USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 758 074
  • 6 909

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Usan vaalien alkuun nyt vajaa 4 tuntia aikaa. Sikäläiset äänestyspaikat aukeavat Yhdysvaltain itärannikolla klo 13 Suomen aikaa.

Oletteko valmiit Usan vaaleihin? Onko popparikulhot jo täytetty, vedonlyönnit lyöty jne. mielipiteet lukittu?

Sen mikä mulla on ennakkokäsitys vaaleista, koko maailman "tolkun ihmiset" toivoo Bidenin voittoa. Venäjä, Kiina yms. vastaavanlaiset valtiot ja hallinnot sen sijaan toivoo Trumpin voittoa. Kaikenmaailman terroristijörjestöt toivovat Trumpin voittoa. Venäjä, Kiina, terroristijärjestöt haluavat, että Usa on heikko. Usassa konservatiivit äänestää Trumpia, haluavat Usan pysyvän vahvana - pieni ristiriita.

Trumpin aika on ollut mulle suomalaisena ihan hyvää aikaa. Varmaan noin Trumpista riippumatta. Perheeni on ollut terveenä ja töitä on ollut. Uskon kuitenkin, että jos Trump ei olisi ollut Usan presidentti, olisi taloudessa mennyt vieläkin kovempaa. Uskon, että koronaakin olisi joku toinen Usan presidentti hoitanut Trumpia paremmin.

Nyt on usalaisilla mahdollisuus saada suuntaan muutos. Saa nähdä käyttääkö he sen mahdollisuuden hyväksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minun pointtini olikin nimenomaan Suomessa asuvat suomalaiset, joita tuommoiset asiat eivät kosketa millään tavalla. Meille Trumpista jää lähinnä hänen persoonansa ja kansainvälisten selkkausten seuraukset, jonka takia olisi kiinnostavaa kuulla jonkun perustelut sille miksi on Trumpin puolella.
Jos minä ajattelisin asiaa puhtaasti itsekkäästi, niin ei se kaukana ole, että Trumpista olisi enemmän hyötyä kuin haittaa. Trumpin veropolitiikka on ollut vahingollista USA:n valtiontaloudelle, mutta minä en maksa veroja USA:han (eli olen siinä suhteessa kuten Trump itsekin), joten siitä ei ole minulle haittaa. Kuitenkin elvytyksen seurauksena on nähty melkoista kurssirallia, josta olen hyötynyt suuresti. Jopa Korona ja löysä raha on tarjonnut melkoisia sijoitusmahdollisuuksia. Toki Suomen ja Euroopan turvallisuuspoliittinen asema on Trumpin myötä heikentynyt, mutta ei tämä niin täydellinen onnela ole, etteikö sitä voisi muuallakin asua mm noiden Trumpin ansiosta saatujen sijoitustulojen turvin. Nyt lyhyellä tähtäimellä vituttaa kun ei ole päässyt reissamaan jenkkeihin, mutta ei se todnäk onnistuisi vaikka pressana olisi Clinton.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
En nyt muista nähneeni viestiä jossa olet maininnut olevasi Trump-kannattaja.
Mieleen juolahti legendaarinen lainaus Sopranos-sarjasta kun Tony totesi tohtori Melfille että ei siihen gynekologia tarvita kun tuulen suuntaa arvuutellaan.


Arvuutteletko sen tuulen suunnan näistä viesteistäni vai jostain muista?

Olisi mukava nähdä minkälaiset itkupotkuraivarin vallassa Trump on kun sotilaat raahavat hänet ulos talosta.

Varmaan vähän niin kuin Marco de Witille on käynyt kerran pari.
Viivan alla on kymmeniä tuhansia turhia koronakuolemia ja sisällissodan partaalla oleva maa puhumattakaan taloudesta, joka on pahimmassa syöksyssä miesmuistiin.
Yksi maailman sympaattisin politiikko vastaan yksi maailman epäsympaattisin
Se minkälaisia vastoinkäymisiä Biden on elämässään kokenut joista yksi pienempiä ollut tämä puheen kehityksen häiriö, niin ei voi kun toivoa juuri hänestä presidenttiä. Aina elämässä hän on jaksanut taistella eteenpäin ja halunnut kohdata ihmiset silmästä silmään.

Tästä olen henkilökohtaiseen elämään saanut itse esimerkkiä.
 

Fordél

Jäsen
On täysin subjektiivinen kysymys, mikä on "eteenpäin".

Ei se nyt näin mustavalkoista ja yksinkertaista ole. On olemassa myös universaaleja mittareita, jotka lähes kaikki yhteiskunnat ovat allekirjoittaneet, kuten vaikka lasten oikeuksien yleissopimus ja sen pääkohdat. Jos vaikka lasten hyväksikäyttö pornografiassa lisääntyy niin hyvin vaikeaa sitä on sanoa eteenpäin menoksi. Tuskin näin toteaisi edes USA, joka on ainoa maa, joka ei ole sopimusta ratifioinut.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Arvuutteletko sen tuulen suunnan näistä viesteistäni vai jostain muista?

Lähinnä tuosta viestistä jonka ensimmäisenä lainasin. Teikäläinen käytti Trumpin taktiikkaa väistää kysymys koska se o hänen mielestään mollausta. Sekä siitä viestistä jossa annoit ymmärtää että Trumpia olisi jotenkin kaltoinkohdeltu median osalta. Niistä haistoin palaneen käryä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
On täysin subjektiivinen kysymys, mikä on "eteenpäin".
Ei varmasti ole täysin subjektiivinen kysymys. Monia aiheeseen liittyviä asioita voi vallan hyvin mitata, ja myös kvalitatiivinen arviointi soveltuu mainiosti tuottamaan vertailevaa tietoa.

Yksipuolinen irtautuminen muutamista keskeisistä kv. sopimuksista voi joissakin tapauksissa edustaa määrättyjen intressiryhmien lyhytaikaista etua. Pariisin ilmastosopimuksesta vetäytymistä on vaikea tulkita eteenpäin menemiseksi, riippumatta sopimuksen tavoista ja yksityiskohdista, joista voi aivan hyvin olla monenlaisia näkökantoja ennen konsensuksen saavuttamista. Mitä taas tulee Trumpin henkilökohtaiseen panokseen poliittisen kulttuurin muokkaamisen, retoriikan ja todenpuhumisen saralla, niin Trumpin toiminnalla on selkeä syy-yhteys maan sisäisen hajaannuksen, epäluottamuksen ja levottomuuden lisääntymiseen. Tätä kaikkea voi myös mitata välillisillä indikaattoreilla, vaikka muutoksen yleinen suunta Trumpin presidenttiaikaa koskien on paljain silmin nähtävissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Morgoth

Jäsen
Oletteko valmiit Usan vaaleihin? Onko popparikulhot jo täytetty, vedonlyönnit lyöty jne. mielipiteet lukittu?

Itse vähän pelon sekaisin tunnelmien odotan, että millaisia levottomuuksia mahtaa maassa tulla riipumatta voittajasta. Lisäksi miten käy senaatin. Saako jompikumpi "värisuoran" vai ajaudutaanko tilanteeseen jossa mikään päätös ei mene läpi. En osaa arvailla mitään tuloksesta, mutta itse vaalituloksen jännittämisen lisäksi saa nähdä mitä tapahtuu. Jotenkaan en usko, että asiat missään tapauksessa palaavat "normaaliksi".
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Ihan sama kuka vaalit voittaa.

Kunhan voittaja ei kuitenkaan ole patologinen valehtelija, jolla on vaikeuksia edes yhden toden lauseen sanomisessa. Ja kunhan voittaja ei ole narsisti, joka ei voi sietää ketään, joka saisi enemmän huomiota kuin hän, virus mukaanluettuna. Voittajan pitäisi pyrkiä yhdistämään kansaa ja tukemaan myös maansa tiedusteluorganisaatioita, hallintoa, kuten kaikkia kuvernöörejä. Voittajan pitäisi perustaa politiikkaansa myös tieteen varaan, esimerkiksi ilmastonmuutos on globaali uhka, joka tulee ottaa vakavasti.

Voittajan pitäisi olla sellainen, joka kaikissa oloissa kunnioittaa demokratiaa eikä esimerkiksi vihjaile oikeustoimilla, jos hän häviää vaalit. Voittajan pitäisi olla henkilö, joka ei missään olosuhteissa puuttuisi maansa postilaitoksen toimintaan siten, että se vaikeuttaisi äänestämistä. Kunhan voittaja ei ole henkilö, jota odottaa erilaisista haasteista jopa vankilatuomio presidenttikauden päätyttyä. Voittaja ei tietenkään saisi olla henkilö, joka on ollut syytteessä virkarikoksesta.

Voittajan pitäisi kyetä hoitamaan maansa vaikeaa koronavirustilannetta faktapohjaisesti, pyrkien rajoittamaan mahdollisimman tehokkaasti pandemiaa myös omalla esimerkillään. Hän ei saisi lupailla kaikenlaista eikä kertoja satuja pian häviävästä viruksesta.

Itsesään selvää on, että voittaja ei voi olla rasisti, joka vaalii mielessään ihannekuvaa 50-luvun Amerikasta, jolloin mustilla oli oikeus palvella valkoista. Eikä hän tietenkään tee eroa ihmisten ihonvärien välillä, koska ymmärtää, että sellainen on totaalisen irrelevanttia. Päinvastoin hän pyrkii vähentämään rotujen välisiä jännitteitä ja kitkemään systemaattista rasismia.

Kansainvälisessä politiikassa voittajan tulisi selkeästi asemoitua länsimaisten demokratioiden rintamaan. Hänen tulisi palauttaa USA kansainvälisen yhteistyön kentälle ja pyrkiä rakentamaan luottamusta monien erilaisten organisaatioiden toimintaan, kuten NATO ja YK:n erilaiset järjestöt.

On siis melkein samantekevää, kuka ehdokkaista voittaa. Kunhan se ei vain ole Kanye West, jolla on tiettyjä mentaalisia ongelmia. Muuten tietysti hänkin... ehkä paremminkin kuin...eivätkä ne ongelmat nyt loppujen lopuksi pahempia ole kuin...
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Kyllä, mutta se toinen kansanosa näkee, että eteenpäin aborttikysymyksen kanssa.

Tämä on mielenkiintoista ettei valtio saa puuttua yritystoimintaan ja kaikenlainen sääntely on saatanasta, mutta ihmisten oikeuksiin saa puuttuu. Oikeastaan pitää puuttua ja nimenomaan naisten oikeuksiin määrätä kehostaan. Tämä on joidenkin mielestä eteenpäin.

En tiedä omaa kantaasi aborttiin, eikä se edes sinällään kiinnosta. Tämä vain kommenttina eteenpäin menoon.
 
Yhdysvaltain ensimmäinen pitäjä on jo äänestänyt: Dixville Notchin, NH, kaikki 5 äänioikeutettua äänesti, ja Biden vei kaikki äänet.

Kylän julkirepublikaani, herra Otten, äänesti myös Bidenia, koska protestoi istuvan presidentin tapaa kylvää eripuraa ja luoda jännitteitä. Hän myös vastustaa jyrkästi holtitonta julkisen velan ottoa.

Joe Biden 100% tähän mennessä.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Ei varmasti ole täysin subjektiivinen kysymys. Monia aiheeseen liittyviä asioita voi vallan hyvin mitata, ja myös kvalitatiivinen arviointi soveltuu mainiosti tuottamaan vertailevaa tietoa.

Yksipuolinen irtautuminen muutamista keskeisistä kv. sopimuksista voi joissakin tapauksissa edustaa määrättyjen intressiryhmien lyhytaikaista etua. Pariisin ilmastosopimuksesta vetäytymistä on vaikea tulkita eteenpäin menemiseksi, riippumatta sopimuksen tavoista ja yksityiskohdista, joista voi aivan hyvin olla monenlaisia näkökantoja ennen konsensuksen saavuttamista. Mitä taas tulee Trumpin henkilökohtaiseen panokseen poliittisen kulttuurin muokkaamisen, retoriikan ja todenpuhumisen saralla, niin Trumpin toiminnalla on selkeä syy-yhteys maan sisäisen hajaannuksen, epäluottamuksen ja levottomuuden lisääntymiseen. Tätä kaikkea voi myös mitata välillisillä indikaattoreilla, vaikka muutoksen yleinen suunta Trumpin presidenttiaikaa koskien on paljain silmin nähtävissä.

Yhdysvaltain päästöt ovat viime vuosina vähentyneet selvästi samalla kun talous on kasvanut paljon paremmin kuin Euroopassa.
Toki jos päästöillä ei itsessään ole merkitystä, vaan vain nimillä paperissa, niin ok.
Samaa mieltä muusta, Trump on ihmisenä mulkku.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Yhdysvaltain päästöt ovat viime vuosina vähentyneet selvästi samalla kun talous on kasvanut paljon paremmin kuin Euroopassa.
Toki jos päästöillä ei itsessään ole merkitystä, vaan vain nimillä paperissa, niin ok.
Samaa mieltä muusta, Trump on ihmisenä mulkku.

Tuossa olisi graphia, jonka mukaan kääntyivät nousuun (yli +-0) 2018.


Muuten samaa mieltä: Trump on ihmisenä mulkku.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Tuossa olisi graphia, jonka mukaan kääntyivät nousuun (yli +-0) 2018.


Muuten samaa mieltä: Trump on ihmisenä mulkku.

Ja 2019 taas selvään laskuun. Kyllä näitä trendinä pitää katsoa, etkä voi tulla nostelemaan yksittäisiä vuosia esiin tällä lailla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ja 2019 taas selvään laskuun. Kyllä näitä trendinä pitää katsoa, etkä voi tulla nostelemaan yksittäisiä vuosia esiin tällä lailla.

Ei se minusta ole yksittäinen vuosi, kun graphissa oli vuodet 2015, 2016, 2017 ja 2018. Jos ne laskivat vuonna 2019 - joka puuttui tuosta kuvasta - noin 2.1 prosenttia, ne ovat korkeammalla kuin vuonna 2017.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Biden vie ja Trump kiukuttelee näyttävästi, todennäköisesti. Voihan hän yllättää kuten voittopuheellaan neljä vuotta sitten, joka oli hänen sovinnollisin puheensa neljän vuoden aikana.

Silti mielenkiintoista seurattavaa tulee olemaan. Clinton jätti kannattajilleen vaali-iltana puhumatta - saas nähdä tuleeko Donald eetteriin.
 

Fordél

Jäsen
Yhdysvaltain päästöt ovat viime vuosina vähentyneet selvästi samalla kun talous on kasvanut paljon paremmin kuin Euroopassa.
Toki jos päästöillä ei itsessään ole merkitystä, vaan vain nimillä paperissa, niin ok.
Samaa mieltä muusta, Trump on ihmisenä mulkku.

Itse asiassa päästöt kääntyivät vuonna 2018 taas nousuun.


Edit. Vuosiluku korjattu.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös