Ässien talous

  • 1 568 314
  • 6 989

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Niin, Perttula aiheutti paskamyrskyn väläyttämällä että Isomäkeen voisi perustaa skumppabaarin naisille. Reaktio näytti kuinka kapeasti Ässien bisneksiä usein katsotaan.

Stereotyyppisesti ajatellen Ässien olisi kannattanut perustaa lätkä - ja Ässät aiheinen pubi jossa myydään kaljaa ja wingsejä. Mutta jos halutaan asiakkaita oman laatikon ulkopuolelta, pitää uskaltaa kurkottaa sen ulkopuolelle.
Totta toinen puoli. Taitaa kuitenkin sellaisella toimintamallilla toimia jo baari Porissa ja ymmärtääkseni sillä meneekin aika hyvin.

Ongelma ja suureneva ongelma on tänä päivänä nuorehkot ihmiset, jotka tilaavat ruokansa, juomansa, vaatteensa ja ne viihdepalvelutkin suoraan kotiinsa. Oman kodin ulkopuolella ei juurikaan käydä missään tilanteessa. Näiden ihmisten aktivoinnissa pitäisi Ässien fokus olla ja yrittää sieltä kaapia lisää ihmisiä omien bisneksiensä äärelle.

Mutta näin. Toivottavasti saa ravintola tuulta alleen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
.Ongelma ja suureneva ongelma on tänä päivänä nuorehkot ihmiset, jotka tilaavat ruokansa, juomansa, vaatteensa ja ne viihdepalvelutkin suoraan kotiinsa. Oman kodin ulkopuolella ei juurikaan käydä missään tilanteessa. Näiden ihmisten aktivoinnissa pitäisi Ässien fokus olla ja yrittää sieltä kaapia lisää ihmisiä omien bisneksiensä äärelle.

Totta, toki sama ongelma koskee Ässien kilpailijoita siinä missä Ässiäkin.

Shotsilla on ainakin puitteiden suhteen etu mitä tulee mahdolliseen houkuttelevuuteen. Aika näyttää miten käy.
 

nikke21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täältä aikaisemmin luin että pitäisi tietää säät kuukausia etukäteen jotta tällaisiin reagointeihin olisi mahdollisuuksia.

Mutta parempi myöhään jne. ja onhan se hyvä että paikkaa on kuitenkin kannattavaa pitää aukikin.
Lienee aika paljon eri asia olla kokonaan kiinni (ja reagoida) kuin pidentää aukioloaikaa?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En ole asiantuntija, mutta minun käsitykseni on, että ravintola-ala on oikeasti helvetin hankala bisnes ja vaatii oikeasti taitoa saada ruokaravintola kannattavaksi liiketoiminnaksi Suomessa. Miksei muuallakin. Voisin kuvitella, että suositut lounasravintolat menestyvät, jos vuokra on kohtuullinen, ruokaa osataan kierrättää pitkin viikkoa ja se on hyvää, eli ihmisiä käy siellä paljon.

Shots sen sijaan on varmasti vuokraltaan/kustannuksiltaan Porin mittakaavassa kallis. Paikka haluaa olla trendikäs Eurooppalainen seurusteluravintola, johon tuskin esim. lounaalle monikaan eksyy. Lisäksi viinilistalla ei houkutella Porin kansallispukuporukkaa (musta pääkallohuppari) paikalle ollenkaan, joten kyllä tässä nyt vähän ongelmia on pakko paikalle povata.

Aukioloajoista en tiedä, että onko tämä auki vaan kesäisin, vai miten? Ympärivuotisessa käytössä on lappu luukulla viimeistään huhtikuussa 2025. Kesäravintolana voi kestää pidempään, jos kiinteistön kustannukset ovat off-seasonina alhaiset. Nämä ovat minun veikkaukseni. Toivottavasti olen väärässä.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Shots sen sijaan on varmasti vuokraltaan/kustannuksiltaan Porin mittakaavassa kallis.
Ei ole Ässille kovin kallis. Tilat osti Astora, joka ”sponsoroi” tilat Ässille sopivaan hintaan pitkällä yhteistyösopimuksella.
Aukioloajoista en tiedä, että onko tämä auki vaan kesäisin, vai miten? Ympärivuotisessa käytössä on lappu luukulla viimeistään huhtikuussa 2025.
Etelärannan Shots on auki touko-elokuun.
Kylkeen on suunnitteilla ympäri vuoden auki oleva lasipaviljonki kahvila. Siihen tulee vuokralainen ulkopuolelta, joten Ässät ei sitä tule pyörittämään.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ole Ässille kovin kallis. Tilat osti Astora, joka ”sponsoroi” tilat Ässille sopivaan hintaan pitkällä yhteistyösopimuksella.
No tämä on hyvä juttu. Ehkä tällä järjestelyllä saadaan viivan alle jäämään jotain plusmerkkistä.

Lasipaviljongin kuvia olen joskus nähnytkin, mutta luulin projektin jääneen unholaan.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Hauskinta on , että suurin osa miehistä kysyttäessä yritysideoita ehdottaa baaria ja naiset pientä kahvilaa eli ei kauhean pitkää ole ajateltu liigajoukkueiden sivubusineksiä. Toki plussaa lukolle siivouksesta , mutta sekin keksittiin aikoja sitten. Joku Ässä vanhainkoti tai Ässä vetyauto olisi kova.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Totta, toki sama ongelma koskee Ässien kilpailijoita siinä missä Ässiäkin.

Shotsilla on ainakin puitteiden suhteen etu mitä tulee mahdolliseen houkuttelevuuteen. Aika näyttää miten käy.
Jotain uuttaa pitäisi keksiä, sillä jo paikkakunnalla olevat vakiintuneet toimijat eivät kyllä tule massoilla menettämään omaa kanta-asiakaskuntaansa, se on varma.

Ja niin herkkää on varsinkin tuo ruokapuoli, että kerran edes puoliksi tavanomaista annosta eteensä saatuaan, ei asiakas sinne rahojansa toiseen kertaan kanna. Kyllä sen annoksen tulee uudella ravintolalla olla luokkaa lyömätön.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jotain uuttaa pitäisi keksiä, sillä jo paikkakunnalla olevat vakiintuneet toimijat eivät kyllä tule massoilla menettämään omaa kanta-asiakaskuntaansa, se on varma.

Ja niin herkkää on varsinkin tuo ruokapuoli, että kerran edes puoliksi tavanomaista annosta eteensä saatuaan, ei asiakas sinne rahojansa toiseen kertaan kanna. Kyllä sen annoksen tulee uudella ravintolalla olla luokkaa lyömätön.

Eli sinun näkemyksesi mukaan Ässien ravintolatoiminnalla Shotsissa ei ole mitään toivoa, tämä on tässä kyllä käynyt selväksi.

Laatu on totta kai erittäin tärkeää mutta kyllä aika utopialta kuulostaa tuokin että annoksen pitää olla lyömätön tai kukaan ei tule takaisin. Millaisia ruokahifistelijöitä kesälomaa viettävät suomalaiset oikein ovatkaan jos vaatimukset ovat lähtökohtaisesti tätä tasoa? Ja onko porilaisten raflojen taso tosiaan noin hillitön?

Vakiintuneita toimijoita ei Porissa puolestaan niin paljon ole että Ässillä olisi tässä joku ylivoimainen imperiumi nujerrettavana. Ja siksi toisekseen: Shots on sesonkiravintola, auki vain kesäisin, eihän sen ole tarkoitustuskaan haastaa vakiintuneita toimijoita kuin tilapäisesti vaan kerätä kesällä ja varsinkin tapahtumien yhteydessä helpoimmat massit himaan. Jokirannan puitteet on ihan kelvolliset valtakunnankin mittapuulla eli eiköhän siellä viihdy nirsompikin turisti jos porilaiset nyrpistelevät nenäänsä.

Mitä nyt eilen katselin, niin joka raflaan näytti riittävän väkeä, ml. Shots jossa oli kahdeksan aikaan illalla väkeä joka pöydässä. Mutta eiköhän tästä kohta löydy jotain natinan aihetta.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli sinun näkemyksesi mukaan Ässien ravintolatoiminnalla Shotsissa ei ole mitään toivoa, tämä on tässä kyllä käynyt selväksi.

Laatu on totta kai erittäin tärkeää mutta kyllä aika utopialta kuulostaa tuokin että annoksen pitää olla lyömätön tai kukaan ei tule takaisin. Millaisia ruokahifistelijöitä kesälomaa viettävät suomalaiset oikein ovatkaan jos vaatimukset ovat lähtökohtaisesti tätä tasoa? Ja onko porilaisten raflojen taso tosiaan noin hillitön?

Vakiintuneita toimijoita ei Porissa puolestaan niin paljon ole että Ässillä olisi tässä joku ylivoimainen imperiumi nujerrettavana. Ja siksi toisekseen: Shots on sesonkiravintola, auki vain kesäisin, eihän sen ole tarkoitustuskaan haastaa vakiintuneita toimijoita kuin tilapäisesti vaan kerätä kesällä ja varsinkin tapahtumien yhteydessä helpoimmat massit himaan. Jokirannan puitteet on ihan kelvolliset valtakunnankin mittapuulla eli eiköhän siellä viihdy nirsompikin turisti jos porilaiset nyrpistelevät nenäänsä.

Mitä nyt eilen katselin, niin joka raflaan näytti riittävän väkeä, ml. Shots jossa oli kahdeksan aikaan illalla väkeä joka pöydässä. Mutta eiköhän tästä kohta löydy jotain natinan aihetta.
Täällä Porissa on niin älyttömän hienoja ihmisiä. Näet varmaan ulkoisesta tyylikkyydestään, että ei niille mikä tahansa kelpaa. Siksi Ässien fanituotteetkin ovat niin kelvottomia, koska ihmiset ovat aina niin viimeisen päälle pukeutuneita ja ulkoisesti huoliteltuja, että riittävän hienoja ja toisaalta edullisia tuotteita ei voi tarjota. Hallikin on kelvoton ja olut pahaa ja kallista. Elämä on kovaa ellei perätä mahdotonta. Ei täällä mikään kannata.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Eli sinun näkemyksesi mukaan Ässien ravintolatoiminnalla Shotsissa ei ole mitään toivoa, tämä on tässä kyllä käynyt selväksi.

Laatu on totta kai erittäin tärkeää mutta kyllä aika utopialta kuulostaa tuokin että annoksen pitää olla lyömätön tai kukaan ei tule takaisin. Millaisia ruokahifistelijöitä kesälomaa viettävät suomalaiset oikein ovatkaan jos vaatimukset ovat lähtökohtaisesti tätä tasoa? Ja onko porilaisten raflojen taso tosiaan noin hillitön?

Vakiintuneita toimijoita ei Porissa puolestaan niin paljon ole että Ässillä olisi tässä joku ylivoimainen imperiumi nujerrettavana. Ja siksi toisekseen: Shots on sesonkiravintola, auki vain kesäisin, eihän sen ole tarkoitustuskaan haastaa vakiintuneita toimijoita kuin tilapäisesti vaan kerätä kesällä ja varsinkin tapahtumien yhteydessä helpoimmat massit himaan. Jokirannan puitteet on ihan kelvolliset valtakunnankin mittapuulla eli eiköhän siellä viihdy nirsompikin turisti jos porilaiset nyrpistelevät nenäänsä.

Mitä nyt eilen katselin, niin joka raflaan näytti riittävän väkeä, ml. Shots jossa oli kahdeksan aikaan illalla väkeä joka pöydässä. Mutta eiköhän tästä kohta löydy jotain natinan aihetta.
Ilmeisen vähän olet sitten tietoinen suomalaisen ihmisen käyttäytymisestä tällä segmentillä. Suomalainen ihminen ei äänestä näissä asioissa äänellään ravintolassa vaan tekee sen hiljaa itsessään valikoitumalla uudelleen saman asian edessä ollessaan toisen palvelutarjoajan luokse.

Se, että tulkitset minun kirjoittaneen Shotsin ravintolatoiminnalla olevan toivottoman edessä ei pidä paikkaansa. Odotan ravintolalta kyllä parempaa, kuin sitä normaalia perushöttöä. Muuten en toista kertaa käy, siinä mielessä olen ehkä se hifistelijä. Menen siis ruokapuolen perässä parempaan paikkaan 100x100.

Lasista tarjottava sama merkki on sitä samaa joka paikassa.

Ps. Palvelun taso ratkaisee myös erittäin paljon. Ehkä olen vaativa asiakas. Mene ja tiedä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ilmeisen vähän olet sitten tietoinen suomalaisen ihmisen käyttäytymisestä tällä segmentillä. Suomalainen ihminen ei äänestä näissä asioissa äänellään ravintolassa vaan tekee sen hiljaa itsessään valikoitumalla uudelleen saman asian edessä ollessaan toisen palvelutarjoajan luokse.

Olen oikein hyvin perillä tästä ja tiedän että haasteita on. En vain osta tuota että kerralla pitää osua kaikessa maaliin tai se on soromnoo, puhe on kuitenkin Porista ja kesäajasta. Ihmisten kriittisyys ravintoloita on toki noussut (kuten pitääkin) mutta muuten en näe että ravintoloiden taso olisi täällä niin kova ettei siinä yksi Shots mukana pyörisi. Toki edellyttäen että paikassa on edes jotain tasoa.

Se, että tulkitset minun kirjoittaneen Shotsin ravintolatoiminnalla olevan toivottoman edessä ei pidä paikkaansa. Odotan ravintolalta kyllä parempaa, kuin sitä normaalia perushöttöä. Muuten en toista kertaa käy, siinä mielessä olen ehkä se hifistelijä. Menen siis ruokapuolen perässä parempaan paikkaan 100x100.

Lasista tarjottava sama merkki on sitä samaa joka paikassa.

Ps. Palvelun taso ratkaisee myös erittäin paljon. Ehkä olen vaativa asiakas. Mene ja tiedä.

Saat hifistellä niin paljon kuin tahdot jos se on sinun juttusi ja jos olet itse ollut pettynyt ravintolaan, asia on sitten niin. Mutta ehkä omia toimintamalleja ei kannata yleistää kaikkia koskeviksi.

Muutenkin tökkäsi silmään että edellisellä sivulla moitit konseptia Eeva Perttulamaisesta hienostelusta ja nyt raflan pitäisi kuitenkin tarjota jotain uutta, erilaista ja ennen muuta laadultaan lyömätöntä. Eli minkälainen ravintola Ässien oikeastaan pitäisi perustaa?

Vakiintuneita toimijoita on kaikkialla mutta jostakin nekin ovat toimintansa aloittaneet. Eikä se ole kaikilla ollut välitöntä riemumarssia.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Muutenkin tökkäsi silmään että edellisellä sivulla moitit konseptia Eeva Perttulamaisesta hienostelusta ja nyt raflan pitäisi kuitenkin tarjota jotain uutta, erilaista ja ennen muuta laadultaan lyömätöntä. Eli minkälainen ravintola Ässien oikeastaan pitäisi perustaa?
Paluu Perttulaan ei ole mitään uutta edes tässä kaupungissa. Ja hyvin ei ole niillä mennyt. Toki niiden yrittäjien tulosta rasittaa ympärivuotisuus. Hyvä on, jos Ässät tekee plussaa yrityksellään, mutta kuten sanoin, ei sillä satoja tuhansia rahoja tehdä edes kesäkaudella.

Jos minulla SE liikeidea olisi tähän segmenttiin, niin en kai sitä täällä edes kertoisi. Mutta minulle ensimmäinen asia on kuitenkin laatu sekä tuotteissa että palvelussa. Siitä olisi hyvä lähteä liikkeelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös