Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 714 254
  • 17 076

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Ihan kuinka vaan, mutta hämmästyt varmaan lisää, kun kuulet Paten ja Paten ketjujen statsien olleen vähintään yhtä hyvät myös Stastnyn ja Coppin ollessa Scheifelen tilalla. Toki viime kauden lopulla varmaan kukaan ei vielä ollut kuullut Patrik Laineesta.

Tahtoo sanoa, että kyllä lainetta on tässä viimeiset puolitoista vuotta nyt ainakin otettu ihan tosissaan.

Jännä, että tuo 16/17 -kausi ei joukkueena kuitenkaan tuottanut Winnipegille mitään, toisin kuin tuo paskasti valmennettu ja roolitettu viime kausi? Jotain siellä varmaan tehtiin oikein vaikka ei mentykään Laineen henkilökohtaiset pisteet edellä? Ja montakohan kertaa sekin pitää mainita, että tuo keväällä nähty Laine ei olisi kestänyt minuuttiakaan enempää tehokasta peliaikaa, puhumattakaan mistään vitosesta mistä täällä tosissaan höristään. Winnipegin tavoite lienee edelleen voittaa niitä otteluita eikä tehdä Laineelle tilastoja. Tuo Mauricen peluutus taitaa olla juurikin syynä noille muutamille ylikauniille Laine -tilastoille.

Peliaika lisääntyy sitä myöden mitä sitä jaksaa kantaa tasoa laskematta. Usko pois, Winnipegin organisaatiossa ymmärretään asioita.
 

ijuka

Jäsen
Stastny ei ole Little, ja hän pelasi Laineen kanssa hyvin. Tässä eräs pääsyy viime kauden menestykselle. Hieman outoa että joidenkin mielestä joukkueen toisen ketjun tehojen minimoiminen on tarkoiksenmukaista otteluiden voittamisen kannalta. Mielestäni joukkueen mahdollisuudet kohenisivat, jos niiden toinen ketju olisi parempi.

Aivan aluksi vaihtaisin Laineen ykköseen ja Wheelerin kakkoseen. Sysisurkeita ovat kummatkin ketjut olleet. Ja historia puoltaa vaihtoa.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jännä, että tuo 16/17 -kausi ei joukkueena kuitenkaan tuottanut Winnipegille mitään, toisin kuin tuo paskasti valmennettu ja roolitettu viime kausi? Jotain siellä varmaan tehtiin oikein vaikka ei mentykään Laineen henkilökohtaiset pisteet edellä? Ja montakohan kertaa sekin pitää mainita, että tuo keväällä nähty Laine ei olisi kestänyt minuuttiakaan enempää tehokasta peliaikaa, puhumattakaan mistään vitosesta mistä täällä tosissaan höristään. Winnipegin tavoite lienee edelleen voittaa niitä otteluita eikä tehdä Laineelle tilastoja. Tuo Mauricen peluutus taitaa olla juurikin syynä noille muutamille ylikauniille Laine -tilastoille.

Kausi 16/17 ei tuonut joukkueelle mitään monestakin syystä, mutta Laine&Scheifele -tandem ei todella ollut yksikään näistä syistä.

Keskeisimmät ongelmat:

1. Aivan hirveän huono maalivahtipeli pl. viimeiset 10-15 peliä, jolloin pleijaripaikka oli jo menetetty eikä millään ollut merkitystä
2. Käsittämätön loukkaantumissuma (pl. sopimuserimielisyyded) erityisesti pakistossa mutta myös Little, jolloin jäi vain yksi kärkisentteri
3. Rikollisen ohkainen pakkimateriaalil. Siellä oli ihan oikeasti Nelson Nogierit, Julian Melchiorit, Stuartit yms. kentällä
4. Jetsillä NHL:n historian hankalin aikataulu, mikä ei lainkaan helpottanut kun otetaan tuo loukkaantumissuma huomioon

Lisäbonuksena mm.

5. Laineen loukkaantuminen juuri silloin, kun Jetsillä oli vielä jotain saumoja tosipeleihin.

Vaatii kyllä täyttä idiotismia väittää, että Laineen pelaaminen Littlen kanssa olisi missään määrin joukkueen etu. Myös Chevy ymmärsi tämän ja laittoi viime keväänä haisemaan ostaessaan Stastnyn.

Tuo "Laine ei olisi kestänyt minuuttiakaan enempää tehokasta peliaikaa" on jotain aivan käsittämätöntä kuraa. Todellakin olisi kestänyt ja todellakin olisi kestänyt huomattavasti tasaisempaa peluutusta. Elimistölle on takuulla helpompaa pelata kolme 18 minuutin peliä kuin kaksi 21 minuutin peliä ja välissä yksi 13 minuutin peli. En ole ehdottanut, että laineen pitäisi pelata 22+ minuuttia per ottelu. Tämä olisi ihan järjetöntä, koska se on järjetöntä jo Scheifelen ja Wheelerinkin tapauksessa, kuten peliotteista näkee. Sellainen 18-19 minuuttia ja satunnaisesti enemmän pitäisi olla selviö. Ja niitä 13 minuutin otteluita ei pitäisi tulla käytännössä koskaan normaalitilanteessa.

Mitä Laineen statseihin tulee, ei ole edes kiistanalaista, että peluutus Littlen kanssa sekä vähäinen ja rajusti vaihteleva peliaika on syönyt näitä rotan lailla. Kyllä sen myöntää jokainen, joka tilastoja viitsii edes toisella silmällä hiukan vilkaista. Samalla Jets on kärsinyt tästä.

Peliaika lisääntyy sitä myöden mitä sitä jaksaa kantaa tasoa laskematta. Usko pois, Winnipegin organisaatiossa ymmärretään asioita.

On hyvä, että Maurice-uskovaisia riittää. Ei vaan ole käytännössä mennyt näin tähän mennessä, joten tuskin menee jatkossakaan.

Jos Wheeler pelaa huonosti, Maurice ei kokemuksen perusteella suinkaan penkitä tätä, vaan lisää peliaikaa. Lisää vastuuta YV:llä jne., kunnes se peli taas lopulta sujuu. Laine saattaa pelata erinomaisesti, kuten viime pelissä, mutta tämä ei näy lisääntyvänä vastuuna.

Winnipegin organisaatio ei sinällään liity tähän, koska kyse on yhden valmentajan tai valmennustiimin päätöksistä. Chevy tuntuu osaavan hommansa, vaikka kämmikin nyt muutamia sopimuksia.


Ps. Ja tietenkin myös 16-17 oli paskasti valmennettu. Paljon paskemmin kuin 17-18. Viime kaudelle sentään saatiin puolustuspään valmennus ihan toiseen uskoon, vaikka se ajoittain olikin taas ihan sysipaskaa, kuten Vegasia vastaan pleijareissa. Se, että Littlen loukkaantumisen pakottamana Maurice tajusi hetkeksi laittaa Laineen pelaaman Scheifelen kanssa ei todellakaan tee Mauricesta mitään valmennusvelhoa.
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Jännä, että tuo 16/17 -kausi ei joukkueena kuitenkaan tuottanut Winnipegille mitään, toisin kuin tuo paskasti valmennettu ja roolitettu viime kausi?

Niin, eihän tuossa mitään muita muutoksia tapahtunutkaan? Eikun niin, siellähän oli mm. Little ja Enström sivussa +20 peliä ja Myers tyyliin koko kauden. Seuraavalla kaudella sitten Hellebuyuck oli ehkä pikkasen paremmassa vireessä ja Connor nousi aika kovalle tasolle. Ei se nyt pelkästään Laineen piikkiin mene, että joukkue päästi tuolla kaudella 38 maalia enemmän.

Ja montakohan kertaa sekin pitää mainita, että tuo keväällä nähty Laine ei olisi kestänyt minuuttiakaan enempää tehokasta peliaikaa, puhumattakaan mistään vitosesta mistä täällä tosissaan höristään.

Onko Laine itse kommentoinut asiaa näin? Nuoret kaverit kyllä palautuvat yleensä aika hyvin ja esim. joku Kessel tai Wheeler näyttää usein siltä kesken pelin ettei enään hetkeäkään jaksa pelata pidempään. Pointti siis, että ihan sama mitä sanotaan niin totuuta ei saada tietää.

Winnipegin tavoite lienee edelleen voittaa niitä otteluita eikä tehdä Laineelle tilastoja.

Joo, no noihin ketjuihin olisi jo iso parannus kun koitettaisiin vaikka seuraavaa:

Ehlers - Scheifele - Wheeler
Connor - Copp - Laine
Vesalainen-Little-Roslovic
Perreault-Lowry-Tanev

Oikeastaan ihan sama miten noita pyörittelisi, Laine - Connor toimi todella hyvin sen vähän aikaa kun sitä koitettiin. Mielestäni nykyisillä ketjuilla isoin yksittäinen kärsijä on itseasiassa Ehlers, Laine voisi mun mielestä pelata vaikka 3. ketjussa ja silti tehdä sen 40 maalia. Ongelmallista lienee tuo bottom 6, mutta nykyisillä ketjuilla se on siltikin ongelmallinen koska Maurice ei edes peluuta tuota Roslovicin ketjua ja toisekseen sitten 5vs5 pelissä jos ykkösketjun homma ei pelitä niin sieltä tulee todella vähän taustatukea.

Toinen vaihtoehto olisi sitten se, mitä ei saa missään tapauksessa tapahtua eli:

Laine-Scheifele-Wheeler
Connor-Roslovic-Ehlers
Copp-Lowry-Tanev
Perreault-Little-Vesalainen

Tässä nyt tietty bankataan siihen, etttä Ehlers ja Connor pystyvät kantamaan Roslovicia, en Littleä kyllä heidän kivireeksi laittaisi, mutta on tuo Roslovicin menokin vähän semmoista että en tiedä pärjääkö hän tällä kaudella keskellä vai ei. Mut joo ihan sama mitä tehdään niin kyllä mielestäni Jetsin pitää saada tasaviisikoin enemmän irti Laineesta, Littlestä ja Ehlersistä. Nuo kaverit eivät vaan voi pelata 0-0:aa.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä minustakin näkemyksen siitä, että valmentaja tietää mitä tekee, voi hyvällä syyllä haastaa Laineen peluutuksen osalta. Olkoonkin, että sillä saa NHL-seuraajilta fanipojan tai Karjala-lippiksisen leiman.

Mitä tulee siihen vartiointiin, niin kenties on totta, että Pate olisi nyt tiukemmin pihdeissä kuin edellisellä kerralla Schfeilen kanssa pelatessaan. Toisaalta samasta syystä Scheifele jäisi useammin auki, kuten yv:kin osoittaa. Connorin viime kauden lukemia selittänee osin se, että vihu keskittyi enemmän Markiin.

Vastaavasti Littlen kanssa pelatessaan Laineella on koko ajan joku niskassaan, koska hän on ylivoimaisesti suurin uhka tästä joukosta.

Tämä perustelu toimii toki toisinpäinkin sikäli, että melkein aina Winnipegin hyökätessä kentällä on Scheifele TAI Laine. Maurice voisi silti kokeilla ainakin joskus, että mitä kävisi, jos usein Winnipegin hyökätessä kentällä olisi Scheifele JA Laine.
 
Viimeksi muokattu:

Baldie Jr

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taisi olla jo Dallas matsin lopussa Ehlers Laineen kanssa samassa kentässä ja mun silmään toimi paremmin. Keskustasta en saanut selkoa että vaihtuiko sekin vai oliko Little pyörimässä siellä turhan panttina..

Kauan yritin olla hiljaa tästä aiheesta mutta nyt on kyllä pakko sanoa että onhan tuo nyt aivan hölmöläisen hommaa peluuttaa edellisen kahden kauden ajan tasonsa todistanutta suhteellisen kovaa maalintekijää kentässä jossa hänelle ei löydy ketään kuka antaa limppua teippiin. Välillä voi sekoittaa kenttiä kuten monet koutsit tekevät mutta Winnipegissä on ja pysyy top 6 melkolailla samassa muodossa. Käsittämätöntä jääräpäisyyttä.

edit. Selvennetty tekstiä hiukan
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä minustakin näkemyksen siitä, että valmentaja tietää mitä tekee, voi hyvällä syyllä haastaa Laineen peluutuksen osalta. Olkoonkin, että sillä saa NHL-seuraajilta fanipojan tai Karjala-lippiksisen leiman.

Mitä tulee siihen vartiointiin, niin kenties on totta, että Pate olisi nyt tiukemmin pihdeissä kuin edellisellä kerralla Schfeilen kanssa pelatessaan. Toisaalta samasta syystä Scheifele jäisi useammin auki, kuten yv:kin osoittaa. Connorin viime kauden lukemia selittänee osin se, että vihu keskittyi enemmän Markiin.

Vastaavasti Littlen kanssa pelatessaan Laineella on koko ajan joku niskassaan, koska hän on ylivoimaisesti suurin uhka tästä joukosta.

Tämä perustelu toimii toki toisinpäinkin sikäli, että melkein aina Winnipegin hyökätessä kentällä on Scheifele TAI Laine. Maurice voisi silti kokeilla ainakin joskus, että mitä kävisi, jos usein Winnipegin hyökätessä kentällä olisi Scheifele JA Laine.

Laittaisitko silloin sitten Wheelerin kakkosketjuun?

Koska itse ainakin uskon, että kakkonen hyytyisi entistä pahemmin, jos siellä olisi Laineen tilalla Connor. Auttaako se jengiä voittamaan? Tuskin.

Sitä uhkaa pitää luoda kahteen ellei kolmeen ketjuun, jos meinaa olla joku kunnon contender.

Ehlersin tulo varmasti helpottaa Lainetta. Mies on nyt yksin joutunut kuskaamaan kiekkoa ja on väärä mies siihen. Ehlers on control-entryissä ihan koko änärin parhaimmistoa. Ehlersin voimin kiekko saadaan heittämällä hyökkäysalueelle ja Patrik Laineesta saadaan tehot esiin, mitä enemmän mies saa heilua siellä hyökkäysalueella. Kunhan joku muu nyt sen sinne hoitaa. Kuteja vitusti ja Littlen tehtävä on vain raahata se ruhonsa screeniksi maalin eteen, kun Pate ampuu. Se on tän ketjun hyvin yksinkertainen roolitus. Ehlersille kiekko omissa, jalalla toiseen päätyyn, kiekko Patelle ja sitten odottelemaan että olisiko se Little ehtinyt maalille. Kutia. Repeat.

***

Hauskasti tässä Laine -keskustelussa jatkuvasti väittelee kaksi asiaa väittelijästä rippumatta. Osasto1 on ne ketkä ajattelee Patrikin etua yksilönä (ns. fanipojat) ja Osasto2 on ne ketkä ajattelee joukkueen etua kokonaisuutena (Maurice ja kumppanit).

Itse asetun Mauricen puolelle näissä asioissa. Tiedän kyllä, että Patrikin henkilökohtaiset intressit maksimoimalla hänestä saisi helvetisti enemmän tehoja irti. Mutta miksi tekisin niin, koska se ei välttämättä ole joukkueen pelillinen etu? Eikä se ole joukkueen etu pitkässä juoksussa, koska se saattaa johtaa järkyttävään Laineen palkankorotukseen ja cap-ongelmiin heti ensi kesästä lähtien.

Eli ymmärrän täysin sen, miksi Maurice haluaa jakaa talentin, koska niin se melkeinpä kaikissa contendereissa tehdään. On sitten poikkeuksia, kuten joku Dallas ja Boston, mutta siellä ne ukot niissä super-ketjuissa pelaakin jo uransa kalleinarvoisimmilla sopimuksilla. Eli palkankorotuspelkoa ei ole, jolla ketjuja tarvisi se cap-asia osaperusteena järjestellä eri tavalla.

Mutta, ymmärrän myös sen toisen puolen syyn, eli nämä fanipojat, jotka haluavat nähdä Laineen maksimipotentiaalin mitattavan ulos nyt ja heti. Olisi pitänyt tehdä jo viime kaudella, mutta Maurice on "idiootti". Tätä vaaditaan ja jankataan, ja lopulta Maurice tulee "järkiinsä", kun tämä muutos tapahtuu.

Tämä Laineen roolin maksimointi tulee todennäköisesti tapahtumaan heti sen jälkeen kun on nimi pantu jatkolappuun, jossa on Jetsin managementtia miellyttävä numero. Tai jossain kauden lopulla/playoffseissa, kun on vaikeampi enää ELC:n viimeisen kauden tilastoja lyhyellä aikavälillä muokata tulevan caphitin suhteen. Ennen sitä jatkuu yksilökohtaiset epäedulliset peluutukset, se on pomminvarma.

***

Eli siis, tehonyrkkikokeilut jää ensi kauteen. Heitän nyt ennustuksena tähän, että Laine tulee pelaamaan syksystä 2019 lähtien Blake Wheelerin kanssa lukittuna (Pate vaihtaa omalle vasemmalle puolelleen) ja Scheifele saa kantaakseen toisen ketjun. Silloin Jetsin hyökkäys alkaa olla paljon nätimmin balanssissa. Little todennäköisesti ketjun keskellä, jos ei Roslovic ala ottaa jotain suonenvetoa.
 
Viimeksi muokattu:

ijuka

Jäsen
Se pointtihan on lähinnä se, että mielestäni Laineen tehojen pimentäminen ei missään mielessä ole joukkueen etu. Pelaako esimerkiksi Washington Capitals siten, että pyrkii tekemään Ovechkinista mahdollisimman tehottoman? Ei todellakaan, he pyrkivät maksimoimaan Ovechkinin tehokkuuden ja kappas, voittivat muuten viime vuonna Stanley Cupin.

Laineen maksimoiminen ja joukkueen maksimoiminen eivät ole vähäisinkään määrin ristiriidassa keskenään. Ja tämä mielestäni on se älyttömin väite. Että Laineen pimentäminen olisi muka joukkueen eduksi. Laine Scheifelen kanssa on sekä loogisesti että historiallisesti huomattavasti parempi vaihtoehto kuin nykyinen systeemi.

Ehlers-Little-Laine ollut sysisurkea iäsyyden, Connor-Scheifele-Wheelerillä peli toimii vain Connorilla. Wheeler on pelannut vuosikausia Littlen kanssa hyvällä menestyksellä.

Ja älkää ihmeessä takertuko viimekauden loppuun tai Playoffeihin. Ei Stastny ole Jetsissä.
 

Largo

Jäsen
Ei todellakaan, he pyrkivät maksimoimaan Ovechkinin tehokkuuden ja kappas, voittivat muuten viime vuonna Stanley Cupin.
Onhan se näinkin, mutta näkisin suurempana seikkana Ovechkinin oman pelaamisen, kun alkoi viimein asettamaan joukkueen etuja omien tehojen edelle. Luonnollisesti kiekon maaliin laittaminen on maalintekijän tapa auttaa joukkuetta, mutta kuitenkin. Eikä kyse nyt varmaan ole siitä, että Maurice ei haluaisi Laineen tekevän maaleja, mutta ei aio muuttaa ketjujaan pelkästään sitä varten. Laineen pitää myös itse osoittaa pelillisesti nostamaan oman ketjunsa peliä, oli Little vierellä tai ei. Omasta mielestäni historiaan perustuvat faktat kemioista tai tehoista ovat puolestaan joukkueen menestyksen kautta perusteltavissa toisin päin. Laineen pelatessa Scheifelen kanssa, ei Jets päässyt pudotuspeleihin. Laineen pelatessa erillään, joukkue eteni konferenssifinaaleihin. Helppo kärjistää myös näin.

@Henkka hyvä teksti ja täysin samaa mieltä kanssasi.

Maurice nyt vain on jatkumoa valmentajien listalla, jotka tuhoavat suomalaispelaajia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Laineen maksimoiminen ja joukkueen maksimoiminen eivät ole vähäisinkään määrin ristiriidassa keskenään. Ja tämä mielestäni on se älyttömin väite. Että Laineen pimentäminen olisi muka joukkueen eduksi..

Eihän tässä Lainetta pimennetä, kun se on vaarallinen muutenkin ja toiset ovat sitten toisaalta vähän vaarallisempia enemmän ja palkkakattotilanne "tykkää tästä". Joukkueen kokonaisuus ratkaisee. Lainettahan peluutetaan hänen vahvuuksillaan, eli ylivoimassa, kaikkien super-ukkeleiden seurassa.

Eikä taida kuntopohja vieläkään kestää mitään ykköskentän minuutteja. Olisiko Maurice älykkö, jos hän peluuttaisi pelaajaa 21min, joka ei jaksa pelata tehokkaasti kuin 17-18min?
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Laineen pelatessa Scheifelen kanssa, ei Jets päässyt pudotuspeleihin. Laineen pelatessa erillään, joukkue eteni konferenssifinaaleihin. Helppo kärjistää myös näin.

@Henkka hyvä teksti ja täysin samaa mieltä kanssasi.

Maurice nyt vain on jatkumoa valmentajien listalla, jotka tuhoavat suomalaispelaajia.

Jos viitsisit lukea edes tätä ketjua (koska ilmeisemmin et seurannut Winnipegin pelejä kaudelta 16-17), niin tietäisit, että löytyy aika monta parempaa syytä siihen, miksi WPG ei päässyt Laineen tulokaskaudella jatkopeleihin.

Ensinnäkään Laine ei pelannut koko kautta Scheifelen rinnalla. Laine ei myöskään pelannut koko kautta ykkösylivoimassa, vaan siirrettiin kakkoseen, vaikka näytöt olivat joukkueen (melkeinpä koko liigan) kovimmat.

Niinikään Laine huilasi kuukauden päähän tullutta iskua yms.

Vähän tarkkuutta, ennen puolivillaisia kommentteja, kiitos.
 

Acid

Jäsen
Tämä Laineen roolin maksimointi tulee todennäköisesti tapahtumaan heti sen jälkeen kun on nimi pantu jatkolappuun, jossa on Jetsin managementtia miellyttävä numero.
Entäs jos Laine ei ole tyytyväinen eikä allekirjoita? Kunhan nyt otin esille sen että osapuolia on kaksi joita tuon sopparin täytyy miellyttää.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Eihän tässä Lainetta pimennetä, kun se on vaarallinen muutenkin ja toiset ovat sitten toisaalta vähän vaarallisempia enemmän ja palkkakattotilanne "tykkää tästä". Joukkueen kokonaisuus ratkaisee. Lainettahan peluutetaan hänen vahvuuksillaan, eli ylivoimassa, kaikkien super-ukkeleiden seurassa.

Eikä taida kuntopohja vieläkään kestää mitään ykköskentän minuutteja. Olisiko Maurice älykkö, jos hän peluuttaisi pelaajaa 21min, joka ei jaksa pelata tehokkaasti kuin 17-18min?
Onko Maurice älykkö? Lähes kaikki Jetsin pelit kahdelta kaudelta katsoneena voin kertoa, että kyllä noissa runkkarin matseissa eniten sakkasivat yleensä Wheeler ja Bufflin. Ja kyllä, Mauricen peluutus riitti 4 sakkiin. Jonkun mielestä se oli maksimitulos. Yhtälailla voi sanoa, että järkevämmällä /tasaisemmalla peluutuksella oltaisiin oltu vähintään finaaleissa.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Entäs jos Laine ei ole tyytyväinen eikä allekirjoita? Kunhan nyt otin esille sen että osapuolia on kaksi joita tuon sopparin täytyy miellyttää.

Niin..
Oma veikkaus on, ettei Laine kirjoita siltasopparia pidempää. Toivottavasti ei mene kuitenkaan Trouban jalanjäljissä.
 

Largo

Jäsen
Jos viitsisit lukea edes tätä ketjua (koska ilmeisemmin et seurannut Winnipegin pelejä kaudelta 16-17), niin tietäisit, että löytyy aika monta parempaa syytä siihen, miksi WPG ei päässyt Laineen tulokaskaudella jatkopeleihin.

Ensinnäkään Laine ei pelannut koko kautta Scheifelen rinnalla. Laine ei myöskään pelannut koko kautta ykkösylivoimassa, vaan siirrettiin kakkoseen, vaikka näytöt olivat joukkueen (melkeinpä koko liigan) kovimmat.

Niinikään Laine huilasi kuukauden päähän tullutta iskua yms.

Vähän tarkkuutta, ennen puolivillaisia kommentteja, kiitos.
Missasit kyllä kaiken oleellisen viestistäni. Kysymys oli kärjistämisestä, siksi toin tuon esille. Mihinkään ei ole yksiselitteistä selitystä.

Jos itse olisit lukenut tätä ketjua alusta asti, tietäisit minun olevan ensimmäiseltä sivulta asti ollut täällä mukana. Olen seurannut ja tiedostan kyllä Jetsin ongelmat kaudella 16-17. Vähemmän niitä oli kaudella 17-18 ja vaikka siihen ei helppoa vastausta olekaan, niin emme voi automaattisesti väittää Laineen ja Scheifelen yhdessä pelaamisesta olevan joukkueelle paras etu. Emme myöskään voi toiseen suuntaan. Siksi laitoin tuon kärjistetyn kommentin, minkä otit sitten puolivillaisesti käsittelyyn.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Keskustelu aaltoilee taas tuttuun tapaansa. Laineelta 2:n maalin ilta, niin on maailman paras maalintekijä, Marion manttelinperijä etc, etc. 2 peliä ilman maalia, niin Maurice on idiootti joka ei tajua valmentamista mitään, Little on historian paskin sentteri etc, etc.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Ei toimi ei. Laine pelasi mielestäni ihan ok pelin. Olisi voinut olla tehokkaampikin, mutta näin tällä kertaa. Oon vähän seurannut sivusta tuota Littlen kritisointia, mutta yhdyn siihen siten että Little on ehdottomasti vääränlainen sentteri Laineelle. Mielestäni Laine tarvii ketjuunsa pelaajan, joka osaa hidastaa tarpeen mukaan peliä ja hakea Laineen vaikka toisesta aallosta. Little on norh-south sentteri ja hyvin pelaa todella yksinkertaista suoraviivaista kiekkoa. Tottakai harmittaa suomalaisena katsoa tuota. Ykösketju toimii ja kakkonen ei. Varmaan tuo on vaan nyt Jetsin paras vaihtoehto.

Edit. Maurice vaikuttaa hyvältä valmentajalta, mutta tuosta Littlen paskuudesta olen kyllä nyt vakuuttunut.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Edit. Maurice vaikuttaa hyvältä valmentajalta, mutta tuosta Littlen paskuudesta olen kyllä nyt vakuuttunut.
Eiköhän ne tuolla Winnipegissä myös ole tehneet ihan saman analyysin. Littlen ja Laineen kemiat ei vaan kohtaa ja tuo 2. ketju ei ole niin tehokas kuin se voisi olla.

Tuohon pitäisi löytää jostain tähtiluokan sentteri jonka voisi kiinnittää useaksi vuodeksi ja jolla on vielä hyviä vuosia useampi jäljellä. Statsny ei sellainen ollut koska on kohta jo 33-vuotias. Toinen vaihtoehto on draftaamisen kautta, mutta siihenkin menee aikaa ja Winnipegin sijoituksilla sieltäkään ei mitään pomminvarmaa sentteristaraa ole otettavissa.

Ikävä tilanne. Noita tähtisenttereitä ei vaan kasva joka oksalla ja jos sellaisen haluaakin, niin pitää muistaa että silloin pitää itsekin luopua arvokkaista palasista. Niin paljon minäkin haluaisin että Laineesta saataisiin enemmän potentiaalia hyödynnettyä. Nyt 5vs5 kiistatta kärsii. Tuo on jo ongelma Winnipegin kannuhaaveillekin, koska kyllähän Scheifele tällä hetkellä kantaa ihan liian suurta reppua tuossa keskikaistalla. Katsoo vaikka mitä Torontossa tehtiin ja miten tuo Matthews-Tavares kaksikko on kauden avannut, niin eihän Winnipeg mitenkään pysty tuota matchaamaan.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pahalta tuntuu Laineen puolesta. Tuskin on kovin tyytyväinen omaan rooliinsa tai jääaikaansa tällä hetkellä. 40 maalin miestä ei näköjään ihan hirveän kovassa arvossa pidetä. Vituttaa.
 
Viimeksi muokattu:

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Laittaisitko silloin sitten Wheelerin kakkosketjuun?

Koska itse ainakin uskon, että kakkonen hyytyisi entistä pahemmin, jos siellä olisi Laineen tilalla Connor. Auttaako se jengiä voittamaan? Tuskin.

Sitä uhkaa pitää luoda kahteen ellei kolmeen ketjuun, jos meinaa olla joku kunnon contender.

Ehlersin tulo varmasti helpottaa Lainetta. Mies on nyt yksin joutunut kuskaamaan kiekkoa ja on väärä mies siihen. Ehlers on control-entryissä ihan koko änärin parhaimmistoa. Ehlersin voimin kiekko saadaan heittämällä hyökkäysalueelle ja Patrik Laineesta saadaan tehot esiin, mitä enemmän mies saa heilua siellä hyökkäysalueella. Kunhan joku muu nyt sen sinne hoitaa. Kuteja vitusti ja Littlen tehtävä on vain raahata se ruhonsa screeniksi maalin eteen, kun Pate ampuu. Se on tän ketjun hyvin yksinkertainen roolitus. Ehlersille kiekko omissa, jalalla toiseen päätyyn, kiekko Patelle ja sitten odottelemaan että olisiko se Little ehtinyt maalille. Kutia. Repeat.

***

Hauskasti tässä Laine -keskustelussa jatkuvasti väittelee kaksi asiaa väittelijästä rippumatta. Osasto1 on ne ketkä ajattelee Patrikin etua yksilönä (ns. fanipojat) ja Osasto2 on ne ketkä ajattelee joukkueen etua kokonaisuutena (Maurice ja kumppanit).

Itse asetun Mauricen puolelle näissä asioissa. Tiedän kyllä, että Patrikin henkilökohtaiset intressit maksimoimalla hänestä saisi helvetisti enemmän tehoja irti. Mutta miksi tekisin niin, koska se ei välttämättä ole joukkueen pelillinen etu? Eikä se ole joukkueen etu pitkässä juoksussa, koska se saattaa johtaa järkyttävään Laineen palkankorotukseen ja cap-ongelmiin heti ensi kesästä lähtien.

Eli ymmärrän täysin sen, miksi Maurice haluaa jakaa talentin, koska niin se melkeinpä kaikissa contendereissa tehdään. On sitten poikkeuksia, kuten joku Dallas ja Boston, mutta siellä ne ukot niissä super-ketjuissa pelaakin jo uransa kalleinarvoisimmilla sopimuksilla. Eli palkankorotuspelkoa ei ole, jolla ketjuja tarvisi se cap-asia osaperusteena järjestellä eri tavalla.

Mutta, ymmärrän myös sen toisen puolen syyn, eli nämä fanipojat, jotka haluavat nähdä Laineen maksimipotentiaalin mitattavan ulos nyt ja heti. Olisi pitänyt tehdä jo viime kaudella, mutta Maurice on "idiootti". Tätä vaaditaan ja jankataan, ja lopulta Maurice tulee "järkiinsä", kun tämä muutos tapahtuu.

Tämä Laineen roolin maksimointi tulee todennäköisesti tapahtumaan heti sen jälkeen kun on nimi pantu jatkolappuun, jossa on Jetsin managementtia miellyttävä numero. Tai jossain kauden lopulla/playoffseissa, kun on vaikeampi enää ELC:n viimeisen kauden tilastoja lyhyellä aikavälillä muokata tulevan caphitin suhteen. Ennen sitä jatkuu yksilökohtaiset epäedulliset peluutukset, se on pomminvarma.

***

Eli siis, tehonyrkkikokeilut jää ensi kauteen. Heitän nyt ennustuksena tähän, että Laine tulee pelaamaan syksystä 2019 lähtien Blake Wheelerin kanssa lukittuna (Pate vaihtaa omalle vasemmalle puolelleen) ja Scheifele saa kantaakseen toisen ketjun. Silloin Jetsin hyökkäys alkaa olla paljon nätimmin balanssissa. Little todennäköisesti ketjun keskellä, jos ei Roslovic ala ottaa jotain suonenvetoa.

Todella hyviä pointteja, sillä Laineen cap hit tulee olemaan iso ja se palkka tulee perustumaan jo olemassa oleviin sopimuksiin. Laineen palkka asettuu nimittäin sinne Eichelin, Matthewsin, Marnerin ja McDavidin kastiin. Olisi melko mulkkumaista peluuttaa Lainetta sen takia väärin, jotta säästäisi pari miljoonaa cap hitissä. Se ei silti poista sitä faktaa Maurice antaa silti liikaa vastuuta ykkösketjulle. Laine pelaa keskimäärin 15:30 minuuttia ottelua kohden, kun esimerkiksi ylemmän ketjun Connor ilman alivoimavastuuta pelaa 20 minuuttia. Onko Connor viisi minuuttia ottelua kohden enemmän vastuuta ansainnut pelaaja, kuin Patrik? Muistaakseni toisesta puhutaan sukupolven yhtenä parhaista maalintekijöistä ja toisesta... No ei taideta mainita muutakuin, että on hyvä pelaaja.

Pääpointtina on se, että CSW kannattaakin ehkä pitää koskemattomana, mutta ottakaa nyt herran jumala se Little pois siitä Paten keskeltä.
 
Viimeksi muokattu:

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Todella hyviä pointteja, sillä Laineen cap hit tulee olemaan iso ja se palkka tulee perustumaan jo olemassa oleviin sopimuksiin. Laineen palkka asettuu nimittäin sinne Eichelin, Matthewisin, Marnerin ja McDavidin kastiin. Olisi melko mulkkumaista peluuttaa Lainetta sen takia väärin, jotta säästäisi pari miljoonaa cap hitissä. Se ei silti poista sitä faktaa Maurice antaa silti liikaa vastuuta ykkösketjulle. Laine pelaa keskimäärin 15:30 minuuttia ottelua kohden, kun esimerkiksi ylemmän ketjun Connor ilman alivoimavastuuta pelaa 20 minuuttia. Onko Connor viisi minuuttia ottelua kohden enemmän vastuuta ansainnut pelaaja, kuin Patrik? Muistaakseni toisesta puhutaan sukupolven yhtenä parhaista maalintekijöistä ja toisesta... No ei taideta mainita muutakuin, että on hyvä pelaaja.

Pääpointtina on se, että CSW kannattaakin ehkä pitää koskemattomana, mutta ottakaa nyt herran jumala se Little pois siitä Paten keskeltä.
Viimeyönä Connor pelasi 8 min enemmän kuin Laine, 10 min enemmän kuin Ehlers. Tässähän alkaa oikeasti toivoa että Pate siltaa itsensä helvettiin tuolta. Jäätävää epäkunnioitusta, kun Paten saavutuksia katsoo.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Viimeyönä Connor pelasi 8 min enemmän kuin Laine, 10 min enemmän kuin Ehlers. Tässähän alkaa oikeasti toivoa että Pate siltaa itsensä helvettiin tuolta. Jäätävää epäkunnioitusta, kun Paten saavutuksia katsoo.
Riippuu mitä Chevy on Patelle luvannut. Jos on taputeltu olkapäähän ja todettu että näillä mennään, niin itsekin kyllä lähtisin katsomaan muualta. Ei ole ensimmäinen kerta. Jonoa kyllä Patrikille on ja muutama joukkue varmasti olisi valmis laittamaan kättä taskuun, jotta saisivat hänet kiinni. Jokainen joukkue, josta uupuu maalintekotaitoa on valmis ottamaan hänet. Oilers varmaan tulee päällimmäisenä mieleen palkkakaton puolesta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös