Perussuomalaiset

  • 5 438 006
  • 43 758

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minulle on jäänyt epäselväksi se, mistä Huhtasaari vetelee nämä " Kommunismi tulee taas, oletko valmis?" -juttunsa? Onko siihen joku rationaalinen ja järkevä peruste, vai onko kyse kreationismin toisesta inkarnaatiosta, jossa Lenin on antikristus?

Jeesus tulee, oletko valmis vs. Lenin tulee, oletko valmis?
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Alla parin hyvinkin valistuneen (ja päivittyneen!) Timon mielipidettä Hankamäen kirjasta.

Valistuneita arvosteljoita he ovat nimenomaan siksi, että edustavat Hankamäen tavoin itsekin nationalistista älykkösiipeä. Tästä syystä he eivät ainakaan arvioi teosta järkyttymisen, tahallaan väärinymmärtämisen ja leimaamisen lähtökohdista. Eivätkä myöskään puoluepoliittisista paineista.

Jos joku ei halua lukea arvosteluja vain siksi, että edustaa itse ideologisesti jotain toista leiriä, niin todettakoon, että varsinkin Hännikäinen on hyvin kriittinen Hankamäen teosta kohtaan.

Timo Hännikäinen:
Mitä Hankamäki todella sanoi?
Hankamäen teoreettinen osuus on niin hyvin jäsennelty ja sisällöltään painava, että jäin odottamaan kirjasta kansallismielisen media- ja julkisuuskritiikin perusteosta. Kokonaisuus kuitenkin hajoaa nopeasti käsiin kirjan seuraaviin osioihin siirryttäessä. Kontrasti on jyrkkä: filosofiseksi tutkimukseksi nimetty kirja muuttuu rähjääväksi pamfletiksi. En pidä subjektiivisuutta, poleemisuutta tai kohtuuttomuuttakaan filosofille sopimattomana, mutta Hankamäki ei kykene onnistuneesti astumaan Nietzschen saappaisiin. Tautologinen raivoaminen ”vihervasemmiston” ja ”uustaistolaisuuden” kaltaisia epämääräisiä vihollisia vastaan käy nopeasti puuduttavaksi, ja lisäksi Hankamäki käyttää väsyneitä retorisia keinoja kuten suvaitsevaisuusopin vertaamista natsismiin. Hän ei osaa annostella aggressiotaan, ja muuttaa kirjansa sekavaksi henkilökohtaiseksi purkaukseksi, jossa iskuja jaellaan lukemattomille tahoille sokean vimman vallassa.
Lyhyesti sanottuna Totuus kiihottaa olisi vaatinut kunnollista kustannustoimittamista. Kirjasta olisi todennäköisesti saanut varsin hyvän poistamalla kokonaisuudesta vähintään puolet. Kohun synnyttyä Suomen Perustassa todennäköisesti tajuttiin, että kirja oli laskettu ulos pahasti keskeneräisenä, ja hätäratkaisuna vedettiin se pois levityksestä. Sen tulevaa kohtaloa voi vain arvailla. Tapaus on ajatuspajalle ikävä, koska sen aiemmat julkaisut ovat täyttäneet kaikki laatukriteerit ja kohentaneet epä-älylliseksi moititun puolueen uskottavuutta. Perusteellisella editoinnilla Hankamäen kirja olisi jatkanut samaa linjaa.


Timo Vihvavainen:
Filosofin vaikeudet
Hankamäki vyöryttää sellaisen määrän faktoja ja teräviä huomioita, että niiden kiistäminen olisi toivotonta. Niinpä ”kritiikki” onkin kohdistettu pariin varsin yhdentekevään poleemiseen heittoon, joiden totuusarvoa ei tietenkään ole tutkimuksella todennettu enempää kuin vääräksikään osoitettu.

Filosofille on joka tapauksessa sallittava myös poleeminen kielenkäyttö, muuten saamme filosofian sijasta lukea pelkkiä postilloja ja katekismuksia.​
Näin massiivisella tutkimuksella on ongelmansa. Siinä on liian monta kohtaa, että sitä voitaisiin missään lyhyessä kritiikissä edes pääpiirteittäin käsitellä ja kirjoittajan filosofiset lähtökohdat ovat sen verran kaukana siitä, mitä erilaiset muotipellet julistavat, että häntä on monien liian vaikea ymmärtää, vaikka tahtoisikin.

Suurin osa niistä, jotka tuon teoksen takia ovat avanneet suunsa, eivät myöskään tunne pienintäkään halua ymmärtää sitä. Täysin järjettömästi se leimataan amatöörimäiseksi ja perusteettomiin mutu-käsityksiin pohjautuvaksi mielipidekirjaksi. Tämä on helppohintainen ja epä-älyllinen kanta.

Pidän lähtökohtaisesti hieman yllättävänä ja mielenkiintoisena kuriositeettina, että näistä kahdesta arvioijasta juuri professori Vihavainen (joka siis omaa akateemisten parissa huomattavasti enemmän kunnioitusta kuin Timo Hännikäinen) suhtautuu selvästi myötämielisemmin Hankamäen teokseen.

Itsehän en ole kirjaa edelleenkään kokonaisuudessaan lukenut, mutta olen muiden kommenteista ymmärtänyt, että luku 11 on persujen kannalta se varsinainen ongelma, missä Hankamäki ajelee pahasti metsään. Sehän on ilmeisesti jo aiheenakin sellainen, mitä PS ja Suomen Perusta eivät Hankamäeltä mediakriittiseen tutkimukseen olleet tilanneet.

On toisaalta niinkin, että kun tilaa jukkahankamäkeä, niin saa jukkahankamäkeä. Julkaisun ja toimituksen suhteen aikamoista amatööripuuhastelua nimenomaan Suomen Perustalta (ja siten myös persuilta). Eli kyllä Hankamäen halu provsoida oli varmasti tiedossa jo tilausvaiheessa, mutta välillä sivuraiteille omiaan hössöttävää homotohtoria olisi pitänyt ymmärtää valvoa suuremmalla porukalla. Nythän on selvinnyt, että julkaisupäätöksen finaaliversion suhteen teki Marko Hamilo yksinään ja hänellä taas oli siihen oikeus.

En kuitenkaan ylläty, jos Hankamäki kaikesta huolimatta on PS-listoilla ehdolla kuntavaaleissa ja menee hänelle ilmaisella näkyvyydellä tällä kertaa läpikin. Hankamäen pitää toki silloin hyväksyä, että joutuu jankuttamaan loputtomiin filosofin yksityisajattelun ja puolueen linjan eroa. Puoluepolitiikassa ei voi olla edustajana samaan aikaan sekä vapaa filosofi että poliitikko.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaikka hevonen alkaa olemaan kaikesta lyömisestä jo kuollut, niin jos persuja ja vihreitä verrataan rationalisuus - tunnepitoisuus -akselilla niin on hyvä muistaa, että vihreiden kannattajat ovat keskimäärin kaikkein koulutetuimpia ja persujen vähiten koulutettuja. Ei ole olemassa yksiselitteistä tapaa järjestää ajatuksia tiettyyn janaan rationalisuuden mukaan, mutta asiantuntijoiden mukaan ilmastonmuutos on aikamme isoimpia haasteita, joten rationalista on taatusti yrittää sitä torjua. Toki maahanmuutto ja siirtolaisuus liittyvät jossain määrin samaan kysymykseen, mutta se on ehkä kuitenkin enemmän seurauksena kuin syyn hoitamista
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hännikäinen: "En pidä subjektiivisuutta, poleemisuutta tai kohtuuttomuuttakaan filosofille sopimattomana, mutta Hankamäki ei kykene onnistuneesti astumaan Nietzschen saappaisiin". Onnittelut, teille on myönnetty palkinto tittelillä "understatement of the year".

Vielä muutama ote tähän keissiin:

Jos ajatellaan julkaisua ennakko-odotusten perusteella, niin mitään kovin yllättävää ei ole tapahtunut; persujen puuhapaja tuotti tieteellisillä kriteereillä heikon paperin, jolla ei ole mitään koherenttia sanottavaan tutkimuskohteesta. Rivien välistä on luettavissa, että "tutkimuksen" tekijä ei argumentoi faktoihin nojaten, vaan projisoi vain omaa ääriajatteluaan tutkimuskohteeseen.

Hivenen yllättävää on ollut kuitenkin se, että puolue on ollut aivan tuuliajolla kriisiviestinnän ja poliittisen vastuun suhteen. Osaltaan tämä kuvastaa myös sitä, minkä tason puuhastelua perussuomalaisten puoluekoneistossa esiintyy. Voiko joku kuvitella, että SDP:n, kokoomuksen tai keskustan nimissä julkaistaisiin vastaavia papereita?

Siinä se ero piileekiin: muilla puolueilla on jonkinlaiset standardit sille, millaista toimintaa tuetaan. Kämmejä sattuu, mutta yleensä niistä opitaan jotain, tai ainakin myönnetään, että tuli tehtyjä virheitä. Perussuomalaisilla vedetään useimmiten uhriutumisvaihde päälle ja ryhdytään vastahyökkäykseen; asia käännetään niin, että taas meitä vainotaan, ja katsokaas nyt tuonne, ihan samanlaisia ne muutkin on.

Mielestäni on jokseenkin käsittämätöntä, että Hankamäen kaltaiselle toimijalle myönnetään minkäänlaista rahoitusta tai toimivaltaa. Krisiin välttämiseksi olisi riittänyt, että edes toinen näistä ehdoista olisi toteutunut: 1) joku olisi googlettanut Hankamäen ja arvioinut kriittisesti hänen akateemista uskottavuuttaan, tai 2) joku olisi seurannut vuoden kestänyttä projektia siinä määrin, että tunnistaisi edes ilmeisimmät virheet kustannusprosessissa.

Edellä mainittu ei kuitenkaan onnistu ilman niitä standardeja. Kun ei ole laatukriteereitä, kaikki menee läpi. Tuota Hankamäen "tutkimusta" tuskin hyväksyttäisiin edes yksittäisen yliopistokurssin esseenä.

Mitä sitten voidaan päätellä puolueen suhtautumisesta kriisiin? Sen, että ääriajattelu ja pseudotieteellinen kirjoittelu ovat ihan ok, kunhan niillä ei vain päädy suuren yleisön hampaisiin. Puoleen keskeiset toimijat (Halla-aho, Turkkila, Purra, Tavio) ovatkin jo ehtineet kommentoimaan, että tutkimus itsessään ei ole huono, mutta siihen on vain jäänyt muutamia kauneusvirheitä sekaan. Tämä siis julkaisusta, jossa viitataan toistuvasti omiin blogeihin, yksittäisiin lehtijuttuihin ja mielipidekirjoituksiin.

Puoluejohdolla oli mahdollisuus todeta, että pruju oli kauttaaltaan heikkotasoinen ja että puolue irtisanoutuu siitä kokonaisuudessaan. Olisi ollut mahdollista pyytää anteeksi ja luvata, että jatkossa julkaisutoimintaan kiinnitetään enemmän huomiota. Näin olisi toiminut mikä tahansa vakavastiotettava puolue.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Toki maahanmuutto ja siirtolaisuus liittyvät jossain määrin samaan kysymykseen, mutta se on ehkä kuitenkin enemmän seurauksena kuin syyn hoitamista
Onhan se tietysti noin, ja sitä on Halla-ahokin sanonut. Viesti onkin ollut lähinnä se, että Suomi ei voi vaikuttaa paljoakaan ilmastonmuutokseen, mutta sen seurauksiin voi.

Mitä tulee tuohon rationaalisuuskeskusteluun, niin ei vihreiltä sinänsä ole epärationaalista vastustaa ilmastonmuutosta, mutta keinot tuntuvat olevan välillä vähän epärationaalisia. Hyvänä esimerkkinä nyt ainakin suhtautuminen ydinvoimaan. Ei se niin kielteinen ole kuin joskus aikaisemmin, mutta ei se edelleenkään taida heidän ilmastonmuutoksen vastaiseen strategiaansa kuulua kovin keskeisesti.

Kyllähän sitten vastaavasti myös monilla persuilla suhtautuminen maahanmuuttoon on hyvin tunnepitoista.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Alla parin hyvinkin valistuneen (ja päivittyneen!) Timon mielipidettä Hankamäen kirjasta.

Valistuneita arvosteljoita he ovat nimenomaan siksi, että edustavat Hankamäen tavoin itsekin nationalistista älykkösiipeä. Tästä syystä he eivät ainakaan arvioi teosta järkyttymisen, tahallaan väärinymmärtämisen ja leimaamisen lähtökohdista. Eivätkä myöskään puoluepoliittisista paineista.

Okei. Timo "Hevosen kyrpä" Hännikäinen edustaa siis oikeiston älykkösiipeä. Mä en kommentoi tuota itse termiä mitenkään, mutta taidan oudosti taipua olemaan samaa mieltä. Ehkä hymyilemään hieman.
Eli sä olet löytänyt marginaalissa hiihtävän Sarastus-lehden päätoimittajan ja jätkän, joka on kirjoittanut kirjan " Mitä mieltä Suomessa saa olla: suvaitsevaisto vs. arvokonservatiivit" yhdessä Marko Hamilon kanssa ja onhan sitä Bäckmaninkin kanssa toimittu. Se, miksi nostan tämä erikseen esiin on juurikin se syy, että nämä kaverit liikkuvat marginaalissa. Jostain kumman syystä. Ja silloin ei ole kauhean vaikea arvata, miksi he ylistävät Hännikäisen "Vihervasemmisto nettikiusaa Hikipediassa ja JSN on ihan turha ja elitistinen jutska"-dadaa.
Mutta ei ole joo leimamisen näkökohtaa. Tosin oma корова taitaa olla ojassa aika lujaakin, mutta mitäs me niistä. Tässä on nyt ehdottomasti ne kaksi parasta tyyppiä arvioimaan tekstiä.
Kovin yllättävää, että tässä vaihtoehtomediakuplassa elävät ylistävät kiistatta teoksen antia, mutta kun se on silti mielipidepamfletti. Se, että kaveri resonoi samoilla häröillä ajatuspinnoilla ei tarkoita, että tutkimus olisi validi, tai edelleenkään tutkimus.

Hankamäki käyttää lähteitä läpi tekstin todella kitsaasti. Toki kun tekstissä mainitaan Platonin ajatus, niin siihen on asiaankuuluva viittaus kirjassa ja hyvä lähde. Kun Hankamäki kertoo omia mielipiteitään (jonka pitäisi olla tuon pihvi, eikä jonkun reippaasti yli 2000 vuotta sitten eläneen ajatukset), kuten että "media ei kerro kaikkea maahanmuutosta ja tiedeyhteisökin on puolueellista ja tunnepohjalla vetävää", puuttuu kaikki mahdolliset lähteet, tai sitten viitataan omiin blogiteksteihin.

Oikeastaan mä tiivistäisin koko Hankamäen tekstin seuraavanlaiseen muka-lainaukseen: "Valtamedia valehtelee aivan yhtä varmasti kuin hauki on kala [6]"
[6] Suomen Eläimet 3, s 48, jossa todetaan hauen todellakin olevan kala.

Siinä on sitä vastaansanomatonta faktojen pajoutta. Eli se varsinainen väite "Vihervasemmiston salaliitto", "Media valehtelee ja on puolueellinen", "Feministit pilaavat maailmaa" "kukaan ei anna, vaikka pojat on kivoja" on aina ihan omaa mutuilupaskaa ja sitten se varsinainen lähde on joku random-viittaus YK:n ihmisoikeuksiin tjsp.
Toi on kyllä ihan nokkela temppu. Samoin kuin epämääräiset viittaukset kirjoihin ilman sivunumeroita kun väitteet ovat vähän kärjistävämpiä ja tietty se oma blogi ja omat tekstit. Hankamäki on tehnyt tämän tutkimuksen yhteistyössä Hankamäen kanssa.

Tosiaan yksi tämän "tutkimuksen" pointeista on alussa luoda tasapuolinen harha siitä, että oikeat toimittajat yhtäläisyysmerkki "kansalaistoimittajat". Että siinä on jotenkin muka saman kolikon kaksi eri puolta. Ja että JSN:n ulkopuolella toiminta on ok, koska [insert tähän pitkä avautuminen siitä miten JSN on paska lafka]. Ja että valtamedia valehtelee, kun syyttää "vaihtoehtomedioita" valehtelusta. Ja että sekin on ikävää, että tarvitaan akkreditointeja eduskuntataloon pääsyyn, koska se on periaatteessa sensuuria.
Olisiko ilman JSN:n ohjeita toimiva journalisti hyvä verrata ilman korttia ajavaan rekkakuskiin? En tiedä. Mutta tuo on ihan naurettavaa - oikeasti.

Ja sitten tätä diibadaabaa puolustaa nämä muut rajapinnoilla liikkuvat pyromaanit. Samoin kuin olisi kiva tietää Hamilon varsinainen mielipide, että mitkä pointit ovat niin "timanttia"? Feministiosuus? Kansalaisjournalistiosuus? Hikipedia-kappale?
Lyhyesti siis tuo alun kehuttu 70 sivun pläjäys luo harhan siitä että keskenään bloggaava "oikea media valehtelee"-hörhö on ihan samalla viivalla kaikkien oikeiden mediatahojen kanssa, koska jokainen osaa enemmän tai vähemmän kirjoittaa sanoja pötköksi. Ja sitten mustamaalataan "mediaa" valehtelemisesta, vaikka nuo "kanslaistoimittajat" liikkuvat marginaalissa juuri koska faktat ja yleinen ongelma toimittajantyön tasossa. Ja perusteluna on se, että "jos kerran on totuus, on oltava myös valhe. Siispä!"
Ihan aukotonta.

Hankamäki itkee Uuden Suomen "blogisensuurista" ja kertoo koko Euroopan mediassa olevan salaliittoja, mutta ei tarjoa todisteita. Muutenkin ilo lukea veronmaksajien palkkatuella tehty raportti-itku, jossa vaaditaan että kaikkien pitää olla nettotuottajia maalleen. Gg.

Rasismi ei ole rasismin syy, niin kuin maahanmuuttokritiikinkään syy ei ole maahanmuuttokritiikki. Niiden molempien syyt ovat niiden ulkopuolella, eli kansallisvaltioihin tulvivassa maahanmuutossa, jota kantaväestöt eivät halua.... Newtonilaisen taivaanmekaniikan lakien mukaan voimalla on aina vastavoima, joka on yhtä suuri kuin se itse. Sen vuoksi yksinkertaisinkaan ihminen ei voisi toivoa samanaikaisesti monikulttuurista yhteiskuntaa ja ristiriidatonta sekä harmonista elämää. Valtamedia on luonut vaihtoehtomedian omalla sensuurinhalullaan .

Kiistämättä tuo alku oli huomattavasti selkeämpää tavaraa kuin teoksen loppu, mutta faktoja tuolla ei kyllä ihan kauheasti ole. Tai sitä oikeasti selkeää settiä myöskään. Hienoja sanoja tosin yhtä paljon kuin Deadwoodin dialogissa. Aihe vaan oli huomattavasti masentavampi.

Mutta pidetään me omat mielipideemme. Tuskin ne mihinkään muuttuu ja siksi mä kyseenalaistan omaa ajankäyttöäni nyt aika paljonkin.
Mä en tämän jälkeen jaksa enää kitistä yhdestä tutkimuksesta, joka ei ollutkaan tutkimus. Se, joka edusti hienosti mielipiteillään ja sisälsi ajatuksia, kunnes selvisi, ettei siinä ollut ajatuksia ja mielipiteetkään ei oikein edustanut. Muutenkin yksi täysin kenestäkään riippumaton tyyppi on tehnyt sillai hassusti ja ei voida mitenkään puoluetta syyttää. Nyt vaan kävi näin ja valtamedia on kateellinen, ihmiset on vihervasemmistoa ja muutenkin tässä vaan nostetaan tiettyjä juttuja tikunnokkaan, koska whaddabout Hesari. Sensuuri!

EDIT: typo ja tämä lisäys

Yksittäiset ihmiset perseilee. Mutta kuka on kantanut vastuun?
Ajatuspaja Perusta poisti pamfletin (heti kun väki oli ehtinyt selailla sitä läpi - kertoo todella paljon omasta oikoluvusta) ja on vajonnut mediahiljaisuuteen. Sitä ennen ehdittiin leimata Hankamäki "ulkopuoliseksi", vaikka jätkä oli ollut vuoden noilla duunissa palkkatuella vääntämässä tuota. Minun ymmärtääkseni ehtivät painaa ihan fyysisiä kappaleita ja nyt ne kaikki on vedetty 3vrk julkaisun jälkeen pois?
Lafkan edellinen puheenjohtaja pesi heti kätensä koko paskasta ja nykyinen epämääräisesti toteaa, että: "oli siellä ihan hyviä pointteja" sen jälkeen kun esitteli puhujan pressissä kertoen ettei ole oikeastaan tehnyt muuta kuin kiikuttanut tuon painoon.

Halla-aho pahoittelee naisvihamielistä näkökulmaa, mutta ei pyydä anteeksi, koska pyytää anteeksi vain omia tekemisiään. Fair enough, mutta nämä kahdet rattaat ja koko homman puolihuolimaton spinnaaminen "muutamaksi irralliseksi quoteksi, vaikka siellä oli hyviä mielipiteitä" on kyllä tosi perseestä mun mielestä.

Mutta kuten todettua - poteroissahan tässä ollaan jo valmiiksi. Lukematta timanttia.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Älykkääksi ja kuvankauniiksi kuvattu kansan suosima ääniharava pitää piilottaa ettei puoluekokous äänestä häntä johtoon?
Likaa fanattisuutta ja liian vähän asiapitoisuutta, jotta voisi pärjätä muiden puolueiden ykköstykkejä vastaan ja uskon Halla-ahonkin huomanneen tämän. Nämä evoluutioteorioiden sun muiden kieltämiset ovat vahingoittaneet mainetta.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Likaa fanattisuutta ja liian vähän asiapitoisuutta, jotta voisi pärjätä muiden puolueiden ykköstykkejä vastaan ja uskon Halla-ahonkin huomanneen tämän. Nämä evoluutioteorioiden sun muiden kieltämiset ovat vahingoittaneet mainetta.

Sivustajakatsojan silmin vaikuttaa, että puolueen ääniharavat eivät ole nousseet ääniharaviksi asiapitoisuudellaan vaan kiihkolla, tunteenpalolla, fanaattisuudella ja pelon lietsonnalla. Ja sitten kun nämä nousevat suosituiksi, niin heidät pitää puolueessa työntää sivuraiteelle etteivät vaaranna kannatusta. Sivustakatsoja vain mietii, että voiko tällainen loputtomasti toimia.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sivustajakatsojan silmin vaikuttaa, että puolueen ääniharavat eivät ole nousseet ääniharaviksi asiapitoisuudellaan vaan kiihkolla, tunteenpalolla, fanaattisuudella ja pelon lietsonnalla. Ja sitten kun nämä nousevat suosituiksi, niin heidät pitää puolueessa työntää sivuraiteelle etteivät vaaranna kannatusta. Sivustakatsoja vain mietii, että voiko tällainen loputtomasti toimia.
Jussi Halla-aho oli maan ääniharava ja on kaikkea muuta kuin fanaattinen melskaaja, kuten Huhtasaari. Omaan silmääni näyttää, että Purra on se, jolle pedataan puheenjohtajuutta, koska imago on vielä puhtoinen verrattuna juuri Huhtasaareen, joka vähän kyllä tyri omia mahdollisuuksiaan varapuheenjohtajana.

YLE:llä oli ihan hyvä juttu tästä viime loppukesästä: Petaako Jussi Halla-aho jo Riikka Purrasta seuraajaansa? Näkymätön kunnanvaltuutettu on noussut raketin lailla maahanmuuttokriittisten ykkösääneksi
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Taisin tässä ketjussa vuosi sitten viitata tähän Stillerin ohjelmaan, jossa Purra oli mukana:
En toki ole Purran kohderyhmää enkä kanna Jussin tapaan huolta kannatuksesta ja hallituskelpoisuudesta, mutta kyllähän Purrasta tuossa ohjelmassa kiihkoa ja tunteen paloa löytyy.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
on hyvä muistaa, että vihreiden kannattajat ovat keskimäärin kaikkein koulutetuimpia ja persujen vähiten koulutettuja
Tai niin ne asiat ainakin koetaan... Kansallisen vaalitutkimuskonsortion Suomalainen äänestäjä 2003-2019 käy ilmi vähän muuta, suosittelen tutustumaan. Tältä sivulta sen voi ladata. Vihreiden äänestäjät olivat eduskuntavaaleissa 2019 erittäin koulutettuja, mutta jäävät kakkoseksi RKP:lle. Kolmas on kokoomus, jolla on paljon korkeakoulutettuja äänestäjiä, mutta myös huomattavan paljon peruskoulun käyneitä: enemmän kuin mm. perussuomalaisilla. Tasaisesti kannatusta jokaisesta koulutusluokasta kristillisdemokraatit ja vasemmistoliitto. Keskustan kannatus on selvästi peruskoulun suorittaneisiin kallellaan, muttei niin pahasti SDP:n, joka vie kirkkaasti vähiten koulutettujen puolueen tittelin.

Entäs perussuomalaiset? Se on suurin puolue toisen asteen koulutuksen saaneiden keskuudessa. Korkeakoulutettuja on suunnilleen saman verran kuin peruskoulun käyneitäkin, joten tällä tavalla laskettuna voi sijoittaa keskikoriin vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien seuraksi. Korkeakoulutettuja äänestäjiä perussuomalaisilla on absoluuttisesti kolmanneksi eniten. Suhteessakin enemmän kuin keskustalla tai varsinkaan SDP:llä.

Suomalainen äänestäjä 2003–2019 on oikeusministeriön julkaisema ja vaalitutkimuskonsortion toteuttama raportti. Raportissa esitetään alustavaa tietoa vuoden 2019 eduskuntavaaleista sekä tarkastellaan äänestäjien käyttäytymisen ja asenteiden kehittymistä 2000-luvulla. Lehdistötiedote sekä raportti ovat saatavissa Vaalitutkimusportaalista.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eiköhän tämä juttu ole piste iin päälle siitä, ettei Perussuomalaisissa ole naisvihaa. Tietenkin vihervasemmistolaiset saavat itselleensä sellaista uskotella, jos ei argumenttejä muuten löydy Perussuomalaisia vastaan.
Tarkoitatko ettei Perussuomalaisissa ole systemaattista naisvihaa, Perussuomalaisten politiikoissa ei ole naisvihamielisiä edustajia, vai Perussuomalaisten äänestäjistä ei löydy naisvihamielisiä henkilöitä?
 

teppana

Jäsen
Tarkoitatko ettei Perussuomalaisissa ole systemaattista naisvihaa, Perussuomalaisten politiikoissa ei ole naisvihamielisiä edustajia, vai Perussuomalaisten äänestäjistä ei löydy naisvihamielisiä henkilöitä?

Eihän USA:ssakaan ole rasismia kun siellä on ollut musta mies presidenttinä. Duh! Pitikö tämäkin asia tulla sulle saksasta asti selvittämään?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jussi Halla-aho oli maan ääniharava ja on kaikkea muuta kuin fanaattinen melskaaja, kuten Huhtasaari.

Minusta Halla-aho on ollut alusta asti nimenomaan fanaattinen melskaaja, vaikka on osannut esittää asiansa näennäisen salonkikelpoisesti, eikä väittelyissä korota ääntään. Sisältöhän tämän fanaattisuuden asteen kai ratkaisee, eikä esiintymistyyli tai se, miten asiansa osaa paketoida?
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta Halla-aho on ollut alusta asti nimenomaan fanaattinen melskaaja, vaikka on osannut esittää asiansa näennäisen salonkikelpoisesti, eikä väittelyissä korota ääntään. Sisältöhän tämän fanaattisuuden asteen kai ratkaisee, eikä esiintymistyyli tai se, miten asiansa osaa paketoida?
Kyllä omasta mielestäni esiintyminen ja argumentaatiokin (tai näennäisargumentaatio) siihen kuuluvat. Halla-aho sivistyneenä (mikä näkyy myös esiintymisessä) pystyy viemään paljon paremmin äänestäjiä ns. sivistyspuolueilta kuin Huhtasaari pystyisi koskaan, uskon minä. Toki tämä vasta nähtäisiin siinä vaiheessa, kun Huhtasaari olisi puheenjohtajana.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minusta Halla-aho on ollut alusta asti nimenomaan fanaattinen melskaaja, vaikka on osannut esittää asiansa näennäisen salonkikelpoisesti, eikä väittelyissä korota ääntään. Sisältöhän tämän fanaattisuuden asteen kai ratkaisee, eikä esiintymistyyli tai se, miten asiansa osaa paketoida?

Täsmälleen näin. Halla-aho on nimenomaan vaarallisin fanaatikko kaikista koska hän saa rasismin, kyynisen ilkeyden ja yleisen vihamielisyyden vaikuttamaan ajattelevan ihmisen toiminnalta. Se, että hän ei konkreettisesti melskaa, ei millään lailla sulje pois pohjimmiltaan fanaattisia asenteita.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Tänään oli muuten taas PS:n tiedotustilaisuus. Puhujina puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja vpj-Riikka Purra. Suomen Perustaa tuolla edusti tällä kertaa Samuli Salminen, joka ei kyllä ole esiintyjä, mutta tilastonikkariksi hänet on aikanaan palkattukin. (Ja onhan siellä taas myös Putkosen spiikit.)

linkki uusimpaan "tuumaustuntiin" :

 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täsmälleen näin. Halla-aho on nimenomaan vaarallisin fanaatikko kaikista koska hän saa rasismin, kyynisen ilkeyden ja yleisen vihamielisyyden vaikuttavan ajattelevan ihmisen toiminnalta. Se, että hän ei konkreettisesti melskaa, ei millään lailla sulje pois pohjimmiltaan fanaattisia asenteita.
En tiedä otinko väärän sanavalinnan, mutta alkuperäinen tarkoitukseni oli ainoastaan ottaa kantaa, miksi Halla-aho haluaisi mieluummin Purran kuin Huhtasaaren persujen tulevaksi puheenjohtajaksi. Nähdäkseni Huhtasaari pilasi omia mahdollisuuksiaan ollessaan varapuheenjohtajana.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En tiedä otinko väärän sanavalinnan, mutta alkuperäinen tarkoitukseni oli ainoastaan ottaa kantaa, miksi Halla-aho haluaisi mieluummin Purran kuin Huhtasaaren persujen tulevaksi puheenjohtajaksi. Nähdäkseni Huhtasaari pilasi omia mahdollisuuksiaan ollessaan varapuheenjohtajana.

Niin, jos otetaan tuo näkökulma, olet tietysti oikeassa. Huhtasaarella on puolueessa omat kannattajansa, mutta puolueen yleisemmän suosion ja uskottavuuden kannalta Huhtasaari pj:nä olisi aika karmea skenario.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös