Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 493 546
  • 16 370

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Voit lukea mun argumentteja taaempaa. Perustan mielipiteeni faktoihin ja tilastoihin. Niiden perusteella hysteria täällä on käsittämätöntä.
No kerropa miten sinä tämän asian hoitaisit, että kausi alkaisi nyt esim. 1.10? Jos siis sinulla olisi kaikki valta maailmassa. Jos siis faktoina pidettäisiin sitä, että a) tauti leviää ja b) on suht vittumainen, vaikkei kuitenkaan mikään rutto, tai Espanjantauti. Täällä on nyt 1000 viestiä, jonka sisältö on psykoosi ja klikkiotsikot ja media. Nyt jos pelattaisiin hetki Fantasy Manager Liiga Corona Edition-peliä. Koronaa Suomessa? Fakta. Yhdestä jengistä pelaajia sairastuneina? Fakta. Korona ei lähde mihinkään? Fakta. Rokotetta koronaan ei ole? Fakta.

Mä olen täällä propagoinut ravintolatoimen puolesta, että ehkä mua ei voi laskea tuohon hysteriaosastoon, kun haluaisin tapahtumatuotannolle nyt vähän siimaa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Otsikkoon voi vastata melko tyhjentävästi: Ei virus Liigaa uhkaa, vaan yhteiskunnan ja ihmisten suhtautuminen siihen.

Tuskin lähtökohtaisesti melko terveet urheilija Liigassa sairastuisivat niin pahoin, että jokin tai jotkin joukkueet eivät sairauspoissaolojen takia voisi otteluita pelata.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Se voi kuolla aivan vanhuuttaakin. Mutta merkitään korona kuolemaksi, kun sillä oli oireita.
Suosittelen etsimään tilastoja, joista ilmenee kuinka paljon ihan laadukkaita elinvuosia koronavirus on vienyt. Taitaa löytyä tältäkin palstalta.

Mutta joo, se voi kuolla aivan vanhuuttaankin ja auton allekin voi jäädä.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Tervetuloa tänne Kouvostoliittoon kertomaan näkemyksiä. Rajoitusten takia kaiken menettäneille. Onhan Suomessa sentään kuollut jo 0,00672% väestöstä. Eli todella vaarallisesta taudista on kyse. Mutta kuinka moni on menettänyt elinkeinon tän vouhkauksen takia.
Juurikin näin. Nimenomaan viimeinen lauseesi pitäisi kaikkien muistaa. Vaikutukset näemme viiveellä.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joo no sitten kannattaa tsekata tori.fi:stä hyviä tarjouksia pelikonsoleista, jos sitä piikkiä ei tule. :)

Uskooko joku tähän oikeasti? :D. Ihmiset ovat kyllä todella lampaita, mikäli antaisivat tällaisen teorian oikeasti toteutua, että et voi ostaa mitään, ellet ota rokotetta.

Olet varmaan halukas ottamaan osaa rokotetestaukseen?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Otsikkoon voi vastata melko tyhjentävästi: Ei virus Liigaa uhkaa, vaan yhteiskunnan ja ihmisten suhtautuminen siihen.

Tuskin lähtökohtaisesti melko terveet urheilija Liigassa sairastuisivat niin pahoin, että jokin tai jotkin joukkueet eivät sairauspoissaolojen takia voisi otteluita pelata.
Tehokkaasti tuo tuntuu otollisissa olosuhteissa leviämään kun tällä hetkellä (tai iltapäivään mennessä) Jukurien junnujoukkueen pelaajista oli 20 tartunnan saanutta ja tuskin ihan terveellistä lähteä tuon kanssa urheilemaan siinä määrin mitä lätkämatsi vaatii. Toki nyt sekä Jukureiden että KooKoon U20 joukkueet ovat karanteenissa 2 viikkoa ja ottelut siirretty tuonnemmaksi. Tässä on kuitenkin ihan käypä esimerkki siitä että yksi oireeton saa levitettyä kopissa ja treeneissä koronan käytännössä koko joukkueeseen ja se on sitten pari viikkoa vähintään pois pelistä, olettaen että kellään oireet eivät ärhäköidy vakaviksi.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Uskooko joku tähän oikeasti? :D. Ihmiset ovat kyllä todella lampaita, mikäli antaisivat tällaisen teorian oikeasti toteutua, että et voi ostaa mitään, ellet ota rokotetta.

Olet varmaan halukas ottamaan osaa rokotetestaukseen?
Sorgen, mutta nyt en oikein ymmärtänyt. Tarkoitin siis sitä, että jos rokotetta ei keksitä, niin virus määrittelee maailman loppuun asti pelin kulun ja kaikki ihmiskunnan toimet ovat alisteisia sille. Ellei se sitten kummallisesti häviä, mutta jos niin ei käy, niin en ihmettelisi jos joku lätkäkausi pelattaisiin E-sports versiona. Sitä tarkoitin. Olisi pitänyt kirjoittaa, että "jos piikkiä ei keksitä". Mutta en halua elää sellaisessakaan maassa, missä jonkun rokotteen ottaminen on pakollinen sanktion uhalla. Ei oo vaan mun boogie.

Edit: Otettu pois asiattomuus
Edit2: Uskon kuitenkin, että jos rokote Suomen markkinoille tulee, niin tarpeeksi moni sen ottaa. Olkoonkin sitten lammas, tai joku muu farmieläin. Koronavilkunkin piti olla illuminaatin valvontaväline, mutta sellaisia lukemia sitä ladattiin heti, että joku Supercellin tyyppi antaisi vasemman jonkun siitä hyvästä. Tai kai niillä ne lukemat on vielä isompia. :)
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Rokotetta ei ole ja toivottovasti ei tule. Tai en itse sitä ottaisi ainakaan. Sikainfluenssarokote on hyvä esimerkki hätäisestä rokotteesta.
Ymmärrätkö sinä ihmisen lapsi lainkaan mitä toivot? Viittaamasi sikainfluenssarokote on ilmeisesti se yksi monista* mikä sattui sisältämään vahvikkeena sikainfluenssaviruksesta otettuja proteiineja, mitkä sitten laukaisivat osalla herkkyysgeenillisistä ihmisistä narkolepsian. Jos ei olisi ollut sitä kauhistuttavaa ja sairastuttavaa rokotetta, niin ne olisi joka tapauksessa saaneet viruksen sisältäviä proteiineja ja todennäköisesti narkolepsian, minkä lisäksi koko populaatio olisi todennäköisesti saanut nauttia sen sikainfluenssan kaikkine riskeineen.

Ei näihin tyhmäilyihin yleensä viitsi puuttua mutta tämmöiset terveydelle haitalliset disinformaatiot on mielestäni perusteltua pyrkiä debunkkaamaan tuoreeltaan.

Ihmeenä pidän jos 60 ottelun runkosarja pystytään viemään läpi edes rajoitteilla jos rokotetta ei saada pikaisesti (vielä tämän vuoden puolella) vähintään riskiryhmäläisille.

edit. siis yksi virusperäisellä proteiinilla vahvistettu rokote vs. todella monta samaan aikaan jaettua synteettistä joiden tiimoilta ei mitään sivuvaikutushärdellejä syntynyt
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tää kausi on muuten ukot ja akat tässä, jos liiga ja telia eivät pääse yhteisymmärrykseen tv rahoista. Kautta ei pelata jos liiga ei saa vähintään tuplana tv rahoja, koska yleisölle tuskin voidaan ovia avata ELLEI tule maskipakko YM todella järeät järjestelyt. SAA OTTAA TALTEEN.
Voi hyvin ollakin, mutta miksi yleisölle ei voitaisi avata ovia. Johan se on jo todettu, että katsomot lohkomalla voidaan sisään ottaa tarpeellinen määrä yleisöä. Ei siihen maskipakkoa tarvita, turvavälit ovat ne tärkeimmät. Tulothan tietysti tippuu mutta mahdollistanee ainakin jollain tapaa silti kauden läpiviemisen.
 

Finsvik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Modo Hockey
Ennenkuin toimiva rokote on laajasti tarjolla niin Liigakauttakaan ei saada kunnolla pelattua koska yleisöä ei voi ottaa suurta määrää halleihin. Virus todennäköisesti vielä ärhäköityy uudestaan talven tullen eli ilman NHL:n tapaista kuplaa pelaaminen tulee olemaan erittäin hankalaa. Harmittava homma mutta tältä se näyttää.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huoh. Ymmärrän kyllä, että tällainen koko joukkueen karanteeni ja 20(?) tartuntaa pistää mielen matalaksi, mutta hiukan nyt jotain jarruja näihin tuomiopäivän meininkeihin.

On täysin järjenvastaista tässä vaiheessa julistaa, että kausi perutaan. Mikkelin tilanne on tottakai ikävä mutta se tarjoaa myös paljon oppia vastaaviin mahdollisiin tilanteisiin, joita kauden mittaan saattaa tulla.

Jos kautta ei pystytä aloittamaan lokakuun 1. ei se millään muotoa silti tarkoita sitä, että kausi peruttaisiin. Sitä voidaan lykätä, mutta perumisesta ollaan mielestäni edelleenkin hyvin, hyvin kaukana. Lykkäämisestäkin ollaan toki mielestäni vielä kaukana, mutta ymmärrän toisenlaisiakin mielipiteitä. Joka tapauksessa, kauden aloitusta on varaa vielä lykätä pidemmällekin, se kai on Liigan suunnaltakin jo kerrottu.

Seuraava asia ei ole minulle selvä, joten jos joku osaisi valaista niin olisin kiitollinen: onko koko joukkue yksiselitteisesti lyötävä karanteeniin koronatapauksien jälkeen, vai onko se joukkueen oma valinta? Tämä tuli mieleeni vaan siitä, että joissain muissa käynnistyvissä/jo käynnissä olevissa sarjoissa karanteeni rajataan vain oireellisiin. Eli onko tässä nyt kyse Jukureiden varotoimenpiteestä joka on vielä mahdollista tehdä, vai ihan pakollisesta jutusta?

Kaudesta ei varmastikaan tule "normaali". Yhtä varma olen kuitenkin siitä, että se vaikeuksista huolimatta vedetään tavalla tai toisella läpi sillä vaihtoehto on yksinkertaisesti kestämätön monelle joukkueelle, minua viisaampien ihmisten arvioiden mukaan jopa yli puolille liigajoukkueista. Keinot keksitään kyllä, ja jos ei keksitä niin sitten saa tulla ihan vapaasti ilkkumaan, ottakaa viesti talteen.

Se piti vielä sanoa, että en lukisi Liigaseurojen pomojen lausuntoja rajoituksien vaikutuksista liiketoimintaan ihan kuin piru raamattua. En väheksy missään nimessä tilanteen vakavuutta taloudellisesti, mutta sanotaan vaikka näin, että en myöskään näe yhdenkään liigaseuran pomon julkisesti sanovan että "joo kyllähän tässä 50% kapasiteetilla voidaan jokunen kuukausi pelailla" vaikka pystyttäisiinkin. Enkä sano että pystyttäisiin tai ei pystyttäisi, se oli vain esimerkki. Tarkoitan tässä sitä, että julkiset ulostulot ovat vaikuttamisen väline päättäjiä kohtaan eikä kukaan "ilman taistelua" hyväksy lovea liiketoimintaansa ennen kuin on aivan pakko.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Rokotetta ei ole ja toivottovasti ei tule. Tai en itse sitä ottaisi ainakaan. Sikainfluenssarokote on hyvä esimerkki hätäisestä rokotteesta.
Luoja mistä näitä tonttuja löytyy. Rokotteet on pelastanut koko modernin ihmiskunnan. Ja ne palauttaa myös normaalin päiväjärjestyksen tämänkin pandemian osalta. Toisaalta jos sunlaisia ihmisiä löytyy se yli 5 % joltain alueelta ni hyvä mahdollisuus on jatkaa taudin riehumista paikallisesti.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No kerropa miten sinä tämän asian hoitaisit, että kausi alkaisi nyt esim. 1.10? Jos siis sinulla olisi kaikki valta maailmassa. Jos siis faktoina pidettäisiin sitä, että a) tauti leviää ja b) on suht vittumainen, vaikkei kuitenkaan mikään rutto, tai Espanjantauti. Täällä on nyt 1000 viestiä, jonka sisältö on psykoosi ja klikkiotsikot ja media. Nyt jos pelattaisiin hetki Fantasy Manager Liiga Corona Edition-peliä. Koronaa Suomessa? Fakta. Yhdestä jengistä pelaajia sairastuneina? Fakta. Korona ei lähde mihinkään? Fakta. Rokotetta koronaan ei ole? Fakta.

No siis jos nyt välttämättä koronaa ja sen levinneisyyttä pitää pelätä niin lähtisin varmistamaan sen, että yritykset saavat toteuttaa toimintaansa mahdollisimman hyvin. Toisin sanoen pitäisin tiukat rajoitukset voimassa matkustamiseen liittyen. Suomeen kun tullaan niin karanteeniin pariksi viikkoa.

Suomessa on tällä hetkellä koronan suhteen tilanne hyvä. Tapahtumia on järjestetty koko ajan ja ihmiset ovat olleet tiiviistikkin yhdessä, eikä korona ole levinnyt käsiin, eikä täällä ole teho-osastot täynnä asiakkaita.

Toimintaa ravintola-alalla, tapahtumissa jne en lähtisi rajoittamaan kuten ei kaupoissakaan ole rajoitettu. Toisin sanoen jääkiekko-ottelutkin pitäisi pystyä järjestämään normaalisti. Yritys sitten itse päättää miten toimii. Tuleeko maskikatsomoita? Onko käsidesiä jne? Luottamusta pitäisi olla omaan kansaan ja yrittäjiin.

Tiivistettynä: en lähtisi pilaamaan taloutta sen takia, että pelätään turhaan. Tottakai tässä Lapin matkailu kärsii ja on jo kärsinyt. Ehdottomasti siihen pitää kehittää ratkaisuja. Tietynlainen tuki tietysti on varmasti kohdillaan, mutta muutakin on keksittävä.

Yksi asia ainakin pitäisi olla parempaa ja se on johdonmukaisuus ja infoaminen. Nyt ei kukaan tiedä mitä tulee tapahtumaan. Tilastot eivät ole ryöpsähtäneet, mutta siltikin on epäselvää mitä tapahtuu seuraavaksi. Ei yrittäjät uskalla lainoja ottaa esimerkiksi tällaisessa epätietoisuudessa. Firmat kaatuu.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aivan, ymmärrätkö nyt tänään eilisten ja tämänpäiväisten uutisten perusteella, vai onko Kouvola edelleen pandemian ulottumattomissa?

Kuten mainitsin, niin Kouvolassa on viimeksi todettu koronatartunta kesäkuun puolivälissä ja tilannehan on käsittääkseni edelleen ihan sama koronatartuntojen suhteen. Kouvolassa on 82.000 asukasta ja tiedoitusvälineiden mukaan kaksi ihmistä on altistunut viimeisen viikon aikana koronaviirukselle, joten en antaisi tämän vuoksi pelolle ja hysterialle valtaa. Siis 82.000 asukasta ja kaksi altistunutta ja jotkut on paniikissa ihan kuin suuri meteoriitti olisi juuri iskeytymässä maapallolle. Alun perinhän otin kantaa vain maskipakkoon katsomoissa. Miten Jukureiden koronatartunnat olisi vältetty, jos Kouvolassa kaikilla katsojilla olisi pelissä olleet maskit?
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Luoja mistä näitä tonttuja löytyy. Rokotteet on pelastanut koko modernin ihmiskunnan. Ja ne palauttaa myös normaalin päiväjärjestyksen tämänkin pandemian osalta. Toisaalta jos sunlaisia ihmisiä löytyy se yli 5 % joltain alueelta ni hyvä mahdollisuus on jatkaa taudin riehumista paikallisesti.

Enhän mä kaikkia rokotteita väittänyt turhiksi, mutta sitähän sä et osannut sisäistää mun viestistä. Näitä tauteja on kiertänyt maailmalla niin kauan kun ihmisiä on ollut ja maailmanloppua ei ole tullut. Eikä tule nytkään. Koita nyt kuitenkin vetää happea ja laita iltapäivälehdet tauolle, niin ei tarvitse altistua koronapelolle jatkuvasti.
 

Rocko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toimarin kommentit päivän uutisiin:

 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yksi asia ainakin pitäisi olla parempaa ja se on johdonmukaisuus ja infoaminen. Nyt ei kukaan tiedä mitä tulee tapahtumaan. Tilastot eivät ole ryöpsähtäneet, mutta siltikin on epäselvää mitä tapahtuu seuraavaksi. Ei yrittäjät uskalla lainoja ottaa esimerkiksi tällaisessa epätietoisuudessa. Firmat kaatuu.
Vaikka tiedottamista voisi toki aina parantaa, niin suurin syy epätietoisuuteen on siinä, että viranomaisten - kuten kaikkien muidenkin - on hyvin vaikea ennakoida tulevaa. Tilanteet elävät niin paljon, ettei päätöksiä voida tehdä kauheasti ennakkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös