Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 692 481
  • 17 056

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Laine vs. Wheeler per 60 min TOI, vähintään 60 ottelua pelanneet:

Kaikki pelitilanteet:
Laine 1.954+1.155=3.109 (16:28 per ottelu, ei alivoimaa) (NHL:n 25. sija)
Wheeler 0.842+2.488=3.330 (20:14 per ottelu josta 1:17 alivoimalla) (NHL:n 14. sija)

Tasakentällisin:
Laine 1.304+0.815=2.119 (13:27 per ottelu)
Wheeler 0.796+1.499=2.296 (15:48 per ottelu)

Ylivoimalla:
Laine 4.874+2.681=7.555 (3:00 per ottelu)
Wheeler 1.415+8.018=9.433 (3:08 per ottelu)

Seuraavaksi kiekonmenetysmyytin kimppuun:
Laine 51 (82 ottelua, yht. 1351 min. = 0.0377 per min.)
Wheeler 55 (81 ottelua, yht. 1641 min. = 0.0335 per min.)

Pisteet per pelattu 60 minuuttia on kohtalaisen hyvä ja yksinkertainen mittari. Erityisesti tässä valossa kiinnostaa näkemykset Laineen täysin ylivertaisista pelinrakennuskyvyistä Wheeleriin nähden, sekä Wheelerin jatkuvat kiekonmenetykset Laineeseen nähden.

Kuten totesin, jos arvottaa syottopisteet samalle viivalle kuin maalit niin Wheelerille voi keksia edun.

WAR82 on monen tilaston yhdistelma, ja sen tsrkoitus on olla juuri se statsi jolla mitataan pelaajan vaikutusta voittamiseen. Se etta joku ei tuota tilastoa ymmarra ja preferoi jotain syottopisteita, kertoo kysyjan ymmarryksesta.

Joo, jos kuvittelet syoton olevan saman arvoinen kuin maali, saat ihan vapaasti leikkia etta Wheeler on edella. Jos se on miten jaakiekon naet, ei ole tolkkua vaitella enempaa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
WAR82 on monen tilaston yhdistelma, ja sen tsrkoitus on olla juuri se statsi jolla mitataan pelaajan vaikutusta voittamiseen.

Eli nyt puhutkin jostakin taikakaavasta, jolla arvioidaan pelaajan vaikutusta voittamiseen? Kyllä mä nyt suunnilleen riittävästi tiedän analytiikasta, mutta mites tää kuvio nyt menikään alun perin väittämiesi pelinrakentamiskykyjen ja kiekonmenetyksien suhteen? Miten tuo sun pyhä WAR82 kertoo pelaajan taidoista pelinrakentamisen suhteen? Tai kiekonmenetysten? Vai onko joku nyt vaan kertonut sulle että tossa on statsi, lue siitä? Sori, ei vakuuta.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Eli nyt puhutkin jostakin taikakaavasta, jolla arvioidaan pelaajan vaikutusta voittamiseen? Kyllä mä nyt suunnilleen riittävästi tiedän analytiikasta, mutta mites tää kuvio nyt menikään alun perin väittämiesi pelinrakentamiskykyjen ja kiekonmenetyksien suhteen? Miten tuo sun pyhä WAR82 kertoo pelaajan taidoista pelinrakentamisen suhteen? Tai kiekonmenetysten? Vai onko joku nyt vaan kertonut sulle että tossa on statsi, lue siitä? Sori, ei vakuuta.


"Se etta joku ei tuota tilastoa ymmarra ja preferoi jotainsyottopisteita, kertoo kysyjan ymmarryksesta."

Miksi kysytte tuosta pelinteosta jatkuvasti? Laineella on maailman paras laukaus. Pitaisiko hanta kayttaa siis pelintekijana vai laukojana ylivoimissa paa-asiallisesti? On taysin loogista etta Laine pelaa laukojan paikkaa, vaikka hanen syottotaitonsa onkin Wheeleria ja muita parempi. Koska hanen laukaisutaitonsa on ylivertainen ja siihen YV pelintekoon loytyy kylla muitakin kykenevia (tosin huonompia syottajia) mutta laukojana Laine on korvaamaton etu.

Eli Laine ei tee pelia ja saa enimmakseen syottopisteita siksi, etta hanen roolinsa valmentajan maarittamana on paa-asiassa laukominen. Jos Laine voisi olla kahdessa paikassa yhta aikaa, han olisi parempi pelintekija. Mutta Jetsilla on muitakin Wheeleria parempia pelintekijoita.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
...loytyy kylla muitakin kykenevia (tosin huonompia syottajia)...

Eli vingut datan perään ja dumaat mielipiteet, mutta käytät mielipiteitäsi omien argumenttiesi tukena täsmällisen datan sijaan?

No niin, tämä maalitolppien siirtely alkaa riittää. Kiitos kontribuutiostanne, soittelen jos tulee jatkossa jotakin kysyttävää.
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Eli vingut datan perään ja dumaat mielipiteet, mutta käytät mielipiteitäsi omien argumenttiesi tukena täsmällisen datan sijaan?

No niin, tämä maalitolppien siirtely alkaa riittää. Kiitos kontribuutiostanne, soittelen jos tulee jatkossa jotakin kysyttävää.

Syottotaitoa mittaavaa statistiikkaa ei ole. Sina pyydat mahdottomia ja kun en voi toimittaa, vingut maalitolppien siirtelysta.

Jos vaitteeni olisi ollut "tilastot todistavat Laineen olevan parempi pelintekija" sinulla olisi jonkinlainen pointti mutta mina en sanonut niin. Sellaista maalitolppaa ei voi siirtaa jota ei ole jo pystytetty.

Jos herrojen syottotaidoista on epaselvyytta niin on joko jaanyt pelit katsomatta tai optikon reissu kaymatta.

Laine heittelee puolen kentan lattyja lapaan, Wheeler osaa kohtuullisesti 5 metrin syotot jaata pitkin.

Itsella ainakin kylmaa aina kun Wheeler on ylivoimalla kiekossa koska han haviaa sen usein vastustajille tai syottaa tyhjaan viivalle ja purkaa paineen. Laine pelaa paremmin paineen alla ja osaa siirtaa ajoissa omille kun kiekkoon paasee.
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Olihan se Scheiffelen "syöttö" ihan pelkkää kuraa. Tuollaista ei olisi saanut kukaan kiinni. Lisäksi Hellebuck imuroi etukulmasta sisään.
https://youtu.be/EccJCZzjPrk?t=5m45s

Höpö höpö. Laineen ensimmäinen vaihto 3. erässä alkoi ajassa 40:28 ja total vaihtoja erässä oli 6 kpl. 1. erässä 6 vaihtoa myös ja 2. erässä 7.

Joo ja ainoa pakki, Byfuglien oli vastustajan maalin takana kun kiekko menetettiin.

Mielestani Laine olisi ehka voinut yltaa laittamaan jalan eteen varmistamaan pompun mutta yritti mailalla koska olisi pystynyt jatkamaan suoraan pelia jos olisi saanut kontrolliin. Han siis olisi voinut pelata tilanteen turvallisemmin. Mutta kuten totesit, syotto oli huono ja vaarallinen. Laineella on opittavaa mutta onneksi on paljon myos aikaa. Todella kiekkovarma pelaaja varsinkin ottaen ian ja fysiikan huomioon.

Nashville yritti koko pelin ampua etunurkkiin Hellebuyckille. Tuossa tilanteessa lipsahti mutta muuten piti ihan hyvin. Syotto ei ollut Johansenille optio koska Wheeler paikkasi Buffin ja Laine oli myos syottolinjalla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Helppoahan se on tilastoilla perustella mitä tahansa, kun valitsee aina ne juuri oikeat, omaa näkökulmaa tukevat tilastot. WAR/82 on kiinnostava tilasto mutta ei kuitenkaan mikään suora absoluuttinen totuus pelaajien paremmuusjärjestyksestä. Tehopisteet on kanssa aika kova tilasto, ja niissä Wheeler on Lainetta paremmin sijoittunut niin runkosarjassa kuin pleijereissäkin. Lisäksi P/GP ja PPP tilastot on Wheelerillä kovemmat. Laineella taas hyvin paljon maaleja ylivoimalla - minkä takia hän pelaakin ykkösylivoimassa. Ja kun puhutaan joukkueurheilusta jossa on useilla eri pelipaikoilla ja useissa eri rooleissa pelaajia, niin ei yksinkertaisesti ole mahdollista laittaa pelaajia absoluuttiseen paremmuusjärjestykseen. Ja kahden huipputason ja saman pelipaikankin pelaajan kohdalla se on vaikeaa.



Siis kenen pitäisi myöntää - siinä tapauksessa että asia tosiaan olisi näin - että Laineen on pelattava kakkosketjussa koska Wheeler on "riittämätön"? Jatkoajan keskustelupalstalaisten vai kenties Mauricen? Järjestetään joku tiedotustilaisuus että "hei meille on tullut vähän ihmettelyä peluutuksesta niin tehdään nyt selväksi: Laine pelaa kakkosessa koska meidän kapteeni on paska".

Itse uskon Mauricen ajattelutavan olevan sellainen, että nykyisillä järjestelmillä molemmat ketjut toimivat hyvin. Jos Wheeler ja Laine vaihtaisivat päittäin, niin olisi yksi about yhtä hyvin toimiva kärkiketju kuin entiset kaksi, ja yksi joka toimii huonommin. Oli kyse sitten pelaajien keskinäisestä paremmuudesta tai kemioista tai vaikka taivaankappaleiden liikkeistä. Siinä on turha laittaa kenenkään päätä pölkylle. Malkinkin varmaan tekisi vielä enemmän pisteitä Crosbyn vierellä, siitä huolimatta hän viilettää omassa ketjussaan. Jets ei ole tuolla maksimoimassa Laineen pistesaalista, ja nykyinen systeemi myös selkeästi toimii, ei ole kovin hyvä idea vaihtaa toimivaa systeemiä kesken play-off sarjan.

Ja ei Wheelerin odotukset mitenkään merkittävästi pienemmät ole kuin Laineen, toki riippuen aina keneltä kysyy. Tässä ketjussa keskustelu vain polarisoituu, etenkin kun osa keskustelijoista vie keskustelua yhden pelaajan mustamaalaukseksi ja toisen fanaattiseksi ylistämiseksi. Ja sitä vasten tullaan esittämään sitten vasta-argumentteja. Yksi selitys tähän odotuksiin vastaamisen dilemmaan voisi olla se, että Wheeleriltä on totuttu odottamaan pisteitä, Laineelta maaleja. Nyt molemmilla on varsin syöttöpisteisiin painottuva saldo. Itse en näe tätä huonona asiana, tärkeintähän on että maaleja tulee, ei sillä kuka ne tekee.

Ja nämä "sankarit" varmaan pärjäävät elämässään ihan hyvin, vaikka jääkiekkoanalyysi seuraakin eri logiikkaa kuin sinulla. EIköhän se työssäkäynti, ihmissuhteet ja paskalla käyminen onnistu vaikka arvostavatkin jääkiekkopelaajia eri tavoin kuin sinä.

PS: Ymmärrän että aina se ei ole pienen vaivan takana, mutta ääkköset on aika mukavat suomenkielisessä tekstissä.

Perustelet itse hyvin sen etta Laine on Wheeleria parempi koska uskot kakkosen heikkenevan jos miehet vaihdetaan keskenaan.

Arviosi siita etta ykkonen pysyisi tasollaan ei ole tilastojen perusteella todennakoista. Laine ja Schef yhdessa tasakentallisin 60 minuuttia johtaa noin 3,5 maaliin. Scheifele ja Wheeler 60 minuutissa jotain 2.2 maalia tai sinnepain. En viitsi kannykalla tarkistaa mutta tilastot on varmaan taallakin olleet.

Ja siita paastaan seuraavaan. Joo, haluaisin kirjoittaa skandeilla jottei kielitaito ruostuisi mutta koska olen ulkosuomalainen ja paivittainen kieleni on englanti, en tule miettineeksi nappaimiston vaihtamista aina kun tulee kirjoitettua suomea. Pahoittelut, tiedan etta se on hankalampaa lukea mutta ihmisen aivot kylla tayttaa puuttuvia aukkoja hyvin luetusss (see what I did there...) tekstissa joten eikohan me ymmarreta toisiamme.


Ja viimeiseksi...tietysti ihmisilla saa olla mielipiteita jaakiekosta. Kannatan kaikkien vapaata mielipidetta ja sanaa. Jos joku tosiaan haluaa ajatella etta syottopiste on saman arvoinen kuin maali, heilla on se oikeus.

Mina kannatan heidan oikeuttaan mielipiteeseen, mutta heilla ei ole mitaan oikeutta siihen etta minun pitaisi sita mielipidetta kunnioittaa. En kunnioita tiettyja perusteettomia ja ajattelemattomia mielipiteita, ja tuo "syotto=maali" edustaa minulle juuri sita. Siksi en nae jarkea vaitella asiasta sellaisten fanien kanssa joilla on tuollainen mielipide. Kun ei pelata samoilla faktoilla, vaittelylla ei ole mitaan pohjaa. Se on hedelmatonta. En tuhlaa aikaani esim kreationisteihin samasta syysta.

WAR82 ottaa paljon, paljon enemman merkityksellisia asioita huomioon kuin "piste on piste" janarit. Siksi silla on minulle jotain merkitysta ja janarien mielipiteilla pyorea nolla.

Kaikki muut liigan WAR82 karkijannut pelaa joukkueensa ykkospelaajien roolia. Ketaan muuta heista ei kayteta 2-3 ketjun peliajoilla, ei tulisi mieleenkaan. He pelaavat isoimmat minuutit ja heille pyritaan pelaamaan kiekkoa. Kucherovit, Crosbyt ja McDavidit pelaa niin paljon kuin jaksavat tai haluavat. Luonnollisesti siita syysta etta mita enemman nama pelaajat ovat kentalla, sita todennakoisempaa on voittaminen.

Laine oli tulokaskaudellaan, 18 vuotiaana koko liigan kolmanneksi paras WAR82 mukaan. Ja han pelasi vain osan kaudesta Scheifelen kanssa, loppukausi meni Littlen kanssa tunnetuin tuloksin. Hanet myos poistettiin ykkosylivoimasta ja laitettiin vaaralle puolelle kakkosylivoimaan aikaisessa vaiheessa kautta vaikka Laine oli tehnyt kauhean maaran yv maaleja. YV tuotos tyrehtyi. Tama kausi tuhlattiin pitkalti Littlen kanssa pelatessa 2-3 ketjun peliajoilla ja sitten saatiin sentteri ja Laine teki jarjettoman maaran kaappeja edelleen kakkosketjun peliajoilla.

Minua on turhauttanut viime kaudesta lahtien tuo epakohta. Se on taysin absurdi paatos Mauricelta ja sen puolustaminen hoperoin argumentein keskustelupalstoilla ei todellakaan saa tai ansaitse minulta mielipiteen kunnioitusta. Kunnioitan matematiikkaa tarkkuudessa paljon enemman kuin ihmisten fiiliksia.

Uskon etta jos Laine olisi pelannut Scheifelen kanssa koko ajan, han olisi listan ykkonen. Kukaan pelaaja ei jaakiekossa voi voittaa taysin yksin, se vaatii aina kavereita ymparille jotka lukee pelia samalla tavalla. Mutta olosuhteisiin nahden Laine on tehnyt todella paljon silla ajalla mita hanelle on annettu. Toivottavasti nahdaan jarkea jatkossa seka valmennuksessa etta faneissa, en usko etta kukaan puolustelisi valmentajaa jos Kucherov pelaisi vartin per peli taysin terveena.

Karkeasti heitettyna, kun Scheifele jarjestaa Wheelerille tekopaikan, 1/10 loytaa verkkoon. Kun Scheifele pelaa Laineelle tekopaikan, 6/10 on verkossa.

Siksi Laineen pitaisi olla ykkosessa. Mieluiten vasemmassa laidassa koska on siella parhaimmillaan. Wheeler kylla mahtuisi siihen ketjuun myos. Connor ei, mutta Laine on paljon tehokkaampi joten sen pitaisi olla hanen paikkansa ja aikansa.

Tilastot eivat valehtele.

"Who you gonna believe? Me, or your lying eyes?"
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Pudotuspeleista:

"So far in the playoffs, Laine's taking 3.5 shots per game. In the regular season this year is was 2.9.
His iCF/60 in the playoffs is a team-leading 24.83 (Wheeler's 2nd with 17.89). Regular season his iCF/60 was 20.73 (again, he leads the team. Ehlers was 2nd with 19.2).
His points/60 has remained stable at 3.1 (3.11 during the regular season).

So he's upped his game: 20% more shots and shot attempts per game. I think his actual production will catch up sooner or later."
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos Laine ei pelaa ykkösessä Wheelerin sijaan, siihen voi olla kaksi syytä. Joko Wheeler on parempi siihen rooliin, tai sitten valmentajalla on siihen joku hyvä syy. Tai itse asiassa nuo eivät ole edes poissulkevia. Onhan se mahdollista, että Maurice on idiootti, mutta paljon todennäköisempää on, että tämän keskustelun ytimessä pyörivä idiootti ei vaikutakaan Jetsin organisaatiossa.

Vai että heittelee puolen kentän lättyjä kavereiden lapaan? Jos minä olisin valmentaja, en välttämättä pitäisi sitä pelaajan hyvyytenä. Kuningassyötöiksi noita on ollut tapana kutsua, ja on aika tunnettua, ettei valmentajat oikein tykkää niistä pitkässä juoksussa. Oikein ajoitettuna varmasti hieno homma, mutta jos noita pystyy nykypäivänä edes yhden per peli heittämään turvallisesti, niin vastustaja on tyrinyt.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
PD:lla on tapana ottaa aina joku omaa näkemystä tukeva tilasto/testi huomioon, joka sitten "loogisesti" todistaa kaiken muun mahdottomaksi.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen kyllä sitä mieltä, että Lainetta voisi hyödyntää enemmänkin peluutuksessa, mutta Wheelerin vähättelyä en osta. Ei ole ehkä snaipperi, mutta jopa itse Scheifele saa kiittää Blakea monesta maalistaan.

En siis näkisi Wheeleriä Paten tulppana ykkösketjun peliajoille. Ennemminkin Paten voisi vaihtaa toiseen laitaan ja laittaa näin hyökkäysmunat samaan koriin. Tulisi vähän sama ilmiö kuin ylivoimalla, jossa Laine ja etenkin Scheifele hyötyvät siitä, ettei vihu saa otettua kiinni kahta onetimer-uhkaa.

Connor on tosin ollut tuossa roolissa ihan hyvä, viime pelissä jopa erittäin hyvä. Mutta jos Jetsille tulee maalinteko-ongelmia niin tuota kautta koittaisin ennemmin kuin joukkueen parasta pistemiestä alemmaksi pudottamalla.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Pisteet per pelattu 60 minuuttia on kohtalaisen hyvä ja yksinkertainen mittari. Erityisesti tässä valossa kiinnostaa näkemykset Laineen täysin ylivertaisista pelinrakennuskyvyistä Wheeleriin nähden, sekä Wheelerin jatkuvat kiekonmenetykset Laineeseen nähden.

Toisaalta vain kohtalaisen, koska tuota tilastoa (ja tasakentällisin tehtyjä tehoja) yliarvioidaan toistuvasti kun arvioidaan pelaajien keskinäistä paremmuutta. Ts. pienellä peliajalla on helpompi tehdä enemmän tehoja per minuutti varsinkin jos rooli on hyökkäyspään suuntaan helpotettu. Muistan kun Bobby Ryan oli änärin varmaan kovin kaveri tasakentällisin ja piste per 60 minuuttia-tilastoissa, mutta ykköskorin rooliin "joutuminen" kampesi miehen pysyvästi pois noista tilastoista.

Ottaen huomioon Laineen pelin nykyiset puutteet sanoisin, että häntä peluutetaan aika optimaalisesti tällä hetkellä. Paljon ylivoimavastuuta, vähän puolustuspään aloituksia ja ylipäätään puolustamista. Varsinkin alkukaudesta Laine oli varmaan NHL:n huonoimpia pelaajia omalla alueella kiekollisena, vaikka yritystä sentään kuitenkin on aika paljon niissäkin hommissa, mikä on kyllä hyvä merkki sinänsä.

Laine heittelee puolen kentan lattyja lapaan, Wheeler osaa kohtuullisesti 5 metrin syotot jaata pitkin.

Heittelee toki joskus. Jos ei silti tajua Wheelerin olevan ylivertainen pelinrakentaja Laineeseen verrattuna, niin en kyllä antaisi paljoakaan arvoa skouttaustaidoille. Wheeler tekee jatkuvasti oikeita pelinlukuja ja pystyy aukaisemaan niille viiden metrin syötöille hyvin linjoja huijaamalla vastustajaa liikkeellään. Wheeler on varmaan koko liigan paras syöttämään neliön keskelle one-timerin vieläpä sellaisena, että siihen on helppo osua vastustajan paineesta huolimatta. Se on ihan hyvä taito ylivoimalla ja näkyy aika hyvin tilastoissakin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Jos ei silti tajua Wheelerin olevan ylivertainen pelinrakentaja Laineeseen verrattuna, niin en kyllä antaisi paljoakaan arvoa skouttaustaidoille. Wheeler tekee jatkuvasti oikeita pelinlukuja ja pystyy aukaisemaan niille viiden metrin syötöille hyvin linjoja huijaamalla vastustajaa liikkeellään. Wheeler on varmaan koko liigan paras syöttämään neliön keskelle one-timerin vieläpä sellaisena, että siihen on helppo osua vastustajan paineesta huolimatta. Se on ihan hyvä taito ylivoimalla ja näkyy aika hyvin tilastoissakin.

Wheeler on ehka top 5 syottaja Jetsissa. Han vain sattuu olemaan se joka ruokkii maailman parasta laukojaa ja Scheifelea ylivoimalla.

Ja sitten ollaan kylla eri tasolla skouttaustaidoissa jos kuvittelet Wheelerin olevan parempi. Kuka tahansa syottaa nelion keskelle yksin jatetylle Scheifelelle. Pelia ymmartava skouttaaja kysyy etta miksi Scheifele on nelion keskella vapaana. Se syy loytyy vastustajan skouttauksesta ja matemaattisista kyvyista. Vastustajat jattavat mieluummin Scheifelen yksin parhaalle sektorille laukomaan, kuin avaavat vaylan kauempana maalista pelaavalle Laineelle. He tekivat kotilaksynsa ja laskivat etta on heidan kannaltaan parempi antaa Scheifelen vetaa rauhassa keskelta sektoria.

Minun skouttailuistani ei kannata huudella. Harvassa ovat ne jotka ovat aikaisemmin ja tarkemmin arvioineet Laineen kehityksen ja potentiaalin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ja sitten ollaan kylla eri tasolla skouttaustaidoissa jos kuvittelet Wheelerin olevan parempi. Kuka tahansa syottaa nelion keskelle yksin jatetylle Scheifelelle.

Kuka tahansa tajuaa, että siihen kannattaa syöttää. Harvempi pystyy sen tontin siihen luomaan, mutta Wheelerillä syöttö irtoaa poikkeuksellisen oikea-aikaisesti, kuten nyt hyökkäyspään tilanteissa muutenkin. Toki hänen syöttötekniikassaan on omat rajoitteensa, eli ei hänestä mitään Joe Thorntonia tule koskaan, mutta pitäisin häntä ihan kevyesti Jetsin parhaana pelinrakentajana tällä hetkellä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kuka tahansa tajuaa, että siihen kannattaa syöttää. Harvempi pystyy sen tontin siihen luomaan, mutta Wheelerillä syöttö irtoaa poikkeuksellisen oikea-aikaisesti, kuten nyt hyökkäyspään tilanteissa muutenkin. Toki hänen syöttötekniikassaan on omat rajoitteensa, eli ei hänestä mitään Joe Thorntonia tule koskaan, mutta pitäisin häntä ihan kevyesti Jetsin parhaana pelinrakentajana tällä hetkellä.

Mielipiteensa kullakin. Olen eri mielta, mutta sinulla on oikeus omaasi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan mahtavaa ja relevanttia keskustelua täällä, ja kun selvästi homma näköjään etenee jonnekin järkevään lopputulokseen niin kannattaa ehdottomasti jatkaa.

Predatorsin jatko tästä parista ei haittaisi, mutta kyllä sitä Laineen ja Jetsin toivoisi katkaisevan sarjan ja etenevän konferenssifinaaliin asti. Nythän homma on niin, että yksilöiden merkitys sinänsä jää kun tärkeintä on vain ja ainoastaan voittava jääkiekko. Toki yksilöt vastaavat teoillaan ja sitä myötä tilastoillaankin siitä joukkueen kokonaisuudesta, mutta siinä missä runkosarjassa on kiva saavuttaa joku maali- tai pisterajapyykki ja tilastot on enemmän tutkan alla, niin pudotuspeleissä pelaajilla itselläänkin on varmaan aikalailla taka-alalla se oma onnistuminen tehojen muodossa, jos toiset ketjut tekeekin tarvittavat tulokset ja voitoja napsuu kohti seuraavia kierroksia. Eli periaatteessa silloin voi itse vääntää nollanollaa omalla jääajallaan ja edesauttaa sitä voittamista.

Ihan hyvin se Pate on Jetsin mukana voittavaa lätkää pelannut, ei nyt mitään ilotulitusta mutta vakaasti mukana ja pelin sisällä ja toivon että sama tahti jatkuu vaikka finaaleihin ja siitä kannuun asti. Ja mikä ettei parit ratkaisumaalit niin ainahan se on kivempi tuon luonteisen jätkän siinä roolissa lopulla hymyillä, mutta veikkaan että voitto on tärkeintä Patellekin, ei se että oma nimi on maalisarakkeessa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Olen kyllä sitä mieltä, että Lainetta voisi hyödyntää enemmänkin peluutuksessa, mutta Wheelerin vähättelyä en osta. Ei ole ehkä snaipperi, mutta jopa itse Scheifele saa kiittää Blakea monesta maalistaan.

En siis näkisi Wheeleriä Paten tulppana ykkösketjun peliajoille. Ennemminkin Paten voisi vaihtaa toiseen laitaan ja laittaa näin hyökkäysmunat samaan koriin. Tulisi vähän sama ilmiö kuin ylivoimalla, jossa Laine ja etenkin Scheifele hyötyvät siitä, ettei vihu saa otettua kiinni kahta onetimer-uhkaa.

Connor on tosin ollut tuossa roolissa ihan hyvä, viime pelissä jopa erittäin hyvä. Mutta jos Jetsille tulee maalinteko-ongelmia niin tuota kautta koittaisin ennemmin kuin joukkueen parasta pistemiestä alemmaksi pudottamalla.

Sita itsekin ehdotin, Laine Connorin tilalle ensisijaisesti. Laine on vasen laita vaikka Maurice ei sita tunnu hyvaksyvan.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Huikeaa luettavaa tämä ketju.

Itseäkin toki hiukan harmittaa, että Laineen maalimäärät vähentyneet nyt. Luultavasti olisikin tehokkaampi ykkösketjussa, mutta nyt Jetsillä on kaksi kokoajan vaarallista ketjua - ihan ymmärrettävää siis että ketjut on mitä on.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Huikeaa luettavaa tämä ketju.

Itseäkin toki hiukan harmittaa, että Laineen maalimäärät vähentyneet nyt. Luultavasti olisikin tehokkaampi ykkösketjussa, mutta nyt Jetsillä on kaksi kokoajan vaarallista ketjua - ihan ymmärrettävää siis että ketjut on mitä on.

Tuskin on optimaaliset ketjut talla hetkella joilla saisi optimaalisen tuloksen. Tuskin se kakkosketju siita hirvittavasti heikkenisi jos siihen laitetaan Connor. Toki jonkun verran mutta se on loogisesti parempi vaihtoehto koska joukkueen paras laituri pelaisi enemman ja laukoisi enemman ja sita kautta Jets voittaa enemnan.

On joukkueen etu, etta suurin osa paikoista tulee parhaille ratkaisijoille. Silla tavalla maksimoidaan voittamisen mahdollisuudet.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Minun skouttailuistani ei kannata huudella. Harvassa ovat ne jotka ovat aikaisemmin ja tarkemmin arvioineet Laineen kehityksen ja potentiaalin.

Tästä kuulisin mielelläni lisää, muistelen vain huutelusi maailman parhaasta pelaajasta jne. ja ainakin siitä ollaan vielä kaukana. Jos ensiksi olisi nyt tavoitteena olla oman joukkueen paras eli parempi kuin Scheifele.

On joukkueen etu, etta suurin osa paikoista tulee parhaille ratkaisijoille. Silla tavalla maksimoidaan voittamisen mahdollisuudet.

Oletko sitä mieltä, että myös Pensin olisi pari viime kautta pitänyt vetää ketjulla Malkin-Crosby-Kessel? Ihan kohtalaisen hyvin tuo Pittsburghissa on ainakin toiminut, että parhaat ovat pelanneet omissa ketjuissaan.

Tämmöinen joukkue "kaikki munat yhdessä korissa" tippui juuri Tampalle 4-1 numeroin.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
"Connor ei ole tehnyt yhtaan, pois ykkosesta ja Laine tilalle. Tai Wheeler, se on hukannut tuhat tyhjaa maalia viime peleissa vaikka viime siina yhdessa tyhjiin osuikin. Jos niissa paikoissa olisi ollut Laine, tulos olisi ihan erilaista.

Sitten kun on Nashville hoidettu pois tielta niin voidaan taas leikkia nuori suomea mutta nyttaytyy ottaa tehot irti niista joilta niita voi odottaa"

Hattu kouraan. Ihan metsäänhän tuo meni. Maurice teki kaiken toisin kuin sinä ehdotit ja tuloksena oli suvereeni voitto.

Kumma kun Laineen vaisuus johtuu aina koutsista ja ketjukavereista. Eikö "maailman parhaan pelaajan" pitäisi automaattisesti tehdä myös ketjukavereistaan parempia? Uskaltaisin väittää että Scheifi ja Wheeler saavat valita kuka heidän rinnallaan viilettää ja jostain syystä Patea ei siinä nähdä kuin silloin kun haetaan maalia hinnalla millä hyvänsä.
No juurihan tuo laitettiin kentälle, kun oltiin kaksi jäljessä.
Toki liian myöhään, vasta kolmannen erän puolivälin jälkeen. No, yhden ehti tekaista siinä ajassa Sheifelen vierellä ja toiseenkin oli pari saumaa.
Katsokaa niitä pelejä, toverit.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Helppoahan se on tilastoilla perustella mitä tahansa, kun valitsee aina ne juuri oikeat, omaa näkökulmaa tukevat tilastot. WAR/82 on kiinnostava tilasto mutta ei kuitenkaan mikään suora absoluuttinen totuus pelaajien paremmuusjärjestyksestä. Tehopisteet on kanssa aika kova tilasto, ja niissä Wheeler on Lainetta paremmin sijoittunut niin runkosarjassa kuin pleijereissäkin. Lisäksi P/GP ja PPP tilastot on Wheelerillä kovemmat. Laineella taas hyvin paljon maaleja ylivoimalla - minkä takia hän pelaakin ykkösylivoimassa. Ja kun puhutaan joukkueurheilusta jossa on useilla eri pelipaikoilla ja useissa eri rooleissa pelaajia, niin ei yksinkertaisesti ole mahdollista laittaa pelaajia absoluuttiseen paremmuusjärjestykseen. Ja kahden huipputason ja saman pelipaikankin pelaajan kohdalla se on vaikeaa.



Siis kenen pitäisi myöntää - siinä tapauksessa että asia tosiaan olisi näin - että Laineen on pelattava kakkosketjussa koska Wheeler on "riittämätön"? Jatkoajan keskustelupalstalaisten vai kenties Mauricen? Järjestetään joku tiedotustilaisuus että "hei meille on tullut vähän ihmettelyä peluutuksesta niin tehdään nyt selväksi: Laine pelaa kakkosessa koska meidän kapteeni on paska".

Itse uskon Mauricen ajattelutavan olevan sellainen, että nykyisillä järjestelmillä molemmat ketjut toimivat hyvin. Jos Wheeler ja Laine vaihtaisivat päittäin, niin olisi yksi about yhtä hyvin toimiva kärkiketju kuin entiset kaksi, ja yksi joka toimii huonommin. Oli kyse sitten pelaajien keskinäisestä paremmuudesta tai kemioista tai vaikka taivaankappaleiden liikkeistä. Siinä on turha laittaa kenenkään päätä pölkylle. Malkinkin varmaan tekisi vielä enemmän pisteitä Crosbyn vierellä, siitä huolimatta hän viilettää omassa ketjussaan. Jets ei ole tuolla maksimoimassa Laineen pistesaalista, ja nykyinen systeemi myös selkeästi toimii, ei ole kovin hyvä idea vaihtaa toimivaa systeemiä kesken play-off sarjan.

Ja ei Wheelerin odotukset mitenkään merkittävästi pienemmät ole kuin Laineen, toki riippuen aina keneltä kysyy. Tässä ketjussa keskustelu vain polarisoituu, etenkin kun osa keskustelijoista vie keskustelua yhden pelaajan mustamaalaukseksi ja toisen fanaattiseksi ylistämiseksi. Ja sitä vasten tullaan esittämään sitten vasta-argumentteja. Yksi selitys tähän odotuksiin vastaamisen dilemmaan voisi olla se, että Wheeleriltä on totuttu odottamaan pisteitä, Laineelta maaleja. Nyt molemmilla on varsin syöttöpisteisiin painottuva saldo. Itse en näe tätä huonona asiana, tärkeintähän on että maaleja tulee, ei sillä kuka ne tekee.

Ja nämä "sankarit" varmaan pärjäävät elämässään ihan hyvin, vaikka jääkiekkoanalyysi seuraakin eri logiikkaa kuin sinulla. EIköhän se työssäkäynti, ihmissuhteet ja paskalla käyminen onnistu vaikka arvostavatkin jääkiekkopelaajia eri tavoin kuin sinä.

PS: Ymmärrän että aina se ei ole pienen vaivan takana, mutta ääkköset on aika mukavat suomenkielisessä tekstissä.
Jetsin sopivimpia kemioita:
Scheif - Laine
Wheels - Little
Siitä varmaan on eniten kyse. Miksi ei käytetä? Saataisiin isolla varmuudella kaksi kovaa kenttää ja jäisi kolmoseenkn Stastny (ja vaikka Ehlers).
@psychodad esittää mielipiteensä usein väkevästi, mutta kaikki Jetsin viime kauden alkupuoliskon pelit katsoneena, ja Laineen loukin jälkeen kaikki Laineen vaihdot, ja pelien maaleja edeltäneet tilanteet katsoneena vaikuttaa vahavasti siltä, että Psykoisä on yksi harvoista, joka pelit on alusta loppuun katsellut. Suurin osa on katsellut koosteet, ja loput tsekanneet maajoukkuepelit ja tilastot.
 

Largo

Jäsen
Joukkue on voiton päässä konferenssin finaaleista ja ilmeisesti jotain pitäisi alkaa muuttamaan? Juu, Wheeler poppareille, ei ole muuta kuin haitaksi joukkueelle. Edelleen täällä moni haluaa vain lukea sivulta 235 Laineen tehneen hattutempun, vaikka Jets tämän vuoksi vaikka putoaisi jatkosta. Tai siis, eihän Jets Laineen takia ikinä putoaisi, vaan Mauricen, Wheelerin, Littlen tai jonkun muun syyn vuoksi.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Joukkue on voiton päässä konferenssin finaaleista ja ilmeisesti jotain pitäisi alkaa muuttamaan? Juu, Wheeler poppareille, ei ole muuta kuin haitaksi joukkueelle. Edelleen täällä moni haluaa vain lukea sivulta 235 Laineen tehneen hattutempun, vaikka Jets tämän vuoksi vaikka putoaisi jatkosta. Tai siis, eihän Jets Laineen takia ikinä putoaisi, vaan Mauricen, Wheelerin, Littlen tai jonkun muun syyn vuoksi.

Juurikin tämä, sanasta sanaan. Aika moneen otteeseen on sanottu, että isossa kuvassa Laine on tehnyt oman osansa annetusta ruudusta varsin hyvin ja kun kerran homma toimii, niin muutoksia ei kannata tehdä, ennen kuin siihen on oikeasti aihetta.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Joukkue on voiton päässä konferenssin finaaleista ja ilmeisesti jotain pitäisi alkaa muuttamaan? Juu, Wheeler poppareille, ei ole muuta kuin haitaksi joukkueelle. Edelleen täällä moni haluaa vain lukea sivulta 235 Laineen tehneen hattutempun, vaikka Jets tämän vuoksi vaikka putoaisi jatkosta. Tai siis, eihän Jets Laineen takia ikinä putoaisi, vaan Mauricen, Wheelerin, Littlen tai jonkun muun syyn vuoksi.
Kokoajanhan joukkueissa tehdään muutoksia ja (varsinkin runkkarissa) muistutellaan huonoista ratkaisuista penkityksellä, tai ketjuvaihdoksilla.
Ensimmäisen kerran tällä kaudella Maurice sohaisi muurahaispesään toissa pelissä, jolloin nosti Laineen ykköseen (tasakentällisin siis).
Toki jos Jets nostelee kannua kauden päätteeksi Mauricen peluutuksilla, unohdan kyllä hetkeksi PoMon mielenkiintoiset ketjukoostumukset. Siihen saakka niitä on täysi oikeus arvioida. Muutenhan se olisi jälikviisastelua. Kyllä muutoksien perään saa huudella, fanilla on siihen oikeus.
Ja edelleen, kannattaa katsoa niitä pelejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös