Suomen presidentinvaali 2018

  • 304 543
  • 2 333

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Eikö kiinnostavampaa ole sellainen muotoilu, että on opiskellut, mutta ei kehtaa sanoa kuinka hyvin osaa puhua. Onhan meistä kaikki opiskelleet ruotsia ja saksaa jossain muodossa.
Ei kai Saksaa kaikki ole opiskelleet? Ainakin minulla pakollisena on ollut vain englanti ja ruotsi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Lapsellista? No aika helvetin lapsellista, ihan totta. Mutta niin ovat aika monet muutkin ihmisten ratkaisut eri asioiden yhteydessä.

Minulta lähtee tänään töiden jälkeen ääni Väyryselle vaalien ensimmäisellä kierroksella.

No, minä olen puolestani siitä vähän hassu etten pidä näitä vaaleja tosi-tv:nä vaan osana Suomen tasavallan historiaa - ja olisi ihan positiivista, että tässä kireässä tilanteessa kaksi länsimielistä ehdokasta pääsisi jatkoon ja Putinin ehdokas jäisi rannalle vaikka epäilemättä tämä tekisikin toisesta kierroksesta melko vaisun eikä edes, idästä, hmm, inspiraationsa saanut sosiaalisen median osio intoutuisi liekkeihin vaan jäisi odottamaan eduskuntavaaleja.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Ei näissä vaaleissa oikein politiikan suuntaa sinällään ratkaista. Minusta tärkeintä on se, että ehdokas on selväjärkinen kokenut poliitikko, jonka voi luottaa jokaisessa tilanteessa pystyvän ajamaan Suomen etua ja tekemään (nopeastikin) oikeat johtopäätökset siitä, mikä se etu milloinkin on, ja mitä sen ajaminen vaatii. Lisäksi pitäisi osata esiintyä arvostusta herättäen ja kyetä keskustelemaan järkevästi hyvin erilaisten tahojen kanssa. Oikeastaan aika keskeinen asia on juuri tuo luottamus. Presidentti saa tietoonsa asioita, joihin tavallisella kansalaisella ei ole pääsyä, ja silloin tärkeämpää kuin se että presidentti on kanssani samaa mieltä, on se, että hän on oikeassa. Toki sokeasti ei pidä keneenkään luottaman, mutta turha tässä on näiltä pohjilta lähteä kauheasti neuvojakaan jakamaan. Historiankirjoitus sitten viimeistään asettaa presidentin tekemiset - ja tekemättä jättämiset - sille kuuluvaan arvoonsa.

Oma ääni on uurnassa, joten nämä voisivat mennä maaliin ensi yrittämällä, mutta kyllä minulle kelpaa myös toinen kierros, ei siinä mitään. Lähinnä toiveissa olisi, ettei siellä nähtäisi Huhtasaarta tai Väyrystä. Näistä ensimmäinen läheltä kuultuna on persoonana todella rasittava ja jopa ns. outo, ja lisäksi presidentiksi aivan liian kokematon; jos ulkopoliittiset meriitit ovat rukousaamiainen Israelissa, niin se ei ole paljoa se. Eikä tällä ole oikein keskusteluunkaan mitään järkevää annettavaa, joten mieluummin tulee sitten katsottua vaikka Amerikan trukkikuskeja Jimiltä kuin tämän ja Niinistön välistä vaalitenttiä Yleltä. Väyrynen taas on hauskahko vitsi ja tuulahdus ajoilta jolloin monet asiat olivat paremmin, mutta en silti halua noin Venäjä-biasoitunutta ehdokasta yhtään tästä eteenpäin.

No, sunnuntaina on näiden vaalien jännittävin päivä, ja suurin jännityshän on edessä tuossa kuuden vuoden päästä. Aika kuluu nopeasti, joten sitä odotellessa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Minusta se, ettei nosta yhtä yksittäistä kirjaa tai henkilöä kaikkein vaikuttavimmaksi, saattaa jopa kertoa hyvää henkilön älykkyydestä ja kyvystä ajatella itse. Ainakaan se ei vaikuta suuntaan tai toiseenkaan hänen kykyynsä toimia presidenttinä.

Nykypolitiikassa ylipäänsä yliarvostetaan aivan liikaa yksiselitteisiä suoria vastauksia. Useimpiin todellisiin kysymyksiin kun ei ole sellaisia.

Iltalehden tentin lopuksi ehdokkailta kysyttiin, jos ei itse tule valituksi, kuka ehdolla olevista on paras vaihtoehto presidentiksi. En yllättynyt, ettei Niinistö pystynyt vastaamaan tähänkään. Toiseksi paras vaihtoehto on kuulemma sekoitus muita seitsemää ehdokasta. Vanhanen sanoi, ettei kuullut kysymystä ja Väyrynen ei ehtinyt kirjoittaa vastaustaan. Torvalds vastasi Niinistö, Haavisto ja Kyllönen Haatainen, Huhtasaaren vastaus oli Vanhanen.

Tulihan se pakkoruotsikysymys sieltä. Suomessa ei näemmä voida järjestää yksiäkään vaaleja, joissa pakkoruotsista EI puhuttaisi.

Jos tentissä joukko suomenkielisiä puhuu toista kotimaista kieltä, on kielikysymys mielestäni perusteltu.

No, sunnuntaina on näiden vaalien jännittävin päivä, ja suurin jännityshän on edessä tuossa kuuden vuoden päästä. Aika kuluu nopeasti, joten sitä odotellessa.

Anteeksi, jos kommenttini on saivartelua, mutta kuuden vuoden odottelun sijaan toivoisin ihmisten ymmärtävän, että Suomessa on ensi vuonna kahdet presidentinvaaleja tärkeämmät vaalit. Jännitykseen en ota kantaa.
 

Salama44

Jäsen
Aika yllättävää etteivät kaikki ehdokkaat osaa molempia kotimaisia kieliä. En kyllä ihan presidenttiehdokkaaksi asti lähtisi pelkällä suomen kielen taidolla.

Tätäkö perussuomaiset ajavat että suomalaiset olisivat niin yksikielisiä että jopa presidentti tarvitsee tulkkia hoitaakseen asioita molemmilla kotimaisilla kielillä.
 

Salama44

Jäsen
Ei tule toista kierrosta. Niinistö saa 52 % tai enemmän. Haavisto 18 %, Haatainen 8 %, Vanhanen 6 %, Väyrynen 6 %, Huhtasaari 5 %, Kyllönen 3 ja Thorvalds 2 %.

Ensimmäisen kerran presidentti valitaan historiallisesti jo ensimmäisellä kierroksella.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Ei tule toista kierrosta. Niinistö saa 52 % tai enemmän. Haavisto 18 %, Haatainen 8 %, Vanhanen 6 %, Väyrynen 6 %, Huhtasaari 5 %, Kyllönen 3 ja Thorvalds 2 %.

Ensimmäisen kerran presidentti valitaan historiallisesti jo ensimmäisellä kierroksella.
Olet aika mielenkintoisesti nostanut Haataisen kannatuksen kahdeksaan prosenttiin. Luuletko tosiaan, että Haatainen saa 8% äänistä? Ja Väyrynen ja Huhtasaari vain 6% ja 5%? Jotenkin haiskahtaa vähän vasemmistoon päin vedolta...
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Aika suuri ihme olisi, jos Haatainen, Kyllönen tai Torvalds saisi yli 5% kannatusta. Huhtasaari ja Vanhanen ovat pieniä kysymysmerkkejä ja kannatus voi heillä olla oikeastaan mikä tahansa 5-10% väliltä. Väyrysellä ja Haavistolla mennee yhtä tiukille kuin kuusi vuotta sitten, mutta prosentit jäävät luultavasti alemmaksi edelliskertaan nähden.

Nykyajan suhdanteita kun miettii, niin veikkaan että Niinistö jää hieman alle 50% ja toinen kierros odottaa. Olisihan se aikamoista nähdä hyvät ystävät Niinistö ja Väyrynen toisella puoliajalla vastakkain.
 

Kuumakalle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko,UJK,Wild
Haavisto repäsee vielä ekalle kierrokselle 20% kannatuksen. Uskokaa tai älkää. Huhtasaari ja Väyrynen käyvät pronssitaiston, mutta ruikuttavat rannalla kun Haavisto seilaa toiselle kierrokselle.
Toivottavasti Haaviston kannatus nousisi edellisistä vaaleista, koska on ehdokkaista ehdottomasti fiksuin!

Noh...Niinistöhän tän skaban vie... mutta toinen kierros nähdään! Siitä olen varma! Uusintaottelu kuuden vuoden takaa!
 
IS:n ja HS:n presidenttitentin alussa ( Katso IS:n ja HS:n presidentinvaalitentti kokonaisuudessaan - Presidentinvaalit 2018 - Ilta-Sanomat ) käsiteltiin puolustusministeri Niinistön "jyrähdystä" kaksoiskansalaisista: ”Viides kolonna on torjuttava jo rauhan aikana” – Puolustusministeri jyrähti kaksoiskansalaisista sotilasviroissa | Uusi Suomi

Niinistö siis totesi näin:

"Tavoitteena on lainsäädäntö, jonka perusteella puolustusvoimien sotilasvirkoihin voitaisiin jatkossa nimittää [ainoastaan] henkilö, jolla on vain Suomen kansalaisuus. Viides kolonna on torjuttava jo rauhan aikana. Meillä tulee olla 100-prosenttinen luottamus niihin henkilöihin, joita nimitämme maanpuolustuksen avaintehtäviin. Niin ikään näillä henkilöillä tulee olla 100-prosenttinen lojaliteetti Suomeen"

Niin käsittämättömältä kuin se kuulostaakin, puolustusvoimien ylipäälliköksi hakevista henkilöistä ainoastaan Laura Huhtasaari oli Niinistön kanssa samaa mieltä. Suosittelen katsomaan Huhtasaaren puheenvuoron noin 9 minuutin kohdalta. Kaikkien muiden ehdokkaiden mielestä kaikkein korkeimmissa suomalaisissa sotilasviroissa voisi siis toimia esimerkiksi venäjän kansalaisia. Tätä naiivia idiotismia nämä muut ehdokkaat puolustelivat tutuilla epäargumenteilla, kuten "leimaaminen" ja "pelon lietsonta". Myös kansalliseen turvallisuuteen liittyvät mielipiteet tuntuvat siis tällä hetkellä muodostuvan lähinnä YYA-hengen, sekä rasismilässytyksen perusteella.

Nils Torvalds, jonka ainoa myönteinen puoli on yhtäkkinen Nato-kannan muutos, ei siis myöskään näe mitään ongelmaa tässä. Hän ei näe ongelmaa myöskään siinä, että venäläisvähemmistön määrän Suomessa on arveltu jatkuvasti kasvavan ja ottavan koko ajan kiinni myös ruotsinkielistä vähemmistöä. Tämä on melko erikoista mieheltä, joka kuitenkin on puhunut koko kampanjan ajan Venäjästä. Venäjähän siis näkee, että venäjän kansalaiset ovat ensisijaisesti venäläisiä, ja heidän on oltava lojaaleja nimenomaan Venäjälle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin käsittämättömältä kuin se kuulostaakin, puolustusvoimien ylipäälliköksi hakevista henkilöistä ainoastaan Laura Huhtasaari oli Niinistön kanssa samaa mieltä. Suosittelen katsomaan Huhtasaaren puheenvuoron noin 9 minuutin kohdalta. Kaikkien muiden ehdokkaiden mielestä kaikkein korkeimmissa suomalaisissa sotilasviroissa voisi siis toimia esimerkiksi venäjän kansalaisia. Tätä naiivia idiotismia nämä muut ehdokkaat puolustelivat tutuilla epäargumenteilla, kuten "leimaaminen" ja "pelon lietsonta".

Valitettava, mutta oivallinen esimerkki ehdokkaiden pl. Huhtasaari vastuuttomuudesta ja epäpätevyydestä. Huhtasaari on tosin vastuuton ja epäpätevä muissa asioissa.

Puolustusministeri Niinistö on oikeassa ja eihän tarvitse kuin pohtia mahdollisuutta, jossa myös Venäjän kansalainen saisi esimerkiksi puolustusvoimissa käsiinsä arkaluonteista tietoa yhteisistä NATO:n harjoituksista. Venäjä tietää kansalaisensa, joten kysymys: jättäisikö Venäjä väliin tarjouksen, josta kaksoiskansalainen ei voi kieltäytyä?
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
[
Haavisto repäsee vielä ekalle kierrokselle 20% kannatuksen. Uskokaa tai älkää. Huhtasaari ja Väyrynen käyvät pronssitaiston, mutta ruikuttavat rannalla kun Haavisto seilaa toiselle kierrokselle.
Toivottavasti Haaviston kannatus nousisi edellisistä vaaleista, koska on ehdokkaista ehdottomasti fiksuin!

Noh...Niinistöhän tän skaban vie... mutta toinen kierros nähdään! Siitä olen varma! Uusintaottelu kuuden vuoden takaa!

Haaviston kannatus on laskussa ja hyvä niin. Kun oli puhetta laittomasti maassa olevista ns paperittomista Haavisto oli sitä mieltä että Suomi on itse aiheuttanut paperittomuuden. Toisin sanoen joka ikiselle rajan yli tulevalle kuuluisi antaa oleskelulupa Suomeen ja tadaa, he eivät enää olisi laittomasti maassa. Fiksuako tällainen puhe?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Haaviston kannatus on laskussa ja hyvä niin. Kun oli puhetta laittomasti maassa olevista ns paperittomista Haavisto oli sitä mieltä että Suomi on itse aiheuttanut paperittomuuden. Toisin sanoen joka ikiselle rajan yli tulevalle kuuluisi antaa oleskelulupa Suomeen ja tadaa, he eivät enää olisi laittomasti maassa. Fiksuako tällainen puhe?

Laittomasti maassa olevat eivät taida sinänsä kuulua presidentin tehtäviin. Mutta jos Haavisto on sanonut kuten yllä kirjoitat, kyseessä on tyypillinen valehtelu. Suomi ei ole aiheuttanut yhdenkään laittomasti maassa olevan tilannetta, vaan sen takana on yleensä hakijan oma vääristely turvapaikan tarpeesta, vaikka sellaiseen ei ole henkilökohtaista, todellista tarvetta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta on erikoista, että ihmisen etninen tausta olisi ratkaiseva asia ihmisten luotettavuutta selvitettäessä. Tällä logiikalla Alan Salehzadeh on Isiksen agentti.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Haavisto repäsee vielä ekalle kierrokselle 20% kannatuksen. Uskokaa tai älkää. Huhtasaari ja Väyrynen käyvät pronssitaiston, mutta ruikuttavat rannalla kun Haavisto seilaa toiselle kierrokselle.
Toivottavasti Haaviston kannatus nousisi edellisistä vaaleista, koska on ehdokkaista ehdottomasti fiksuin!

Noh...Niinistöhän tän skaban vie... mutta toinen kierros nähdään! Siitä olen varma! Uusintaottelu kuuden vuoden takaa!

Sanotaan näin puolueettomasti, että Haaviston kannatus on kyllä todella mielenkiintoista nähdä. Haavisto-ilmiö on jäänyt tällä kertaa piippuun, mutta ihan on silti hyvät saumat toiselle kierrokselle..

Tässä kohtaa yllättävän ratkaisevaan rooliin nousee Merja Kyllösen tilanne. Faktahan on, että Kyllönen on mukana kisassa vain siksi, etteivät kaikki vasemmiston äänet valuisi Haavistolle, koska tällöin niin on suuri vaara käydä myös ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Kyllönen nappaa sen 3-4% kannatuksen, ja se on pois käytännössä vain Haavistolta. Ja se saattaa olla ratkaiseva juttu, kuka lopulta toiselle kierrokselle pääsee, jos sellainen tulee..
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Laittomasti maassa olevat eivät taida sinänsä kuulua presidentin tehtäviin. Mutta jos Haavisto on sanonut kuten yllä kirjoitat, kyseessä on tyypillinen valehtelu. Suomi ei ole aiheuttanut yhdenkään laittomasti maassa olevan tilannetta, vaan sen takana on yleensä hakijan oma vääristely turvapaikan tarpeesta, vaikka sellaiseen ei ole henkilökohtaista, todellista tarvetta.

Kyllähän laittomasti maassa olevista ja maahanmuutosta ylipäätään on puhuttu useissa Prsesidentin vaali tenteissä vaikka ne ei suoranaisesti ole Presidentin tehtäviin kuuluvia asoita. Kyllä sillä kuitenkin oma vaikutuksensa on yleiseen mielipiteiseen ja hieman ehkä poliittisiin päätöksiinkin, mitä mieltä presidentti on asioista. Itse ainakin olisin huolissani jos tuleva presidenttimme ajattelisi näin löperösti ja vastuuttomasti esimerkiksi laittomasti massaa olevien tilanteesta mitä Haavisto tekee.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minusta on erikoista, että ihmisen etninen tausta olisi ratkaiseva asia ihmisten luotettavuutta selvitettäessä. Tällä logiikalla Alan Salehzadeh on Isiksen agentti.

Näinkin voi olla.

Itse tarkoitan kuitenkin jotain muuta. Venäjän perustuslaki määrää velvollisuuksia Venäjän kansalaisille. Ensiksi, Venäjän perustuslaki kohtelee kaksoiskansalaisia ainoastaan Venäjän kansalaisina. Niinpä esimerkiksi Suomen puolustusvoimien prikaatin kenraalin, joka on kaksoiskansalainen ja toinen kansalaisuus Venäjän, toinen Suomen, tehtävä on Venäjän perustuslainmukainen. Siinä määritellään yksityiskohtaisesti muut lait, joita Venäjän kansalaisen tulee noudattaa. Näitä ovat mm. henkilötietolaki ja kansallinen turvallisuuslaki. Käytännössä tämä voi tarkoittaa mm. raportointia em. lakien nojalla Suomesta Venäjälle ja sanktioita, ellei sitä tee.

Jos henkilö luopuu venäjän kansalaisuudestaan, ongelma poistuu. Ellei näin halua tehdä, ongelma säilyy. Kukaan ei ole siten estämässä ketään etnisen taustan tms perusteella, vaan ainoastaan Venäjän perustuslain velvoitteiden vuoksi. Luopumalla Venäjän kansalaisuudesta asia on ratkaistu.

Ja @Dynastia samaa mieltä siitä, että presidentin ei tulisi olla löperö tuossakaan asiasssa ja lisään, että ei nyt valehdella päin naamaa kansalle, kuka on syyllinen laittomaan maassa olemiseen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näinkin voi olla.

Itse tarkoitan kuitenkin jotain muuta. Venäjän perustuslaki määrää velvollisuuksia Venäjän kansalaisille. Ensiksi, Venäjän perustuslaki kohtelee kaksoiskansalaisia ainoastaan Venäjän kansalaisina. Niinpä esimerkiksi Suomen puolustusvoimien prikaatin kenraalin, joka on kaksoiskansalainen ja toinen kansalaisuus Venäjän, toinen Suomen, tehtävä on Venäjän perustuslainmukainen. Siinä määritellään yksityiskohtaisesti muut lait, joita Venäjän kansalaisen tulee noudattaa. Näitä ovat mm. henkilötietolaki ja kansallinen turvallisuuslaki. Käytännössä tämä voi tarkoittaa mm. raportointia em. lakien nojalla Suomesta Venäjälle ja sanktioita, ellei sitä tee...

Nämä asiat pystyy järjestelemään tapauskohtaisesti, siihen ei tarvita sitovia lakimuutoksia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuka on puhunut etnisestä taustasta? Jospa välillä ottaisit selvää asioista joihin otat kantaa.

Laajensin tuota kansalaisuuden määritelmää, koska eihän kansalaisuudesta luopuminen ongelmaa poista. Jos kyseessä on vieraan vallan agentti, hänelle tuskin on ongelma luovuttaa esim. Venäjän passia pois. Jos puolustusministeri oikeasti tarkoitti tätä, hän on naivimpi kuin uskoinkaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Niin käsittämättömältä kuin se kuulostaakin, puolustusvoimien ylipäälliköksi hakevista henkilöistä ainoastaan Laura Huhtasaari oli Niinistön kanssa samaa mieltä. Suosittelen katsomaan Huhtasaaren puheenvuoron noin 9 minuutin kohdalta. Kaikkien muiden ehdokkaiden mielestä kaikkein korkeimmissa suomalaisissa sotilasviroissa voisi siis toimia esimerkiksi venäjän kansalaisia. Tätä naiivia idiotismia nämä muut ehdokkaat puolustelivat tutuilla epäargumenteilla, kuten "leimaaminen" ja "pelon lietsonta". Myös kansalliseen turvallisuuteen liittyvät mielipiteet tuntuvat siis tällä hetkellä muodostuvan lähinnä YYA-hengen, sekä rasismilässytyksen perusteella.

Muut osaavatkin nähdä asian laajemmin. Pelkkä kansalaisuus ei tarkoita mitään, ja siksi pitää panostaa tausta- ja turvallisuusselvityksiin. Esimerkiksi Suomessa asuva kaksoiskansalainen on mahdollisesti luotettavampi henkilö kuin esimerkiksi Johan Bäckman, jolla on vain Suomen kansalaisuus.

Itse tarkoitan kuitenkin jotain muuta. Venäjän perustuslaki määrää velvollisuuksia Venäjän kansalaisille. Ensiksi, Venäjän perustuslaki kohtelee kaksoiskansalaisia ainoastaan Venäjän kansalaisina.

Olisiko mahdollista nähdä tämä yhtenä turvallisuusselvityksessä huomioon otettavista seikoista eli ongelmaa ei ole, jos kyseessä on esimerkiksi Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalainen? Tai sitten niin, että monille Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisille Venäjän kansalaisuus ei merkitse mitään muuta kuin yhteyttä sukulaisiin tai esimerkiksi matkustamisen helpottumista. Tunnen ainakin yhden syntyperältään suomalaisen kaksoiskansalaisen, jolle ainoa syy pitää Venäjän passinsa on matkustamisen helppous ja edullisuus, kun hän matkustaa Venäjälle muun muassa katsomaan sukulaisiaan.

Kyllönen nappaa sen 3-4% kannatuksen, ja se on pois käytännössä vain Haavistolta.

Onko? Uskallan väittää, että Kyllönen kerää paljon syrjäkylien ääniä, joita ei koskaan annettaisi sivarille, vihreälle ja homoseksuaalille. Merja Kyllönen ei vaikuta henkilöltä, jota nuori ja kaupunkilainen vasemmistoa kannattava äänestäisi. Saatan olla väärässä, sori Merja.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olisiko mahdollista nähdä tämä yhtenä turvallisuusselvityksessä huomioon otettavista seikoista eli ongelmaa ei ole, jos kyseessä on esimerkiksi Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalainen? Tai sitten niin, että monille Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisille Venäjän kansalaisuus ei merkitse mitään muuta kuin yhteyttä sukulaisiin tai esimerkiksi matkustamisen helpottumista. Tunnen ainakin yhden syntyperältään suomalaisen kaksoiskansalaisen, jolle ainoa syy pitää Venäjän passinsa on matkustamisen helppous ja edullisuus, kun hän matkustaa Venäjälle muun muassa katsomaan sukulaisiaan.

Ymmärtääkseni ministeri Niinistö on puhunut vain puolustusvoimiin liittyen ja vain Venäjään liittyvistä kaksoiskansalaisista. Jos näin on, kyse on vain heistä. Mitä asiaan muuten tulee, Suomihan voisi myös lopettaa kaksoiskansalaisuuksien myöntämisen ainakin Venäjän osalta.

Olennaista on se, ettei puolustusvoimissa ole ainakaan merkittävissä viroissa ja tehtävissä sellaisia Suomen kansalaisia, joilla on laillinen velvollisuus toimia Venäjän perustuslakia ja muita lakeja noudattaen. Asian pitäisi olla täysin selvä - myös presidenttiehdokkaille.

Eipä tästä muuta osaltani, kun ei kovin hyvin ketjun aiheeseenkaan liity.

e: korjattu Venäjän perustuslakeja = Venäjän perustuslakia
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös