Ässien talous

  • 1 607 947
  • 7 170
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ja nyt sulkivat ovensa klo 22 kun siitä eteenpäin olisi pitänyt maksaa henkilökunnalle epämukavan työajan lisiä. Väkee kyllä olis piisannut vaikka aamu neljään niinkuin muissakin juottoloissa. Mut joku sulovileeni on keksinyt ettei ne maksimaaliset tulot vaan minimaaliset palkkakustannukset.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja nyt sulkivat ovensa klo 22 kun siitä eteenpäin olisi pitänyt maksaa henkilökunnalle epämukavan työajan lisiä. Väkee kyllä olis piisannut vaikka aamu neljään niinkuin muissakin juottoloissa. Mut joku sulovileeni on keksinyt ettei ne maksimaaliset tulot vaan minimaaliset palkkakustannukset.

Niin, eikö Shotsin kuulu tuottaa Ässille rahaa??
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täältä aikaisemmin luin että pitäisi tietää säät kuukausia etukäteen jotta tällaisiin reagointeihin olisi mahdollisuuksia.

Mutta parempi myöhään jne. ja onhan se hyvä että paikkaa on kuitenkin kannattavaa pitää aukikin.

Mielestäni Ikonen avasi tuossa jutussa hyvin tälläiselle ravintolan pyörittämisestä mitään tietämättömälle, millaisia eri tekijöitä vaikuttaa esimerkiksi aukioloaikoihin ja työvuorojen suunnitteluun.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät

Vähän yllättävä ratkaisu tietysti koska Suomi-Areenan luulisi olevan varma nakki kävijämäärän suhteen.

Samalla on hyvä muistaa että paikka on nyt kuitenkin auki aamukymmenestä eteenpäin eli on siinä aikaa tehdä tiliäkin mikäli keittiö pelittää.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Mielestäni Ikonen avasi tuossa jutussa hyvin tälläiselle ravintolan pyörittämisestä mitään tietämättömälle, millaisia eri tekijöitä vaikuttaa esimerkiksi aukioloaikoihin ja työvuorojen suunnitteluun.
Epämukavan työajan lisä - eli yövuorolisä alkaa klo 2200 ja päättyy joskus 0600 nurkilla. Se on siis "ylimääräinen" kustannuslisä firmalle kun asiaa lähestytään kulujen minimoinnin suunnasta (eikä siis liikevaihdon kasvattamisen suunnasta).
Ne työvuorot voi heti alkuunsa suunnitella 04:aan ulottuvaksi. Voihan sen paikan sulkee sit aiemmin jos näyttää et väkee ei käy. Niinpäin se ei oikein onnistu et päätetään sulkea klo 22 ja sit vasta h-hetkellä aletaan miettin et jos oltaski auki myöhempään.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste

Patakakkone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Enemmän ihmetyttää, ettei kukaan reagoinut asiaan päivän aikana. Kyllähän tuollaisessa tilanteessa pitäisi yrittää tehdä kaikkensa, että henkilökunta venyttäisi päivää/kiire apua jostakin.
Sen verran isoista rahoista noissa ympyröissä kuitenkin puhutaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Enemmän ihmetyttää, ettei kukaan reagoinut asiaan päivän aikana. Kyllähän tuollaisessa tilanteessa pitäisi yrittää tehdä kaikkensa, että henkilökunta venyttäisi päivää/kiire apua jostakin.

En kyllä tiedä mistä kiireapulaisia löytyisi päivän varoitusajalla, taitavat kaikki Porin ravintolatyöntekijät olla tällä viikolla kiinni jossakin.

Henkilökunnan venymisestä puhuttaessa taas on muistettava että Shots on jo nyt auki pidennetyillä aukioloajoilla.

Taitaa osalla keskustelijoista olla vieläkin haussa se millainen ravintola Shots oikeastaan yrittää olla. Minustakin olisi parempi jos eilen olisi saman tien oltu auki pidempään, mutta en näe että tässä olisi mitään kriisiä käsillä.
 

Guarantee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, MuSa, ManU
Ite olin niiden joukossa ku kritisoi tätä juhannuksen touhua. En jaksanu vängätä ku jengi täällä alko uhriutua ja huutelemaan meitä ammattilaisia. Suomi areenan ja jazzien aikaan kuulemma otetaan sit ne rahat pois. Toimi tääki just nii hienosti ku olettaa saattaa. Kaikki o paskaa paitsi kusi asenne vallitsee täällä aika usein mut ainaki itelle se ainoo merkityksellinen asia ois toi tulo Ässille.

Sitä ei näil toimil oo näkyvis. Tervetuloo taas moittimaa kaikkia asiasta valittavia. Nyt sen huomas jo toimittajatkin.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
En kyllä tiedä mistä kiireapulaisia löytyisi päivän varoitusajalla, taitavat kaikki Porin ravintolatyöntekijät olla tällä viikolla kiinni jossakin.

Henkilökunnan venymisestä puhuttaessa taas on muistettava että Shots on jo nyt auki pidennetyillä aukioloajoilla.

Taitaa osalla keskustelijoista olla vieläkin haussa se millainen ravintola Shots oikeastaan yrittää olla. Minustakin olisi parempi jos eilen olisi saman tien oltu auki pidempään, mutta en näe että tässä olisi mitään kriisiä käsillä.
En tiedä mikä se konsepti oikeasti on, mutta valistaa voi. Jos se on ruokapainotteinen, niin turskaa on odotettavissa isoissa määrin gai ainankin todella pienet voitot. Katteet eivät tuossa ruokapuolen hommassa ole sellaisia, että niistä tulovirtaa olisi huomattavia summia saatavissa. Siitä pitää huolen jo jopa vuosikymmeniä paikkakunnalla olleet ravintolat ja hieman vähemmän alalla olleetkin vakiintuneet toimijat.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kaikki o paskaa paitsi kusi asenne vallitsee täällä aika usein mut ainaki itelle se ainoo merkityksellinen asia ois toi tulo Ässille.

Minusta olisi hyvä jos Shotsia pystyttäisiin tarkastelemaan myös muista näkökulmista kuin tulonlähteenä Ässille. Vaikka ihan vain ravintolana jolla pyritään tuomaan jotain "omaa" porilaiseen skeneen. Muuten päädytään helposti keskusteluun jossa vasaraa moititaan siitä että ei ole kirves. Jos Shots ei kerran ole pelkkä juottola, sitä ei ehkä pidä kritisoida siitä että sitä ei pidetty auki neljään kuten muitakin juottoloita (tämä vain esimerkkinä).

Tämä ei tarkoita etteikö tuotto olisi tärkeää; totta helvetissä se on. Mutta ennen kuin niin helvetisti kritisoidaan, pitää tietää mitä kritisoi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En tiedä mikä se konsepti oikeasti on, mutta valistaa voi. Jos se on ruokapainotteinen, niin turskaa on odotettavissa isoissa määrin gai ainankin todella pienet voitot.

Minun nähdäkseni tuosta haetaan vähän fiinimmän väen rantaraflaa joita löytyy mm. Helsingistä, Turusta ja tietysti muualtakin. Paikkaa johon mennään sekä syömään että juomaan ja ennemmin viettämään etkoja kuin juomaan päätä täyteen. Ei ehkä kaikkein tuottoisin bisnes joo mutta kunnianhimoinen.

Turskasta en tiedä mutta eipä taida olla alkoholissakaan hirmuisia katteita tarjolla. Jos haussa olisi mieletön takuuvarma rahasampo, ei varmaan olisi edes kannattanut perustaa ravintolaa.
 
Viimeksi muokattu:
Minun nähdäkseni tuosta haetaan vähän fiinimmän väen rantaraflaa joita löytyy mm. Helsingistä, Turusta ja tietysti muualtakin. Paikkaa johon mennään sekä syömään että juomaan ja ennemmin viettämään etkoja kuin juomaan päätä täyteen. Ei ehkä kaikkein tuottoisin bisnes joo mutta kunnianhimoinen.
Listan perusteella näyttää enemmänkin ”Amarillolta”. Vähän jokaiselle jotakin ja yksinkertaisia ruokia, joille ei mitään huippukokkia tarvita. Eiköhän konseptina ole nimenomaan tarkoitus olla sellainen 4 terassiolutta + helppoa street foodia kylkeen tyylinen ravintola.
 

Guarantee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, MuSa, ManU
Minusta olisi hyvä jos Shotsia pystyttäisiin tarkastelemaan myös muista näkökulmista kuin tulonlähteenä Ässille. Vaikka ihan vain ravintolana jolla pyritään tuomaan jotain "omaa" porilaiseen skeneen. Muuten päädytään helposti keskusteluun jossa vasaraa moititaan siitä että ei ole kirves. Jos Shots ei kerran ole pelkkä juottola, sitä ei ehkä pidä kritisoida siitä että sitä ei pidetty auki neljään kuten muitakin juottoloita (tämä vain esimerkkinä).

Tämä ei tarkoita etteikö tuotto olisi tärkeää; totta helvetissä se on. Mutta ennen kuin niin helvetisti kritisoidaan, pitää tietää mitä kritisoi.
Siis nyt pitää kyllä sanoa et en ymmärrä hetkeäkään miksi Ässät yrittäis pyöritellä ravintelibisnestä iha vaa yrittämisen ilosta ja tuodakseen jotain uutta skeneen. Mikä ois Ässien agenda tähän?

Näkyvyys katukuvassa ja Ässät ihmisen puheenaiheeks ois varmaa jotain mut nykysellään tuottaa sitä vaa negatiivisessa mielessä. Oulussa esim Kärpät on saanut vastaavaa toimintaa tukemaan Kärppien taloutta ja eiköhän sama ole ollut Ässienkin tavoitteena. Nyt vaan väkisin jää kokoajan se fiilis et hommaa hoidetaan vähä sillee su tällee.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Siis nyt pitää kyllä sanoa et en ymmärrä hetkeäkään miksi Ässät yrittäis pyöritellä ravintelibisnestä iha vaa yrittämisen ilosta ja tuodakseen jotain uutta skeneen. Mikä ois Ässien agenda tähän?

Yritystoiminnan monipuolistaminen. Ässät on muutenkin laajentanut bisneksiään esim. tapahtumatuotannon puolelle ja kun katsotaan ravintola-alan kehitystä, on silläkin saralla syytä kehitellä erilaisia ideoita.

Enkä minä väittänyt että tätä tehtäisiin yrittämisen ilosta vaan nimenomaan painotin että tuottavuus on tärkeää. Kysymys on siitä millä muilla standardeilla toimintaa arvioidaan.

Aika selvältä esimerkiksi tuntuu että Shotsin tarkoitus ei ole lisätä Ässien näkyvyyttä katukuvassa ja tehdä seurasta puheenaihetta sillä vaikka seuran omistajuus raflassa ei ole salaisuus, ei siellä joka käänteessä torvet töristen julisteta että tämä on Ässien baari. Siitä voi ehkä päätellä että asiakkaiksi halutaan sellaisiakin henkilöitä joille Ässät on vähemmän tärkeä.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolme kovaa: Pori, Pata ja Pesäkarhut
Epämukavan työajan lisä - eli yövuorolisä alkaa klo 2200 ja päättyy joskus 0600 nurkilla. Se on siis "ylimääräinen" kustannuslisä firmalle kun asiaa lähestytään kulujen minimoinnin suunnasta (eikä siis liikevaihdon kasvattamisen suunnasta).
Ne työvuorot voi heti alkuunsa suunnitella 04:aan ulottuvaksi. Voihan sen paikan sulkee sit aiemmin jos näyttää et väkee ei käy. Niinpäin se ei oikein onnistu et päätetään sulkea klo 22 ja sit vasta h-hetkellä aletaan miettin et jos oltaski auki myöhempään.

Jos työvuorot suunnitellaan suoraan neljään asti, pitää henkilökunnalle maksaa työvuoron mukaisesti palkkaa vaikka paikka laitettaisiinkin kiinni aiemmin. Lisät tuossa saattaa säästää, kun työvuoroa ei ole suoritettu loppuun työnantajan päätöksestä. Työvuoron muutoksista pitää ilmoittaa muistaakseni vähintään päivää aikasemmin jotta tuo lyhentäminen on mahdollista niin ettei palkkaa tarvitse maksaa alkuperäisen vuoron mukaan.
Sama homma toisinpäin, jos työvuoro kestää listan mukaan kymppiin, pitää kaikilta töissä olevilta kysyä haluavatko olla pidempään töissä. Jos halukkaita ei löydy riittävästi paikan auki pitämiseen, pitää paikka laittaa kiinni vaikka asiakkaita olisikin.
Tämä siis vain koskien kesken illan tehtävää päätöstä pidentää aukioloa. Aukioloaikojen pidentäminen on helpompaa kun se tehdään etukäteen.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Minun nähdäkseni tuosta haetaan vähän fiinimmän väen rantaraflaa joita löytyy mm. Helsingistä, Turusta ja tietysti muualtakin. Paikkaa johon mennään sekä syömään että juomaan ja ennemmin viettämään etkoja kuin juomaan päätä täyteen. Ei ehkä kaikkein tuottoisin bisnes joo mutta kunnianhimoinen.

Turskasta en tiedä mutta eipä taida olla alkoholissakaan hirmuisia katteita tarjolla. Jos haussa olisi mieletön takuuvarma rahasampo, ei varmaan olisi edes kannattanut perustaa ravintolaa.
Eli palataan lähelle paljon parjatun Perttulan ajatuksiin ja viinibaarikonseptiin. Eiköhän noitakin yrittäjiä ole Porissa ollut ja ei kauhean hyvin ole mennyt. No aina sitä voi yrittää uudelleen ja uudelleen. Asiakaskuntaa tuolle konseptille ei ole kuin muutama viikko Porin kesässä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eli palataan lähelle paljon parjatun Perttulan ajatuksiin ja viinibaarikonseptiin.

Niin, Perttula aiheutti paskamyrskyn väläyttämällä että Isomäkeen voisi perustaa skumppabaarin naisille. Reaktio näytti kuinka kapeasti Ässien bisneksiä usein katsotaan.

Stereotyyppisesti ajatellen Ässien olisi kannattanut perustaa lätkä - ja Ässät aiheinen pubi jossa myydään kaljaa ja wingsejä. Mutta jos halutaan asiakkaita oman laatikon ulkopuolelta, pitää uskaltaa kurkottaa sen ulkopuolelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös