Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

  • 880 982
  • 8 574

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mutta tähän osapuolten vaarallisuuteen huomauttaisin kyllä sen, että toinen ääripää on selkeästi myötätuulessa yli koko länsimaailman: lukuisissa maissa kansallisradikaalit voimat ovat merkittäviä poliittisia liikkeitä joilla on vankka edustus parlamenteissa ja reaalinen mahdollisuus jopa valtaannousuun. Eräissä EU:n jäsenmaissa ollaan jo romuttamassa hyvin keskeisiä liberaalidemokraattisia rakenteita. Sen sijaan vallankumousta larppaava keskiluokkainen anarkistinuoriso on täysin marginaaleissa ja irrelevantti tekijä poliittisessa prosessissa. Että siinä mielessä esim. @Cobol :in analyysi tilanteesta tuntuu suorastaan huvittavan harhaanosuvalta.

Puhumattakaan, jos vertaisit "analyysiani" eli muutaman kappaleen näkemystäni Saksan tilanteeseen ennen II maailmansotaa. Tai minä sinun vasemmistolaisia sympatisointejasi Stalinin Neuvostoliittoon, ja kertoisin naureskelevani huvittavista harhaanosumisistasi.

Jos haluat asiallista kritiikkiä antaa ja erottua ansseista yms, luen mielelläni. Mutta siinä tapauksessa kritiikin kohteeksi täytyy valita tekstini sisältö. Kirjoitus käsitteli Suomea ja Suomen tilannetta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tämä jäi minulle hieman epäselväksi, mitä tämä temppu on paljastanut ihmisten suhtautumisesta lapsiin ja alpakoihin? Toki selvää on, etten tule tähän ikinä ainakaan mitään järkevää vastausta saamaan.

Ja unohdit listastasi suhtautumisen alpakoihin.

Kuka muu muka!

Moralisointi alpakoista, lasten hauskanpidosta ja natsien laillisesta kiusaamisesta koetaan keskustelussa keskeisempänä kuin natsien järjestämän marssin protestointi, natsien valetoimittaja, tapponatsin esiintyminen marssilla, sieghailaukset Helsingissä, juuri kielletyn järjestön hihhulointi ja niin edelleen. Tämä loputon tarve tolkkuilla ja puolustaa natsien oikeuksia (etenkin tilanteessa, jossa niitä ei ole rikottu) on nyt aika tapissa. Puhetta luottamuksesta ja demokratiasta ensimmäisen, ei toisen takia, se on jokseenkin kieroutunut näkymä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kysytäänpä näin, kumpi ryhmistä 1 ja 2 on Suomelle vaarallisempi

1. a) anarkistisia ja äärivasemmistolaisia oppeja osin tai täysin kannattavat vihreät, demarit ja vassarit, joilla on poliittista valtaa ja halua antaa lupa jihadistisen rahoituksen turvin rakennettavalle suurmoskeijalle,
1. b) joilla on valtaa ja halua ajaa turvapaikanhakijoiden laittomasti maassa olemisen jatkamista eri tavoin ja
1. c) joilla on halua ja valtaa estää poliisien toimia mm. laittomasti maassa oleskelevin poistamisesssa sekä
1. d) joilla on halua ja valtaa joko osin tukea tai suorittaa itse toimia, joiden avulla laillista yhteiskuntajärjestystä pyritään horjuttamaan?

2. äärioikeistolaisia ja kansallissosialistisia oppeja osin tai täysin kannattavat, ideologisesti hajanaiset muutamat tuhannet ihmiset, joilla ei ole valtaa missään.

Muutkin voivat vastata, mutta @mjr nosti asian esille.

Minusta ensimmäinen ryhmä on monin verroin vaarallisempi, vaikka se ei ole yhtenäinen eikä tietenkään kata lähimainkaan kaikkia vihreitä, demareita tai vassareita tai anarkisteja.

e: lisään näkemyksenäni,

a) Koska EU-tasolla 1. kohta on munittu vuosikaudet, 2. kohta nostaa päätään.

b) Äärioikeiston kannatus on suoraan sidoksissa ihmisten kokemaan turvattomuuteen, johon tarjotaan pääosin populistisia ratkaisuja.

c) Koska vihervassarit yms tietävät tämän ongelman, he haluavat ratkaista sen Suomessa ja EU:ssa kieltämällä äärioikeiston toimintaa - ei suinkaan ratkaisemalla 1. kohdan ongelmia
.
d) Vihervassarien yms mahdolliset ongelmaratkaisut ovat Euroopassa ja Suomessa ainoastaan lisänneet ongelmia ja kasvattaneet turvattomuutta. Tämä kyvyttömyys ja halluttomuus ongelmien ratkaisuun johtaa osin automaattisesti äärioikeiston kannatuksen kasvuun.

e) Vastaus ei voi siksi olla äärioikeiston kieltäminen, vaan todellisten ongelmien ja kannatuskasvun syiden ratkaiseminen.
 
Viimeksi muokattu:

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Mulla ei oikein ole tähän keskusteluun muuta annettavaa kuin tämä:

"Katkeemaan ei sitä mitenkään saa
Turhempaa ei oo olemassakaan
Huomaa vaan kun joku sanoo jotain sellaista
Mitä kuulla haluaa
Ei haittaa onko edes tottakaan
Oikeuttaa kalleintansa tuhlaamaan

Pahempi toistaan kumpikin on
Ja kuinka nyt ne tappaa toisiaan
Sokeina toistaa lausetta samaa
Kuinka ne on tässä oikeessa

Rumempi toistaan kumpikin teko
Eikä niitä tekemättömiksi saa
Eikä ne huomaa kumpikin on
Vain pahempi toistaan"

Copyright Apulanta
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Nyt haluan mustaa valkoisella, kun minä uskallan väittää että saavat kyllä aivan vapaasti kokoontua ja marssia näiden aatteiden puolesta puhujat, jos niin rohkenevat tehdä.

Eihän siihen mitään mustaa valkoisella tarvitse, ota järjestä moiset marssit niin asianlaita selvenee, eikä asialla tarvitse saivarrella tyhjäpäisesti.
 

Jeffrey

Jäsen
Voi olla etten tunne Aleksi Pahkalan taustoja riittävästi, joten voisitko tarkentaa, millä perustein hänet pitää laskea äärivasemmistolaiseksi?

Koen, että Pahkalan käyttämä jyrkkä ja yhteistyökyvytön fraseologia, sekä hänen levittämänsä propaganda valeuutisineen riittää liittämään hänet äärivasemmistoon.

Vai pitäisikö mielestäsi nämä ominaisuudet liittää koko vihervasemmistoon?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mitä mieltä sinä olet: pitäisikö kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä pyrkiä poistamaan maasta?

Jos ihan minun mielipidettäni kysyt, niin laitan sellaisen ensi kertaa subjektiivina, eli en tee analyysia mistään suurista virroista ja laajoista kulmista.

Minusta jokaiselle olisi pitänyt lyödä väliaikainen oleskelupa käteen ja oikeus hakea ja tehdä työtä. Järjellä kun ajattelee, se olisi paras tapa ollut pitää tuo massa viranomaisten tutkan näytöllä ja antanut porkkanoita aktiivisuuteen pahnoilla röhöttämisen ja toimettomana päätöstä odottelun sijaan, joka saattaa ratkaista koko tulevan elämän suunnan. Myös niille tulijoille ihmisarvoisempi lähestyminen on minun mielestä mielekkäämpi. Samalla viranomaisille olisi suotu aikaa rauhassa perehtyä yksilöllisesti tulijan tilanteeseen, johon hänellä mielestäni on oikeus yksilönä, eikä joukon jatkeena. Oikein ja järjellisesti toimien ei niin suurta määrää paperittomia olisi tuloksena syntynyt, kuin nyt. Jostain syystä minä en näe näiden kohdalla kovinkaan suurta uhkaa terrorismiin radikalisoitumisessa, koska kyse on silloin laajennetusta itsemurhasta, eikä se näidenkään ihmisten, epätoivosta huolimatta, heidän ykkös pop agenda ole. Sen sijaan näen tässä isoja vaaroja ihmiskaupalle ja hyväksikäytölle harmaasta taloudesta parittamiseen ja muihin ammattirikollisten masinoimiin rötöstelyihin, koska niin vain on, että nälkäänsä ihminen vaikka varastaa ja siihen on yhdenkään besservisserin paha mennä moralisoimaan uskottavasti lakikirjan kanssa tai ilman. Moni myös puhuu maassa rikollisesti olevista, minä en tätä ajatusta jaa, se ei ole rikos, että ihminen pyrkii löytämään paremmat elinolosuhteet itselleen, oli syy sitten sota tai luonnonkatastrofit. Suomi ei ole missään olosuhteissa ollut lähelläkään kantokykynsä rajoja tämänkään kansainvaelluksen tiimoilta ja niitä on ollut kautta maailman sivu milloin mistäkin syystä, vaikka täällä kaikella sekavalla horinalla toista yritetään perustellakin, se on vain yhden ilman syvällistä ideologiaa ja eetosta vallankahvaan pyrkivän harrastelijoukon sisäpoliittista vyörytystä ja ilman mitään käsitystä syy seuraus yhteydestä ja niin muodoin siitä vastuuta ottamatta.
 
Kysytäänpä näin, kumpi ryhmistä 1 ja 2 on Suomelle vaarallisempi

1. a) anarkistisia ja äärivasemmistolaisia oppeja osin tai täysin kannattavat vihreät, demarit ja vassarit, joilla on poliittista valtaa ja halua antaa lupa jihadistisen rahoituksen turvin rakennettavalle suurmoskeijalle,
1. b) joilla on valtaa ja halua ajaa turvapaikanhakijoiden laittomasti maassa olemisen jatkamista eri tavoin ja
1. c) joilla on halua ja valtaa estää poliisien toimia mm. laittomasti maassa oleskelevin poistamisesssa sekä
1. d) joilla on halua ja valtaa joko osin tukea tai suorittaa itse toimia, joiden avulla laillista yhteiskuntajärjestystä pyritään horjuttamaan?
Unohdit vielä kommunistien kouluttaman vihervasemmistolaisen valtamedian joka pyrkii vähättelemään omiensa ja jihadistien tekemisiä.
 
Jos ihan minun mielipidettäni kysyt, niin laitan sellaisen ensi kertaa subjektiivina, eli en tee analyysia mistään suurista virroista ja laajoista kulmista.

Minusta jokaiselle olisi pitänyt lyödä väliaikainen oleskelupa käteen ja oikeus hakea ja tehdä työtä. Järjellä kun ajattelee, se olisi paras tapa ollut pitää tuo massa viranomaisten tutkan näytöllä ja antanut porkkanoita aktiivisuuteen pahnoilla röhöttämisen ja toimettomana päätöstä odottelun sijaan, joka saattaa ratkaista koko tulevan elämän suunnan.
Sen onnistumiseen surffareilta vaadittaisiin työhaluja ja ennen kaikkea ominaisuuksia jotka mahdollistavat työllistymisen. Suurimmilta ryhmiltä eli somaleilta ja irakilaisilta ei löydy kumpaakaan. Koulutetut syyrialaiset, joiden nimellä tämä invaasio suomalaisille myytiin, niitä ehkä olisi löytynyt mutta niitä ei tänne päätynyt.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Varsinkin turvapaikka-asioissa sama menettely on ollut käytössä. Yksi sen käyttäjistä on ollut Pahkala, joka on antanut väärää infoa poliisin toimista. Aiemmin erinomaisen hyvin organisoitiin valtamediaan mm. kampanja äidin turvan menettävästä vauvasta, jonka Suomessa jo olevaa isää mukamas vainottiin pyöräilyjoukkueen jäsenenä. Migri veti sitten maton alta tältä kampanjalta, joka - yllätys - tapahtui juuri ennen, kun turvapaikkamenettelyä kiristettiin Suomessa.

e: Myös Mustan Barbaarin äidin ja siskon pahoinpitelyä poliisin toimesta levitettiin organisoidusti somessa ja valtamediassa ja kyseenalaistettiin mm. ulkomaalaisvalvonta sekä vihjattiin poliisin rasismiin ilman, että asioihin perehdyttiin lainkaan. Lopputulos oli tässäkin se, että somessa Jatkoaikaa myöten ja valtamediassa käyty kampanja epäonnistui, koska se perustui valheisiin.

Jos pohdit, onko tällainen toiminta uutta, voin kertoa, että ei ole. Olin aikanaan vuosikaudet jäsenenä vassarien lehtimiesliitossa, ja tavoitteena oli vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kaikki keinot olivat salllittuja, ja niitä myös käytettiin. Muutamista olen kertonut mielenosoituksiin ja poliisin ärsyttämiseen liittyen.

Tapana oli, että jos sopivaa uutista esimerkiksi äärioikeistosta tai poliisista ei ole, sellainen pyritään luomaan itse. Apuna oli iso joukko toimittajia eri medioissa, ja erilaisten toimintojen organisointiin osallistui myös pieni ryhmä toimittajia. He eivät siis olleet pelkästään toimittajan roolissa levittämässä valheita, vaan myös organisoimassa valheita.

Joten mitään uutta tässä ei ole, vaikka tekijät saattavat nykyään olla myös ääriliberaaleja aiemman tiukan vassariaatteen sijasta tai sen lisäksi.

Pahoitteluni, että nämä omat kommenttini tulevat kohtuu myöhässä - aika on mennyt seuratessa Johan Bäckmanin & co toimia tässä viikonloppuna (availivat - vaihteeksi - Donetskin "kansantasavallan" "edustuston" Helsinkiin, käytännössä se on aiemman produktion eli "Novorossijan" "edustuston" perillinen. Uusi nimi, mahdollisesti laajemmalla toiminnalla).

Sen ohella, että seuraan mediaa kohtuullisen tarkkaan, tunnen henkilökohtaisemmin lukuisia toimittajia, joten käytännössä on ollut helppoakin huomata se kuinka eräät toimittajat (nimiä en nyt mainitse) antavat työssään näkyä ideologiansa ja tarvittaessa hyödyntävät mediaa oman agendan ajamiseen - käytännössä näin siis omalta osaltaan murentavat sitä uskottavuutta mediaan, josta, uskottavuudesta, moni on - oikeutetusti - huolissaan.

Jokin aika sitten Yle nousi eräässä keskustelussa esille, heillä oli esim. hyvin selkeät jakolinjat Venäjä-uutisoinneissa, olivat he, jotka pyrkivät siihen, että Venäjästä kerrotaan totuudenmukaisesti - kerrotaan myös niistä ikävistä asioista ja Suomeen kohdistuvista toimista, toisen ryhmän muodostivat sitten he, jotka toimivat vastapainona, ja jotka kärttivät asiantuntijalausuntoja Visurilta*, Aleksanteri-instituutista etc. jotta saadaan "puolueeton" näkökulma asiaan. Poliitikoista käännyttiin mieluiten Tuomiojan puoleen Venäjä-kysymyksissä, koska... blaa-blaa-blaa.

Muutamissa muissakin valtakunnallisissa medioissa Venäjä toimii jakolinjana esim. Iltalehdessä taitaa olla parikin uutistoimittajaa, jotka vetävät niin Venäjä-lasit päässä kuin mahdollista, heidän uutisia joutuvat sitten useammankin kerran korjaamaan ja muokkaamaan, kun lähteenä on RT tms.

Samaa on nähtävillä maahanmuutoa sivuavassa uutisoinnissa, fakta ja fiktio sekoittuvat "ihanasti" silloin kun on oikea uutinen hollilla. Tämä "lelumies" on oivallinen esimerkki siitä, kuinka hyvä tarina ja ideologia sai ajattelun sumenemaan. Sattui juuri sopivasti pakolaiskriisin ollessa käsillä ja Venäjän pommittaessa Aleppoa.

Tavallaan se on surullista, että toimittajakunnassa on edelleen heitä, jotka omaa asemaansa käyttävät hyväksi, jopa siten, että journalistisille arvoille annettaan palttua. Surullista, mutta ymmärrettävää.


*: kun näette seuraavan kerran Pekka Visurin esiintymässä TV:ssä niin muistakaa samalla se, että hän toimii edelleen kouluttajana ja kurssivetäjänä maanpuolustusorganisaatioissa, hän vetää kursseja esim. informaatiovaikuttamisesta. Sitä mitä hän tv:ssä sanoo, kannattaa peilata tähän.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
c) Koska vihervassarit yms tietävät tämän ongelman, he haluavat ratkaista sen Suomessa ja EU:ssa kieltämällä äärioikeiston toimintaa - ei suinkaan ratkaisemalla 1. kohdan ongelmia

Poliisi on vihervassari. Pirkanmaan käräjäoikeus on vihervassari.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kysytäänpä näin, kumpi ryhmistä 1 ja 2 on Suomelle vaarallisempi

Oma näkemykseni länsimaiden nykyisestä henkisestä kriisistä on, että liberalisoinnin ja globalisaation hyödyt ovat kasaantuneet yhä enemmän pienelle valtaisia pääomia hallitsevalle eliitille ja suuri osa keskiluokasta ja työväenluokasta polkee lähinnä paikallaan. Samalla erilaiset kollektiiviset ja kansalliset rakenteet ovat rajusti heikentyneet ja kansalaisten tyytymättömyys suuresti lisääntynyt. Tulevaisuutta ei enää nähdä toiveikkaana eikä omaa sosiaalista nousua itsestäänselvänä. Kyyniset populistit ovat käyttäneet tätä hyväkseen ja ohjanneet massoja poliittisesti voimattomien mutta näkyvien vähemmistöryhmien kimppuun. Ongelmien syyksi nähdään hämmentävästi islamisaatio eikä liian pitkälle mennyt talouden liberalisaatio ja siitä seurannut yhteiskunnan atomisaatio ja näköalaton alaston materialismi.

Ymmärtäisin että olet siirtynyt yhdestä suuresta selityksestä toiseen ja kannatat tämän globalisaation ja liberalisaation jatkumista ja voimistumista ja sitten voivottelet sekä anarkisteja että kansallisradikaaleja, ja vieläpä noita edellisiä enemmän vaikka heidän vaikutuksensa yhteiskunnassa on mitätön.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mutta tähän osapuolten vaarallisuuteen huomauttaisin kyllä sen, että toinen ääripää on selkeästi myötätuulessa yli koko länsimaailman: lukuisissa maissa kansallisradikaalit voimat ovat merkittäviä poliittisia liikkeitä joilla on vankka edustus parlamenteissa ja reaalinen mahdollisuus jopa valtaannousuun. Eräissä EU:n jäsenmaissa ollaan jo romuttamassa hyvin keskeisiä liberaalidemokraattisia rakenteita. Sen sijaan vallankumousta larppaava keskiluokkainen anarkistinuoriso on täysin marginaaleissa ja irrelevantti tekijä poliittisessa prosessissa.

Juuri tätä olen yrittänyt viestittää, mutta sinä fiksumpana toit sen selkeämmin esiin. Kysymys ei ole kummankaan ääripään pienestä joukosta, vaan siitä isosta hiljaisesta joukosta, joka liikkuu. Ja juuri tästä syystä koen äärioikeiston suuremmaksi uhkaksi, mistä näyttönä esimerkiksi tämä ketju niin kuin ymmärtääkseni @Golden AWe pyrki sanomaan viestillään.

Koen, että Pahkalan käyttämä jyrkkä ja yhteistyökyvytön fraseologia, sekä hänen levittämänsä propaganda valeuutisineen riittää liittämään hänet äärivasemmistoon.

Vai pitäisikö mielestäsi nämä ominaisuudet liittää koko vihervasemmistoon?

Eiköhän se ole demokraattiseen yhteiskuntaan suhtautuminen eli ideologia, joka määrittää ihmisen kuulumisen ääriliikkeeseen. Sekä anarkistit että natsit haluavat horjuttaa demokratisen yhteiskunnan rakenteita. Minulle Pahkala näyttäytyy aktivistina, jonka teot näyttää vaivaavan eniten niitä, jotka nysväävät kotona tietokoneen ääressä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Poliisi vahvistaa: Mielenosoituksesta toiseen siirtyneen äärioikeistolaisen joukon epäillään pahoinpidelleen miehen itsenäisyyspäivänä - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Uhri on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Hänen mukaansa yksi mielenosoitukseen matkalla olleista löi häntä nyrkillä päähän, sitten yksi istui hänen päällään ja toiset potkivat häntä. Uhrin mukana ollut ihminen pyrki auttamaan tätä, mutta epäillyt tönäisivät hänet viereisen liikkeen seinää vasten.

Jotain siellä siis Poliisinkin mukaan on tapahtunut. Tuossa uhrin näkemys asiasta, joka on toki hänen näkemyksensä asiasta ja sitä Poliiisi nyt tutkii.

Miun miälestä mikään keskari, paita, tai paidan slogan ei oikeuta pahoinpitelyyn ja toivottavasti tätä katalyyttiä ei nyt käytetä minään lieventävänä asianhaarana. Olisiko tällä epäillyn pahoinpitelyn uhrilla ollut oikeus hakea kuvitteellinen ase kotoaan ja vaikka ampua ko. marssia selkään? Slogan provosoi pahoinpiteluun, pahoinpitely provosoi ?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. a) anarkistisia ja äärivasemmistolaisia oppeja osin tai täysin kannattavat vihreät, demarit ja vassarit, joilla on poliittista valtaa ja halua antaa lupa jihadistisen rahoituksen turvin rakennettavalle suurmoskeijalle,
1. b) joilla on valtaa ja halua ajaa turvapaikanhakijoiden laittomasti maassa olemisen jatkamista eri tavoin ja
1. c) joilla on halua ja valtaa estää poliisien toimia mm. laittomasti maassa oleskelevin poistamisesssa sekä
1. d) joilla on halua ja valtaa joko osin tukea tai suorittaa itse toimia, joiden avulla laillista yhteiskuntajärjestystä pyritään horjuttamaan?
Käsitelläänpäs tätä tekstiä vaikka cobolin itse vähän väliä palstalle postaaman irakilaisen perheen viimevuotisen karkotustapauksen kautta. Tähän tapaukseenhan julkisuudessa puuttuivat sellaiset nimet kuin Petteri Orpo ja Sauli Niinistö. Eli ihan sieltä anarkistien ja äärivassareiden pahimmasta päästä olevat nimet :-D

Se miksi cobol jatkuvasti kehittelee näitä satujaan ja toistelee niitä tänne palstalle viikosta toiseen jää minulle kovin hämärän peittoon. Ehkäpä hänellä on jotain suurempia motiiveja, joita ei kannata paljastaa ikinä...
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Sen onnistumiseen surffareilta vaadittaisiin työhaluja ja ennen kaikkea ominaisuuksia jotka mahdollistavat työllistymisen.

Tätähän et sinä, eikä kukaan muukaan voi todentaa, kun sitä mahdollisuutta ei ole ollut. Ymmärrän tekstistäsi, että kunnon rasistin tavoin halveksit näitä ihmisiä ja eikös tuo tutkittuakin, että ollaan syrjivin kansa, eli lienee juttusi siihen linjassa. Toinen asia sitten kuka moista vakavissaan haluaa ymmärtää. Pelolta ja pikkumunaisuudelta tuo minun korvaan kuulostaa.
 
Tätähän et sinä, eikä kukaan muukaan voi todentaa, kun sitä mahdollisuutta ei ole ollut. Ymmärrän tekstistäsi, että kunnon rasistin tavoin halveksit näitä ihmisiä ja eikös tuo tutkittuakin, että ollaan syrjivin kansa, eli lienee juttusi siihen linjassa. Toinen asia sitten kuka moista vakavissaan haluaa ymmärtää. Pelolta ja pikkumunaisuudelta tuo minun korvaan kuulostaa.
Juu rasistihan minä. Kovia ovat töitä tekemään somalit. Vajaassa kolmessakymenessä vuodessa suomessa tehneet KAIKKENSA, mutku rasistissoumelaiset ei palkaa. Palkkaisivat mutkun pienet munat ja pelko. Koneinsinöörejä ne on kaikki. Lähe ny jo menee
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se miksi cobol jatkuvasti kehittelee näitä satujaan ja toistelee niitä tänne palstalle viikosta toiseen jää minulle kovin hämärän peittoon. Ehkäpä hänellä on jotain suurempia motiiveja, joita ei kannata paljastaa ikinä...
@Cobol tuossa on pari kertaa viime aikoina kertonut jättäneensä kommarit 20 vuotta sitten. Muistaakseni hän on myös kertonut olevansa eläkkeellä, mikä antaisi olettaa hänen olevan jo yli kuusikymppinen. Tämä toki omaa arvailua, mutta jos on noin, niin cobol olisi tällöin ollut kommari vielä nelikymppisenä. Se selittälisi jo aika paljon. Nuoret on idealisteja ja jos joku parikymmpisenä pyörii noissa porukoissa, niin väliäkös sillä, mutta jos siellä pyörii vielä nelikymmpisenä, niin huh huh.
 

Jeffrey

Jäsen
Eiköhän se ole demokraattiseen yhteiskuntaan suhtautuminen eli ideologia, joka määrittää ihmisen kuulumisen ääriliikkeeseen. Sekä anarkistit että natsit haluavat horjuttaa demokratisen yhteiskunnan rakenteita. Minulle Pahkala näyttäytyy aktivistina, jonka teot näyttää vaivaavan eniten niitä, jotka nysväävät kotona tietokoneen ääressä.

Millä perustelet itsellesi Pahkalan valehtelut ja propagandan levittämisen? Mitä mieltä olet tästä MV lehden Janitskinista? Näyttäytyykö hänkin sinulle ainoastaan aktivistina, jonka teot näyttävät vaivaavan eniten niitä, jotka nysväävät kotona tietokoneen ääressä? Mikäli näin et näe, niin millä tämän perustelet itsellesi ja mahdollisesti myös muille?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Oma näkemykseni länsimaiden nykyisestä henkisestä kriisistä on, että liberalisoinnin ja globalisaation hyödyt ovat kasaantuneet yhä enemmän pienelle valtaisia pääomia hallitsevalle eliitille ja suuri osa keskiluokasta ja työväenluokasta polkee lähinnä paikallaan. Samalla erilaiset kollektiiviset ja kansalliset rakenteet ovat rajusti heikentyneet ja kansalaisten tyytymättömyys suuresti lisääntynyt. Tulevaisuutta ei enää nähdä toiveikkaana eikä omaa sosiaalista nousua itsestäänselvänä.

Olettakaamme, että olet oikeassa. Siinä tapauksessa yksi keskeinen tekijä on vasemmiston kyvyttömyys. Se on noussut Euroopan maissa ja USA:ssa (demokraatit) valtaan monta kertaa, mutta on menettänyt valtansa usein seuraavissa tai sitä seuraavissa vaaleissa. Voi sanoa euroopplaisen vasemmiston kulkeneen kriisistä toiseen koko 2000-luvun. Se ei ole kyennyt luomaan mitään tai tarjoamaan vähänkään kestäviä ratkaisuja uuden teknologian ja digitalisoinnin haasteeseen.

Kyyniset populistit ovat käyttäneet tätä hyväkseen ja ohjanneet massoja poliittisesti voimattomien mutta näkyvien vähemmistöryhmien kimppuun. Ongelmien syyksi nähdään hämmentävästi islamisaatio eikä liian pitkälle mennyt talouden liberalisaatio ja siitä seurannut yhteiskunnan atomisaatio ja näköalaton alaston materialismi.

On olemassa pieni ryhmä, joka näkee islamisaation. Ja on olemassa pieni ryhmä, joka näkee jokaisen Eurooppaan pyrkivän olevan oiketeuttu oleskelulupaan ja vuosien tukeen.

Ymmärtäisin että olet siirtynyt yhdestä suuresta selityksestä toiseen ja kannatat tämän globalisaation ja liberalisaation jatkumista ja voimistumista ja sitten voivottelet sekä anarkisteja että kansallisradikaaleja, ja vieläpä noita edellisiä enemmän vaikka heidän vaikutuksensa yhteiskunnassa on mitätön.

Olen kyllä varsin tukevasti siinä 80-90 prosentin keskustassa, joka ei näe ongelmien syynä sen paremmin islamisaatiota kuin avoimia ovia.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Millä perustelet itsellesi Pahkalan valehtelut ja propagandan levittämisen? Mitä mieltä olet tästä MV lehden Janitskinista? Näyttäytyykö hänkin sinulle ainoastaan aktivistina, jonka teot näyttävät vaivaavan eniten niitä, jotka nysväävät kotona tietokoneen ääressä? Mikäli näin et näe, niin millä tämän perustelet itsellesi ja mahdollisesti myös muille?

Jos todella haluat verrata keskustelussa lain puitteissa toimivaa kansalaisaktivistia Suomen poliisin etsintäkuuluttamaan Putin-trolliin, löytyy siihen varmasti parempi foorumi.
 

Jeffrey

Jäsen
Jos todella haluat verrata keskustelussa lain puitteissa toimivaa kansalaisaktivistia Suomen poliisin etsintäkuuluttamaan Putin-trolliin, löytyy siihen varmasti parempi foorumi.

Perustele millä tavalla Pahkala on toiminut lain puitteissa? Eikö hän ole todistetusti pyrkinyt häiritsemään Suomen kansalaisten demokratisia oikeuksia? Lisäksi hän on valeuutisoinnilla pyrkinyt estämään Suomen Poliisia toteuttamaan tälle laissa määrättyä tehtävää.

Olisiko nämä sellaisia tekoja, jotka myös Janitskinilta hyväksyisit ja kuittaisit kandalaisaktivismina? Vastaa, ole hyvä. Äläkä kiertele.

Edit: ilmeisesti myös väität, että Janitskin toimii Putinin käskemänä. Ole hyvä ja esitä todisteet tälle väitteelle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@Cobol tuossa on pari kertaa viime aikoina kertonut jättäneensä kommarit 20 vuotta sitten. Muistaakseni hän on myös kertonut olevansa eläkkeellä, mikä antaisi olettaa hänen olevan jo yli kuusikymppinen. Tämä toki omaa arvailua, mutta jos on noin, niin cobol olisi tällöin ollut kommari vielä nelikymppisenä. Se selittälisi jo aika paljon. Nuoret on idealisteja ja jos joku parikymmpisenä pyörii noissa porukoissa, niin väliäkös sillä, mutta jos siellä pyörii vielä nelikymmpisenä, niin huh huh.

Kömmit vielä. Olen todennut, että jätin kommarit yli 20 vuotta sitten ja kun tuosta ynnäilen, SKP yritti sen takia estää luopion eli valintani vuonna 1988 tai 1989 eli lähes 30 vuotta tulee täyteen. Niin se aika menee. Olin vihreissä sen jälkeen, sitten Kokoomus/RKP akselilla.

e: tarkistin piruuttani. Vuonna 1986 hain erästä tehtävää, johon SKP:lla oli yhtenä vaikutusmahdollisuus. SKP äänesti minua vastaan, oman ehdokkaansa puolesta.

En ole kertonut olevani eläkkeellä, mutta kun asia natsikortin heiluttajaa kiinnostaa, joka kuukausi tulee rahaa seuraavalla kodilla: Mandatum Henkivakuutusyhtiö, XXXX.XX. Tein rahastosopimuksen tms joskus 1990-luvulla, ja silloin tehtynä pääsi myöhemmin jotain 54-55 vuotiaana nostamaan säästönsä eläkkeenä korkoineen. Itse olen nekin rahat säästänyt ja verot maksan, kuten pitääkin.

Se on hauskaa, kuinka asialliset kirjoitukseni osuvat Jatkoajan anssien ihon alle jatkuvasti. Niin pahasti, että kun ei valehtelu riitä ja ne itkupotkuraivarit auta, kaivetaan nimimerkin takana olevaan henkilöön menevät - niin, valheet nekin - esille.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Se on vähän erikoinen ilmiö, että suomalaisia uusnatseja käsitellessä halutaan nähdä vertailukohtana Saksan 1930-luvun tapahtumat. Nimittäin voidaan kai katsoa että Suomessakin oli tuohon aikaan fasistista liikehdintää, mutta se ei saanut kansan enemmistön tukea. Silloin puhuttiin kai laillisuusväestä tjsp. ja sehän rinnastuu mukavasti nykyiseen hästäg tolkun ihmisiin.

Suomessa niin 1930-luvun lapualaismieliset kuin nykyajan lähiönatsit kokevat saman kohtalon; tolkun ihmiset eivät heitä tue, ja lopulta kaatuvat (todennäköisesti anarkistien tapaan kommunistien ikiaikaisen perinteen mukaan) sisäisiin ristiriitoihin joissa päihteiden käytöllä on merkittävä vaikutus.

Sitä ennen tosin ehtii tapahtua kaikenlaista ikävää, kuten rikollisen elämäntavan yhteydessä usein tapahtuu. Eiköhän mennä me muut huomennakin töihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös