Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 995 566
  • 81 131

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
797 päivän luku.

Tulee kova maalis-huhtikuu. Muutenkin virustautien kulta-aikaa Suomessa ja varmasti korostuu korona-aikana. Varsinais-Suomessakin jo yli 100 - HUS omilla luvuilla.

Nyt mitataan suomalaisten halua lukittautua koteihinsa ja sen onnistumisen näkee suoraan tartuntamääristä. Rokotukset vaikuttavat vasta huhtikuun lopuilla - jos silloinkaan - tartuntamääriin.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Twitterissä seuraantaa tekevä Ilkka Rauvola arvioi eilen, että nelinumeroisiin lukemiin noustaisiin 11.-13.3. välillä, jos kasvuvauhti pysyy samana. Saa nähdä miten arvio pitää paikkansa ja mikä vaikutus on viimeisimmillä rajoituksilla.
Joo, kuten totesin, paljon riippuu siitä, nähdäänkö HUS-alueen kaltainen kehitys myös muualla. Päivän lukujen mukaan näyttäisi ainakin siltä, että Varsinais-Suomi tekee asian suhteen parhaansa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kotka +1
Koputellaan puutapäätä, mutta on se jännä miten tämä "kylä" on näin hyvin selvinnyt. #jinx :D Yksi altistus ravintolassa ja sekin joskus viime kesältä/ syksyltä.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uutinen tapauksesta, jossa Etelä-Afrikan variantti sairastutti suuren joukon bussimatkustajia. Yhdellä aivastelijalla ei ollut maskia, laajalla joukolla muita oli.


Epäily on vahva, että maskiton aivastelija olisi tartuntalähde, mutta eipä tuota varmaksi todista millään. Maskit eivät suojanneet käyttäjiään tartunnalta, mutta voi toki olla, että ovat vähentäneet viruskuormaa ja sitä kautta taudin vakavuutta...

Tärkeintä kuitenkin ettei maskipakkoa tule, toisin kuin lähes kaikkialla muualla Euroopassa, ettei kenenkään itsekkään kusipään perusoikeutta olla jäärä ja tartuttaa kaikkia ympärillään olevia vaaranneta.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Toivottavasti pikkuhiljaa alkaa vaikuttaa nämä 1.3 Uudellamaalla voimaan tulleet rajoitukset. Toivottavasti myös 8.3 alkava sulkutila alkaa vähitellen laskea tartuntamääriä.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on kyllä jännä, miten kokemukset voivat olla niin erilaisia suhteellisen lähellä toisiaan sijaitsevilla alueilla. Itse asioin päivittäin S-Marketissa joko Länsi-Helsingissä tai Itäisessä kantakaupungissa ja maskittomia ei löydy niin millään. Aleksis Kiven kadun ässän aulassa deekutkit sovittelevat rättiä naamalleen, joskus vähän vaihtelevalla menestyksellä.

Käynti Konalan Motonet tänään noin 11:00, asiakkaita näin seitsemän joilla neljällä oli maski.
 

Oadie

Jäsen
Varsinais-Suomessakin jo yli 100 - HUS omilla luvuilla.

Sen verran Varsinais-Suomen luvusta, että viime viikolla telakan työntekijöille oli ilmoitettu useista tartunnoista alueen työntekijöillä. Ihmettelin kun ei ole mitään uutisoitu. Sopinee viiveeseen tämä Turun lukema. Ja varmaan lisää sieltä tulossa.

E. Itse kuvittelin että luvut HUS:in aluella pysyisivät samoina tai hiukan alle lomien takia. Mutta pieleen meni ainakin tämän päivän osalta.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Eihän tässä mitään hätää olle, Tänään rokotettuja jo 383t ja eilen 381t. Päivässä siis 2t lisää, alle kymmenessä vuodessa kaikki on jo rokoitettu ja loput kuolleet tautiin.

En vain ymmärrä, miten rokottaminen voi olla näin hidasta ja toisaalta en eymmärrä, että edelleen rajojen yli tuodaan lisää tautia lähes vapaasti. Enkä ymmärrä paljon muutakaan epidemian hoidosta, kun samaan aikaan monessa maassa saadaan tiukka sulku aikaan ja se voi kestää pitkään. Meillä hallitus selittää sitä sun tätä, vastuuta siirrellään muualle, puhutaan siitä, että tilanne on vakava, pääministeri pyytää, että ei kannata mennä sinne ja sinne. Tulee kaoottinen fiilis hallituksen tekemisistä ja osaamattomuudesta, nyt se kokemuksen puute johtamisessa on kaikkien nähtävillä ja koettavissa.

Epäilen, korostan sanaa epäily, että Niinistön tarjoama nyrkki, olisi ollut oiva apu tilanteen johtamisessa. Ei se olisi meitä koronalta säästänyt, mutta johtamisvajetta se olisi paikannut, joka olisi voinut näkyä tilanteen hallinnassa.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Eihän tässä mitään hätää olle, Tänään rokotettuja jo 383t ja eilen 381t. Päivässä siis 2t lisää, alle kymmenessä vuodessa kaikki on jo rokoitettu ja loput kuolleet tautiin.

Mihis tää tieto perustuu? Eilen rokotettuja oli vajaa 385t ja tän päivän lukemat ei oo vielä päivittynyt. Ma-Ti välillä tuli päivässä 13t rokotusta lisää.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Käynti Konalan Motonet tänään noin 11:00, asiakkaita näin seitsemän joilla neljällä oli maski.
Varmasti myös paljon sidoksissa siihen, miten paljon muita asiakkaita on. Ei välttämättä huonoa asia, koska osoittaa sen, että ihmiset osaavat jopa arvioida riskiä päässään ja miettivät asioita ihan oikeasti. Toki voi olla myös vain pelkkää välinpitämättömyyttä tai väsymystä.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Suomen uudet 797 ilmoitettua koronavirustartuntaa jakaantuivat seuraavasti:

Helsinki ja Uusimaa 465
Helsinki 218
Vantaa 96
Espoo 59
Järvenpää 3
Kerava 14
Nurmijärvi 14
Kirkkonummi 7
Tuusula 4
Hyvinkää 6
Porvoo 8
Sipoo 6
Lohja 6
Vihti 4
Mäntsälä 2
Kauniainen 6
Raasepori 5
Karkkila 4
Siuntio 1
Pornainen 1
Hanko 1

Varsinais-Suomi 114
Turku 66
Salo 4
Kaarina 16
Lieto 5
Uusikaupunki 3
Naantali 4
Laitila 2
Mynämäki 3
Kemiönsaari 3
Oripää 8

Pirkanmaa 36
Tampere 23
Lempäälä 2
Nokia 7
Valkeakoski 1
Ylöjärvi 2
Akaa 1

Pohjois-Pohjanmaa 16
Oulu 11
Kempele 1
Ylivieska 2
Pyhäjoki 1
Siikajoki 1

Etelä-Pohjanmaa 4
Seinäjoki 2
Kauhajoki 1
Ilmajoki 1

Vaasa (alue) 4
Vaasa 1
Mustasaari 3

Keski-Suomi 8
Jyväskylä 8

Kanta-Häme 9
Hämeenlinna 2
Riihimäki 4
Hausjärvi 1
Tammela 1
Jokioinen 1

Päijät-Häme 8
Lahti 4
Hollola 1
Orimattila 1
Heinola 1
Asikkala 1

Satakunta 65
Rauma 55
Pori 6
Eura 3
Kankaanpää 1

Kymenlaakso 2
Kouvola 1
Kotka 1

Pohjois-Savo 10
Kuopio 3
Rautalampi 4
Iisalmi 2
Lapinlahti 1

Etelä-Savo 9
Mikkeli 9

Itä-Savo 1
Savonlinna 1

Pohjois-Karjala 20
Joensuu 14
Kontiolahti 5
Ei kuntatietoja 1

Etelä-Karjala 16
Lappeenranta 14
Imatra 1
Parikkala 1

Lappi 2
Rovaniemi 1
Kittilä 1

Ahvenanmaa 7
Maarianhamina 7

Kainuu 1
Sotkamo 1
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Taas keräilty kaikki mahdolliset yhteen, kun hallitus kokoontuu. No, nyt on kyllä juuri oikea hetki rajoittaa asioita ja onneksi on rajoitettu.

Jep. Kaikki tilastoihin kertyneet on julkistettu.

Nyt kyllä näyttää valitettavan huonolta. Vähän pelkään, että tämä ryssittiin nyt loppumetreillä, ja syynä on paska viestintä, vitkuttelu ja sähläys lainvalmisteluissa ja noista johtuva kansalaisten lisääntynyt välinpitämättömyys.

HUS:n ohella Varsinais-Suomi on melkoinen ongelma-alue. Jälkimmäiseen tänään 114 tartuntaa, mikä on ihan todella kova lukema aiempiin melko korkeisiin lukuihin nähden.

HUS:n alueella tartunnat tuplaantuivat vajaassa neljässä viikossa. Koko maan osalta siihen meni 40 päivää. Varsinais-Suomessa tähän riitti se kuuluisa kaksi viikkoa ja yksi päivä päälle...

Viikkokeskiarvolla laskemiani R-lukuja:
- HUS: 1.16
- Varsinais-Suomi: 1.30
- Muu Suomi (HUS ja V-S siis pois): 1.05

Pirkanmaalla oli taas vaihto-opiskelijoiden tartuntaketju, mutta tämä saatiin uutisten mukaan kuriin. Myös TAYS:n mukaan nyt ilmenneet tartunnat on saatu hyvin jäljitettyä ja ketjut katkaistua.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Varmasti myös paljon sidoksissa siihen, miten paljon muita asiakkaita on. Ei välttämättä huonoa asia, koska osoittaa sen, että ihmiset osaavat jopa arvioida riskiä päässään ja miettivät asioita ihan oikeasti. Toki voi olla vain pelkkää välinpitämättömyyttä tai väsymystä.

EIkö se nimenomainen ohjeistus ole edelleen, että maski päähän jos turvavälejä ei pysty pitämään. Ihme maskikyttäystä taas ilmassa. Huikeat 7 asiakasta isossa Motonetissä, aika rauhassa saa olla ja tuskin kukaan tulee iholle.
 

Salama44

Jäsen
Voi kauhea, taas uusi koronatartuntojen päiväkohtainen ennätys 797 tapausta!

Kolmas aalto iskee nyt toden teolla ja 1000 todetun päiväkohtaisen tartunnan raja lähestyy kovaa vauhtia. Kuolemantapauksetkaan eivät ole juuri vähentyneet vaan edelleen tulee jopa 5 päivässä ja hoitopaikat täyttyvät.

Koronarokotukset matelevat etanan vauhtia kun päivässä ei saada rokotettu kuin vähän yli 10 000. Miten on mahdollista että kuntaa kohti päivässä roketaan vähän yli 30. Yhden rokottamiseen menee melkein tunti.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tärkeintä kuitenkin ettei maskipakkoa tule, toisin kuin lähes kaikkialla muualla Euroopassa, ettei kenenkään itsekkään kusipään perusoikeutta olla jäärä ja tartuttaa kaikkia ympärillään olevia vaaranneta.

Tähän mielenkiintoinen ja hyvin yleinen tilanne noin tunti sitten. Olin ostamassa pientä evästä ja jonotin maski päässä ja turvavälin kanssa, samaan aikaan kaksi todennäköisesti jostain lähi-idän suunnalta ollutta noin50v miestä käveleksi edestakaisin ja naureksivat jotain jutellessaan, ilman maskia tietysti. Yritin luoda merkitsevän katseen heihin, mutta eivät varmasti ymmärtäneet, miksi ja tämän jälkeen näin monia jopa vihaisia katseita muilta asiakkailta.

Nythän kaupoissa on jo ollut lähes painikilpailuja asiakkaiden kesken, kun joku erehtyy esim. pyytämään toista asiakasta pitämään pieni väli, tämän jälkeen vartiointi on juossut pysäyttämään yhteenotot.

Hetken päästä edellisen jälkeen tuli paikalle kolme keltaliivistä (en sano, mitä luki selässä) rakennusihmistä (kaksi miesträ ja nainen). Kovasti juttelivat ja naureksivat ja ei kenelläkään maskia päässä. Joko aivan kotimaisia tai sitten Virosta, mutta edelleen tietyt ryhmät käyttäytyvät täysin välinpitämättömästi ja tämä maskipakko pitäisi vain laittaa voimaan ja piste.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles
Suosikkijoukkue
KK
Kouvolassa tilanne edelleen aivan loistava tilanne. Maskeja käyttää kaupoissa 95% asiakkaista. No pistetään baarit ja kuntosalit kiinni niin päästään vielä "nollaviikkoon". Ainiin mutta köyhän Kouvolassa töissä muualla asuvia ja kouvolalaisia muilla kunnilla.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuolemantapauksetkaan eivät ole juuri vähentyneet vaan edelleen tulee jopa 5 päivässä ja hoitopaikat täyttyvät.

Päivittäin kuolevista 150:sta ihmisestä siis viisi kuolee koronaan. Jos suhdeluku (ja määrä) pysyy tuollaisena jatkossa, niin ei mitään ongelmaa. Todennäköisesti rokotusten laajentuessa jopa laskee.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
EIkö se nimenomainen ohjeistus ole edelleen, että maski päähän jos turvavälejä ei pysty pitämään. Ihme maskikyttäystä taas ilmassa. Huikeat 7 asiakasta isossa Motonetissä, aika rauhassa saa olla ja tuskin kukaan tulee iholle.
Olen aivan samaa mieltä, järjenkäyttö sallittu tässäkin asiassa.

Tarkoitin siis, että maskittomuuden syynä voi olla myös välinpitämättömyys, vaikka mitään riskiä ei tilanteessa varsinaisesti olisikaan.
 

Morgoth

Jäsen
Tämä oli todella huolestuttava uutinen. E-afrikkalainen kun on ihan eri luokkaa kuin brittivariantti, koska toiseen todistetusti rokotteet toimivat liki yhtä hyvin kuin alkuperäiseen, toiseen heikosti. Muissa Euroopan maissa yhtäkin e-afrikkalaisen aiheuttamaa tartuntaa jahdataan kuin katastrofielokuvissa, mutta Suomessa on ollut kaikessa hiljaisuudessa 65 (!) tartunnan ketju. Tuntuisi aika uskomattomilta tuureilta, jos 65 tartunnan ketjussa jokainen eteenpäin tartuttaminen olisi todella saatu katkaistua. En ole missään vaiheessa ollut "rajat kiinni kaikilta!!!" kannalla, mutta e-afrikkalaista ei saa päästää leviämään sitten ollenkaan.

Vaikea uskoa, että tuon variantin pysäyttäminen mitenkään onnistuu enää sen jälkeen, kun se on tänne tullut. Riippuu sitten viruksen ominaisuuksista miten hyvin se onnistuu leviämään, mutta onhan sillä selvä etu muihin verratuna mikäli se pystyy rokotteita väistämään huomattavasti tehokkaammin kuin tähän astiset. Mikäli tässä vuodessa on saatu jo 4-5 uutta varianttia niin tuskin se vauhti mitenkään hidastuu, joten melkoinen kiire rokotteilla on maailmanlaajuisesti. Mitä vähemmän virusta kiertää maailmalla niin sitä hitaammin se ehtii mutatoitua, mutta nythän virusta on todella paljon liikenteessä.
 

Oadie

Jäsen
HUS:n ohella Varsinais-Suomi on melkoinen ongelma-alue. Jälkimmäiseen tänään 114 tartuntaa, mikä on ihan todella kova lukema aiempiin melko korkeisiin lukuihin nähden.

Odotan mielenkiinnolla onko tuo isolta osin noita telakan tartuntoja, kuten käynyt ilmi. Siellä on kuitenkin porukkaa ja sitä kansainvälistäkin aivan hitosti. Rauma 2 on mahdollinen, ellei jopa todennäköinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös