Mielestäni tässä kohdin yksikään puolue ei voi mitenkään nostaa itseään toisen yläpuolelle.
Kyse on siitä ryhmästä, joka toi tän retoriikan politiikkaan ja sitä jauhamalla teki siitä hyväksyttävää. Nythän siltä ei välty mikään osapuoli. Kyllä syyttävää sormea voi osoittaa sinne minne se kuuluu. JA mainita, että tästä kyllä varoiteltiin, mutta kun se tunnepuoli on niin voimakas.
Kolme juttua, jotka johtaa "iloiseen 30 lukuun":
1. Ihmisen mielen täyttää tunne epäoikeudenmukaisuudesta ja voimattomuudesta sen edessä. Yhteiskunta näyttäytyy heikkona ja kaikin puolin korruptoituneena. Siis tämä tunne on aito, vakka perustuisi väärään tietoon (kuten maahanmuuton ongelmiin, jotka faktojen valossa ovat täysin marginaalisia).
2. Kun Talous ajautuu kriisiin ja taloudellinen tilanne heikkenee jyrkästi niin yhteiskunnallinen vastakkainasettelu kärjistyy. Ennen kaikkea tässä katsannossa nimenomaan Persut ovat asettaneet heikko-osaisia tosiaan vastaan. Työtön syyttää toista heikossa asemassa olevaa maahanmuuttajaa.
3. Syntyy tunne nimeltä Pelko. Tätä vastaan tarvitaan yhteinen vihollinen. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Euroopassa sellaiseksi nousi kommunismi. Sen pelko laukaisi fasismin suuriksi yhteiskunnallisiksi liikkeiksi. Nyt Persut (ja kansanliikkeensä ympäri Eurooppaa) luo vihoilliskuvaa maahanmuuttajista ja islamista
Toistasex suuri enemmistö suomalaisista on valmis sietämään elämän epätäydellisyyttä mieluummin kuin marssimaan hurmahenkisen totuuden tahdissa. Mutta kun uuskieltä on hoettu tarpeeksi kauan, on esim "maahanmuuttokriittisyydestä" tullut salonkikelpoista, eli siis syrjimisestä on tullut hyväksyttävää, se suuri massa saattaa muuttua passiiviseksi, jolloin ääriimmoset pääsee esiin.
... niille joiden arvomaailmaa vastaan analyysi sotii kehotan historiaa lukemaan ja pohtimaan mediasyytöksissään sitä, että onko Media täynnä "visvoja" vai oma maailmankuvasi vain yksinkertaisesti epätosi?