Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 648 160
  • 5 553

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Olen lukenut viime aikoina Bernard Cornwellin Uhtred-kirjasarjaa. Kertoo 800-luvun lopun ja 900-luvun alun pohjanmiesten Britannian valloitusyrityksestä ja Britannian yhdistämistä yhdeksi valtakunnaksi, Englanniksi.
 

SMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Luin Kari Hotakaisen kirjan Tuntematon Kimi Räikkönen. Oli kyllä hyvä ja mielenkiintoinen kirja.

Lähiaikoina tuskin luen mitää kirjaa nyt, kun koulukin loppui.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Päätin että toukokuun aikana kirjoitan tähän ketjuun lyhyen jutun kaikista kirjoista jotka luen. Voin itsekin sitten myöhemmin vaikka vilkaista mitä oikein olin lukenutkaan toukokuussa 2019.

Seppo Jokinen - Rottasankari
Taattua Seppo Jokisen tasoa. Kerronta oli jouhevaa ja mukaansa tempaavaa. Kirjoissa pitkään mukana ollut vanha rikoskin sai ratkaisunsa. Mutta oikeastaan kirjasta ei ole ihmeempää sanottavaa... Kiva lukea, vanhat, tutut naamat oli mukana, rikos ratkesi. That's it... ja kohden seuraavaa kirjaa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Tällä hetkellä menossa Charles Falcon ja Kerrie Drobanin Vagos, Mongols & Outlaws: Sisäpiiriläisenä Yhdystaltain pahamaineisimmissa liivijengeissä. Toinen tekijä, Charles Falco harrasti itsekkin aikanaan hämärähommia, erityisesti huumeiden salakuljetusta. Sitten nalli napsahti ja vaihtoehdot olivat joko 22 vuotta koppihoitoa tai värväytyä ATF:n myyräksi ja ilmiantajaksi. Valitsi jälkimmäisen. Kirja kertoo Falcon peitehommista edellämainituissa liivijengeissä, joissa muuten onnistui nousemaan ihan merkittäviin asemiin asti ja auttoi saamaan jengiä telkiä taakse.

Seuraavaksi yöpöydän laatikossa odottaa Ydinpommin Anatomia (useita tekijöitä) niminen teos. Otsikko vissiin kertoo oleellisen sisällöstä. Avaa plutoniumin ja rikastetun uraanin historiaa, tuotantoa, varastointia ja sotilas- ja siviilikäyttöä.

Toinen vuoroaan odottava teos on sitten enemmän aivot narikkaan -osastoa, eli John Branchin Tappelija. Elikkäs Derek Boogaardin tarina, jonka täälläkin varmasti monet ovat lukeneet.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ian Rankinin (Rankimman?) Rebus-sarjaa olen lukenut läpi, nyt menossa Pakkosiirtoja. Vanha-Majamaan Kannabiskirja ja Valtosen Karibian historia pöydällä myös.
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Nyt on kesken kirja nimeltä A Spy Named Orphan. En nyt muista tekijää. Kertoo 1930-50 -luvuilla Iso-Britannian Foreign Officessa työskennelleestä neuvostovakoojasta, Donald MacLeanista. Hän oli yksi ns. Cambridgen viitosista (muut Philby, Burgess, Blunt ja Cairncross). Ihan mielenkiintoinen kuvaus, ”Orphan” vuoti Stalinille mm. Rooseveltin ja Churchillin yhteiset suunnitelmat ja linjaukset ennen Jaltan konferenssia helmikuussa -45.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Lasse Erola - Suomalaisten olympiavoittojen tarinat

Ostin kirjan taannoin jostain poistomyynnistä muutamalla eurolla. Kirjassa on tarinat kaikkista suomalaisten olympiavoittoista (vuoteen 2016 asti). Oli ihan mielenkiintoista kerrata taas kertaalleen voittajat. Painivoittojen kerrontoja oli välillä kisat toisensa jälkeen puuduttavaa lukea kun kerrottiin kenet voitettiin milläkin kierroksella ja millä suorituksella (esim. selätys). Joitain sopuotteluitakin löytyy painin historiasta. Oli mukava kirja lukea ihan pienissä pätkissäkin. Ei oikeastaan turhaa jaarittelua vaan napakasti parilla-kolmella sivulla mitali kerrallaan pakettiin ja kohden uusia tapahtumia. Sitten jäi vaan kaipaamaan niitä tarinoita hopeoiden ja pronssien takaa.​
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viimeksi luin Günter Grassin Ravunkäyntiä-romaanin. Hieno kirja, mestari oli hyvässä vedossa vielä tälläkin vuosituhannella. Romaani oli kyllä hyvin kevyt verrattuna näihin raskaampiin teoksiin, kuten Peltirumpu, Koiranvuosia tai Kampela, mutta siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, hieno lukukokemus.

Nyt on työn alla Steinbeckin klassikko, Eedenistä Itään. Ihan kiva kirja ollut, mutta ei tämä kyllä yllä esimerkiksi Vihan hedelmien tasolle.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Sain tässä lopeteltua Katarina Wennstamin kirjan jengi. En ollut aikaisemmin lukenut tämän kirjailijan tuotoksia kun päähenkilö(t) olivat ihan vieraita. Ongelmiin ajautunut poliisi, takaumia vanhoihin tapahtumiin, kannanottoja rasistisiin kirjoituksiin. Ja tietenkin murha joka lopulta selvisi.
Murhaaja pääsi karkuun koska oli onnistunut poistumaan maasta maahan joka ei luovuta rikollisia. Toisaalta voi tietenkin ajatella että kun poliisi tiesi murhaajan niin saavat hänet vielä oikeuden eteen. Kirjassa kuitenkin murhaaja ehti paeta maasta. Ei hyvä minun mielestäni. Ja kyllä, kirja oli fiktiota, tajuan sen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Luen Raamattua. Englanniksi. Sitä vanhaa käännöstä, onko se nyt sitten King James’ Bible vai mikä. Helvetin väkeviä lauseita, helppo nähdä jonkun Nick Caven inspiroituneen tästä. Melkeinpä toivoisin olevani vielä laulunkirjoittaja, täältä saisi nyysittyä tavaraa aika monen biisin pohjiksi.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kävin tuossa kirjastossa äskettäin lainaamassa ison tukun kirjoja. Kirjat käsittelevät etenkin työnhakua, somea, verkkokirjoittamista, bloggaamista, tehokasta ajankäyttöä ja taloutta. Vielä en ole ehtinyt tutustumaan kirjoihin sen paremmin mutta tässä listaa siitä mitkä kirjat täällä ovat luku-urakan alla tulevina viikkoina:

Katleena Kortesuo: Sano se someksi
Ajantasainen opas työnhakuun 2.0 (vuodelta 2017)
Tuomas Kilpi: Blogit ja bloggaaminen
Iina Rytikangas: Tehokas ajankäyttö
Työnhakuopas (vuodelta 2014)
Erilainen ote omaan talouteen
Anja Alasilta: verkkokirjoittajan käsikirja

Etenkin kiinnostaa nuo työnhakuoppaat ja tehokas ajankäyttö. Luulen näistä olevan eniten hyötyä tällä hetkellä minulle. Ja jos jolle kulle joku näistä kirjoista on tuttu niin saa pistää kommenttia. Negatiivistakin.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ajattelin kuunnella Asimovin Foundation trilogian läpi tuossa lähiaikoina. Sitten paljastui, että kyseiseen kirjasarjaan kuuluu myös kaksi esiosaa ja muutama jälkikäteen kirjoitettu lisäosa. Onko näille mitään erityistä lukujärjestystä, vai kannattaako lukea/kuunnella julkaisujärjestyksessä?
 

Uncle Leo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat altavastaajille
Pitkästä aikaa tuli käytyä kirjastossa lainaamassa jotain muuta kuin lastenkirjoja.

Lainasin Neil Gaimanin Hämähäkkijumalan, tarkoitus oli ottaa Unohdetut jumalat, mutta eipä löytynyt tällä kertaa hyllystä. Noh, tuskin tässä ojasta allikkoon tuli mentyä. En ole Gaimania aiemmin lukenut, kiinnostuin kun luin jostain arvostelun Norse Mythology -kirjasta. Vanhana marvelistina Thor on lähellä sydäntä ja sen kautta on tullut tutustuttua myös siihen oikeaan pohjoisen mytologiaan.

Toinen laina oli Tex Willer-albumi, yleensä lainaan texit isältäni mutta hänellä ei ole noita värillisiä texejä. Jotenkin ei sovi musta mies Tex Willeriksi. *badumm tshh*. Mutta kyllä Texin pitää olla mustavalkoinen, ei nuo värit jotenkin kuulu tuohon. Jännä sinällään koska itse en jostain syystä jaksa kauheasti lukea mustavalkoisia sarjakuvia, niistä jotenkin puuttuu jotain olennaista. Mutta Tex on poikkeus joka vahvistaa säännön. Tai joku Lännentie jota tuli nuorena luettua jos texejä ei ollut saatavilla.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Eilen luin Seppo Jokisen kirjan Häikäilemätön. En ole lukenut kuin muutamia Takamäki-sarjan kirjoja, joten sattui hauskasti niin että tämän tapahtumat liittyivät erääseen niistä aiemmin lukemistani. En spoilaa enempää.

Tätä edeltänyt kirja oli viime viikolla lukemani Saska Saarikosken ja Henrik Dettmanin Dettman ja johtamisen taito.

Sitä ennen poikkeuksellisesti kirjaston kirja, Antto Terraksen Helsinki-Tallinn express.

Saattaa olla että muistan nimiä väärin.
 
Viimeksi muokattu:

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Frank Worralin kirjoittaman Jamie Vardy elämänkerran tms. Ihan hyvä oopus, tosin enemmän olisin halunnut lukea noista vuosista ennen kettuihin siirtymistä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Räikkösen ja Kiven tarinat luin viikon sisällä, Akvarelleja Engelin kaupungista jäi kesken 40 sivun jälkeen. Tämä jälkimmäinen oli aiheeltaan varsin kiinnostava, mutta en tykkää päiväkirjamaisesta etenemisestä yhtään, eikä tämäkään tehnyt poikkeusta.

Mutta Kimin kirjasta huomasi, että kirjoittajana on kirjailija eikä urheilutoimittaja, kaikki kunnia ammattikunnalle toki omista asioistaan. Olihan se kieli ja kerronta kuitenkin aivan eri maailmasta kuin suurimmassa osassa vastaavia teoksia, vaikkei se tarkoita kaikkien muiden olevan paskoja. Erittäin helppo lukea pääasiallinen kohderyhmä huomioiden, mutta kuitenkin tekstinä niin laadukasta, että kaltaiseni monilahjakkuuskin sen parissa viihtyi ilman minkäänlaista kiinnostusta F1-maailmaan sinänsä. Ilmaisultaan erinomainen ja myös rakenteeltaan hyvä, tykkäsin siitä, ettei lähdetty kronologisesti lapsuudesta vaan pääasiassa operoitiin aika tuoreissa muistoissa. Lisäksi elämänkerrallisessa teoksessa ulkopuolinen kertoja toimi erinomaisesti ainakin tällaisen F1-moukan näkökulmasta.

Keskisarjan kirja ei aluksi meinannut käynnistyä, ja olinkin jo sitä mieltä, että nyt ei vain riitä lähdemateriaali. Vaan kyllähän Teemu jälleen oli koonnut aikamoisen mestariteoksen siihen nähden, kuinka niukat lähteet olivat käytössä. Tykkään hänen rennosta tavastaan kirjoittaa ja parhaimmillaan Keskisarja nousee ainakin omasta mielestäni kielensä puolesta erinomaiseksi kuvaajaksi. Esimerkiksi se Kiven kuolinvuoteen kuvaus oli pysäyttävä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Hyviä kirjoja olisi aivan kohtuuttomasti, mutta jostain syystä en tahdo löytää iskevää kaunokirjallisuutta itselleni. Esimerkiksi historiallinen fiktio olisi lähtökohtaisesti kiinnostava aihepiiri, mutta sitten lopulta tykkään ottaa tietokirjan samasta aiheesta sen romaanin sijaan. Fantasia ei kiinnosta alkujaankaan, rikoksen vielä vähemmän. Ehkä nappaan vain omasta kirjahyllystäni jonkun lukemattoman tietokirjan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Esimerkiksi historiallinen fiktio olisi lähtökohtaisesti kiinnostava aihepiiri, mutta sitten lopulta tykkään ottaa tietokirjan samasta aiheesta sen romaanin sijaan
Juu, sama täällä. Jotenkin vaan aina tietokirjat vievät voiton, ja onhan se todellisuus usein tarua ihmeellisempää. Mites, toimisiko sulle esim. Umberto Econ matsku?
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyviä kirjoja olisi aivan kohtuuttomasti, mutta jostain syystä en tahdo löytää iskevää kaunokirjallisuutta itselleni. Esimerkiksi historiallinen fiktio olisi lähtökohtaisesti kiinnostava aihepiiri, mutta sitten lopulta tykkään ottaa tietokirjan samasta aiheesta sen romaanin sijaan. Fantasia ei kiinnosta alkujaankaan, rikoksen vielä vähemmän. Ehkä nappaan vain omasta kirjahyllystäni jonkun lukemattoman tietokirjan.

Historiallisesta fiktiosta voisin antaa pari kirjaa vinkiksi. Molemmat tekivät voimakkaan vaikutuksen minuun. Hienoja lukukokemuksia, kunhan vain jaksat sitkeästi lukea sata ensimmäistä sivua.

Colleen McCullough ”Morganin matka” (sijoittuu 1700-luvun lopulle Australiaan)

Ildefonso Falcones ”Fatiman käsi” (sijoittuu 1500- luvun Espanjaan)
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Eilen luin Seppo Jokisen kirjan Häikäilemätön. En ole lukenut kuin muutamia Takamäki-sarjan kirjoja, joten sattui hauskasti niin että tämän tapahtumat liittyivät erääseen niistä aiemmin lukemistani. En spoilaa enempää.

Tätä edeltänyt kirja oli viime viikolla lukemani Saska Saarikosken ja Henrik Dettmanin Dettman ja johtamisen taito.

Sitä ennen poikkeuksellisesti kirjaston kirja, Antto Terraksen Helsinki-Tallinn express.

Saattaa olla että muistan nimiä väärin.

Ensiksimainittu ei tietenkään ole Seppo Jokista, vaan Jarkko Sipilää.

Tänään aloin lukemaan ristiriitaisin ja pelokkainkin tuntein Tommi Kovasen ja Jenny Rostainin kirjaa Kuolemanlaakso.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Conn Igguldenin ja Bernard Cornwellin kirjoille myös suositus.

Mulla olisi Cornwellin Uthred-sarja täydellisenä, ehjinä ja kerran luettuina pokkareina hyllyssä. Tuskin luen toiste, sen monta sivua se kattaa. Jos joku on kiinnostunut tekemään tarjouksen, niin YV:tä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Conn Igguldenin ja Bernard Cornwellin kirjoille myös suositus.
Igguldenin Keisari-sarjaa pääsin parikymmentä sivua eteenpäin, Cornwelliltä luin Azincourtin. Jälkimmäinen oli ihan hyvö, mutta näissä mulla juuri on se ongelma, että luen aiheesta mieluummin tietokirjan.

Nyt mukaan tarttui Gretzkyn uudehko tarinakirja, tosin jos on paska suomennos, skippaan. Lisäksi Tammisen Suomen historia, pikku anekdootit voisivat olla hyviä luokkahuoneeseenkin. Sitten vielä Westön Ruosteenraiskaama taivas, vai oliko se Rikinkeltainen taivas. Näiden lisäksi kolme tietokirjaa taloudesta ja ulkopolitiikasta. Katsotaan nyt. Tusinaa kirjaa pyörittelin käsissäni, mutta eivät puhutelleet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös