Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

  • 2 132 288
  • 14 552

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja olikohan otteluseurannassakaan ketään, joka olisi heti tilanteen jälkeen osannut sanoa sen olleen Luceniuksen maila, joka osui Frimania kasvoihin. Vaikka kuvakulma oli otollisempi kuin Kaukokarilla, joka näki Heponiemen mailan liikkeen ja sitten osuman Frimania päähän.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Voi olisipa tuomarillakin mahdollisuus kelata tilannetta monta kertaa eri kuvakulmista ja hidastettuna. Heponiemen maila on korkealla, Luceniuksen maila on korkealla. Joku maila osuu Frimania kasvoihin, tuomari näki sen. Siinä on alle sekuntia aikaa tehdä päätös, että antaako jäähy vai ei. Nyt antoi.

Nyt on helppo huudella pelin jälkeen, mutta itse en lähtisi noita videoita nyt enempää kelaamaan. Eikö niitä jo nyt playoffeissa(kin) kelattu vittu eees taas jo moneen kertaan. Joukkue X haastaa epäselvän tilanteen, tuomari tekee päätöksen, hyväksyy maalin. Joukkue Y haastaan puolestaan tilanteen ja taas mennään vittu videoille. Mun mielestä noi videosulkeiset olivat välillä jopa surkuhupaisia ?
Virheitä sattuu aina, on sattunut ja tulee jatkossakin sattumaan. On kylläkin "tylyä" jos mestaruus ratkeaa tuomarivirheeseen ja ymmärrän että se vituttaa armottomasti hävinnyttä osapuolta, joukkuetta ja sen faneja. Näitä vaan sattuu. Joo ei saisi sattua, mutta nyt sattui ?
Jatkossa varmasti tuollaisiin tilanteisiin tullaan puuttumaan. Tuomarit varmaan saavat ns. ohjeistuksen että pitää pitää jatkossa epäselvissä tilanteissa "palaveerata" paremmin ?
Miksi nyt ei pidetty "kokousta". Kuka näki ja mitä näki vai näkikö kukaan yhtään mitään tälläkään kertaa....

Uskoisin kuitenkin, että valtaosa täällä palstalla kirjoittavista antavat respect:it HPK:n mestaruudelle. Ja kyllähän se on Tapparalaisena myönnettävä, että tämä mestaruus oli suomalaisen jääkiekon voitto ! Monen vuoden tauon jälkeen mestaruus meni muualle kuin Tampereelle tai Ouluun.
Uskomattomat saavutuksen noilla kahdella joukkueella kuitenkin on ollut. Tappara vetänyt 2 kultaa 4 hopeaa ja 1 pronssi, Kärpät 3 kultaa 1 hopea ja 1 pronssi 7 vuoteen. Liika menestys "tappaa" mielenkiinnon
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan tosissasiko ajattelet, että tuomari vihelsi jäähyn vaikka näki ja tiesi Frimanin naamaan osuneen Luceniuksen mailan? Tuomari näki livetilanteessa väärin ja tuomitsi sen mukaan.

Tuomarit näkevät ja tulkitsevat tilanteita eri tavalla kuin mitä hidastukset sitten näyttävät todellisuudessa tapahtuneen. Näitä tapahtuu puoleen ja toiseen. Useimmin tietysti niin päin, että selvä jäähy jää viheltämättä. Virheitä silti kummin päin vaan.
En tietenkään.

Tarkoitin sitä, että on eri asia jättää viheltämättä jäähy vaikka näkee jäähyn arvoisen suorituksen, kuin viheltää jäähy vaikka ei näe jäähyn arvoista suoritusta. Mitenkään ei voinut tuomari nähdä, että Heponiemen maila osui Frimanin kasvoihin. Ei voinut kun sitä ei tapahtunut. Tässä tapauksessa olisi tullut jättää viheltämättä.

Pointti. Vain täysin varmat rikkeet on hyväksyttyä viheltää. Yleensä 4 tuomaria näkee tapahtumat riittävän hyvin ja suurin osa tilanteista huomataan. Osa sitten vihelletään ja osa ei, riippuen päivästä. Tämän jotenkin hyväksyn, mutta en sitä, että vihelletään vaikkei nähty.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Et näköjään ole katsonut NHL:ää. Siellä tapahtuu ihan karmaisevia tuomarivirheitä, jopa pahempia kuin Liigassa, koska vauhtia on enemmän ja tilanteet tapahtuvat nopeammin kuin Liigassa. Niin kauan kun tuomareina toimivat ihmiset, tapahtuu virheitä.

e. Suosittelen katsomaan esimerkiksi ulosajon, jonka Eakin sai. Oli "yhtä ratkaiseva" kuin tämä kyseinen jäähy. Tai kun Marchand lyö jäässä polvillaan olevaa nyrkillä päähän, eikä saa mitään jäähyä, esimerkkejä kyllä riittäisi.
No muotoillaan uudestaan. NHL:ssä tulee aina jäähy jos tuomari huomaa rikkeen, sille että se menee tuomarilta ohi ei voi mitään. Siellä tuomarit ei laita pilliä taskuun viimeiseksi 10 minutiksi vaan viheltää samalla linjalla millä on menty koko ottelun ja sarjan ajan. Myönnän, en ole vielä katsonut tätä paljon puhuttua Bishop - Binnington - Benn tilannetta. Vegasin ja Sharksin pelin katsoin livenä ja siinä tuli samankaltainen tuomarivirhe. Lopputuloksena liigalta julkinen anteeksipyyntö Vegasille ja kyseiset tuomarit hyllylle. Tuleeko tapahtumaan SM-Liigan tai Rönnin puolelta tämän pelin jälkeen? Ei todellakaan.

Muutenkin on vähän turha lähtä esittämään vasta-argumenttia aivan eri aiheesta. Siellä vihelletään se rike vaikka olisi finaaleisen Game 7 ja jatkoerä. Suomen liigassa se pilli menee taskuun viimeistään kolmannen erän puolessa välissä, oli tilanne mikä tahansa. Huomaatko meidän viestiemme aiheen eron?

Jos vastaus on et niin tarkennan. Minä puhun tuomarilinjasta. Sinä puhut siitä että sielläkin menee rikkeitä ohi, se on täysin luonnollista.

E: ja voit käydä vaikka vilkaisemassa viestihistoriasta että olen puhunut tuosta case Eakinista jo useasti tässä keskustelussa.

E2: @Leon tuossa ylhäällä vastaus myös sinulle.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Siitä et voi olla eri mieltä etteikö liiga voisi huonosti. Ei tämä ole enää se sama sarja jota niin intohimoisesti seurattiin vielä kymmenen vuotta sitten. Alaspäin on menty ja mennään edelleen, jonkun pitäisi uskaltaa vaihtaa suuntaa.

No tämähän on sitten kokonaan toinen juttu. Toki ihan samaa meininki ei ehkä ole, kuin kymmenen vuotta sitten, mutta toisaalta paljon on kiekkomaailmassa kymmenessä vuodessa tapahtunut, eikä kaikki ehkä positiivisesti juuri Liigan näkökulmasta. Sen lisäksi suomalaisille tuntuu olevan paljon helpompaa negailla, kuin poseilla, joten sen takia en tällaisiin kauhean helposti haluaisi lähteä mukaan, vaikka voisin olla havaitsevani, ettei fiilis ole ehkä ihan sama, kuin kymmenen vuotta sitten.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ois mielenkiintoista kuulla analyyttisiä näkemyksiä, millaista lisähyötyä täysammattilaisuudesta saavutettaisiin? Uskoisin, että nykyisinkin tuomareille maksetaan kelpo korvaus duunistaan, joten tietynlaista ammattitoimintaa vihelty on nytkin. Onko tuomarointi NHL:ssä parempaa ja millä perusteilla? Kaippa liigatuomarit läpikäyvät monenlaista koulutusta ja kokemusta pitää olla alemmista sarjoista, ennen kuin liigaa pääsee viheltämään saati finaaleihin. Miten hyöty ammattilaisuudesta syntyisi?

Nyt kun näiden "ammattituomareiden" perään on huudeltu ties kuinka kauan, niin voisiko joku kertoa, mistä ne ns. löytyisi ? Tulisiko nykyisistä otona vislaavista kavereista ammattituomarit vai laiteaankoi mol:in sivuille hakemus et etsitään ammattituomareita ? Voisko joku kertoa ?
Ja paljonko ammattituomarille pitäis maksaa. 3500 egee kuukaudessa käteen ? Kesälomat ois kyllä pitkät =)
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun puhutaan ihan vaan kehittämisestä minä itse antaisin enemmän hyväksyntää sille, että tuomari saa osoittaa epävarmuutensa tilanteen suhteen.

Eli jos maalivahti kolataan, tai ehkäpä vain "kolataan" voidaan viheltää peli poikki, jotta ei jouduta valitsemaan varman päälle pelaamisen (väärä jäähy) tai mahdollisten skandaalisyytösten (vastustaja tekee tyhjiin) väliltä. Eli peli vaan poikki jos tuomari ei ole varma mitä tapahtui.

Ja jos tuomarit pitävät vaikkapa korkeaa mailaa todennäköisenä mutta ei satavarmana voisi siitä antaa pelkän kakkosen vaikka vastustaja loukkaantuisikin. Moni toki näkee että se joko on iso jäähy tai ei rike ollenkaan, mutta näissä tulee tuomarivirheitä jatkossakin ja usein tuomarit viheltävät jäähyjä tilanteista joista eivät ole satavarmoja. Noissa tilanteissa pienempi jäähy minimoisi mahdollista vahinkoa.

Ei tuo ole tuomareillekaan helppoa, joten tekisi mieli antaa heille lisää työkaluja kaikista haastavimpiin hetkiin.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Tässä ja monissa muissa tilanteissa on eri logiikka. Turusen kampin näki kaikki, ei jäähyä. Heponiemen korkeaa ei nähnyt kukaan, 2+2.
Samoin kaikki näki Kärppien väärän vaihdon kolmannen lopussa. Ei jäähyä. Mennään eteenpäin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Wire

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Joo ja sen myönnän siis ihan suosiolla, etten ollut edes tietoinen muutoksesta. Tuohan meni siis siinä tapauksessa sääntöjen mukaan oikein. Sitä vain lähinnä meinasin, että olisin voinut käyttää toisena esimerkkinä vaikkapa väärin vihellettyä paitsiota tai käsisyöttöä, ja pointti olisi ollut silti sama.

Silloin en olisi tarttunut
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Nyt kun näiden "ammattituomareiden" perään on huudeltu ties kuinka kauan, niin voisiko joku kertoa, mistä ne ns. löytyisi ?

Siis tottakai ne oli nää samat kaverit, kuin nyttenkin, mutta kyllähän vaatimustasoa heitäkin kohtaa voi ihan kohtuudellakin nostaa tilanteessa, kun tekisivät sitä tuomarointia ikäänkuin päätoimenaan. Ja jos tekevät päätoimenaan, niin kyllähän siinä sitten toimintaa voidaan kehittää ihan eri tavalla, kuin tilanteessa, jossa näillä tuomareilla voi elämässään olla myös työelämässä tärkeämpiäkin tavoitteita, kuin kiekko ottelulssa viheltäminen. Käytännössä siis amatööri tulee viikolla pelipäivänä hallille ja viheltelee kolme erää. Jos on päätoimi, niin pelipäivänä sama meininki kuin muutoinkin, mutta muina päivinä sitten voidaan jatkuvasti kehittää/kouluttaa kaikin maailman videosulkeisin, mentaalipuolen treeneillä ja vaikka millä pienilläkin lisäasioilla, jotka sitten pelitilanteessa antaa lisää työkaluja työntekemiseen. Jos ei ole päätoiminen, niin miten paljon sitä muilta toimiltaan aikaa liikenee siihen jatkuvaan parantamiseen?

edit. enkä nyt siis ole vaatimassa ammattilaistuomareita, mutta koitan sanoa vaan sitä, että jos Liiga joukkueet yhdessä päättävät altistaa pelin lopputuloksen "amatöörien" käsiin. Niin mun on vaikea pitää niitä kentän ainoita ei ammattilaisia syyllisenä mahdollisiin huonoihin lopputuloksiin. Se on sitä, mitä on tilattu, jos ei haluta ottaa steppiä kohti ammattilaistuomareita. Eli jos tuomarit harmittaa, niin silloin kritiikki pitäisi mielestäni suunnata aina joukkueita kohden, jotka ylläpitävät nykytilannetta. Meillä on toki resurssit niukkoja täällä Suomessa, mutta toisaalta onhan sekin sanonta, että "halvalla ei saa hyvää".
 
Viimeksi muokattu:

Wire

Jäsen
Näinhän se on. NHL onnistui sentään nielemään ylpeytensä ja pyytämään Vegasilta julkisesti anteeksi. Samalla hyllyttämällä kyseisen tuomarikaksikon. Uskooko kukaan että Liiga tai Rönn tulisivat ikinä nöyrtymään tälläisen edessä? Minä en ainakaan usko sekuntiakaan. Tätä Kärppien suosimista kuulee täällä sekä fb-kommenteissa. Useampi vierasfani jonka kanssa olen aiheesta jutellut on myöntänyt miten päivänselvältä se on vaikuttanut. Toki tämä oli harmaan syksyn aikaa, pudotuspeleissä ei omaa joukkuetta hyödyttäviä virheitä myönnetä ennen kuin sarja on ohi. Tiettyjen raasujen toimesta ei silloinkaan.

Siitä et voi olla eri mieltä etteikö liiga voisi huonosti. Ei tämä ole enää se sama sarja jota niin intohimoisesti seurattiin vielä kymmenen vuotta sitten. Alaspäin on menty ja mennään edelleen, jonkun pitäisi uskaltaa vaihtaa suuntaa.

NHL teki itsestään täyden pellen kun alkoi nuolemaan Vegasia. Pavelski missaa tänä yönä viidennen pelin tuon episodin takia.
 

Nick Neim

Jäsen
Muutenkin on vähän turha lähtä esittämään vasta-argumenttia aivan eri aiheesta. Siellä vihelletään se rike vaikka olisi finaaleisen Game 7 ja jatkoerä. Suomen liigassa se pilli menee taskuun viimeistään kolmannen erän puolessa välissä, oli tilanne mikä tahansa. Huomaatko meidän viestiemme aiheen eron?

Jos vastaus on et niin tarkennan. Minä puhun tuomarilinjasta. Sinä puhut siitä että sielläkin menee rikkeitä ohi, se on täysin luonnollista.
Tämä ei kyllä pidä paikkansa. Ihan samanlaisia linjan heittelyitä sieltäkin löytyy, hyvänä esimerkkinä mm. Blues - Stars sarja. Sarjan surkeaa tuomarointia on taidettu jo parissakin eri otteluseurantaketjussa käydä läpi, mutta kärjistettynä ensimmäisessä erässä vihelletään tarkemmin tilanteita pois, ja viimeiseen erään mentäessä keppiä saakin taas käyttää ihan urakalla. Räikeät kampituksetkin ovat menneet välillä läpi (viimeisin matsi), ja pilli pysyy tukevasti taskussa. Sentään pelin viivyttämiset ja korkeat mailat uskalletaan puhaltaa, oli kello mitä tahansa. Eli sehän on vähän vastaava meininki kuin Suomessakin.

Vertailuna viimeisen erän jäähyt kyseisessä sarjassa, salomonin tuomiot (kumoavat jäähyt mm. väkivaltaisuudesta jätin pois). Aika "selkeitä" jäähyjä sieltä pelkästään nousee esille, vähissä on koukkaamiset tai muut tulkinnalliset jäähyt:

1. peli
2 min kampitus
2 min korkea maila

2. peli
2 min estäminen
2 min pelin viivyttäminen

3. peli
2 min korkea maila
2 min pelin viivyttäminen

4. peli
2 min korkea maila

5. peli
2 min koukkaaminen
2 min huitominen (ajassa 60.00)

Muuten sarjassa on jaettu ilman salomoneita 36 minuuttia jäähyjä, eli 18 kappaletta 2 minuutin jäähyä viiteen peliin. Jotenkin on hankala kuvitella, että viimeiseen erään mentäessä peli jotenkin erityisesti siistiytyisi. Onhan tuossa kuitenkin "selkeät" pois luettuna tuomittu 2 min kampituksesta, 2 min estämisestä sekä 2 min koukkaamisesta viiteen peliin, jos viimeisimmässä ottelussa tuomittua huitomista jo pelin päätyttyä ei lasketa mukaan. Jostain syystä ensimmäisen ja toisen erän aikana siellä on ilmeisesti estämisiä, kiinnipitämisiä tai koukkaamisia tapahtunut selvästi enemmän kuin viimeisen erän aikana, vaikka trendin nimenomaan luulisi olevan päinvastainen. Väsyneet joukkueet kun tunnetusti rikkovat herkemmin.

Onhan siellä hyvääkin tekemistä, mutta kyllä siellä(kin) tietyillä tuomareilla linja tuntuu heittelevän, ihan pelin sisälläkin. Jos vertailua jatkettaisiin muihinkin ottelusarjoihin, olisi lopputulos ehkä samankaltaista. Ei tämä linjattomuus ole mikään Liigan yksinoikeus, vaan sitä tapahtuu ihan ammattilaistuomarienkin toimesta.

E: Itse asiassa yksi Binningtonin huitomisjäähy toisen erän lopulta taisi jäädä laskuista, mutta sillä nyt ei ole isossa kuvassa vaikutusta.
 
Viimeksi muokattu:

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Tämä ei kyllä pidä paikkansa. Ihan samanlaisia linjan heittelyitä sieltäkin löytyy, hyvänä esimerkkinä mm. Blues - Stars sarja. Sarjan surkeaa tuomarointia on taidettu jo parissakin eri otteluseurantaketjussa käydä läpi, mutta kärjistettynä ensimmäisessä erässä vihelletään tarkemmin tilanteita pois, ja viimeiseen erään mentäessä keppiä saakin taas käyttää ihan urakalla. Räikeät kampituksetkin ovat menneet välillä läpi (viimeisin matsi), ja pilli pysyy tukevasti taskussa. Sentään pelin viivyttämiset ja korkeat mailat uskalletaan puhaltaa, oli kello mitä tahansa. Eli sehän on vähän vastaava meininki kuin Suomessakin.

Vertailuna viimeisen erän jäähyt kyseisessä sarjassa, salomonin tuomiot (kumoavat jäähyt mm. väkivaltaisuudesta jätin pois). Aika "selkeitä" jäähyjä sieltä pelkästään nousee esille, vähissä on koukkaamiset tai muut tulkinnalliset jäähyt:

1. peli
2 min kampitus
2 min korkea maila

2. peli
2 min estäminen
2 min pelin viivyttäminen

3. peli
2 min korkea maila
2 min pelin viivyttäminen

4. peli
2 min korkea maila

5. peli
2 min koukkaaminen
2 min huitominen (ajassa 60.00)

Muuten sarjassa on jaettu ilman salomoneita 36 minuuttia jäähyjä, eli 18 kappaletta 2 minuutin jäähyä viiteen peliin. Jotenkin on hankala kuvitella, että viimeiseen erään mentäessä peli jotenkin erityisesti siistiytyisi. Onhan tuossa kuitenkin "selkeät" pois luettuna tuomittu 2 min kampituksesta, 2 min estämisestä sekä 2 min koukkaamisesta viiteen peliin, jos viimeisimmän ottelussa tuomittua huitomista jo pelin päätyttyä lasketa mukaan. Jostain syystä ensimmäisen ja toisen erän aikana siellä on ilmeisesti estämisiä, kiinnipitämisiä tai koukkaamisia tapahtunut selvästi enemmän kahden ensimmäisen erän aikana, vaikka trendin nimenomaan luulisi olevan päinvastainen. Väsyneet joukkueet kun tunnetusti rikkovat herkemmin.

Onhan siellä hyvääkin tekemistä, mutta kyllä siellä(kin) tietyillä tuomareilla linja tuntuu heittelevän, ihan pelin sisälläkin. Jos vertailua jatkettaisiin muihinkin ottelusarjoihin, olisi lopputulos todennäköisesti samankaltaista. Ei tämä linjattomuus ole mikään Liigan yksinoikeus, vaan sitä tapahtuu ihan ammattilaistuomarienkin toimesta.
Ilmeisesti tämä totaalinen kiinnostuttomuus Bluesin Ja Starsin sarjaan on muuttanut viinin vedeksi. En muista edes kovin montaa peliä missä linja olisi heitellyt miten sattuu. Peliäkään en tuosta sarjasta ole nähnyt ja tuskin tulen katsomaankaan mutta mielenkiintoista miten siellä on sitten onnistuttu vetämään homma täysin levyiksi.

@Wire ainakin omasta mielestä jos tehdään niin helvetin iso virhe että se ratkaisee muuten jo varman Game 7:n, on hyvä nostaa käsi ylös virheen merkiksi.
 
NHL teki itsestään täyden pellen kun alkoi nuolemaan Vegasia. Pavelski missaa tänä yönä viidennen pelin tuon episodin takia.
Erikoista logiikkaa, että virheen myöntäminen olisi nuoleskelua. Siitä tilanteesta olisi kuulunut korkeintaan kakkonen poikittaisesta, paha loukkaantuminen oli ainoastaan epäonnisten sattumusten summa.
 

444

Jäsen
En tietenkään.

Tarkoitin sitä, että on eri asia jättää viheltämättä jäähy vaikka näkee jäähyn arvoisen suorituksen, kuin viheltää jäähy vaikka ei näe jäähyn arvoista suoritusta. Mitenkään ei voinut tuomari nähdä, että Heponiemen maila osui Frimanin kasvoihin. Ei voinut kun sitä ei tapahtunut. Tässä tapauksessa olisi tullut jättää viheltämättä.

Pointti. Vain täysin varmat rikkeet on hyväksyttyä viheltää. Yleensä 4 tuomaria näkee tapahtumat riittävän hyvin ja suurin osa tilanteista huomataan. Osa sitten vihelletään ja osa ei, riippuen päivästä. Tämän jotenkin hyväksyn, mutta en sitä, että vihelletään vaikkei nähty.
Nyt on pakko kysyä: Onko tosiaan niin, että sinä et ole koskaan nähnyt väärin? Eli olet luullut näkeväsi jotain, mikä ei jälkeenpäin osoitettuna pitänytkään paikkaansa? Tai kuullut väärin?

Tässä tilanteessa ei ole mitään epäselvää. Kaukokari näki väärin eli luuli näkevänsä jotain muuta kuin mitä lopulta tapahtui. Hän joutui tekemään näkemänsä perusteella ratkaisun hyvin lyhyessä ajassa, ja sillä hetkellä oli täysin varma näkemästään. Myöhemmin tämä kyettiin osoittamaan virheeksi. Virhe oli inhimillinen. Nyt se tuli aivan katastrofaalisella hetkellä, mutta tuolla tasolla työskentelevät erotuomarit eivät voi lähtökohtaisesti kyseenalaistaa omia havaintojaan, vaan tekevät ratkaisut sekunnin murto-osissa. Ratkaisu oli väärä, mutta juuri sillä hetkellä tuomarin mielestä varmasti oikea.

Tarkoitus ei ole kääntää veistä haavassa tai haastaa riitaa, vaan korostaa sitä inhimillisyysaspektia, mikä tuomarointiin liittyy. Liittyy niin kauan, kun pelejä tuomitsevat koneiden sijaan ihmiset. Tuomio oli väärä, mutta ei ainut tällä kaudella. Tällä kertaa vain pahimpaan mahdolliseen paikkaan.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Eipä muuten Kärppien pelaaja ainakin telkun kuvan perusteella hirveästi protestoinut tuota jäähyä vaikka se sitten taisi tuomarivirhe olla. Luulisi nyt että tämmöisessä paikassa vihelletty väärä, vaikkakin inhimillinen, jäähy olisi hermostuttanut jo rauhallisemmankin pelaajan...

Ja näytettiinkö sitä tilannetta muuten edes Raksilassa videotaululta? Koska ainakaan mitään suurempaa yleisön protestointia ei kuulunut. Yleensä kun hidastuksesta selviää, että kotijoukkue kärsii tuomarivirheestä, vihellykset ja nuija-huudot kuuluu jo tavallisessa runkosarjan pelissäkin.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Eipä muuten Kärppien pelaaja ainakin telkun kuvan perusteella hirveästi protestoinut tuota jäähyä vaikka se sitten taisi tuomarivirhe olla. Luulisi nyt että tämmöisessä paikassa vihelletty väärä, vaikkakin inhimillinen, jäähy olisi hermostuttanut jo rauhallisemmankin pelaajan...

Ja näytettiinkö sitä tilannetta muuten edes Raksilassa videotaululta? Koska ainakaan mitään suurempaa yleisön protestointia ei kuulunut. Yleensä kun hidastuksesta selviää, että kotijoukkue kärsii tuomarivirheestä, vihellykset ja nuija-huudot kuuluu jo tavallisessa runkosarjan pelissäkin.
Ainakin vihellyskonsertti Kerhon maalin jälkeen oli jotain, mitä Oulussa ei normaalisti kuule.
 

Imuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lestabussi savuttaa. Ai että mää nautin.
Tyylikästä. Aikuinen mies, kouluttamattomuus, iskä ryyppäs, äiti huoras, matalapalkkaisuus, alkoholismi, väkivaltaisuus jne.
Helppohan se on täältä huudella, kun vuosittaisilla veroillani kustannetaan 10 teikäläistä, myönnän.

Heponiemi ei sitten osunut ollenkaan mailallaan ja 4min jäähyjä annettiin, näin tää menee joskus. Radikaaleja muutoksia vr-tarkistusten muodossa tarvitaan, jotta asiat muuttuu ja inhimilliset virheet saadaan minimoitua. Onko tarpeellista ja mielekästä? Muuttuisiko peli liikaa?
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Eipä muuten Kärppien pelaaja ainakin telkun kuvan perusteella hirveästi protestoinut tuota jäähyä vaikka se sitten taisi tuomarivirhe olla. Luulisi nyt että tämmöisessä paikassa vihelletty väärä, vaikkakin inhimillinen, jäähy olisi hermostuttanut jo rauhallisemmankin pelaajan...

Ja näytettiinkö sitä tilannetta muuten edes Raksilassa videotaululta? Koska ainakaan mitään suurempaa yleisön protestointia ei kuulunut. Yleensä kun hidastuksesta selviää, että kotijoukkue kärsii tuomarivirheestä, vihellykset ja nuija-huudot kuuluu jo tavallisessa runkosarjan pelissäkin.
Itse sen bongasin hidastuksesta, mutta tosiaan melkoisessa vähemmistössä taisin olla siinä vaiheessa (moni ei tiennyt edes pitkään pelin päättymisen jälkeen sitä, mm. radiossa huomasivat noin kolme varttia pelin päättymisen jälkeen tuon). Ja Heponiemi kyllä protestoi ja osoitti siinä Luceniusta, mutta vittuakos se autto..
Oliko se Heponiemen maila joka osu vai kerholaisen? Skriiniltä en saanu selvää mut olin kattovinani et oli kerholaisen ja heponiemiki jotain osotti kerholaista.

Kun nyt kehitysketjussa ollaan, niin mites ois jos videohaaston saisikin tehdä ihan mistä vain? On se sitten maali, paitsio, jäähy tai kiekko kävi verkoissa tms. Väärästä haastosta 2min jäähy paitsi maalitilanteissa, niin ei turhia haastoja pitäis hirveästi tulla. Muistaakseni tällaista on joskus mietitty rapakonkin takana.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Miten ihanaa, että liigakausi ratkeaa tietysti tuomarifarssiin. Siihen kiteytyykin täysin koko kausi ja sarja. Puuhastellaan ilman mitään merkitystä millään. Ketään ei kiinnosta vaikka tuomarit tekis mitä, tai olis tekemättä. Samat naamat viheltää päin vittua jatkossakin. Mahdollisuus uusiutua olisi, mutta haluja ei. Palkka juoksee ja olut maistuu.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minä kyllä pitäisin nuo tuskastuttavat videotarkistukset minimissä. Maaleista voitaisiin tarkistaa menikö kiekko maaliin, tehtiinkö maali korkealla mailalla/potkulla/kädellä, oliko pelikellossa vielä aikaa. Mahdolliset ulosajon oikeuttavat rikkeet ehkä myös. Kaikki muut vetäkööt tuomarit silmällä, ja jos joskus menee väärin niin minkäs teet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös