Mainos

Ässien talous

  • 1 613 440
  • 7 186

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Itse asiaa tämä ei kuitenkaan muuta miksikään. Ravintola-alan ammattilaiset ovat laskeneet että ravintolaa ei kannata pitää auki. Tämä laskutoimitus kuuluu heidän työhönsä. Vrt. @-pasi- viesti tuossa yllä.
Mielenkiintoista miten näitä laskelmia tehdään eri paikoissa.. minulla onkin tässä juuri loistava vertailukohta

Olin tämän jussin Kotkassa, joka on kokoluokkaa pienempi kuin Pori, 50 000 asukasta. Eilen illalla olin siinä kotkansaarella kantakaupungin alueella pienvenesatamassa (kuka on käynyt, niin tietää paikan), jossa terassit olivat auki ja esiintyjät vetivät keikkaa. Kaiken kukkuraksi kotkansaarella asuvilla on monella veneet, eli olivat karanneet niillä juhannuksen viettoon.. siinä sataman alueella oli tuolloin alkuillasta kahdeksan aikaan ehkä 100-150 ihmistä, mutta tuolla määrällä todettu että terassit ovat auki

Vaikea tietysti verrata kun en tiedä paljonko etelärannassa oli porukkaa nyt jussina, mutta ihan jo kun huomioidaan kaupunkien kokoero niin loogista perustetta olisi kyllä pitää Shots auki, vaikka siitä miten onkin myös kuluja..
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No hitsi, nyt olen vakuuttunut.

Itse asiaa tämä ei kuitenkaan muuta miksikään. Ravintola-alan ammattilaiset ovat laskeneet että ravintolaa ei kannata pitää auki. Tämä laskutoimitus kuuluu heidän työhönsä. Vrt. @-pasi- viesti tuossa yllä.
Muuttuu se. Eiköhän kyse ollut enemmän viettää mukava Juhannus kuin vaihtoehtona lähteä pienellä riskillä rantaan myymään juomia.

Mutta joo, Lukkokin myi Tifosin pois. Rahat on alalla tiukassa. Terassiravintolat tekevät käytännössä tilinsä kuuden kesäviikonlopun aikana. Venymistä ja riskiä on otettava jos massia haluaa.
 

Oligopoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
@PataJaska tämän kuvan perusteella pistin koko saagan liikkeelle. "Upouusi Eteläranta oli niin täynnä ihmisiä, että toisinaan piti väistellä”.

Ehkä joku olisi saattanut väistää myös Shotsin vieressä typötyhjänä olevalle terassille.

E: Ravintolalaiva Barco oli auki pe ja la 18-02. Ehkä siellä ravintola-alan ammattilaiset olivat päätyneet erilaiseen lopputulemaan laskelmissaan. Tuskin huvikseen avasivat jos exceli näytti miinusta?

@Jyyd vastattu tässä editissä. Barcolla oli myös teaser julkaistu Facebookissa 5pv sitten että kokkoa katsomaan rantaan.
 

Liitteet

  • Screenshot 2024-06-23 at 21.38.20.png
    Screenshot 2024-06-23 at 21.38.20.png
    1,3 MB · kertaa luettu: 216
Viimeksi muokattu:

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
@PataJaska tämän kuvan perusteella pistin koko saagan liikkeelle. "Upouusi Eteläranta oli niin täynnä ihmisiä, että toisinaan piti väistellä”.

Ehkä joku olisi saattanut väistää myös Shotsin vieressä typötyhjänä olevalle terassille.
Ois tossa muutama kävijä ollut. Mutta oisko ollut siten, että tuplapalkan jälkeen jäädään plussalle?

Oliko siellä mikään jokilaiva auki, kaksi niitä nykyään lie vai kolme? Toi ruskea (enmuistanimeä) näyttäs ainakin olleen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
No hitsi, nyt olen vakuuttunut.

Itse asiaa tämä ei kuitenkaan muuta miksikään. Ravintola-alan ammattilaiset ovat laskeneet että ravintolaa ei kannata pitää auki. Tämä laskutoimitus kuuluu heidän työhönsä. Vrt. @-pasi- viesti tuossa yllä.

Onko tästä jotain faktaa että Ässien Shots-projektiin olisi sekaantunut myös ravintola-alan ammattilaisia?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ravintolalaiva Barco oli auki pe ja la 18-02. Ehkä siellä ravintola-alan ammattilaiset olivat päätyneet erilaiseen lopputulemaan laskelmissaan. Tuskin huvikseen avasivat jos exceli näytti miinusta?

Saattaa tulla ylläripyllärinä että ravintolat ovat erilaisia ja jokaisella omat lukemansa. Esimerkiksi Barco on osa Havannaa, ei yksittäinen yritys.

Varmaa on ainakin se että Shotsin pyörittämiseen on nyt löydetty toimiva resepti. Missään tapauksessa ei kannata miettiä eikä päättää aukioloista mistään syystä etukäteen vaan on mentävä rantaan kyttäämään tai katsottava netistä paistaako aurinko ja onko rannassa väkeä ja sitten vaan äkkiä paikka auki kenen tahansa saapuvilla olevan toimesta; mitä isompi status Ässissä, sen parempi. Myös fanien mölinä Jatkoajassa on oikea syy avata paikka aivan koska tahansa. Kassa kiittää koska fanien mölinä on ehtymätön luonnonvara jonka varaan kannattaisi perustaa pro bono-voimin pyöritettävä ravintolakonserni.

Kumma ettei näin nerokasta konseptia ole vielä kukaan muu keksinyt.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onko tästä jotain faktaa että Ässien Shots-projektiin olisi sekaantunut myös ravintola-alan ammattilaisia?

Ei ole. Kyllä ne kovimmat ammattilaiset ovat tällä palstalla.

Faktaa on nyt kuitenkin se että juhannus oli ja meni ja Shots oli kiinni. On mahdollista että elämä jatkuu ja Ässät jatkaa toimintaansa tämän jälkeenkin.

Haluan myös uskoa että Shotsissa seurataan näitä tilanteita ja toimintaa ollaan valmiita kehittämään siten että Shots on vielä jonakin päivänä auki useammin. Varma en tästä kuitenkaan voi olla ennen kuin olen kysynyt täältä neuvoa.

Toivotaan nyt joka tapauksessa että Ässät tekee loppukesän tapahtumilla tarpeeksi tiliä. Jos näin ei käy, on syypää luonnollisesti tiedossa.
 

Oligopoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Saattaa tulla ylläripyllärinä että ravintolat ovat erilaisia ja jokaisella omat lukemansa. Esimerkiksi Barco on osa Havannaa, ei yksittäinen yritys.
Niin ja Shots on osa Ässiä. Bar&co Pori Oy:n oma pääoma oli viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan 51t€ ja tase 141t€. HC Ässät Pori Oy:n 660t€/≈2M€. Vaikuttaa että Barco otti kokoonsa nähden kohtuuttoman riskin juhannuksena. Ei kannattaisi tuollaisia riskejä ottaa yritystoiminnassa että pitää paikkaa auki silloin kun ihmisiä on tulossa paikalle.

Havana oli kiinni, tämän ymmärrän koska ihmiset tuskin sankoin joukoin Havanan liepeillä olivat juhannuksena. Ymmärrän myös, miksi Ässät piti ravintola Patasydämen kiinni. Mutta mitä tuo ”omat lukunsa” käytännössä tarkoittaa? Luulisi että juhannuksena kauppansa tekevät perusjuomat omaavat suurinpiirtein samanlaisen katteen oli kyseessä Shots tai Barco?
Missään tapauksessa ei kannata miettiä eikä päättää aukioloista mistään syystä etukäteen vaan on mentävä rantaan kyttäämään tai katsottava netistä paistaako aurinko ja onko rannassa väkeä ja sitten vaan äkkiä paikka auki kenen tahansa saapuvilla olevan toimesta; mitä isompi status Ässissä, sen parempi.
Ei sillä statuksella niin väliä; ajattelin vain sitä kautta että heihin ei päde samanlaiset työehdot kuin työsopimuksen piirissä oleviin ja heillä on kuitenkin se lopullinen vastuu taloudellisesta menestyksestä.
Myös fanien mölinä Jatkoajassa on oikea syy avata paikka aivan koska tahansa. Kassa kiittää koska fanien mölinä on ehtymätön luonnonvara jonka varaan kannattaisi perustaa pro bono-voimin pyöritettävä ravintolakonserni.
Toivottavasti näin ei tehdä. Kuulostaa hölmöltä.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Luulisi että juhannuksena kauppansa tekevät perusjuomat omaavat suurinpiirtein samanlaisen katteen oli kyseessä Shots tai Barco?
En ole tänä kesänä vielä paatilla käynyt, mutta kai siellä on olut edelleen halvempaa? Jos joutuisi näistä kahdesta valitsemaan, ottaisin Barcon 10/10 kertaa. Vaikka kuinka ois Patasydäntä.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Käsi ylös, kuinka moni teistä käy Shotsissa? Ai niin, ehkä ei, kun on niin kallista. Nyt just juhannuksena tietysti olisi pitänyt päästä. Olitteko joku Etelärannassa?

Vinoilut sikseen, mutta harmillista tosiaan, jos jäi iso potti rahaa taas saamatta. Sillä olisi jonkun pelaajan palkkaa maksettu. Väliäkö tuolla silti, kun paskoja ne on kaikki.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niin ja Shots on osa Ässiä. Bar&co Pori Oy:n oma pääoma oli viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan 51t€ ja tase 141t€. HC Ässät Pori Oy:n 660t€/≈2M€. Vaikuttaa että Barco otti kokoonsa nähden kohtuuttoman riskin juhannuksena. Ei kannattaisi tuollaisia riskejä ottaa yritystoiminnassa että pitää paikkaa auki silloin kun ihmisiä on tulossa paikalle.

Juuri näin, Bar & co:n ja HC Ässät Pori Oy:n liiketoiminnat ovat suoraan verrattavissa toisiinsa.

Pointtini oli että kun firmalla on kaksi ravintolaa jotka tukevat toisiaan on tilanne eri kuin Ässillä jossa baarin olisi tarkoitus tukea jääkiekkobisnestä. Samoista syistä ketjuihin kuuluvat ravintolat ovat juhannuksena useammin auki kuin ketjuihin kuulumattomat.

Kannattaa myös muistaa että Barco on toiminut nykyisellä paikallaan yli 20 vuotta. Heillä on hiukan eri lailla dataa siitä kannattaako juuri heidän paikkaansa pitää juhannuksena auki vai ei.

Havana oli kiinni, tämän ymmärrän koska ihmiset tuskin sankoin joukoin Havanan liepeillä olivat juhannuksena. Ymmärrän myös, miksi Ässät piti ravintola Patasydämen kiinni. Mutta mitä tuo ”omat lukunsa” käytännössä tarkoittaa? Luulisi että juhannuksena kauppansa tekevät perusjuomat omaavat suurinpiirtein samanlaisen katteen oli kyseessä Shots tai Barco?

Niin, viina on saman hintaista molemmille mutta kai sinä käsität että ravintolan tuottavuuteen vaikuttaa moni muukin asia? Kuinka paljon työntekijöitä tarvitaan, onko he omia vai vuokrattuja, entä paljonko on asiakaspaikkoja, onko tila oma vai vuokrattu ja niin edelleen. Hommassa on monta muuttujaa ja sen takia olisin itse varovainen tällaisissa arvioissa.

Ei sillä statuksella niin väliä; ajattelin vain sitä kautta että heihin ei päde samanlaiset työehdot kuin työsopimuksen piirissä oleviin ja heillä on kuitenkin se lopullinen vastuu taloudellisesta menestyksestä.

Niin sinä ajattelit juu. Mutta toivottavasti tiedät että Suomessa ei kuka tahansa voi hypätä tuosta vaan koska tahansa myymään alkoholia ravintolaan? Ja että ravintolassa tarvitaan muutakin osaamista kuin kaljahanan vääntäminen?

Ihan periaatteen tasolla toivon että Ässien ravintolatoimintaa pyörittävät ensisijaisesti ravintolatyöntekijät ja että tessejä sun muita ei kierrettäisi millä tahansa keinoilla. Huomattavasti enemmän olisi luottoa homman toimivuuteen.

Noin muuten ei ole mitään sitä vastaan vaikka seuran toimari tai joku vastaava hyppäisikin itse mukaan tiskin taakse apulaiseksi tilanteen niin vaatiessa. Mutta koko ravintolan aukioloa jonakin aikana x ei vielä tuolla ratkaista.
 

Oligopoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Juuri näin, Bar & co:n ja HC Ässät Pori Oy:n liiketoiminnat ovat suoraan verrattavissa toisiinsa.
Älä vääristele. Ihan varmasti tajusit tuosta että Ässien tase kestää juhannuksena mahdollisesti tulevan tappion paremmin kuin Barcon.
Pointtini oli että kun firmalla on kaksi ravintolaa jotka tukevat toisiaan on tilanne eri kuin Ässillä jossa baarin olisi tarkoitus tukea jääkiekkobisnestä. Samoista syistä ketjuihin kuuluvat ravintolat ovat juhannuksena useammin auki kuin ketjuihin kuulumattomat.
Niin? Ei juhannuksena mikään muu ole kalliimpaa kuin henkilöstökulut ja paisuu samalla tavalla Barcolla ja Shotsilla. Ja on Ässilläkin kaksi ravintolaa joista käsittääkseni toinen on auki talvella ja toinen kesällä (paitsi juhannuksena).
Kannattaa myös muistaa että Barco on toiminut nykyisellä paikallaan yli 20 vuotta. Heillä on hiukan eri lailla dataa siitä kannattaako juuri heidän paikkaansa pitää juhannuksena auki vai ei.
Muistan, ja epäilen vielä että tuo saattaa olla jopa syy että on ollut yli 20 vuotta kun ovat auki silloin kun kysyntää piisaa.
Niin, viina on saman hintaista molemmille mutta kai sinä käsität että ravintolan tuottavuuteen vaikuttaa moni muukin asia? Kuinka paljon työntekijöitä tarvitaan, onko he omia vai vuokrattuja, entä paljonko on asiakaspaikkoja, onko tila oma vai vuokrattu ja niin edelleen. Hommassa on monta muuttujaa ja sen takia olisin itse varovainen tällaisissa arvioissa.
Paikan vuokralla tuskin on merkitystä; se juoksi juhannuksena oli paikka auki tai kiinni. Tai näin ainakin olettaisin, korjatkaa jos olen väärässä.

Kuvitellaan, että paikka auki 18-02. Alan ammattilaisia 3 ja työvoimakustannus on keskiarvolta per nuppi 60€/h lisineen ja sivukuluineen. 3 Talkoohengessä tekevää tyyppiä, jotka voivat tehdä “juoksevia hommia”, joihin ei niin paljon ammattitaitoa tarvita.

Palkkoihin menee 180€/h. 1440€ per ilta.

Shotsissa 8,90€ hintaan myytävä Corona maksaa alkossa 1,99€. Pelataan varman päälle ja sovitaan että per juoma jää 5€ talolle. Viineissä sun muissa samaa luokkaa.

180€/h kustannuksen kattamiseksi tulisi myydä 5€ sisään tuovia juomia 36 kappaletta tunnissa. 288 illassa.

Shotsissa on ainakin sata asiakaspaikkaa. Jos täyttöaste on 60% ja keskimäärin 60 asiakasta istuu terassilla tulisi heidän ostaa 0,6 juomaa tunnissa per naama että päästään +/-0.

Entä jos meneekin hyvin? Sanotaan että kokkoa katsomaan tulleet ihmiset löytävät Shotsin ja täyttöaste on 90% klo 19-22. 90 naamaa istuu ja juhannustunnelmissa juomia meneekin 1.5 per hlö. 135 tunnissa ja kolmen tunnin aikana 405. Tienattu 5€ per juoma tekee yhteensä 2025€. Siinä onkin yhtäkkiä kolmessa tunnissa kuitattu koko illan palkkakulut ja ylimääräistä jäi 585€.

Loppuillan myynnit onkin sitten "mukava lisä” – vaikka tuolla perin hitaalla 36 juomaa per tunti vauhdilla tulisi 900€ + ruuhkatuntien 585€. Yhteensä 1485€ jäi viivan alle.

Toki heti kun tuo laskutoimitus on toimistolla tehty niin pitäisi miettiä mistä voidaan säästää – pärjätäänkö hyvällä työnjaolla kahdella ammattilaisella? 480€ per ilta säästöä ja 1965€ jäi viivan alle.

Tuleeko enemmän myyntiä? Kiva.

Ja tuo palkkakustannus vedetty niin maksimiin kuin olla saattaa. Tod.näk halvempi, mutta mennään sillä.

Eihän tuo hääviä bisnestä ole kuten sinunkin suusta todettua mutta kuitenkin olisi mahdollisuudet olla päästä keskivertopäivää parempaan tuottoon ja riskiä hallinnoimalla (esimiesvoimin pyörittäen) rajata mahdollista tappiota. Minun ajatuksena oli vain että jos bisnekseen on lähdetty niin yritetään edes. Oliko tuossa skenaariossa joku vika? Ei tuolla nyt hirveitä tappioita pysty tekemään.

Niin sinä ajattelit juu. Mutta toivottavasti tiedät että Suomessa ei kuka tahansa voi hypätä tuosta vaan koska tahansa myymään alkoholia ravintolaan? Ja että ravintolassa tarvitaan muutakin osaamista kuin kaljahanan vääntäminen?
Eikös se riitä että yhdellä (vastaava hoitaja) on anniskelupassi? Korjaa jos olen väärässä.

Ihan periaatteen tasolla toivon että Ässien ravintolatoimintaa pyörittävät ensisijaisesti ravintolatyöntekijät ja että tessejä sun muita ei kierrettäisi millä tahansa keinoilla. Huomattavasti enemmän olisi luottoa homman toimivuuteen.
Ei tuo minusta ole mitään tessin kiertämistä jos yrityksen vastuuhenkilöt hoitavat hommat tuotannollisista ja taloudellisista syistä tällaisena spesiaali-iltana.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei tuo minusta ole mitään tessin kiertämistä jos yrityksen vastuuhenkilöt hoitavat hommat tuotannollisista ja taloudellisista syistä tällaisena spesiaali-iltana.

Voihan sekin olla, että näillä vastuuhenkilöillä on parempaakin tekemistä spesiaali-iltana kuin lähteä mahdollisen tonnin tai kahden voiton takia tekemään talkootöitä pikkutunneille asti. Pienistä puroista tulee tunnetusti iso joki mutta ymmärrän kyllä senkin puolen, että jussina moni ravintola on kiinni. Mökit, festarit yms vetävät jengiä ja kaupungit ovat autioita.
 

Oligopoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Voihan sekin olla, että näillä vastuuhenkilöillä on parempaakin tekemistä spesiaali-iltana kuin lähteä mahdollisen tonnin tai kahden voiton takia tekemään talkootöitä pikkutunneille asti. Pienistä puroista tulee tunnetusti iso joki mutta ymmärrän kyllä senkin puolen, että jussina moni ravintola on kiinni. Mökit, festarit yms vetävät jengiä ja kaupungit ovat autioita.
Todennäköisesti näin. Eikä siinä mitään, pikku summiahan nuo ovat. Muttamutta, tonni sieltä tuloa, toinen täältä säästöä joka kolmantena päivänä tekee sata tuhatta vuodessa. Viidessä vuodessa viisisataa tuhatta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Käsi ylös, kuinka moni teistä käy Shotsissa? Ai niin, ehkä ei, kun on niin kallista. Nyt just juhannuksena tietysti olisi pitänyt päästä. Olitteko joku Etelärannassa?

Vinoilut sikseen, mutta harmillista tosiaan, jos jäi iso potti rahaa taas saamatta. Sillä olisi jonkun pelaajan palkkaa maksettu. Väliäkö tuolla silti, kun paskoja ne on kaikki.
No, juhannuksena olisi voinut oikeasti kyllä käydä. Mutta ei se ole todellakaan ihan niin yksinkertaista liiketoiminnallisesti kuin jotkut täällä antavat ymmärtää. Shots ei ollut ainoa mesta, joka jussina piti ovet kiinni.

Tsekattiin webbikamerasta tosin, että Etelärannassa oli hyvin lössiä katsomassa juhannuskokkoa, joten ehkä bisnes olisi voinut luistaakin.
 

Sihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Shotsin pääidea taitaa olla että kun aikanaan saadaan homma pyörimään täysillä sylintereillä, niin saadaan vakiinnutettua asema Porin ravintolamaailmassa ja josta Ässät käärii rahalliset hyödyt itselleen. Jos joku on ajatellut että nyt on keksitty rahasampo, jolla printataan rahaa heti napista päälle painamalla niin väärässä olet. Aikaa tämänlaiset ravintolakonseptit tulevat viemään että saadaan homma kunnolla rokkaamaan. Mielestäni turha vielä kenenkään alkaa änkyröimään että paskaa yritystoimintaa, kun varmasti tekijöille itselleenkin homma vielä varmasti hakee muotoaan. Tuskin tässä kellään on mitään pikavoittoa ollutkaan hakusessa.

Käsitykseni mukaan paikan ei ole tarkoituskaan olla vain perus juottolaterassi mallia Barco, vaan enemmän keski/etelä-euroopan syömäjuomamallia oleva ravintola. Tiskille hanan varteen voi helpommin vuokratyövoimaa löytää, mutta keittiön osalta mennään varmaan aika ohkaisella vielä alkuun. Sen uskonkin olevan suurin syy miksi niin rajoitetusti ollaan alkuun oltu auki.

Jonkun makuun voi olla liian kallista ja liian fiiniä, mutta sitten kannattaa jäädä keskustaan johonkin muuhun kuppilaan halvalle tuopille. Omasta mielestäni juuri Shotsin kaltaisille ravintoloille on ehdottomasti kysyntää tulevaisuudessa. Jopa Porissa. Toki ruoan laadun tulee myös vastata hintalappuun. Mielelläni maksan vähän enemmän jos saan rahoilleni laatua vastineeksi.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jonkun makuun voi olla liian kallista ja liian fiiniä, mutta sitten kannattaa jäädä keskustaan johonkin muuhun kuppilaan halvalle tuopille. Omasta mielestäni juuri Shotsin kaltaisille ravintoloille on ehdottomasti kysyntää tulevaisuudessa. Jopa Porissa. Toki ruoan laadun tulee myös vastata hintalappuun. Mielelläni maksan vähän enemmän jos saan rahoilleni laatua vastineeksi.
Se on juurikin näin kun aletaan toimimaan perusburgeriketjujen yläpuolella pitää raaka-aineiden yms olla parempia ja henkilökunnan (varsinkin kokin) osaava, muuten asiakas käy kerran ja menee sitten muualle. Yrittäjävetoinen ravintola on Shotsille varmaan se kovin kilpakumppani jos sellaisia löytyy.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eihän tuo hääviä bisnestä ole kuten sinunkin suusta todettua mutta kuitenkin olisi mahdollisuudet olla päästä keskivertopäivää parempaan tuottoon ja riskiä hallinnoimalla (esimiesvoimin pyörittäen) rajata mahdollista tappiota. Minun ajatuksena oli vain että jos bisnekseen on lähdetty niin yritetään edes. Oliko tuossa skenaariossa joku vika? Ei tuolla nyt hirveitä tappioita pysty tekemään.

Ainahan tuossa on se vaihtoehto että sataa tai naapurilla paremmat juhannusbileet ja harvempi lopulta kuitenkaan eksyy ravintolaan. Ei ravintoloilla kuitenkaan mitään on/off nappia että saavat peruttua palkkojen maksun velvollisuutta kelin mukaan. Juhannus vielä yleensä semmoinen johon pitää satsata mainontaan ja ohjelmaan että ne vähäisetkin ihmiset löytää paikalle.
 

Oligopoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ainahan tuossa on se vaihtoehto että sataa tai naapurilla paremmat juhannusbileet ja harvempi lopulta kuitenkaan eksyy ravintolaan. Ei ravintoloilla kuitenkaan mitään on/off nappia että saavat peruttua palkkojen maksun velvollisuutta kelin mukaan. Juhannus vielä yleensä semmoinen johon pitää satsata mainontaan ja ohjelmaan että ne vähäisetkin ihmiset löytää paikalle.
On toki ja sitten tulee takkiin. Joka päivä voi sataa ja tätä myöden tulla tappiota. Tai Ässien pelit mennä huonosti ja peleissä ei käy väkeä. Business as usual.

Jutun jujuhan oli se kun kaupunki oli hoitanut markkinoinnin ja LähiTapiola sponssannut kokon uudistettuun rantaan, josta Ässät on vuokranneet toimitilan kaupungin parhaalta paikalta ravintolatoimintaa varten, ihmisiä oli sankoin joukoin paikalla ilman mittavia omia markkinointitoimenpiteitä (laitoin kuvan muutama viesti ylempänä).
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Shotsin pääidea taitaa olla että kun aikanaan saadaan homma pyörimään täysillä sylintereillä, niin saadaan vakiinnutettua asema Porin ravintolamaailmassa ja josta Ässät käärii rahalliset hyödyt itselleen. Jos joku on ajatellut että nyt on keksitty rahasampo, jolla printataan rahaa heti napista päälle painamalla niin väärässä olet. Aikaa tämänlaiset ravintolakonseptit tulevat viemään että saadaan homma kunnolla rokkaamaan. Mielestäni turha vielä kenenkään alkaa änkyröimään että paskaa yritystoimintaa, kun varmasti tekijöille itselleenkin homma vielä varmasti hakee muotoaan. Tuskin tässä kellään on mitään pikavoittoa ollutkaan hakusessa.

Käsitykseni mukaan paikan ei ole tarkoituskaan olla vain perus juottolaterassi mallia Barco, vaan enemmän keski/etelä-euroopan syömäjuomamallia oleva ravintola. Tiskille hanan varteen voi helpommin vuokratyövoimaa löytää, mutta keittiön osalta mennään varmaan aika ohkaisella vielä alkuun. Sen uskonkin olevan suurin syy miksi niin rajoitetusti ollaan alkuun oltu auki.

Niin, tämäkin on tärkeä pointti että minkälaista ravintolaa ylipäätään ollaan pyörittämässä. Jos/kun ideana tosiaan on vähän fiinimpi paikka jossa keittiölläkin on joku merkitys, ei homma voi toimia niin että yhtäkkiä juhannuksena myydäänkin vaan kaljaa pro bono-pohjalta ja keittiö pidetään kiinni ja sitten taas seuraavana viikonloppuna onkin taas eri meininki. Tai voidaan toki mutta olisihan tuo aika lyhytnäköistä, varsinkin jos tavoitteena on muutaman tonnin voitto joltakin spesiaali-illalta.

Mutta katsotaan nyt mihin suuntaan homma lähtee kehittymään, veikkaan että juhannuksen kiinniololla ja Suomi-Areenan pidennytyillä aukioloilla selkeä yhteys.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No niin, katsotaanpa vielä kerran ihan kohta kerrallaan.

Älä vääristele. Ihan varmasti tajusit tuosta että Ässien tase kestää juhannuksena mahdollisesti tulevan tappion paremmin kuin Barcon.

Varmasti kestää joo, mutta ei tuossa vertauksessa ole siltikään järkeä koska eihän tarkoituksena ole että Ässien jääkiekkobisneksellä kompensoidaan ravintolatoiminnan tappioita. Taseita vertaillessa olisi mielekkäämpää verrata Ässien ravintolatoiminnan taseita Bar & Co:n vastaaviin. Silloin oltaisiin samalla sivulla ja samassa bisneksessä.

Niin? Ei juhannuksena mikään muu ole kalliimpaa kuin henkilöstökulut ja paisuu samalla tavalla Barcolla ja Shotsilla.

No niin, ja koska henkilöstö on se mikä maksaa tuplahinnan mitä yleensä, pitävät monet ravintolat luukut kiinni juhannuksena. Ei kovin vaikea asia käsittää eikä ravintoloita voi edelleenkään verrata noin suoraan toisiinsa. Jos meillä on 60 henkeä vetävä terassi jossa myydään vain juomia ja 120 henkeä vetävä terassi jossa myydään sekä ruokaa että juomia, niin kumman arvelet tarvitsevan enemmän henkilökuntaa, kummasta tulee enemmän kuluja?

Muistan, ja epäilen vielä että tuo saattaa olla jopa syy että on ollut yli 20 vuotta kun ovat auki silloin kun kysyntää piisaa.

Voit epäillä mitä tykkäät, mutta ei se muuta lähtökohtaa, Barco on vakiintunut toimija, Shots vasta hakee muotoaan.


Paikan vuokralla tuskin on merkitystä; se juoksi juhannuksena oli paikka auki tai kiinni. Tai näin ainakin olettaisin, korjatkaa jos olen väärässä.

Vuokra ei liittynyt juhannukseen vaan ravintolatoimintaan yleensä, ja tuohon eri paikoilla on eri kulut-kommenttiin.

Noihin laskelmiisi on mahdoton ottaa kantaa koska ne perustuvat oletuksiin. Mutta sanotaanko että sana "jos" esiintyy tuossa sen verran monta kertaa että laskelmia kannattaisi vielä tarkentaa myös negatiivisemman skenarion mukaan ja miettiä mikä määrä mahdollista voittoa on riskin arvoista. Päälle sitten nimimerkin @-pasi- esittämä kommentti siitä että ravintolat eivät aukea tai sulkeudu napista painamalla vaan se juhannuksena työtä tekevät työvoima pitää myös löytää ajoissa jostakin. Ei ihan niin helppo yhtälö mitä yrität esittää.

Eikös se riitä että yhdellä (vastaava hoitaja) on anniskelupassi?

Kyllä, mutta tässä tullaan taas siihen mikä sen toiminnan laatu on ja miten se korreloi suhteessa hintoihin. Itse asioin mieluiten ravintoloissa joissa tiedän hommien toimivan.

Ei tuo minusta ole mitään tessin kiertämistä jos yrityksen vastuuhenkilöt hoitavat hommat tuotannollisista ja taloudellisista syistä tällaisena spesiaali-iltana.

Siihenhän sinä alun perin vetosit että jos tessit ahdistaa niin Ässien toimari ja Ry:n pj voivat hypätä ilmaiseksi hommiin. Minusta olisi parempi jos ei tarvitsisi turvautua mihinkään noin epätoivoiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös