Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 103 403
  • 24 186

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vastaavanlaisia tilanteita oli jatkuvasti kaikissa VOK tuolloin huippuvuonna, milloin ei lanssin toimenpiteet kelvannut kun siellä oli mies hoitajana tai nainen ei saanut aviomieheltään lupaa mennä lääkäriin. Toki nuo on kaikki yksittäistapauksia mutta hassusti niitä yksittäistapauksia tapahtui suurelle osalle asukkaista.

Kaikista erikoisimpia oli naisten kohtalot kun oma perhe (isä, veli, aviomies) lupasi tappaa tavatessaan jonkin uskonnillispoliittisen syyn takia. Korostaisin ettei uhannut vaan lupasi.
 

Perusjäbä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikö tämä hokema ole jo kokenut inflaation? Mielestäni julkisessa keskustelussa sanotaan näitä asioita ihan ääneen. Muutama vuosi sitten tilanne oli toinen.

On tosiaan, mutta tulee mieleen esim. se bussikuski tapaus, joka sai potkut kun ei päästänyt ihmistä ilman lippua sisään, eli seuraukset voivat silti olla kovat.
 

teppana

Jäsen
Vastaavanlaisia tilanteita oli jatkuvasti kaikissa VOK tuolloin huippuvuonna, milloin ei lanssin toimenpiteet kelvannut kun siellä oli mies hoitajana tai nainen ei saanut aviomieheltään lupaa mennä lääkäriin. Toki nuo on kaikki yksittäistapauksia mutta hassusti niitä yksittäistapauksia tapahtui suurelle osalle asukkaista.

Kaikista erikoisimpia oli naisten kohtalot kun oma perhe (isä, veli, aviomies) lupasi tappaa tavatessaan jonkin uskonnillispoliittisen syyn takia. Korostaisin ettei uhannut vaan lupasi.

Olin avecina yhdessä tilaisuudessa 2016 ja pöydässä istui useampia henkilöitä jotka olivat olleet avovaimoni kollegoja pakolaisaallon aikana. Yksi suuri huolenaihe heillä oli potilasturvallisuus naisten osalta. Kun vastaanotolle tuli turvapaikanhakijana oleva nainen, kovin usein hänen mukanaan tuli myös mies (aviomies, veli tai isä) joka otti vahvaa roolia lääkäri-potilas suhteessa ja tämä potilaana oleva nainen ei pystynyt itse kertomaan minkä vuoksi vastaanotolle tuli. Useat pöydässä istuvat ihmiset sanoivat joutuneensa pyytämään turvahenkilöstöä poistamaan tämän miehen huoneesta, jotta ovat voineet varmistua potilaan turvallisesta hoidosta. Kuulemma joskus kävi niin, että potilas poistui miehen mukana.

Vaikeita asioita ja ainakin oman kokemuksen mukaan lääkäreillä on asiasta hyvin yksimielinen mielipide.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Eikö tämä hokema ole jo kokenut inflaation? Mielestäni julkisessa keskustelussa sanotaan näitä asioita ihan ääneen. Muutama vuosi sitten tilanne oli toinen.

Niinpä olikin, hokemia ja leimakirveitä muutama vuosi sitten esiintyi. Muistaakseni minunkin roolini määriteltiin tiedostavasti tällä palstalla silloin.
Päätin sitten alkaa väittämään itseäni suruttomaksi rasistiksi, fasistiksi ja kaupanpäälle sovinistiksi. Toivottavasti voin pikkuhiljaa kokea tuon roolin vankeusaikani käyvän kohti loppuaan, voisin sitten siirtyä tuohon typerähköksi leimattuun tolkun porukkaan, minä kun siinä tuntisin oloni kotoisimmaksi.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti porsaanreikä on ja sitä käytetään ainakin pahimpien rikollisten kanssa. Muistaakseni lapsenmurhaaja, -raiskaaja ja -hyväksikäyttäjä Abdigadir Osman Husseinin kohdalla vuoden säilöntäaika oli tulossa täyteen kun Husseinia pidettiin elinkautisesta vapautumisen jälkeen säilössä odottamassa karkoitusta Somaliaan. Hussein sitten saatiin lopulta pois Suomesta, onneksi ei silloin mikään ainopennanen noussut lentokoneessa protestoimaan Husseinin karkoitusta jotta Hussein ei päässyt vapaaksi kaduille.
Wikipedian mukaan säilöön syyskuussa 2016 ja ulos maasta maaliskuussa 2017. Jos siellä olisi joku ainopennanen ollut, niin maastapoisto olisi saattanut lykkääntyä jopa vuorokaudella. Ei Suomalainen viranomainen ihan niin onneton ole, että jos ekalla kerralla ei onnistu, niin antaa sitten olla.

Jokaista maahanmuuttajataustaista näpistelijää, pilvenpolttajaa tai vastaavaa en pidä ongelmarikollisena joka pitää säilöä valtavin viranomaisponnistuksin lähi-Alcatraziin, mutta vakavalla ja varsinkin toistuvalla rikosrekisterillä varustetut ihmiset ovat nitä, joita erityisesti toivon säilöttävän ja eristettävän muista ihmisistä, erityisesti myös muista turvapaikanhakijoista ja pakolaisista, jotta he eivät vaarannu. Vakaviin rikoksiin syyllistyneiden pitäisi olla missä tahansa sopivassa turvasäilössä maastapoistoa odottamassa ilman pääsyä valvomattomille lomille (Hussein ehti kolmen tunnin valvomattomalla lomallaan hyväksikäyttää nelivuotiasta lasta vuonna 2005).
Ulkomaan kansalaisia koskee enimmäkseen samat lait kuin Suomen kansalaista. Lisäuhkana noilla on se maastapoistaminen. Eli jos se ulkomaalainen syyllistyy riittävän vakaviin rikoksiin, niin vankilaan se pannaan, eikä säilöön. Tossa cobolin linkkaamassa jutussa käydään aika hyvin läpi nämä maastapoistamiskuviot. Siellä on esim tällaista:
Suomessa oleskeluluvan saanut henkilö tai rekisteröity EU-kansalainen voidaan karkottaa, jos hän on syyllistynyt rikokseen, josta voidaan tuomita vähintään vuoden vankeusrangaistus, tai useamman lyhyemmän tuomion perusteella. Laillisesti oleskelevan, mutta ilman rekisteröityä oleskeluoikeutta olevan henkilön kynnys maastapoistamiseen on käytännössä huomattavasti matalampi. Käännyttämisen perusteet määrittävässä ulkomaalaislain 148 pykälässä toistuu tulkinnanvarainen muotoilu ”voidaan perustellusta syystä epäillä”, kuten ”voidaan perustellusta syystä epäillä hankkivan tuloja epärehellisin keinoin”, ”voidaan perustellusta syystä epäillä myyvän seksuaalipalveluja”, ”voidaan tuomitun vankeusrangaistuksen perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä syyllistyvän rikokseen, josta on Suomessa säädetty vankeusrangaistus, tai epäillä syyllistyvän toistuvasti rikoksiin”. Näin ollen pelkkä rikosepäily voi riittää ulkomaalaisen käännytykseen myös pienimuotoisten rikosten kohdalla, joista Suomen kansalaisen kohdalla todennäköinen seuraus olisi sakkorangaistus, mikäli teoista nostettaisiin syyte.

Ulkomaalaisten säilöönottoa ja maastapoistamista koskevan tutkimukseni osana olen analysoinut poliisin ja rajavartioston tekemiä säilöönottopäätöksiä (ks. Könönen 2018). Tutkimukseni perusteella rikosperusteisesti maastapoistettavat ulkomaalaiset ovat useimmiten syyllistyneet verrattain vähäisiin rikoksiin – pienimuotoisiin omaisuusrikoksiin, huumausaineiden myyntiin tai rattijuopumukseen. Joukossa on toki myös vakavimpia rikoksia ja vankeusrangaistuksen suorittaneita henkilöitä. Säilöönottopäätöksissä on kuitenkin selkeitä viitteitä siitä, että esimerkiksi Romanian kansalaisten kohdalla käännytyspäätöksen perusteena vedotaan usein pykälään ”voidaan perustellusta syystä epäillä syyllistyvän toistuvasti rikoksiin”. On mahdollista, että monet käännytyspäätösten taustalla olevista rikosepäilyistä johtaisivat kuitenkin syyttämättäjättämispäätökseen, joko näytön puutteen vuoksi tai rikoksen vähäisyyden takia. Usein rikosepäilyjen perusteella säilöönotetut henkilöt hyväksyvät kuitenkin käännytyspäätöksen päästääkseen pois säilöönotosta (EU-kansalainen voi palata myös Ruotsiin tai Viroon, jos maksaa itse paluulipun), koska muutoin säilöönotosta voisi muodostua pitkäkin vapaudenriiston jakso – mikä taas ei rikoslain perusteella olisi mahdollista.
(Tuossa lopussa muuten yksi monista syistä, miksi iso osa rikoksia tehneistä maastapoistetuista ei tilastoidu sinne "rikosperäinen maastapoisto" kategorian alle. Hyväksyvät käännytyksen, koska se on annetuista vaihtoehdoista paras)

Eli periaatteessa Suomen käytännöt täyttävät aika selkeästi sinunkin vaatimukset ja ovat jopa tiukempia. Syystä tai toisesta kadunmiesten käsitykset näistä asioista eroavat todellisesta tilanteesta aikalailla. Varmaankin osa virheellisistä käsityksistä johtuu siitä, että tietenkään Suomi ei palauta ketään, jos siellä uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus, henkilökohtainen vaino tms. Eikä rikollisen maastapoisto mikään automaatio ole. Tottahan siinä katsellaan mitä on rötöstelty ja minkälaista elämää henkilö täällä viettää. Tapauskohtaista aina.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näemmä taisin ymmärtää väärin. Ilmeisesti Suomen vankiloissa ei ole yhtään Irakin kansalaista joilla ei ole papereita, turvapaikkapäätöstä tai oleskelulupaa - vaan kaikki ilman papareita, turvapaikkapäätöstä tai oleskelulupaa rikoksiin syyllistyneet on saatu palautettua? Ymmärsinkö siis oikein?
Et ymmärtänyt oikein. Minä kerroin sen tosiasian, että Irak ottaa vastaan rikoksiin syyllistyneet kansalaisensa. En väittänyt, että allah lennättää taikamatolla kaikki rikokseen syyllistyneet kolmen sekunnin kuluttua rikoksesta.

Suomen vankiloissa on Irakilaisia, koska ennen maastapoistoa vankeustuomion saanut Irakilainen lusii tuomionsa Suomessa.

Toki noissa maastapoistoissa on ne samat poikkeukset jotka esim edellisessä viestissä mainitsin.

Minähän en päätellyt sitä, että Irak ottaa rikollisensa vastaan siitä yhdestä uutisesta, jonka linkitin. Tuo on ihan yleistä tietoa, joka kyllä löytyy myös netistä, jos jaksaa vähän googlettaa. Tässä sulle esimerkkinä toinen linkki viime kesältä Kalevasta: Poliisi oikoo väärinkäsityksiä: Myös Irak vastaanottaa palautettavia normaalisti – näihin maihin Suomi ei lähetä ketään

Ja vielä yksi linkki poliisin sivuille, jossa kerrotaan kaikenlaista maastapoistamisista mm seuraavaa:
Mikäli käännytettävä henkilö on päätöksentekohetkellä suorittamassa vankeusrangaistustaan, päätöksessä mainitaan, että ao. henkilö käännytetään vankilasta vapautumisen jälkeen.

Maahanmuuttovirasto tekee käännyttämis- tai karkottamispäätöksen törkeisiin rikoksiin syyllistyneille aina, kun laki sallii. Jos turvapaikanhakijalla on perusteet turvapaikkaan eli pakolaisstatukseen, sitä ei voida jättää myöntämättä edes törkeän Suomessa tehdyn rikoksen takia. Tämä perustuu Geneven pakolaissopimukseen ja Suomen ulkomaalaislakiin (87 § 2 momentti).
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Irak ei ota ketään vastaan pakolla. Tilanne on tämä lokakuusta alkaen. Lentoja ei enää ole. Esimerkiksi HBL kertoi asian jo lokakuussa. Linkki HBL:n uutiseen:

Polisen har avbrutit alla avvisningar till Irak – också avvisningarna till Afghanistan ligger på is

En tiedä kertoiko Pekka Haavisto siitä, että rikollisia ei oteta Irakissa vastaan vai ei, mutta alla olevasta sanomalehti Karjalaisen pääkirjoituksesta voi niinkin päätellä:

Rikollisuus on käännytysperuste

Pääkirjoituksen mukaan rikollisia ei saada palautettua, koska Irak ei niitäkään ota. Kyse siis Suomessa rikoksia tehneistä irakilaisista. Itse olen edelleen faktojen perusteella sitä mieltä, että jonkin verran saadaan. Paitsi varmaan nyt.

Isomman kuvan tarkastelu kertoo sen, että Suomeen on tulossa kohtuullinen ongelma, ellemme saa lainvoimaisen päätöksen saaneita irakilaisia ja muita maasta ulos. EU on oikeastaan ainoa apu. Toisin sanoen, sopimus EU:n ja Irakin välillä. Tähän on osin vaikea uskoa, koska osalla EU:n vasemmistoa ei ole haluja palauttaa ketään Irakiin. Miksi siis he tukisivat pakkopalautussopimusta?
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pääkirjoituksen mukaan rikollisia ei saada palautettua, koska Irak ei niitäkään ota. Kyse siis Suomessa rikoksia tehneistä irakilaisista. Itse olen edelleen faktojen perusteella sitä mieltä, että jonkin verran saadaan. Paitsi varmaan nyt.
Pääkirjoitus teki saman virhepäätelmän, kuin moni muukin. Todellisuudessa asia on kuten olen moneen kertaan kertonut. Niitä rikokseen syyllistyneitä Irakilaisia ei tietenkään ole ihan hirveästi palautettavaksi, koska moni lusii vielä tuomiotaan Suomessa. Ei niitä rikollisten pakkopalautuksia siis ihan viikottain tehdä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pääkirjoitus teki saman virhepäätelmän, kuin moni muukin. Todellisuudessa asia on kuten olen moneen kertaan kertonut. Niitä rikokseen syyllistyneitä Irakilaisia ei tietenkään ole ihan hirveästi palautettavaksi, koska moni lusii vielä tuomiotaan Suomessa. Ei niitä rikollisten pakkopalautuksia siis ihan viikottain tehdä.

Hyvä jos saavat edes jonkun edes Irakiin vastentahtoisesti.

Kokonaisuus on edelleen se, että noin 9 000 ihmistä on vastaanottokeskuksissa ja heistä 7 000 on irakilaisia. Luvut Mykkänen, marraskuu 2018. Muuta kautta tiedän, että osalla on menossa jo kuudes (6) uusi turvapaikka-anomus. Jättiosalla toki vasta toinen. Kun nämä kaikki saadaan ratkaistua viimeistenkin osalta ehkä vuonna 2020, toivottavasti EU ja/tai Suomi on saanut sopimuksen Irakin kanssa. Osa toki poistuu vapaaehtoisesti, osa rahalla vapaaehtoisesti. Vieläkään ei tiedetä, kuinka moni on jäämässä mahdollisesti Suomeen, koska erilaisella ketkuilulla on aina onnistuttu juristien avulla (jotka saavat provikat) tekemään uusi anomus. Laki on muuttumassa tältä osin, onneksi. Sen jälkeen uusien anomusten tehtailu on vaikeampaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näyttäisi elokuussa 2018 vokeissa olleista 11 400 turvapaikanhakijasta 9 000 saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, jos YLE:n luvut ovat faktaa alla olevassa linkissä:

Ahdistus vastaanottokeskuksissa kasvaa – Turvapaikanhakijat aiempaa väkivaltaisempia henkilökuntaa kohtaan

Ahdistus on aivan varmasti kasvanut. Niin vokeissa kuin kaduilla. Mutta kun näitä lukuja vertaa Mykkäsen antamiin marraskuussa 2018 (yllä), vaikuttaa hieman paremmalta. Tosin noinkin nopea muutos luvuissa oikeaan suuntaan laittaa epäilemään, ovatko molemmat faktoja. Toivon, että ovat.

Silti olemme vasta lähestymässä isointa haastetta. Jos kaikki menee hyvin, pääsemme kielteisistä eroon. Jos ei mene, emme pääse. Tosin jos vasemmisto ja vihreät + rkp ovat vaalivoittajat, ongelmahan on ratkaistu.
 

teppana

Jäsen
Pääkirjoitus teki saman virhepäätelmän, kuin moni muukin. Todellisuudessa asia on kuten olen moneen kertaan kertonut. Niitä rikokseen syyllistyneitä Irakilaisia ei tietenkään ole ihan hirveästi palautettavaksi, koska moni lusii vielä tuomiotaan Suomessa. Ei niitä rikollisten pakkopalautuksia siis ihan viikottain tehdä.

Puhutaanko nyt eri asioista? Irak ottaa todistetusti kansalaiset vastaan. Mutta puuttuuko se passi sitten kuinka monelta?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niinpä olikin, hokemia ja leimakirveitä muutama vuosi sitten esiintyi. Muistaakseni minunkin roolini määriteltiin tiedostavasti tällä palstalla silloin.
Päätin sitten alkaa väittämään itseäni suruttomaksi rasistiksi, fasistiksi ja kaupanpäälle sovinistiksi. Toivottavasti voin pikkuhiljaa kokea tuon roolin vankeusaikani käyvän kohti loppuaan, voisin sitten siirtyä tuohon typerähköksi leimattuun tolkun porukkaan, minä kun siinä tuntisin oloni kotoisimmaksi.

Hienosti olet marttyyrin roolisi kantanut, ehkä moderaattorit ehdottavat sinun kanonisointia. Voimme sitten viettää tulevaisuudessa pyhän arveen päivää, kaikkien rasistien, fasistien ja sovinistien suojeluspyhimyksen päivään.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
On tosiaan, mutta tulee mieleen esim. se bussikuski tapaus, joka sai potkut kun ei päästänyt ihmistä ilman lippua sisään, eli seuraukset voivat silti olla kovat.
Bussikuski sai potkut, koska löi asiakasta nyrkillä naamaan. Asiakaspalvelussa kohtaa hyvin hankalia asiakkaita päivittäin, ja silti niitä ei työnantajan ohjeiden mukaan lyödä.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Et ymmärtänyt oikein. Minä kerroin sen tosiasian, että Irak ottaa vastaan rikoksiin syyllistyneet kansalaisensa. En väittänyt, että allah lennättää taikamatolla kaikki rikokseen syyllistyneet kolmen sekunnin kuluttua rikoksesta.

Suomen vankiloissa on Irakilaisia, koska ennen maastapoistoa vankeustuomion saanut Irakilainen lusii tuomionsa Suomessa.

Toki noissa maastapoistoissa on ne samat poikkeukset jotka esim edellisessä viestissä mainitsin.

Minähän en päätellyt sitä, että Irak ottaa rikollisensa vastaan siitä yhdestä uutisesta, jonka linkitin. Tuo on ihan yleistä tietoa, joka kyllä löytyy myös netistä, jos jaksaa vähän googlettaa. Tässä sulle esimerkkinä toinen linkki viime kesältä Kalevasta: Poliisi oikoo väärinkäsityksiä: Myös Irak vastaanottaa palautettavia normaalisti – näihin maihin Suomi ei lähetä ketään

Ja vielä yksi linkki poliisin sivuille, jossa kerrotaan kaikenlaista maastapoistamisista mm seuraavaa:

Kiitos erittäin sarkastisesta vastauksesta - perinteiseen Anssi-femma tyyliin tosiasioita kertoen ja muita valistaen. Teet arvokasta työtä ja se on varmasti paikoitellen raskasta - toivonkin näin joulun alla sinulle lahjaksi voimia jaksamiseen.

Voinet valistaa minua mitä tapahtuu tilanteessa jossa turvapaikanhakija on vapautunut vankilasta - mutta ei tämän jälkeen halua poistua maasta vapaaehtoisesti ja hänen kotimaansa ei ota vastaan vasten tahtoaan palautettavaa henkilöä? Näistä tapauksista on varmaan olemassa jotain tilastoa - vaikka tapauksia siis ei liene montaa?
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voinet valistaa minua mitä tapahtuu tilanteessa jossa turvapaikanhakija on vapautunut vankilasta - mutta ei tämän jälkeen halua poistua maasta vapaaehtoisesti ja hänen kotimaansa ei ota vastaan vasten tahtoaan palautettavaa henkilöä? Näistä tapauksista on varmaan olemassa jotain tilastoa - vaikka tapauksia siis ei liene montaa?
Jos ei noista eilen kirjoittamistani viesteistä aukea, niin tuskinpa lisäselvitykset asiaa auttaa.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Jos ei noista eilen kirjoittamistani viesteistä aukea, niin tuskinpa lisäselvitykset asiaa auttaa.

Eiköhän se ole avautunut ihan hyvin - jos nyt vähän tarkemmin luet.

Laittaisitko myös niitä tilastoja faktojesi tueksi - lienee siis tiedossa kuinka monta tuollaista tapausta on ollut? Kiitos paljon jo etukäteen.
 
Viimeksi muokattu:

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Kuten eilisistä viesteistä selvisi, niin noista ei ole olemassa kattavia tilastoja. Sellaisille ei ole tarvetta. Tilastointia kun ei tehdä rajakkien tarpeisiin.

No tämä on sitten selvä. Löytyisikö muita hellyyttelynimiä heitellä vielä rajakin lisäksi? Hyvää ja rauhallista joulun odotusta myös sinulle - toivottavasti et ole ihan noin vihaisen oloinen miesoletettu joulun pyhinä. Puss och kram.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Olen edelleen sitä mieltä, että Irak ottaa, jopa mielellään, vastaan sellaiset rikolliset, joilla on myös Irakissa saatu rikostuomio (ovat poistuneet sieltä välttääkseen paikalliset viranomaistoimet).
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei puhuta eri asioista. Irak ottaa vastaan rikolliset kansalaisensa, myös passittomat ja haluttomat sellaiset.

Onko noiden oltava rikoksesta tuomittuja heillä vai riittääkö muualla tapahtuva keppostelu?

Vahvasti sopii epäillä tuota heillä tapahtunutta ja ei kai niin höperöä löydy että silloin omalla nimellään täällä liikkuisi. Noissa tulijoissa kun on vaikka ja minkä ryhmittämän edustajaa ja melkosella varmuudella kaikki ei ole hallinnon joukoissa ollut.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko noiden oltava rikoksesta tuomittuja heillä vai riittääkö muualla tapahtuva keppostelu?
Muualla tapahtuva keppostelu riittää. Ihan aidosti ja ilman mitään kiemurteluja. Irak ottaa vastaan kansalaisensa, jotka ovat Suomessa oleskellessaan tehneet rikoksia. Vaikka nämä olisisvat passittomia ja haluttomia palaamaan.

Suomi ei tietenkään poista maasta jokaista ylinopeutta ajanutta, vaan tuohon löytyy lakipykälistä ja oikeuskäytännöistä omat sääntönsä. Ja Suomi ei tietenkään palauta Irakiin tai mihinkään muuallekaan henkilöä, jota siellä odottaa kuolemanrangaistus, kidutus ja sen sellaiset.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Bussikuski sai potkut, koska löi asiakasta nyrkillä naamaan. Asiakaspalvelussa kohtaa hyvin hankalia asiakkaita päivittäin, ja silti niitä ei työnantajan ohjeiden mukaan lyödä.
Kyseessä on eri tapaus. Gleb Simanov sai kenkää kenkää Nobinalta julkaistuaan videon jossa somalitaustaiset nuoret yrittivät kyytiin ilman lippua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös