Minä voin nyt ”näiden” edustajana vastata kun tämän keskustelun itse aloitinkin.Niinpä. Kun Shots on auki ja terassi täynnä, on palstalla hiljaista mutta annas olla kun paikka on juhannuksena kiinni, alkaa kauhea ulina.
Mitä luultavimmin siellä halutaan vetää henkeä ennen tulevien viikkojen puuhasteluja. Niin tekee moni muukin. Ei juhannus ole mikään varma rahasampo riippumattomalle yrittäjälle vrt. Suomi Areena ja Jazzit.
Mutta selitä tuo näille.
Kannattaisi siis aina pitää kiinni. Ravintolabisnes kun on aika paljon kiinni ilmoista. Ei Suomi-areena tai Jazzit ole mikään kultakaivos, jos koko viikon sataa.Sinulla on ilmeisesti tiedossa Shotsin henkilökuntakulut per työntekijä, tuotteiden katteet, asiakasmäärät jne.?
Eiköhän Ässät olisi pitänyt baarin auki, jos tuotto olisi ollut varmaa.
Kaikki tyynni, yritystoimintaan liittyy ison riskin (konkurssi) lisäksi myös pienet riskit; ollaanko auki juhannuksena ja tehdään huonossa tapauksessa 1 yksikkö tappiota ja hyvässä tapauksessa 2.5 yksikköä voittoa. Jo mahdollisuus 1 yksikön voittoon olisi syy pitää putiikki auki. Mikäli TES:it stressaa voisi riskiä madaltaa esim. siten, että yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet myisivät olutta kansalle pro bono ja täten a) parantaisivat katetta ja b) tulisivat lähemmäksi yhteisöä.
Toivoisin Ässiin ensisijaisesti sellaisia henkilöitä päättäviin asemiin sekä palkkalistoille kenellä kaiken keskiössä on Ässien menestyksen eteen kaiken tekeminen, ei työehdot sun muu. Esim. uudi toimitusjohtaja olisi voinut Kuparisen ja puheenjohtaja Lehtisen kanssa aivan hyvin mennä myymään olutta ja ilmoittaa että keittiö on kiinni. Mikäli kokevat olevansa liian korkea-arvoisia, ovat väärässä pestissä. Ässien hyväksi työskentelyn pitäisi olla kunnia-asia.
Tähän vahva sama! Hyvät naurut sai kun oli sellasta kielen päällä pöyriteltyä hössöä ilman mitään tietoa bisneksestä että huh.huh .....Kiitos juhannuksen parhaista nauruista. Olet ilmeisesti vielä tosissasi?
Tässä kaupungissa yrittämisessä on vain yksi asia varmaa. Se, että joku tietää paremmin miten kannattaisi yrittää.
Totta. Pätee myös jääkiekkojoukkueen rakentamiseen.
No se pätee muissakin kaupungeissa.
Ja yleisesti kaikkeen tekemiseen joka paikassa, joku muu tietää paremmin.
En minä ainakaan ole muuta kuin tuotteeseen tyytymätön asiakas ja toivoisin että Shots tuossa menestyy. Se on sekä Ässien että kaupungin etu. Vähän vain ihmettelen puheita että tuolla väkimäärällä joka liikkeellä perjantaina oli, paikkaa ei kannattaisikaan pitää auki. Väitän että kannattaisi. Nyt vain ei oltu varauduttu väkimäärään ja aukioloon.
... Vähän vain ihmettelen puheita että tuolla väkimäärällä joka liikkeellä perjantaina oli, paikkaa ei kannattaisikaan pitää auki. Väitän että kannattaisi. Nyt vain ei oltu varauduttu väkimäärään ja aukioloon.
Taloutemme on turvattu, meillä on ravintola jota ei ole varaa pitää auki koska se maksaa.
Kertoo vain kuinka haastavaa bisnestä tuo on. Harvassa ovat ne jotka osaavat olla jälkiviisaita etukäteen
Tietysti jos oikein halutaan viisastella olisi Shots kannattanut pitää Naamabaarissa joka seisoo nyt tyhjillään. Riskit olisivat pienemmät ja tuotot luultavasti suuremmat kuin haastavuutensa moneen kertaan todistaneessa Jokirannassa.
Tai ehkä paikalle saadaan jopa se kuuluisa ravintolapianisti?Ehkä ensi juhannuksena Ässät rakentaa kuvion, johon kuuluisi kalapöytä lounaaksi ja iltaan lavatanssit jne.
Erittäin haastavaa ja vaatii menestyäkseen aikaa sekä asialle omistautumista, tällä hetkellä näyttäisi ulkopuolisen silmiin että juuri niistä säästetään ja toivotaan parasta.
Ko. liikepaikka on perinteisesti ollut vuokraltaan Porin kalleimpia, ei se sattumaa ole, että operaattori tilassa on vaihtunut säännöllisesti. Tuossa pitää myydä aivan helvetisti, jotta pääsee edes nollatulokseen.
Vieraista pöydistä terveisiä. Lukon itse ex-toimitusjohtaja Rajala oli usein ravintola Tifosin terassilla kaatamassa juomia ruuhkaisimpina ja kalleimpina tunteina.Shotsin ja Ässien johtoa voidaan tietysti syyttää tässä laiskuudesta ja maalailla ties mitä skenarioita siitä kuinka tämä(kin) ratkaisu tuhoaa Ässien talouden. Mutta jos ratkaisuna asiaan on oikeasti seurajohdon talkootyö, ollaan metsässä paljon syvemmällä kuin Katinkurussa.
Vieraista pöydistä terveisiä. Lukon itse ex-toimitusjohtaja Rajala oli usein ravintola Tifosin terassilla kaatamassa juomia ruuhkaisimpina ja kalleimpina tunteina.
Nimin @Oligopoli kirjoitti alunperin (lyhennetty):No sehän on hienoa että hänelläkin oli edes joskus oikeita töitä.
Ja kyllä minä tuon käsitän että ruuhka-aikoina ollaan sitten vaikka itse auttamassa mutta se on hiukan eri asia kuin se että ravintolaa pidettäisiin auki pelkin talkoovoimin.
Ei minusta tuossa ehdotuksessa niinkään talkoista puhuta vaan ravintolan auki pitämisestä osin esimiesvoimin. Normaalia toimintaa myös kaupan alalla jolloin kauppias tulee kalliina juhlapyhinä istumaan tarvittaessa kassalle.Kaikki tyynni, yritystoimintaan liittyy ison riskin (konkurssi) lisäksi myös pienet riskit; ollaanko auki juhannuksena ja tehdään huonossa tapauksessa 1 yksikkö tappiota ja hyvässä tapauksessa 2.5 yksikköä voittoa. Jo mahdollisuus 1 yksikön voittoon olisi syy pitää putiikki auki. Mikäli TES:it stressaa voisi riskiä madaltaa esim. siten, että yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet myisivät olutta kansalle pro bono ja täten a) parantaisivat katetta ja b) tulisivat lähemmäksi yhteisöä.
Mielestäni Ässien suunta on oikea, mutta taloudellinen tilanne ei ole millään tapaa hyvä, joskaan ei karmaiseva verrattuna moneen muuhun. Ei kuitenkaan lähelläkään sellaista, että olisi liikaa varaa levätä laakereillaan jos jostain on jotain tonneja tai kymppitonneja revittävissä.
Toivoisin Ässiin ensisijaisesti sellaisia henkilöitä päättäviin asemiin sekä palkkalistoille kenellä kaiken keskiössä on Ässien menestyksen eteen kaiken tekeminen, ei työehdot sun muu. Esim. uudi toimitusjohtaja olisi voinut Kuparisen ja puheenjohtaja Lehtisen kanssa aivan hyvin mennä myymään olutta ja ilmoittaa että keittiö on kiinni. Mikäli kokevat olevansa liian korkea-arvoisia, ovat väärässä pestissä. Ässien hyväksi työskentelyn pitäisi olla kunnia-asia.
Shots on yhtä kuin terassialue, sisätila on käytännössä tyhjä kesäiltaisin ja terassi on taas täysin riippuvainen ilmoista. Ymmärtääkseni henkilökunta on vuokratyövoimaa, omaa väkeä on vähän.
Kuviossa on monta muuttujaa. Nyt hallin ravintola on kiinni ja Suomi Areena sekä jatsit tulossa. Ehkä juhannus katsottiin sään puolesta epävarmaksi siinä vaiheessa, kun työväki piti tilata, ehkä oma väki on tässä kohta lomalla jne.
Ehkä ensi juhannuksena Ässät rakentaa kuvion, johon kuuluisi kalapöytä lounaaksi ja iltaan lavatanssit jne.
Ei minusta tuossa ehdotuksessa niinkään talkoista puhuta vaan ravintolan auki pitämisestä osin esimiesvoimin. Normaalia toimintaa myös kaupan alalla jolloin kauppias tulee kalliina juhlapyhinä istumaan tarvittaessa kassalle.