Vegas Golden Knights 2018–2019

  • 112 438
  • 398

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
24/82 Nealin paluu

James Neal, yksi kevään hopeasankareista, palasi ensi kerran T-Mobile Areenalle siirtonsa jälkeen. Fleury aloitti maalissa ja ainoa muutos tosiaan viime peliin nähden oli Hykan korvaaminen Carrilla.

Nealin ketju aloitti ottelun Carpenterin vitjaa vastaan. Carr pääsi heti tämän kauden debyytissään pyörimään sähäkästi päädyssä tuloksetta, mutta voitti muutaman kamppailun maalin takana. Ensimmäinen paikka tuli vieraille, kun 3v2-hyökkäyksessä Gaudreau levitti keskeltä vasemmalle, Monahan syötti takatolpalle Lindholmin luistimeen ja Gaudreau pääsi laukomaan rystyltä maalin edestä irtokiekon päin Fleurya McNabbin kurotettua ohi kiekosta. Kolmannella minuutilla Carrier kokeili vanhanaikaista, mutta ei onnistunut survomaan kiekkoa sisään. Seuraavaksi Dube laukoi kaukaa syliin. Vajaan vitosen kohdalla Marchessault syötti sinisen ylitettyään vasemmalta keskelle Karlssonille, joka osti aikaa ja syötti sitten takaisin laitaan, josta Joonatan latasi one-timerin patjaan. Karlsson oli vielä päästä irtokiekkoon maalin edessä. Kuudennella minuutilla Tuch neppasi kiekon laitaa pitkin eteenpäin Paciorettylle, joka laukoi vasemmalta maalille kohti Eakinia, mutta Rittich liimasi vedon ilman, että Eakin kykeni ohjaamaan kiekkoa. Laukaukset kohti maalia olivat 4-3 mainoksille mentäessä kahdeksan minuutin jälkeen.

Yhdeksän minuutin kohdalla McNabb pinchasi ja syötti kulmasta viivaan varmistamaan lipuneelle Eakinille, jonka lämärin Rittich torjui. Juuri ennen erän puoliväliä Brodie laukoi vasemmalta Theodoren jaloista takapatjaan ja Bennett siirsi reboundin niukasti vasemmalta ohi. 12. minuutilla vieraiden ykkösketju syötteli taitavasti hyökkäysalueella Carpenterin ketjua vastaan. Lopulta Giordano levitti viivassa ja Brodie laukoi maskitta Fleuryn räpylään. 13 minuutin jälkeen Eakin kamppasi puolihuolimattomasti Tkachukin Vegasin maalin takana jäähynarvoisesti. Heti alkuun Monahanille sahattiin paikka slottiin, mutta Fleury nollasi hänet. Tkachukilta hyvä syöttö maalin kulmalta Engellandin mailan yli. Muuta vieraat eivät saaneet aikaan Nosekin ahdistaessa ahnaasti siniviivalla.

Hetkeä myöhemmin Holden pelasi hyvän vaihdon niittaamalla lonkkataklauksella laidasta nousseen Hathawayn laseihin ja sitten katkomalla vielä maalin eteen tulleen saman miehen syötön toimistosta kohti Jankowskia. Kolme minuuttia ennen erän loppua Karlsson lätytti oikeasta laidasta ristiin viivaan, Theodore laukoi ja Smith ohjasi maalin ohi. Minuutti ennen erän loppua Karlsson pääsi murtautumaan keskeltä läpi Marchesssaultin oikean laidan siirrosta. Hän käänsi rystyltä vielä Hamonicin längistä vasemmalle Smithille, joka laukoi tolppaan maalin ollessa tyhjillään Rittichin seurattua Karlssonin liikettä. Tauolle mentiin siis 0-0 lukemissa. Laukaukset kirjattiin 8-8. Melko tasainen erä, jossa molemmilla oli 1-2 huippupaikkaa. Pelikatkoja ei juuri ollut, vaan peli aaltoili päästä päähän. Ainoa merkittävä ero tilastoriveissä olivat taklaukset 20-6.

Toisen erän toisella minuutilla Tuch riisti kiekon siniviivalla Giordanolta. Sen jälkeen kuitenkin Brodie katkoi 2v1-tilanteessa Tuchin poikkisyötön vasemmalta kohti Paciorettya. Seuraavaksi Bellemare syötti syvyydestä viivaan Millerille, mutta Jankowski blokkasi keskellä laukauksen. Flames oli aseeton avausvitosella kotijoukkueen puolustettua punaviivaa hyvin. Viiden minuutin kohdalla Marchesssault oli päästä Välimäestä ohi 1v1-tilanteessa, mutta Rittich tuli maaliltaan vastaan siivoamaan Joonatanilta karanneen kiekon pois Flamesin alueelta. Kuuden minuutin kohdalla Neal pääsi laukomaan vapaasti vasemmalta, mutta Fleury torjui patjoillaan oltuaan tarpeeksi vastassa.

Seuraavaksi 27 minuutin tienoilla Karlsson keräsi kunnon vauhdit, ylitti keskialueen, vei Gaudreaun kahville kärkiveivillä ja laukoi lopulta slotista ohi oikeasta yläkulmasta huikean soolon päätteeksi. Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla Carpenter syötti vasemmasta laidasta kuljetuksensa päätteeksi Välimäen mailan yli Nosekille, joka ohjasi maalin edestä patjaan. Laukaukset maalia kohti olivat 4-5 erän avauspuoliskolle. Kotijoukkueella oli aavistuksen pidemmät kulmarallit kuin vierailla.

12 minuutin kohdalla Hamonic laukoi ranteella viivasta vastapomppuun kovaan ruuhkaan, mutta sihti oli hukassa. Hetken päästä Karlsson jätti kiekon keskialueella Holdenille, joka siirsi viereen Marchessaultille ja jatkoi matkaa maalille keskikaistaa pitkin. Se mahdollisti Marchessaultin leikkaamisen oikealta keskelle, mutta laukaus ranteella lähti melko kaukaa siniviivan tuntumasta, joten Rittich liimasi sen.

Viisi minuuttia ennen erän loppua Carrier ajoi Välimäen yli karvatessaan. Schmidt katkoi suomalaisen avauksen siniviivalla, nousi vasemmalta ja tavoitteli vapaaksi jäänyttä Carrieria takatolpalta, mutta Andersson katkoi syötön mailallaan. Minuutti myöhemmin kakkosketju pelasi pitkää hyökkäystä, kunnes lopulta Eakin laukoi viivasta Paciorettyn syvyyspassista ja Tuch ohjasi kiekon sisään Hanifinin hukattua miehensä maalin edessä. Koko viisikko pysyi hienosti kiekossa laitojen lähellä. Seuraavaksi Brodie pelasti taas yhden 2v1-tilanteen blokkaamalla Nosekin oikeasta laidasta laukoman kiekon. Kolme minuuttia ennen loppua puolestaan Bellemare syötti maalin takaa slottiin ja Schmidt laukoi läheltä yli noustuaan viivasta avopaikkaan. Minuutti ennen erätaukoa Hamonic sai vasemmasta laidasta syötön viivaan, mutta Fleury torjui kilvellään painavan laukauksen. Vielä lopussa Carr poimi irtokiekon hyökkäysalueella ja laukoi rystyltä oikeasta laidasta, mutta Nosek ei saanut survottua reboundia sisään.

Toisen erän laukaukset olivat 10-8. Peli oli todella tarkkaa. Flames puolusti keskustan hyvin omissa ja boksasi kotijoukkueen pelaajat noppavitosen ulkopuolelle. Vieraiden vierailut Vegasin alueella olivat lyhyitä ja Flames pyrki päättämään hyökkäykset laukaukseen huonostakin sektorista. Kotijoukkueelle oli annettava kehut parantuneesta keski- ja oman alueen puolustuspelistä. Yhtään vaarallista vastaiskua Calgary ei saanut kahdessa ensimmäisessä erässä ja Vegas sen sijaan pääsi toisessakin erässä pariin kertaan ylivoimahyökkäyksiin.

Päätöserän aluksi Monahan kaivoi laidasta kiekon viivaan ja Hanifin laukoi Fleuryn rintaan. Jatkotilanteessa Gaudreau haki vanhanaikaista ja alusti paikan slottiin Lindholmille, mutta Fleury torjui kaukovedon. Vegasin purettua Gaudreau taklasi Marchessaultin päädyssä selästä laitaan, joten isännät saivat illan ensimmäisen ylivoimansa. Ylivoimalla Miller painoi vihdoin kauden avausmaalinsa, kun Smith syötti vasemmasta kulmasta viivaan ja Miller tykitti kiekon etualakulmaan läpi pelaajamassan. Loistava alku kolmanteen erään sarjan parasta päätöserien joukkuetta vastaan. Neljännellä minuutilla Nosek syötti päädystä oikealle kaarelle, mutta Rittich torjui Carpenterin vedon. Minuutti myöhemmin Schmidtin heittäytyminen pelasti puolittaisen 2v1-tilanteen. Ajassa 46:30 puolestaan Pacioretty syötti kulmasta keskelle vaihdosta tulleelle Theodorelle, joka latasi ranteella, mutta Rittich teki itsensä isoksi torjuen räpylällään. Hetken päästä Holden laukoi puolestaan tolppaan viivasta ja irtokiekko sudittiin hieman ohi maalin. Mainoksille mennessä laukaukset olivat 7-2 kahdeksan minuutin jälkeen. Ylivoimamaalin jälkeiset minuutit muistuttivat paljon viime vuoden rullaavaa hyökkäyspeliä.

Erän puolivälissä Välimäki jäi taas katselemaan syöttönsä perään ja Marchessault antoi mojovan taklauksen kylkeen. Päätöskympin aluksi Hamonicin avaus tavoitti Duben, joka laukoi läpiajosta Fleuryn kautta oikealta ohi. Pieni nukahdus tilanteessa Holdenilta ja Miller ei ehtinyt vaihdosta ajoissa paikkaamaan. Hetken päästä vielä Jankowski laukoi läheltä nousunsa päätteeksi oikeasta laidasta ja Hathaway siirsi rystyltä reboundin Fleuryn alle. Kuusi minuuttia ennen loppua kiekko pomppasi vasemmasta laidasta ja Backlund pääsi laukomaan keskeltä Eakinin nukahdettua, mutta Fleury koppasi kiekon syliinsä.

Seuraavassa vaihdossa Gaudreau kiemurteli McNabbilta vapaaksi ja liikkui siniviivaan, josta hän laukoi ranteella, mutta Fleury näki väkisin kiekon kopaten sen haltuunsa pystyasennossa. Ajassa 56:10 Calgary sai jäähyn, kun ex-koira Neal kaatoi keskialueella Millerin tilanteen ulkopuolella. Viimeksi mainittu pääsi laukomaan Marchessaultin levityksestä one-timerin vasemmasta siivestä, mutta Rittich ehti liikkumaan torjuntaan sivuttaisliikkeessä. Lindholm puolestaan laukoi vastaiskusta kohti vasenta alakulmaa oikeasta laidasta tuloksetta. Rittich lähti maaliltaan 2:15 ennen loppua. Calgary saikin heti kavennuspaikan, kun Gaudreau laukoi oikealta maalille ja Tkachuk oli reboundissa, mutta Fleury otti yhden ojennetun jalan patjatorjunnan. Sen lähemmäksi vieraat enää päässeet Vegasin viisikon puolustettua keskustan tiukasti ja Flamesin pyörittyä vain laidoissa kiekon kanssa. Lopputulos 2-0 ja elintärkeä voitto divisioonan kärkijoukkueesta eron kaventuessa neljään pisteeseen. Samalla joukkue on yli kuukauden tauon jälkeen voittoputkessa! Päätöserän laukaukset kääntyivät lopulta 10-13 Flamesin lopun rynnistyksen ansiosta, sillä kotijoukkueen hyökkäyspeli oli olematonta viimeisellä kymmenminuuttisella. Positiivista on kuitenkin se, että nyt Gallant joukkoineen on saanut hyökkäys- ja keskialueen kiekottoman puolustuspelin siihen kuosiin, että omiin ei tule vastaiskuja, vaan kenttätasapaino on kunnossa. Puolustajat valuvat ajoissa omalle siniselle ja karvauspelaamisessa Vegas pelaa vähän varman päälle tukkien keskialuetta tavallista enemmän 1-2-2 trapilla.

Fleurylle jo kauden neljäs nollapeli. Päätöskympillä hän otti pari isoa torjuntaa johtoasemassa. Hyökkääjistä sitten kaikki ketjut saivat luotua maalipaikkoja. Karlssonilla olisi hyvinkin voinut olla kolme tehopinnaa kahdessa erässä. Smith tuhlasi tyhjän maalin, mutta oli hyvä puolustussuuntaan. Kakkosvitja jatkoi mihin jäi Arizonassa tehden voittomaalin. Kemiat ovat löytyneet ja Eakin stunttaa hyvin Haulaa sekä Stastnya. Pacioretty jatkoi myös vahvaa virettään syöttöpisteellä ja voittaa jo suuren osan laitaväännöistä toisin kuin alkukaudella. Tuchille rutiininomaiset 1+1 tehot, ihana voimahyökkääjä. Kolmosketjussa Carr teki vahvan debyytin. Hän luisteli kiivaasti ja pääsi alusta asti pelin sisälle. Tasapaino luistimilla vaikutti olevan hyvä. Nosek jatkoi nousukuntoaan suojaamalla kiekkoa viime kauden malliin kulmissa. Nelosketjulta perusilta, laiturit taklasivat Flamesin alakertaa paljon ja seassa oli pari maalipaikkaakin.

Puolustajista Millerille vihdoin avausmaali. Holden nukahti kertaalleen päätöserässä, mutta juuri muita suoranaisia virheitä en muista pakiston tehneen. Schmidtin siirto McNabbin rinnalle on parantanut viimeksi mainitun pelaamista ja kiekollista varmuutta. Kakkosparissa Engelland oli kauden raikkaimmalla jalalla kaukalossa ja pystyi jotenkin tulemaan pois paineen alta luistelemalla. Theodorelta rutiiniesitys.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
25/82 Karlsson vs. Karlsson x2

Fleury jatkoi maalissa perättäisestä illasta huolimatta. Kenttäpelaajisto oli myös sama kuin Calgarya vastaan. Ottelussa kohtasivat Karlssonit William, Erik ja Melker.

14 sekunnin jälkeen peli oli jo 1-0 Vegas Golden Knightsin historian nopeimmalla maalilla. Dell laittoi kiekon ränniin, Marchessault katkoi, pelasi viivaan McNabbille ja tämä laukoi Meierin kautta päin Delliä, jonka torjunta kimposi W. Karlssonista maaliin. Kahden minuutin kohdalla Nosek riisti kiekon hyökkäysalueella peliä avanneelta Ryanilta ja laukoi sitten ylärimaan läheltä. Sharksin ensimmäinen paikka oli kolmannen minuutin E. Karlssonin laukaus viivasta, jonka Sörensen ohjasi patjaan. Vajaan viiden minuutin kohdalla ykkösketju iski taas maalin. Smithin laukaus oikealta meni päätyyn Dellin torjunnasta. Smith poimi itse reboundinsa ja syötti sitten syvyydestä oikealle kaarelle Millerille, joka latasi kiekon keskirautaan etukulmasta. Kauden toinen maali hänelle ja vieläpä peräkkäisinä iltoina. Pari minuuttia myöhemmin Goodrow laukoi viivasta ja Suomela oli maalilla, mutta ei aivan yltänyt irtokiekkoon avopaikassa. Alku oli todella viihtyisä molempien joukkueiden punnertaessa vahvasti hyökkäysalueelle suojaamalla laitojen kautta.

Vajaan yhdeksän minuutin tienoilla Smith levitti oikealta poikittain Marchessaultille, jossa M. Karlsson roikkui jäähynarvoisesti. Heti alkuun ykkösviisikko sahasi paikan, kun Smith syötti päädystä keskelle Paciorettylle ja Tuch pääsi vielä irtokiekkoon vasemmassa laidassa, mutta Dell otti tuplatorjunnan. Seuraava hyökkäykseenlähtö kuitenkin tuotti tulosta, kun Miller levitti siniviivassa, Smith syötti vasemmasta laidasta keskelle ohi ryntäävän karvaajan ja Pacioretty laukoi kiekon keskeltä oikeaan yläkulmaan. Näiden maalien takia hänet hankittiin, kerrassaan tarkka laukaus. Avauskymppi päättyi siis 3-0. Häikäisevä esitys kotijoukkueelta ja kerrankin maalinteon tehokkuus oli hyvä.

Ajassa 12:30 Pacioretty syötti oikeasta laidasta keskelle ja Eakin laukoi läheltä maskiin E. Karlssonin pitäessä kiinni syötön takatolpalle Tuchille. 13. minuutilla Suomela ohitti jalkamiinalla Theodoren oikeassa laidassa, mutta Fleury tökkäsi kiekon pois lavasta. Minuutti myöhemmin Karlsson laukoi taas viivasta vaarallisesti, mutta Fleury otti patjapotkutorjunnan. Ajassa 16:30 Tuch ehti päätyyn ennen Karlssonia ja syötti sieltä maalin eteen Paciorettylle, joka laukoi ohi vasemmalta. Tilanne jatkui ja Pacioretty kaivoi laidasta kiekon Tuchille, joka pujotteli Dillonin, Karlssonin ja Thorntonin välistä vasemmasta laidasta maalille, mutta Dell tökkäsi kiekon kauemmas suoraan Paciorettyn lapaan ja tämä niittasi kiekon vasempaan etuyläkulmaan. Maali oli kauden kahdeksas nuhaisen alun jälkeen eli 30 maalia on edelleen realismia, sillä viimeiseen viiteen otteluun Pacioretty on osunut kuudesti. 18. minuutilla McNabb laukoi viivasta, mutta Tuch ja Pacioretty eivät osuneet ohjurikiekkoon. Pavelski puolestaan ohjasi maalin edestä patjaan ajassa 18:30 Kanen syötöstä vasemmasta laidasta. 10 sekuntia ennen erän päätöstä vielä Theodore laukoi viivalla blokkiin, mutta paikkasi tilanteen itse keskialueen takakarvauksella. Laukaukset avauserässä kirjattiin 11-11 ja maalipaikat 7-4. Fleury vei maalivahtien taiston selvästi ja ensi kerran sitten viime kauden ensimmäisen kotiottelun Golden Knights maalasi neljästi avauserässä.

Toisen erän alussa Smith passasi maalille kaukaa, mutta Wiljami oli sidottuna suorahyökkäyksessä ja avausvaihdon maalia ei tällä kertaa syntynyt. Minuutin kohdalla Labanc ja Sörensen survoivat vasemmalla maalin kulmalla kiekkoa turhaan Fleuryn läpi. Ajassa 2:30 kolmosketju kaivoi kiekon päädystä viivaan ja Holden laukoi ruuhkaan. Vajaan neljän minuutin kohdalla E. Karlsson nousi vasenta laitaa hyökkäysalueelle ja levitti takaviistoon M. Karlssonille, joka laukoi Fleuryn olkapäähän. Reaves nappasi kiekon ja syötti vasemmalta keskelle Carrierille, joka polki läpi ja viimeisteli kiekon rystyltä maaliin Dellin patjan alta Goodrow selässään. Hetken päästä Hertl kuljetti oikeaa laitaa pitkin, mutta Schmidt pelasti 2v1-tilanteen heittäytymisellään poikkisyöttöön. Kolme minuuttia myöhemmin Carrier otti jäähyn keskialueella innokkaasta karvaamisesta. Alivoimalla Holden purki ränniin luoden 2v1-tilanteen laitapompusta. Karlsson levitti ja Smith tuhlasi taas puolityhjän maalin laukomalla päin Delliä Burnsin ollessa myöhässä. Toki krediitit Smithille paitsion välttämisestä hienolla jalkaojennuksella. Sharksin ylivoimalla ainoa paikka oli Labancin laukaus ranteella viivasta räpylään ja lopussa Hertl laukoi pleksiin vasemmasta siivestä Burnsin levityksestä.

Jälkimmäinen puolisko alkoi Pacioretty-Marchessault-Tuch ketjulla, joka on aina jäällä onnistuneen alivoiman jälkeen. Joonatan laukoi ranteella kaukaa ohi maalin. Laukaukset olivat 7-9 tässä vaiheessa. 13. minuutilla Carpenter levitti vasemmalta takaviistoon ja Schmidt harhautti yhden pelaajan, mutta sitten kiekko karkasi. Samalla kuitenkin Kane otti jäähyn korkeasta mailasta McNabbiin aitioiden välissä. Paras paikka tuli alivoimalla vieraille, kun Meier syötti kiekon vasenta laitaa pitkin eteenpäin Sörensenille, joka nosti yli pienestä kulmasta. Kane joutui heti uudestaan boksiin lonkkataklauksestaan harhauttavaan Nosekiin. Lisäksi hän sai toisen kakkosen epäurheilijamaisuudesta ja pelirangaistuksen purnaamisesta, joten Vegas sai neljä minuuttia ylivoimaa. Marchessault kuitenkin menetti alimpana kiekon oman maalin edessä Goodrowlle, mutta Fleury heitti patjat päällekkäin ja otti kylkitorjunnan. Tasavajaalla Smith leikkasi oikeasta laidasta maalille Karlssonin mailan ali, mutta laukoi päin Dellia. Ylivoiman jämillä Vegas ei enää saanut vetoja, joten tauolle mentiin 5-0 lukemissa. Toisen erän laukaukset olivat 10-14, mutta Fleury oli eleetön maalillaan. Viiden maalin johdosta huolimatta Vegasin moraali säilyi ja kenttätasapaino pysyi eikä San Jose päässyt ylivoimahyökkäyksiin, vaan laukaukset tulivat kulmapelien seurauksena lähinnä höystettynä muutamalla tasavoimaisella suorahyökkäyksellä. Kanen lisäksi muuten valmentaja DeBoer komennettiin pelistä pois ennen päätöserän alkua.

Päätöserän avausvaihdossaan ykkönen loi taas maalipaikan. Karlsson lätytti oikealta maalille, mutta Dell katkoi syötön ennen kuin Marchessault osui siihen. Ajassa 1:20 Meier laukoi oikealta takapatjaan Theodoren huidottua ohi kiekosta sitä ennen. Toisella minuutilla myös Dell sai iskun maskiinsa Carrin liikuttua maskiin viivalaukaukseen, mutta Aaron tokeni nopeasti pelikuntoon. Kolmannella minuutilla Carrier jakoi toimistosta ja Reaves laukoi one-timerin väärältä puolelta rintapanssariin. Hetken päästä puolestaan riiston jälkeen Marchessault levitti 2v1-hyökkäyksessä Smithille, mutta Dell liukui patjatorjuntaan. Smithista näyttää tulevan hyvää vauhtia uusi tuhlaajapoika Tuchin kannettua roolia viime kauden. Kuudennella minuutilla Theodore katkoi rännissä Braunin siirtokiekon, syötti keskelle Tuchille ja tämä latasi ranteet lukkoon sekä kiekon vasempaan alakulmaan siirtäen lukemat 6-0:aan. Nelosketju hämmensi seuraavaksi Bellemaren sudittua irtokiekon maalin edessä Dellin alle. Seurauksena nujakoinnista Sharks sai ylivoiman. Se oli kuitenkin kesy ja lopussa Bellemare blokkasi hienosti Burnsin viivapommin kuuden maalin johdosta huolimatta.

Puolivälissä päätöserää McNabb sai mailasta naamaan taas. Seurauksena Goodrow poistettiin pelistä 2+10 käytösrangaistuksen myötä. Vegas ei kuitenkaan luonut ylivoimalla uhkaa, vaan peli oli kellon kulutuksen näköistä läpsyttelyä. 12. minuutilla Labanc kiersi vasemmalta maalille ohi McNabbin, mutta sitten rystykämmenharhautuksessa tasapaino petti ja mies kaatui. Seuraavaksi Nosek pomputti slotissa selkä maaliin päin kiekon kohti maalia ja Carr suti sen ilmasta ohi. 14. minuutilla Marchessault riisti hyökkäyssinisellä vapauttaen Karlssonin läpi, mutta Dell tuli vastaan ja Karlssonin lyöntilaukaus viiksiltä kohti kainaloa ei uponnut. Pari minuuttia myöhemmin Theodore nousi sulavilla sivuttaispotkuilla vasenta laitaa ja syötti poikittain takatolpalle, josta Bellemare laukoi Dellin syliin. Hetken päästä Braun otti vielä jäähyn väkivaltaisuudesta. Paras paikka ylivoimalla oli Smithin levitys poikittain ja Marchessaultin syöttö oikeasta laidasta maalille, mutta Karlssonin ohjaus ei uponnut. Viimeisellä minuutilla vielä Sörensen ohitti McNabbin oikealta ja syötti poikittain Donskoille, mutta Engelland pelasti Fleuryn nollapelin blokkaamalla laukauksen kohti puolityhjää maalia, joten loppuluvut olivat lopulta onnellisesti 6-0. Päätöserän laukaukset olivat 15-8 Vegasille peräti. Ehjä peli jälleen kenttätasapainon oltua ihanteellinen. Joukkue muistutti hyvin paljon viime kautta hyökkäyspelin rullatessa tasaisesti ja omissa vastustaja laukoi vain viivasta tai laidasta ytimen sijaan. Alkukaudella ongelmana olleet omaan päähän tulleet ylivoimahyökkäykset loistivat myös poissaolollaan. Valmennus ja pelaajisto ovat päässeet samalla sivulle sen suhteen, miten paljon hyökkäys- ja keskialueen puolustuspelissä voidaan ottaa riskejä. Nyt tuntuu siltä, että tuon hieman tiiviimmän keskialueen myötä myös riistoja on tullut viime kauden malliin ja tässäkin pelissä Vegas loi käännöistä monta maalipaikkaa.

Neljäs voitto viidestä ottelusta Schmidtin paluun jälkeen eli playoffjuna on palannut raiteilleen Vegasin noustua jakamaan divisioonan kolmatta sijaa Anaheimin kanssa. Ero San Jose Sharksiin kaventui viidestä pisteestä kolmeen, mutta Vegas on pelannut ottelun enemmän. Fleurylle kauden viides nollapeli 33 torjunnalla ja toinen peräjälkeen. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun sama maalivahti piti kaksi nollapeliä putkeen peräkkäisinä iltoina Vegasin maalilla. Hyökkääjistä ykkösketju oli vaarallinen ja antoi alkutahdit ylikävelyyn. Smithin tuhlailu ainoa miinus. Kakkosketjussa laiturit merkkasivat kaksi tehopinnaa mieheen ja kemiat ovat tosiaan kolahtaneet kuten viime tekstissä jo totesin. Kolmosketju oli näkymättömin ja ei niin hyvä kuin Calgarya vastaan. Nelosketju teki yhden maalin ja jäi plussalle illastaan eli taas aplodit heille. Koko kolmikko antoi mojovia niittejä varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä Sharksin puolustajiin. Puolustajista Millerille plussaa 1+1 tehoista. McNabb syötti avausmaalin, mutta puolustuksessa hänet kierrettiin luvattoman monta kertaa. Pelasi toki alivoimaa hurjat 4:15 yhdessä Engellandin kanssa. Miller ja Holden pelasivat vain 0:31 alivoimaa ja Theodore sekä Schmidt nolla sekuntia. Jokainen pakkipari jäi plussalle, joten ei voi liikaa moittia. Holden oli tasaviisikoin mukavan harmaa yhdessä Engellandin kanssa. Theodore säväytti pari kertaa päätöserässä ja keräsi yhden syötön. Schmidt oli luotettava peruspilari, joka hoiti kiekot ulos puolustusalueelta hyökkääjien lapaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
26/82 Vegas vs. Windy City (@Amerikanihme edition).

Kokoonpano sama kuin viime pelissä, Carr jatkoi kolmosessa. Ekalla minuutilla Hayden sai lahjaksi kiekon maalin eteen Schmidtiltä ilmeisesti, mutta nosti raa'asti yli. Kahden minuutin kohdalla Gustafsson sai kiekon vasempaan laitaan ja veti tulisen lämärin, mutta Fleury sai räpylän eteen ja ohjasi kiekon rauhallisemmille vesille. Puolta minuuttia myöhemmin Engelland pisti kiekon puolustusalueelta ylös pitkin vasempaa laitaa, josta Carpenter tyrkkäsi kiekon eteenpäin Nosekille, joka laittoi poikittain Carrille, jonka ranneveto meni ohi vastaantulevan Crawfordin oikeaan yläkulmaan. 1-0. Hieno kuvio paljon mollatulta kolmosketjulta, ja Carrin ensimmäinen maali Ritarina. Kolmen minuutin kohdalla Eakin levitti keskelle Schmidtille, joka antoi taakseen Theodorelle, jonka vedon Crawford torjui eteensä. Neljän minuutin kohdalla Karlsson koukkasi kiekon laidasta keskelle Smithille, joka kaatui, ja kiekon nappasi Marchessault, joka antoi kiekon taakse Engellandille, jonka veto meni ohi maalin. Kuuden minuutin kohdalla Anisimov syötti laitaan Kampfille, joka sai kiekon maalille. Kiekko jäi pyörimään, ja Kahun korjasi irtokiekon verkkoon. Gallant haastoi sen paitsiona. Hyvä haasto, paitsio, ja no goal.

Kuuden minuutin kohdalla Carrier sähelsi kiekon laidassa eteenpäin Reavesille, joka jatkoi takaisin Carrierille laidassa, mistä kiekko tuli sitten Bellemarelle B-pisteen kaarelle, ja Bellemare jatkoi maalin eteen Reavesille, mutta tämä ei täysin ylettynyt kiekkoa maaliiin laittamaan. Seitsemän minuutin kohdalla kiekko kimposi Holdenille siniviivalla, ja hänen vetonsa kilpistyi Crawfordin rintapanssarin ja maskin väliin. Kahdeksan minuutin kohdalla Miller menetti mailansa oman maalin edessä, ja kiekko sinkosi maalille, josta Fleury tyrkkäsi sen pari kertaa eteensä, ja imi sitten laukauksen patjansa alle. Yhdeksän minuutin kohdalla Toews laittoi poikittaissyötön maalin eteen oikeasta laidasta, ja Fortin ei ihan ehtinyt kiekkoon kiinni. Laukaukset erän puolivälissä taisivat olla 7-4 Vegasille. Yhdentoista minuutin kohdalla Reaves suti yli Carrierin järjestämän kiekon Chicagon maalin edessä. 12 minuutin kohdalla siihen saakka hiljaisena ollut Tuch otti purkukiekon kiinni sinisen jälkeen, luisteli vähän eteenpäin ja latasi liikkuvat taakse ja veti kiekon vasempaan yläkulmaan vastaan tulevasta Crawfordista huolimatta. 2-0. 13 minuutin kohdalla kiekko levitettiin laitaan Dylan Stromelle, jolla oli vapaa paikka edetä, mutta laukaus meni karkeasti oikealta ohi. Neljäntoista minuutin kohdalla DeBrincat nousi vasemmalta maalin eteen, mutta Fleury ei ollut yllätettävissä. Puoli minuuttia myöhemmin Chicagolla oli 3-1 tilanne, mutta Fleury teki itsensä isoksi, ja torjui hienosti. 16 minuutin kohdalla Forsling nousi vapaasti maalin eteen, mutta Fleuryn käsi heilahti ja maalia ei tullut. Heti sen jälkeen Vegas sai kiekon toiseen päätyyn kakkosketjun toimesta Tuchin ylöstuomana ja Paciorettyn jatkamana, jonka jälkeen Eakin otti irtokiekon, ja pujotteli sen kanssa maaliin asti. 3-0. 17 ja puolen minuutin kohdalla Theodore sitten esti Stromea keskellä ja lähti sin biniin. Chicagon ainoa tilanne tuli juuri jäähyn loputtua, kun Anisimov pääsi koittamaan maalin edessä, mutta Fleury oli valppaana. Laukaukset 11-9 Chicagolle ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä ei mennyt sitten kun 29 sekuntia kun Forsling veti viivalta, ja kiekko pomppasi Karlssonista Fleuryn yli maaliin. 1-3. Kolmen minuutin kohdalla Carrier järjesti maalin takaa maalin eteen Reavesille paikan, mutta Reaves ei saanut kiekkoa sohittua maaliin. Sen jälkeen Chicago pyöritti Vegasin ykköstä ihan mielettömästi, mutta kunnon maalipaikkaa ei tullut. Sen jälkeen Tuch veti aloituksesta tulisesti, mutta Crawford oli valppaana. Neljäntoista ja puolen minuutin kohdalla taksikuskin hakkaaja Kane nosti tikkunsa Theodoren kasvoihin ja otti jäähyn. Pacioretty sai ensimmäisen tilanteen irtokiekosta maalin edessä, mutta ruuti oli nyt kuivaa. Seuraavassa pelikatkon jälkeisessä tilanteessa Karlsson sai kiekon B-pisteen kehälle ja veti rannarin oikeaan yläkulmaan ja Vegasin 4-1 johtoon. Juuri pelin puolivälin jälkeen Forsling pääsi slottiin laukomaan, mutta Fleury oli jälleen hereillä. Yhdentoista minuutin kohdalla Kane toi kiekon vaarattoman näköisesti Vegasin päätyyn, ja päädystä kiekko kimposi maalin eteen, josta uusi tulokas Chicagossa Dylan Strome siivosi roskat pussiin, eli 2-4 Chicago. Seuraavassa vaihdossa Vegasin kolmoskejulla oli sitten vähän kullakin vuorollaan paikka, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Seuraavaksi oli Carrierin vuoro yrittää keskeltä, mutta kiekko meni suoraan päin Crawfordia. Seuranneesta aloituksesta Engelland veti sitten viivalta kevyesti, ja Reaves taisi saada tikkunsa väliin tai sitten ei, ja kiekko muutti suuntaansa niin, ettei Crawford sitä enää kiinni saanut, 5-2. Sitä seuranneessa vaihdossa Pacioretty pääsi pari kertaa kokeilemaan läheltä, mutta sihti oli kehno.

Seuraavavaksi oli sitten Smithin vuoro päästä yrittämään, mutta veto meni päin maalivahtia, kuten niin monta kertaa kai tällä kaudella. 28-18 laukaukset tässä vaiheessa. Pari minuuttia ennen erän loppua Keith vielä pommitti, ja laukaus muutti suuntaansakin, mutta Fleuryn reaktiot toimivat. Viimeisellä minuutilla sitten kiekko tuli siniviivalla Theodorelle, jonka ranne heilahti, ja sen jälkeen heilahti verkko Crawfordin takana, kun kiekko oli muuttanut suuntaansa Haydenista. 6-2 kahden erän jälkeen, huh-huh.

Kolmas erä alkoi kakkosketjun voimalla, ja Max pääsi kokeilemaan Wardin reaktioita, ja hyviä ne olivat. Sitten oli nelosketjun vuoro pyörittää Chicagoa. Tämän jälkeen neljännellä minuutilla Smith jujutti Chicagon puolustusta, ja pääsi vetämään...mutta tuloshan tiedetään. Seuraavaksi Forsling sitten vippasi kiekon pleksien yli omassa päädyssään, ja tuloksena Vegasin ylivoimapeli. TIlanne tuli kuitenkin Saadille, mutta hän ei saanut pujoteltua kiekolla Fleuryn läpi. Ja kohta Saadia kohdeltiin kaltoin, ja Karlsson syntiaitioon. Seuraavasta hyökkäyksestä Theodore polki laidasta läpi, ja veti korkean vedon, joka kilahti kivasti, ja hetken päästä peli vihelletttiin poikki. Hidastuksesta näki, kuinka kiekko meni ihan yläkulmaan, ja kimposi saman tien takaisin. 7-2! Kuuden ja puolen minuutin kohdalla Engelland lämäsi kovan kudin kohti maalia, mutta se ei mennyt sisään. Sitten tilanne muuttui Chicagon ylivoimaksi aikaisemman Karlssonin jäähyn takia. DeBrincat pääsi vetämään vielä ylivoimalla, mutta tuloksetta. (Mein) Kampf pääsi pian koittamaan onneaan Fleuryn kanssa, mutta Kukkanen veti taas pidemmän korren. Engelland veti sitten erän puolivälin kohdalla kiekon päätyyn, josta Eakin veti vastakiekon maalille, ja se taisi pompata Duncan Keithistä omaan maaliin. 8-2. Kahdeksan maalia jo Vegasille!! 11 minuutin kohdalla Marchessault ja Smith pääsivät molemmat kokeilemaan laukauksiaan, mutta Chicagon maalille tullut Ward ei enempiä maaleja antanut. Seuraavalla minuutilla Chicagolle tuli jäähy pelin viivyttämisestä (kiekko katsomoon). Kovin kovaa nälkää ei Vegasin pelaajilla näyttänyt olevan, kun pelataan NHL:n herrasmiessäännöillä. Kaiken maailman Carrierit pelasivat ylivoimalla. Paikka tuli kuitenkin Eakinille, jonka mailan jäällepano oli lähellä tuoda hänelle kolmannen maalin.

Viidentoista minuutin kohdalla Chicago sai vihdoin paikan, mutta DeBrincat ei kiekkoa maaliin asti saanut. Puolen minuutin päästä kiekko kimposi Vegasin päädystä kuitenkin maalin eteen, ja Gustafson lämäsi täysillä puolityhjään maaliin 3-8. Tässä kohtaa Vegasilta loppuivat pelihalut kokonaan, mutta Reaves sai vielä maalipaikan, tuloksetta. Laukaukset maalia kohti koko ottelussa Vegasille 43-24.

Maaleja tuli siis ennätysmäärä Vegasille, kahdeksan, mutta mitään viime kauden nopeaa jatkuvaa hyökkäämistä ei mielestäni nähty. Päinvastoin, nähtiin tätä Ankoista tuttua pitkä päätyyn ja ei kukaan perään ketjunvaihtoa. Pakistossa McNabb näytti selvästi, kuinka hidas ja kankea hän on, mites hänestä päästäisiin eroon? Theodore oli hyvä, varsinkin hyökkäyssuuntaan. Engelland sylki pisteitä (3) ja Schmidt oli näkymättömän varma. Holden teki joitain virheitä, mutta selvisi kuitenkin hyvin. Miller jatkoi tehotonta takomista, tai kai niitä maaleja nyt pari tuli viime peleissä. Hyökkäyspäässä Eakin on scoring machine, kuten jo harkkareissa näkyi. Reaves puursi nyt aika lailla harjoitusleirin tapaan, tulosta saisi vaan tulla vieläkin enemmän. Tuch teki sen pakollisen yhden maalin. Mad Max oli nyt vähän näkymättömämpi. Ykkösessä näkyvin oli Karlsson, Smith tuhlaili totuttuun tapaansa, ja Marchessault oli näkymätön. Kolmosketju väläytteli välillä, ja aloitti siis maalinteon, siitä plussaa. Bellemare on nyt ollut hiljaisempi kai pidemmän aikaa, onkohan siellä jotain loukkia? Maalilla Fleury oli hyvä ekassa erässä, sen jälkeen tavallinen kuolevainen, mutta se riitti tällä kertaa.

Tähän taitaa loppua @Amerikanihme:en otteluraporttiura. Tähän kuluu tuntikausia aikaa. Täytyy nostaa hattua entistä korkeammalle @Salming:ille, joka jaksaa kirjoittaa näitä raportteja 82 vuodessa, ja vielä lisää Kärppien palstalla ja kai muissakin medioissa. Kumarran syvästi!
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Tähän taitaa loppua @Amerikanihme:en otteluraporttiura. Tähän kuluu tuntikausia aikaa. Täytyy nostaa hattua entistä korkeammalle @Salming:ille, joka jaksaa kirjoittaa näitä raportteja 82 vuodessa, ja vielä lisää Kärppien palstalla ja kai muissakin medioissa. Kumarran syvästi!
Kas, ei olisi tarvinnut välttämättä itse kirjoittaa omaa raporttia, jos olisin tiennyt, että olet kokeillut myös asioiden ylöskirjaamista ja melko hyvällä tavalla vieläpä. Kyllähän yhden tuollaisen tekstin tekemiseen kuluu aikaa vajaa tunti nopeimmillaankin. Tarkoitus oli tällä kaudella yrittää tehdä lyhyempiä raportteja, mutta perfektionistina se on mahdotonta. Laitan nyt vielä tähän loppuun oman tuotokseni vertailun vuoksi.

26/82 Chicago vs. Vegas

Kokoonpano oli sama kuin edellisissä otteluissa eli Lindberg, Hunt ja Merrill olivat katsomossa. 20 sekunnin kohdalla Hayden nosti läheltä yli Toewsin laitapassista. Keith katkoi sitä ennen siniviivalla Schmidtin purun. Toisella minuutilla Gustafsson lämäsi vasemmalta Fleuryn olkapäähän maskitta. Hetkeä myöhemmin Engelland avasi oikeaa laitaa pitkin ylös, Carpenter jatkoi laitaa ylös, Nosek rystylätytti siniviivan kulmasta keskelle ja Carr laukoi vapaasti oikeaan yläkulmaan. Keith-Forsling parilta heikkoa sijoittumista. Vajaan vitosen kohdalla Smith pääsi puolittain läpi, mutta Forsling takakarvasi selkään estäen rystykudin onnistumisen. Chicago maalasi ajassa 5:44, kun Nosek antoi surkean passin syvyydestä rystyltä ja seurauksena oli omiin 3v2-hyökkäys. Nosek polki toki kiinni miehensä Kampfin, joka oikealta suti patjaan ja siitä vielä reboundin maalin eteen Kahunille, joka puttasi tyhjiin Fleuryn menetettyä tasapainonsa. Gallant haastoi maalin paitsiona onnistuneesti, kun Kahunin tassu meni viivan yli ennen aikojaan.

Kuuden minuutin kohdalla Bellemare suti vasemmalta kaarelta maalille ja Reaves laukoi patjaan läheltä. Pari minuuttia myöhemmin Forsling toimitti viivasta ruuhkaan ja Kahun lapioi irtokiekon päin maalivahtia. Ykkönen oli tilanteessa pulassa omissa. Minuutti myöhemmin Saad polki laidasta ohi McNabbin ja niittasi Fleuryn maalin sisään jäähyttä. Vajaan 11 minuutin kohdalla Carrier passasi oikealta ja Reaves laukoi one-timerin Crawfordin rintapanssariin tasavoimahyökkäyksestä. Sitä ennen toisessa päässä Strome jäätyi maalin edessä, kun syöttö Kanelle pidettiin kiinni.

Ajassa 12:14 syntyi toinen maali. Crawfordin rännipurku tuli suoraan Tuchin lapaan ja tämä laukoi tarkasti oikealta takayläkulmaan. Hywä maali, joka lopetti kotijoukkueen hetkellisen painostuksen. Reilun 13 minuutin jälkeen Holden jäi telineisiin viivalla ja Strome nosti läheltä yli läpiajosta. Yllättävän paljon taas vastustaja sai vastaiskuja muutamaan edelliseen peliin nähden. Seuraava esimerkki nähtiin ajassa 14:30, kun Marchessault menetti puolustussinisellä ja seurauksena oli 3v1-tilanne omiin. Kane levitti oikealle, DeBrincat jatkoi takatolpalle ja Strome laukoi päin Fleuryn patjavenytystä vääränpuolen one-timerin. Kanen ketju oli alati vaarallinen avauserässä. 16. minuutilla Kanen lätty laidasta löysi takaviistosta Forslingin, joka laukoi slotista vastaantulleen Fleuryn hanskaan.

Toiseen päähän syntyi 0-3 lukemat seuraavasta hyökkäyksestä, kun Tuch syötti päädystä vasemmalle kulmalle Paciorettylle, joka edelleen jatkoi taakse slottiin Eakinille. Tämä ohitti vauhdilla Saadin ja ujutti rystyltä maalin. Hupaisaa viisikkopuolustusta isänniltä. Vajaat kolme minuuttia ennen taukoa Theodore esti jäähynarvoisesti. Chicago ei saanutvkertaakaan kuviota kuntoon, joten loistava alivoima vierailta. Viimeisellä minuutilla Kahun syötti päädystä oikealle pisteelle ja Anisimov pyssytti päin Markku-Anteroa. Kudit kirjattiin lopulta 11-9 ja Fleuryn ansiosta Vegas johti. Kotijoukkue loi kulmaralleja reippaasti enemmän ja Vegasin viisikkopuolustus palasi alkukauden koomailuun ja vuotoon muutaman ehjän pelin jälkeen. Kiekkovarmuus ja kenttätasapaino oli hukattu. Onnekkaassa johdossa toiseen erään.

Toisen erän alkuun kolisi 29 sekunnilla. Forsling toimitti viivasta ja Karlsson maalin kulmalla seistessään ohjasi kiekon omiin. Marchessault ylipelasi viivassa itsensä kujalle blokkilinjalta. Samalla Fleuryn 150 minuutin nollaputki päättyi. Saad ja Toews syötöille. Kolmannella minuutilla Carrier koitti vanhanaikaista ja Reaves suti maalilla turhaan irtokiekkoa. Neljän minuutin kohdalla tuli pitkä pyöritys omiin, kun ykköset olivat vastakkain ja Smithin yksinkertainen rystypurku epäonnistui. Seabrook klopautti tolppaan viivasta ennen purkua. Viiden minuutin kohdalla Eakin kaivoi aloiuksen ja Tuch laukoi heti, mutta Crawford torjui räpylällään. Hetken päästä vieraat saivat ensimmäisen ylivoiman, kun Kanen maila karvatessa osui Theodoren naamariin. Ensimmäinen minuutti oli hakemista, mutta sitten Manning katkoi Joonatanin syötön laidasta keskelle. Pacioretty pääsi yksin slotissa irtokiekkoon, mutta laukoi räikeästi yli kiekon pyöriessä. Heti perään Theodore levitti viivassa ja Karlsson laukoi vasemmalta rannarin takakulmaan Reavesin oltua maskissa. Forslingilta heikko blokki. Eakinille aloitusvoitosta kakkossyöttö.

Seitsemännellä minuutilla Smith laukoi vasemmalta kilpeen päästyään vapaasti laukomaan. Seuraavaksi Forsling soolokuskasi itsensä vetopaikkaan jälkimmäisen puoliskon alkuun, mutta laukoi slotista syliin. Stromen kavennus 2-4:ään tuli 11 minuutin jälkeen, kun Kane jäädytti Fleuryn DeBrincatin keskipassista kolmen miehen keskeltä, kiersi maalin vasemmalta ja Strome sijoitti maalin edestä Schmidtin längistä kiekon sisään. Ykköselle taas miinukset tästäkin maalista. Kudit olivat erässä 5-10 tässä vaiheessa.

13 minuutin kohdalla Carpenter otti aloitusvoiton, Holden laukoi maalille ja Nosek suti riparin patjaan voitetuaan miehensä. Heti perään neloselta nähtiin samanlainen kuvio, kun Carrier oli päättäjänä maalin edessä. Kolmas aloitusvoitto putkeen hyökkäyspäässä tuotti sitten maalin, kun Reaves alisti ympyrässä Stromea, Engelland laukoi ja Reaves itse ohjasi kiekon sisään maalin edestä. Vajaan 14 minuutin tienoilla Bellemare tarjosi syötön toimistosta vaihdosta tulleelle Paciorettylle, joka laukoi läheltä patjaan. Reilun 15 minuutin pelin jälkeen Smith oli taas puolitttain läpi laukoen panssariin. McNabb pelasti puolestaan läpiajon vaihdon ollessa kesken 16. minuutilla. 18. minuutilla Keith laukoi viivasta ja Strome ohjasi, mutta Fleury torjui kiekon kulmaan. Sekunteja ennen taukoa Vegas meni 2-6 johtoon. Nosek ja Carr painivat päädyssä, Nosek syötti irtokiekon viivaan Carpenterin längistä, Engelland levitti vasemmalle ja Theodore laukoi etukulmaan blokkaavan Haydenin kautta. Laukaukset toisessa erässä olivat lopulta 9-21.

Päätöserän alkuun Ward vaihdettiin maaliin. Minuutin kohdalla Eakin syötti taakse vasemmalla ja Pacioretty laukoi tulisesti patjaan. Vajaan kolmen minuutin kohdalla Carrier punnersi oikeassa laidassa ja Reaves laukoi irtokiekon slotista ohi vasemmalta. Minuutti myöhemmin Smith vastaanotti kiekon hyökkäyssinisellä, vei Keithin kahville ja sitten laukoi päin Wardia. Uusi tuhlaajapoika on syntynyt kuten mainitsin viimeksi. Forslingin vaikea peli jatkui hänen nostettua kiekon katsomoon ajassa 44:38. Saad pääsi alivoimalla läpi ja nosti rystyltä ohi, kun Miller hukkasi kiekon jalkoihinsa keskialueella. Ylivoima loppui minuuttiin, kun Karlsson kamppasi Saadin. Tasavajaan alkuun Theodore laukoi vasemmasta laidasta tarkasti takayläkulmaan vieraiden seitsemännen osuman. Carpenterilta nähtiin pitkä ristipassi ja Schmidtille kakkossyöttö. Kahdeksannella minuutilla Kahun antoi upean ristipassi sinisen päältä, mutta Kampf haki kilpikulmaa tuloksetta oikeasta laidasta. Holden oli hieman myöhässä. Vedot ottelussa olivat 21-36 49 minuutin kohdalla.

Pelimiesten kympin alkua ennen Eakin laukoi vasemmasta laidasta ja kiekko kimposi Keithin luistimesta sisään. Engelland ja Pacioretty syötöille. 11. minuutilla Smith oli taas paikassa keskellä Marchessaultin passista, mutta laukoi yli. Chicago oli laukonut vain kymmenen kertaa kohti maalia 10 32 minuutissa avauserän jälkeen tässä kohden. 12. minuutilla Manning otti viivytysjäähyn. Kolmosketju sai ylivoima-aikaa kera Theodoren ja Millerin. Perään nelonen oli askissa kera Holdenin ja Schmidtin. Kokeilut eivät tuottaneet laukaisu-uhkaa. Päätösvitosen aluksi Gustafsson tuli viivasta vastaan keskelle ja pommitti kiekon sisään, kun Strome oli riistänyt päädyssä limpun Holdenilta. Kellossa oli aikaa 3:30, kun Ward nollasi Reavesin maalin edestä patjalla. Carrierilta oiva syöttö päädystä. Lopussa ei tapahtunut enää mitään merkittävää, joten neljäs voitto putkeen irtosi 3-8 lukemin. Päätöserän laukaukset olivat 4-13 eli hentoisaksi jäi Blackhawksien kiri. Kahdessa viimeisessä erässä ylipäätään Vegas vei kudit 13-34.

Vegas Golden Knights teki historiaa tekemällä ennätyksen yhdessä ottelussa tehdyissä maaleissa. Fleury oli muuri avauserässä, mutta kahdessa viimeisessä kenttäpelaajisto ryhdistyi ja piti isännät melko vaivatta pihdeissään. Hyökkääjistä ykkösketju oli pettymys. Smith tuhlasi paikkoja ja Marchessault vuoti puolustussuuntaan. Karlssonille plussaa maalista. Ketju otti nimiinsä kaikki päästetyt maalit. Kakkosketjusta Eakinille plussaa kolmen pisteen illasta. Hän taitaa olla tämän kauden sentterikomeetta Karlsssonin ja Haulan sijasta. Tuchille rutiinilla 1+1 tehot. Pacioretty tuhlasi, mutta keräsi silti kaksi syöttöä. Kolmosketju alkaa myös löytämään kemiaa. Carrin avausmaali näytti pelille suunnan. Carpenter ja Nosek keräsivät 0+2 tehot. Nelosketjusta ei ole sen kummempaa tarinoitavaa, tehotilastoon +1 Reavesin maalista ja paikkoja oli enempäänkin.

Puolustajista kakkospari Theodore-Engelland keräsi kolme pinnaa mieheen, loistavaa. Tehotilastoon lukemat +4 & +3. Kolmospari oli ehkä eniten ongelmissa puolustussuuntaan. Varsinkaan Holden ei ollut parhaimillaan ja jäikin miinukselle Millerin kanssa. Ykkösparista Schmidt oli eleettömän hyvä ja McNabb koomaili pari kertaa, mutta pari jäi illastaan silti plussalle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Miltäs Karlssonin peli on tällä kaudella näyttänyt? Oliko viime kausi ns. suonenvetokausi kun tehoja (varsinkaan maaleja) ei ole tällä kaudella oikein tullut viime kauden tapaan ja viime yönä aikamoinen saavutus saada -3 tehotilastoon vaikka joukkue voittaa 8-3 matsin?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Miltäs Karlssonin peli on tällä kaudella näyttänyt? Oliko viime kausi ns. suonenvetokausi kun tehoja (varsinkaan maaleja) ei ole tällä kaudella oikein tullut viime kauden tapaan ja viime yönä aikamoinen saavutus saada -3 tehotilastoon vaikka joukkue voittaa 8-3 matsin?
Karlssonilla on tosiaan tällä hetkellä 26 ottelussa tehtynä 7 maalia ja 12 syöttöä teholukeman ollessa -3. Kuudesta ensimmäisestä ottelusta viisi oli vieraissa ja niissä Karlsson jäi maaleitta, vaikka paikkoja oli. Seitsemännessä ottelussa Buffaloa vastaan kotona hän teki 1+2 tehot nousten siinä kohtaa 1+6 tehoilla piste per peli -tahtiin. Sitä seuraaviin yhdeksään peliin Wiljami teki vain 2+2 tehot. Noissa otteluissa ykkösketjua kannatteli Marchessault, mutta silti ketju ei kertaakaan päässyt plussalle tehotilastossa, vaan keräsi yhteensä lukeman -7. Viimeiset kymmenen ottelua Karlsson on pelannut kauden parasta jääkiekkoaan, mutta ei ole silti vielä yltänyt ihan viime kauden parhaimpaan vireeseensä. Tehoja on syntynyt 4+4, mutta niitä voisi olla enemmänkin, jos Smith olisi osunut edes jostain maaliin, mutta hän on tuhlannut avopaikkoja Karlssoninkin esitöistä. Rentous on hiljalleen löytymässä ja peli ei näytä enää niin pakottamiselta kuin alkukaudesta.

Pitää muistaa, että myös viime kaudella Karlsson aloitti kauden hitaasti. Silloin se toki johtui siitä, että ketjukaverit löytyivät vasta kymmenennen pelin kohdalla, mutta näköjään alku tähän kauteen oli samanlainen tutuista kavereista huolimatta. En ole siis huolissani, koska Karlsson on parantanut pelaamistaan, vaikka edelleen ketjun suoritustaso ailahtelee ja tuntuu siltä, että vähän vuorotellen joku on muita heikompi. Viime peleissä se on ollut Smith, mutta sitä ennen tosiaan vain lähinnä Marchessault loisti illasta toiseen ja Karlssonkin ailahteli, mutta on vastapainoksi ollut ketjun paras kahdessa viime pelissä, joissa on myös onnistunut maalinteossa.

Yksi huomio on myös se, että Gallantilta tulee edelleen luottoa. Karlsson pelaa illassa keskimäärin 19:36, mikä on eniten hyökkääjistä aivan kuten viime kaudella. Alivoimalla hän on ollut Smithin kanssa toiseksi tärkein hyökkääjäpari Nosek-Bellemaren jälkeen ja osasyy siihen, että Vegasin alivoima on sarjan TOP10:ssä. Ylivoimalla Karlsson pelaa nykyään kakkosviisikossa Theodoren, Schmidtin, Eakinin ja Reavesin kanssa. Pacioretty on toistaiseksi syrjäyttänyt hänet ykkösylivoimasta, mikä ehkä saattaa pitkällä aikavälillä vaikuttaa tehoihin, kun Marchessault ei ole enää jakamassa syöttöjä neliön läpi oikeaan siipeen toisin kuin viime kaudella. Toki Pacioretty pelaa nyt neliön keskellä ja Marchessault jakaa kiekkoa oikeasta siivestä sekä Karlsson on omassa viisikossaan laukojan paikalla vasemmassa laidassa. Lisäksi pääsääntöisesti Karlsson pääsee ylivoimalla jäälle vasta jälkimmäisellä minuutilla Marchessaultin viisikon aloittaessa ylivoimat.

Vastauksena kysymykseen siis, että olihan se viime kausi suonenveto ja niihin lukemiin en usko Karlssonin enää nousevan (43 maalia ja 78 pistettä), mutta edelleen 30 maalin kausi on täysin mahdollinen, jos mittarina käytetään sitä, että Karlsson jatkaa kymmenen viimeisen pelin tahtiaan (0,4 maalia per ottelu), jolloin 56 jäljellä olevassa ottelussa hän tekisi 22 maalia ja nousisi 29 maaliin sekä luultavimmin reiluun 30 syöttöpisteeseen pelaten noin 65 pisteen kauden, mikä oli oma odotusarvoni ruotsalaisen kohdalla, koska hän halusi pelata uhkapeliä yhden vuoden sopimuksella ja todistaa tällä kaudella joka ilta olevansa rahakkaamman ja pitkän sopimuksen arvoinen. Eli kunhan tuo ykkösketju säilyy terveenä, uskon Karlssonin ja Marchessaultin yltävän 65 pisteeseen, mikä ei olisi karmea tasonlasku edelliseen unelmakauteen nähden.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kyllähän yhden tuollaisen tekstin tekemiseen kuluu aikaa vajaa tunti nopeimmillaankin.
Vajaa tunti? Kolme ja puoli tuntia meni helposti putkeen siinä kun kelaili nauhalta ottelua, yritti kirjoittaa tilanteista jotain ylös, ja sen jälkeen vähän editoi sekavia muistiinpanoja. Näyttää, etten saanut läheskään kaikkea ylös kirjoitettua sinun tekstiisi verrattuna, toki sinulla on monin verroin enemmän kokemusta tässä. En voisi toivoakaan katsovani, että kuka siellä puolustuspäässä koomailee, kunhan saan kirjattua, ketkä saivat maalin tehtyä tai tilanteen hyökkäyspäässä aikaiseksi. Ja mistä saat nuo laukaukset selville kussakin erässä kullakin minuutilla? NBC Sports Networkin lähetyksessä ei ainakaan laukauksia näytetty, selostajat mainitsivat ne pari kertaa ja merkkasin siitä ne ylös.

Tosiaan, peli voitettiin ennätysmäärällä maaleja, mutta kovin hyväksi peliksi ei tuota voi kutsua. Puolustus vuosi ajoittain pahasti, ja mitään sellaista viime kauden jatkuvaa vyörytystä ja kiekkoa ylöspäin tuomista ei mielestäni nähty (harmi, sillä parissa edellisessä pelissä, joita en nähnyt, oli kai ollut enemmän merkkejä viime kauden Vegasista).

Mitäs mieltä Schmidtistä? Ei ole oikein sellaisia viime kauden mallisia yksin kiekon ylöskuskauksia laukaukseen saakka nähty toistaiseksi, joten ehkä mies hieman vielä hakee itseään ja itseluottamusta. Toki aika hyvin ja varmasti hän on kai pelannut.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Vajaa tunti? Kolme ja puoli tuntia meni helposti putkeen siinä kun kelaili nauhalta ottelua, yritti kirjoittaa tilanteista jotain ylös, ja sen jälkeen vähän editoi sekavia muistiinpanoja. Näyttää, etten saanut läheskään kaikkea ylös kirjoitettua sinun tekstiisi verrattuna, toki sinulla on monin verroin enemmän kokemusta tässä. En voisi toivoakaan katsovani, että kuka siellä puolustuspäässä koomailee, kunhan saan kirjattua, ketkä saivat maalin tehtyä tai tilanteen hyökkäyspäässä aikaiseksi. Ja mistä saat nuo laukaukset selville kussakin erässä kullakin minuutilla? NBC Sports Networkin lähetyksessä ei ainakaan laukauksia näytetty, selostajat mainitsivat ne pari kertaa ja merkkasin siitä ne ylös.

Mitäs mieltä Schmidtistä? Ei ole oikein sellaisia viime kauden mallisia yksin kiekon ylöskuskauksia laukaukseen saakka nähty toistaiseksi, joten ehkä mies hieman vielä hakee itseään ja itseluottamusta. Toki aika hyvin ja varmasti hän on kai pelannut.
Saan puristettua tekstin vajaassa tunnissa kasaan siten, että ottelua katsoessani kirjoitan samalla puhelimen muistioon lyhyitä lauseita tyyliin "12 min wiljami slotista patjaan". Käytän siis eräänlaista koodikieltä ja sitten kun pääsen koneelle, kirjoitan muistiinpanoista tekstin puhtaaksi ja siinä menee se vajaa tunti nopeimmillaan. Puhtaaksi kirjoittaessa koodikieli auttaa palauttamaan mieleen kunkin tilanteen. En katso juuri pelejä suorana, vaan joskus vähän ennen seitsemää yleensä alan kelaamaan ottelua läpi Viaplaysta ja käytän 15 sekunnin eteenpäinkelausta skipatakseni pelikatkot, jolloin ottelun katsomiseen menee noin tunti ja viisitoista minuuttia, kun katson muutaman uusinnan erää kohden tärkeistä tilanteista. Periaatteessa siis pelin kelaaminen ja raportin koneella kirjoitus kestää nopeimmillaan kaksi tuntia, jos haluaa laskea yhteen nuo kaksi asiaa. Joskus myös kirjoitan raportin puhelimella, jos en ole koneen ääressä vähään aikaan eli silloin kirjoitan muistion muistiinpanot puhtaiksi puhelimella ja kopioin tähän ketjuun. Se kestää sitten jo 18 minuuttia erää kohden ja on melko hidasta puuhaa. Suorana katsoessa puolestaan olen joskus tehnyt niin, että kirjoitan suoraan koneella tähän ketjuun kunnollisia lauseita pelikatkoilla, jolloin välittömästi pelin jälkeen raportti on valmis. Katkot kestävät kuitenkin sen 25 sekuntia, joten siinä ajassa ehtii hyvin näpytellä tilannekuvauksen ja tarvittaessa erätauolla tarkentaa ilmaisuja.

Laukaukset otan ylös juurikin selostajien puheesta tai sitten jos ne näkyvät grafiikoissa. Suorana katsomissani peleissä puolestaan katson mainoskatkoilla LiveTuloksista tilastoja reaaliaikaisesti, mutta jälkikäteen katsoessa se on mahdotonta spoilaamisen välttämiseksi. Lisäksi jälkikäteen katsoessa hyödynnän Twitteriä eli herättyäni selaan yölliset twiitit Vegasin pelin alkuun asti ja sitten aina kunkin katsotun erän jälkeen luen Twitteriä eteenpäin erän verran ja saan sieltä vahvistukset havainnoilleni ja ennen kaikkea sille, että mitkä pelaajat olivat missäkin tilanteissa vaikkapa luomassa maalipaikkoja, jos jostain syystä itse en erottanut kunnolla pelaajia tms. Joskus Twitteristäkin näkyy noita laukaisumääriä kesken erän.

Schmidtin pelaamisesta minulla ei ole valitettavaa. Hänen voittoprosentti on 83,3% ja se riittää. Varmasti hän vielä parantaa, mutta esimerkiksi viime pelissä nautin kovasti siitä, kun hän pysyi Toewsin kiihdytys-jarrutus harhautuksissa mukana laidan lähellä vaivattomasti. Muutama tuollainen mainitsemasi kuskaus on nähty kuudessa ottelussa, mutta ei tosiaan vielä ihan niin paljon kuin viime kaudella. Tuntuu myös siltä, että ihan niin näkyvä Schmidt ei vielä ole ollut myöskään hyökkäyssiniviivalla kuin viime kaudella, vaan on pelannut vähän enemmän puolustuksen kautta varmistaen. Viime yönä aukesi pistetili, joten jospa hän jatkossa tukee hyökkäyksiä pykälän aktiivisemmin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
On tuossa työtä kun noin pitkiä otteluraportteja teet tuollaisella huolella, @Salming. Taidat olla ainoa Jatkoajan NHL-puolella ainakin, joka moisen työn tekee. Jännitän, kuinka pitkään jaksat noita kirjoittaa. Ehkä aukeaisi ammatti jostain kirjoituspuolelta noiden kokemusten perusteella?

Kiitos Schmidtistä tekemistäsi havainnoista.

4.1. olisin menossa katsomaan paikan päälle Ducks - Golden Knights -matsia, mutta tuskin mitään sellaista näen, jota et näkisi televisiosta. Jos jotain on, niin laitan ketjuun. En tiedä, jos sitä ennen tulee nähtyä Vegasin pelejä kokonaisuudessaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
27/82 Vancouver vs. Vegas

Kokoonpano oli edelleen sama kuin aiemmissa voittoisissa otteluissa. Toisella minuutilla Marchessault syötti oikeasta laidasta kohti takatolppaa, mutta Smith ei aivan yltänyt kiekkoon. Kolmen minuutin kohdalla Biega kampitti maalin kulmalla Carrin jäähynarvoisesti. Ylivoima ei toiminut ollenkaan ja lopulta puoli minuuttia ennen sen loppua Miller joutui luistelukilpaan Motten kanssa. Fleury tuli vastaan ja pelasi kiekkoa huolimattomasti. Se ajautui maalin taakse ja Miller joutui estämään Mottea, jottei tämä päässyt uittamaan kiekkoa tyhjiin vanhanaikaisella. Kotijoukkueen ylivoiman paras tontti oli Boeserin tarjoilu vasemmalta keskelle Horvatille, joka laukoi patjaan matalan vedon. Ylivoiman jälkeen seitsemän minuutin pelin jälkeen laukaukset maalia kohti olivat 2-0. Reilu minuutti myöhemmin vastustajan ykköskentällinen pyöritti Vegasin kakkoskenttää. Gagner lätytti keskeltä vasemmalle ja Horvat laukoi rystyltä jäänuoliaisen takapatjaan Engellandin blokin läpi. Kulmaralli jatkui vielä hyvän tovin ja Vegas joutui tekemään pitkän kiekon. Aloituksen jälkeen Boeser kiersi maalin ja kokeili laukoa ranteella etuyläkulmaan, mutta Fleury torjui olkapäällä. Seuraavaksi kiekko saatiin ulos, mutta Vancouver rankoi seuraavasta hyökkäyksestä juuri ennen erän puoliväliä. McNabb avasi suoraan laidasta keskelle Petterssonin lapaan ja Schmidt joutui kamppaamaan tämän. Jäässä maatessaankin Pettersson sai syötettyä takaviistoon slottiin Boeserille, joka latasi kiekon ohi Fleuryn vapaasti. Täysin McNabbin piikkiin tämä maali, koska avaussyöttö oli niin älyttömän huono.

Vieraiden ensimmäinen laukaus maalia kohti oli Carpenterin vanhanaikainen ajassa 10:30. Sen Markström ohjasi varmasti kulmaan. Vancouverilla oli viisi laukausta sitä ennen kohti maalia. 13. minuutilla nelosketju tasoitti ottelun aloitusvoitosta seuranneen pitkän päätypelin jälkeen. Miller katkoi purun kädellään viivassa, toimitti ruuhkaan päin Bellemarea, Reaves suti irtokiekon kohti maalia ja Carrier seisoi paikoillaan kimmottaen kiekon luistimellaan sisään. Se oli vieraiden ensimmäinen pidempi hyökkäysalueen hyökkäyspeli ja heti kolisi. Erän päätösvitosen alkuun Virtanen laukoi vasemmalta vapaasti pienestä kulmasta ja Fleury melkein päästi kiekon liukumaan varusteidensa läpi maaliviivan yli. Tasan neljä minuuttia ennen erän loppua puolestaan Holden oli Virtasen pujottelukeppinä tämän tultua heittämällä ohi oikeasta laidasta. Fleury pelasti tilanteen oikea-aikaisella tökkäämisellä, jolloin kiekko ajautui sivuun ja sieltä Virtanen käänsi sen Fleuryn haltuun. Holdenin ontuva jalkanopeus näkyi pahoin tuossa tilanteessa. Kaksi minuuttia ennen loppua Miller-Holden parilla oli vaikeuksia päästä omista pois, kun Goldobin ja Boeser karvasivat sen verran hyvin. Lopulta sitten Carrier tönäisi fysiikallaan kiekkoa suojanneelta Goldobinilta kiekon pois lavasta ja purki tilanteen. Minuutti ennen loppua kolmosketju sai pari laukausta kohti maalia. Ensin Carpenter laukoi oikealta pienestä kulmasta patjoihin Marchessaultin poikkisyötöstä ja perään Carpenter avasi omista pitkän syötön siniselle, Nosek siirsi viereen ja Carr otti ilmasta haltuun syötön laukoen sitten vasemmasta laidasta niin ikään patjaan. Laukaukset kirjattiin lopulta 10-8 ja maalit 1-1. Avauskympillä Vegas ei millään päässyt keskialueen yli kiekollisena, vaan Vancouver vyöryi jatkuvasti vieraiden alueelle eikä Vegas laukonut kertaakaan kohti maalia. Jälkimmäisellä kympillä peli tasoittui ja Golden Knightskin sai kahdeksan kertaa testattua Markströmiä. Erästä jäivät mieleen McNabbin aivopierun lisäksi Holden-Miller kaksikon vaikeudet. Nelosketju oli erinomainen kummassakin päässä kenttää.

Toista erää oli pelattu minuutti, kun Boeser katkoi Schmidtin rännipurun ja laukoi kohti maalia, mutta Goldobin ohjasi ohi maalin. Toisella minuutilla Carr otti aloitusvoiton ja pienen kulmarallin jälkeen Holden laukoi viivasta ja Carr oli irtokiekossa ensimmäisenä, mutta Stecher koukkasi häntä käsille estäen rystylaukauksen puolityhjään maaliin. Seurauksena oli vieraiden toinen ylivoima. Sitä kesti minuutin, kunnes Marchessault syötti poikittain, Smith otti pomppukiekon haltuun vasemmalla, kiersi vauhtia viivasta, hämäsi vetävänsä, syötti keskelle ja Pacioretty naulasi mailojen keskeltä kiekon kainalosta sisään. Muun muassa Granlund oli sadasosan verran myöhässä ja huonosti sijoittuneena mailapuolustuksessaan neliön toisena kärkenä. Neljän minuutin jälkeen Karlsson sai melko heppoisan jäähyn, kun hän liimasi keskialueella Erikssonin laitaan ja ilmeisesti piti vasemmalla kädellä kiinni samalla hänen mailasta jäähynarvoisesti. Kotijoukkueen viisikko pyöritti vaarallisesti. Kertaalleen Boeser pommitti vasemmasta siivestä yli maalin Horvatin levityksestä ja Pettersson puolestaan laukoi oikeasta laidasta irtokiekon päin ruuhkaa Fleuryn ollessa epätasapainossa. Lopussa vielä Goldobin laukoi oikeasta laidasta kohti taka-alakulmaa ohi McNabbin blokin, mutta Fleury torjui kilvellään. Ylivoimatulituksen myötä laukaukset erässä olivat 8-4 seitsemän minuutin jälkeen.

Kahdeksannella minuutilla Miller teki soolokuljetuksen oman maalin takaa vetopaikkaan asti, mutta Edler blokkasi slottivedon. Jälkimmäisen kympin aluksi Horvat karvasi laidassa kiekon Eakinilta ja lähti nostamaan 4v2-hyökkäystä. Hän syötti lopulta takaviistoon, mutta Tuch polki upeasti alaspäin ja nappasi karkin pois lavasta takaa päin juuri ennen laukausta. Seuraavaksi Karlsson voitti hyökkäyspään aloituksen. Ensin Marchessault kokeili vasemmalta pienestä kulmasta ja perään Smith laukoi keskeltä ripuliranteen Markströmin syliin. 12. minuutilla Motte leikkasi oikeasta laidasta keskemmäs Nosekin mailan ali ja laukoi terävästi, mutta Fleury torjui ylävartalollaan ja Theodore piti Gaudetten sidottuna, jottei tämä päässyt irtokiekkoon. 13 minuutin tienoilla Horvati nousi kulmasta maalille, Holden heittäytyi ja Horvat laukoi rystyltä päin blokkia. Eakinilta tilanteessa heikko siirtokiekko kulmassa, jonka Horvat katkoi.

Kuusi minuuttia ennen loppua Del Zotto pujotteli itsensä laukaisupaikkaan vasemmalle, mutta Fleuryn vasen olkapää vei voiton. Kaksi minuuttia myöhemmin Canucks-vyöry jatkui ja Goldobin laukoi vasemmalta kaarelta kiekon mailojen kautta katsomoon. Kolme minuuttia ennen loppua Carr laukoi keskeltä kaukaa siniviivan ylityksen jälkeen jaloista ja Markströmillä oli yllättäviä vaikeuksia. Carpenter ja Nosek eivät aivan ehtineet reboundiin ennen Canucks-puolustajia. Viimeisellä minuutilla nelosketjun pitkä pyöritys päättyi 3v2-hyökkäykseen omaan päähän. Virtanen syötti oikealta keskelle ja Horvat laukoi, mutta samalla Schmidt liikkui vastaan ja blokkasi vedon kulmaan. Tärkeä puolustussuoritus, jotta Vegas pääsi päätöserään johtoasemasta. Toisen erän kudit olivat 14-12 lopulta, vaikka Vegas oli varsinkin toisella puolikkaalla pahoissakin vaikeuksissa jälleen keskialueen ylittämisen kanssa. Fleury oli mies paikallaan.

Vegasin saldo oli 10-0-0 silloin, kun se oli johtanut kahden erän jälkeen. Canucksin saldo oli 1-8-1, kun se oli ollut tappiolla kahden erän jälkeen. Noista asetelmista lähdettiin siis päätöserään. Toisella minuutilla Vegas siirtyikin kahden maalin johtoon, kun ensin Fleury tökkäsi kiekon pois kulmasta nousevalta Leipsicilta. Sitten 3v2-hyökkäyksessä Tuch suojasi kiekkoa vahvasti ja siirsi lopulta vasemmasta laidasta yhdellä kädellä keskelle Eakinille, joka siirsi vielä viereen oikealle ja Pacioretty naputti kiekon sisään etukulmasta. Stecher ei saanut pysäytettyä millään höyryjuna-Tuchia ja Hutton ei saanut katki viimeistä passia. Maali oli Paciorettylle kauden kymmenes ja hän on myös seitsemän pelin pisteputkessa. Canucks kavensi pian, kun erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia. Horvat laukoi oikealta takapatjaan ja Edler puttasi tyhjiin keskeltä. Holden oli tilanteessa myöhässä, koska Schallerin avaus laitaan halkoi Vegasin viisikon liian helposti, joten Miller jäi yksin kahta pelaajaa vastaan.

Viiden minuutin jälkeen Karlsson pääsi puolittain läpi, mutta oli oman alueen puolustuspelin jälkeen sen verran puhki, että laukoi oikeasta laidasta yli vasemmasta takakulmasta. Minuutti myöhemmin Fleury jätti puolittain kiekon maalin takana Millerille ja Leipsic pääsi väliin. Onneksi hän kuitenkin käänsi kiekon vain tolppaan maalin ollessa täysin tyhjänä. Jo toinen samanlainen kommunikaatiokatkos Fleuryn ja Millerin välillä, mutta laittaisin tämän enemmän optimistisesti pelanneen Fleuryn piikkiin. Canucks tuli tasoihin yhdeksän minuutin kohdalla, kun Horvat nousi maalin takaa oikealle ja Miller sitoi hänet irti. Gagner laukoi kaksikon jättämän irtokiekon kohti kilpialakulmaa. Fleury pudotti kiekon ja Boeser siivosi takatolpalta kiekon niukasti yli maaliviivan ennen kuin Smith ehti väliin.

Pelimiesten kympin alkuun Pacioretty siirsi keskialueella kiekon eteenpäin Eakinille, joka jätti siniviivan jälkeen takaisin taakse ja Pacioretty laukoi jaloista kiekon kilpeen. Laukaukset olivat tässä kohden erää 10-9, vaikka taas Canucks kyllä loi paljon pidempiä päätypelejä kuten kahdessa muussakin erässä. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Theodore kilautti viivasta tolppaan. Samalla kuitenkin Tuch otti jäähyn estettyään Edleria. Minuutin paineen jälkeen Bellemare sai purun aikaan. Engelland katkoi sitä ennen polvi jäässä yhden syötön syvyydestä kohti slottia. Alivoiman lopussa Smith pääsi läpi blokkinsa jälkeen, mutta Hutton polki hänet kiinni ja tökkäsi kiekon kulmaan. Smith sai kiekon vielä uudestaan haltuunsa muutaman sekunnin päästä vasemmassa laidassa ja syötti Huttonin lavan ohi takatolpalle Karlssonille, joka puttasi tyhjiin 3-4 johto-osuman alivoimalla.

Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Gagner laukoi viivasta ja Horvat ohjasi kiekon niukasti ohi oikealta. Minuutti myöhemmin voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Engelland laukoi viivasta jäätä pitkin ja Eakin käänsi sokkona rystyltä oikealta kulmalta vasemmalle, mutta Pacioretty ei saanut iskettyä pyörivää kiekkoa tyhjiin. Vastaiskusta Eriksson laukoi vasemmasta laidasta vapaasti vastaantulleen Fleuryn olkapäähän. Minuutti ennen loppua Markström lähti maaliltaan. Vegasin viisikko oli tiiviinä ja purki kolmesti päätösminuutilla. Viime sekunneilla Horvat oli päästä ajamaan maalille vasemmalta, mutta Engelland tönäisi hänet irti kiekosta. Loppunumerot 3-4 Vegasin pidettyä saldon puhtaana kahden erän jälkeen johtamissaan otteluissa. Päätöserän kudit olivat 12-11 ja koko pelin 36-31.

Vaikea ottelu, jossa kotijoukkue oli niskan päällä jatkuvasti. Vierailla oli vaikeuksia hyökkäyspelinsä kanssa, mutta tehokkuus oli kunnossa. Canucks pyöri kulmissa ja Fleury pelasti toki myös monta vaarallista paikkaa. Viides voitto putkeen ja vieraskiertueelta on kasassa nyt kaksi voittoa kahdesta pelistä ennen vielä viimeistä vierailua Edmontonissa reissun päätteeksi. Mukavaa, että nämä hankalatkin pelit kääntyvät hiljalleen voitoiksi toisin kuin alkukaudella.

Yksilöistä tosiaan kehut Fleurylle voiton takuumiehenä. Hyökkääjistä kakkos- ja nelosketjut olivat etevimmät. Paciorettylle pari maalia ja pisteputki on tosiaan jo seitsemän pelin mittainen. Tuch ja Eakin saivat syötöt mieheen. Nelosketjusta Carrier pääsi maalin makuun. Tasoitusmaali oli arvokas avauserässä Vegasin oltua mankelissa 13 minuuttia. Ykkösketju oli melko vaisu, mutta sitten alivoimalla lopussa Karlsson-Smith kaksikko värkkäsi voittomaalin. Smith toki syötti myös toisen maalin, mutta erikoistilanteita lukuun ottamatta ketjun peli jäi vajaaksi. Kolmosketju oli muutamaa väläytystä lukuun ottamatta näkymätön ja jäikin miinukselle tehotilastossa Marchessaultin lisäksi. Puolustajista McNabbin piikkiin meni avausmaali ja lisäksi kolmosparissa Holden oli melko isoissakin ongelmissa. Miller paransi avauserän jälkeen. Theodore-Engelland pari suoriutui parhaiten Schmidtin lisäksi.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitäisiköhän Markku Anterolle antaa lepoa välillä? Tuntuu, että häntä peluutetaan, kunnes tulee tappio tai loukkaantuminen. Subban kaipaisi nyt itseluottamusta, ja jos joukkue edessä pelaa nyt paremmin, niin ehkä olisi syytä antaa hänelle tilaisuus.

Marchessault on nyt ollut vaisu viime peleissä, mikäköhän siihen on syynä? Vain laskukausi?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
28/82 Öljy vs. Vegas

Kokoonpano oli edelleen sama kuin edellisissä otteluissa. Kirjoitan tällä kertaa lyhyemmän raportin, koska olen reissun päällä ja kelasin pelin aamulla nopeasti läpi. Avauserässä vedot kirjattiin 19-14. Kumpikin joukkue tulitti jatkuvasti kohti maalia laidoistakin ja keskialueen puolustaminen oli kehnoa, sillä molemmat pääsivät kuskaamallakin hyökkäysalueelle jatkuvaa syöttöä. Avausmaalissa Schmidt huitoi ohi kiekosta keskialueella. Seurauksena McDavid pääsi haastamaan jalalla McNabbin, kiersi tämän vasemmalta ja nosti läheltä ylös. McDavid pääsi myös toistamiseen läpi erässä, mutta silloin Fleury tökkäsi kiekon pois lavasta. Vegasin paras vaihe oli ennen ensimmäistä mainoskatkoa, kun ketjut yksi, kaksi ja neljä pyörittivät kukin peräjälkeen minuutin verran kiekkoa hyökkäysalueella. Varsinkin ykkönen loi kolme loistavaa maalipaikkaa samaan vaihtoon, mutta Koskinen oli muuri alusta asti. Vegas otti erässä kaksi jäähyä, kun Marchessault kampitti muistaakseni Rattien ja erän lopussa McNabb kruunasi surkean eränsä estämisjäähyllä. McDavid haki montaa ohjurikiekkoa oikeasta siivestä keskelle ja takatolpalle tuloksetta.

Toisen erän kudit olivat 7-6. Peli oli paljon tiiviimpää avauserän ilotulituksen jälkeen. Ensimmäinen kymppi erästä oli lievästi isäntien. Vegasin paras paikka taisi olla Schmidtin one-timer oikeasta laidasta Reavesin siirrosta. Öljy pyöri paljon kulmissa vieraiden puolustettua keskustaa ja mailablokaten vetoja laidoista. Lisäksi Fleury torjui yhden kaiketi Rattien läpiajon patjallaan. Yhdeksännellä minuutilla Kassian otti jäähyn laitataklauksesta, mutta vieraiden YV ei luonut uhkaa. Kuitenkin 12. minuutilla syntyi tasoitus tasaviisikoin. Oman pään aloitusvoiton jälkeen McNabb laukoi kiekon ränniin. Marchessault vastaanotti syötön vasemmassa laidassa kuljettaen kiekon hyökkäysalueelle. Sitten hän haki syöttöä keskelle Smithille, mutta kiekko kimposi puolustajan luistimesta Karlssonille takaviistoon. Tämä nosti irtokiekon vasemmalta kulmalta läheltä ylös maalin kattoon tehden kauden yhdeksännen osuman. Samalla hän on neljän ottelun maaliputkessa. Maalin jälkeen Vegas pääsi pelin päälle, mutta pyöri lähinnä kulmissa isäntien tavoin. Nugent-Hopkins sen sijaan pääsi laukomaan vapaasti slotista viitisen minuuttia ennen erän loppua, mutta laukaus meni vasemmalta ohi. Viimeisellä minuutilla Edmontonilla oli liikaa pelaajia jäällä, joten päätöserän alkuun vieraat saivat ylivoimaa puolitoista minuuttia.

Päätöserän alun ylivoima näytti suuntaa koko erälle, sillä uhka jäi taas olemattomaksi. Vajaan kuuden minuutin kohdalla Eakin suojasi kiekkoa oman maalin takana, mutta Rattie karvasi sen pois mailannostolla kulmassa. Khaira otti irtokiekon ja syötti heti maalin eteen, jossa Spooner oli vapaana upottaen kiekon ykkösellä ohi Fleuryn. Holden ei ehtinyt paikkomaan Eakinin vuotoa. Sen jälkeen sitten Golden Knights haki tasoitusta, mutta kiri oli olematon, vaikka kahdeksan minuuttia ennen loppua ykkösketjun kulmaralli johti vielä yhteen ylivoimaan. Se kuihtui minuutin jälkeen, kun Miller koukki laidassa Nugent-Hopkinsia Öljyn vastaiskun jälkeen. Lopussa Vegas pyöri edelleen vain kulmissa. Ilman maalivahtia Marchessault laukoi kahdesti blokkeihin lopussa vasemmasta laidasta. Kehut toki Edmontonin taidolle puolustaa ydin tiiviisti päätöserässä. Laukaukset kirjattiin 9-12, mutta eipä Koskista juuri testattu Öljyn blokattua 12 vetoa.

Fleury tarjosi 32 torjunnalla mahdollisuuden voittoon. Puolustajista McNabb oli McDavidin talutushihnassa pahoin. Schmidt kellotti vieressä hurjat 25:12 hoitaen osuutensa kunnialla. Theodore-Engelland oli taas tasaisen hyvä pari ilman suuria kohokohtia tai floppaamisia. Kolmospari oli jäällä voittomaalissa, mutta se oli enemmän Eakinin kuin Holdenin syytä.

Hyökkääjistä ykkösketju oli ilman muuta paras hyökkäyssuuntaan. Smith heräsi laukoen kuudesti ja väläytteli kärkimiinoja. Karlsson jatkoi maaliputkeaan ja Marchessault oli paremmin pelin sisässä kuin kahdessa viime ottelussa pysyen kiekossa paremmin. Kakkosketjusta Eakinille miinusta voittomaalista. Paciorettyn pisteputki jäi seitsemään. Avauserässä tämä ketju oli vielä hyvä, mutta vaipui unholaan kahdessa viime erässä. Alaketjut olivat harmaita läpi pelin. Varsinkaan kolmonen ei luonut mitään uhkaa ja vain Carr sai yhden kudin kohti maalia. Nelonen oli hivenen parempi, mutta senkin maaliputki katkesi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Gallant päivitti tänään Stastnyn ja Haulan tilanteen. Ensin mainittu on jo luistellut, mutta on vielä parin viikon päässä pelikunnossa. Haula puolestaan käyttää kainalosauvoja ja on ainakin pari kuukautta vielä pelaamatta, mutta häntä ei ole vielä lopullisesti tuomittu olemaan pelaamatta loppukautta.
Pitäisiköhän Markku Anterolle antaa lepoa välillä? Tuntuu, että häntä peluutetaan, kunnes tulee tappio tai loukkaantuminen. Subban kaipaisi nyt itseluottamusta, ja jos joukkue edessä pelaa nyt paremmin, niin ehkä olisi syytä antaa hänelle tilaisuus.

Marchessault on nyt ollut vaisu viime peleissä, mikäköhän siihen on syynä? Vain laskukausi?
Tällä viikolla oletan Fleuryn pelaavan ainakin Washingtonia vastaan. Sen jälkeen olisi kotipeli Chicagoa vastaan, jossa Subban voisi saada vastuuta tai sitten viimeistään viikonloppuna joko Kingsia tai Starsia vastaan. En yllättyisi, jos tällä viikolla pelit jaetaan herrojen kesken tasan 2-2 tai sitten Fleury jatkaa urakointiaan ja Subban pelaa vain toisen viikonlopun peleistä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
29/82 Stanley Cupin loppuottelun uusinta

Fleury jatkoi odotetusti maalissa, kun Las Vegasin jäähalliin vieraaksi saapui Washington Capitals. Paciorettylla oli jotain pientä vaivaa, joten Lindberg korvasi hänet kakkosketjun laidassa.

Viaplayn lähetys alkoi vasta, kun minuutti oli jo pelattu. Silloin Connolly ajoi Fleuryn yli ja sai siitä jäähyn. Karlsson oli noussut takaisin ykkösylivoimaan paikkaamaan Paciorettya kera Tuchin, Smithin, Marchessaultin ja Millerin. Toisessa ylivoimassa olivat Theodore, Lindberg, Schmidt, Eakin ja Reaves. Tämä viisikko osui, kun Lindberg laukoi vasemmalta päin Holtbya, Eakin otti reboundin maalin kulmalla ja siirsi viereen Reavesille, joka sai putata tyhjiin kauden kuudennen maalinsa. Samalla Lindberg avasi kauden pistetilinsä. Seuraava maalipaikka tuli vasta vajaan kuuden minuutin kohdalla, kun kolmosketjun Nosek haki vanhanaikaista tuloksetta. Puoli minuuttia myöhemmin Orlov tulitti viivasta vastakiekkoon rajusti yli maalin. Vajaan seitsemän minuutin kohdalla nähtiin jännittävä tilanne, kun Vegas asettui keskialueelle 1-2-2 ohjauspelimuotoon ja Orlov piti kiekon itsellään paikallaan seisten oman alueen b-pisteellä ja odotti, että kotijoukkue olisi karvannut, mutta niin ei tapahtunut. Lopulta hän levitti viereen Niskaselle ja peli alkoi taas aaltoilla. Kahdeksan minuutin kohdalla Tuch katkoi keskialueella syötön, punnersi sitten väkisin vasenta laitaa maalille Bowey selässään ja petasi yhdellä kädellä paikan maalin eteen Lindbergille, mutta tämä ei saanut kiekkoa sisään.

Ylivoimasta ei tullut tällä kertaa yhtään mitään, koska Vegas ei saanut kertaakaan kuviota kuntoon ja 20 sekuntia ennen loppua jäällä oli vieläpä liian monta pelaajaa, joten oli Capitalsin vuoro kokeilla ylivoimaa erän jälkimmäisen puoliskon aluksi. Alivoima hoitui kunnialla ja varsinkin Karlsson kulutti hyvin aikaa kulmassa Ovechkinin kustannuksella. Capitalskaan ei laukonut kertaakaan kohti maalia. 13. minuutilla Lindberg jakoi laidasta keskelle, Eakin teki pienen jalkamiinan pitääkseen kiekon poissa Orlovin ulottuvilta ja laukoi sitten kaukaa päätypleksiin. Reilu viisi minuuttia ennen erän päätöstä Reaves kuumensi Ovechkinia ja Wilsonia taklauksillaan, mikä johti siihen, että Wilson yritti taklata takaisin, mutta kaatui itse jäähän Reavesin massiivinen yläkropan voimasta. Aiemmin toki osat olivat toisin päin.

Capitals tasoitti ajassa 15:33, kun Theodore laukoi viivassa blokkiin, Connolly karkasi laidasta ja syötti maalin eteen Vranalle, joka ohitti läheltä Fleuryn. Vain ja ainoastaan Theodoren piikkiin tämä osuma. Minuutti myöhemmin Wilson syötti oikeasta laidasta keskelle, mutta Ovechkin ei saanut kunnon laukausta kolmen pelaajan keskeltä. Reaves piti Ovieta pihdeissään tässäkin kohtaa. Viimeisellä minuutilla Dowdin ketju pelasi pitkän kulmarallin ja Jaskin pääsi laukomaan melkein läheltä, mutta Fleury sai mailan väliin poikkisyöttöön. Sen jälkeen Bellemare suojasi kiekkoa ja Dowd kaatoi hänet jäähynarvoisesti 15 sekuntia ennen erän loppua. Avauserän laukaukset kirjattiin 9-7. Erä oli todella rikkonainen pelikatkojen takia, joten kumpikaan joukkue ei saanut kunnon flow'ta päälle. Taklaukset olivat peräti 20-8 ja niistä seitsemän oli Carrierin.

Toisen erän ylivoiman alkuun Miller laukoi viivasta maalille ja Karlsson yritti syöttää irtokiekon keskeltä takatolpalle Tuchille, mutta syöttö katkottiin. Lopussa vielä Theodore laukoi päätylautaan ja Reaves laukoi irtokiekon Holtbyn syliin maalin kulmalta. Kolmen minuutin kohdalla Nosek sai kiekon oman sinisen alla ja Ovechkin taklasi hänet totaalisen märäksi lakanaksi jään pintaan. Muutoin avausvitosella peli jatkui samanlaisena keskialueen miekkailuna, jossa nähtiin paljon pitkiä kiekkoja, kun molemmat puolustivat tarkasti keskialuetta. Aina silloin tällöin jompikumpi sai aikaan laukauksen viivasta tai kaukaa laidasta kuten Jaskin kuuden minuutin pelin jälkeen vasemmalta, mutta maalivahdeille ne vedot olivat marjoja.

Vajaan kahdeksan minuutin kohdalla Bäckström levitti keskeltä oikeaan laitaan ja Ovechkin pommitti sinisen jälkeen räikeästi yli. Reilut puoli minuuttia myöhemmin nähtiin todella erikoinen jäähy, kun Holdenin maila jäi jumiin pleksin väliin kulmauksessa. Samalla Kuznetsov menetti mailansa maalin takana Tuchin kanssa painiessa. Seurauksena Kuznetsov otti Holdenin mailan eikä omaansa ja sai siitä rangaistuksen väärällä mailalla pelaamisesta. Ylivoimalla Marchessault leikkasi oikeasta laidasta keskelle kärkimiinalla, mutta laukaus jaloista kohti etukulmaa ei uponnut, joten Caps selvitti alivoiman.

12 minuutin kohdalla Ovechkin iski kauden 20. maalinsa valitettavan tutulla tavalla. Connolly syötti laidasta viivaan, Bowey laukoi päätylautaan ja Ovie oli vasemmalla takatolpalla siirtämässä kiekon tyhjiin rystyltä ennen kuin Fleury ehti liukua tolpalta toiselle ja myös Schmidt oli tilanteessa myöhässä. Heti maalin jälkeen Caps sai vielä 2v1-hyökkäyksen, mutta Fleury nollasi Vranan laukauksen oikeasta laidasta patjallaan. Viisi minuuttia ennen erän loppua Nosek riisti kiekon maalin edessä ja nosti rystyltä tolppaan. Reilut neljä minuuttia ennen erän loppua Wilson jäi makaamaan jään pintaan, kun Reaves taklasi häntä kylkeen, mutta Wilson ei nähnyt, että Reaves tuli syvyydestä karvaamasta, kun Wilson itse oli pelannut juuri kiekon ulos alueelta siniviivan tuntumassa. Tilanteesta tuomittiin lopulta viiden minuutin jäähy estämisestä ja lisäksi Reaves lensi ottelusta pihalle, joten Vegas vietti toisen erän lopun kokonaan alivoimalla. Wilson talutettiin puolestaan koppiin kypärän lennettyä taklauksen voimasta.

Ylivoiman alkuun Bellemare blokkasi uhrautuen Ovechkinin rannelaukauksen vasemmasta siivestä. Seuraavaksi Ellerin rannelaukaus oikealta pysähtyi Fleuryn hanskaan, kun jäähystä oli takana kaksi minuuttia. Minuutti myöhemmin Carlson-Ovechkin kaksikko kiekotteli keskenään ja lopulta Ovechkin laukoi ranteella yli maalin vasemmalta jälleen. Minuutti ennen erän loppua puolestaan Bäckström laukoi oikealta ranteella yli maalin. Engelland-McNabb-Nosek-Bellemare nelikolle varsinkin massiiviset aplodit alivoimapelistä. Tauolle mentiin 1-2 lukemissa ja Capitalsille jäi 42 sekuntia vielä ylivoima-aikaa päätöserän alkuun. Kahden erän jälkeen laukaukset olivat 17-18 eli toisessa erässä Capitals vei laukaukset 8-11. Melko tasainen erä jälleen tasaviisikoin kuitenkin.

Päätöserän alun alivoiman jämät Vegas hoiti rutiinilla ja lopulta siis Caps sai vain kaksi laukausta kohti maalia viiden minuutin aikana. Kahden minuutin jälkeen McNabb laukoi toisesta aallosta, mutta Smith-Pelly blokkasi. Saman kulmarallin aikana kuitenkin McNabb pääsi laukomaan uudestaan ja tällä kertaa Smith-Pelly ei kyennyt blokkaamaan, vaan kiekko meni Bellemarelle asti, joka ohjasi tasoitusmaalin. Schmidt sai kakkossyötön. Seuraavassa vaihdossa 16 sekuntia myöhemmin Eakin puolestaan siirsi maalin edestä reboundin pussiin kauden 11. osumallaan vieden kotijoukkueen johtoon. Tilanne syntyi kakkosketjun hyvästä takakarvauksesta, kun Eakinin takapaine Kempnyyn päädyssä johti kiekon lipumiseen keskustaan Lindbergille, joka laukoi terävästi ja Holtby tiputti karkin suoraan päädystä maalille nousseen Eakinin lapaan. Neljän minuutin kohdalla puolestaan oli jälleen alivoiman vuoro Millerin huidottua itsensä jäähylle. Avausminuutti oli taas kaunista katsottavaa, kun Smith katkoi ensin hyökkäyksen sinisellä ja perään Carpenter suoritti varman purun Capitalsin päästyä hetkeksi Vegasin alueelle. Toisellakaan minuutilla Caps ei saanut kuviota kuntoon, joten kotijoukkueen alivoimaprosentti parani entisestään.

Seitsemän minuutin pelin jälkeen Marchessault kaatoi rystylaukausta oikeasta laidasta yrittäneen Boweyn ja sai siitä hyvästä rangaistuksen. Alivoimalla Smith syötti rystyltä vasemmasta laidasta maalille ajaneelle Karlssonille, mutta tämä ei kyennyt ohittamaan ohjauksellaan Holtbya. Muutoin alivoima oli taas terästä ja sai aikaan monta purkua ilman vaaran uhkaa omassa päässä. Pelimiesten kympin alkuun puolestaan Marchessault koitti laukoa slotista hänen ja Tuchin päätyrouhinnan jälkeen, mutta laukaus blokattiin. Minuutti myöhemmin Nosek pääsi laukomaan vapaasti vasemmasta laidasta, mutta Holtby peitti kulmat. Capitals tuli tasoihin 8:20 ennen loppua, kun Kuznetsov syötti vasemmasta laidasta slottiin ja Vrana niitata täysin vapaasti kiekon sisään, kun Karlsson ei noteerannut häntä lainkaan ja Holden oli osittain Fleuryn maskina. Niskaselle kakkossyöttö hyvästä ristipistosta Kuznetsoville.

Seitsemän minuuttia ennen loppua Carrier syötti kulmasta ristiin viivaan ja Engelland laukoi ranteella räpylään. Carpenter muuten paikkasi Reavesin nelosketjun laidassa. Viisi minuuttia ennen pelin loppua McNabb meni päätykiekon perään ja Dowdin maila nousi rumasti häntä naamariin. Naama aukesi niin pahasti, että Vegas pääsi jauhamaan neljä minuuttia ylivoimaa päätösvitosen alkuun. Ensin kokeili Miller viivasta, mutta laukaus meni niukasti vasemmalta ohi. Seuraavaksi Smith syötti vasemmasta laidasta takatolpalle, mutta Tuchin ohjaus osui ylärimaan ja reboundiakaan Karlsson ei saanut runnottua sisään, vaan huitoi ohi pyörivästä kiekosta Kempnyn pihdeissä. Ylivoiman puolivälissä Theodore levitti oikeaan siipeen ja Schmidt pommitti, mutta kiekko lipui kainalosta maalin ohi. KYMMENEN SEKUNTIA ennen ylivoiman loppua Theodore avasi kiekon keskialueelle Schmidtille, joka käveli keskeltä vetopaikkaan ja laukoi ranteella kiekon oikeaan yläkulmaan tehden kauden ensimmäisen osumansa entistä seuraansa vastaan! Tässä vaiheessa peliä oli jäljellä enää 1:24. Holtby lähti maaliltaan minuutti ennen loppua ja Capitals rynnisti hurjasti lopussa, mutta Vegas taisteli ja lopulta viime sekunneilla Schmidt purki kiekon omasta päästä tyhjään maaliin Ovechkinin kuljetettua itsensä umpikujaan. Kauden toinen maali heti ensimmäisen perään ja Vegasille revanssi viime keväästä maalein 5-3.

Kerrassaan viihdyttävä ottelu, jossa oli tunnetta alusta asti ja kotiyleisö oli varmasti kauden äänekkäin tässä ottelussa. Erikoistilannepelaaminen ratkaisi pelin lopulta Golden Knightsille. Kumpikaan maalivahti ei ollut parhaimmillaan antaen turhia reboundeja, joista muun muassa Vegas rokotti kahdesti. Fleurylle silti jälleen yksi voitto lisää sarakkeeseen. Hyökkääjistä kehut kakkosketjulle, joka oli tasaviisikoin vaarallisin hyökkäyssuuntaan. Eakinille ja loistavasti Paciorettya stuntanneelle Lindbergille kahden pisteen illat. Tuch ohjasi ylärimaan, mutta jäi pisteittä kuuden minuutin YV-ajasta huolimatta. Muista ketjuista voisi mainita nelosketjun, jonka tehtävä oli pimentää Ovechkin-Bäckström-Wilson kolmikko. Noh, Bellemaren tehotilasto oli +2 ja Carrierin +1, joten kaipa se onnistui. Bellemarelle plussaa tärkeästä tasoituksesta päätöserän alussa. Carrier kirjasi lopulta kahdeksan taklausta eli tahti rauhoittui avauserän seitsemän niitin jälkeen. Reaves teki myös maalin, mutta tosin ylivoimalla. Kolmosketjusta jäi mieleen Nosekin ja Carpenterin AV-raataminen Bellemaren ja Eakinin kanssa. Samoin ykkösketjusta Karlsson-Smith kaksikko kulutti kelloa mukavasti alivoimalla, mutta tasaviisikoin ykkösketjun hyökkäyspelaaminen jäi melko ohueksi.

Puolustajista Schmidt oli hyvä kahdella maalillaan ja yhdellä syötöllään tietysti. Theodoren piikkiin meni puhtaasti avausmaali, joten hänelle ei voi antaa puhtaita papereita, vaikka syötti voittomaalin. Holden-Miller pari jäi ainoana miinuksille, mutta he pelasivat melko näkymätöntä peruspeliä. Ylivoimallakin viivalla Miller oli jotenkin keskinkertainen tällä kertaa. McNabb uhrautui lopussa ja sai hankittua voittomaaliin johtaneen jäähyn. Lisäksi plussaa syöttöpisteestä 2-2 tasoitukseen. Hän oli tärkeä palanen Engellandin kanssa toisen erän lopussa varsinkin alivoimalla. Parivaljakko kirjasi lopulta huimat 6:59 alivoima-aikaa päästämättä maalia!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
30/82 Fleury vs. Crawford

Olipa mahtava jääkiekko-ottelu, jossa sattui ja tapahtui. Avauserässä Vegas oli niskan päällä alussa ja lopussa. Välissä vierasjoukkueella oli hyvä vaihe, jonka aikana maali ei olisi ollut vääryys. Avausmaali ottelussa syntyi jo toisella minuutilla, kun Anisimovin hyökkäyspään kampitusjäähy kostautui. Miller levitti viivasta laitaan Marchessaultille, joka syötti keskelle. Pacioretty laukoi, Smith otti reboundin maalin kulmalla, neppasi kiekon ilmaan Crawfordin mailan yli ja viimeisteli sitten kämmeneltä kiekon jäitä pitkin maaliin käsi-silmä -koordinaationäytöksen päätteeksi. Kahdeksannella minuutilla puolestaan Engelland laukoi viivasta, Smith haki laidasta irtokiekon, syötti uudestaan viivaan ja Engellandin toinen rannelaukaus upposi maaliin. Karlssonille kakkossyöttö siitä hyvästä, että hän piti loistavasti siniviivan kiinni katkomalla purun ilmasta mailallaan. Seuraavaksi alkoi tosiaan Chicagon hallintavaihe, jota edesauttoi erän jälkimmäisen puoliskon perättäiset Vegas-jäähyt Milleriltä ja Marchessaultilta. Chicagon ylivoima oli kuitenkin todella kehnoa ja paras paikka neljän minuutin aikana oli Bellemaren läpiajo Nosekin syötöstä, mutta Crawford torjui rystylaukauksen. Tasaviisikoin Blackhawks loi kaksi loistavaa maalipaikkaa, kun ensin Kanella oli Kahunin syötöstä avopaikka vasemmalla maalin kulmalla, mutta hän onnistui laukomaan ohi tyhjän maalin. Toisessa tilanteessa Kane laukoi laidasta ja kiekko pomppi torjunnasta keskelle Kahunille, joka laukoi tolppaan. Kiekko jäi maaliviivalle ja Toews tuli maalin takaa esiin, mutta löi kiekon sijasta tolppaan, joten McNabb pääsi siivoamaan kiekon pois. Laukaukset erässä kirjattiin 15-10. Vegas laukoi ensimmäiset ja viimeiset viisi. Siinä välissä tosiaan Chicagon kärkiketjut pyörittivät mainiosti Vegasia kulmaralleillaan.

Toinen erä oli selvästi vieraiden tasaviisikoin. Laukaukset erässä kirjattiin 11-17. Liike ja kamppailupelaaminen oli kuin eri sfääristä Vegasiin nähden. Heti alussa Keith syötti viivasta keskelle Kampfille, joka laukoi ohi maalin ja Toews siirsi päätylautareboundin Fleuryn ja tolpan välistä maaliin etukulmasta. Sen jälkeen Theodore otti vielä jäähyn, mutta Seabrook tasoitti puntit kamppaamalla Karlssonin keskialueella sen jälkeen, kun oli rikkonut ensin mailansa. Vielä ennen erän puoliväliä Nosek lähti istumaan kampituksesta, joten isännät olivat ottaneet neljä jäähyä jo ennen pelin puoliväliä. Alivoima toimi kuitenkin edelleen ja heti sen jälkeen oli Smithin vuoro päästä läpiajoon, mutta taas Crawford oli muuri. Jälkimmäisellä puolikkaalla sitten Blackhawks jatkoi vyöryään tasaviisikoin ja se palkittiin, kun Kane laukoi oikeasta laidasta päätylautaan ja Strome laukoi vastakiekkoon vasemmasta laidasta kiekon sisään Carrierin häirittyä Fleuryn sivuttaisliikettä. Ansaittu tasoitus, koska sen verran pulassa Vegas oli Toewsin ja Kanen ketjujen kanssa. Erän lopussa sitten nähtiin kiintoisa tilanne, kun Lindberg toimitti Crawfordin eteensä torjuman kiekon maaliin samalla kun Martinsen, Nosek ja Rutta ajoivat vauhdilla maalille. Kiekko ylitti maaliviivan ennen kuin maali siirtyi pois paikoiltaan, mutta tuomarit lopulta pitkän vekslaamisen jälkeen hylkäsivät maalin maalivahdin estämisenä, mikä oli melko kyseenalainen tuomio, koska minusta Rutta työnsi Nosekia, joka sitten puolestaan työnsi Martinsenia päin Crawfordia. Alivoiman toimimisesta huolimatta erästä jäi nihkeä kuva, koska pelaaminen oli huolimatonta ja joukkue tuudittautui 2-0 johtoon.

Päätöserässä sitten seitsemännellä minuutilla Holden lahjoitti kiekon alimpana miehenä Anisimoville, joka viimeisteli patenttirystyn yläriman alle. Onneksi tasoitus tuli lähes samantien, kun Marchessault latasi vasemmasta laidasta oman pään aloituksesta seuranneesta suorasta hyökkäyksestä kouluttaen samalla Gustafssonia mailapuolustuksessa. Theodorelta hyvä avaus ränniin ja Smithilta oiva jatko spin-o-ramalla keskialueella laitaan. 12 sekuntia myöhemmin kiekko oli taas maalissa, kun Seabrook syötti suoraan Tuchin lapaan slottiin. Tämä sohi eteenpäin Paciorettylle, jota Manning töni kohti Crawdordia. Samalla Pacioretty syötti taaksepäin takaisin Tuchille ja tämä naulasi takakulmaan. Chicago haastoi vielä maalin maalivahdin estämisenä. Tällä kertaa tuomio oli Vegasille edullinen maalin jäädessä voimaan. Vielä seuraavassa vaihdossa Eakin ja McNabb pääsivät peräjälkeen laukomaan vapaasti slotista, mutta Crawford ryösti heidät ja perään Fleury pysäytti Kanen rystyuiton läpiajossa.

Pelimiesten kympin alkuun Vegas sai 3v1-hyökkäyksen, mutta Carpenter ei saanut keskeltä ohjattua Holdenin lättyä maalia kohti. Viisi minuuttia ennen loppua Smith sai Karlssonilta kulmasta syötön keskelle, mutta Crawford otti huiman kilpitorjunnan. Puolitoista minuuttia ennen loppua puolestaan Saad kilautti rimaan vasemmasta laidasta ilman maalivahtia. 45 sekuntia ennen loppua Eakin laukoi omasta päästä tolppaan, mutta enempää tapahtumia ei nähty ja peli päättyi lopulta 4-3. Viides peli Chicagoa vastaan ja viides voitto pisteautomaatista kahden kauden aikana. Joka kerta Golden Knights on tehnyt vähintään neljä osumaa ja niin myös nyt vaikeuksien kautta. Kahden avauserän maalipaikkojen tuhlailu kahden maalin johtoasemassa oli kostautua, mutta onneksi sitten tappioasema herätti ja joukkue kaivoi arvokkaan voiton. Muutaman läpiajotorjunnan lisäksi Crawford nollasi myös Eakinin laukauksen läheltä ylös räpylällään. Viimeisestä kymmenestä ottelusta voittoja on kahdeksan ja tappioita kaksi. Kotona Vegas liitää neljän voiton putkessa.

Molemmat maalivahdit olivat mahtavia. Fleury jäi hieman Crawfordin varjoon, mutta oli silti voittava veskari. Hyökkääjistä kehut ykkösketjusta varsinkin Smithille, joka keräsi kolme pistettä. Hän oli energinen ja loisti molemmissa päissä kenttää. Marchessaultille puolestaan tehot 1+1 ja Karlssonille yksi syöttö, millä hän ylsi ensimmäisenä Vegas-pelaajana sataan tehopisteeseen runkosarjassa. Kakkosketjusta Tuch oli melko pimennossa toisen pelin putkeen, kunnes sitten päätöserässä teki voittomaalin. Paciorettylle kaksi syöttöpistettä yhden pelin huilin jälkeen, hyvä. Eakinilla oli tosiaan toisessa erässä yksi loistopaikka, jonka Crawford ryösti. Kolmosketjusta Carpenter pelasi mahtavasti päädyssä pysyen kiekossa. Nosek oli timanttinen alivoimilla ja sai vastuuta lopussa paljon tasaviisikoin toisen kuuman pelaajan Carpenterin ja Bellemaren kanssa, kun Vegas suojasi maalin johtoa. Nelosketjusta Carrier ajoi kertaalleen loistavasti avauserässä laidasta maalille, mutta rystynosto jäi sivuverkkoon. Muutoin jälleen koko ketjulta vahvaa päätypelaamista, vaikka maalia ei tänään tullut. Puolustajista Engelland pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan. Muun joukkueen parantaessa myös hän on petrannut kauden alusta nähden ja nyt liike on jo taas viime kauden tasolla. Kolme blokkia ja alivoimatoveri McNabbillekin taas neljä. On tuo kaksikko vain kankeudestaan huolimatta merkittävä palanen sarjan toiseksi parhaassa alivoimassa. Holdenille miinusta lahjoituksesta yhteen maaliin. Miller pelasi jostain syystä vain 13 minuuttia, luultavasti alivoimista johtuen, koska McNabb ja Engelland saivat 24 minuuttia peliaikaa. Theodorelta ja Schmidtilta näkymättömät perusillat alakerrassa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos @Salming, nyt oli mielestäni sopivan pituiset erien kuvaukset ja sitten vähän laajempi yhteenveto lopussa. Mielestäni tuollainen otteluraporttiformaatti toimisi. Ehkä sitten vielä ne maalit ja tärkeimmät tapahtumat tummennettuna.

Aika mukavasti on joukkueella nyt kulkenut ainakin pisteiden valossa sen jälkeen, kun kirjoitin tuon alkuneljänneksen kriittisen raportin tähän ketjuun. Ehkä Haula tulkkasi viestiäni joukkueelle, heh, ja se sytytti heidät parempaan lentoon. Mutta ei taida vieläkään ihan viime kauden näköistä pelamista olla, mutta nyt ne voittoon riittävät maalit syntyvät kun tarvitaan. Hienoa myös, että kolmosketjun otteet alkavat olla positiivisia, vielä kun tulosta syntyisi vähän enemmän. Ja toivottavasti Smith nyt sai jonkinnäköisen gorillan selästään maalin myötä. Joka tapauksessa kuulostaa pirteämmältä esitykseltä häneltä. Ja Marchessaultkin pääsee taas maalien makuun. Toivotaan, että kova tuloskunto jatkuu, ja että pelaamisessa päästään takaisin siihen viime kauden nopeaan avauspeliin ja loppumattomaan hyökkäämiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
31/82 Kings vs. Knights

Kokoonpano oli sama kuin viime ottelussa eli Fleury pelasi maalissa ja poppareilla olivat Duke, Merrill sekä Hunt. Lindberg jatkoi siis kolmosketjussa.

Ottelu tuli lähes parhaaseen katseluaikaan, josta kiitin kirjaamalla tapahtumia samanaikaisesti tähän viestiin vieressä olleen tabletin näytöltä Mäkisen kertomana. Ensimmäinen tilanne ottelussa oli McNabbin pitkä kiekko 45 sekunnin kohdalla. Puolentoista minuutin kohdalla Tuch puolestaan laukoi ranteella keskiympyrästä kohti Quickia testatakseen tämän hereilläoloa. Ottelun alku oli todella unelias ja tempo matala tai sitten hallin tunnelma muutti pelin sellaiseksi, sillä pelaajien huudot kuuluivat lähetykseen asti eikä yleisön melusta ollut tietoakaan keskellä päivää paikallista aikaa. Vajaan neljän minuutin kohdalla Schmidt avasi laitaan, josta kiekko pelattiin keskikaistalle Tuchille, joka laukoi sinisen jälkeen Fantenbergin jaloista kiekon ohi. Heti perään toisessa päässä Fantenbergin viivalaukaus aiheutti pienoisen ruuhkan maalille, mutta Fleury selvisi paineesta, kun Theodore blokkasi Kempen kudin slotista. Vegas iski johtomaalin seuraavasta hyökkäyksestä viiden minuutin pelin jälkeen, kun Lindberg iski Nosekin vanhanaikaisyrityksen jälkeisen irtokiekon Quickin längistä sisään Kempen hukattua kiekon jalkoihinsa maalin edessä. Sitä ennen Phaneuf oli hävinnyt päätykamppailun Carpenterille. Loistava kokonaissuoritus siis kolmosketjulta jokaisen jatkettua viime pelien piristyneitä otteitaan.

Kings tasoitti yllättäen kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun seesteisen vaiheen jälkeen Carpenterin hyökkäyssiniseltä päätyyn tarkoitettu kiekko osui linjatuomariin. Muzzin käänsi omalta siniseltä kiekon ristiin Scherbakille, joka ylitti sinisen ja laukoi oikeasta laidasta Schmidtin längistä kiekon etualakulmaan 2v2-vastaiskun päätteeksi. Maali oli ilman muuta torjuttavissa, vaikka Schmidt ei kyennyt blokkaamaan vetoa. Laukaukset maalia kohti olivat mainoksille ensi kerran mentäessä 4-5. Erän puolivälissä Smith avasi oman alueen kulmarallin jälkeen pystyyn Marchessaultille, joka osti aikaa viemällä kiekon laitaan 1v1-tilanteessa. Smith ehti itse taustalta mukaan hyökkäykseen ja Marchessault löysi hänet oikeasta laidasta lähettämällään syötöllä vasemmalta takatolpalta, mutta Smith ei saanut kunnon osumaa kiekkoon ja se lipui ohi puolityhjän maalin.

12. minuutilla Vegasin keskialueen 1-2-2 trappi mahdollisti Schmidtin katkon omalla sinisellä. Tämä avasi pystyyn samaa laitaa pitkin ja Smith laukoi vapaasti oikeasta laidasta kiekon Quickin räpylän kautta ohi maalin. Jatkotilanteessa ykkösvitja kaivoi limpun kulmasta viivaan Schmidtille, joka käveli oikealle kaarelle ja latasi kiekon Quickin kilven kautta kulmaan. 14. minuutilla Luff nappasi irtokiekon keskialueella ja nosti jalalla sinisen yli, mutta laukaus vasemmasta laidasta Engellandin jaloista päätyi päätypleksiin. Minuutti myöhemmin Tuch ryöväsi kiekon vasemmassa laidassa ja pelasi viivaan Holdenille, joka laukoi ranteella, mutta maskissa ollut Karlsson ei osunut ohjurikiekkoon. Ottelun tempo oli edelleen Mäkisen sanoin kävelyvauhtinen molempien sumputtaessa keskialuetta ja pelaten siten lyhyitä syöttöketjuja.

Viisi minuuttia ennen erän päätöstä laukaukset olivat 5-8. Kaksi minuuttia ennen erän loppua tapahtui pitkästä aikaa jotain, kun Iafallo ajoi vasemmasta laidasta maalille ohi ykköspakkiparin, mutta rystynosto Fleuryn edessä epäonnistui. Kymmenen sekuntia ennen loppua vielä Theodore-Engelland pari joutui ottamaan vastaan 3v2-hyökkäyksen kakkosvitjan kenttätasapainon oltua huono hyökkäysalueella. Scherbak laukoi laidasta takapatjaan ja Fleury torjui vielä Toffolin reboundin keskeltä, jotta numerot tauolle mennessä pysyivät tasatilanteessa 1-1. Laukaukset olivat lopulta 9-8 eli viimeisellä vitosella Vegas ei uhannut Quickia ollenkaan. Kuten jo todettua, avauserä oli temmoltaan kevyt ja kumpikin pyrki luomaan jotain vähäisellä työmäärällä, mikä ei ollut tuottavaa.

Toisen erän kolmannella minuutilla Kempe ajoi maalille oikeasta laidasta ja Nosek tönäisi hänet rajusti päin Fleurya, joka säilyi onneksi ehjänä eikä ruotsalainenkaan saanut edes laukausta aikaan suojauksesta. Erän ensimmäinen laukaus kohti maalia nähtiin ajassa 2:30, kun Nosekin aloitusvoiton jälkeen Theodore laukoi kevyesti ranteella päin Quickia siniviivalta. Neljän minuutin kohdalla Leipsic sai avauksen siniselle ja jakoi heti oikeaan laitaan Carterille, joka tulitti ranteella vapaasti kohti kilpialakulmaa, mutta Fleury torjui vedon helposti kulmaukseen. Keskialueen ylittäminen kuljettamalla tai syöttöketjuin oli molemmille joukkueille edelleen hankalaa toisen erän avauskympillä, joten tilanteet olivat vähissä. Vajaan seitsemän minuutin kohdalla kuitenkin vieraat saivat illan ensimmäisen ylivoiman, kun Thompson kampitti Tuchin laidan vieressä. Laukaukset ennen ylivoiman alkua olivat erässä 3-4.

Heti ylivoiman alkuun Pacioretty kaivoi aloituksen ja Miller pommitti maskin läpi, mutta Quick torjui kilvellään. Toisen viisikon ainoa paikka puolestaan oli Theodoren suupaisu viivasta, mutta muutoin kumpikaan viisikko ei saanut kuviota rauhoittumaan kertaakaan kunnolla, vaan Kings purki monesti selvittäen alivoiman vaivatta. Ottelun jälkimmäisen puoliskon ensimmäinen mainittava tapahtuma oli puolestaan Scherbakin laukaus maalin oikealta puolelta pienestä kulmasta, jonka Fleury torjui toiseen laitaan ja sieltä Fantenberg laukoi vastakiekon takakulmasta karkeasti ohi. Sen jälkeen toisessa päässä Carrier pyrki nousemaan päädystä maalin eteen kiekkoa vahvasti suojaten, mutta ei pystynyt luomaan maalipaikkaa. Laukaukset olivat 6-7 toiselle mainostauolle mennessä 12. minuutilla.

Heti katkon jälkeen Brown ohitti McNabbin laidassa 1v1-tilanteessa siniviivan kohdalla ja sai hankittua jäähyn tälle, joten vuorostaan Kings pääsi ylivoimalle. Kotijoukkue aloitti kakkosviisikollaan, joka sahasi kiekon maaliin. Ensin toki Leipsic passasi syvyydestä oikealle kaarelle, mutta Fleury torjui Luffin kudin. Jatkotilanteessa Muzzin levitti oikeaan laitaan Kempelle, joka pelasi syvyyteen Leipsicille ja tämä jatkoi ykkösellä slottiin siirtyneelle Luffille, jonka toinen yritys upposi alakulmaan ohi Fleuryn, kun Engelland ei saanut syöttöä katki ja Nosekin tuki alaspäin oli myöhässä. McNabbia korvannut Schmidt oli myös hukassa sijoittumisensa suhteen, kun hänen puoleltaan kiekko sahattiin vaivatta syvyyteen. Kuusi minuuttia ennen erän loppua Bellemare taklasi keskialueella Cliffordia osuen jopa päähän vahingossa. Tuomarit eivät tätä nähneet, mutta Clifford poistui pimeään huoneeseen pukukoppiin tarkastettavaksi.

Hetken päästä Marchessault ylitti sinisen jalkamiinalla ja syötti vasemmasta laidasta keskelle takaviistoon Karlssonille, joka laukoi ohi maalin. Päätösvitosen alkuun puolestaan Tuch kiersi maalin, mutta Quick torjui kääntörannarin vasemmasta laidasta rintapanssarillaan. Ennen viimeistä mainostaukoa laukaukset olivat kakkoserässä 8-9 eli tasaisissa merkeissä edettiin edelleen. Tappioasema toki hieman herätti vierasjoukkuetta nostamaan tempoa. Neljä minuuttia ennen loppua Schmidt ja Nosek pysäyttivät Kingsin pelinavauksen hyökkäyssiniviivalla. Nosek siirsi oikeaan laitaan Carpenterille, joka laukoi puolustajan jaloista terävän ranteen maalin yli. Minuutin päästä sitten Kings meni hieman tuurilla jo kahden maalin johtoon, kun Doughtyn päätydumppaus pomppasi McNabbin mailan kautta eteenpäin Carterille. Carter oli kiertävinään maalin, mutta laukoi miinuskulmasta kiekon maalin eteen ja se pomppikin Schmidtin varusteista ohi etukulman ylipelanneen Fleuryn. Reilu minuutti ennen erän päätöstä Golden Knights sai toisen ylivoimansa, kun Scherbak taklasi kädet ylhäällä Nosekia laidassa. Viimeisellä minuutilla Marchessault kaivoi yhden aloitusvoiton ja Tuch laukoi heti kaarelta, mutta Quick liimasi kudin syliinsä, joten tauolle mentiin 3-1 lukemissa. Toisen laukaukset kirjattiin lopulta 11-13 vierasjoukkueelle, mutta maalit 2-0. Blokkauksiakin oli vain Kingsilla kolme Vegasin nollaa vastaan. Erän jälkimmäinen puolisko oli sentään jo hivenen vauhdikkaampaa jääkiekkoa, mutta sitä ennen tempo oli edelleen alhainen, kunnes tappioasema herätti hieman vierasjoukkueen luistelemaan liukumisen sijaan.

Päätöserän alun ylivoiman jämillä Vegas ei saanut laukauksia enää aikaan. Puolentoista minuutin kohdalla Lindberg laukoi vasemmalta pienestä kulmasta ja Quick pudotti eteensä, mutta ketjukaverit eivät olleet maalilla irtokiekossa. Kings puolestaan iski erän ensimmäisestä paikastaan kiekon rysään, kun Forbort laukoi viivasta kiekon oikeaan yläkulmaan. Schmidt teki maalin edessä maskia Fleurylle eikä Reaves ollut kunnolla blokkilinjalla siniviivalla. Kiekon laidasta viivaan toimittaneelle Toffolille syöttö Amadion ohella. Vegas sai vielä yhden oljenkorren Kopitarin otettua maalinjälkeisessä vaihdossa jäähyn huitomisesta. Ainoa järkevä maalipaikka oli Theodoren levitys oikeaan laitaan Schmidtille, joka haki takatolpalle matalaa ohjuria, mutta Reaves ja Eakin eivät maalilla osuneet kiekkoon, joten yhtään laukausta kohti maalia ylivoima ei tuottanut.

Kahdeksannella minuutilla Smith otti keskellä hyökkäysalueen riiston ja syötti maalin kulmalle Karlssonille, joka nousi Quickin nenän eteen, mutta viimeistely ontui Quickin pitäessä längit kiinni sivuttaisliikkeessä Muzzinin ja Martinezin ihmetellessä vieressä. Juuri ennen erän puoliväliä Smith riisti taas kiekon hyökkäysalueella, mutta tällä kertaa Brownilta päädyssä. Sieltä hän syötti vasemmalle kaarelle Karlssonille, joka latasi one-timerin tolppaan. Päätöskympin ensimmäinen kohokohta oli taas ykkösketjun tuotos, kun Smith laukoi oikeasta laidasta sivuverkkoon Marchessaultin esityöstä keskikaistalta. Seitsemän minuuttia ennen loppua puolestaan Bellemare laukoi sinisen jälkeen takapatjaan ja Carrier oli irtokiekossa vasemmalla, mutta ei saanut haudattua kiekkoa maaliin. Laukaukset maalia kohti olivat 13. minuutilla 2-6 päätöserässä. Viimeisen kolmen minuutin aikana toivoin vielä Vegasilta kahta laukausta maalia kohti, jotta Quick olisi saanut täyteen 30 torjuntaa ja lisäpisteitä Hockey GM -joukkueeseeni. Kovin hankalaa se tuntui olevan, sillä reilu kaksi minuuttia ennen loppua Luff ohitti siniviivalla Reavesin ja laukoi vasemmalta Fleuryn syliin, jonka jälkeen Reaves ehti maalille purkamaan tilanteen pitkänä kiekkona. Sen jälkeen Kings kulutti kelloa pitkillä hyökkäyksillä ja kruunasi iltansa vielä reilu minuutti ennen loppua tekemällä ensi kerran viisi maalia yhdessä ottelussa. Muzzin katkoi Theodoren purun siniviivalla, nousi vasenta laitaa, teki valeharhautuksen ja syötti poikittain Thompsonille, joka naulasi one-timerin varmasti tyhjiin. Niitä kahta laukausta ei kuulunut päätösminuutillakaan, vaan Kings piti kiekon ja voitti 5-1. Laukaukset ottelussa olivat 25-30 ja päätöserässä 6-8.

Pitkiä kiekkoja nähtiin ottelussa aivan tolkuton määrä varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Vierasjoukkue hyväksyi alusta asti kotijoukkueen asettaman matalan pelitemmon eikä saanut enää ottelun edetessä neljän ketjun sylinteriä rullaamaan Kingsin oltua tehokas omissa maalipaikoissaan, josta päätöserä oli oiva esimerkki Kingsin maalattua ensimmäisellä ja viimeisellä vedollaan, kun koko erän laukausmäärä oli kuusi. Klassinen ohipeli vierasjoukkueelta, jos niin voi sanoa. Keskialueen ylittäminen oli pirskatin hankalaa Kingsin päästyä mielipuuhaansa pelin hidastamiseen alusta asti.

Kolmosvitja Lindberg-Carpenter-Nosek oli vieraiden paras koostumus ja loi edes jonkinlaisia kulmapelejä sekä vastasi avausmaalista. Lisäksi sen pelissä ei näkynyt liukumista, vaan aktiivista takakarvaamista kiekottomana. Muista hyökkääjistä Tuch kannatteli kakkosvitjaa muutamilla väläytyksillä ja ykkösestä Marchessault oli kiekolla näkyvin pari erää, kunnes päätöserässä Smith loisti riistoillaan, mutta Karlssonille ei maistunut maalinteko. Puolustajista miinusta ykkösparille. Schmidt mokasi osittain avausmaalissa ja McNabbin jäähy aiheutti Kingsin johtomaalin. Tehotilastoon Schmidt kirjasi karmean lukeman -3. Holden puolestaan jäi ainoana plussalle muiden ollessa -1 Schmidtia lukuun ottamatta. Hyökkääjistä kolmosketju jäi ainoana lukemaan +0 muiden ollessa -1.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Havahduin vasta nyt siihen että olisin voinut mennä katsomaan peliä paikan päälle, mutta huonon otteluohjelman tarkastelun lisäksi vaivasi kurkkuni. Ja tuloksen ja ottelukuvauksen perusteella ehkä parempi niin, että en mennyt peliä Staples Centeriin katsomaan.

Miten muuten on, pelasiko Vegas viime vuonnakin tuota 1-2-2 ohjauspeliä puolustuksessa? Kuulostaa aika karmealta tuollainen trappi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Miten muuten on, pelasiko Vegas viime vuonnakin tuota 1-2-2 ohjauspeliä puolustuksessa? Kuulostaa aika karmealta tuollainen trappi.
Tuolla 1-2-2 muodostelmalla on saatu parannettua tällä kaudella sitä, että vastustaja ei enää alkukauden tapaan saa jatkuvia ylivoimahyökkäyksiä ja kenttätasapaino on parantunut. Puolustajat ovat omalla sinisellä ja kaksi muuta hyökkääjää punaviivan sekä hyökkäyssinisen välillä samalla kun yksinäinen pelaaja antaa painetta vastustajan kiekotteleville puolustajille. Lisäksi riistopelaaminen on tehostunut tuon myötä. Ja toki tuota käytetään vain silloin, kun ei ole mahdollisuutta riistoon syvällä hyökkäysalueella eli vastustaja on saanut rauhoitettua pelivälineen hallinnan ja molemmat joukkueet vaikkapa vaihtavat pelaajistoa, jonka jälkeen uudet miehet hyppäävät askiin eikä ole järkeä turhaan puskea kolmella miehellä päälle.

En nyt tähän hätään muista, että millä tavalla viime kaudella keskialue saatiin parhaimmillaan niin tiiviiksi, että vastustaja ei sitä kiekottelemalla ylittänyt. Muistaakseni kuitenkin koko viisikko oli vähän ylempänä eli puolustajat jossain punaviivalla ja sitten kolme hyökkääjää pelasivat siten, että kaksi karvasi kerrallaan kolmannen varmistaessa ja samalla tukien puolustajia takakarvaamalla, jos kaksi ylintä hyökkääjää ohitettiin, jolloin vastustaja joutui lyömään kiekon vain punaviivalta päätyyn, kun puolustajat pitivät punaviivan ja samalla kolmas hyökkääjä antoi sivu- tai takapaineen. Tuolloin ajoitukset toimivat paremmin ja varmasti tuohon suuntaan Gallant haluaa peliä vielä tällä kaudella kehittää, mutta rosterin repalaisuus viime kauteen nähden ei ole siihen vielä antanut tilaisuutta. Surkean alun jälkeen joukkue piti saada voittamaan ja niin tapahtui, vaikka Kingsille tuli tappio.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
32/82 Golden Knights vs. Stars

Tuota noin, jostain ihmeen syystä Markku-Antero pelasi viikon neljännen pelinsä eikä Subban saanut yhtään mahdollisuutta. En pidä ollenkaan siitä, että Fleury on menossa kohti yli 70 ottelun runkosarjaa ja Subban metsästää edelleen ensimmäistä voittoaan. Eilen oli kuitenkin vastassa sarjan huonoin joukkue, joten silloin olisi voinut kokeilla Subbania, jos Starsia vastaan oli peluutettava Fleurya. Kenttäpelaajisto oli niin ikään sama kuin viime peleissä eli Duke, Merrill ja Hunt katsoivat ottelun lehdistökatsomosta. Näistä Duke oli mukana alkulämmittelyissä, mutta ei päässyt pelaamaan.

Ensimmäisellä minuutilla Benn alisti Marchessaultia aloitusympyrässä 100-0. Seguin sai kiekon kaarelle ja latasi ylärimaan. Hetken verran suurin osa luuli, että kiekko kävi maalissa, mutta niin ei ollut. Seuraavaksi toisessa päässä Karlsson ohitti Heiskasen vasemmalta kiekkoa suojaten ja laukoi kahdesti kohti etukulmaa, mutta Bishop otti eleettömän tuplatorjunnan. Kolmen minuutin kohdalla kolmosketju loi maalipaikan suorasta hyökkäyksestä. Nosek levitti keskeltä oikeaan laitaan Lindbergille, joka löysi painottomalta puolelta Theodoren ja tämä laukoi ranteella niukasti maalin yli. Puolitoista minuuttia myöhemmin Pitlick syötti maalin takaa maalin eteen ja Faksa laukoi päin Fleuryn patjaa. Kuuden minuutin kohdalla kotijoukkueella oli liikaa pelaajia jäällä. Vastakkain asettuivat sarjan 21. paras ylivoima ja toiseksi paras alivoima. Ylivoima vei voiton, kun Spezza ja Karlsson nuhjasivat tasapelin aloitusympyrässä ja Engellandin purku ei onnistunut. Spezza syötti laidasta viivaan, Lindell levitti, Heiskanen otti pari askelta eteenpäin ja laukoi kiekon Hanzalin kautta ohi Fleuryn eli suomalaiset tienasivat syöttöpisteet. Samalla katkesi kotijoukkueen 24 perättäisen alivoimatapon putki.

Yhdeksän minuutin kohdalla Heiskanen meni ensimmäisenä päätykiekolla ja siirsi viereen pois paineen alta käynnistäen hyökkäyksen. Kiekko pelattiin vasempaan laitaan Janmarkille ja Heiskanen nousi mukaan tukemaan hyökkäystä. Janmark lätytti keskikaistalle ja Miro ohjasi kiekon patjaan. Avauskymppi oli vieraiden hallinnassa, sillä Vegas laukoi vain 2-3 kertaa eikä päässyt kiekon kanssa pyörimään Dallasin alueella. Juuri ennen erän puoliväliä Pacioretty laukoi aloituksen jälkeen päin Bishopia ja Tuch nosti reboundin yli puolityhjän maalin. Puolivälin jälkeen puolestaan Hanzal kaatoi Millerin maalin edessä rangaistuksen arvoisesti. Dallas pääsi heti 2v1-hyökkäykseen alivoimalla, mutta Faksa teki oman ratkaisun vasemmalta puolelta laukoen Fleuryn patjaan, vaikka Seguin oli vierellä virittänyt jo mailansa lyöntilaukaukseen. Kauden ensimmäinen päästetty alivoimamaali oli joka tapauksessa turhan lähellä. Dallas on Vegasin lisäksi ainoa joukkue, joka ei ole vielä puppeloinut ylivoimalla. Itse ylivoima oli kevyttä kauraa, vaikka ykkösviisikko hetkeksi sai kuvion kuosiin. Laukaisu-uhka oli olematon.

14. minuutilla Miller laukoi viivasta ruuhkaan ja Reaves suti irtokiekon ohi puolityhjän maalin. Tasoitus syntyi puolestaan parin minuutin päästä siitä, kun jälleen kolmosketjun suora hyökkäyspelaaminen toimi. Lindberg löysi tällä kertaa painottomalta puolelta McNabbin, joka laukoi vasemmalta päin blokkia. Lindberg ehti itse irtokiekkoon slottiin ja laukoi sen ykkösellä kohti maalia. Kiekko pomppi maalin vasemmalle kulmalle, josta Carpenter lapioi sen maaliin Radulovin hipaistua kiekkoa sitä ennen. Maali oli kauden ensimmäinen Carpenterille. Viimeisellä minuutilla vielä Reaves jätti sinisen jälkeen Carrierille, joka suojasi kiekkoa laitaa pitkin ja haki sitten vanhanaikaista tuloksetta. Laukaukset avauserässä olivat 8-8 ja maalit 1-1. Avauskymppi oli vieraiden ja jälkimmäinen puolisko puolestaan Vegasin, kun Stars oli laukomatta maalia kohti kahdeksan minuuttia. Vegasin paras ketju oli ilman muuta Lindberg-Carpenter-Nosek, joka jatkoi siitä, mihin jäi Kingsia vastaan. Varsinkin suorahyökkäyspelaaminen oli taidetta.

Toisen erän kolmannella minuutilla nähtiin illan komein torjunta. Comeau syötti vasemmasta laidasta rystyllä poikittain, Fleury liukui sivuttain ja Radulov latasi one-timerin olkapäähän. Heti perään Carpenter pujotteli keskialueen yli ja laukoi sitten keskeltä mailojen kautta kiekon maalin yli. Viiden minuutin kohdalla Smith piti siniviivan ja syötti oikeaan laitaan Marchessaultille, joka laukoi terävästi kohti etukulmaa, mutta Bishop ehti liikkumaan eteen, koska Joonatanin kätisyys on right. Hetkeä myöhemmin Bellemare yritti syöttää poikittain Reavesille, mutta ranskalaisen maila meni poikki. Stars nappasi kiekon ja Seguin pääsi pystyavauksen myötä läpiajoon. Fleury tuli vastaan ja pelasti tilanteen kilpitorjunnallaan. Seitsemännellä minuutilla Smith riisti kiekon siniviivalla Lindelliltä luoden 2v1-tilanteen. Smith syötti viereen Marchessaultille ohi Heiskasen mailan, mutta laukauksen viritys kesti liian kauan ja Bishop otti taas torjunnan. Laukaukset olivat tasan 12-12 28 minuutin pelin jälkeen.

Puolivälissä ottelua Hanzal otti illan toisen jäähynsä, tällä kertaa taklaustilanteessa kulmassa kyynärpää nousi McNabbin kasvoihin. Ylivoiman alkuun Tuch otti aloitusvoiton ja hetken pyörityksen jälkeen Miller latasi viivasta tuloksettoman ohjurin. Vegas siirtyi johtoon juuri, kun ylivoima oli ohi. Schmidt haki kulmasta irtokiekon ja syötti poikittain Karlssonille, joka laukoi kiekon vasemmasta siivestä ranteella Bishopin längistä sisään. Laukaus meni niin ikään blokkaamassa olleen Polakin läpi. Viisi minuuttia ennen erän loppua Tuch laukoi sinisen ylitettyään kiekon oikeasta laidasta jaloista kohti etukulmaa, mutta Bishop sai räpylän eteen räväkkään rannariin. Minuutin päästä siitä Lindell-Heiskanen pari oli viennissä, kun 2v2-hyökkäyksessä Tuch harhautti Lindellin ja taisteli sitten kiekon viereen Paciorettylle, joka laukoi slotista maalin yli. Jatkotilanteessa Ritchie ryntäsi taklaamaan Tuchia ja sai jäähyn.

Ylivoiman ensimmäinen minuutti oli vaisu. Puoli minuuttia ennen jäähyn loppua Pacioretty ja Smith tekivät tuplajätön vasemmassa laidassa. Miller otti kiekon ja latasi liikkuvat taakse, mutta sihti oli taas hukassa Bishopin vangittua mustalaisen syliinsä. Jälleen kuitenkin Vegas rankoi juuri jäähyn loputtua. Miller laukoi maalille ja Tuch suti reboundin Bishopin puikoista sisään Heiskasen huidottua tyhjää. Pacioretty sai myös syötön osuttuaan kiekon maalin edessä ennen Tuchia. Minuutti ennen erän päätöstä Comeau pääsi yhtäkkiä nokikkain Fleuryn kanssa, mutta rystyuitto jäi patjaan. Tauolle mentiin siis 3-1 lukemissa, joten tällä kaudella miinusmerkkisesti suoritettujen toisten erien tilastot paranivat hieman. Laukaukset olivat 14-8 ansaitusti. Fleury otti pari isoa koppia ja muutoin peli pyöri toisessa päässä.

Vegas oli voittanut kaikki 11 ottelua, joita se oli johtanut kahden erän jälkeen ennen tätä peliä, joten asetelmat olivat lupaavat. Ensimmäiset kuusi minuuttia Dallas oli näennäisesti pelin päällä luoden muutaman kulmarallin ja Vegas pelasi varmasti kiekkoja ulos alueelta lopun ajan. Sitten ylivoima muutti pelin kulkua, kun McNabbin maila osui Seguinin kaulan yläpuolelle. Heiskanen levitti viivasta oikeaan siipeen Spezzalle, jonka lasersyöttö lävisti neliön mennen takatolpalle asti. Lindell oli noussut sinne ja kiekko kimposi hänen luistimestaan maaliin Millerin ihmetellessä vieressä.

Puolivälissä päätöserää Vegas sai vuorostaan ylivoiman, kun Karlsson ensin oman maalin edessä pelasti maalin nostamalla Ritchien mailan ja sitten tämä kamppasi vielä ruotsalaisen. Ylivoima oli heikko. Pacioretty laukoi kerran hätäisesti keskeltä maalin yli ja Schmidt lopussa oikeasta laidasta ranteella patjaan. Erää oli jäljellä 7:40, kun Theodore koitti pujotella tiensä hyökkäysalueella, mutta nosti mailansa Fedunin naamaan tuplakakkosen arvoisesti. Stars oli kahdella aiemmalla ylivoimallaan tehnyt kaksi maalia kahdella vedolla, mutta nyt niin ei käynyt, vaan Stars pelasi melko surkean neliminuuttisen. Keskimmäiset alivoimaminuutit Golden Knights selvitti purkamalla kiekon jatkuvasti toiseen päähän. Alussa lähin tilanne oli se, kun Spezza laukoi oikealta ja Fleury pudotti kiekon eteensä, mutta Engelland oli hereillä purkaen kiekon.

Heti alivoiman jälkeen Karlsson laukoi slotista niukasti oikealta ohi. Bishop otettiin maaliltaan pois 1:45 ennen loppua. Hän palasi sinne uudestaan aloituksen ajaksi, mutta sitten minuutti ennen loppua hän ei tullutkaan maaliltaan pois ja samalla Dallasilla oli jo kuusi pelaajaa jäällä, joten Vegas sai ylivoiman viimeiseksi minuutiksi. Heiskanen nosti kiekon alueelle 45 sekuntia ennen loppua ja Bishop lähti maaliltaan. Viisitoista sekuntia myöhemmin Miller katkoi ja pelasi laitaa pitkin ylös Smithille, joka alisti Heiskasta kaksinkamppailussa ja neppasi sitten rystyltä kiekon pienestä kulmasta tyhjään rysään, joten peli päättyi 4-2 lukemiin. Päätöserän vedot olivat 6-8 eli ylivoimia lukuun ottamatta Dallasin kiri oli vaisu. Vegas melkein pupelsi pelin jäähyihin, mutta saldo säilyi tahraamattomana kahden erän jälkeen johdetuissa otteluissa. Samalla Stars hävisi ensi kerran tällä kaudella varsinaisella peliajalla Tyynenmeren divisioonan joukkueelle.

Fleurylle voitto ja oli syytäkin, kun pelasi toisena iltana putkeen. Toisessa erässä varsinkin kolme isoa pysäytystä. Hyökkääjistä ykkösketju oli hyvä. Kakkosketjussa laiturit Tuch ja Pacioretty petrasivat parin vaisumman illan jälkeen ja pääsivät tehoille. Kolmosketju jatkoi siitä, mihin jäi ja oli hyvä värkäten avausmaalin. Lindberg jakoi hyviä syöttöjä painottomalle puolelle ja oli lisäksi fyysinen. Hän olisi ansainnut enemmän peliaikaa kuin kahdeksan ja puoli minuuttia. Carpenter sai gorillan selästään avausmaalillaan. Nelonen loisti toisessa erässä muutamalla vahvalla kulmarallilla. Puolustajista Miller keräsi pari passia, mutta sihti on edelleen hukassa viivatoimituksissa. Schmidt paransi paljon eilisestä. Hän pääsee hyvin ylivoimalla laukomaan ranteella oikeasta laidasta, mutta ei noista juuri uhkaa ole ilman maskia. Theodorea kehun prässin alta pois pääsemisestä. McNabb petrasi Schmidtin tavoin eilisestä eikä ollut enää keila. Holdenilta peruspeliä 17 minuuttia. Engelland oli peliaikakuningas 22 minuutin jääajalla, mutta siitä alivoimaa oli yli neljä minuuttia.

32 ottelusta kasassa on 35 pistettä. Eroa divisioonakärki Flamesiin on viisi pistettä, Ducksiin kaksi ja Sharksin kanssa olemme tasoissa. Voiton myötä Vegas nousi myös tasoihin Dallasin kanssa villi kortti -taistelussa. Öljy puolestaan hengittää niskaan pisteen päässä. Pudotuspelipaikat Tyynenmeren osalta ovat viiden kauppa, sillä Canucks, Arizona ja Kings eivät kyllä enää millään nouse uhkaamaan viittä muuta joukkuetta. Calgary porskuttaa sen verran vahvasti, että uskon sen menevän kevään peleihin kuten myös Sharksin. Ducks, Vegas ja Öljy sitten jakanevat kolmesta paikasta kaksi, kunhan keräävät tarpeeksi pisteitä ottaakseen toisen villi kortti -paikan, jolloin läntisen konferenssin loput neljä pudotuspelijoukkuetta tulisivat sitten keskisestä divisioonasta. Siellä niin ikään on enää viisi joukkuetta mukana taistelussa, kun Chicago ja St. Louis ovat jo liian kaukana. Preds, Avs ja Jets ovat vahvoilla 39-38 pisteessä. Stars on tosiaan Vegasin tavoin kerännyt 35 pinnaa ja Wild hyvän alun jälkeen hyytynyt 32:een, mutta sillä on toki muutama rästipeli esimerkiksi Vegasiin nähden, joten sikäli Tyynenmeren tason ollessa sen mitä se on, molemmat villi kortti -joukkueet voivat löytyä keskisestä divisioonasta, jolloin Vegasin tulisi lyödä sekä Ducks että Öljy päästäkseen pudotuspeleihin. Se on täysin mahdollista ja viimeaikainen nouseva käyrä povaa hyvää, jos Fleurya ei kuormiteta liikaa ja Subban alkaa myös voittamaan jääkiekko-otteluita saadessaan mahdollisuuden.

Mitä tulee muuten Paul Stastnyyn, hän lähtee mukaan New Yorkin vieraskiertueelle ja saattaa pelata jo tällä viikolla, jolloin enää Haula olisi loukkaantuneena.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Viimeisellä minuutilla vielä Reaves jätti sinisen jälkeen Carrierille, joka suojasi kiekkoa laitaa pitkin ja haki sitten vanhanaikaista tuloksetta.
Onko Carrier erikoistunut jotenkin näihin vanhanaikaisiin? Jotenkin on jäänyt mieleen noista otteluraporteista, että Carrier on vähän väliä yrittämässä vanhanaikaista.

Hyvät kyttäysasemat Vegasilla, ja jos viime aikojen pelivire säilyy, niin playoffs-paikasta on tosiaan toiveita. Olen samaa mieltä tuosta, että Subbania saisi peluuttaa vähän enemmän.

Edelleen mieltä ilahduttaa kolmosketjun parentuneet otteet. Nyt saisi peliaikaa antaa vähän enemmän.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Onko Carrier erikoistunut jotenkin näihin vanhanaikaisiin? Jotenkin on jäänyt mieleen noista otteluraporteista, että Carrier on vähän väliä yrittämässä vanhanaikaista.
En osaa ottaa kantaa siihen, että onko hän niihin erikoistunut, mutta melko usein hän ajautuu niihin tilanteisiin, koska hän osaa suojata kiekkoa niin hyvin, että vastustaja ei saa sitä pois eikä kykene horjuttamaan Carrierin mahtavaa tasapainoa luistimilla, joka yhdistettynä isoon ruhoon mahdollistaa nuo maalille ajot joko laidasta tai sitten maalin takaa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
33/82 Islanders vs. Golden Knights

Fleury jatkoi maalissa ja kenttäpelaajistokin oli sama kuin viime peleissä. Stastny ei vielä tehnyt paluutaan. 20 sekunnin kohdalla Cizikasin maila nousi McNabbin kasvoihin jäähynarvoisesti. Vegas hyödynsi ylivoiman, kun ottelun ensimmäinen laukaus ohitti Lehnerin 34 sekunnin kohdalla. Smith palautti viivaan, Miller vaihtoi puolen ja Marchessault pyssytti oikealta b-pisteeltä kiekon yläriman alle lähes paikoiltaan etukulmaan. Puolentoista minuutin kohdalla Tuch blokkasi viivavedon, mutta pitkä vaihto verotti ja hän ei päässyt kunnolla läpi, vaan laukoi laidasta ohi takakulman. Sitä ennen Boychuk oli päässyt lataamaan lämärinsä oikeasta laidasta päin Fleuryn rintapanssaria. Kolmen minuutin jälkeen Islesin kulmaralli tuotti tasoituksen. Boychuk nousi taas oikeaa laitaa ja laukoi päin Lindbergia. Hän otti kiekon uudestaan, kiersi lähes maalin taakse ja syötti sitten maalille unohtuneelle Beauvillierille, joka puttasi kiekon längistä sisään. Holden-Miller parista kumpikaan ei ollut oikeassa paikassa. Barzalille kakkossyöttö hänen voitettuaan päätykiekkokamppailun Lindbergia vastaan 100-0 ja syötettyä sitten ristiin viivaan Boychukille.

Kuuden minuutin kohdalla Barzal sai laidasta syötön vauhtiin keskikaistalle. Hän kiersi Engellandin vasemmalta ja laukoi rystyltä takapatjaan tuloksetta paiskautuen kudin jälkeen voimakkaasti päin päätyä. Reilu minuutti myöhemmin ykkösketju pyöritti hyvän tovin, mutta ei päässyt laidoista ytimeen, joten McNabb laukoi kertaalleen maskitta viivasta kiekon Lehnerin kilpeen. Kahdeksan minuutin jälkeen Tuch spurttasi oman pään aloituksen jälkeen oikeaa laitaa ylös ohi Barzalin ja yritti syöttää poikittain, mutta Boychuk katkoi syötön polvi jäässä. Erän puolenvälin jälkeen Beauvillier ohjasi kiekon Vegasin aitioon päädyn sijaan, jonka vuoksi McNabbin leuka aukesi ja hän poistui koppiin paikattavaksi vertavaluvana. 12 minuutin pelin jälkeen Leddy suojasi kiekkoa ja pyörähti kulmassa. Miller kaiketi sitten kaatoi hänet, vaikka Leddy näytti menettävän tasapainonsa samalla. Isles sai joka tapauksessa ylivoiman. Barzal pelasi kiekon heti maalin eteen, jossa Lee yritti survoa sen rystyltä sisään selkä maalia kohti. Leddy laukoi sen jälkeen pari kertaa viivasta, joista ensimmäinen osui Fleurya ylävartaloon ja toinen Leehen.

Kolme minuuttia ennen erän loppua sekaketju jauhoi tehokkaasti kulmarallia. Lopulta Pacioretty kaivoi kiekon viivaan Schmidtille, joka astui lähemmäs ja laukoi sitten matalan vedon patjaan vasemmalta kaarelta. Tuchilta ja Karlssonilta myös vahvaa vääntämistä päädyssä samassa vaihdossa. Viimeisellä minuutilla Nosek osti aikaa ja levitti sitten sinisen jälkeen Carpenterille, joka laukoi ranteella syliin, joten tauolle mentiin 1-1 lukemissa. Melko mitäänsanomaton erä tasaviisikoin. Kumpikin puolusti kohtalaisen tarkasti ja tila oli vain laidoissa sekä tilanteet vähissä.

Toista erää oli pelattu puolitoista minuuttia, kun Barzalin jättö viivassa päätyi Paciorettylle. Schmidt seurasi tiukasti ja ahdisti nuoren juniorin virheeeseen, kun Boychuk ei jäänytkään viivalle, vaan lähti peruuttamaan. Pacioretty polki vasenta laitaa ylös ja löysi takaviistosta Tuchin, joka latasi ranteella yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Komarov syötti laidasta slotttin ja Martin laukoi painavan one-timerin, jonka Fleury selvitti vaivoin. Viiden minuutin kohdalla ykkösketju pelasi jo erän toisen pitkän hyökkäyksensä. Schmidt sai laukoa vaihdon aikana pari kertaa viivasta tuloksetta, kun ensimmäinen one-timer meni oikealta ohi ja toinen rannari jäi ruuhkaan. Hetkeä myöhemmin Nelsonin syöttö päädystä tavoitti Eberlen oikealta kaarelta, mutta jäänuoliainen pysähtyi takapatjaan.

Vajaan seitsemän minuutin tienoilla Eberle spurttasi vauhdilla yli keskialueen laukoen oikeasta laidasta rintapanssariin ja siivoten oman reboundin uudestaan päin Fleurya ennen Theodorea. Seuraavaksi Schmidt laukoi viivasta ja Boychuk piti Tuchin irti Lehnerin pudottamasta kiekosta puolustaen ydintä taas rehdisti, mutta kovaa. Juuri ennen erän puoliväliä Marchessault leikkasi oikeasta laidasta maalille, mutta ei onnistunut rystyuitossaan jalkojen välistä. Puoli minuuttia myöhemmin Eakin siirsi keskellä kiekon Isles-pelaajan luistimista viereen Tuchille, joka laukoi taas maalin yli räväkästi. Toisessa päässä Barzal järjesteli johtomaalin 11 minuutin pelin jälkeen, kun hän ehti keskialueella irtokiekkoon ennen Schmidtia ja syötti sitten takaviistoon Pelechille, joka laukoi ranteella kiekon vasempaan yläkulmaan slotista ohi Eakinin blokin. Paciorettylle pyyhkeitä karmeasta syötöstä alaspäin hyökkäyssiniviivalla.

Kuusi minuuttia ennen erän loppua Isles oli lähellä kahden maalin johtoa, kun Bailey sai lätyn maalille ja pääsi hakkaamaan omaa reboundiaan vielä tuloksetta. Beauvillierilta hyvä riisto laidassa kaiketi Engellandilta. Pari minuuttia myöhemmin Leddy latasi viivasta, Fleury torjui laitaan ja Beauvillier pommitti yli puolityhjästä maalista Fleuryn palautuessa vastassa edellisestä torjunnasta. Vegas tuli tasoihin 3:29 ennen erätaukoa, kun Karlssonin rannelaukaus oikeasta laidasta painui etukulmaan Lehnerin kainalosta. Leddylta huono rännipurku, jonka Wiljami katkoi ja sitten vielä laukoi tarkasti ohi Leddyn blokin eli kaksi virhettä perätysten entiseltä Blackhawks-puolustajalta. Ansaittu maali vieraiden parhaalle hyökkäyskoostumukselle. Pari minuuttia ennen erätaukoa nelosketju loi pitkästä aikaa jotain, kun Bellemare kiersi maalin ja heitti sitten rystyltä selän takaa kiekon sokkona maalille, mutta Carrier ei saanut sudittua limppua uuniin. Tauolle mentiin lopulta 2-2 lukemissa. Isles oli lievästi niskan päällä vieden vedot 12-5. Vegasin ykkösketju oli ainoa jatkuva uhka ja sen lisäksi kakkonen pelasi pari hyvää vaihtoa.

Päätöserän alku viivästyi viisitoista minuuttia, kun valot eivät toimineet kunnolla. Toisella minuutilla Pacioretty ryösti kiekon hyökkäyssinisellä ja petasi paikan viereen Eakinille, jonka rannari avopaikasta oikeasta laidasta jäi Lehnerin varusteisiin. Kolmen minuutin kohdalla Pulock pääsi lataamaan vapaasti oikeasta laidasta Vegasin vaihdon ollessa kesken, mutta onneksi kuti painui ohi. Sen sijaan toisessa päässä kolisi, kun Carpenter pyörähti kulmassa vapaaksi Pulockilta ja syötti keskelle Lindbergille, joka laukoi patjaan. Hickey suti ohi irtokiekosta, Nosek kiitti ja siirsi kiekon sisään kauden kolmannellaan, kun Lehnerkaan ei saanut kiekkoa vangituksi haltuunsa. Viiden minuutin kohdalla Marchessault laukoi kahdesti samassa vaihdossa vasemmasta laidasta koti etuyläkulmaa tuloksetta. Vierasjoukkue oli tullut ahnaalla asenteella päätöserään ja luisteli terhakkaammin sekä intensiivisemmin kuin aiemmissa erissä. Ensimmäiselle mainoskatkolle mentiin puolestaan Pelechin lauottua viivasta ylärimaan vastakiekosta Eberlen kuljetuksen jälkeen.

Kahdeksan minuutin kohdalla Barzal alisti taas pysyessään kiekossa Theodorea vastaan. Hän kiersi viivaan asti ja syötti sitten vasempaan laitaan Leddylle, jonka vedon Fleury torjui tulemalla vastaan peittämään kulmat. Päätöskymppiä oli pelattu kolme minuuttia, kun Eakin katkoi pitkän Barzalin ketjun pyörityksen omissa ja pääsi 2v1-hyökkäykseen Paciorettyn kanssa. Hän syötti vasemmalle Paciorettylle, joka passasi takaisin maalille, mutta Eakin ohjasi rystyltä kiekon maalin ohi. Seuraavat minuutit Vegas pelasi viisaasti pelaten kiekkoja syvälle päätyyn ja pitäen huolen, että Isles ei pääse keskialueen yli kiekollisena. Puolustajat hakivat kiekkoja hyvin sekä laiturit toimittivat ne laidan kautta keskialueelle. Kaksi minuuttia ennen loppua Nelson harhautti lapansa vapaaksi Engellandilta vasemmassa laidassa ja laukoi yllättävän pienestä kulmasta, mutta Fleury selvitti tilanteen pomppujen jälkeen. Reilu minuutti ennen loppua Lehner otettiin maaliltaan ja heti Barzal löysi viivakierron jälkeen taas vapaan pelaajan vasemmasta siivestä, mutta Schmidt blokkasi Eberlen vedon. Viimeisellä minuutilla Bailey oli kiekossa koko ajan oikeassa laidassa, mutta ei saanut yhtä laukausta enempää mitään aikaan, joten Vegas puolusti johtoasemansa kunnialla loppuun asti aloittaen neljän ottelun kiertueen 2-3 voitolla.

Samalla Islanders kaatui ensi kerran, kun viime kaudella tuli kahdesti pataan, joten enää sarjassa ei ole joukkuetta, jota Vegas ei olisi kaatanut historiansa aikana. 15 viime pelistä voittoja on 11, mikä on eniten läntisessä konferenssissa. Laukaukset koko pelissä olivat lopulta vain 25-17, mikä kertoo molempien laadukkaasta puolustusalueen puolustuspelistä, jossa vastustaja ohjattiin laitoihin järjestäen. Fleurylle jälleen yksi voitto lisää varmalla suorituksella. Hyökkääjistä ykkösvitja oli läpi pelin hyvä luomaan kulmapelejä ja vastasi kahdesta maalista. Marchessault laukoi viidesti ja kukaan muu ei yli kahta kertaa. Muut ketjut vain väläyttelivät. Paciorettylle pyyhkeitä toisesta maalista ja Tuchille tuhlailusta. Kolmosketjusta Lindbergille miinusta Islesin avausmaalista, mutta paikkasi sen ollen osa voittomaalia. Puolustajista kakkospari Theodore-Engelland oli ehkä eniten ongelmissa omassa päässä liukkaiden Isles-pelaajien kanssa. Kolmospari Holden-Miller sekoili avausmaalissa, mutta paransi sittemmin ja otti jo päätöserässä useita hyviä stoppeja laidoissa. Ykkösparista Schmidt pelasi vahvasti 23 minuuttia ja McNabbin tehotilasto oli +1 ainoana puolustajista.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jaaha, Stastny palaa kaukaloon, mutta Pacioretty on poissa "pikkuvaivan takia". Ei ole tainnut Mad-Max paljon tehoilla viime aikoina, tiedä sitten onko tuo vamma ollut ainakin osasyynä. Jännä nähdä miten ruosteessa Stastny on. Kiva olisi, jos sieltä nyt kuoriutuisi parempi versio kuin mitä nähtiin harjoitusleirillä, -matseissa, ja alkukauden otteluissa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
34/82 Stastnyn paluu

Paul Stastny palasi tosiaan edustamaan Vegas Golden Knightsia 30 missatun ottelun jälkeen. Fleury pelasi maalissa ja Pacioretty oli sivussa pienen vamman takia kuten yllä on todettu. Lindberg pelasi kakkosvitjassa Stastnyn ja Tuchin kanssa ja Eakin kolmosessa Nosekin sekä Carpenterin kanssa.

Ensimmäinen laukaus tuli puolen minuutin kohdalla, kun Smith jätti vasemmalla viivaan ja Theodore latasi Schneiderin kautta kiekon kulmaan. Ajassa 1:19 puolestaan Vegas meni jo johtoon, kun Lindberg syötti keskialueella jalkojen välistä vasempaan laitaan Tuchille, joka kiersi lopulta maalin ja uitti rystyltä kiekon sisään Vatasen jäätyä jälkeen, mutta enemmän ehkä syyttäisin silti Schneideria hitaasta sivuttaisliikkumisesta. Puoli minuuttia myöhemmin Bratt menetti kiekon alimpana miehenä avatessaan peliä ja Carpenter pääsi nokikkain Schneiderin kanssa, mutta laukaus osui patjaan. Kolmen minuutin kohdalla Smith avasi omista ristiin siniselle, Marchessault leikkasi vasemmalta keskelle ja laukoi jaloista hieman ohi oikealta. Vajaan viiden minuutin kohdalla Eakin koukki Vatasta käsille hyökkäyspään kulmassa jäähynarvoisesti päättäen Vegasin hyvän momentumin. Alivoiman aluksi Engellandin purku osui Bellemareen ja tämä poistui vaihtoon kivuliaasti. Kertaalleen muistaakseni Severson pääsi laukomaan vasemmasta laidasta Johanssonin syötöstä, mutta veto meni yli maalin. Muutoin kotijoukkueen ylivoimassa vaaraa ei juuri ollut.

Kahdeksan minuutin kohdalla oman pään aloitus kääntyi McNabbin norsukiekon myötä 3v2-hyökkäykseksi. Marchessault kuljetti oikeaa laitaa ja syötti sitten takatolpalle liukuneelle Karlssonille, joka puttasi kiekon sisään. Smith oli tarjoamassa toista vaihtoehtoa takaviistossa. Zajacille pyyhkeitä surkeasta syötöstä hyökkäysalueella, jonka McNabb hyödynsi vapauttavalla syötöllä hyökkäyskolmikolle. Maalinjälkeisessä vaihdossa puolestaan Butcher kiersi maalin ja käänsi vanhanaikaiseen, mutta Fleuryn patja pysyi jäässä tiellä. Juuri ennen erän puoliväliä puolestaan Vegas meni jo kolmen maalin johtoon, kun Carrierin laukaus vasemmasta laidasta pienestä kulmasta upposi luvattoman helposti maaliin Schneiderin hanskan läpi. Carrierin tarkoitus oli pelata vain kiekko päätyyn, mutta hän ehti omaan dumppaukseen ennen Lovejoyta ja päätyviivaa, joten päätti laukoa ja tällä kertaa upposi. Samalla Kinkaid vaihdettiin tolppien väliin.

Ajassa 11:30 Quenneville leikkasi oikeasta laidasta slottiin ja laukoi terävästi ranteella, mutta Fleury torjui kilvellään. Pari minuuttia myöhemmin Johansson lätytti oikeasta laidasta keskelle Palmierille, joka laukoi kuitenkin läheltä päin Fleurya Engellandin ollessa turhaan polvi jäässä. Seuraavaksi toisessa päässä Bellemare pelasi kiekon kulmasta maalille Reavesille ja sen jälkeen ranskalainen viittelöi kiekon käyneen maalissa Reavesin yrityksen jälkeen, kun kiekko valui Kinkaiden längistä maaliviivalle. Kuvakulmat näyttivät, että maali jäi noin millin päähän, koska täysin varmaksi maalia ei voinut julistaa, vaikka suurin osa kiekosta olikin viivan yli. Kaksi minuuttia ennen erän loppua Karlsson pääsi puolittain läpi ja Zajac löi häntä käsille juuri, kun ruotsalainen oli siirtämässä kiekkoa kämmeneltä rystylle. Seurauksena oli loppuerän ajan ylivoimaa. Stastny pelasi ylivoimaa yhdessä Eakinin, Reavesin, Theodoren ja Schmidtin kanssa. Toisessa viisikossa olivat ykkösketju, Tuch ja Miller eli Karlsson oli ottanut Paciorettyn jättämän paikan ykkösviisikossa. Kumpikaan viisikko ei tainnut saada laukaustakaan maalille, joten tauolle mentiin 0-3 lukemissa. Laukaukset olivat erässä 12-9, mutta maalivahtipelin ansiosta vieraat johtivat, koska Devilsillä oli tarpeeksi laatupaikkoja iskeä 1-2 maalia ainakin. Marchessault muuten ylitti Karlssonin jälkeen toisena pelaajana sadan pisteen rajan runkosarjassa syöttöpisteellään. Marchessault tarvitsi saavutukseensa 111 ottelua, kun Karlssonilla kesti pelin verran enemmän eli tuosta riittää ainakin kuittailtavaa pukukopissa.

Toisen erän alkuun Johansson oli näkyvä ja laukoi pari kertaa oikealta puolelta tuloksetta. Ajassa 2:30 Bratt nousi maalin takaa slottiin ja laukoi yli maalin, mutta samalla Miller sai jäähyn kaadettuaan maalin edessä Quennevillen. Ylivoima tuotti tulosta, kun Bratt syötti oikealta syvyyteen Johanssonille, joka antoi ykkösellä keskelle Zajacille ja tämä ohitti Fleuryn. Kiekko taisi vielä muuttaa suuntaa McNabbin tai Engellandin varusteista. Heti seuraavassa vaihdossa Palmieri koukki Smithia takaa päin ja joutui jäähylle. Karlsson jatkoi huimaa virettään iskien kahdeksannen maalin kymmeneen peliin, kun Miller, Marchessault ja Smith kierrättivät kiekon muutamalla syötöllä oikealta puolelta vasemmalle ja ruotsalainen laukoi kiekon tämän kauden bravuuripaikaltaan vasemmalta kaarelta Kinkaiden kainalosta sisään Tuchin oltua maskissa. Reilun kuuden minuutin kohdalla Zacha nousi kulmasta keskelle ohi McNabbin, syötti oikeaan laitaan one-timerin Quennevillelle, jonka veto livahti maaliviivalle Fleuryn paketin läpi, mutta Coleman ei saanut sudittua kiekkoa sisään McNabbin tultua sitomaan hänet ja ottamaan rangaistuksen. Devils ei kuitenkaan saanut mitään aikaan ylivoimallaan, vaan Smith-Karlsson ja Bellemare-Nosek parit ottivat riistoja ennen kuin pakkopeli lähti pyörimään.

Erän jälkimmäisen puoliskon aluksi Devils kavensi toistamiseen. Karlsson ja Marchessault eivät saaneet kiekkoa ulos alueetla laidassa. Zajac pelasi oikeasta laidasta syvyyteen ja Zajac syötti sieltä keskelle Woodille, joka ohitti ranteella Fleuryn. Seuraavassa vaihdossa vielä Bratt pääsi laukomaan vapaasti oikeasta laidasta, mutta Fleuryn olkapää oli tiellä. 13. minuutilla Stafford haki vanhanaikaista pitkän kulmarallin päätteeksi tuloksetta. Bellemaren ketju oli todellla puhki ja Devils vaihtoi sisään Zajacin ketjun, joka jatkoi pyöritystä, kunnes lopulta Holden sai kiekon ulos alueelta. Hetkeä myöhemmin Karlsson haki hattutemppua, mutta Butcher blokkasi mailallaan vedon oikeasta laidasta.

Neljä minuuttia ennen toisen erän loppua Vegas joutui alivoimalle, kun Karlsson otti rangaistuksen kiinnipitämisestä. Stastny sai alivoimavastuuta Carpenterin parina Eakinin paikalla, kun Eakin pelasi Karlssonin paikalla Smithin parina. Ylivoiman lopussa Devils sai ruuhkan aikaan maalille, mutta Eakin poimi lopulta kiekon ja purki tilanteen. Hischier sai kiekon vain patjaan metrin päästä. Puolitoista minuuttia ennen loppua Karlsson syötti oikealta puolelta takatolpalle Marchessaultille, jolla oli tyhjä maali, mutta Greenen sai työnnettyä lapansa eteen, joten kiekko nousi päätypleksiin. Viimeisellä minuutilla puolestaan ensin Stastny syötti päädystä slottiin, mutta Tuch laukoi patjaan. Sitten Tuch syötti oikeasta laidasta takatolpalle, mutta Stastny ohjasi kiekon tolppaan, joten tauolle mentiin 2-4 lukemissa. Golden Knightsin työmäärä ei ollut enää niin hyvä kuin vielä avauserän avauskympillä. Johtoasema passivoi pelaamista turhan paljon ja ainoastaan Fleuryn kuuma ilta piti edelleen Vegasin johdossa. Laukaukset toisessa erässä olivat murskaavasti 16-6.

Päätöserän alussa Greene koukki kulmassa Smithia joutuen jäähylle. Stastnyn lätty vasemmasta laidasta keskelle meni Devils-pelaajien läpi Reavesille, joka päätti suoran hyökkäyksen laukaukseen yli maalin. Muuta mainittavaa ylivoimalla ei tapahtunut. Reilun kolmen minuutin jälkeen Carpenter riisti taas hyökkäyssinisellä ja loi 2v1-tilanteen, mutta syöttö viereen Lindbergille katkottiin. Viiden minuutin kohdalla puolestaan Marchessault syötti vasemmasta laidasta sinisen jälkeen maalille, mutta Karlsson ei osunut ohjurikiekkoon. Devils kavensi kuuden ja puolen minuutin kohdalla, kun Stastny hävisi oman pään aloituksen. Palmieri poimi kiekon kulmasta ja Engelland selässään käänsi kiekon rystyltä sisään vanhanaikaisella Fleuryn längistä. Pari minuuttia myöhemmin Wood spurttasi omalta alueelta vastaiskuun päästen läpiajoon, mutta Fleury torjui rystynoston patjallaan. Miller-Holden pari jäi seisomaan kuin tikku ulosteeseen.

Pelimiesten kympin aluksi Hischier pujotteli vasemmalta keskelle, mutta Holden sai tuikattua kiekon kauemmas viime hetkellä. Toisessa päässä Theodore laukoi viivasta päätyyn ja Nosek käänsi kääntörannarin maalin kierrettyään päin Kinkaidia. Kuusi minuuttia ennen loppua Hischier tuli keskikaistaa yli sinisen ja oli laukomassa, kun Holden sai taas mailan väliin. Devils teki ansaitun tasoituksen viisi minuuttia ennen pelin loppua, kun Seney punnersi kulmasta maalille. Kiekko jäi elämään ruuhkaan ja juuri kun Holden oli purkamassa sitä, Karlsson siirsi luistimellaan kiekon omaan rysään. Seuraavassa vaihdossa Devils sai vielä ylivoiman, kun Engelland koukkasi Zajacia käsille kulmassa. Palmieri tulitti ahnaasti oikeasta siivestä ja Quenneville melkein ehti ohjaamaan yhden reboundin takakulmalta sisään, mutta Vegas selvisi paineesta. Alivoimalla purun jälkeen Karlsson riisti kiekon hyökkäyspäässä ja Smith pääsi kokeilemaan vapaasti vasemmalta b-pisteeltä, mutta laukoi yli maalin. Lopussa vielä Vatanen pelasi kiekon vasemmasta siivestä maalin eteen ja Johansson ohjasi kiekon ohi maalin. Minuutti ennen loppua Johansson pääsi tulittamaan slotista ranteella ja perään Vatanen vastakiekkoon viivasta, mutta ruuti oli märkää kummallakin Vegasin kakkosvitjan oltua mankelissa. Päätöserän laukaukset olivat lopulta 13-5 eli Devils jatkoi siitä, mihin jäi toisessa erässä ja osui nyt maaliin kahdesti päästen jatkoille. Varsinaisen peliajan kudit olivat yhteensä 41-21.

Jatkoajan aloittivat Johansson-Hischier-Vatanen ja Karlsson-Smith-Schmidt kolmikot. Schmidt laukoi heti vasemmalta pienestä kulmasta, mutta Kinkaid liimasi. Seuraavasta hyökkäyksestä Devils rankoi, kun Johansson syötti vasemmasta laidasta maalille leikanneelle Hischierille, joka taiteili kaatuessaankin kiekon ohi Fleuryn jäitä pitkin. Schmidt ei saanut syöttöä katki ja Karlsson oli myöhässä merkkaamassa sveitsiläistä, joten ensi kerran tällä kaudella Vegas hävisi johdettuaan kahden erän jälkeen kolmannentoista kerran sanoen toden. Maalia kelattiin vielä juhlimisen jälkeen mahdollisena paitsiona, kun Hischierin tullessa alueelle Schmidt löi kiekon pois tämän hallusta. Vegas oli jo poistunut koppiin, kun tilannetta kelattiin, mutta lopulta maali hyväksyttiin. Ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat raikasta pelaamista, mutta sitten jäällä oli vain yksi kunnolla asennoitunut joukkue eikä Vegas enää päässyt peliin kiinni passivoiduttuaan ja lopetettuaan luistelemisen 0-3 johdossa.

Fleury teki rutkasti huippupelastuksia, mutta se ei riittänyt kuin pisteeseen. Hyökkääjistä kehut ykkösvitjalle ilman muuta. Karlssonille kaksi maalia ja Marchessaultille kaksi syöttöä. Smith keräsi 0+1. Tehotilastoon jäi silti miinuslukema, kun toisessa maalissa Karlsson-Marchessault kaksikko ei saanut aikaan purkua. Kakkosketjussa Tuchille maali ja hän oli ketjun pirtein. Stastny väläytteli pari kertaa syöttötaitoaan, mutta oli muutoin hivenen pelin ulkopuolella vielä. Lindbergille syöttö avausmaaliin, mutta kahdessa viimeisessä erässä hän vuoti ajoittain omissa. Alaketjuista nelonen jäi plussalle maalinsa myötä, hyvä. Kolmosketjulta vaihteeksi vähän tasapaksumpi ottelu. Carpenter tuhlasi yhden paikan. Puolustajista Holden-Miller pari keräsi -1 ja oli eniten pulassa omissa. Engellandin miinuslukema oli -2 ja hän oli sitten se kolmanneksi heikoin jantteri omassa päässä. McNabb keräsi puolestaan +3 ja alusti hyvin toisen maalin. Schmidt kellotti taas eniten peliaikaa eli 24 minuuttia ilman näkyviä virheitä. Theodorelta niin ikään rutiini-ilta.

Ottelun aikana levisi muuten tieto, että Haula oli käynyt leikkauksessa pari viikkoa loukkaantumisensa jälkeen. Kyseessä on oikean polven uniikki loukkaantuminen eli emme puhu nyt eturistisiteestä. Paluuaikataulu on edelleen auki, koska kuntoutuksen kestoa on hankala arvioida, mutta puhutaan edelleen kuukausista.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös