Ässien uusi alku 2008 – strategia vaiko tragedia?

  • 125 138
  • 468

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Jau jau, mestikseen!

Mitäköhän kuuluu niille pelaajille, jotka kuumeisesti odottivat valmentajaratkaisua? Ei sillä, että oikeastaan ketään tuosta sakista jäisin kaipaamaan mutta kuitenkin. Onkohan monellekin kovan luokan ammattilaisille kova juttu, että penkin takana pönöttää Alpo...

Henkilökohtaisesti ei tämäkään "ratkaisu" kyllä jaksa yllättää. Viihdettähän Sm-Liiga nykypäivänä on ja kyllähän tällainen Monty Python-henkinen tragikomedia on viihdettä parhaimmillaan. Pannaan porukka nauramaan...
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitäköhän kuuluu niille pelaajille, jotka kuumeisesti odottivat valmentajaratkaisua? Ei sillä, että oikeastaan ketään tuosta sakista jäisin kaipaamaan muta kuitenkin.

Itse jään kaipaamaan ainakin Nickersonia, Marjamäkeä ja miksei Kemppaistakin. Odotan miesten tekevän kuitenkin ainoan järkevän liikkeen oman uransa kannalta ja nostavan kytkintä. Ässien täysin tyrmäävä toiminta ajaa väkisinkin parhaat ja lupaavimmat pelaajat muualle ennemmin tai myöhemmin, eikä heitä voi siitä syyttää.

Toisaalta onko liiga oikea sarja joukkueelle, joka voittaa yhden vieraspelin puolentoista kauden aikana ja jonka johto ei osaa tehdä muuta kuin vääriä ratkaisuja?
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Keskustelu on auki arvon palstaveljet!

Periksi ei anneta milloinkaan!
Minä lupasin jo, että kausikorttia en ensi kaudelle hanki ennen kun harjoituspelit on pelattu. Harjoituspeleissä on nyrkkien heiluttava ja veren lennettävä. Jos näin ei käy, niin kieltäydyn kunniasta hankkia Ässien kausikortin ja hautaan kaikki omistamani Ässäpaidat takapihalleni ja lähetän työstäni kuvan Mikonkadulle, tarkennettuna osoitteena pasifistin valinnut Ässien hallitus (Pentti Ahola (puheenjohtaja) Jussi Helavirta, Risto Kuparinen, Kari Takko).

PS.Minulle on loppujen lopuksi aivan sama kuka Ässiä valmentaa, kunhan peli on sitä perusporilaista kiekkoa, jossa laidat ryskyy, lätty lätisee ja Isomäki ulvoo.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jumaleisson. Jos tepsissä lanseerattiin "hallittu alasajo" taitaa ässillä olla jokin salainen "hallitsematon alasajo"-projekti kesken. Vaikka olenkin HMV seuran kannattaja, on porilainen hulluus hieno lisä sm-liigassa. Nyt ei hetkeen sitäkään nähdä.. Alpo ja ässät on aivan käsittämätön yhtälö.

Tsemppiä pohjioseen!
 
Viimeksi muokattu:

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Antakaa Alpolle mahdollisuus ensi kaudelle. Ainakin itseni mielestä ensi kautta ajatellen Ässät vaikuttaa vähän samalta kuin tämän kauden TPS, eli se kootaan nuorista pelaajista ja oletettavasti pelaa ihan yritteliästä jääkiekkoa. Itse en jaksa uskoa, että Alpo Suhonen olisi liian huono valmentaja tähän liigaan. Se että hän ei IFK:ssa pärjännyt ei tarkoita mitään, koska eihän siellä ole kukaan pärjännyt. Ainoat jotka pärjäsi, oli Westerlund&Summanen jotka saivat rakentaa ihan älyttömän kalliin joukkueen joka mestaruudesta huolimatta takoi tappiota.

Iltasanomien sivuilla Alpo lupailee loppukauden ajaksi nuorille peliaikaa joka ei todellakaan ole huono asia ja kenties Kemppainenkin saa sitä haluamaansa peliaikaa ja jopa jää Poriin.

Ensi kaudeksi Alpo haluaa hyviä ulkomaalaisia ja hyvän maalivahdin, eli ei mitään keskenkuntoisia Hiseyta tai Kimmo Kapasia klesailemaan maalille. Joten masentelu sikseen. Itse uskon, että ensi kauden Ässät voittaa ainakin paikallisottelut raumalaisia vastaan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Jotensakkii haiskahtaa siltä, että Ape vetää päävalmentajana tän kauden loppuun ja siirtyy organisaatiossa joksikin humanistis-pasifistiseksi Ässä-enkeliksi (väännetty ns. "business-enkelistä") joka mietiskelee/meditoi Ässien henkis-fyysistä tilaa... Siis TJ tai UTJ tjsp.

Valmentaja toivottavasti on ihan oikeasti joku muu; nykymenon tyylisellä puuhastelulla TuTo/Jukurit/Spåra pudottaa padan tänne Mestiksen ihmeelliseen maailmaan!

edith => piti vielä sanomani, notta aika tyylikkäästi sai Ape nykykonttauksen vastuun sysättyä toisten harteille (vaikka hyvin pitkälti ehkä oikeassa onkin)... harvemmin kuitenkin alle piste/ottelu-saldoa on palkittu monivuotisella sopparilla;-)
 

ipaz

Jäsen
Anteeksi siitä että tulen tänne teidän hiekkalaatikollenne, mutta hieman ulkopuolista mielipidettä sekaan.

"Ei paskempi idea", vai miten se perusporilaisittain hyvänä juttuna sanotaankaan. Siis laittaa koko homma alusta asti uusiksi ja katsoa josko lähes täydellinen suunnanmuutos toisi muutoksen myös kaukalossa.

Ihmettelen kyllä suunnattomasti Teitä Ässäfanit pyyhkeen kehään heittämisestä jo ennen kun muste tästä uutisesta on edes kuivunut huomisten lehtien sivuilta. Suhonen on täysin oikeassa sanoessaan "Huipulle ei nousta rahalla eikä pelisysteemeillä, vaan systemaattisella harjoittelulla. Nuorten pelaajien fyysiset edellytykset ovat nykyään huonot". Eihän sitä koskaan ennenkään jäällä ole menestytty kirjoja lukemalla vaan painamalla peräsuoli ulkona ja puhaltamalla siihen kuuluisaan yhteen hiileen. Eikös näin käynyt juuri teillekin toissa kaudella kun hopealle asti menitte? Kärpät oli varmasti parempi joukkue jolla oli kirjat ja systeemit kunnossa, mutta Ässät painoivat apinan raivolla, 110 % asenteella ja sitten tuolla tunnetulla hulluudella Oulun pojat kesälomalle. Missä on tuon kevään kokeneiden Ässä-pelaajien asenne tällä hetkellä?

Vaikka Härkälä syvältä olikin niin, ammattijääkiekkoilija ei voi alkaa itkemään siitä että joukkueessa on "väärä" valmentaja, vaan hänen on tehtävä töitä sen yhteisen hyvän eteen. Jaromir Jagr arvosteli julkisesti valmentaja Bruce Cassidya ja tämän seuraajaa Glen Hanlonia Capitalsissa pelatessaan. Syytä varmasti oli ainakin Cassidyn aikana, mutta silti kukaan pelaaja ei voi olla, ainakaan SM-Liigassa ketään muuta valmentajaa kuin Petteri Sihvosta suurempi persoona. Ja jos tarkkoja ollaan niin eikös Suhonen olekin persoona isolla P:llä, vaikkakaan ei perinteisesti Ässien tyylinen.

Jotain on tehtävä ja toivottavasti Ässät saa heivattua muutama liian suureksi joukkueessa kasvaneen pelaajan muualle. Peltosella, Kivenmäellä ja Tähtisellä on kaikilla sopimukset vielä ensi kaudelle ja onkin mielenkiintoista nähdä miten esimerkiksi "himoharjoittelija" Kivenmäki ottaa vastaan uutisen kuntoharjoittelun uusimisesta. Eikös mies treenaillut viime kesän täysin oman pään mukaan seurajohdon suostumuksella?

Itse näkisin mielelläni Ässät menestyvänä joukkueena ja voi olla että ainoa tapa tuon toteutumiseen on hylätä osa perinteistä ja alkaa tekemään asioita toisella tavalla. Puhtaalta pöydältä ja yksinkertaisesti.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tässä luodaan mielenkiintoista asetelmaa Suhonen vs. Tamminen ensi kevääksi.

Ei Porissa voida olla niin sekaisin, että Suhonen jatkaa päävalmentajana. Ehkä sitten jossain muussa roolissa organisaatiossa...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
onkin mielenkiintoista nähdä miten esimerkiksi "himoharjoittelija" Kivenmäki ottaa vastaan uutisen kuntoharjoittelun uusimisesta. Eikös mies treenaillut viime kesän täysin oman pään mukaan seurajohdon suostumuksella?

Jos Maven selkä leikataan, on suuri mahdollisuus, ettei tarvitse pelata enään ollenkaan ammattilaiskiekkoa. Ensi kesän harjoittelu on tällä erää varmasti pienimpiä murheita Kivenmäen mielessä ja annetaan mekin kaverin ensin toipua kuntoon ennenkuin hutkitaan laiskuriksi sun muuksi?
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Anteeksi siitä että tulen tänne teidän hiekkalaatikollenne, mutta hieman ulkopuolista mielipidettä sekaan.

...

Itse näkisin mielelläni Ässät menestyvänä joukkueena ja voi olla että ainoa tapa tuon toteutumiseen on hylätä osa perinteistä ja alkaa tekemään asioita toisella tavalla. Puhtaalta pöydältä ja yksinkertaisesti.

Tässä on mielestäni paljon järkevää, kiitos siitä. Itsestänikin tuntuu siltä, että koko porilainen fanitus perustuu vähän turhankin kovasti siihen nyrkkimylläkkäosastoon. Eiköhän se asenne tule tosiaan sen myötä, että jaksaa luistella, ehtii tilanteisiin - ehtii katsoa mihin syöttää, ehtii taklata, ehtii ajaa maalille. Kyllähän se on nähty tällä kaudella, että esimerkiksi huonokuntoinen Forsbacka ehtii lähinnä viimeistelemään taklauksensa päätyseinään, eikä vastustajan pelaajaan. Siinä ei paljon hulluudella tehdä, jos ei kunto anna myöden sitä toteuttaa. Ja kun vastustajan kivittäminen vaihtoaitiosta käsin ei mene ihan sääntöihin, lienee kait parempi olla sellaisessa kunnossa että kentällä pystyy itseään toteuttamaankin?

Voi olla, että seuraava on syksyn allekirjoituskamaa, mutta mikäs siinä: ennustan, että Ässät on seuraavalla kaudella aivan eri joukkue kuin nyt. Se vaan edellyttää nyt tiukkojakin muutoksia pelaajistossa ja toiminnan ihan totaalista uudelleentarkastelua. Kaikki töihin, niin kyllä se siitä. Ja Kari sanoo Dallasin sedälle, että yök en syö jos sieltä tarjotaan jotain puolikuntoista kanukkia evääksi...
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Anteeksi...

Erittäin hyvä kirjoitus ja täyttä asiaa.

Porissa nyt vain asia on niin, että sillä ei ole merkitystä mitä tehdään tai sanotaan. Enemmän on merkitystä sillä kuka sanoo tai tekee. Suurin osa täällä purnaavista olisi varmasti ottanut valmentajaksi paljon mieluummin täysin untuvikon Karri Kiven kuin kokeneen Alpo Suhosen. Ehkä Suhonen ei ole valmentajana terävintä kärkeä, mutta hänen ajatuksensa seuran kehittämisestä kuulostavat hyviltä. Pitkällä tähtäimellä seuran kehittäminen oikeaan suuntaan voi osoittautua paljon suuremmaksi asiaksi kuin tämän tai ensi kauden sarjasijoitus.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tässä on mielestäni paljon järkevää, kiitos siitä. Itsestänikin tuntuu siltä, että koko porilainen fanitus perustuu vähän turhankin kovasti siihen nyrkkimylläkkäosastoon. Eiköhän se asenne tule tosiaan sen myötä, että jaksaa luistella, ehtii tilanteisiin - ehtii katsoa mihin syöttää, ehtii taklata, ehtii ajaa maalille

Ainahan se on tietty osa kannattajista, joiden mielenkiinto perustuu pitkälti tuohon fyysiseen osastoon. Totta on myös, että taklauspeli vaatii hyvää kuntoa, liikettä sekä siihen sopivan pelisysteemin oikeaoppista sisäänajoa. Taishan Alpo alkuvaiheessa jutella siihen suuntaan, että tuntee porilaisen kiekon perinteet.

Toisaalta, Porin Isomäki tuppaa olemaan lato, joka syttyy fyysisen pelin voimasta ja rakastaa sen osaajia, värikkäitä persoonia. Tähän muottiin nää Alpon höpinät kaikenlaisen tappelukulttuurin kitkemisestä ei oikein istu, olkoonkin että joidenkin tahojen mukaan Alpon puheet ei aina välttämättä vastaa käytäntöä. Mutta, pointti on kai se ettei sitä kovan ja fyysisen kiekon perinteitä vaaliva joukkue voi yhtäkkiä muuttua joksikin vitun hmv-mikkihiiriksi.

Mitä ei välttämättä tapahdukaan. Sarjan tyvipäässä pelaava fair play-joukkue tuskin vaan jaksaa Porissa kiinnostaa. Mutta ei kai auta kuin katsoa, minkätyyppisistä pelaajista joukkue rakentuu ja millasta kiekkoa pelataan - ja vetää siitä sitten johtopäätökset.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Suhonen on täysin oikeassa sanoessaan "Huipulle ei nousta rahalla eikä pelisysteemeillä, vaan systemaattisella harjoittelulla. Nuorten pelaajien fyysiset edellytykset ovat nykyään huonot". Eihän sitä koskaan ennenkään jäällä ole menestytty kirjoja lukemalla vaan painamalla peräsuoli ulkona ja puhaltamalla siihen kuuluisaan yhteen hiileen.

Näin ja tämä suuri filosofi on myös sanonut:

- "Ajatus, että viisikko syöttää on abstraktio."
- "Jääkiekko on kehollista sekä aistillista toimintaa."
- "Voittamisesta ja häviämisestä on tehty iso juttu, liian iso."
- "SM-liigan pitää puuttua tähän käskytykseen"

Kyllä Suhonen puhua osaa. Ensi kaudella ei sitten olekaan enää mitään muita tekosyitä kuin nuo pahat vastustajat, jotka käskyttävät pelaajiaan viattomien porilais urheilijoiden kimppuun.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Näin ja tämä suuri filosofi on myös sanonut:

- "Ajatus, että viisikko syöttää on abstraktio."

Niinhän se on. Ei viisikko mitään syötä.

Mutta tuohon Ässien toimenpideohjelmaan: se on juuri sellainen, jonkalaista tarvittaisiin myös ja ennen kaikkea Torontossa — ja HIFK:ssa. Sen saisi varmasti kopioida, mutta riittääkö mainituilla organisaatioilla siihen älliä?
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Näin ja tämä suuri filosofi on myös sanonut:

- "Ajatus, että viisikko syöttää on abstraktio."
- "Jääkiekko on kehollista sekä aistillista toimintaa."
- "Voittamisesta ja häviämisestä on tehty iso juttu, liian iso."
- "SM-liigan pitää puuttua tähän käskytykseen"

Kyllä Suhonen puhua osaa. Ensi kaudella ei sitten olekaan enää mitään muita tekosyitä kuin nuo pahat vastustajat, jotka käskyttävät pelaajiaan viattomien porilais urheilijoiden kimppuun.

No mikä noissa Suhosen sanomisissa sitten mättää?

Suhosen puheet tyrmätään kerta toisensa jälkeen, koska hän käyttää liian hienoja sanoja. Viis siitä, että sanojen sanomassa voi olla oikeasti jotain järkeä.
 

R0kMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, HIFK, Newcastle
Annetaan Apen näyttää kyntensä ensi kaudella, kunhan saadaan oikeat palikat laatikkoon. Miehellä on kokemusta vaikka raumalaisille antaa, joten kelkka ylöspäin.

Tämän kauden ruikuttajat saavat lähteä. Ässät ei tarvitse Kapasta, Lammersia, Saarelaa, Tähtistä eikä Toivosta. Kun lisätään vielä Konttinen ja Peltonen, niin putsaus ollaan aloitettu. Häppölä saisi jatkaa, mutta pahalta näyttää.

Periksi ei anneta milloinkaan, Ässät on paras.
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Ajatellaan asiaa nyt järkipohjalta ilman tunnekuohuja. Ässät on ymmärtänyt, että tämä kausi on menetetty ja ensi kaudella ei ole mahdollisuutta uusia näitä samoja virheitä tai noutaja tulee Mestiksen muodossa.

Alpo on tehnyt Ässien kannalta edullisen sopparin menestyspykälien kera. Hänellä on selkeä visio siitä mitä on tällä kaudella tehty väärin ja mitä pitää ensi kaudella tehdä paremmin. Ässät taas on luvannut antaa vapaat kädet Alpolle koko urheilullisen puolen muokkaamiseen, valmennus ja joukkuejohtoporrasta myöten. Alpon tekemät kehitysehdotussuunnitelmat ja pitkän tähtimen sitoutuminen yhdessä vankan kokemuksen ja Patasydämen kanssa antavat hyvät lähtökohdat paremmalle tulevaisuudelle (?).

Toivon todella, että Alpon signaaminen tarkoittaa myös sitä, että iso harja lakaisee kaikkialla joukkeessa. Virheistä on opittava ja niiden toistaminen vuosi toisensa jälkeen (-05/06) on loputtava. Olen myös samaa mieltä siitä, että Porissa on opittava reenaamaan kunnolla ja oikeita asioita. Nyt on vedetty viinaa, reenattu vähän sinnepäin ja tulos on sen mukainen. Joukkueeseen on hätäpäissä hankittu pelaajia, joilla on 15kg ylimääräistä kannettavaa vyötärön alueella. Jospa nyt kerrankin tehtäisiin hommat jo alusta asti kunnolla. Nyt ollaan ainakin ajoissa liikenteessä. Kerrankin.

Minulle on kuitenkin loppujen lopuksi edelleen aivan sama kuka Ässiä valmentaa. Kunhan sillon kun punamustat on kentällä niin laidat ryskyy, nyrkit heiluu ja Isomäki ulvoo, niin että kattolaastit rapisee. Jos yhtälön toteuttaminen vaatii pasifisti-Alpon yksilöopin onnistuakseen then so be it. Kausarin hankin jos Ässät näyttää ensi kaudella olevansa edelleen fyysistä kiekkoa pelaava Patalauma, eikä mikään tissiposkitamppoonitiimi, joka kentällä viimeiset parikymmentäpeliä on häärinyt.
 

Delkor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä. Nyt kun on ensi kauden ensimmäinen virhe (Apen jatko) on tehty, ei minkäänlaisiin lisävirheisiin, täydellisen katastrofin välttämiseksi, ole enää varaa.

Virheettömän jatkostrategian perustan tulee olla se, että Ape hankkii kunnioitusta kylvämällä pelkoa pelaajistoon, ulostamalla heti tai viimeistään kauden päätteeksi ainakin seuraavat naamat: Kapanen, Konttinen, Peltonen, Toivonen, Tieranta, Tähtinen, Saarela, Lammers, Takala, Forsbacka... .Koko pukukopin huonoa karmaa henkivä sisäpiiri tulee ensitöiksi hävittää ja korvata uusilla naamoilla. Siitä on Apen hyvä aloittaa omankin uskottavuutensa kohentaminen.
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Nyt kun pöly on vähän laskeutunut ja suurempi vitutus meikäläiselläkin mennyt ohi, on aika alkaa hyväksymään kylmiä faktoja. Virmasta lainatakseni: "Näillä mennään." Ape on ja pysyy ainakin ensi marraskuuhun asti.

Tuon Ässien uuden 7 kohtaisen strategian luettuani olen jokseenkin toiveikas. Kaikki muu kuulostaa helvetin hyvältä, paitsi tämä valmentajavalinta. Koko strategia on helppo leimata pelkäksi sanahelinäksi, mutta niinhän se yleensä menee, että toimivan strategian ja sanahelinän välinen ero riippuu vain toteutuksesta. Uskon, että Apen kokemus ja hänen taitonsakin ovat hyödyksi tällaisen strategian luomisessa ja sen toteuttamisessa. Ainoa, joskin iso akilleen kantapää ovat Apen valmennustaidot, joista on toistaiseksi saatu Porissa melko huono kuva. Toisaalta olen valmis antamaan Apelle valmennuksellisen näytönpaikan puhtaalta pöydältä ja nimenomaan itse kokoamansa joukkueen kanssa. Sellainen kutina kuitenkin on, että ei Ape näin huono voi olla, kun saa omat palaset käyttöönsä.

Eniten toivoa herättää tuo strategiasta löytynyt lupaus hankkia organisaatioon fyysisen harjoittelun erikoismies. Tämä on ehdottomasti positiivinen juttu ja selvä eteenpäinmenon merkki. Toinen positiivinen asia tässä on se, että tämä idea erikoismiehen palkkaukseen on lähtenyt nimenomaan Apelta. On ehdottomasti hyvä, että fyysisen harjoittelun suunnitteluun ja toteuttamiseen hommataan ammattilainen, jos päävalmentaja ei koe itse pystyvänsä hoitamaan sitä osa-aluetta. Omien heikkouksien tunnistamisen kun sanotaan olevan vahvuus. Näkisin Apen tunnistaneen tässä kohtaa yhden heikkoutensa ja hakeneen siihen lääkettä.

Tämä kohta tässä strategiassa laittaa mietityttämään:
"Joukkueen johtoryhmätyöskentely organisoidaan uudelleen ja sen toimintaa kehitetään ammattimaisemmaksi"
Mitähän tällä tarkoitetaan? Kuulostaa jonkinlaiselta sisäiseltä puhdistukselta. Tästä olisi mukava kuulla lisää jos joku osaa kertoa.

edit. mic82:lta hyvä teksti tuossa aiemmin.
 

Vankikarkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On helppoa teilata heti kaikki kun johto ei valitsekkaan sitä valmentajaa kuin itse olisi halunnut mutta se on niin helppoa täällä kun vastuuta siitä ei ole.
Tunnekuohut alkavat laantumaan ja on aika katsoa tapahtunutta järjen kanssa. Hienoa on että organisaatio on todella huomannut että jotain täytyy tehdä, kuten kuntovalmentajan palkkaaminen sekä muutenkin valmennukseen panostaminen. Se jää nähtäväksi miten se onnistuu sekä miten Alpo onnistuu tehtävässään joten en tuomitse ennen kuin he kyntensä näyttävät.

Moni elää kautta jolloin irokeesit kasvoivat, niin ihmiset jotka tekevät töitä kentällä, toimistossa tai jossain muualla ja kertoilevat juttuja täällä.
Mutta mielestäni ainakin osa tästä porukasta alkaa heräilemään tähän päivään, täällä taitaa toki muutama sitä elää sitä kautta kun mikään ei riitä.

Nyt meillä on kokenut valmentaja joka ei yritä keksiä lätkää uudelleen kuten ehkä kaksi edellistä ja onhan niitä esimerkkejä muissakin seuroissa eikä tulokset ole olleet kunniakkaita. Ei ole oikotietä onneen vaan kaikki lähtee perusasioista.

Nyt se on sanottu ääneen että junnuihin tullaan panostamaan joka on kuitenkin Porissa merkittävä asia, nuoria on vain kyettävä nostamaan edustukseen eikä ostaa kaikkia kaupasta. Alpo ainakin nyt ymmärtää sen, toki tilanne voi olla eri mikäli ensikausi alkaa menemään perseelleen. Mutta sitä mitä tulee tapahtumaan minä en tiedä, eikä taida kukaan muukaan tietää, vielä. Syksyllä ollaan viisaampia. Te jotka lupasitte että ette enää hanki kausari niin katsotaan koska takki kääntyy.

Niin ja mulle on aivan sama mitä P Sihvonen sanoo! :)
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt kun pöly on vähän laskeutunut ja suurempi vitutus meikäläiselläkin mennyt ohi, on aika alkaa hyväksymään kylmiä faktoja. Virmasta lainatakseni: "Näillä mennään." Ape on ja pysyy ainakin ensi marraskuuhun asti.

Tuon Ässien uuden 7 kohtaisen strategian luettuani olen jokseenkin toiveikas. Kaikki muu kuulostaa helvetin hyvältä, paitsi tämä valmentajavalinta. Koko strategia on helppo leimata pelkäksi sanahelinäksi, mutta niinhän se yleensä menee, että toimivan strategian ja sanahelinän välinen ero riippuu vain toteutuksesta. Uskon, että Apen kokemus ja hänen taitonsakin ovat hyödyksi tällaisen strategian luomisessa ja sen toteuttamisessa. Ainoa, joskin iso akilleen kantapää ovat Apen valmennustaidot, joista on toistaiseksi saatu Porissa melko huono kuva. Toisaalta olen valmis antamaan Apelle valmennuksellisen näytönpaikan puhtaalta pöydältä ja nimenomaan itse kokoamansa joukkueen kanssa. Sellainen kutina kuitenkin on, että ei Ape näin huono voi olla, kun saa omat palaset käyttöönsä.

edit. mic82:lta hyvä teksti tuossa aiemmin.

edit. mic82:lta hyvä teksti tuossa aiemmin.

Eniten toivoa herättää tuo strategiasta löytynyt lupaus hankkia organisaatioon fyysisen harjoittelun erikoismies. Tämä on ehdottomasti positiivinen juttu ja selvä eteenpäinmenon merkki. Toinen positiivinen asia tässä on se, että tämä idea erikoismiehen palkkaukseen on lähtenyt nimenomaan Apelta. On ehdottomasti hyvä, että fyysisen harjoittelun suunnitteluun ja toteuttamiseen hommataan ammattilainen, jos päävalmentaja ei koe itse pystyvänsä hoitamaan sitä osa-aluetta. Omien heikkouksien tunnistamisen kun sanotaan olevan vahvuus. Näkisin Apen tunnistaneen tässä kohtaa yhden heikkoutensa ja hakeneen siihen lääkettä.

Tämä kohta tässä strategiassa laittaa mietityttämään:
"Joukkueen johtoryhmätyöskentely organisoidaan uudelleen ja sen toimintaa kehitetään ammattimaisemmaksi"
Mitähän tällä tarkoitetaan? Kuulostaa jonkinlaiselta sisäiseltä puhdistukselta. Tästä olisi mukava kuulla lisää jos joku osaa kertoa.

No niin, jopa alkaa näkymään valoa tunnelinpäässä suurimmillakin ruikuttajilla. Mikään ei tunnu kelpaavan. Kuten jo aikaisemmin eri ketjussa totesin, Suhosella on suomen mittapuun mukaan kova CV jääkiekkovalmentajaksi. NHL- päävalmentaja, maajoukkueen päävalmentaja, lukuisia valmennuspestejä kotimaassa ja ulkomailla, kielitaitoinen, fiksu, hyvä ulosanti, kokenut ja kontaktit kunnossa ympäri maailman (tuntee NHL- piirit ja kansainvälisen jääkiekon). Pelitavan päivityksestä sen verran että jääkiekkoa ei tarvitse enää uudelleen keksiä. Mitä valmentajalta vielä voidaan vaatia?
No tuloksia tietysti. Se on taas paljon kiinni käytettävissä olevasta pelaajamateriaalista ja voiko joku väittää että esim Ässissä se olisi kovin kummoinen tänä vuonna ( flopanneita on lähes kaikki paitsi Häppöla ja Joensuu).Tämä Ässien tilanne ei ole suinkaan yksin valmennuksen (Härkälä ja Suhonen) vika. Hifk:n materiaali Suhosen aikana oli myös melko kaponen, kun siellä piti Mälkiän avulla aloittaa koulimaan omista junioreista pelimiehiä.
Lakatkaa hyvät ihmiset ruikuttamasta kun ainakin minusta tuntuu siltä, että toimistolla ollaan vihdoin otettu silmä käteen ja alettu katsoa mitä menestyksen eteen pitää tehdä ja mitä se vaatii.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Minulle on kuitenkin loppujen lopuksi edelleen aivan sama kuka Ässiä valmentaa. Kunhan sillon kun punamustat on kentällä niin laidat ryskyy, nyrkit heiluu ja Isomäki ulvoo, niin että kattolaastit rapisee. Jos yhtälön toteuttaminen vaatii pasifisti-Alpon yksilöopin onnistuakseen then so be it. Kausarin hankin jos Ässät näyttää ensi kaudella olevansa edelleen fyysistä kiekkoa pelaava Patalauma, eikä mikään tissiposkitamppoonitiimi, joka kentällä viimeiset parikymmentäpeliä on häärinyt.

Vaan juuri tuon pelillisen ilmeen toteuttajaksi Alpo Suhonen sopii kuin lihapullat kermakakun päälle. Suomesta ei mitenkään olisi ollut mahdollista löytää huonompaa valmentajaa kuin Suhonen. Jopa Matti Alatalo olisi ollut ziljoona kertaa parempi vaihtoehto.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Uskon, että Apen kokemus ja hänen taitonsakin ovat hyödyksi tällaisen strategian luomisessa ja sen toteuttamisessa. Ainoa, joskin iso akilleen kantapää ovat Apen valmennustaidot, joista on toistaiseksi saatu Porissa melko huono kuva. Toisaalta olen valmis antamaan Apelle valmennuksellisen näytönpaikan puhtaalta pöydältä ja nimenomaan itse kokoamansa joukkueen kanssa. Sellainen kutina kuitenkin on, että ei Ape näin huono voi olla, kun saa omat palaset käyttöönsä.

Kokemus ??? Mitähän kokemusta Apella mahtaa olla menestyvän joukkueen kokoamisesta tai valmentamisesta ? Montako Suomen Mestaruutta Alpo Suhonen on saavuttanut valmennusurallaan (tai edes SM-mitalia?) ????
Suhosella oli näytön paikka saada joukkue edes jonkinlaiseen pelikuriin Pajulin ja Härtsyn jälkeen, mutta oletetun koeajan tulokset eivät kyllä mitenkään justifioi nyt tehtyä valmennusratkaisua. Mies on täysin sysipaska.
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Kokemus ??? Mitähän kokemusta Apella mahtaa olla menestyvän joukkueen kokoamisesta tai valmentamisesta ? Montako Suomen Mestaruutta Alpo Suhonen on saavuttanut valmennusurallaan (tai edes SM-mitalia?) ????
Suhosella oli näytön paikka saada joukkue edes jonkinlaiseen pelikuriin Pajulin ja Härtsyn jälkeen, mutta oletetun koeajan tulokset eivät kyllä mitenkään justifioi nyt tehtyä valmennusratkaisua. Mies on täysin sysipaska.

En ole puhunut Apen kokemuksista voittaa. Ymmärrät varmaan, että kokemuksien kerääminen on jotain muutakin kuin onnistumista ja ruusuilla tanssimista. Toki luen Apen yhdeksi heikkoudeksi, että hän ei ole mittavalla urallaan onnistunut erityisen suuriin voittoihin. En vain tahdo nähdä asiaa siten, että Apen kokemuksesta ei olisi mitään hyötyä vaikkei hänen voittoprosenttinsa timanttinen olekaan.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kyllä ensi kausi on äärettömän vaikea Ässille. Jopa tippuminen mestikseen on mahdollista. Täällä on esitetty lähes kaikkien kokeneiden pelaajien heivaamista pois. Mistähän Ässät meinaa heidän tilalleen löytää pelaajat aina tiukkenevilta pelaajamarkkinoilta? Jollain a-junnuilla ja muutamalla vahvistuksella joukkue tulee menemään aika syvälle. Alpo Suhonen on loistava puhuja ja näkijä mutta äärettömän heikko tekijä. Tähän asti vain epäonnistumisia liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös