Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 381 654
  • 66 968

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ai saatana, jos vielä joskus pääsisi tilanteeseen jossa nimimerkki Punamusta on nyt. Koko musiikin maailma avautuu edessä, ja sinne kimppuun voi hyökätä ihan valmistautumattomana. Toivottavasti nimimerkki hyppää hyvän päälle, eikä tuhlaa aikaansa selvittämällä että räppi on perseestä.

No kuitenkin. Kun mie kiinnostuin musiikista, vuosi oli ehkä 1978 ja mie viisi vee, niin vanhempien levyhyllyssä oli Piirpaukkeen eka, Beatlesin Revolver, Tapani Kansan Kesän Lapsi, Moody Bluesin Seventh Sojourn, joku Demis Roussosin levy, Freemanin eka jossa on Ajetaan tandemilla ja joku Elviksen kokoelma. Nää kaikki oli mutsin, isää ei musiikki kiinnostanut. Se joskus sanoi että tunnistaa kaksi musiikkikappaletta, joista toinen on Porilaisten marssi ja toinen ei ole.

Helevetti miten paljon maailmassa on hienoa musiikkia. Mitä enemmän opit, huomaat että sitä vähemmän loppujen lopuksi tiedät. Minun matkani alkoi Duran Duranista ja Hassisen Koneesta, mutta se on vienyt jostain Muddy Watersin kautta Afrikkaan. Helevetti mitä sieltä löytää, Afrikka on musiikin aarreaitta...
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Simon LeBon.

Tiedätte kyllä. Duran Duranin laulaja. Junnuille tiedoksi, että Duran Duran oli 80-luvun alussa sangen suosittu brittiläinen poporkesteri, joka teki biisinsä itse ja esitti ne itse, ja silti nousi suosituksi maailmalla teinityttöjen ansiosta. No, minkäs ne jätkät sille voi että ovat komeita.

Bond- tunnarin jälkeen Duranien ura meni alaspäin. Ketään ei kiinnostanut, vaikka bändi väsäsi loistavat biisit Come Undone ja Ordinary World. No, ehkä Ilkka Alankoa ja Koistista kiinnosti, niin ilmiselvästi ne veti jälkimmäisen intron omaan Luotsiveneeseensä.

Nyt tällä vuosituhannella Duran Duran on tehnyt kaksi loistavaa levyä. Ensimmäisen jopa alkuperäiskokoonpanossa, Andy Taylor kitarassa. Astronaut ja All You Need Is Now. Ihan saatanan hienoa popmusiikkia.

Simon Le Bon? Onpahan vaan ihan vitun hyvä laulaja. Aina kun kuulee Simonin äänen, tietää kuka se on. Ja mieli vie huvijahdeille, tropiikkiin, kokaiiniin, valkoisiin pukuihin, supermalleihin, samppanjaan...

Kattokaa nyt ite. Vittu maailman paras bändi.


Kyllä, oli ainakin alkuvuosinaan huikea bändi. Mun ekoja livekeikkojani tais olla joskus vuonna -82 tai -83 Duran Duran Turun konserttitalolla. Hieno meininki. Komeat pojat toivat paikalle myös kauniita tyttöjä, joita tosin sillon ei uskaltanu ku tuijotella hyvän etäisyyden päästä. Tohon aikaan musavideotkin oli tosiaan musavideoita ja Duraneilla oli aika kuumottavia mimmejä videoillaan. Girls on Film oli silkkaa pehmopornoa, eikä tollasia nykyisellä Me too - aikakaudella sais enää tehdäkään. Pari ekaa levyä olivat tosi hyviä ja useimmat noista biiseistä ovat edelleen soittolistallani. Kolmas levy ei enää ollut niin mun makuun, mutta vuosien varrella olen bändiä aina välillä vähän seuraillut. Pidän kyllä Bond-tunnaristakin.

Just muuten lähiaikoina tuli, olisko ollu Yle Femmalta, dokumentti Duran Duranista. Näin sen vain osittain, mutta eiköhän toi Areenasta vielä löydy. Todella uskomaton bändin suosio sillon joskus kasarilla on ollu.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Katsoin äsken Youtubesta peräjälkeen Kygon Carry On (jossa Rita Ora on laulajan roolissa) sekä perään naisen lähes tulkoon ensimmäisen sinkun This Is How We Do (Party) yli seitsemän vuoden takaa. Onhan tuolla mimmillä ollut aina karismaa ja mahtava ääni mutta hassu katsoa kuinka parikymppisestä biletytöstä kasvoi oikeasti fiksu, hyvää musaa tekevä aikuinen nainen jonka uutta tuotantoa kuuntelee nykyisin erittäin mielellään. Kai se on sitä ihmisenä ja artistina kasvamista.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Viimeinkin ollaan asiassa. Duran Duran oli ja on ikuisesti loistava yhtye, Simon Le Bon loistava laulaja. Ai miltä vuosikymmeneltä taas paras löytyy? Kyllä te tiedätte.

80-luku oli huonoimmillaankin aivan loistavaa aikaa, tarkoitan nyt sitä Tshernobyliä ja Modern Talkingia. Jos Modern Talking olisi nyt, se veisi kaikki naiset. Onko muuten niin, että pojat vielä joskus esiintyvät? Täytyy tutkia ja laittaa levy soimaan.

Missä olit kun kuulit Welcome to the Junglen ensi kerran? Minä olin lintsaamassa yhdellä Kimpellä.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Tajusin että täällä on puhuttu jo ties miten monen viestin voimin eri wanhan ajan artisteista ja bändeistä ja sitten minä heitin vaan ihan kasuaalisti väliin eräästä nykysukupolven naisartistista tekemäni havainnon. Noh, ainakin aihe oli sama eli musiikki!
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Mitäs pienistä hei, ystävä hyvä. Kirjoitetaan vaan ja ollaan kuin aina ennenkin: rennosti ja ystävällisesti. Kiva sunnuntai menossa Jatkoajan keskustelupalstalla. Diggaan.
Juu ei kait tässä, ihan jees sunnuntaifiilis kun kerrankin sain tän päivän vapaaksi. Hitto vie vaan kun jäi nuo unet taas jokseenkin vajaiksi kun heräsin jossain aamukuuden jälkeen Razorin huutoon, kun Khudobin oli just tehnyt aivan uskomattoman torjunnan. Muutamaa tuntia myöhemmin koitin nukahtaa vielä uudelleen mutta sekin yritys kusi alkuunsa, kun heräsin alle parin tunnin päästä nälkään kun en ollut jaksanut ennen nukahtamistani käydä aamupalalla...
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Meikä meni puol kuudelta nukkumaan ja heräsin joskus... ööh, osapuilleen varmaan klo 11, vähän sen jälkeen. Oot muuten kirjoittanut hienoja sanoja runoketjuun. Hyvää duunia, jätkä.
Oon kirjoittanut viime kuukausina itseasiassa aktiivisemmin kuin koskaan aikaisemmin. Elokuun lopun ja syyskuun puolenvälin kohdalla pidin tosiaan sen aika lailla noin kolmen viikon tauon, jolloin ei vain tullut mitään mieleen. Jos otetaan timestampiksi tuo syyskuun 13, jolloin kiinnostuin tästä työpaikallani työskentelevästä naisesta, on kirjoituksia syntynyt tuosta eteenpäin 74 päivän aikana yhteensä 45. Enintään puolet näistä on käsitellyt fiilareitani häntä kohtaan, mutta toinen puolet on ollut sitten aika lailla kaikkea muuta sekalaista elämänpohdintaa, kuten tuo runoketjuun tänään droppaamani tuotos. Joukossa on tosiaan runoja, tuo yksi "biisi", muutama puhdas itselle avautuminen/asiakirjoitus, pari mietelausetta sekä jokunen motivaattorina toimiva lyhempi teksti.

Tuosta Dallasin voitosta vielä, niin Seguin saattoi ratkaista voiton rankkarillaan, mutta se todellinen sankari oli tänään Anton Khudobin huikeine torjuntoineen. Eikä Lehnerkään (rankkareita lukuunottamatta) huono ollut vaan päinvastoin. Melkoinen maalivahtien kaksintaisto nähtiin tänään Big D:ssä!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Paljon sä jaksat kyllä tuottaa sanoja. Hienoo duunia. Siellä päin päässyt pää sauhuamaan kunnolla. Täällä on ollut hieman hiljaisempaa, mutta homma jatkuu vaihtelevista viikoista huolimatta.
No siis mähän teen tätä koko ajan ja olen tehnyt ihan aina. Siis tuotan sanoja. Ainut ero nykyisin on että oikeasti kirjoitan noita mietteitäni ylös ja se on auttanut mua suuresti ymmärtämään enemmän omaa itseäni ja kuka olen.

Mitä tulee Oilersiin niin totta vie, saattaisi olla rankat ajat öljykaupungissa edessä jos sekä McJesus että Draisaitl joutuisivat saikulle samanaikaisesti.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Se on komiaa se. Meinaa lyriikkaa ei ole koskaan liikaa. Meikä ei ota inspiraatiota niinkään omasta elämästään tai ihastuksista, vaan ottamalla esimerkkiä suosikkibändeistä. Hyödynnän aiheita tietysti omasta takaa. Haluan keksiä kaiken itse.
Hah, no tässä meidän luonteemme varmasti sitten eniten poikkeavatkin. Itse jotenkin aina pyrkinyt itse olemaan se esimerkki, nuorempana varmaan lähinnä pikkusiskolleni mutta nykyisin käytännössä kaikille niille ihmisille mun elämässä jotka käyvät elämässään läpi samaa tuskien taivalta josta itse aikanaan nousin ja tulin täksi kuka olen tänään.

Toinen syy tähän on varmaan siinäkin, että olen varsin itsenäinen ajattelija, joten en ole koskaan seurannut kenenkään esimerkkiä ja yrittänyt aina jotenkin erottua omana itsenäni mieluummin kuin sopeutua ja mennä massan mukana. En mä esimerkiksi välitä siitäkään pätkän vertaa mitä mulle täysin tuntemattomat ihmiset minun lempibändeistä ajattelee. Jos tykkävät, cool. Jos inhoavat ja oksentavat korvansa pihalle niin sekin on ihan cool, koska se on mun musaa ja tiedän kuitenkin jo sellaisiakin ihmisiä, joiden kanssa ainakin osittain jaan saman musamaun.

Tuo etten välitä seurata esimerkkiä, niin lapsenahan tuo tuotti mulle kosolti oppimisvaikeuksia, kun en aina osannut tai halunnut kuunnella vanhempiani kun mulle sanottiin että "älä tee näin". Mutta onneksi teini-ikä ja sittemmin aikuistuminen opettivat että joskus niitä läheisten neuvoja on jopa ihan syytä kuunnella.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Kiitti jätkä. Kuuntelenpa tätä aikani kuluksi.


Ymmärrän. Minulla ja oikeastaan kaikilla ystävilläni on elämä loppujen lopuksi tarpeeksi hyvin kuosissa, jotta tarvitsisi pyrkiä näyttämään toiselle esimerkkiä pohjalta nousemisesta. Oikeastaan käytin ihan alkuvaiheessa inspiraationa juuri omaa elämääni, joka tuntui välillä kurjalta. Siksi tein rohkaisevia ja kehnoista ajoista kertovia sanoja, koska ajatusvirrat siirtyivät ahertamisen aikana paperille. Sittemmin olen muuttanut tyyliäni ja alkanut välittää enemmän pirteiden sanojen tekemisestä, sillä useimmat suosikkini kirjoittavat juuri sellaisia sanoja.
Ihan tosissaan jos puhutaan, niin ei sillä ole mitään väliä mistä sen inspiraation kirjoittamiseen saa. Onhan se hienoa, että nuorella kaverilla jollainen sinäkin olet, on aitoja omakohtaisia idoleita rock-maailmasta, joiden laatutuotannosta ottaa esimerkkiä omaan luovaan kirjoittelemiseen.

Itse olen perusluonteeltani positiivinen ja iloinen persoona, joten synkkiä kirjoituksia minun näppikseltä harvoin tulee. Nekin, joissa käsittelen itselleni vaikeita fiiliksiä, pyrin kääntämään jotenkin positiivisiksi ja toiveikkaiksi. Silleen että runon alussa kerron surusta ja tuskasta mutta että päätös olisi vähintään positiivissävytteinen ja suuntaisi kohti parempaa huomista. Koska sillä periaatteella minä nykyisin elämää elän. Että niinä vaikeimpinakin päivinä mietin, että tämä on vain ohimenevä fiilis kun en ole täysin oma itseni.

Sulla on hieno asenne musiikkiin, mistä on annettava peukkua. Meikästä on muodostunut nuorena aikuisena samanlainen omaa polkuaan kulkeva kaveri. Tykkään erottua nykyisin massasta. Asia ei ollut siten vielä muutama vuosi sitten. Elämä oli toki tuolloinkin mielekästä, mutta oon vaan iloinen siitä, että nykyisin uskallan tehdä ihan omia juttuja enkä pelkästään hyppää valtavirran mukaan.

Oot hieno kaveri, Smitty.
Musta ei ole niinkään muodostunut oman polun kulkijaa vaan se on ollut mulle syntymästä asti jollain tapaa ainut oikea tie ja koen, että mun elämän tarkoitus on toteuttaa juuri sitä mun omaa juttua missä ikinä kuljenkin, eikä niinkään miettiä liikaa, miten joku muu on tehnyt tämän aiemmin. Olen vain oma itsenäinen itseni ja niille oikeille ihmisille mun elämässä se on tähän asti riittänyt ja varmasti tulee riittämään vastaisuudessakin.

Mutta kyllähän itsellänikin pahin este itseni toteuttamiselle oli pitkään se pelko siitä, mitä muut ajattelisivat jos näkisivät joskus todellisen minäni. Mä osaan olla aika leiskuva persoona, niin lapsena en oikein uskaltanut tehdä itsestäni koulussa mitään numeroa ja varmasti siksi tulinkin niin rajusti kiusatuksi kun pysyin hiljaa silloinkin kuin teki mieli sanoa oma mielipiteeni johonkin ja kun tuntui myös että mitä tahansa sanoinkin, se ei ole oikein. Mutta ei muiden mielipiteitä sinusta kannata ajatella. Jos olet omana aitona itsenäsi joillekin liikaa, niin sellaiset ihmiset saa ja pitää jättää omaan arvoonsa.

Kiitos mukavista sanoista!
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Olen taas tänään ollut ja olen lähipäivinä yhden lempipuuhani parissa. Eli kehittelemässä ja ideoimassa visailuita pikkujouluihin. Visailut ovat luultavammin perusidealtaan tietokilpailuita eri formaateissaan ja koska pikkujoulut on itsenäisyyspäivänä niin visailut olen ajatellut olevan joulu- ja Suomi- teemalla.

Nyt pitäisikin sitten keksiä ensin muutama, varmaan korkeintaan viisi erilaista kilpailu- tehtäväformaattia ja sitten sen jälkeen keksiä niihin kysymykset ja vastaukset. Perinteiset vaihtoehtokysymykset ja vihjevisat toimivat varmaan varmasti aina mutta voisihan sitä kokeilla joitakin muitakin visoja.

Sellainen tv-ohjelma oli mukava aikoinaan kuin Onnenruudut. Ainakin. Olenkin miettinyt miten tuollaisen formaatin saisi edes jollain tasolla toteutettua kotioloissa? Fläppitaulu on kyllä käytössä joten siihen voisi mahdollisesti piirtää ruudukon ja sinne sanoja. Visailijat saisivat sitten poimia ruudukosta johonkin tiettyyn joukkoon kuuluvia sanoja. Kuten vaikkapa -95 jääkiekon maailmanmestareita. Ruudukossa olisi vaikka 8 maailmanmestaria ja 8 pelaajaa jotka eivät ole maailmanmestareita. Vaikka pisteen saisi jokaisesta oikeasta poiminnasta.

Sitten en tiedä toimisiko sellainen visailu myös missä olisi annettu jo valmiiksi oikeita vastauksia ja myös oikeita kysymyksiä mutta näitä olisi kasa ja se kasa olisi ihan sekaisin. Pitäisi osata yhdistää oikea vastaus oikeaan kysymykseen.

No joo, tässä näitä minun ideoitani tällä hetkellä visailuiksi. Viime vuoden pikkujouluista jäi hieman paska maku suuhun kun yksi ohjelmanumero ei toiminutkaan parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt olisi hyvä panostaa samalla ehkä siihen että visailut toimivat varmemmin.

Se on muuten tasan kuukausi enää jouluaattoon. Hiljalleen sitä joulua voisi muutenkin jo alkaa miettimään enenevässä määrin. Minä tykkään kyllä joulusta paljon ja minua ilahdutti tänään se kun isä on jo hieman muuttanut mielipidettään tämän vuoden joulusta. Kesällä oli sitä mieltä ehdottomasti että se on välijoulu mutta tänään pisti äsken viestiä että joulua voi viettää mutta pienemmällä budjetilla.

Minähän olen leiponut paljon aiempina jouluina mutta tänä vuonna en varmaan leivo ainakaan niin paljoa. Sitä ei varmaan edes jaksakaan leipoa niin paljoa kun käy arkisin töissä. Ja viikonloppuisin tulee tuutin täydeltä urheilua.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Ajattelin vaan jakaa teille myös, että en ymmärrä lähes sanaakaan espanjaa, mutta Residente, tuo yksi Puerto Ricon lahjoista maailmalle, kuulostaa kyllä kivalta. Sillä on sellainen universaali "haista sinäkin paska"-intonaatio, joka kuulostaa varsinkin Uuden Mantereen espanjassa todella mukavalta.

Aluksi Residentte tuli netissä minua vastaan Hamilton-musikaalin remiksissä (Youtube) tässä muutama vuosi sitten. Kuuntelin hitusen muuta tuotantoa, mutta se jäi vähän siihen sitten.
Myöhemmin jossain kaveri hypetti Calle 13-bändiä (YouTube), jossa velipuolet tekevät musaa keskenään. Toinen tuottaa ja toinen sylkee. Kiva ajatus oli se, mutta en sitten kauheasti jaksanut tutustua.

Sitten tässä pari kuukautta sitten Residente tuli vastaan YouTubessa Jimmy Fallonin esiintyjänä. Missasin kaiken silloisen mediahypetyksen (että Suomi mainittu!) ja yllätyin aika tavalla, että nuohan solkkaa tuossa introssa meidän omaa peräkylän venäjää! Tässä linkki Bellacoso-biisiin, valitettavasti Facebookin puolelle. Youtubesta tuo live-veto katosi jostain syystä, vaikka se alunperin taisi olla Fallonin omalla kanavalla. Tiedä näistä sitten. Ehkä olen EVO.
Mutta Ievan Polkka toimii kyllä todella hyvin tässä alussa.

On soinut kyllä päässä todella paljon tämä Bellacoson live-veto ja ajattelin jakaa siksi sen myös tähän. Koska asia on mikä tahansa. Että onhan siinä ihmisellä hieno ääni.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Joko nyt se parinvaihto kohta? Vaikuttaa, että nuo kaksi viihtyisivät yhdessä mainiosti, ja me voitaisiin keksiä siksi aikaa jotain tekemistä.
Sanovatten ettei vaihtamalla parane... Pitäydyn tässä valinnassa kun se kuitenkin on hyvä vaihtoehto.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Naapurissani asuu jonkun vaimo, ei ole nimensä Timo eikä Raimo. Vaan on nimensä Saija taikka Maija, ei liene hän yhdenkään lapsistaan faija. Tarjosi hän mulle kahvia ja keksiä, ei jostain syystä vongannut hän multa seksiä. Mahtoikohan keksinsä palan avaruutta sisältää, kun nyt totaalisesti sekoaa mun pää. Titityy titityy.
T. Herkkä runopoika
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Naapurissani asuu jonkun vaimo, ei ole nimensä Timo eikä Raimo. Vaan on nimensä Saija taikka Maija, ei liene hän yhdenkään lapsistaan faija. Tarjosi hän mulle kahvia ja keksiä, ei jostain syystä vongannut hän multa seksiä. Mahtoikohan keksinsä palan avaruutta sisältää, kun nyt totaalisesti sekoaa mun pää. Titityy titityy.
T. Herkkä runopoika

Osta vaikka mönkijä. Tai joku motskari.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Naapurissani asuu jonkun vaimo, ei ole nimensä Timo eikä Raimo. Vaan on nimensä Saija taikka Maija, ei liene hän yhdenkään lapsistaan faija. Tarjosi hän mulle kahvia ja keksiä, ei jostain syystä vongannut hän multa seksiä. Mahtoikohan keksinsä palan avaruutta sisältää, kun nyt totaalisesti sekoaa mun pää. Titityy titityy.
T. Herkkä runopoika

Osta auto, joka on tyyliltään mauton. Muista sitä välillä myös tankkaa ja muista elämä, voi olla vällllä myös rankkaa. Mut ihan varmasti muija tahtoo olla sun kaa, nyt piilotteli varmaan vain menkkaa... Haluuks tätä runoa vielä joku jatkaa, muijista viis, me rakastamme vain lätkää!

Ei tule aikoihin täällä nyt täyspitkiä työviikkoja. Viime viikon maanantai meni tähystyksessä, tänään olen pois töistä surkeasti nukutun yön seurauksena ja ensi viikon perjantaina on itsenäisyyspäivä.

No ei varmasti ollut tänään tarkoitus olla pois töistä vapaapäivän toivossa vaan kun huonosti nukkuminen vain jatkui viime yönä ja oikeastaan tuli tuossa asiassa vastaan vieläpä se tulivuoren huippu eli nukuin viime yönä maksimissaan kolme tuntia.

Tässä on nyt huonosti nukkumista jatkunut viikon verran joten yritän tänään hakeutua lääkärin juttusille.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Tua ylhäällä uutisissa on otsikko "Blues-puolustaja Bortuzzolle... jne." Mun pitää oikeen fokustaa öögani siihen tekstiin että näen sen sisällön. Muuten siinä lukee selkeesti vain "Brazzers".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös