Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 096 338
  • 4 093

JPL

Jäsen
Ei ole kyllä järkeä arvostella Kärppiä vielä viikonloppunakaan. Kärpät julkaisee vielä 3-5 kärkipelaajan sopimusta, joten arviointien aika on vasta kun edes pari noista on julkaistu.

Samoinhan muutkin voi vielä vahvistua. Toki Kärppien tilanne on keskimäärin muita joukkueita heikompi, kun joukkueesta puuttuu useita avainpelaajia. Kärpät kait etsii 2 laituria ja 1 maalivahtia enää. Tuskin sinne viittä pelaajaa tulee ainakaan ennen kauden alkua. Voi hyvin olla, että tulee vain 1.

Annahan @Ruuhkis näppiksen laulaa vain.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
!!!!HUOMIO!!!!

Pelaajille on annettu arvosana kaavaillun roolinmukaisesti, joita olen pyrkinyt selvittämään joukkueiden keskusteluista. Eli numero/pelaaja ei tarkoita pelaajien olevan tasoltaan samoja.


Pelaajien arvosanojen arvostelu asteikko.

0 - Ei käyttöä liigatasolla.
1 - Heikko liigatason pelaaja.
2 - Alemman keskitason pelaaja/täysi arpa vielä.
3 - Ylemmän keskitason pelaaja/todennäköisesti hyvä pelaaja liigatasolle.
4 - Hyvä/erinomainen liigatason pelaaja omassa roolissaan/potentiaalia nousta KV-tason pelaajaksi.
5 - Liigan eliittiä ja ehdotonta kärkeä.
6 - Liigan paras omalla pelipaikallaan. (1kpl/pelipaikka)



Pelicans

Arvosana: 19.69
Valmennus: 4 x 1.5 =6
Puolustuksen arvosana: 2.58 x 1.25 = 3.22
Keskikaista: 3.75
Laitahyökkääjät: 3.62
Maalivahdit: 3


Otto Nieminen - Aleksi Mustonen - Juhamatti Aaltonen
Jonatan Tanus - Hannes Björninen - Jesse Mankinen
Severi Lahtinen - Janos Hari - Jesse Ylönen
Frank Gymer - Artturi Toivola - Antti Tyrväinen

Casimir Jürgens - Santtu Kinnunen
Topi Jaakola - Matteo Pietroniro
Miihkali Teppo - Jarkko Pynnönen

Atte Tolvanen
Jasper Patrikainen


Valmennus.

Huikean debyyttikauden vetänyt Nieminen nosti osakkeitaan tulevaisuuden valmentajana kertaheitolla, kun luotsasi Pelicansin aina kolmanneksi saakka runkosarjassa. Vaikka pudotuspelit päättyivätkin IFK:ta vastaan, niin kausi oli silti kaikinpuolin ehdottomasti erittäin onnistunut, jopa selkeästi yli odotusten. Niemisen ehdottomat vahvuudet olivat potentiaalin kaivaminen pelaajista irti sekä kokeneistakin konkareistakin uuden vaihteen löytäminen. Pidän Niemistä ehdottomana kärkenä, kun ruvetaan valmentajia rankkaamaan. Tietenkin aina on olemassa hyvän debyytin jälkeinen taantuma (Lehterä, Pennanen) mahdollinen ja se jääkin tulevan kauden kysymysmerkiksi. Näytöt ovat jokatapauksessa niin kovat, että Nieminen lähtee kauteen yhtenä parhaimpana Liiga valmentajana. Joukkueesta löytyy nuoruutta ja potentiaalia, mistä voidaan jälleen ryhtyä kaivamaan uusia Kaskeja joukkueeseen. Nieminen ei vielä ole Liigan paras valmentaja, mutta on kokoajan sinne nousemassa. Keltanokka joka näytti suuruutensa, kun joukkue putosi.

Puolustajat.

Timanttisesta puolustuksesta lähti kaksi ehdotonta kärkeä pois, kun Kousa matkasin Helsinkiin ja Kaski lähtee koittamaan läpimurtoa Detroitin paitaan. Lovi on todella suuri täytettäväksi, mutta Niemisen alaisuuteen uudeksi projektipelaajaksi on hankittu nuori, kovia tehoja USHL:ssä takonut Pietroniro. Harppaus on auttamatta suuri miesten peleihin, mutta muuan Eeli Tolvanenkin onnistui erinomaisesti hypättyään kyseisestä sarjasta suoraan KHL-Jokereiden kokoonpanoon. Pietroniro onkin hyvä pelaaja vertailuun Jukurien Jakovenkoon ja vaikka taso onkin arvoitus kummankin osalta, niin potentiaalia lyödä suuresti läpi on mielestäni kokoajan ilmassa. Suuret kysymysmerkit ja katseet kohdistuvatkin Lahdessa ehdottomasti Topi Jaakolaan. Kunnossa ollessaan vuoden 2011 maailmanmestari on takuuvarmasti koko Liigan parhaimpia puolustajia, mutta viimekauden pelaamattomuus loukkaantumisen takia laskee arvosanaa erittäin paljon. Mitään takeita ei ole pelikunnosta mielestäni ole, vaikka tiedotteessa olisi sanottu mitä ja riski saattaa hyvinkin olla erittäin positiivinen taikka suuri menetys. Jokatapauksessa puolustus ei viimekauden lopun tasoa ole millään, vaikka toisin ei se kauden alussakaan lainkaan niin hyvältä vaikuttanut, mitä se loppujaan oli. Uusien hankintojen taustalla on ehkä hieman tyyntynyt, mutta ehdoton huippupakki Jurgens sekä upeasti pelannut Kinnunen. Mikäli läpimurrot joukkueessa jatkuvat on Kinnusen nimi syytä laittaa kirkkoyhteisön muistiin.


Jürgens 4
Kinnunen 2.5
Jaakola 2
Pietroniro 2.5
Teppo 2.5
Pynnönen 2

Keskikaista.

Hyökkäys on Pelicansin ehdottomasti suurin vahvuus ja sitä se on myös keskikaistalla. Kärki on Mustosen sekä kapteeni Björnisen johdolla erittäin kova ja taustallakin on Liigan paluumuuttaja, EBEL:n pistepörssin voittaja Janos Hari. Nuori Toivola pelasi niin hyvin, että pelaavasta kokoonpanosta tiputtaminen olisi vääryys. Nelikko on niin taitava ja ratkaisuvalmis, että heikkouksia on vaikea löytää.

*Mustonen 4
*Björninen 4.5
Hari 3.5
Toivola 3

Laitahyökkääjät.

Laaja, hyvä, taitava, nopea ja laaja. Siinä on sanat mitkä kuvaavat Pelicans laitureita. Laajuudesta kertoo paljon, kun rosterin ulkopuolelle on lähtökohtaisesti jättää Vartiaisen sekä Saarelaisen kaltaiset nimet. Loppukaudesta Lahteen palannut Aaltonen johtaa laiturien kermaa ja tehokkaasti osunut laituri näytti jälleen kuuluvansa Liigaan elittiin. Turusta kaapattu Nieminen on varsinainen ryöstö Lahtelaisilta ja yllättävän tehokas maalinedustalla. Viimeistään nyt iskee itsensä tähtiin. Tanus on sitä potentiaalia, jonka Niemisen on nyt kaivetteva esiin ja lunastaa kaikki puhtaalta maalintekijältä. Uusi hankinta Gymer saapuu Kuopiosta ja mielestäni oli yksi KalPan parhaista pelaajista, vaikka tulosta ei tullutkaan. Yllättävä seuravalinta, mutta uskon Niemisen Pelicans olleen erittäin houkutteleva vaihtoehto. Laiturit ovat kuitenkin Pelicansilla erittäin kovaa valuuttaa, kun tulosyksikön ulkopuolella on äärimmäisen kovaotteinen Tyrväinen, läpimurtonsa tehnyt todella kauniisti luisteleva Ylönen sekä Mankinen. Laitahyökkäysosasto on ennakkoon erittäin kova ja saattaa kauden mittaa kasvaa koko Liigan parhaaksi. Tasonsa näyttäneiden tähtien kanssa pelaa huomattava määrä potentiaalia ja vastustaja kuin vastustaja tulee olemaan nesteessä luisteluvoimaisen sekä taitavan Pelicans miehistön kanssa.

*Nieminen 3.5
*Aaltonen 5
*Tanus 2.5
*Mankinen 4.5
Lahtinen 3
Ylönen 4
Gymer 2.5
Tyrväinen 4

Maalivahdit.

Lahdessa odotetaan ja pidetään Skarekin paluuta varmana, mikä onkin täysin ymmärrettävää. Tolvanen-Skarek tandemi on Liigaan erittäin hyvä ja kaksi nuorta, mahdollisesti tulevaa NHL-vahtia ei jokapäiväistä ole Liigassa. Liigadebyytin tulee tekemään erittäin hyvin Pohjois-Amerikassa pelannut Tolvanen ja moni on rankkaamassa häntä jo Liigan parhaimpiin vahteihin. Olen hieman varovaisempi ennakossa, mutta pidän läpimurtoa miesten peleissä hyvin todennäköisenä. Suurella varmuudella maalivahteihin ei Pelicans kaadu ja mikäli Skarek syksyllä joukkueeseen palaa on Lahdessa ihan kärkiluokan duo Liigaan.

Tolvanen
Patrikainen

Kysymysmerkit.

Puolustus sekä jatkuuko viimekauden lento.

Arvio.

Kaksi asiaa lienee aivan pomminvarmaa. Pelicansin pelit eivät missään nimessä tule olemaan harmaata massaa ja joukkue on viimekauden tapaan huippuvaarallinen. Erittäin laaja ja hyvä hyökkäys takaavat jälleen menestystä Lahteen ja vaikka uhkakuvia luodaan omien parissa puolustuksen osalta, ei se mielestäni ole lainkaan niin huono etteikö sillä mentäisi pitkälle. Jos Nieminen kaivaa jälleen nuorista jätkistä läpimurrot ja joukkue jatkaa mihin viimekaudella jäi, niin vain taivas on rajana. Taistelee sijoista 3-6

Seuraa heitä.

Otto Nieminen & Matteo Pietroniro
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mielestäni Pelsujen hyökkäysosasto on todella hyvä sekä potentiaalinen. Varsinkin nimet Nieminen, Tanus ja Hari ovat semmoisia joita on todella mielenkiintoista seurata ensi kaudella, sitten tähän päälle nimet Gymer, Lahtinen ja Ylönen niin on kyllä mielenkiintoinen nippu kasassa hyökkäyksen suhteen. Sitten vielä varmat nimet Mustonen, Björninen, Aaltonen ja Mankinen niin todella hyvä hyökkäys kasassa sekä mahdollisesti suorastaan erinomainen. Puolustusosasto ei sen sijaan vakuuta lähellekään niin paljon jos pelkkiä nimiä katsoo, Tolvasen uskoisin olevan hyvä maalivahti kun on sitä ollut myös AHL:ssä.

Luvassa hurlumhei-kiekkoa ensi kaudella/kin? Kelpaisi tietty.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Arvosana-Valmennus-Puolustus-Keskikaista-Laitahyökkäys-MV
- -
4. Ilves 20.94 - 6.75 - 4.26 - 3.25 - 3.18 - 3.5
Missähän vaiheessa muistan, että tässä Suomi on laskettu senttereihin, ja lakkaan aluksi hämmästymästä, miten Ilveksen keskikaista on arvioitu parempaan lukemaan kuin laitahyökkäys.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
!!!!HUOMIO!!!!

Pelaajille on annettu arvosana kaavaillun roolinmukaisesti, joita olen pyrkinyt selvittämään joukkueiden keskusteluista. Eli numero/pelaaja ei tarkoita pelaajien olevan tasoltaan samoja.


Pelaajien arvosanojen arvostelu asteikko.

0 - Ei käyttöä liigatasolla.
1 - Heikko liigatason pelaaja.
2 - Alemman keskitason pelaaja/täysi arpa vielä.
3 - Ylemmän keskitason pelaaja/todennäköisesti hyvä pelaaja liigatasolle.
4 - Hyvä/erinomainen liigatason pelaaja omassa roolissaan/potentiaalia nousta KV-tason pelaajaksi.
5 - Liigan eliittiä ja ehdotonta kärkeä.
6 - Liigan paras omalla pelipaikallaan. (1kpl/pelipaikka)




Ässät


Arvosana: 15.38
Valmennus: 3.5 x 1.5 = 5.25
Puolustuksen arvosana: 2.66 x 1.25 = 3.32
Keskikaista: 2.5
Laitahyökkääjät: 2.31
Maalivahdit: 2

Sami Lähteenmäki - Peter Tiivola - Aleksi Rekonen
Tyson Spink - Tylor Spink - Lenni Killinen
Roni Hirvonen - Otto Kivenmäki - Niko Kivelä
Mikko Salmio - Niklas Appelgren - Valtteri Pihlajamäki

Tommi Taimi - Jakob Stenqvist
Jyri Marttinen - Aleksi Varttinen
Markus Niemeläinen - Simon Åkerström

Sami Aittokallio
Radek Haas


Valmennus.

Täydellisen katastrofin jälkeen, Ässien uskottavuutta lähtee nostamaan kotikaupunkiinsa palaava Selin, jonka voisi sanoa olevan Ässien kannalta täydellinen vaihtoehto uudelleenrakennukseen. Tasaisen tappavaa ja varmaa jälkeä niin SaiPassa, Palloseurassa, kuin IFK:ssa tehnyt Selin sai yllättäen lähteä molemmista aikaisemmista seuroista ja viimekaudella pelit päättyivät jo hyvissä ajoin, kun Selin tehtävistään vapautettiin. Sävelet ovat hyvinkin selvät Selinin ensimmäiselle Porin kaudelle. Joukkueesta kun viimeinenkin valmis huippupelaaja lähti Salmisen myötä, niin joukkue nimetön, tasainen sekä varmasti näytönhaluinen. Missään nimessä joukkueelta ei voi vaatia pudotuspelipaikkaa, vaikka varmasti tämä tavoitteena Porissa on. Täytyy kuitenkin muistaa lähtökohdat Selinille, minkälaiseen tilanteeseen hän saapuu. Ylivoimainen sarjajumbo, jossa ei käytännössä ole kunnon valmentajaa taikka pelitapaa ollut 1.5 vuoteen. Runko ei kuitenkaan niin dramaattisesti ole muuttunut, etteikö mahalasku pelaajien pään sisällä ole vielä mielessä. Häviävän ympäristön muuttaminen jälleen uskottavaksi ja voitosta taistelevaksi on suuren työn takana, eikä missään nimessä tapahdu hetkessä taikka välttämättä edes kaudessa. Huomattavasti helpompaa on urheilussa vuodessa valahtaa alaspäin, kuin nousta sieltä ylöspäin. Kuitenkin Ässillä on vain ja ainoastaan ensikaudella voitettavaa ja todistettavaa ja UTJ Kerttulan mukaantulo Ässiin on luonut oikeita metodeita organisaatiolle, jotka tulevat toivottavasti tulevaisuudessa näkymään positiivisen tuloksin. Valmennukseen Ässät ei kaadu ja kuten mainostin, Porilainen Selin on luonnollinen, turvallinen ja oikea valinta Ässiltä etsimään joukkueelle työhaalarit päälle ja nostamaan seuraa rappu kerrallaan ylöspäin.

Puolustajat.

Ässien puolustus näyttää ennakkoon paperilta jopa varsin hyvältä, vaikkei mistään varmasta onnistumisesta voida puhua. Liideri ja koko pata joukkueen perikuva on ehdottomasti Jyri Marttinen, joka viimekaudella paluun teki Poriin Raumalta. Ei Marttinen missään nimessä Lukossa onnistunut, mutta ei selkeästi epäonnistunutkaan. Äärettömän tasainen suorittaja ja oli selkeästi viimekauden parhaimmistoa Ässissä, kun jälleen sai peliaikaa sekä vastuuta. Marttinen taitaa osaksi olla jopa aliarvostettu pelaaja Suomen kiekkoympyröissä, kuitenkin peruspakki osaa antaa oikeanlaista kovuutta, eikä kiekonkaan kanssa ole turhake. Marttinen saa vierelleen viimekauden pakkiparinsa ja selkeästi harppauksia pelissään ottanut Varttinen saa jälleen kehittyä oppi-isän valvonnan alaisena. Yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on enemmän taikka vähemmän useamman kauden jo vähän alakanttiin pelannut Taimi. Vaikeaa on sanoa, loiko C-kirjain rinnassa ylimitoitetut paineet Taimelle, vai oliko kyse loukkaantumisista, jotka ovat miestä piinanneet. Raippaa on tullut omilta Tommille syystäkin, mutta kaikesta huolimatta Taimesta ei ole parhainta vielä nähty Porissa. Tasonnostoa on varmasti luvassa hänen osalta ja aihiot on vieläkin olemassa Liigatasolla aivan huipuksi kiekolliseksi puolustajaksi. Erinomainen vahvistus Poriin on mestaruuden Kerhon paidassa voittanut Niemeläinen, joka tuo varmuutta omalle puolustusalueelle. Allsvenskanista saapuvat Ruotsalaiset Stenqvist sekä Åkerström tuovat oman lisämausteensa puolustukseen. Kaksi nuorta läpimurtoaan hakevaa pelaajaa jättivät kotimaan kaukalot ja sopivat hyvin Porilaisten pelaajapolitiikkaan. Riskit ovat hyvin pienet, mutta voivat olla todellisia timantteja onnistuessaan.

Taimi 3
Stenqvist 2
Marttinen 3.5
Varttinen 2.5
Niemeläinen 3
Åkerström 2

Keskikaista.

Ässien keskikaistan kärki ei ole ennakkoon kova ja paljon on laskettu Ruotsista saapuneen Spinkin varaan. ECHL:ssä kovaa jälkeä tehneet kaksoset eivät Ruotsia onnistuneet valloittamaan ja ihan positiivisen debyyttikauden jälkeen toinen kausi Örebrossa oli selkeästi heikompi molemmilta. Vastuu sekä rooli eivät tietenkään ollut niin kova, mitä se tulee Ässissä olemaan, mutta urheilulliset ja periksiantamattomat veljekset ovat kuitenkin mielenkiintoinen kaksikko Liigaan ja pelitapa voi sopia heille paljon paremmin, mitä Ruotsin vastaava. Tiivolakin on ihan ok sentteri kärkeen, mutta ei missään nimessä massasta erottuva. Tunnollinen työntekijä kentän molempiin puoliin, mutta ei pelinrakentajan taikka maalintekijän ominaisuuksia. Vahva jässikkä ei kuitenkaan petä, vaan tekee työnsä pyytettömästi, kysymys kuitenkin kuuluu onko valmis nostamaan Ässät pudotuspeleihin? Taustalla on lupaava ja hetkittäin hienoja peliesityksiä esittänyt toisen polven kiekkoilija Kivenmäki. Ilman tulosvastuullista painetta pieni ja taitava sentteri saa kasvaa rauhassa korkoa ja saattaa tulevaisuudessa johtaa koko patalaumaa ykkösen keskellä. Vielä sen aika ei ole.

*Tiivola 2.5
*Spink 2.5
Kivenmäki 3
Appelgren 2

*tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Tasaisen harmaata massaa ilman tähtipelaajia taikka edes varmoja pisteentekijöitä. Suuret katseet kohdistuu tulevaisuuden tähteen, eli Espoosta Poriin saapuneeseen Roni Hirvoseen. Hieman yllättäen Ässät sai kaapattua riveihinsä suuren lupauksen ja takuuvarmaa on miehen pelipaikka ylhäällä Draft-vuotenaan. Kovaa jälkeä juniorisarjoissa tehnyt Hirvonen saattaakin olla yksi ehdokas taistelemaan Wasama palkinnosta. Nuorta verta edustaa myös toinen Espoo kasvatti Killinen, joka pelasi jo mukiinmenevän debyytin miehissä. Laitahyökkäysosastolla on äärettömän paljon kysymysmerkkejä ja mikäli pelejä meinataan jatkaa keväällä on uusien vastuukantajien noustava estradille ja otettava joukkuetta reppuselkään. Jokaisella on kuitenkin mahdollisuus nousta uusiin lukuihin ja lähtökohtaisesti Länteenmäen ja Spinkin panosta tarvitaan joukkueen johtajina paljon ja näillä on siihen kaiken onnistuessa siihen mahdollisuus.

*Lähteenmäki 2.5
*Rekonen 2
*Spink 2.5
*Killinen 2.5
Hirvonen 2.5
Salmio 2.5
Kivelä 2.5
Pihlajamäki 1.5

*tulosvastuu


Maalivahdit.

Kyseenalaisin osio on selkeästi maalivahdit Porissa. Hakusessa on tasainen tandemi, mutta Aittokallio ei vakuuta ennakkoon, mikäli hän pelaa suuren osan kaudesta. Huipputärkeää olisi peräpään joukkueiden kannalta kova maalivahtipelaaminen, jonka myötä voidaan pisteitä ottaa yksittäisistä peleistä kovempia vastustajia vastaan. Tässä Ässät valitettavasti vielä antaa kohtuuttoman tasoituksen muille.

Aittokallio
Haas

Kysymysmerkit.

Viimekauden nollaus, hyökkäys sekä maalivahtipeli.

Arvio.

Porissa on järjetön määrä työtä tehtävänä, että uskottavuus palautetaan uskottavana seurana. Vaikeita hetkiä on melko varmasti tiedossa ainakin jossain kohtaa kaudessa ja näinä hetkinä mitataan pelaajien henkinen kantti viimekauden katastrofista, ettei lumipalloefekti iske joukkueeseen. Kysymysmerkkejä ja epätietoisuutta, mutta kuitenkin innostunut ilmapiiri kannattajien keskelle luo uskoa tulevasta paremmasta. Taistelee sijoista 10-15

Seuraa heitä.

Roni Hirvonen & Jakob Stenqvist
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
...nimet Tanus, Hari, Lahtinen ja Aaltonen...

Luvassa hurlumhei-kiekkoa ensi kaudella/kin?
Siinäpä ne nimet, miksi Pelicans ei oikein vakuuta rosterillaan. Parhaimmillaan (kun kiinnostaa) niin ovat oikein päteviä ja taitavia hyökkääjiä, mutta saattaa menää pelaaminen vähän pellaamiseksi silloin tällöin.

Pelicansin onneksi hyökkäyksestä löytyy kyllä laajuutta moneen kenttään, mutta sitten taas puolustusosasto näyttää aika heikolta ainakin tällä hetkellä. Maalivahtiosasto kylläkin on kunnossa.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Pelicansin osalta pelottaa hieman tuollainen Sportin viime kautinen tyyli, jossa tehdyt ja päästetyt maalit ovat kummatkin siinä 190 maalin tasossa, jolla ei kyllä taistella suorasta pudotuspelipaikasta. Pakisto on lähtökohtaisesti heikompi kuin viime kaudella ja potentiaalia pitää kaivaa vieläkin enemmän, jotta viime kauden suora pudotuspelipaikka on mahdollista uusia. Santtu Kinnunen on iso tulevaisuuden nimi, jolta saatetaan tosiaan jo ensi kaudella nähdä läpimurtoa. Jarkko Pynnönen on taas enemmän ehkä puolustavampaa pelaajatyyppiä eikä siis ihan niin näkyvä, mutta kehittyessään voi hänkin olla todella kova nimi. Ja samahan pätee Pietroniroon, joten oravan kehä on valmis sen kuuluisan potentiaalin suhteen.

Hyökkäys on varmaan sitten Pelicansissa parasta mitä tässä vaiheessa kesää on koskaan nähty. Lähtökohtaisesti neloskentässäkin voi hyvinkin olla 20-25 pisteen miehiä ja ehkä jopa näin tulee olemaankin. Uuden linjan mukaisia hakuja on monta Nieminen, Tanus ja Hari etunenässä. Aina voi puhua sen Thö Ykkössentterin puuttumisesta, mutta toisaalta hyökkäysosaston laajuus voi korvata sen. Jotenkin mielettömältä tuntuu, että Jesse Ylönen ja Juhamatti Aaltonen ovat kummatkin tosiaan jatkassa Pelicansissa vielä syksylläkin.

Maalivahdit ovatkin sitten erittäin hyvää Liigatasoa olettaen, että Skarek jatkaa ja vaikka ei jatkaisikaan niin Tolvanen vaikuttaa enemmän kuin hyvältä ykkösveskarilta. Takana on sitten Patrikaista ja kumppaneita ottamaan tuota kakkoskassarin tonttia.

Kiitos @Ruuhkis erittäin hyvistä arvioista!
 

Vaeltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ville Vahalahti
Ihmettelen aidosti tota Tepsin tilannetta. Meinaavatko odottaa ja lähteä kilpailemaan kärkipelaajista esim Kärppien kanssa vai menevätkö noilla? Ei kovin kummoinen kokoonpano omaan silmään, välikausi? Suorannan ja Korpikosken varaan ilmeisesti lasketaan, aika riskiveto. Tuskin paljon yli 20 peliä paukkuu per naama ensikaudellakaan. Toivotaan toki toisin.

Puheita on riittänyt siitä, että budjetti laskisi tälle tulevalle kaudelle hieman. Lisäksi palstatotuutena on pidetty sitä, että koska Kaskinen on paska valmentaja, ja koska hänellä on vielä ensi kausi valmennettavana, niin pidetään välivuosi.

Mitä sitten oikeasti tulee tapahtumaan, niin saapa nähdä. Kyllähän tuo rosteri on tällä hetkellä ensinnäkin haavoittuvainen ja toiseksi aivan liian heikko, ainakin lähtökohtaisesti.
 

redpecka

Jäsen
@Vaeltaja Älkää nyt suotta siellä kotimaassanne Turussa vaipuko ihan epätoivoon. Mitä luultavammin ensi kaudellakin teillä on Liigan hienoimmat pelipaidat, ellei joku nyt iske ihan puskista tai teillä sukelleta huolella.

@Ruuhkis Hyviä analyysejä. Voisiko tuonne arvion perään aina tuutata päivitetyn ranking-listan joukkueista kun ei taas muista millä sivulla ne viimeksi oli erillisessä viestissä niputettu? Tosin, ei kai tuossa enää ole oikein joukkueitakaan jäljellä, Kärpät kai enää...
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Ruuhkis Hyviä analyysejä. Voisiko tuonne arvion perään aina tuutata päivitetyn ranking-listan joukkueista kun ei taas muista millä sivulla ne viimeksi oli erillisessä viestissä niputettu? Tosin, ei kai tuossa enää ole oikein joukkueitakaan jäljellä, Kärpät kai enää...

Heitän huomenna päivitetyn listan linkkeineen, kun Kärpät näkee päivänvalonsa ja päivitän kaikki jo julkaistut ennakot. Käyn läpi tätä listausta ja heitän vielä kokonaisarvion kun kaikki ovat omat ennakkonsa saaneet.

Tämän jälkeen jään tästä ketjusta kesälomalle ja luovutan lavan muille halukkaille. Palaan lähempänä syksyä sitten uudestaan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
@Ruuhkis

No nyt hosuit turhaan Ässien ennakon kanssa, siinä on nyt siksi jopa ihan asiavirheitä. Ässien maalivahtikaksikko ei ole Aittokallio-Haas, vaan kuten aiemmin tässä ketjussa sanoin (et tainnut huomata), niin Ässillä on jo valmiina sopimus toisen veskan kanssa, mutta siinä on jokin päivämäärä X johon mennessä tämä mysteerimies voi vielä karata muualle. Ei ole tietoa mikä se päivämäärä on, mutta kuulemma tämä maalivahti tulee Poriin heinäkuun puolivälissä, jos ei siis karkaa muualle..

Ja toinen tekijä tosiaan se, että hyökkääjiä puuttuu vielä 3-4, joukossa myös se koodinimi Salmisen korvaaja. Eli hyökkäyskin on vielä sen verran auki (vaikka varmasti tulee noidenkin jälkeen varmasti olemaan sellaista varsin tasaista massaa), että hiukan turhaan nyt hätäilit tuon ennakon kanssa. Heinäkuun lopulla olisi riittänyt..
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Ruuhkis

No nyt hosuit turhaan Ässien ennakon kanssa, siinä on nyt siksi jopa ihan asiavirheitä. Ässien maalivahtikaksikko ei ole Aittokallio-Haas, vaan kuten aiemmin tässä ketjussa sanoin (et tainnut huomata), niin Ässillä on jo valmiina sopimus toisen veskan kanssa, mutta siinä on jokin päivämäärä X johon mennessä tämä mysteerimies voi vielä karata muualle. Ei ole tietoa mikä se päivämäärä on, mutta kuulemma tämä maalivahti tulee Poriin heinäkuun puolivälissä, jos ei siis karkaa muualle..

Ja toinen tekijä tosiaan se, että hyökkääjiä puuttuu vielä 3-4, joukossa myös se koodinimi Salmisen korvaaja. Eli hyökkäyskin on vielä sen verran auki (vaikka varmasti tulee noidenkin jälkeen varmasti olemaan sellaista varsin tasaista massaa), että hiukan turhaan nyt hätäilit tuon ennakon kanssa. Heinäkuun lopulla olisi riittänyt..

Aika monelta muultakin joukkueelta puuttuu vielä 1 taikka 2 pelaajaa ja johan mainitsin Ässienkin ennakossa, että toinen maalivahti on tulossa.

Jos jäisin odottamaan kaikkia lopullisia pelaajia, niin eivät nämä ennakot olisivat nähneet päivänvaloa kuin syyskuussa aikaisintaan. Tässä on ollut tarkoitus tehdä pohjaa tulevalle ja jotain kivaa luettavaa kesälle, kun kiekkokaan ei pyöri.

Mielestäni kun muutkin joukkueet ovat saaneet ennakonsa tilassa missä ovat, niin ei Ässät ole etuoikeutetussa tilassa jäämään odottamaan ehkä tulevia pelaajia. Ennakot ovat näin reiluja kaikkia kohtaan, vaikka vähän joidenkin mielestä oman joukkueen arvio voi harmittaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
!!!!HUOMIO!!!!

Pelaajille on annettu arvosana kaavaillun roolinmukaisesti, joita olen pyrkinyt selvittämään joukkueiden keskusteluista. Eli numero/pelaaja ei tarkoita pelaajien olevan tasoltaan samoja.


Pelaajien arvosanojen arvostelu asteikko.

0 - Ei käyttöä liigatasolla.
1 - Heikko liigatason pelaaja.
2 - Alemman keskitason pelaaja/täysi arpa vielä.
3 - Ylemmän keskitason pelaaja/todennäköisesti hyvä pelaaja liigatasolle.
4 - Hyvä/erinomainen liigatason pelaaja omassa roolissaan/potentiaalia nousta KV-tason pelaajaksi.
5 - Liigan eliittiä ja ehdotonta kärkeä.
6 - Liigan paras omalla pelipaikallaan. (1kpl/pelipaikka)




Ässät


Arvosana: 15.38
Valmennus: 3.5 x 1.5 = 5.25
Puolustuksen arvosana: 2.66 x 1.25 = 3.32
Keskikaista: 2.5
Laitahyökkääjät: 2.31
Maalivahdit: 2

Sami Lähteenmäki - Peter Tiivola - Aleksi Rekonen
Tyson Spink - Tylor Spink - Lenni Killinen
Roni Hirvonen - Otto Kivenmäki - Niko Kivelä
Mikko Salmio - Niklas Appelgren - Valtteri Pihlajamäki

Tommi Taimi - Jakob Stenqvist
Jyri Marttinen - Aleksi Varttinen
Markus Niemeläinen - Simon Åkerström

Sami Aittokallio
Radek Haas


Valmennus.

Täydellisen katastrofin jälkeen, Ässien uskottavuutta lähtee nostamaan kotikaupunkiinsa palaava Selin, jonka voisi sanoa olevan Ässien kannalta täydellinen vaihtoehto uudelleenrakennukseen. Tasaisen tappavaa ja varmaa jälkeä niin SaiPassa, Palloseurassa, kuin IFK:ssa tehnyt Selin sai yllättäen lähteä molemmista aikaisemmista seuroista ja viimekaudella pelit päättyivät jo hyvissä ajoin, kun Selin tehtävistään vapautettiin. Sävelet ovat hyvinkin selvät Selinin ensimmäiselle Porin kaudelle. Joukkueesta kun viimeinenkin valmis huippupelaaja lähti Salmisen myötä, niin joukkue nimetön, tasainen sekä varmasti näytönhaluinen. Missään nimessä joukkueelta ei voi vaatia pudotuspelipaikkaa, vaikka varmasti tämä tavoitteena Porissa on. Täytyy kuitenkin muistaa lähtökohdat Selinille, minkälaiseen tilanteeseen hän saapuu. Ylivoimainen sarjajumbo, jossa ei käytännössä ole kunnon valmentajaa taikka pelitapaa ollut 1.5 vuoteen. Runko ei kuitenkaan niin dramaattisesti ole muuttunut, etteikö mahalasku pelaajien pään sisällä ole vielä mielessä. Häviävän ympäristön muuttaminen jälleen uskottavaksi ja voitosta taistelevaksi on suuren työn takana, eikä missään nimessä tapahdu hetkessä taikka välttämättä edes kaudessa. Huomattavasti helpompaa on urheilussa vuodessa valahtaa alaspäin, kuin nousta sieltä ylöspäin. Kuitenkin Ässillä on vain ja ainoastaan ensikaudella voitettavaa ja todistettavaa ja UTJ Kerttulan mukaantulo Ässiin on luonut oikeita metodeita organisaatiolle, jotka tulevat toivottavasti tulevaisuudessa näkymään positiivisen tuloksin. Valmennukseen Ässät ei kaadu ja kuten mainostin, Porilainen Selin on luonnollinen, turvallinen ja oikea valinta Ässiltä etsimään joukkueelle työhaalarit päälle ja nostamaan seuraa rappu kerrallaan ylöspäin.

Puolustajat.

Ässien puolustus näyttää ennakkoon paperilta jopa varsin hyvältä, vaikkei mistään varmasta onnistumisesta voida puhua. Liideri ja koko pata joukkueen perikuva on ehdottomasti Jyri Marttinen, joka viimekaudella paluun teki Poriin Raumalta. Ei Marttinen missään nimessä Lukossa onnistunut, mutta ei selkeästi epäonnistunutkaan. Äärettömän tasainen suorittaja ja oli selkeästi viimekauden parhaimmistoa Ässissä, kun jälleen sai peliaikaa sekä vastuuta. Marttinen taitaa osaksi olla jopa aliarvostettu pelaaja Suomen kiekkoympyröissä, kuitenkin peruspakki osaa antaa oikeanlaista kovuutta, eikä kiekonkaan kanssa ole turhake. Marttinen saa vierelleen viimekauden pakkiparinsa ja selkeästi harppauksia pelissään ottanut Varttinen saa jälleen kehittyä oppi-isän valvonnan alaisena. Yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on enemmän taikka vähemmän useamman kauden jo vähän alakanttiin pelannut Taimi. Vaikeaa on sanoa, loiko C-kirjain rinnassa ylimitoitetut paineet Taimelle, vai oliko kyse loukkaantumisista, jotka ovat miestä piinanneet. Raippaa on tullut omilta Tommille syystäkin, mutta kaikesta huolimatta Taimesta ei ole parhainta vielä nähty Porissa. Tasonnostoa on varmasti luvassa hänen osalta ja aihiot on vieläkin olemassa Liigatasolla aivan huipuksi kiekolliseksi puolustajaksi. Erinomainen vahvistus Poriin on mestaruuden Kerhon paidassa voittanut Niemeläinen, joka tuo varmuutta omalle puolustusalueelle. Allsvenskanista saapuvat Ruotsalaiset Stenqvist sekä Åkerström tuovat oman lisämausteensa puolustukseen. Kaksi nuorta läpimurtoaan hakevaa pelaajaa jättivät kotimaan kaukalot ja sopivat hyvin Porilaisten pelaajapolitiikkaan. Riskit ovat hyvin pienet, mutta voivat olla todellisia timantteja onnistuessaan.

Taimi 3
Stenqvist 2
Marttinen 3.5
Varttinen 2.5
Niemeläinen 3
Åkerström 2

Keskikaista.

Ässien keskikaistan kärki ei ole ennakkoon kova ja paljon on laskettu Ruotsista saapuneen Spinkin varaan. ECHL:ssä kovaa jälkeä tehneet kaksoset eivät Ruotsia onnistuneet valloittamaan ja ihan positiivisen debyyttikauden jälkeen toinen kausi Örebrossa oli selkeästi heikompi molemmilta. Vastuu sekä rooli eivät tietenkään ollut niin kova, mitä se tulee Ässissä olemaan, mutta urheilulliset ja periksiantamattomat veljekset ovat kuitenkin mielenkiintoinen kaksikko Liigaan ja pelitapa voi sopia heille paljon paremmin, mitä Ruotsin vastaava. Tiivolakin on ihan ok sentteri kärkeen, mutta ei missään nimessä massasta erottuva. Tunnollinen työntekijä kentän molempiin puoliin, mutta ei pelinrakentajan taikka maalintekijän ominaisuuksia. Vahva jässikkä ei kuitenkaan petä, vaan tekee työnsä pyytettömästi, kysymys kuitenkin kuuluu onko valmis nostamaan Ässät pudotuspeleihin? Taustalla on lupaava ja hetkittäin hienoja peliesityksiä esittänyt toisen polven kiekkoilija Kivenmäki. Ilman tulosvastuullista painetta pieni ja taitava sentteri saa kasvaa rauhassa korkoa ja saattaa tulevaisuudessa johtaa koko patalaumaa ykkösen keskellä. Vielä sen aika ei ole.

*Tiivola 2.5
*Spink 2.5
Kivenmäki 3
Appelgren 2

*tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Tasaisen harmaata massaa ilman tähtipelaajia taikka edes varmoja pisteentekijöitä. Suuret katseet kohdistuu tulevaisuuden tähteen, eli Espoosta Poriin saapuneeseen Roni Hirvoseen. Hieman yllättäen Ässät sai kaapattua riveihinsä suuren lupauksen ja takuuvarmaa on miehen pelipaikka ylhäällä Draft-vuotenaan. Kovaa jälkeä juniorisarjoissa tehnyt Hirvonen saattaakin olla yksi ehdokas taistelemaan Wasama palkinnosta. Nuorta verta edustaa myös toinen Espoo kasvatti Killinen, joka pelasi jo mukiinmenevän debyytin miehissä. Laitahyökkäysosastolla on äärettömän paljon kysymysmerkkejä ja mikäli pelejä meinataan jatkaa keväällä on uusien vastuukantajien noustava estradille ja otettava joukkuetta reppuselkään. Jokaisella on kuitenkin mahdollisuus nousta uusiin lukuihin ja lähtökohtaisesti Länteenmäen ja Spinkin panosta tarvitaan joukkueen johtajina paljon ja näillä on siihen kaiken onnistuessa siihen mahdollisuus.

*Lähteenmäki 2.5
*Rekonen 2
*Spink 2.5
*Killinen 2.5
Hirvonen 2.5
Salmio 2.5
Kivelä 2.5
Pihlajamäki 1.5

*tulosvastuu


Maalivahdit.

Kyseenalaisin osio on selkeästi maalivahdit Porissa. Hakusessa on tasainen tandemi, mutta Aittokallio ei vakuuta ennakkoon, mikäli hän pelaa suuren osan kaudesta. Huipputärkeää olisi peräpään joukkueiden kannalta kova maalivahtipelaaminen, jonka myötä voidaan pisteitä ottaa yksittäisistä peleistä kovempia vastustajia vastaan. Tässä Ässät valitettavasti vielä antaa kohtuuttoman tasoituksen muille.

Aittokallio
Haas

Kysymysmerkit.

Viimekauden nollaus, hyökkäys sekä maalivahtipeli.

Arvio.

Porissa on järjetön määrä työtä tehtävänä, että uskottavuus palautetaan uskottavana seurana. Vaikeita hetkiä on melko varmasti tiedossa ainakin jossain kohtaa kaudessa ja näinä hetkinä mitataan pelaajien henkinen kantti viimekauden katastrofista, ettei lumipalloefekti iske joukkueeseen. Kysymysmerkkejä ja epätietoisuutta, mutta kuitenkin innostunut ilmapiiri kannattajien keskelle luo uskoa tulevasta paremmasta. Taistelee sijoista 10-15

Seuraa heitä.

Roni Hirvonen & Jakob Stenqvist
Alotetaas keskustelu kevyesti. Jos Salmio on nelosen laiturina tasoltaan alta keskikastin, niin mitkä on niitä hyviä nelosen laitahyökkääjiä? Ja 12 maalia 44 ottelussa 12 minuutin peliajalla(ilman YV) iskenyt Kivelä, hänkin on alaketjujen laiturina alta keskikastin.

Ja lisäksi tämän arvion keskeisin tekijä lienee se, että Kerttula on täysi floppi, eikä kykene tekemään järkeviä hankintoja. Nimittäin mm. Spinkin veljeksethän on näiden arvioiden mukaan floppihankintoja. Kerttula on ollut samassa joukkueessa kuin Spinkit vuoden verran ja silti hankkii heidät liian isoon rooliin. Noh, Kerttulaa kuitenkin pidetään(kait?) ihan hyvänä ammttimiehenä ja itse ainakin uskon, että hän selviytyy ihan kelvollisesti hommastaan... Aika sen sitten näyttää.

Kivenmäen laittaisin ehdottomasti Hirvosta ennen tuohon seuraa heitä osastoon. Hirvonen vasta totuttelee Liiga vauhtiin. Kivenmäki sen sijaan viime kaudella pääsi pelaamaan isossa roolissa sen jälkeen kun Kärki ja Salminen kaupattiin. Pisteitä tuona aikana kertyi karvan vaille 1PPG.
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
@Ruuhkis

No nyt hosuit turhaan Ässien ennakon kanssa, siinä on nyt siksi jopa ihan asiavirheitä. Ässien maalivahtikaksikko ei ole Aittokallio-Haas, vaan kuten aiemmin tässä ketjussa sanoin (et tainnut huomata), niin Ässillä on jo valmiina sopimus toisen veskan kanssa, mutta siinä on jokin päivämäärä X johon mennessä tämä mysteerimies voi vielä karata muualle. Ei ole tietoa mikä se päivämäärä on, mutta kuulemma tämä maalivahti tulee Poriin heinäkuun puolivälissä, jos ei siis karkaa muualle..
Meillä taitaa olla hieman eri käsitys asiavirheestä. Hieno homma, jos palstalla on tiedossa sopimuksia, mutta kyllähän tuossa kerrotaan nimen omaan tämän hetkistä faktaa. Eihän nyt jumankauta voi tehdä tämän hetkisestä kokoonpanosta arvioita ja laadukkaita analyysejä, mikäli pitäisi ottaa huomioon kaiken maailman tulevia sopimuksia, joita ei ole edes julkistettu. Tai varsinkaan, kun ei edes nimeä ole antaa. Vähän ymmärrystä näihin laadukkaisiin analyyseihin.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja lisäksi tämän arvion keskeisin tekijä lienee se, että Kerttula on täysi floppi, eikä kykene tekemään järkeviä hankintoja. Nimittäin mm. Spinkin veljeksethän on näiden arvioiden mukaan floppihankintoja. Kerttula on ollut samassa joukkueessa kuin Spinkit vuoden verran ja silti hankkii heidät liian isoon rooliin. Noh, Kerttulaa kuitenkin pidetään(kait?) ihan hyvänä ammttimiehenä ja itse ainakin uskon, että hän selviytyy ihan kelvollisesti hommastaan... Aika sen sitten näyttää.

Ottamatta kantaa antamiin arvosanoihin, niin missään nimessä en pidä Kerttulaa floppina tai kykenemättömänä. Olen vuolaasti kehunut miestä teidän osiossanne ja pidän hyvin todennäköisenä häntä suurimpana tekijänä Porilaisen kiekkoilun nousussa.

Spinkien kuten jokaisen Liigadebytantin arvosanat menevät linjassa muiden mukana. Eihän 2.5 tarkoita missään nimessä floppia, vaan sitä ettei todellista tasoa ole vielä tiedossa. Olen ollut hyvin varovainen näiden ulkomailta tulleiden pelaajien arvosteluiden kanssa, jotka hyppäävät isoon rooliin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ottamatta kantaa antamiin arvosanoihin, niin missään nimessä en pidä Kerttulaa floppina tai kykenemättömänä. Olen vuolaasti kehunut miestä teidän osiossanne ja pidän hyvin todennäköisenä häntä suurimpana tekijänä Porilaisen kiekkoilun nousussa.

Spinkien kuten jokaisen Liigadebytantin arvosanat menevät linjassa muiden mukana. Eihän 2.5 tarkoita missään nimessä floppia, vaan sitä ettei todellista tasoa ole vielä tiedossa. Olen ollut hyvin varovainen näiden ulkomailta tulleiden pelaajien arvosteluiden kanssa, jotka hyppäävät isoon rooliin.
Asia pihvi, tuo voi olla ihan fiksu veto.

Sitten jää enää jäljelle nämä alaketjujen kaverit. Näköjään arvotat Salmion ja Kivelän kanssa samalle tasolle esim. SaiPassa Liiga läpimurtoa hakevan Ville Vainikaisen sekä mestisjyrä Tomi Iso-Mustajärven. En kavereita lähde millään tasolla mollaamaan, kun he eivät itselleni ole tuttuja. Mutta kun CVn perusteella näistä jätkistä ei voi puhua samana päivänä Ässäkaksikon kanssa, niin mitkä ominaisuudet näillä pojilla nostaa heidät arviossasi samalle tasolle? No okei :D Kivelälläkään tuo CV ei kummoinenkaan ole, mutta hienon määrän iski maaleja viime kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja lisää hyviä esimerkkejä. Tulosyksikön sentterinä Micke Saari arvotetaan yhtä hyväksi kuin Peter Tiivola.

Sulla on @Ruuhkis SaiPasta jotain tosi hyvää sisäpiiritietoa tai tiukkaa analyysiä. Tai sitten joku muu syy vetää näitä Ässäpelaajien arvostuksia selkeesti kölin ali SaiPaan verrattuna. Mikähän se syy vois olla? Tiiätkö sää? Arvaako kukaan? :DDD
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja lisää hyviä esimerkkejä. Tulosyksikön sentterinä Micke Saari arvotetaan yhtä hyväksi kuin Peter Tiivola.

Sulla on @Ruuhkis SaiPasta jotain tosi hyvää sisäpiiritietoa tai tiukkaa analyysiä. Tai sitten joku muu syy vetää näitä Ässäpelaajien arvostuksia selkeesti kölin ali SaiPaan verrattuna. Mikähän se syy vois olla? Tiiätkö sää? Arvaako kukaan? :DDD

Täällä nyt arvuuteltiin jo että Ässien arvostelun jälkeen joku hyökkää päälle, kuin yleinen syyttäjä. En nyt mielestäni ole vetänyt selkeästi alakanttiin Ässä pelaajia mielestäni.

Muista nyt naapuri hyvä kuitenkin, että nämä ovat yhden kirjoittajan amatööripohjaisia kirjoituksia, mitä ei kannata ottaa itseensä taikka liikaa koittaa hakea korjattavaa. Vääristymiä nyt takuulla on runsaasti jokaisesta joukkueesta ja kannattamani seura ei vaikuta Ässien arvosteluihin mitenkään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: AsFa

Knap

Jäsen
Odotan jo vesi kielellä kun erehdyt arvioimaan jonkun porilaisen tusinapakin kiekollisia taitoja pykälänkään liian alas, niin sut suurinpiirtein haudataan elävältä täällä.

Mutta joo tsemiä, kiva näitä lukea, etenkin kun perusteluja eikä vain jotain sarjataulukkolistausta.
Ikävä pönkittää egoani tällaisella nostolla tämän ketjun alkupäästä, mutta melko hyvin tämäkin oli ennustettu!
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ikävä pönkittää egoani tällaisella nostolla tämän ketjun alkupäästä, mutta melko hyvin tämäkin oli ennustettu!
Joku voisi syyttää sopupelistä, mutta hyvät ennustajalahjat on näköjään minullakin:
Hahhah, eiköhän sitä negatiivistakin palautetta vielä saada kunhan julkaset Ässien ennakon :D

Ja hyvää duunia oot tehny, ei toi sun ennakko varmaan yhellekään ammatti toimittajan tekeleelle häviä.

Täällä nyt arvuuteltiin jo että Ässien arvostelun jälkeen joku hyökkää päälle, kuin yleinen syyttäjä. En nyt mielestäni ole vetänyt selkeästi alakanttiin Ässä pelaajia mielestäni.

Muista nyt naapuri hyvä kuitenkin, että nämä ovat yhden kirjoittajan amatööripohjaisia kirjoituksia, mitä ei kannata ottaa itseensä taikka liikaa koittaa hakea korjattavaa. Vääristymiä nyt takuulla on runsaasti jokaisesta joukkueesta ja kannattamani seura ei vaikuta Ässien arvosteluihin mitenkään.
Joo, ihan rauha vaan, ei tässä ketään mitään päälle hyökkää. Kunhan vähän kiusoittelen ja naureskelen... Silti ihan rehellisesti kyllä noista olen eri mieltä. Salmiokin kuitenkin pelannut pienessä roolissa jo kaksi yli 0,5PPG kautta ja viime kaudella keski päästä vähän vauhtiin loukkaantumisen jälkeen. Eikä ole kuitenkaan pelkästään tehoista riippuvainen kaveri. Myös Tiivolalla on jo aika monelta kaudelta kokemusta ja on ollut jo lähellä kelvollista tulosyksikön sentterin tasoa jo muutaman vuoden. Ei ole mielestäni ihan linjassa, että Liiga läpimurtoa hakevat keski-ikäiset jantterit arvotetaan näiden edelle... Mutta ei meidän tästä tarvitse keskustella. Jos haluat mennä linjalla, että julkaisest ennakot eikä niistä keskustella, muuta kuin positiivisen palautteen ja kiitoslauseiden verran, niin sekin käy kyllä..

Kiitos kun oot jaksanut näitä ennakoita julkaista. Hyvää duunia! Aina niitä vääristymiä tulee, kun eihän kaikkia pelaajia vaan voi tietää ja kaikkia ei jaksa/millään ehdi tarkkaan analysoida.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähemmän yllättäen juuri Ässien kannattaja ulisemassa. Ennen viime kauden alkuakin kritisoitiin kuinka Ässiä arvioitiin "alakanttiin" ja kuinkas kävikään.
Ja samat ulinat oli varmaan 2012 syksyllä... ja kuinkas kävikään?

Niin, siis olet siis sitä mieltä, että Micke Saari on ennakkoon yhtä hyvä sentteri kuin Tiivola? Ja Salmio ja Kivelä on alaketjujen laitureina ihan sitä alinta tasoa...ihan vain muutama pelaaja on rankattu heikommaksi. Esim. Liiga läpimurtoa hakevat pelaajat on samaa tasoa.

Ja nyt kun vilkasin, niin näköjään KOOKOON ja Sportin ulkkaritkin on saanut parempia arvosanoja kuin nämä Ässien. Vaikka toinen näistä on joku sankari Itävallasta :D Mutta kait Ässät on sitten vaan skoutannut ne huonosti, kun ei oo tarkkailtu kuin reilu vuosi lähietäisyydeltä.

Kyllä tää nyt vähän näyttää sille, että ei Ässille ainakaan liian hyvää ennakkoasetelmaa oo haluttu antaa.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mutta ei meidän tästä tarvitse keskustella. Jos haluat mennä linjalla, että julkaisest ennakot eikä niistä keskustella, muuta kuin positiivisen palautteen ja kiitoslauseiden verran, niin sekin käy kyllä..

Kiitos kun oot jaksanut näitä ennakoita julkaista. Hyvää duunia! Aina niitä vääristymiä tulee, kun eihän kaikkia pelaajia vaan voi tietää ja kaikkia ei jaksa/millään ehdi tarkkaan analysoida.

Tottakai jokainen palaute on tärkeä, oli se sitten positiivinen taikka negatiivinen. Olen kertonut monesti, kuinka äärettömän vaikea on arvostella pelaajia jotka eivät kerro itselleni mitään ja ovat siellä kirkkaimpien nimien ulkona. Salmion kuten Kivelänkin arvosana on se 2.5 joka on hyvinkin yleinen antamani arvosana bottom pelaajille. Piti tässä nyt oikein tarkastella noita antamiani arvosanoja ja numeron 3 taikka siitä isomman arvosanan on saanut sellaisia nimiä kuten Toni Koivisto, Antti Tyrväinen, Juho Keränen, Juha-Pekka Haataja, Joona Ikonen, Roope Talaja, Severi Lahtinen, Julius Nättinen. Arvosanan 2.5 on saanut nimet kuten Henri Kanninen, Frank Gymer, Miro Ruokonen, Teemu Väyrynen. Kuuluko mielestäsi Salmio että Kivelä enemmin ensimmäiseen taikka toiseen kastiin mielestäsi?
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja nyt kun vilkasin, niin näköjään KOOKOON ja Sportin ulkkaritkin on saanut parempia arvosanoja kuin nämä Ässien. Vaikka toinen näistä on joku sankari Itävallasta :D Mutta kait Ässät on sitten vaan skoutannut ne huonosti, kun ei oo tarkkailtu kuin reilu vuosi lähietäisyydeltä.

Kyllä tää nyt vähän näyttää sille, että ei Ässille ainakaan liian hyvää ennakkoasetelmaa oo haluttu antaa.

Trevor Mingoia painoi 26 SHL pelissä samanverran pisteitä mitä Spinkit yhteensä.

DeSousa voitti EBEL:n maalipörssin tehden 36 maalia ja 64 pistettä. Mielestäni nämä ovat ihan hyvät perustelut, miksi on 0.5 numeroa parempi arvostelu.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös