Formula 1 – kausi 2020

  • 268 434
  • 2 260

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No joo. Onhan sekin tietty totta, että ei Albon olisi kolkutellut lähellä podiumia yhdessäkään kisassa ilman erikoisia tapahtumia.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
On kyllä huikeata, rookiekauttaan viime vuonna ajanutta Albonia pidettiin vielä viime kaudella onnistuneena korvaajana Gaslylle, nyt pojan toisella kaudella 2 ekaa kisaa vaisumpaa suorittamista, ilman tosin mitään suuria virheitä ja nyt ollaan heittämässä bussin alle täysin varjojen maille vaipuneen Vettelin tieltä. Jotenkin tuntuu että muutama superlahjakkuus sarjassa on saanut fanitkin menettämään suhteellisuudentajunsa.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
En näe että Albon pystyisi Maxia haastamaan, eikä välttämättä tarvitse, mutta jos pystyisi edes haastamaan radalla ajamalla (ilman turva-autoa) edes toisen Mersun, niin voitaisiin nähdä erilaisia taktiikoita ja nähtäisiin jopa tiimien välisiä taisteluita. Eikä kaksi autoa yhtä vastaan. Nytkin Mersun oli helppo pitää Bottasta hieman kauemmin radalla, jos turva-auto toteutuisi ja pelata sitten se ei-turva-autoa Hamiltonin kanssa. Ja nytkin toteutuneessa tilanteessa Hamiltonilla oli hyvä karkumatka ja Bottas saatiin tuoreilla renkailla haastamaan (ja voittamaan) Verstappen. Tätä varmaan tullaan näkemään loppukaudellakin jos Albon jää Maxista tuolla tavalla. Eli Mersu saa valittua taktiikat siten että todennäköisesti Mersut ovat kärjessä ja yllättävän tilanteen tapahtuessa, sitten sijoilla 1 ja 3. Toki aina tulee erittäin yllättäviä tapahtumia, mutta pääsääntöisesti Mersun pitäisi pystyä taktikoimaan helposti.
Tästähän myös Horner puhui kisan jälkeen. Red Bull haluaa ja tarvitsee Albonin samaan vauhtiin kärkeen Mersujen ja Maxin kanssa, jotta olisi mahdollista yrittää kampittaa Johtotähti taktiikkapuolella. Nyt, kun Albon ajelee jossain puolen minuutin päässä rauhallista sunnuntaiajelua, ja Max taistelee yksin kahta Mersua vastaan, on lopputulos nähdyn kaltainen. Sunnuntaina Max olisi saattanut hyvinkin ajaa toisena maaliin, mikäli ei olisi rikkonut etusiipeään ysimutkan kanttareissa, jolloin myös tuo mainitsemasi Mersujen sijat 1 ja 3 olisi tapahtunutkin.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikä edellisessä kisassa ollut kaukana hävitä Perezille. Eli käytännössä meinasi hävitä "heikomman" tallin autolle. Ja tuo turva-auto + tuoreet renkaat on hyvä muistaa kauden ekasta kisasta. Ja pelkkiä sijoituksia tai yksittäisiä kisoja on mielestäni turha katsoa.
Kaikella kunnioituksella, tämä pätkä tuntuu vähän hakemalla hakemiselta. Albon on ottanut kelpo sijoituksia, eikä jossittelemalla tarvitse häntä turhaan kritisoida.

Isossa kuvassa sijoitukset on kuitenkin se mikä ratkaisee, ja tähän asti Albon on toimittanut. Kannattaa muistaa, että miehellä on ollut myös ihan helvetin huonoa tuuria, kun Hamilton on kaksi kertaa nepannut pois podiumilta.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kommentoinneista yleisesti. En tietty tiedä kuinka monta monitoria esim maikkarin studiossa on mutta luulisin että aika monta. Ja muutakin grafiikkaa sijoituksista, ajetuista kierros määristä/rengassarja ym. Luulen että Oikarista inssinä kiinnostaa tuo data aika paljon joten äkkiäkös sitä sekunniksi pariksi uppoaa sellaiseen ja sitten kun vierestä tulee kysymys niin ei välttämättä ole ihan terävimmillään vastaamaan. Paha sanoa mutta ei tuo ainakaan minua häiritse paljoa... Toinen mistä monesti valitetaan on Mervi Kallion ympäripyöreät kysymykset. Jossain oli just juttua että promoottori määrä mitä ja monta kysymystä siinä saa kysyä ja jos poikkeat ohjeista niin turpaan tulee... Eli äärimmäisen tarkkaan rajattua ja valvottua toimintaa eikä variaatioille juuri tilaa ole...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kaikella kunnioituksella, tämä pätkä tuntuu vähän hakemalla hakemiselta. Albon on ottanut kelpo sijoituksia, eikä jossittelemalla tarvitse häntä turhaan kritisoida.

Isossa kuvassa sijoitukset on kuitenkin se mikä ratkaisee, ja tähän asti Albon on toimittanut. Kannattaa muistaa, että miehellä on ollut myös ihan helvetin huonoa tuuria, kun Hamilton on kaksi kertaa nepannut pois podiumilta.

Isossa kuvassa nimenomaan sijoitukset eivät ratkaise vaan vauhti radalla. Tästähän Horner jo puhui viime viikonlopun jälkeen, Albonin vauhti ei riitä Red Bullille ja aikovat nyt käydä läpi tarkkaan miehen kanssa että missä sitä aikaa menettää Maxiin nähden ja miksi.
 

Barney

Jäsen
Albon on nyt ajanut yksitoista kilpailua Red Bullilla ja vauhti on ollut todella kaukana Verstappenista. Verstappen on yhdessä Hamiltonin kanssa tällä hetkellä ne kaksi selvästi vaikeinta vertailukohtaa, joten ei Albonin voida edes odottaa taistelevan tasaväkisesti Verstappenin kanssa, mutta siitä huolimatta ero hollantilaiseen on ihan liian iso. Jos katsotaan esimerkiksi sitä, että millä tavalla Bottas on onnistunut Mercedeksellä, niin onhan tuo Albonin vauhtiero Verstappeniin vain yksinkertaisesti ihan liikaa.

Onhan Albon vielä nuori kuski ja kehitystä voi tapahtua, mutta jos tuo ero Verstappeniin pysyy koko kauden tuollaisena, niin eihän Red Bullilla ole mitään muuta mahdollisuutta kuin vaihtaa toista kuskiaan. Albon on osoittanut pystyvänsä tuomaan tallille melko tasaisesti sellaisen minimisuorituksen, mutta jos Red Bull haluaisi esimerkiksi ensi kaudella voittaa valmistajien MM-sarjan, niin tuo taso ei vain yksinkertaisesti riitä. Red Bull tarvitsisi nykyisellä ajokaksikollaan valmistajien mestaruuteen joko viime vuosien Mersua ylivoimaisemman auton tai vaihtoehtoisesti paljon keskeytyksiä kovimmille kilpailijoille.

Jos mietitään puhtaasti ensi kautta, niin olen siitä samaa mieltä Oikarisen kanssa, että Vettel olisi Red Bullille parempi kuljettaja. Jos Vettel hyppäisi Red Bullin rattiin, niin kyllähän se olisi hänelle jo sopimuksen allekirjoitusvaiheessa selvää, että Verstappen on tuossa tallissa se ykkösmies ja Vettelin pitäisi vain hyväksyä roolinsa. Jos Vettel haluaa ajaa ensi kaudella F1:ssa ja vielä hyvällä autolla, niin ei hänellä ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrtyä Red Bullin kakkoskuskiksi. Jos hän tuohon rooliin nöyrtyy, niin ainakin viime aikaisten näyttöjen perusteella Vettel pystyisi selvästi paremmin haastamaan Verstappenia ja muita kärkikuskeja kuin Albon.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Red Bullin junnuohjelma on aika nopeasti käyty läpi jos homman nimi on 1/2-kautta-1 kausi aikaa päästä Pizzanaaman tasolle, jos ei onnistu niin uusi jannu sisään.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toivotaan että arvostus esim Valtteria kohtaan määräytyy myös siten, että riittää jos nyt ei montaa sekuntia per kierros jää tallikaverille ja aika-ajossa on toki sallittua ottaa aina turpaan. Ja Valtterilla vastassa vaatimattomasti ehkäpä kaikkien aikojen kuski.
Albon on ollut täysi housu tähän asti eikä sitä pelasta se että edellinen yrittäjä oli vielä onnettomampi. Nelossija pitäisi olla Albonille minimisuoritus, ei maksimi.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
On kyllä huikeata, rookiekauttaan viime vuonna ajanutta Albonia pidettiin vielä viime kaudella onnistuneena korvaajana Gaslylle, nyt pojan toisella kaudella 2 ekaa kisaa vaisumpaa suorittamista, ilman tosin mitään suuria virheitä ja nyt ollaan heittämässä bussin alle täysin varjojen maille vaipuneen Vettelin tieltä.
Fakta vaan on että viime kaudella Red Bull hävisi valmistajien toisen sijansa kakkoskuskiin. Tällä kaudella tuohon toiseen sijaan on helpompi päästä, kun käytännössä Ferrari, Pinkki-Mersu, Mclaren ja Renault kisaavat keskenään ja Maxin pitäisi nämä voittaa, niin toisella kuskilla ei niin kauheasti merkitystä jos kolmen kärki on Mersut ja Max.
 

Barney

Jäsen
Red Bullin junnuohjelma on aika nopeasti käyty läpi jos homman nimi on 1/2-kautta-1 kausi aikaa päästä Pizzanaaman tasolle, jos ei onnistu niin uusi jannu sisään.
Tuskin kukaan on vaatinut Albonia ajamaan Verstappenin tasolla, mutta lähempänä Verstappenia hänen pitäisi olla kuin tällä hetkellä. Esimerkiksi edellisessä kilpailussa Albon taisi ottaa ennen ensimmäistä varikkopysähdystä yli puoli sekuntia, tai itse asiassa muistaakseni lähemmäs sekunnin, kierroksella tukkaan Verstappenilta. Jos Bottas olisi yhtä paljon Hamiltonia perässä kuin Albon Verstappenia, niin Valtteri seivästettäisiin perseestä niskaan tässä ketjussa.

Kukaan ei myöskään ole sanonut, että Red Bullin pitäisi luopua Albonista. Sinne vain Alpha Taurille Gaslyn kanssa kisaamaan ja jos vauhti paranee, niin mahdollisesti myöhemmin uudelleen kokeilemaan Red Bullin rattiin. Tällä hetkellä ei vain ikävä kyllä vauhti riitä. Vaikka Gasly epäonnistui pahasti Red Bullilla, niin uskon itse asiassa, että hän tulee tekemään vielä Albonia kovemman uran F1:ssa. Red Bull kuitenkin haluaa varmaan ensi kaudellakin menestyä, joten ei tuolla tallin kuskina voida pitää jotain kuljettajaa vain sen takia, että hän on käynyt tallin junioriohjelman läpi ja hän on lupaava, jos vauhtia ei vain tällä hetkellä ole riittävästi.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tosin ihmettelen tätä kiimaa pitää Vettel väenväkisin sarjassa. Itse pitäisin järkevämpänä pitää esim välivuoden ja katsella 2022 onko mielenkiintoisia paikkoja avoinna jossa ei joutuisi uudelleen superjunnun apupojaksi(kuten Red Bullilla kävisi), mikä ei Vettelille selvästi sovi. Alle nelikymppiset kuskitkin ovat kykeneviä rattimiehiä vaikka tämä nykyinen teinien invaasio onkin hiukan vääristänyt ihmisten mieliä asiassa.

Kukaan ei myöskään ole sanonut, että Red Bullin pitäisi luopua Albonista. Sinne vain Alpha Taurille Gaslyn kanssa kisaamaan ja jos vauhti paranee, niin mahdollisesti myöhemmin uudelleen kokeilemaan Red Bullin rattiin. Tällä hetkellä ei vain ikävä kyllä vauhti riitä. Vaikka Gasly epäonnistui pahasti Red Bullilla, niin uskon itse asiassa, että hän tulee tekemään vielä Albonia kovemman uran F1:ssa. Red Bull kuitenkin haluaa varmaan ensi kaudellakin menestyä, joten ei tuolla tallin kuskina voida pitää jotain kuljettajaa vain sen takia, että hän on käynyt tallin junioriohjelman läpi ja hän on lupaava, jos vauhtia ei vain tällä hetkellä ole riittävästi.

B-tallissa köröttelemällä ei kehity tiettyä tasoa korkeammalle, jos Red Bull haluaa toiseenkin autoon paremman kuskin, niin joko nappaavat jonkun tasonsa osoittaneen huipun isolla rahalla tai antavat junnuilleen enemmän aikaa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos mietitään puhtaasti ensi kautta, niin olen siitä samaa mieltä Oikarisen kanssa, että Vettel olisi Red Bullille parempi kuljettaja. Jos Vettel hyppäisi Red Bullin rattiin, niin kyllähän se olisi hänelle jo sopimuksen allekirjoitusvaiheessa selvää, että Verstappen on tuossa tallissa se ykkösmies ja Vettelin pitäisi vain hyväksyä roolinsa. Jos Vettel haluaa ajaa ensi kaudella F1:ssa ja vielä hyvällä autolla, niin ei hänellä ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrtyä Red Bullin kakkoskuskiksi. Jos hän tuohon rooliin nöyrtyy, niin ainakin viime aikaisten näyttöjen perusteella Vettel pystyisi selvästi paremmin haastamaan Verstappenia ja muita kärkikuskeja kuin Albon.

Joo ja tuskin Vettel tuossa mitään kakkoskuskin asetelmaa talliin tulisi, puhutaan kuitenkin nelinkertaisesta mestarista, mutta vähän sama kun mitä oli Räikkösen rooli Vettelin tallikaverina pitäisi pystyä silti ajattelemaan tallin etua tarvittaessa ja sitten vasta omaa. Uhrauksia pitäisi välillä pystyä antamaan jotta itsekin niitä voisi saada.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
@Barney Tosiaan jos katsoo miten Styrian kisa eteni ja mikä oli Valtterin ero Hamiltoniin, verrattuna sitten Albonin eroa Verstappeniin niin voitaisiin sanoa, että Albonin ollessa Mersulla ja Bottaksen Red Bullilla, olisi 2 ja 3 sijat menneet Red Bullille ja toinen Mersuista olisi ollut vasta neljäs.
Yritin katsoa tilannetta samalta kantilta lähtien siitä hetkestä kun Albon siirtyi Red Bullille viime kaudella. Oikeastaan sieltä löytyi vain kolme kisaa, joissa otti pahasti turpaan Verstappenilta. Muita kisoja oli mahdotonta arvioida esim. lopun Safety Carin tai keskeytysten vuoksi. Alla kuitenkin neljä kisaa, tuloksista joissa Albon olisi ajanut Mercedekselle vs mitä Bottas olisi ajanut Red Bullilla, kun suhteutetaan tallikaveriin, sekä paljonko sijoitus kisassa olisi muuttunut. Siitäkin jo näkee, että kunnollisella kakkoskuskilla Red Bull olisi paljon paremmassa asemassa. En nyt kuitenkaan sano, että Albonin peli olisi vielä menetetty.

Sochi 2019

1. Hamilton (Mercedes)
2. Leclerc (Ferrari)
3. Verstappen (Red Bull)
4. Bottas (Red Bull) -2
5. Albon (Mercedes) +/- 0
6. Sainz (McLaren)

Austin 2019

1. Bottas (Red Bull) +/- 0
2. Hamilton (Mercedes)
3. Verstappen (Red Bull
4. Leclerc (Ferrari)
5. Albon (Mercedes) +/- 0
6. Ricciardo (Renault)

Abu Dhabi 2019

1. Hamilton (Mercedes)
2. Verstappen (Red Bull)
3. Leclerc (Ferrari)
4. Bottas (Red Bull) +/- 0
5. Vettel (Ferrari)
6. Albon (Mercedes) +/- 0

Styrian GP 2020

1. Hamilton (Mercedes)
2. Verstappen (Red Bull)
3 Bottas (Red Bull) -1
4. Albon (Mercedes) +/- 0
5 Norris (McLaren)
6 Perez (Racing Point)
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Kyllä se fakta on, että vauhtia Albonilta on ruvettava löytymään enemmän. Ero Verstappeniin on yksinkertaisesti saatava pienemmäksi. Sekä aika-ajoissa, että kisoissa. Tällä kaudella kuitenkin odotetaan tulosta, kun mies on ollut tiimissä jo mukana viime kauden puolivälistä lähtien. Auto on tuttu, tiimi on tuttu. Nyt on vain parannettava. En heitä kirvestä kaivoon vielä Albonin kohdalla, mutta formulat on tulosurheilua. Pitemmän päälle talli kärsii heikosta toisesta kuljettajassa valmistajien pistetaulukossa, sekä tietysti kilpailun taktisissa elementeissä kuten aiemmin on hienosti tuotu esiin. Varmaan vähän Red Bullilla mietityttää, kun Sainz ja Ricciardo päästetty karkuun ja Norris aikoinaan päästetty lipsahtamaan Mclarenin leiriin, eikä Red Bullin junnumyllyyn.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Ettei olis Red Bullille käynyt moka, että kuunnellaan liikaa tähtipoikaa eikä olla otettu huomioon Albonin ja Gaslyn toiveita. En mitenkään usko, että noi kaks on oikeesti samalla autolla niinpaljon hitaampia kuin Max. Ton auton on pakko olla rakennettu juuri varta vasten Maxille. Onhan se vaikeaa kakkoskuskin ajaa hyvin, kun ajat periaatteessa kokonaan toisen kaverin säädöillä. Jotain tällaista muistaakseni Gasly onkin väläytellyt mediassa. ”Auto ei vain sopinut minulle” tms.
 

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
ESPN Mexico huhuilee, että Perez ollut tukijoineen Alfa Romeoon yhteydessä ensi kauden kuskipaikasta. Vettel olisi näin ollen Strollin valinta Aston Martinille. Samalla taitaisi loppua Kimin ura.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
ESPN Mexico huhuilee, että Perez ollut tukijoineen Alfa Romeoon yhteydessä ensi kauden kuskipaikasta. Vettel olisi näin ollen Strollin valinta Aston Martinille. Samalla taitaisi loppua Kimin ura.
Tuskin Kimin ura siihen loppuu, jos ei itse halua lopettaa. Riippuu toki paljon siitä, miten Gio tällä kaudella suorittaa, mutta toistaiseksi Kimin kisavauhti on ollut edelleen selvästi parempaa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kai Kimi vielä mahtuisi, kun Perez tuo sponssirahaa talliin. Enemmän epäilen sitä, että Kimi ihan itse lopettaa. Olisi kuitenkin hieno nähdä häneltä vielä yksi täysi kausi ja toisaalta nähdä miten vauhti Pereziä vastaan riittää.
 

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuskin Kimin ura siihen loppuu, jos ei itse halua lopettaa. Riippuu toki paljon siitä, miten Gio tällä kaudella suorittaa, mutta toistaiseksi Kimin kisavauhti on ollut edelleen selvästi parempaa.
Alfalla toisen kuskin tosin taitaa sanella Ferrari ja sille paikalle Shwartzmann ja Schumacher tyrkyllä. Toki Haasilla Grosjeanin paikka tietysti auki, mutta Kimiä se ei varmaan kiinnosta, Pereziä toki mahdollisesti se voi kiinnostaakin.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kimi saattaa kyllä hyvinkin lopettaa tähän kauteen. Nythän on asiat olleet hyvin kun on saanut olla enemmän kotona, mutta jos talli vaihtuu niin tulisi taas varmasti reissupäiviä enemmän. Tietysti jos ajohaluja löytyy, löytyy se tallipaikkakin varmaan jostain. Olisi kiva nähdä Kimi jossain ensi vuoden autossa. Muuttuvathan ne aika radikaalisti ja voimasuhteet voivat olla ihan mitä tahansa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olisi kiva nähdä Kimi jossain ensi vuoden autossa. Muuttuvathan ne aika radikaalisti ja voimasuhteet voivat olla ihan mitä tahansa.
Se vaatisi jatkamista kaudelle 2022 jolloin uudet autot vasta tulee (korona).
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Henkilökohtaisesti uskon, että Kimin ura on paketissa tämän kauden jälkeen riippumatta siitä, mitä Perez tekee / on tekemättä. Kimille olisi tosiaan voinut olla motiivina jatkaa ensi kauteen jos uudet autot olisivat silloin tulleet radalle mutta nyt tuohon päämäärään onkin jo 1,5 kautta aikaa, joten en usko että enää jaksaa painaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ettei olis Red Bullille käynyt moka, että kuunnellaan liikaa tähtipoikaa eikä olla otettu huomioon Albonin ja Gaslyn toiveita. En mitenkään usko, että noi kaks on oikeesti samalla autolla niinpaljon hitaampia kuin Max. Ton auton on pakko olla rakennettu juuri varta vasten Maxille. Onhan se vaikeaa kakkoskuskin ajaa hyvin, kun ajat periaatteessa kokonaan toisen kaverin säädöillä. Jotain tällaista muistaakseni Gasly onkin väläytellyt mediassa. ”Auto ei vain sopinut minulle” tms.

Tosi vaikea uskoa tohon. Max Verstappen on F1:sten aika kiistatta kovin lahjakkuus sitten Lewis Hamiltonin, eikä ole sinänsä ihme että "b-sarjan" junnut eivät samaan pysty.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se vaatisi jatkamista kaudelle 2022 jolloin uudet autot vasta tulee (korona).

Ai niinpä olikin. Alunperinhän ne oli vissiin tarkoitus kaudelle 2021 tuoda, mutta tosiaan taisi siirtyä vuodella eteenpäin tuokin. Enpä tiedä onko Kimi enää kahden vuoden päästä ajelemassa, mutta elättelen toiveita että olisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös