Ässien talous

  • 1 539 329
  • 6 870

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Onko kellaan minkaanlaista tietoa, ollaanko kausikorttien myynnissa aikataulussa?

Äsken kävin kausarin hakemassa ja samalla kyselin kuinka kauppa on käynyt. Viime kaudesta nyt ainakin jäädään, mutta ei ilmeisesti mitenkään dramaattisesti. Taloustilanne ja kehno viime kauden loppu kuulemma vaikuttavat. Vähän jäi itselle sellainen olo, että ei noita mitenkään häävisti ole mennyt kaupaksi, mutta tämä siis ihan omana mutuna.

Että nyt vaan kaikki kipinkapin Murskatien parakkiin hakemaan kausikorttia mars mars.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän jäi itselle sellainen olo, että ei noita mitenkään häävisti ole mennyt kaupaksi, mutta tämä siis ihan omana mutuna.

Tämä nyt ei olisi mitenkään hirmuisen suuri yllätys.

Onko seurasta viestitty ulos minkään tason urheilullista suunnitelmaa, ohjelmaa tai vastaavaa sen jälkeen kun Ahola, Suhonen ja Matikainen ovat lähteneen pois? Edes sillä Suhosen höpö, höpö -tasolla?

Näkyykö paikkakunnalla noin yleisesti jotenkin erityisemmin, että liigakausi on alkamassa ja niin edespäin?

Aika heikko draivi täällä minun silmissäni on päällä, kun vastaavasti itse koen ainakin, että tässä taloustilanteessa töitä pitäisi tehdä kahta kauheammin että saavutaan edes lähes sama tulos.
 

PolarFox

Administrator
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Näkyykö paikkakunnalla noin yleisesti jotenkin erityisemmin, että liigakausi on alkamassa ja niin edespäin?

Hyvä pointti, itsekin töissä tuolla keskustassa, niin muutaman mainoksen olen nähnyt, mutta lätkäkaupungiksi aika säälittävä suoritus Ässien markkinoinnilta. Mutta kai usko siihen on loppunut ja keskitytään vain suorituksen parantamiseen... :)

Tai näin ainakin toivon, hartaasti.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Niinkuin esim. Vero on ansiokkaasti muutaman kerran todennut Ässien erinomaisesta taloudellisesta tilanteesta, voi asian havannoida myös kiekkoliitteestä.

" Missään hädässä Ässät ei kuitenkaan kituuttele. Täysin velattoman seuran kassassa riittää rahaa yli 700000 euron edestä."
 

Tuamas

Jäsen
Jos näin on, niin miksei sitten hankita kunnon vahvistuksia?

Siksi, että Ässien tarkoituksena ei liene syödä tuota rahaa pois, vaan pelaajabudjetti on asetettu 1,6 miljoonan kieppeille ja sillä pyritään pärjäämään ja tekemään nollatulos.

Ei Ässissä voida toimia kuten vaikkapa Sportissa, Lukossa ja Bluesissa että eletään tietoisesti tai vähemmän tietoisesti selkeästi yli tulojen, vaan homman täytyy perustua tarkkaan budjetointiin.

Nyt kun tuo puskuri on tuonne rakennettu, niin Ässillä on varaa tehdä näitä korjausliikkeitä kauden aikana ilman että yhtiön tulevaisuus vaarantuu.

Ja nyt kun joukkueen puutteet on selkeästi kartoitettu, niin niitä vahvistuksia on tulossa. Ensin Iliakis täydentämään puolustusta (oletettavasti kohtuuhintainen pelaaja) ja sitten todennäköisesti verorajan jälkeen tuleva kovempi syömähammas pakistoon.
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hirsimäki väitti sk-liitteessä lipunmyyntilisän pyrkivän ohjaamaan ruuhkaantuvaa lipunmyyntiä ennakkomyyntiin, eikä usko sen vaikuttavan katsojamääriin. Homma toimii istumapaikoille noin. Hyvä.

Mutta seisomapaikoille kulu on perusteeton ja rankaisee juuri köyhimpiä, eli lapsia, työttömiä ja eläkeläisiä jotka käyvät jatkossa varmasti harvemmin peleissä, varsinkin jossei yllätysmenestys tule.

Vaadin seisomalipuista tuon typerän maksulisän pois.
perusteena - se on huonoa bisnestä, paitsi lippupalvelulle.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Kausarikauppa ei ole ilmeisesti käynyt toivotunlaisesti eli ainoastaan 800 kpl kausikorttia ollaan saatu kaupaksi. Viime vuonna vastaava luku oli 1100. Toki tällä viikolla mahdollisesti saattaa jokunen mennä vielä kaupaksi.

Onneksi yli puolet budjetista koostuu yhteistyösopimuksista (sponssi, tv-sopimukset 2 milj€) ja niissä ei ole mahdollisesti laskua ollenkaan tai jos niin ainoastaan pientä niiausta. Loput rahat tulisi raapia kasaan lipputuloista ja oheismyynnistä.
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hirsi vastaa

" -Se on hyvä puskuri, joka antaa liikkumavaraa. Ei meillä silti ole varaa ostaa menestystä. Silloin ne rahat katoaisivat ääntä nopeammin, toimitusjohtaja muistuttaa"

Tähän voisi merkonomi sanoa, et jos johonkin panostettaisiin niin menestystäkin olisi mahdollista tulla niin kaukalossa, lipunmyynnissä sekä oheismyynnissäkin.

Mitä noilla rahoilla meinataan tehdä ja milloin.

Mut tältä toopelta tämä on niin tuttua ajattelua, ei uskalla tai osaa laskea
yhtä pidemmälle, tämä on varma tuhon tie. 800 kausarin myyminen pitää soittaa jo hallituksenkin hälytyskelloja.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hirsihän on riskin karttaja vailla vertaa – ei tule turskaa, mutta eipä tule minkäänlaista tuottoakaan. Taas yhteen kauteen lähdetään kokoamalla niin halpa joukkue, ettei pahimmassakaan mahdollisessa skenaariossa tehdä minkäänlaisia tappiota.

Menestystä ei Ässien toimistolla edes suunnitella, koska siihen sisältyy riski. Ässät pidetään tekohengityksellä joten kuten pystyssä ja sen kunnianhimoisemmiksi ei uskalleta ryhtyä. Ongelmahan on siinä se, että nykyään on olemassa liigakarsinnat. Sitten saattaa tulla kyynel silmään, kun pudotaan divariin.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hirsihän on riskin karttaja vailla vertaa – ei tule turskaa, mutta eipä tule minkäänlaista tuottoakaan. Taas yhteen kauteen lähdetään kokoamalla niin halpa joukkue, ettei pahimmassakaan mahdollisessa skenaariossa tehdä minkäänlaisia tappiota.

Menestystä ei Ässien toimistolla edes suunnitella, koska siihen sisältyy riski. Ässät pidetään tekohengityksellä joten kuten pystyssä ja sen kunnianhimoisemmiksi ei uskalleta ryhtyä. Ongelmahan on siinä se, että nykyään on olemassa liigakarsinnat. Sitten saattaa tulla kyynel silmään, kun pudotaan divariin.

Väittäisinpä, että tässä maalimantalouden tilanteessa Ässien tämän kautinen budjetti ei ole mikään halpa aikaisempaan verrattuna. Ihan satavarmasti on ongelmia saada edes tuota budjettia kasaan, vaikka joidenkin lähteiden mukaan taantuma onkin taittumassa... Eli saattaapi olla laskettuna, että voi tulla pieni tappio, jota voidaan maksaa kassasta, eikä tarvitse jälleen velkaantua...
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kyllä toi Ässien rosteri on enemmän kuin riittävä siihen, että 56 pelin runkosarjassa jää SaiPa taakse. Ja jos ei ole, niin sitten vielä on 4-7 peliä Sporttia vastaan kerätä ne neljä voittoa. Paljon validimpi kysymys on se, että romahtaako liigassa taloudellisesti sitten kuitenkin riittävästi jengejä jotta tuolla Ässien tyylillä päästäisiin pysyvästi keskiryhmään.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Väittäisinpä, että tässä maalimantalouden tilanteessa Ässien tämän kautinen budjetti ei ole mikään halpa aikaisempaan verrattuna. Ihan satavarmasti on ongelmia saada edes tuota budjettia kasaan--
Joskus loppukeväästä julkaistun tutkimuksen mukaanhan jääkiekon SM-liigajoukkueiden yhteistyökumppaneista tasan 0% (nolla!) aikoi kasvattaa panoksiaan tällä kaudella*.

Se on tietysti Ässien kannalta aika murheellinen juttu. Veikkajan liigaliitteen tilaston perusteella Ässien tulot yhteistyökumppaneilta ovat noin 1,6 miljoonaa, joka on liigassa toiseksi huonoin suoritus. En tiedä, voiko Porin talousalueen huonoa tilannetta syyttää tästä kaikesta – esimerkiksi Pelicans keräsi yli pari miljoonaa, ja Lahden talousalue ei ole erityisen houkutteleva sekään. Kyllä vain, Helsinki on lähellä, mutta näistä 'pääkaupunkiseudun' sponsorieuroista ovat myös kilpailemassa Jokerit, HIFK, Blues (ja jossain määrin HPK ja Kiekko-Vantaa). Tuntuu, että Ässät ei ole ehkä löytänyt oikeaa 'myytävää' yhteistyökumppaneille –*pelkkä logo paidassa, joka näkyy harvoin Urheiluruudussa, ei taida enää nykyaikana riittää.

Pienehköt yhteistyötulot ovat erityisen ikävä juttu myös siksi, että urheilullinen menestys jäänee tulevalla kaudella taas kerran vähiin, joten kansakaan ei löydä tietään katsomoon. Ja niistä vähistä katsojista pystytään irrottamaan muihin seuroihin verrattuna halliolosuhteiden takia huomattavasti vähemmän rahaa. En ole muutamaan viikkoon Porissa käynyt, mutta vaikuttaa myös siltä, ettei kaupungissa ihan mikään kiekkoeuforia vallitse. Enkä minä ainakaan vielä toissapäivänä keksinyt, miten esimerkiksi Lukko-otteluun (perjantaina!) voi ostaa lipun – tai edes löytänyt mistään ottelun alkamisaikaa.

Toivon totisesti, että ässätoimisto keksii uusia tapoja houkutella uusia kannattajia hallille, kasvattaa oheismyyntituloja, laatia houkuttelevampia yhteistyösopimuksia – ja ehkä bonuksena jotenkin hypätä digitaalisen median kelkkaan, ihan tulevaisuuden varalta. Pelkään, että toimistolla hoidetaan bisneksiä "niin kuin ennenkin" ja kehitellään hyvin vähän uusia tapoja tehdä juttuja. Jos ei ole varaa konsultteihin, käyttäisivät edes opiskelijoita. Tai fanien ryhmähaastatteluja. Tai web-kyselyitä. Tai perustaisivat sähköpostiosoitteen ideoille ja palautteelle, jota luettaisiin ja johon vastattaisiin säännöllisesti. Kyselisivät yhteistyökumppaneilta nimetöntä palautetta. Haastattelisivat katsomossa ihmisiä, miten nämä saisi kuluttamaan enemmän rahaa peleissä. Tai jotain.

Pysyvät lisätulot taitavat nimittäin olla ainoa tapa nostaa Ässät taas keskikastin seuraksi. Viime kausien perusteella ollaan vaarassa jäädä ikuiseksi kääpiöksi.

*) Ihan mielenkiintoisena triviana: taloudellisen laman lisäksi isoin syy tuntui olevan se, että jääkiekkoa pidettiin nykyään liian väkivaltaisena lajina ja show-tappelut yms. olivat jääneet erittäin negatiivisesti bisnesmiesten mieleen.
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Ässät on tosiaan nyt kausarimyynnissä jäljessä viime kautta 300 kpl (100 000€ + oheismyynti 50 000€).

Viiimekaudella runkosarjasta tehtiin 150 000 € miinusta (ilman karsintaa),
tekemistä on että edes irtolippuja myydään viimekautinen määrä.

Eli voidaanko laskea että Ässät tekee tulevalla normaalikaudella tappiota jo lähtökohtaisesti 300 000€, vaikka pieni osa ehkä pystytään säästämään pelaajakuluista niin kyllä helposti ne 700 000€ haihtuvat taivaantuuliin silläkin tavalla ettei niitä laiteta lainkaan likoon.

30% pudotus ennakkomyynnissä olisi katastrofi oikeassa firmassa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Lainaus Ässät mediassa kaudella 09-10 -ketjusta:

Viime viikon alussa oli noin tuhat kappaletta myyty, kun kysyin asiaa toimistolta...

Viime kaudella kaupaksi meni n. 1100 kpl, joten hirveästi ei olla ainakaan siitä jäljessä? Hopeakauden jälkeisiin myyntilukemiin on vielä matkaa, mutta jospa sitä tämän kauden jälkeen saataisiin taas sellainen piristysruiske tähän touhuun ja otteet kentällä sitä luokkaa, että jengiä kiinnostaisi ostaa kausikortteja edes seuraavana kautena.

Näyttäisi siltä, ettei ihan pahalta näytä. Aika sujuvasti vielä HIFK-harjoituspelin aikaan vielä jotkut lähelläni istuneet kävivät noutamassa kausikortin. Eiköhän se myynti kukoista vielä vähän aikaa.

Tilanne on hyvä, jos mainitussa tahdissa ollaan.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Mitä tuolta lippu.fi sivuilta käväisin kurkkaamassa niin vaikuttaa siltä, että lähes kaikkiin katsomo-osioihin on lippuja runsaasti tarjolla.

Eli saattaapi olla pitkästä aikaa sellainen tilanne käsillä, ettei kauden avausottelu ole "sold out".
 
Mitä tuolta lippu.fi sivuilta käväisin kurkkaamassa niin vaikuttaa siltä, että lähes kaikkiin katsomo-osioihin on lippuja runsaasti tarjolla.

Eli saattaapi olla pitkästä aikaa sellainen tilanne käsillä, ettei kauden avausottelu ole "sold out".

Kävin ostamassa heti maanantaina klo 11 aikoihin omani A2-katsomoon, eikä silloin ollut tarjolla enää kuin kahden alimman rivin paikkoja. Ainakin siinä mielessä ihan lupaavasti olisi lähtenyt myynti käyntiin.

Muihin peleihin näyttää lippu.fi myyvän 23 eri katsomonosaan lippuja ja perjantaille 14 osaan. Eli 9 osaa olisi myyty loppuun. Ja eiköhän niitä lippuja Hirsin kiusaksi vielä joku osta halliltakin.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Kävin ostamassa heti maanantaina klo 11 aikoihin omani A2-katsomoon, eikä silloin ollut tarjolla enää kuin kahden alimman rivin paikkoja. Ainakin siinä mielessä ihan lupaavasti olisi lähtenyt myynti käyntiin.

Muihin peleihin näyttää lippu.fi myyvän 23 eri katsomonosaan lippuja ja perjantaille 14 osaan. Eli 9 osaa olisi myyty loppuun. Ja eiköhän niitä lippuja Hirsin kiusaksi vielä joku osta halliltakin.

Saattaa toki näin ollakin. Toivotaan toki, että halli myytäisiin loppuun ja tunnelma olisi katossa. Perhana kun palvelussa ei näy vapaiden paikkojen määrää.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taitaa Ässien talous olla johdon mielestä edelleen niin hyvässä kuosissa, ettei ole tarvetta tehdä mitään hallipalveluille. Eilen jäi taas monta juomaa myymättä ja euroa tienaamatta, kun jonot oli täysin kestämättömiä. Luulisi, että hallituksen puheenjohtaja edes taustansa vuoksi ymmärtäisi, että kaupankäynti on kiinni myyntirajapintojen toimivuudesta ja riittävyydestä. Harmittaa tuollainen välinpitämättömyys ja ammattitaidottomuus.
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Taitaa Ässien talous olla johdon mielestä edelleen niin hyvässä kuosissa, ettei ole tarvetta tehdä mitään hallipalveluille. Eilen jäi taas monta juomaa myymättä ja euroa tienaamatta, kun jonot oli täysin kestämättömiä. Luulisi, että hallituksen puheenjohtaja edes taustansa vuoksi ymmärtäisi, että kaupankäynti on kiinni myyntirajapintojen toimivuudesta ja riittävyydestä. Harmittaa tuollainen välinpitämättömyys ja ammattitaidottomuus.

Eikös tähän juuri luvattu parannusta alkavalle kaudelle?

Muuten kuulemma järjestelyt toimivat paremmin, uudet liikennesysteemit ja seisomakatsomon sisäänkäynnin avaus on <3.

Joko Ässät myi muuten oikeaa kahvia vai vieläkö yhä oli Nescafen sopimus voimassa? Entä löytyikö mistään niitä aarteita, eli kuolleita Nescafen automaatteja - jolloin kioskiin on "jouduttu" tuomaan termarissa oikeaa kahvia?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös