Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ässien talous

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Corbucci, 23.08.2004 klo 22.52.

 1. Corbucci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Tulipas tällainen aihe mieleeni.
  Tarkoitus siis olisi keskustella tässä ketjussa Ässien taloudesta ym. muusta talouteen liittyvästä aiheesta.
  Tässä joitain omia mietteitä:

  Menneisyys:
  Pahin alkaa olla takana. Vielä muutama vuosi sitten tehtiin suuria tappioita, niin urheilullisella, kuin taloudellisella puolella. Kurssi piti kääntää äkkiä, tai porilainen liigakiekkoilu häviäisi liigakartalta.
  Toivolan palkkaaminen, pelaajabudjetin pienentäminen ja loppukaudesta mm. Tähtisen siirto mahdollistivat seuran jatkon.

  Tammisen aikakaudella onnistuttiin lisäämään tuottoa. Pääsylipuista, fanituotteista ja ruoka- juoma puolesta, saavutettiin isompi voitto.
  Siitä huolimatta seura päätti tilikauden miinusmerkkiseen tulokseen.
  Mutta vain parikymmentä tuhatta.

  Nyky-aika:
  Tamminen lähti siis ovet paukkuen. Tilalle värvättiin Ilveksestä toimitusjohtajaksi monelle tuntematon nimi, Jukka Hirsimäki. Hirsimäki on edennyt uudessa seurassa rauhallisen varmalla otteella, eikä tyhjiä lupauksia ole lauottu faneille. Hän on tuonut mukanaan uusia kontakteja, etenkin pelaaja rekrytointiin. Ilveksestä uusia pelaajia tuli maalivahti Tuomas Nissinen ja voimahyökkääjä Mika Niemi.

  Taidot markkinointi puolella vielä testaamatta. Yhdessä Toivolan kanssa muokannut pelaajarivistöä enemmän porilais yleisön mielen mukaan. Fyysisemmäksi. Pelkästään jo se, tuonee satoja katsojia lisää Isomäen lehtereille. Valmennukseen on myös satsattu, katsomovalmentaja ja maalivahtivalmentaja on värvätty. Materiaalia on levennetty. Viime kaudesta on opittu.

  Tulevaisuus:
  On pitkälti tulevan kauden varassa. Jos katsojakeskiarvo jää alle 3400, vyötä on kiristettävä jälleen ja siitä ei ehkä porilainen kiekkoilu toivu. Se on aina tarvinnut ja tulee aina tarvitsemaan fanien tukea. Ensi kauden yleisökeskiarvo tavoitteeksi on laitettu 3600. Jos siihen ylletään, jäänee ensi kauden joukkueen rakennukseen pelimerkkejä kirstun pohjalle.

  Porilais faneille olisi myös ensi arvoisen tärkeää, nähdä patapaitainen joukkue taistelemassa play–offseissa. Toivotaan että Ässien uusi fyysinen ilme tuo paljon katsojia halliin ja porilainen yleisö ottaa taas Ässät omakseen. Sillä juuri nyt sitä tarvitaan.

  Corbucci

  Edit. Tuli asiaa vähän muustakin kuin taloudesta, ketjun tarkoitus on kuitenkin enemmän syventyä budjetteihin/talouteen/ym. raha-asioihin. Liittyen Ässiin.
   
 2. ÄssienÄssä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  vanhaa kunnon meininkiä kehään vaaditaan

  Tyydyn toteamaan tähän, että todellakin liian monta vuotta on jo tullut odotettua vanhaa kunnon ässämeininkiä takaisin kaukaloon. Jospa ne peruutteluvuodet nyt vihdoinkin olisivat ohi ja laidat alkais paukkua Isonmäen illassa. Harjoituspelien perusteella (yhtään en ole nähnyt, olen vain kuullut) tähän on olemassa mahdollisuudet. Sitten allekirjoittanutkin vaivautuisi lähtemään useampaan kuin kahteen kotipeliin tulevalla kaudella ja omalta osaltaan osallistuisi talkoisiin.
   
 3. pekoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Lippu- ja oheismyyntitulot tosiaan kasvoivat edelliskauteen verrattuna, mutta minun tietojeni mukaan ns. yhteistyötulot eivät. Niiden kohdalla Tamminen jäi kauas tavoitteestaan ja sen vuoksi tilikausikin jäi inan miinukselle.

  Lainaus:
  Pitää muistaa, että yhtään runkosarjaottelua ei ole vielä pelattu eivätkä isokokoisemmat pelaajat sellaisenaan lisää fyysisyyttä vielä yhtään. Kyse on siitä miten valmentaja haluaa joukkueensa pelaavan ja sitä peluuttaa.

  Toivola on toki puhunut fyysisemmästä joukkueesta, mutta ennen kuin itse näen kentällä aggressiivisen ja taklaavan patapakan en siihen usko. Fyysisyyden kun voi käsittää niin monella tapaa.

  Tämä viikko antaa jo jotain osviittaa siitä, mitä on luvassa. Ja nyt en puhu mistään ylilyönneistä, vaan ihan pelin perusilmeestä ja taklausten lukumäärästä. Pitsissä Ässät taklasi jonkun verran, Vikingissä ei minusta juuri lainkaan.

  Jos ja kun Ässät pelaa myös itse liigassa kuten täällä on uskoteltu ja toivottu, niin päästään vihdoin näkemään tuoko se fyysisyys todella lisää yleisöä. Toivotaan näin.
   
 4. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Re: Re: Ässien talous

  Lainaus:
  Yksi syy siihen voisi olla se että Tamminen oli suurien linjojen mies. Yhteistyökumppaneiksi haettiin mieluummin suuria ja valtakunnallisia yrityksiä ja pienet paikalliset unohdettiin.

  Kaverini kertoi että hänen työnantajansa (alle 20 hengen suunnittelutoimisto) oli sponsoroinut Ässiä kauan aikaisemmin. Aina kontakti oli tullut seuran puolelta. Tammisen tullessa puikkoihin mitään kontaktia pienehköön yritykseen ei tullutkaan ja työnantaja päätti että he eivät itse ota kontaktia vaan jos raha ei kiinnosta niin ei sitten mitään. Tulevan kauden tilanteesta en tiedä, mutta uskon ja toivon että kaikki Porin talousalueen voimavarat on käytetty kilpailussa.

  Tamminen on niin suurien visioiden mies ettei tajua että pienistä puroistakin kasvaa suuri virta...
   
 5. pekoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Re: Re: Re: Ässien talous

  Lainaus:
  Näitä tapauksia oli useita.

  Ja ne eivät rajoittuneet pelkästään kaksinumeroisen henkilökuntaluvun yrityksiin...
   
 6. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Puhtaat taklaukset varmastikin lisääntyvät viime kaudesta, mutta
  tappelut ja muutenkin tyhmät jäähyt ovat melko varmasti kiellettyjä tälläkin kaudella, ainakin siihen asti kun peli voidaan vielä voittaa. Mutta jos peli alkaa olla menetetty tai pitäisi jollain tavalla sytyttää oma porukka ja sekoittaa vastustajan pasmat, niin silloin Nielikäinen ja kumppanit saavat varmasti vapaasti ajella miehiä seinille vähän rajuimminkin ottein.
  Mitään faktaa minulla ei väitteeseeni ole, mutta näin suuressa viisaudessani itse ajattelisin.
  Jos esimerkiksi Lukko johtaa kolmannessa erässä kolmella maalilla ja yleisö on ihan kypsynyt ja valmis lähtemään kotiin, niin mielenkiinto säilyy kun pistetään vähän lihaa tummumaan ja jää edes vähän jutun aihetta seuraavalle päivälle, vaikka peli hävittäisiinkin.
  Tällä tavoin saataisiin lipputuloja lisää seuraavaankiin peliin, vaikka pisteitä ei aina tulisikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2004 klo 11.59
 7. Mallikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät,Suomen maajoukkueet
  Ässien taloudesta

  Oli mielenkiintoista kuulla, että omat tietoni tamin sponsori hankinta stategiasta pitivät paikkansa, eli siitä isoja yritettiin mutta ei saatu. Kyllä minusta lähtökohtana Ässien yhteistyösopimuksien hankinalle pitäisi olla, että Porin ja lähi alueiden yritykset saataisiin ensin mukaan ja vasta sitten siirrytään valtakunnan tason toimijoihin. Sponsori rahojen keruuta satakunnasta ja muualta maakunnista saattaa tosin vaikeuttaa se tosiasia, että isompien yritysten pääpaikat ovat pääkaupunkiseudulla ja yritysten maakunta "osilla" saattaa olla rajalliset mahdollisuudet osallistua sinänä hyvään tarkoitukseen, jollainen Ässien tukeminen minusta on. Toivottavasti kaikki porilaiset yritykset saadaan mukaan Ässien talkoisiin, vaikka vain laittamalla RTK-Palvelu Oy poikottiin !

  Toivottavasti Hirsimäen stategiana on se, että porilaisista yrityksistä pitää aloittaa rahojen kerääminen ja vasta kun kaikki yritykset on käyty läpi niin siirtyä kauemmas !

  P.S. Vielä Tammisesta oli kuulemma yrittänyt saada euroja ydinvoimala yhtiöltä siinä kuitenkin epäonnistuen !
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2004 klo 13.19
 8. Pata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Eihän siinä mitään, että Tamminen haki isoja valtakunnallisia sponsoreita, eikä siinäkään mitään, että siinä hankkeessa ei sitten aika tai kiinnostus riittänyt paikallisiin pieniin tai vähän suurempikaan yrityksiin. Periaatteessa on ihan järkevääkin valjastaa valtakunnallisesti tunnettu mediapersoona hakemaan tukijoita nimenomaan kotikaupungin ja -maakunnan ulkopuolelta. Mutta mikä sitten on jonkinlaisella markkinointipäällikön tittelillä kulkevan Tomi Haulan työnkuva? Miksi helvetissä hän ei hoitanut kotimarkkinoita sillä aikaa, kun Tami seilasi suuremmilla vesillä? Jos Tami epäonnistui suurissa linjoissaan niin mokasiko Haula näissä vähän pienemmissä kuvioissa?

  Niin tai näin, mutta tässä tuore talouteen oleellisesti liittyvä uutinen. Ja mielestäni aivan erinomainen uutinen:

  Sinebrychoff ja Porin Ässät yhteistyöhön

  Ensimmäisen kerran Porin Ässien historian aikana seuralla on yhteistyösopimus paikallisen oluttehtaan kanssa. Sopimuksen myötä Ässien kotihallin juomatoimittaja vaihtuu. Jatkossa juomien toimittaja on Sinebrychoff.

  Porilaiset ja varsinkin Porin panimossa työskentelevät sinebrychoffilaiset ovat iloisia uudesta tilanteesta. Panimon omat merkit Karhu ja Coca-Cola ovat nyt tarjolla kotikaupungin hallissa.

  Sinebrychoff pyrkii yhdessä Ässien kanssa kehittämään hallin myyntitoimintoja ja siksi osa sopimuksen arvosta käytetään myyntipisteiden kehittämiseen.

  -------------------------------------------------------------------------------

  Eli tj Hirsimäki teki sen mihin porilaiset toimitusjohtajat eikä myöskään suurten linjojen Tamminen pystyneet ja neuvotteli Ässille juuri sen juomasponsorin mikä asiaan kuuluukin. Näin sen mennä pitääkin!
   
 9. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Loistavaa, nyt makunystyröiden ei tarvitse ihmetellä miksi juon hallissa erilaista olutta kuin kotona :)
   
 10. Corbucci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Tämähän on loistava uutinen, onko tätä ilmoitettu missään julkisissa tietolähteissä?
  Vaiko nk. "sisäpiirin tietoa"?

  Pekonille: En mielestäni sanonut että yhteistyökumppaneita Tamin aikana saatiin lisää, pahoitteluni jos ymmärsit asian näin.
   
 11. pekoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Esim. promenadi.net

  Lainaus:
  En ymmärtänyt, vaan halusin nimenomaisesti lisätä tämän puolen.

  Sellainen kysymys että onko tuo nyt ihan faktaa "Ensimmäisen kerran Porin Ässien historian aikana seuralla on yhteistyösopimus paikallisen oluttehtaan kanssa."? Jotenkin on sellainen muistikuva, että 70- tai 80-luvuilta hallilta ja/tai paidoista olisi löytynyt viittauksia Porin oluttehtaaseen.
   
 12. Mallikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät,Suomen maajoukkueet
  Koffin ja Ässien yhteistyöstä..?

  Koffi tekee tällä hetkellä yhteistyötä HIFK:n, TPS:n ja Ilveksen kanssa ja nyt siis Ässien kanssa. Mahtaakohan Ässien sopimus olla samaa luokkaa kuin edellä mainittujen seurojen yhteistyösopimukset vai onkohan kyseessä vaan Porin oluen kanssa tehtävä yhteistyö?
   
 13. Ässät #12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Koff&Ässät+muut

  Uskoisin yhteistyön olevan aikalailla paikkakuntakohtaista,eli siis lähinnä Porin toimipisteen kanssa tapahtuvaa.Se ei silti tarkoita sitä,etteikö kyse voisi olla suurehkoistakin summista.Toivottavasti JH olisi niin järkevä että tajuaisi käyttää hyväkseen laajan alueen jolla Ässiä kannatetaan.Tarkoitan sitä,että alueelle mahtuu monia pieniä nyrkkipajoja ja suurempiakin yrityksiä,jotka varmasti olisivat valmiita oman kortensa kekoon kantamaan.Viime kaudellahan Tamin PITI jalkautua (palttoon helmat hulmuten) maakuntaan hankkimaan uusia yhteistyökumppaneita.Tuliko niitä?
   
 14. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:

  Hienoa, laatua kehiin! Itsehän voin nyt joskus ottaa jopa oluenkin hallilla, ettei aina tarvitse olla lonkerolinjalla.
   
 15. DeS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ÄSSÄT
  Lainaus:


  JEESSS!!! Päivän paras uutinen. Itse olen hieman ihmetellyt miksei Karhu ole ollut Ässien sponsorina, onhan kyseessä valtakunnallisesti varmaan tunnetuin porilainen tuote. Eikä enää tarvi juoda sitä Karjala-merkkistä suttua erätauoilla
   
 16. Sheriffi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tietääkö joku onko tämän yhteistyö sopimuksen arvo, rahallista vai materiaalista?
  Mietin vaan, kun Ässillä oli muinoin yhteistyö soppari jonkun lihavalmistajan kanssa ja Ässät sai kaikki makkarat ilmaiseksi.
  Jotain samantapaista, vaiko majavannahkoja?
   
 17. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Eiköhän tässä ole Ässille tulossa halpaa kaljaa ja rahaa jonnin verran, päälle vielä tuo mainittu myyntipisteisiin panostaminen.
   
 18. Jande Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, FC Arsenal
  Hienoa että tämä monen Porilaisen pitkäaikainen haave vihdoin toteutuu..

  Tenttasin jo aikanaan Atilta miksi Porin hallissa juodaan jotain Hartwallin kuravettä, kun paikkakunnalla tehdään hyvää olutta, vahvalla Porilaisella brandilla. Atin mukaan hän ja Ässät on vuosittain koittanut saada yhteistyötä Porin oluen kanssa aikaan, mutta valitteli, että ovat kovin nihkeinä mihinkään sopimukseen Ässien kanssa. Samaan hengenvetoon sanoi, että Hartwall tarjoaa taas tosii hyvää sopimusta vuosittain. Ehkä Hartwall haluasi aiemmin leimautua vahvasti jääkiekon tukijana vähän joka paikkakunnalla.. Tami taas kehui suu vaahdossa aina heidän hyvää yhteistyökumppaniaan Hartwallia maasta taivaaseen, joten Tamilta samaa ei edes uskaltanut kysyä. Taitaa mennä hallilla oleva legenda klubikin uusiksi, jatkossa kai Karhu klubi tms. Toivottavasti tämä tietää vähän muutakin silti kuin ilmaista olutta hallille ja pelaajille cocacolaa, rahaa Ässät kovasti tarvitsevat, toisaalta Koff on viime aikoina nostanut Karhun markkinointibudjettia, toivotaan toivotaan..

  Toivottavasti tässä saadaan korjaus myös noihin olutanojen määrään hallissa, joka taitaa olla jotain luokkaa 6 kpl.. Lukolla taitaa hanoja olla Rauman hallissa noin kolme kertaa tuo määrä, Porissa siis aivan liian vähän, kun väkeäkin käy ainakin saman verran. Jonottaminen erätauolla tiskille on vituttanut jos jonkun kerran, kun olutta ei saada tarpeeksi ajoissa laskettua hanoista ulos..
   
 19. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Jotenkin tuntuu, että nuo sponsorien hankinnat ovat palanneet kuosilleen Hirsimäen myötä.

  Ihmetytti aina tuo Tamin itsekkin mainitsema "helsigin jumppa". Mitä helvettiä sieltä nyt lähteä hakemaan jotain "isoa kalaa", josta jo kolme pääkaupungin seuraa taistelevat + muut lajit päälle. Kyllähän ne sponsorit pitää lähialueilta löytää.

  Köh, no yrittihän Tami Prihtin(ei kyllä oikein nyt kirjoitettu?) puheille, mutta ei kuulemma uskonut "viisampiaan" ettei sieltä mitään heru. Tuli kait aika nöyränä poikana takaisin. Olisiko moinen vienyt sitten uskon paikallisuuteen?
   
 20. lintu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Re: Koffin ja Ässien yhteistyöstä..?

  Lainaus:
  Ei varmastikaan ole. HIFK:n ja Koffin välinen sopimus taitaa olla rahallisesti liigan kallein sponsorisopimus.

  HIFK:lla ei ole paljoa muita mainoksia kuin Koff kun taas muilla on pelipaidat koristeltu kuin joulukuuset. HIFK saa ainakin Ässiä ja Ilvestä enemmän medianäkyvyyttä. HIFK:n ja TPS:n pelejä näkee ensi kaudella huomattavasti suurempi määrä kuin Ilveksen ja Ässien.
   
 21. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Tämän päivän Satakunnan kansassa Sinebrychoffin edustaja valaisee asiaa ja toteaa etteivät hakeneet sopimusta suurella rahalla. Mistään "hintasodasta" ei siis ollut kysymys, vaan ilmeisesti molemmille osapuolille tämä oli imagollisesti paras ratkaisu.
   
 22. Jurvanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Äsät!
  Lainaus:
  Onhan yllättävää. Itse pidin ihan selviönä, että Karhu virtaa Porin hallissa (itse alle 18 wee ja abso - ei siis kiinnostusta) Kuulostaa helvetin oudolta, että tätä ei jo aikaisemmin tajuttu - PORIN OLUTTA Porissa? Olisikohan se todellakin.. vaikeaa?

  No joo. En edes yritä ymmärtää.
  Kovasti positiiviselta vaikuttaa, että Ässillä on nyt paljonkin uudistuksia tullut. Hyvä, sanon
   
 23. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Mielenkiintoinen linkki!

  Mitähän tämä kertoo Ässien taloustilanteesta:

  http://www.pori.fi/vav/hallinto.html


  Enpä tiiä, taas on hallivuokrat jäänyt kuittaamatta, eikä todellakaan ensimmäinen kerta. Aika ristiriitainen fiilis tulee, kun näitä Ässien ongelmia ja onnistumisia yrittää lyödä yhteen.
  Kommentoikaa ny muutki!!

  P.S. Koff- soppari on kyllä loistojuttu!


  Klikkaa lautakunnan päätöslistaa kesäkuulta!
   
 24. Näkkäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Re: Mielenkiintoinen linkki!

  Lainaus:
  Täräytätkö tuon listan tänne, tai ainakin maukkaimmat palat. Tulisin tästä tempusta hyvin iloiseksi.
   
 25. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Tässäpä tämä paketti näkkärille ja muille:
  66 § Vapaa-aikatoimen asiakkaiden maksuhäiriöt

  VAPA_RINKI Viiteaineistona 5 on selvitys vapaa-aikaviraston asiakkaiden maksuhäiriöistä sekä perintään siirtyneistä saatavista 31.5.2004. Lautakunnan hyväksymien ohjeiden mukaan asiakas siirtyy maksamaan vuorot "käteisellä" etukäteen, mikäli erääntyneet maksut ovat yli kolme kuukautta myöhässä tai erääntynyt velkasaldo on yli 3 000 euroa. Samalla lautakunta arvioi, onko asiakkaan vuoroja syytä vähentää.

  Lautakunta on aikaisemmissa yhteyksissä todennut, että markkinointirahaa saavien seurojen saatavien perinnästä huolehtii kaupunginhallitus.

  Niille asiakkaille, joiden saatavat ovat perinnässä, ei vuoroja tai muita palveluja myönnetä. Karhu-Hockey ry on ilmoittanut kaupungin rahatoimistoon maksavansa perinnässä olevat laskut 16.7.2004 mennessä.

  Asia pantiin edellisessä kokouksessa pöydälle.

  Päätösehdotus: Lautakunta päättää menettelystä maksuhäiriöasiakkaiden osalta.


  Täytäntöönpanot: HC Ässät Pori Oy, Porin Ässät ry ja Karhu-Hockey ry

  PÄÄTÖS: Lautakunta päätti, että HC Ässät Pori Oy, Porin Ässät ry ja Karhu-Hockey ry siirtyvät 1.7.2004 alkaen käteismaksuasiakkaiksi toistaiseksi ja maksavat käyttämiensä tilojen ja välineiden vuokrat etukäteen vapaa-aikaviraston ohjeiden mukaisesti. Järjestelyn perusteena ovat organisaatioiden maksuhäiriöt.

  Haula ei osallistunut päätökseen.


  edit: Tämä luettavissa siis kaupungin sivuilta vapaasti: