Jatkoajan leffakerho

  • 2 308 627
  • 11 986

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Yllämainittujen lisäksi onnistuneiksi (ei siis erinomaisiksi) laskisin myös ainakin Piinan (IMDB 7,8)

Kyllä, Piina on erinomainen elokuva. Olen nyt vetänyt niin paljon pakkia alkuperäisen viestini jälkeen että otan takkini ja poistun häpeämään.

Ennen sitä kuintenkin leffa-vinkki klassikkoelokuvien ystäville tälle illalle:
Teemalta 21:30 Marlon Brandon ja Jack Nicholsonin Missouri. Valkokankaalla on niin legendaarista osaamista näyttelytaiteen terävimmästä kärjestä että ihan sattuu.
 

Buster

Jäsen
Antologiakauhuelokuva ja vanhaan amerikkalaiseen kauhukomediasarjakuvaan perustuva Creepshow on kanssa hyvää tavaraa. Pidin myös kakkosesta, vaikka huomattavasti George Romeroa heikompi, mielikuvitukseton ohjaaja olikin ohjaksissa. Toki Stephen King vastasi elokuvakäsikirjoituksesta ykkösosassa ja vain jokunen näistä pohjautui hänen olemassa olevaan materiaaliinsa, eli tässä tapauksessa lyhyttarinoihin. Kakkosen kässärin teki Romero, mutta sielläkin oli ainakin yksi Kingin lyhyttarina. King myös näytteli pääosan ensimmäisen Creepshow'n toisessa tarinassa, jossa hän esitti yksinkertaista farmaria näytellen Romeron ohjeiden mukaisesti kuin Maantiekiitäjä-piirretyissä. "Meteor Shit".

Creepshow on muutenkin hieno elokuva 80-luvun kauhukomedioiden hengessä ja järkyttävän kovilla, mielenkiintoisilla näyttelijöillä. Leslie Nielsenin ja Ted Dansonin kolmiodraamaan ja kostoon liittyvä erittäin sarjakuvamainen lyhytelokuva Something To Tide You Over on melko unohtumaton. Hal Holbrook, Fritz Weaver ja Holbrookin juovaa, nalkuttavaa vaimoa esittävä Adrienne Barbeau puolestaan nelostarinassa tekevät lyhyessä ajassa uskomattoman vahvaa näyttelijätyötä, joissa hahmot ja heidän välinen historiansa herää eloon jo pelkästään pienien eleiden kautta. Ykkösstoorissakin on Viveca Lindforsia ja Ed Harrisia jne. Myös elokuvanteon dokumentti Just for Desserts: The Making of Creepshow nostaa kyseisen elokuvan aina vain korkeammalle jalustalle.

Poltergeistin sain myös ruksia reilu viikko sitten pois katsomattomien listalta ja oli ohjaustyötä myöten aika spielbergmainen elokuva, vaikka Tobe Hooper sen ohjasi (Spielberg joka päivä kuvauksissa mukana ja antoi ilmeisesti tiiviisti neuvoja/ideoita). Erityisesti nuo spielbergmäiset onerit olivat herkullisia kauhugenreen. Kuvataan pöytää, kamera lähtee panoroimaan oikealle äidin liikkeen mukaan, lyhyt keskustelu tyttären kanssa ja kamera lähtee panoroimaan takaisin vasemmalle pöytää kohti kävelevän äidin mukaan, äiti seisahtuu ja näemme samaan aikaan kun tuolit ovat pyramidina pöydällä. Tämä on myös aika loistava keino lisätä elokuvan jännitystä ja luoda odotuksia jostain säikäytyksestä puhtaasti katsojan pään sisällä ilman, että elokuva itse antaa siihen varsinaisesti mitään syytä. Nimittäin elokuvan loppupuolella äidin palatessa takaisin taloon pakkaamaan vaatteitaan kamera tekee tämän saman panoroivan liikkeen ja katsoja odottaa, että taas kun palataan panoroiden lähtöpaikkaan vasemmalle, niin jotain säikäyttävää tapahtuu/paljastuu. Mutta ei tapahdu mitään. Ainoastaan tuo kameraliike luo sen odotuksen katsojan pään sisällä. Ei oikeastaan mikään muu, paitsi tietysti että tuo oli sopiva paikka säikäytykselle. Mutta jossain toisessa kauhuelokuvassa siinä olisi ollut vähemmän hienovaraisesti jumalaton jännitysmusiikki ja vahvat viittaukset/reagoinnit hahmolta, että jokin tuntuu oudolta. Ja katsojasta olisi tuntunut vähän huijatulta, kun se olisi kaiken kiusoittelun ja rakentamisen jälkeen paljastanut perusteettomaksi false scareksi, mikä olisi saattanut vielä purkaa kaiken kasautuneen jännityksenkin.

Kun tuo uusi Terminator on tulossa ja se ilmeisesti nojaa ainakin jossain määrin vanhoihin osiin kerta Linda Hamiltonkin on mukana, niin nyt täytyi tarttua toimeen ja ruksia katsomattomien elokuvien listalta pois ne suurimmat nimet: Terminator 1 ja Terminator 2. Toki olen nuo molemmat mukulana nähnyt, mutta käytännössä en muista niistä juuri mitään muuta kuin yksittäisiä hetkiä. Sittemmin olen odottanut, että elokuvat esitettäisiin televisiosta peräkkäisinä päivinä, tai melko lähellä toisiaan. Mutta mikäli sellainen päivä on ollut tässä viimeisen kymmenen vuoden aikana, niin se on mennyt minulta ohi. Tuli sitten samalla ostettua kaikki viisi Terminatoria ja kaipa ne kaikki tulee katseltua ennen Dark Faten katsomista teatterissa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kieltämättä närästää edelleen ettei Cameron viitsinyt kaivaa pallejaan esiin ja viedä Terminator-saagaa maaliin kun jotain arvokkuutta oli jäljellä. Helppo huudella noiden kahden ensimmäisen takaa kun ei selvästikään riittänyt uskallus kertoa isompaa stooria. Ennen kuin nyt kolmen flopin jälkeen.

Itse kuvittelin jo T3:n aikoihin junnuna että saagasta muodostuisi viiden elokuvan setti. Viimeistä edeltävä osa olisi ollut kunnolla tehty kuvaus siitä tulevaisuuden kauhuskenaariosta ja saagan päättävä elokuva olisi tarjonnut mahdollisuudet oikeastaan mihin vain. Tuo Genisys-ajatus ei ollut niin paska kuin on annettu ymmärtää. Kunnollisella käsikirjoituksella ja vähän fiksummin mietittynä tuo olisi luonut edellytykset bittersweet-lopetukseen. Eli Sarah Connor olisi joutunut valitsemaan Johnin tai ihmiskunnan.

Näyttelijöiden osalta olisi myös tullut pitäytyä johdonmukaisuudessa.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Kyllä, Piina on erinomainen elokuva. Olen nyt vetänyt niin paljon pakkia alkuperäisen viestini jälkeen että otan takkini ja poistun häpeämään.

Ennen sitä kuintenkin leffa-vinkki klassikkoelokuvien ystäville tälle illalle:
Teemalta 21:30 Marlon Brandon ja Jack Nicholsonin Missouri. Valkokankaalla on niin legendaarista osaamista näyttelytaiteen terävimmästä kärjestä että ihan sattuu.
Tosin Brando ylinäytteli, sooloili ja keksi vuorosanoja ym. Ei todellakaan miehen parasta.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Dolemite Is My Name | Official Trailer | Netflix

Eddie Murphy tekee uutta tulemista ja en voisi olla tästä onnellisempi. Yksi varhaisimpia lapsuuden sankareitani urheilijoiden ohella.

Ensi vuonna comeback jatkuu jatko-osalla Coming to America leffalle.
Ja leffahan kertoo koomikko Rudy Ray Mooresta, joka nousi maineeseen Dolemite-hahmonsa avulla. Tuon trailerin leikkaaja ainakin on nähnyt alkuperäisen Dolemiten trailerin.

Dolemite (1975, trailer) [Starring Rudy Ray Moore, D'Urville Martin, Lady Reed]
Rudy Ray Moore - Wikipedia
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
25v sitten tuli käytyä jätkien kanssa katsomassa stadin Bristolissa leffa nimeltä Pulp Fiction, ja tykkäsin todella.

Tänään sitten oman pojan kanssa leffaan katsomaan Tarantinon uusin, Once Upon a Time in Hollywood, eikä tarttenut nytkään pettyä. En spoilaa sanallakaan, totean vain että suosittelen.

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD - Official Trailer (HD) , linkki traileriin.

Huomenna taidetaan jatkaa Django Unchainedilla, kun kahdestaan ollaan ilta kotona.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
25v sitten tuli käytyä jätkien kanssa katsomassa stadin Bristolissa leffa nimeltä Pulp Fiction, ja tykkäsin todella.

Tulipa taas vanha olo. Onko se tosiaan jo noin vanha leffa.

Tarantinon tuotanto on kyllä sellaista, mikä on aina ollut läheistä. Reservoir Dogsia ja Pulp Fictionia tuli nuorempana katottua vähän väliä uudestaan ja kovaa settiä on syntynyt senkin jälkeen. Vähän tässä harmittaa, kun en tätä uusinta pääse tänä viikonloppuna ainakaan vielä katsomaan.
 

teppana

Jäsen
Juuri tultiin teatterista kotiin. Katsottiin Once Upon a Time in Hollywood. Mielenkiintoinen leffa jossa taas Tarantinon kynä näkyi. Omalla tulkinnalla historiasta Tarantino on ohjannut elokuvan joka ei ole aivan yhtä verinen kuin useat muut. Toki muutama pisara vertakin näkyy, eihän Tarantinon leffa olisi hänen ilman verta. Kaksi tuntia ja kolme varttia hyvää musiikkia, kauniita naisia ja autoja sekä komeaakin komeampi paidaton Brad Pitt. Korva ja silmä lepää...

Nautittava elokuva kaikin puolin.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
In the heat of the night oli ihan mielenkiintoinen rikoselokuva vuodelta 1967. Tämä itse asiassa voitti hieman yllättäen parhaan elokuvan Oscarin, minkä vuoksi onkin erikoista, ettei se ole juuri jäänyt yleiseen tietoisuuteen.

Elokuva on mukavan pienimuotoinen: ei liikaa henkilöhahmoja, aikarakenteella hyppimistä tai muutakaan nykyelokuvan satunnaisia syntejä. Pääroolin Sydney Poitier on suorastaan loistava, eikä poliisimestaria esittävä Rod Steiger ole hänkään hassumpi. Laadukas rikostrilleri ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Annan 4/5 tähteä.

-----------------​

Katselin myös viime vuonna ilmestyneen Swingersin, joka on Pamela Tolan esikoisohjaus. Elokuva onnistuu yhdessä asiassa: se tekee Janne Katajista koko kaartin siedettävimmän hahmon.

Mikään muu tässä ei sitten onnistukkaan. Alkuasetelma on periaatteessa ihan mielenkiintoinen: kolme pariskuntaa matkustaa syrjäiseen lokaatioon parinvaihtoviikonloppua varten, mikä tietysti aiheuttaa koomisia tilanteita, kiusallisuutta jne. Tästä olisi saanut vaikka mitä irti - jos olisi ollut rohkeutta ja mielikuvitusta.

...mutta koska näitä elokuvia tehdään Luokkakokouksen hengessä, kaikkien vitsien pitää olla joko 1) mauttomia, 2) vanhentuneita, 3) stereotyyppisia tai 4) muuten vain paskoja.

Suurin ongelma tässä on siinä, että käsikirjoituksessa ei ole osattu päättää, tehdäänkö roisia komediaa vai kevyttä draamaa. Sen sijaan näitä molempia yritetään tehdä samanaikaisesti, jolloin vitsit jäävät puolitiehen ja draama ei kiinnosta pätkääkään.

Leffan päähenkilö käy esimerkistä: Aku Hirviniemen esittämä hahmo on surkea reppana, jolla on huono itsetunto. Tästä saisi hyvän tarinankaaren, mikäli Hirviniemen hahmo kehittyisi johonkin suuntaan elokuvan edetessä, mutta päinvastoin hän käy vain sekavammaksi ja rasittavammaksi. Lisäksi hahmolla on sietämätön maneeri; hän nimittäin puhuu totta ehkä 5% ajasta, jolloin katsojaa ei voi ottaa vakavasti juuri mitään, mitä hän sanoo. Tilanne ei parane ollenkaan loppua kohden.

Ja jottei tätä elokuvaa olisi jo tarpeeksi nuijittu, täytyy todeta, että tässä ei ole edes järkevää loppua. Viikonloppu vain päättyy ja kaikki tarinanlangat jäävät ilmaan. Ei kovin tyydyttävää.
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Slumdog Millionaire

Tulipa tässä yhtenä tahi kahtena ehtoona luettua Vikas Swarupin Slummien Miljonääri. Tähän perään katselin ties monennettako kertaa kyseisen tarinan elokuvana. Ja kyllä, on sanottava, että tässä harvinaisessa tapauksessa mielestäni elokuva peittoaa opuksen. Toki kirjassa oli tiettyjä elementtejä ja käänteitä, joita olisin toivonut näkeväni myös filmatisoinnissa. Toisaalta elokuva on onnistutta editoimaan niin loistavaksi kompaktiksi paketiksi, että elokuvan sovitettu käsikirjoitus antaa sen helposti anteeksi. Myös kirjan peri-intialainen (Bollywood) tarina saa elokuvassa tiettyjä Hollywoodmaisia piirteitä, mutta se lienee täysin ymmärrettävää. Elokuva on loistava! 4,5/5!

Tähän perään tuli vielä väijyttyä espanjalais-ranskalainen roadmovie-komedia 4 Latas. Tämäkin oli mukavan notkea, hyväntuulinen seikkailu läpi Afrikan aavikon. Kyllä tätäkin voisi suositella sellaisena sopivana välipalana. 3,5/5
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Slumdog Millionaire

Tulipa tässä yhtenä tahi kahtena ehtoona luettua Vikas Swarupin Slummien Miljonääri. Tähän perään katselin ties monennettako kertaa kyseisen tarinan elokuvana. Ja kyllä, on sanottava, että tässä harvinaisessa tapauksessa mielestäni elokuva peittoaa opuksen. Toki kirjassa oli tiettyjä elementtejä ja käänteitä, joita olisin toivonut näkeväni myös filmatisoinnissa. Toisaalta elokuva on onnistutta editoimaan niin loistavaksi kompaktiksi paketiksi, että elokuvan sovitettu käsikirjoitus antaa sen helposti anteeksi. Myös kirjan peri-intialainen (Bollywood) tarina saa elokuvassa tiettyjä Hollywoodmaisia piirteitä, mutta se lienee täysin ymmärrettävää. Elokuva on loistava! 4,5/5!

Tämähän oli keväällä Kirja vs. Leffa -ohjelmassa käsittelyssä --> https://areena.yle.fi/1-50097970

Viime viikon jaksossa oli sitten toinen Danny Boylen leffa eli Trainspotting. Hyvää keskustelua oli siitäkin.
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tämähän oli keväällä Kirja vs. Leffa -ohjelmassa käsittelyssä --> https://areena.yle.fi/1-50097970

Viime viikon jaksossa oli sitten toinen Danny Boylen leffa eli Trainspotting. Hyvää keskustelua oli siitäkin.

No itse asiassa Trainspotting odottele tuossa hyllyssä lukemista. Juuri tänään pohdin, että ottaisiko sen käsittelyyn, mutta päädyin Jo Nesboon Harry Holeen-dekkariin.

edit. Ja näyttäisi siellä olevan Uhrilampaatkin, jonka luin tuossa kuukausi sitten, sekä Papillion, joka niin ikään odottelee lukuvuoroaan. Pitääpä katsella tuolta nyt ihan alkajaisiksi tuo Slumdog ja kenties perään Uhrilampaat. Myös American Psyko tekisi mieli lukea, mutta eipä ole osunut kaupoissa silmään.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Matrix tekee paluun nelososan myötä ja vain toinen Wachowskeista ohjaa leffan, Lana. Rooleissa nähdään ainakin paluun tekevät Keanu Reeves ja Carrie-Ann Moss. Saa nähdä miten Trinityn paluu toteutetaan.

https://muropaketti.com/elokuvat/el...ves-ja-carrie-anne-moss-palaavat-rooleihinsa/
Ainakin omasta mielestä tämä vaikuttaa katastrooffilta. Kukaan ei oikeastaan varmaankaan hirveämmin tätä pyytänyt. Keanu nyt on vain tällä hetkellä lahja itse Jumalalta maailmalle niin taottava kun rauta on kuumaa. Luulen, että teos tulee olemaan keskinkertainen blockbuster, joka suututtaa fanit.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Ainakin omasta mielestä tämä vaikuttaa katastrooffilta. Kukaan ei oikeastaan varmaankaan hirveämmin tätä pyytänyt. Keanu nyt on vain tällä hetkellä lahja itse Jumalalta maailmalle niin taottava kun rauta on kuumaa. Luulen, että teos tulee olemaan keskinkertainen blockbuster, joka suututtaa fanit.
Boldaus oma. Minulle tuokin riittää jos on edes samaa tasoa aiempien jatko-osien kanssa. Mutta väkisin tulee kyllä mieleen, että miten tämä voi onnistua.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
No itse asiassa Trainspotting odottele tuossa hyllyssä lukemista. Juuri tänään pohdin, että ottaisiko sen käsittelyyn, mutta päädyin Jo Nesboon Harry Holeen-dekkariin.

edit. Ja näyttäisi siellä olevan Uhrilampaatkin, jonka luin tuossa kuukausi sitten, sekä Papillion, joka niin ikään odottelee lukuvuoroaan. Pitääpä katsella tuolta nyt ihan alkajaisiksi tuo Slumdog ja kenties perään Uhrilampaat. Myös American Psyko tekisi mieli lukea, mutta eipä ole osunut kaupoissa silmään.
Trainspotting kannattaa lukea, samoin kuin koko Irvine Welshin tuotanto. Filth on kirjana sieltä heikommasta päästä, mutta elokuvaversiona oikeastaan erittäin hyvä. Liima ja Porno, ovat jatkumoa Trainspottingille ja kannattaa ehdottomasti lukea sen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jo Nesboon Harry Holeen-dekkariin.

Joidenkin teosten on parempi pysyä kirjallisessa muodossa.. jos siis vähäkään vertaa Lumiukkoa leffana ja kirjana. Kirjahan on (osana Hole jatkumoa) loistava, leffana aivan uskomattoman ..ska.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mortal engines

(kaikki scifit jne sarjaa)

Ensimmäinen ison budjetin Steampunk leffa, joka toi isot tappiot ja joka lytättiin aika huolella aikanaan.


No Steampunkkihan on erityisesti visuaalisuutensa kautta toimiva juttu ja tämmöinen leffahan kaatuu tai toimii sen mukaan, onnistuukos se saamaan aikaan ”sense of wonder” vaikutuksen katsojassa.


No mun mielestä SenseOfWonder toteutuu hienosti.


Eihän tarina ole erikoinen, mutta kuitenkin sellainen on, ja paikoin leikkauksen kiireettä päätellen syvempikäin tarinalankoja olisi ollut (Philip Reeven Kävelevät koneet –kirjasarjaa en ole lukenut), mutta action leffaan niitä ei vaan ajanpuitteissa saa mahtuun.


Idea sinänsä on typerä, Ihmiset ovat nostaneet kaupunkinsa pyörille tai telaketjuille vaeltaakseen luonnonvarojen perässä tai saalistaakseen muita kaupunkeja omien toimintojensa pyörittämiseksi. Tekninen kehitys on pysähtynyt, ja sotaa edeltävän aikakauden teknologia on suuressa arvossa. Mutta tämän nyt vähäkään Steampunkkia lukeneet sivuuttaa näppärästi.


Joo, mitään tapahtumista, paikoista tai henkilöistä ei taustoiteta tai motivoida kunnolla, mutta itseäni tämä ei sillain haittaa, koska ympäristö jossa leffa tapahtuu, on tän leffan juju.


Oih kun Alastair Reynoldsin Terminal tehtäisä tämmösellä budjetilla..


Ja siis tarkoitan, että katsoin ja viihdyin, huomattavasti paremmin kun joidenkin vastaavien Alitojen kanssa. Ei suuri elokuvaelämys, mutta kuitenkin isonbudjetin Steampunk
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Juuri tultiin teatterista kotiin. Katsottiin Once Upon a Time in Hollywood. Mielenkiintoinen leffa jossa taas Tarantinon kynä näkyi.

Hyvä leffa kyseessä! Varsinkin visuaalisesti äärettömän hieno, ehkä tarinankerronta paikoitellen vähän töksähteli sen verran, ettei ihan täysiä pisteitä voi antaa. Mutta miten mahtavaa onkaan katsoa pitkää eeppistä elokuvaa ilman CGI-efektejä ja mustavalkoiseen maailmankuvaan perustuvaa juonta. Olen pitänyt supersankaribuumia hirveänä syöpänä, mutta onneksi on joitakin ohjaajia, jotka saavat rahoitusta ja voivat menestyä tällaisellakin!
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvä leffa kyseessä! Varsinkin visuaalisesti äärettömän hieno, ehkä tarinankerronta paikoitellen vähän töksähteli sen verran, ettei ihan täysiä pisteitä voi antaa. Mutta miten mahtavaa onkaan katsoa pitkää eeppistä elokuvaa ilman CGI-efektejä ja mustavalkoiseen maailmankuvaan perustuvaa juonta. Olen pitänyt supersankaribuumia hirveänä syöpänä, mutta onneksi on joitakin ohjaajia, jotka saavat rahoitusta ja voivat menestyä tällaisellakin!

Kyllä. Amerikan Kaurismäki on tällä kertaa tehnyt ihan hyvän leffan, vaikka tietysti kamalilla asioilla kuten Sharon Taten ja ystäviensä murhalla ei kuuluisi tuolleen leikitellä. Mutta vaikutti siltä että hauskaa on ollut elokuvaa tehdessä, ja helposti tuota katsellessa yleisökin viihtyy.
 
Sain viimein katsottua Avengers: End gamen loppuun. En tiedä mitä oikein odotin elokuvalta, mutta kaikki etukäteen kuvittelemani kohdat täyttyivät. En tietenkään kaikkea pystynyt ennustamaan, mutta paljon kuitenkin.

Arvosana: 0.5/5

Elokuvasta en löydä montaa hyvää puolta. CGI ei ollut edistynyt, päin vastoin tuntui taantuneen. Arvelin vähän jaksavani seurata pakollisia lopun mäiskettä ja mähinää, mutta siitäkin puuttui puhti. Tuntuu tuosta osastosta, että nykyään yritetään laittaa aina visuaalisesti paremmaksi, mikä on mennyt jo siihen pisteeseen, että itse taistelun kerronta kärsii. Jokainen kun saa vedettyä nurin 10 pahista aina kerralla, jollain ihme voimalla. Tuntuu myös siltä, että mikäli jokin asia pitää saada tehtyä, niin keksitään uusi supervoima jollekin, joka hoitaa homman. Ei tarvitse siis edes odottaa mitään nokkelaa ratkaisua mihinkään, kun joku vain ottaa asennon käsillään ja homma hoituu CGI:llä.

Teknologia on rautamiehen myötä ja pitkään ollut täysin ylivampuvaa, eikä siihen ole voinut usko mitenkään. Nyt sitten jokaisella on jokin nano puku päällä, joka tulee päälle ja lähtee salaman nopeasti. Millään ei ole rajaa. Taas yksi kätevä tapa helpottaa käsikirjoittajien työtä, kun ei tarvitse edes alustavasti logistiikasta piitata.. kellä sitä nyt nykyään reppuakaan tarvitaan?

Elokuvan melankoliasta tuli mieleen Harry Potterin yksi viimeisimmistä, joissa he kuluttivat puoli leffaa kävelemällä jollain rannalla värit pois säädettynä. Pakollinen osio toki surra ja ihmetellä, mutta venytetty ja jopa tuohon maailmaan heikko esitys.

En löydä oikeastaan mitään hyvää tuosta leffasta, en edes sitä vähää mitä Infinity Warissa oli. Sen pystyi kuitenkin katsomaan kerralla loppuun saakka ja oli ihan hyvää actionia.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä. Amerikan Kaurismäki on tällä kertaa tehnyt ihan hyvän leffan, vaikka tietysti kamalilla asioilla kuten Sharon Taten ja ystäviensä murhalla ei kuuluisi tuolleen leikitellä. Mutta vaikutti siltä että hauskaa on ollut elokuvaa tehdessä, ja helposti tuota katsellessa yleisökin viihtyy.

Leikittelihän Tarantino aiemmin vieläkin kamalammalla asialla, Hitlerillä, ja tavallaan kirjoitti tuolle ja muutamalla muulle oikean maailman natsipaskapäälle vaihtoehtoisen, väkivaltaisen lopun.

Nyt tässä uusimmassa Tarantino itten samaan tyyliin tekaisi tarinan, jonka lopuksi osa niistä oikean maailman Manson-kusipäistä, jotka oikeasti viimeisillään raskaana olevan Sharonin ja monia muita puukottivat kuoliaaksi, tulivatkin sitten vaihtoehtoisesti itse julmalla tavalla tapetuksi Brad Pittin, tämän koiran ja liekinheitin-Leonardon toimesta.

Tuossa koko episodissa oli kuulemma myös oikeasti käynyt niin, että vähän ennen noita murhia joku stunt-mies oli todellakin käynyt siellä niiden hippien leirissä kyselemässä siltä mestan omistaneelta, seniililtä elokuvaäijältä että onko kaikki OK, ja Mansonin hipit oli tän stunt-miehen sitten pistäneet päiviltä. Muistaakseni se Brad Pittin auton renkaan puhkonut retardihippi oli siinä touhussa osallisena. Nyt tuli stunt-miehen kosto saatana!

Jostain luin myös ihan hauskan ajatuksen siitä, että jos ei tietäisi keitä ne DiCaprion hahmon taloon murtautuneet tyypit oikeasti oli, eli jos vaikka joku leffa vain alkaisi sillä että kaksi paviaania on kännissä ja huumeissa kämpässään, ja sinne murtautuu kolme nuorta hippiä joista kaksi on vieläpä tyttöjä, ja tilanne sitten melko pienen provosoinnin jälkeen päättyy siihen että koira raatelee hyökkääjistä kaksi, poikahipin pää curb-stompataan huumepöllyisen päähenkilön toimesta paskaksi, toisen tyttöhipin pään taas sama LSD-kekkuli paiskoo paskaksi kaikkeen mahdolliseen lankapuhelimen, seinän ja kivisen takanreunuksen väliltä, ja lopulta kolmas, koiran raa'asti naamasta raatelema tyttöhippi syöksyy ikkunan läpi uima-altaaseen, ja se toinen päähenkilö paljoa miettimättä polttaa sen sinne liekinheittimellä kännipäissään, niin se saattaisi olla melko omituinen kohtaus. Nyt kun tiesi keitä nuo tyypit olivat, niin ainakin omalla elokuvakerrallani ihmiset nauroi tuolle samalle väkivaltapuuskalle vedet silmissä.
 

Buster

Jäsen
Tarantinohan on pulp ja eksploitaatio -elokuvien ohjaaja sekä fani, joten onhan siinä mielessä juuri tuollaiset yleisöön menevät koukut jossain määrin normisettiä. Vaikka kieltämättä härskiä, mutta sitähän se eksploitaatio onkin... "Yleisön houkuttelemista sensationalistisella ja/tai kiistanalaisella sisällöllä".

Näin sitä historiaa taas kirjoitettiin uusiksi ja tuo koko murhakohtaushommeli sai ihanat unenomaisen fantasian reunukset. Tuo kohtaus/lopetus tuntui vähän kuin omalta elokuvaltaan, tai jälkiajatukselta. Aiempi elokuva kun oli vähän enemmän sellaista mukavaa hengailua vanhassa Hollywoodissa bipolaarisen Rick Daltonin seurassa, jonka aika ja kehitys ovat jättämässä. Toki elokuvassa lurkki koko ajan tuo uhka tulevasta ja kaikki katsojatkin tietävät, että se on tulossa. Ehkä myös osaavat odottaa jonkinlaista yllätystä juuri Kunniattomiin paskiaisiin peilaten. Mutta enpä tiedä olenko aiemmin saavuttanut katharsista ja lähes kyyneliin liikuttavaa iloa siitä, kun ihmisen naamaa hakataan muodottomaksi pöydänkulmaan jne. Kertoo myös siitä, kuinka kohtauksessa uhattuina olevat päähahmot (Pitt ja DiCaprio) olivat todella pidettäviä ja kuinka tällainen pidettävyys/ihmismäisyys synnytetään tehokkaimmin vastoinkäymisten ja erheiden myötä.

Siinä lopussa oli kyllä elokuvien tarjoama eskapismi oikeasta maailmasta kuin pienoiskoossa. Elokuva korjasi yhden elokuvahistorian kipeimmistä ja kuuluisimmista vääryyksistä, antaen elokuville tuttuun tyyliin pahalle palkkansa hyvien ihmisten voittaessa. Elokuvilla kun on mahdollisuus tehdä elämän arvaamattomuudesta siedettävämpää, sekä parantaa haavoja monien muiden asioiden ohella. Elokuvien maailmassa tosiaan lohdullisesti pahalla on tunnistettavat kasvot ja se saa aina palkkansa. Ellei, niin yleensä sellainen leffa jakaa katsojien mielipiteet ja herättää välillä melkoisia reaktioita.

En elokuvasta sinänsä uskalla kummempaa kirjoittaa, koska melko tyypilliseen tapaan siinä oli niin paljon sisältöä, että se täytyy toisenkin kerran katsoa. Venaan varmaan ihan dvd-julkaisuun, niin saa sitten kelailla ja pysäytellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös