyssä kuin Tamista aikoinaan Oulussa, mutta tyyli on varmasti eri.

Ensi kaudella ei vielä ihmeitä tapahdu - paljon toki riippuu tulevasta malivahtikaksikosta - mutta ehkä jo sitä seuraavalla.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jo Apen pelkkä olemus ja "fiksut" kommentit (varmaan pukukopissa samaa tasoa kuin pressibriiffeissä) riittää tappamaan kaiken mahdollisen orastavan hurmoksen.

Tämä on yksi käsittämättömimpiä juttuja mitä olen tältä palstalla lukenut. Et ole tainnut monessakaan työpaikassa olla, jos ajattelet, että johtaja puhuu alaisilleen työpalavereissa suljettujen ovien takana täysin samat asiat kuin lehdistölle tilaisuuksissa, joiden sisältö menee kaikkiin maan suurimpiin medioihin. Suhonenhan on muistaakseni vanha Forssan Lehden kesätoimittaja, ja entiset toimittajat ovat tunnetusti median suhteen kaikkein pidättyvimpiä lausunnoissaan, joten eiköhän pukukopissa tule ihan eri tekstiä kuin pressitilaisuuksissa.

Jyväskylässä viimeksi käydessään Suhonen kritisoi koko organisaatiota Ässien nykytilasta, joten on mielestäni suoraselkäistä, että nyt mies sitten otti itse ohjat käsiinsä. Toisten tekemistähän on helppo kritisoida, mutta yritäpä tehdä itse - no nyt Suhonen yrittää, ja tulokset on mielenkiintoista nähdä. Jos puhutaan uusien tuulien tuomisesta _koko organisaatioon_, siinä Suhosella on varmasti enemmän annettavaa kuin pelkkänä päävalmentajana. Tuli mieleen, että tuo sopimusjärjestely saattaisi käytännössä tarkoittaa sitäkin, että Suhonen jäisi valmennuksesta vapaaehtoisesti pois pelkästään jään ulkopuolisiin hommiin, jos Ässät ei pelillisten syiden takia pärjää ensi kaudella.

Selkäänpuukottajista Suhonen ei varmasti välitä, sillä mies olisi varmaan vaihtanut alaa jo vuosikymmeniä sitten, jos näin olisi. En muista kenenkään muun jääkiekkovalmentajan siviilielämää ruoditun niin paljon esimerkiksi tällä foorumilla kuin Suhosen, mutta ei se näytä häntä pitävän pois kiekkopiireistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös