Perussuomalaiset

  • 5 512 449
  • 44 266

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tulikin tästä mieleen, onko kukaan yhden asian bloggaaja päätynyt lopulta näin ison puolueen puikkoihin?

En tiedä mutta tämä kertonee suomalaisten mielipiteistä hyvinkin paljon. Yllättävää, ettei tähän tartu muut politikot.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Et siis hahmota PS:n sääntöjen lapsellisuutta PJ valintaan liittyen?

Muissa puolueissa puoluekokouspaikka ansaitaan pitkäaikaisella työllä paikallisjärjestössä ja puoluekokouspaikalle valittu myös pääsääntöisesti äänestää, kuten paikallisjärjestössä tai piirissä on jäsenistön kanssa kokoustettaessa päätetty että meidän edustajat äänestää (liikkumavaraa on tietysti, jotta voidaan "suhmuroida" paikan päällä). Tai sitten kuten Vihreillä, Kaikki jäsenet pääse äänestään.

Persuilla on myös jäsenyys aivan hölmö, eli suoraan puolueen jäsen jotka hyväksyy tai hylkää puoluehallitus. Aivan lapsellinen järjestely tuokin, kun puolueet on kuitenkin enemmälti piiriensä liittoumia. Muillahan jäsenet kuuluu paikallisosastoihin (tai valtakunnallisiin joita on mm. Vihreissä ja näilläkin paikallisosastoja), ja ovat siis lähellä ja tunnettuja jäsenyytensä suhteen ja valtaanpääsy edellyttää että tulee ”hyväksytyksi” ja ”ahkeraksi” vertaistensa joukossa tunnustetuksi. Ja sun vertaiset, ne muut paikalliset puolueen jäsenet ja aktiivitoimijat sit kattoo, ketkä ”ansaitsee” päästä puoluekokousbileisiin…

No, PS säännöt on PS säännöt, tehty tyydyttään näitä SDP:stä ja muista puolueista pettyneitä, kun ovat tulleet hörhöiksi katsotuiksi, eikä luottamuspaikkoja ole herunut. ”meillä ei toverituomioistuimet päät, kaikki pääsee puoluekokoukseen” ja kas, kuinkas kävikään, kun joku alkaa vähän organisoimaan

Ei lainkaan lapsellist avaan kaikken demokraattisin tapa saada aikaan päätöksiä. Ja en oikein nyt ymmärtänyt, että miten jäsen-valinnat liittyy siihen, etät miten paa-hahmot valtitaan jossain puoleessa. Ihan oikein tuo meni eikä siihen pääse mitkään ryhmittymät väliin.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos nyt miettii sitä, paljonko hallis sai ääniä omasta piiristään viime vaaleissa niin mitä luulet, paljonko on muulta maalta tukea yhden asian politikolle?

Niin en sitä epäile etteikö Hallis Helsingin vaalipiiristä seuraavissa eduskuntavaaleissa kerää paljon ääniä ja kisko mukanaan muutaman muun Eduskuntaan, mutta vähän olen skeptinen, että löytyykö muista vaalipiireistä vastaavia ehdokkaita, kun nykyiset ns. "luottopersut" loikkasivat omaan ryhmäänsä.

No aika näyttää. Jos alkaa uusi Irakin armeijan vyöryntä Suomeen ja/tai joku terrori-isku Suomeen, niin silloin uskon äänestäjiä löytyvän paljonkin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja Ville Niinistö on osoittanut taitavaa "soinismia" omassa politiikassaan viimeisten vuosien aikana eli populismi on kaikkea muuta kuin kuollut.
Mainitsepa yksi puolue, joka on hallitusvastuussa johdonmukaisesti noudattanut oppositiossa omaksumaansa politiikkaa? Esim persujen ministerien takit on jo puhki, kun ne on viuhuneet hurjaa kyytiä.

Aika turvallisestihan tässä maakuntahallinto ja valinnanvapaus etenevät. Tosin tässä ei voida puhua kuntoon laittamisesta. Aika lailla päinvastoin.
Jos maakuntahallinto saadaan kepujen käsiin ja terveyspalveluihin käytettävät varat yksityistetään, niin mikä voisi olla pielessä?
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Halla-Aho on kyllä todellinen marttyyri ja itkijä. Kun katsoo tuota valittua puheenjohtajistoa, jossa mukana on yksi todellinen klovni, niin on 100% varmaa, että kato tulee olemaan kova.

Vain yksikö? Entäs dildo-Eerola!

Kansanedustajan roisista musiikkivideosta puhuttelu – Eerola aikoo vaihtaa dildot kukkiin - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi

Klovneista puheenollen, miksiköhän vaippa-Tynkkysestä ei ole kuulunut koko persusavotan aikana? Luulisi että niin fiksulla miehellä olisi jotain järkevää sanottavaa tällaisessa tilanteessa. Voisi vaikka kyhäistä jonkun hauskan videon.
 

Moses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minä en kyllä tähän luottaisi. En tosin usko että Halla-aho sitä avoimesti myöntäisi koskaan, koska sillä ei suomessa saa mitään lisäpisteitä.

Minusta tätä mitataan aika uskottavasti a) kyseisen poliitikon Ukraina-kannalla ja b) MV-lehden kirjoittelulla hänestä - kummankin suhteen Halla-aho selviää puhtain kortin. (Tosin viime viikonlopun tilanteesta MV-lehti ilmeisesti kirjoitti Halla-aho -myönteisesti, mutta se olikin ensimmäisiä kertoja.)
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
SMP:läisistä eroon halunneiden alepanatsien peppukipeyden lisäksi, päivän parasta antia ovat olleet vasurien itkupotkut, kuten tämä ylläoleva kirjoitus. Vuosikausia jatkunut valitus, että Soinin pitää irtisanoutua äärioikeistolaisista ja sitäsuntätä. Nyt sitten Soini onkin ihan tyhmäpää, kun meni Jussi PattiTussin noin hylkäämään. Lähtikö nyt elämältä pohja pois?

Eikös se tosiaan ole juuri opprtunistista toimintaa Soinilta, että hänelle yhteistyö halla-aholaisten kanssa oli jees, kun Mestari keräsi Soinin johtamalle puolueelle kannatusta ja oli merkittävissä määrin auttamassa jytkyihin, mutta nyt sitten hän hylkää puolueen, kun halla-aholaiset eivät pönkitä Soinin omaa vallanhimoa? Tai ainakin minun silmissäni vuoden 2017 Halla-aho on huomattavasti maltillisempi ja salonkikelpoisempi kuin Hallis oli vaikkapa vuosina 2008-2012, jolloin Halliksen teutaroinnit olivat Soinille ihan jees. Mitään logiikkaa tälle Soinin linjanmuutokselle en kykene löytämään, siis muuta kuin puhtaan oman edun edistämisen.

Sekin on veikeää, että tämän "uuden vaihtoehdon" jäsenet puhuvat jostain vallankaappauksesta persuissa. Puolueen johtoon valittiin yksi persumeppi sekä kolme kansanedustajaa. Eli kaikki uudet johtajat ovat jo aiemmin olleet keskeisiä persuvaikuttajia. Näin ulkopuolisen silmin on vaikeaa ymmärtää sitä, että hallikset, huhtasaaret ja hakkaraiset ovat olleet täysin ok muille persuille silloin, kun ovat kartuttaneet puolueen kannatusta, mutta nyt he ovat persona non gratoja, kun puoluedemokratian periaatteiden mukaisesti enemmistö äänesti heidät puolueen keulapaikoille.
 

Tuamas

Jäsen
Joukkueurheilun termein, se on joukkueen kannalta melko yhdentekevää vaikka nelosketjussa/vilttiketjussa olisi Suomi-sarjatason pelaajia, ongelmia tulee melkolailla jos nämä lyödään ykkösketjuun ja maalivahdiksi.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Joukkueurheilun termein, se on joukkueen kannalta melko yhdentekevää vaikka nelosketjussa/vilttiketjussa olisi Suomi-sarjatason pelaajia, ongelmia tulee melkolailla jos nämä lyödään ykkösketjuun ja maalivahdiksi.

No Halla-ahon rooli persuissa on kiekkotermein ollut ennemminkin ykkösketjun maalitykki kuin nelosketjun koohottaja, ainakin jos puhutaan kannatuksesta vaaleissa. Esimerkiksi vuoden 2014 eurovaaleissa Halla-aho keräsi reilusti yli kolmanneksen persuille annetuista äänistä ja selvästi yli kaksinkertaisen äänimäärän suhteessa toiseksi suosituimpaan persuun Sampo Terhoon.

Myöskään nämä varapuheenjohtajiksi nousseet eivät ole olleet mitään pilipalipersuja, vaan esimerkiksi Huhtasaaren äänimäärä 9259 viime eduskuntavaaleissa Satakunnan pienessä vaalipiirissä oli erittäin kova.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän syyt ole taas ne yksinkertaisimmat. Soini halusi olla ministerinä vielä 2 jäljellä olevaa vuottaan poliitikkona ja siinä se. Ei periaatteita, ei poliittisia syitä, ainoastaan oman hyvän tavoittelu.

Soinin halu jatkaa ministerinä ja kruunata uransa ei nyt kuitenkaan selitä sitä, että persujen eduskuntaryhmästä irtaantui parikymmentä muutakin kansanedustajaa. Varsinkaan kun mukana oli Halla-ahon aikaisempia tukijoita ja henkilöitä, joiden poliittinen ura oli vasta alkuvaiheessa, toisin kuin Soinilla.

Varmasti tällainen manööveri on edellyttänyt ennakkovalmisteluja, ministeriauton kutsu on vastustamaton ja puheet vallankaappauksesta, natsitervehdyksistä ja nollatoleranssista rasismille vaikuttavat tämänhetkisten tietojen valossa kevyehköiltä. Viime kädessä halla-aholaiset kuitenkin sössivät asiansa puoluekokouksessa aivan itse vetämällä koko aikaisemman puoluejohdon kollektiivisesti kölin ali. Tämän jälkeen aikaisemman suuntauksen edustajat eivät vähemmän yllättävästi tunteneet enää oloaan kotoisaksi puolueessaan. Samalla varmistettiin se, ettei muissa hallituspuolueissa ollut enää luottamusta Halla-ahon johtamia Perussuomalaisia kohtaan. Uuteen puoluejohtoon ei jäänyt yhtään aikaisemman hallitusyhteistyön takuumiestä.

Ajattelin pitkään, että Halla-ahon aikomus johtaa puoluetta Brysselistä käsin oli vain yksi työkalu persujen viemiseksi oppositioon, ja evoluutioteorian kieltäjän puffaaminen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi vaikutti olevan luontevasti samaa sarjaa. Jos tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan Halla-aho ja hänen tukijoukkonsa aidosti kuvittelivat hallitusyhteistyötä voitavan hoitaa siten, että hallituspuolueiden puheenjohtajien palavereissa persuja edustaa jumalauta Laura Huhtasaari herra tohtorin vaikuttaessa Brysselissä, niin sitten täytyy kyllä vakavasti ihmetellä, että käydäänkö siellä täysillä pattereilla lainkaan. Oppositiosta käsin on tietysti varsin vapaat kädet harrastaa juuri sellaista kansankomediaa ja puskafarssia kuin mieli tekee, mutta valtakunnan asioiden hoitamista ei tässä maassa ryhdytä vaarantamaan hommafoorumilaisten egotrippien takia.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)

Eli kaikki ollut pelkkää show:ta. Sipilä lentää Presidentin luokse Naantaliin ja vasta viime hetkellä kääntyykin pois. Onkohan tässä show:ssa ollut mukana jopa "kekkosesta eroon pyrkinyt" Presidentti Niinistö? Meinaa nykyisen someraivon aikakaudella tuota pienemmissäkin asioissa rypeminen voi eskaloitua ihan käsittämättömiin mittasuhteisiin..
 

Tuamas

Jäsen
No Halla-ahon rooli persuissa on kiekkotermein ollut ennemminkin ykkösketjun maalitykki kuin nelosketjun koohottaja, ainakin jos puhutaan kannatuksesta vaaleissa. Esimerkiksi vuoden 2014 eurovaaleissa Halla-aho keräsi reilusti yli kolmanneksen persuille annetuista äänistä ja selvästi yli kaksinkertaisen äänimäärän suhteessa toiseksi suosituimpaan persuun Sampo Terhoon.

Myöskään nämä varapuheenjohtajiksi nousseet eivät ole olleet mitään pilipalipersuja, vaan esimerkiksi Huhtasaaren äänimäärä 9259 viime eduskuntavaaleissa Satakunnan pienessä vaalipiirissä oli erittäin kova.

Ei äänimäärä ole vaikutusvallan synonyymi.

Jos ja kun ko. jannut ja jannuttaret eivät olleet päättävissä elimissä, oli heidän vaikutusvalta ja rooli mitätön.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mielestäni käyttäjältä @erku hyvää pohdintaa tuossa yllä.

Noin ne asiat koetaan. Olihan kyseisen herran mielestä Krimin valloituskin vain ja ainoastaan Vladsterin ystävällinen kädenojennus veljelliseen avunpyyntöön.

Jälkiviisas on aina helppo olla. Soini on varmasti tehnyt virheitä, mutta kyllähän tämä eilinen homma oli sellainen Big Show-tyylinen kämmenisku suoraan Sivari-Jusun kaljuun, että siellä on eduskunnassa aika monet muidenkin puolueiden edustajat haukkoneet henkeään.

Hassua kyllä edelleen on, että kovimmat rasismi-itkijät ja "pitää irtisanoutua tästä ja tosta", ovatkin nyt hirvisaarien ja kiemunkien puolella. Parkkosen kirjoituksetkin tuntuvat nyt kelpaavan hallislaisille, tietysti kun taisi Kidnappaus-Tommillakin mennä sormi suuhun, että mitähän nyt pitäisi keksiä?
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
En tunne kovin hyvin nuivien puolen ehdokkaita. Onkohan sillä puolen kovin montaa vakavastiotettavaa ehdokasta? Halla-aho varmasti omalla äänivyöryllään vetää stadista muita mukanaan seuraavaan eduskuntaan, mutta miten on maakuntien laita? Hämeestä ei ainakaan löydy ketään täyspäistä nuivaa keräämään ääniä.

Nuivien on mielestäni turha porata SMP:läisten ratkaisusta. Halla-ahon ja muut nuivat ovat ihan vapaatahtoisesti liittyneet perussuomalaisiin tietäen puolueen linjat. He ovat toki tuoneet Soinilaisille paljon ääniä, mutta jytkyt ovat rakentuneet pääasiallisesti taitavaan EU:n velkakriisin hyväksikäyttöön. Vallankaappauksen jälkeen aika naivia odottaa poliittiselta taustaltaan aika erilaisen porukan ottavan uudet linjat nöyrästi vastaan. Ei SMP:tä noin vain muuteta yhdessä yössä ruotsin demokraateiksi.

Jollaintapaa koomista, kun oikeistopopulistin (Soini) vaalilupauksia otetaan täysin todesta ja jälkeenpäin syytetään sanojen syönnistä - Ihan kuin tämä tulisi mitenkään yllätyksena. Poliitikon ammatissa kuitenkin on kaksi oleellista asiaa, äänien keräys ja se miten varsinaista ammattia päätöksen tekijänä toteuttaa. Oikeistopopulistien sekä vasemmiston äänien keräysprosessissa yleensä käytetään aika paljon taiteellista vapautta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ok, mennyt multa ohi, kun en sattuneista syistä lue persujen blogeja (enkä plokeja).

Jotta sinun ei tarvitse vaivautua klikkaamaan Sebastian Tynkkysen blogia niin tässä blogin teksti, joka oli sinänsä ihan asiaa:

Sebastian Tynkkynen kirjoitti:
Petit omasi. Selkäranka katkesi. Rauman mies ei ollut rautaa.
Huusit Kreikan piikkiä kiinni vuodesta toiseen kuin röngän sonni. Mutta rahalähetys lähti heti kun tuli ministerinpaikka ja -palkka.
Taakanjakoa ei pitänyt tulla, mutta Audin takapenkki vaati sitäkin.

Puoluekokouksessa jäsenistö äänesti Halla-ahon puheenjohtajaksi jo ensimmäisellä kierroksella. Sinulle ei aito demokratia kelpaa. Tosin sanoithan jo aikaisemmin, että Suomi ja Turkki jakaisivat samat demokraattiset arvot. Sinä ja itsevaltainen Erdogan jaatte.
Juudas meni ja hirtti itsensä. Sinulle takinkääntö ei enää tuota tuskaa. Et uhraa itseäsi, vaan lapsesi, Perussuomalaiset.

Putsaa sinusta ammentavien suu. Ihan vain esimerkkinä. Kun eduskuntaryhmän kokouksessa käsiteltiin kahta samaa sukupuolta olevan ja toisiaan rakastavan ihmisen oikeuksia, Lindström nimitti uutta avioliittolakia ministerinä kansanedustajille ja meille muille ”kikkelilaiksi”, joka hänen tulisi esitellä. Asioista voi olla montaa mieltä, mutta joku kunnioitus niidenkin ihmisten arvoa kohtaan, jotka kuuluvat vähemmistöön. Arvojen vuoksihan Uusi vaihtoehto lähti Sipilän kelkkaan?
Ja muuten, tuossa uudessa vaihtoehdossa ei ole mitään muuta uutta, kuin alamaisuus ja panttivankiasema. Sipilälle ja Orpolle orjat.

Sanoit plokissasi 3.6. että ”pidät loikkareita luusereina”. Sillä mitalla, millä mittaat, sinua tullaan mittaamaan – sinähän Jumalan miehenä tunnet Raamatun, vaikka eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kokouksissa perkelettä ja saatanaa huusitkin.

Jos itsensä pettää, mitä jää jäljelle? Kavaltamansa puolueen tukisäätiö. Mutta Timo sinun ja Juudaksen ero on se, että sinä et palauta edes hopearahoja.
Minä lähdin mukaan politiikkaan juuri sinun kaltaistesi ihmisten vuoksi. Sinunkaltaistesi, jotka suhmuroivat ja vievät tavallisilta kansalaisilta uskon politiikkaan, koska tavoittelevat omaa etuaan. Pitkään minä sinua palvoin, pidempään tulen sinuakin suomalaisille pahoittelemaan.
Olet poliittisen historian suurin huijari.

Varsinkin tuo Lindströmiä ja kikkelilakia koskeva kohta osuu hyvin kohdalleen, kun kerran "arvomaailman" takia muka Uusi Vaihtoehto kelpasi hallitukseen mutta Halla-ahon johtama PS ei.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Eli kaikki ollut pelkkää show:ta. Sipilä lentää Presidentin luokse Naantaliin ja vasta viime hetkellä kääntyykin pois. Onkohan tässä show:ssa ollut mukana jopa "kekkosesta eroon pyrkinyt" Presidentti Niinistö? Meinaa nykyisen someraivon aikakaudella tuota pienemmissäkin asioissa rypeminen voi eskaloitua ihan käsittämättömiin mittasuhteisiin..

Niinistö oli varmasti briiffattu tilanteesta. Ei ehkä ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukainen "kriisi", mutta luulenpa ettei tästä kovin merkittävästi tule jälkipuheita. Kuitenkaan ei ollut mitään todellista varmuutta PS-ryhmän jakautumisesta ja matka Naantaliin olisi saattanut ollakin tarpeellinen. Mutta olettaisin kyllä että Sipilä lähtiessään piti epätodennäköisenä että saapuisi perille asti...
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Nuivien on mielestäni turha porata SMP:läisten ratkaisusta. Halla-ahon ja muut nuivat ovat ihan vapaatahtoisesti liittyneet perussuomalaisiin tietäen puolueen linjat. He ovat toki tuoneet Soinilaisille paljon ääniä, mutta jytkyt ovat rakentuneet pääasiallisesti taitavaan EU:n velkakriisin hyväksikäyttöön. Vallankaappauksen jälkeen aika naivia odottaa poliittiselta taustaltaan aika erilaisen porukan ottavan uudet linjat nöyrästi vastaan. Ei SMP:tä noin vain muuteta yhdessä yössä ruotsin demokraateiksi.

Tämä erinomainen pointti on jäänyt medialta täysin käsittelemättä. Miksei nämä nuivat sivarit pistäneet omaa bändiä pystyyn, niin ei olisi tarvinnut välittää näistä SMP:läisistä?

Äsken uutisissa haastateltiin kovaa Halla-aholaista piiripomo Pekka M. Sinisaloa, joka toimii myös vokkipomona.

”Jo 76 tappouhkausta” – PS-pomon hyppy vastaanottokeskuksen johtoon nosti raivon – näin hän sitä perustelee | Nurmijärven Uutiset

Ketkähän noiden uhkausten takana ovat mahtaneet olla? Ei ainakaan halla-aholaiset tai kiemunkilaiset...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kuitenkaan ei ollut mitään todellista varmuutta PS-ryhmän jakautumisesta ja matka Naantaliin olisi saattanut ollakin tarpeellinen. Mutta olettaisin kyllä että Sipilä lähtiessään piti epätodennäköisenä että saapuisi perille asti...

Olihan Naantalin matka täysin tarpeen, koska ei Sipilä sentään meedio ole. Ei hän ei voinut tietää etukäteen, suostuvatko loikkarit yhtenä ryhmänä ja allekirjoituksin sellaisten vaatimusten taakse, jotka Sipilä ehtoina antoi. Sipilähän kertoi saaneensa kaikki tarvittavat sitoumukset, joten hallituksen eron pyyntö oli sen jälkeen tarpeeton. Muussa tapauksessa Sipilä olisi jättänyt hallituksen eronpyynnön - ellei hänen heti tapahtuneen jälkeen tiedotustilaisuudessa esittelemänsä eropaperi ollut bluffia.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Eikös se tosiaan ole juuri opprtunistista toimintaa Soinilta, että hänelle yhteistyö halla-aholaisten kanssa oli jees, kun Mestari keräsi Soinin johtamalle puolueelle kannatusta ja oli merkittävissä määrin auttamassa jytkyihin, mutta nyt sitten hän hylkää puolueen, kun halla-aholaiset eivät pönkitä Soinin omaa vallanhimoa? Tai ainakin minun silmissäni vuoden 2017 Halla-aho on huomattavasti maltillisempi ja salonkikelpoisempi kuin Hallis oli vaikkapa vuosina 2008-2012, jolloin Halliksen teutaroinnit olivat Soinille ihan jees. Mitään logiikkaa tälle Soinin linjanmuutokselle en kykene löytämään, siis muuta kuin puhtaan oman edun edistämisen.

Sekin on veikeää, että tämän "uuden vaihtoehdon" jäsenet puhuvat jostain vallankaappauksesta persuissa. Puolueen johtoon valittiin yksi persumeppi sekä kolme kansanedustajaa. Eli kaikki uudet johtajat ovat jo aiemmin olleet keskeisiä persuvaikuttajia. Näin ulkopuolisen silmin on vaikeaa ymmärtää sitä, että hallikset, huhtasaaret ja hakkaraiset ovat olleet täysin ok muille persuille silloin, kun ovat kartuttaneet puolueen kannatusta, mutta nyt he ovat persona non gratoja, kun puoluedemokratian periaatteiden mukaisesti enemmistö äänesti heidät puolueen keulapaikoille.

Olet ytimessä, Soinia varoitettiin useaan otteeseen flirttailemasta näiden äärioikeisto- muulien kanssa, mutta yleensä sivuutti varoitukset soinismeilla ja antoi nimellisesti "piiskaa" hörhöille. Sitä niittää, mitä kylvää, ja onhan Soini tämän nyt myöntänytkin.

Silti ymmärrän lähdön, enkä usko olevan pelkästä vallanhimosta kysymys, uudet vaalit joka tapauksessa jo oven takana. Kyllähän puolueen arvomaailma heitti sellaista häränpyllyä, että ei tuolla moni noista lähteneistä tuntenut enää olevansa kotonaan, eikä edes toivottu asukki. Siitä noissa vallankaappaus- puheista on sitä paitsi kysymys, eikä mistään oikeasta vallankaappauksesta, vinkiksi vain Huhtasaarellekin. Mutta silti, puolue itse antoi tämän tapahtua, se on fakta.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Olihan Naantalin matka täysin tarpeen, koska ei Sipilä sentään meedio ole. Ei hän ei voinut tietää etukäteen, suostuvatko loikkarit yhtenä ryhmänä ja allekirjoituksin sellaisten vaatimusten taakse, jotka Sipilä ehtoina antoi. Sipilähän kertoi saaneensa kaikki tarvittavat sitoumukset, joten hallituksen eron pyyntö oli sen jälkeen tarpeeton. Muussa tapauksessa Sipilä olisi jättänyt hallituksen eronpyynnön - ellei hänen heti tapahtuneen jälkeen tiedotustilaisuudessa esittelemänsä eropaperi ollut bluffia.

Näin uskon itsekin homman edenneen. Lisäksi oli myös olemassa toinen suunnitelma, eli se joka mediassakin oli esillä. RKP ja Kristilliset kävivät jo omia sisäisiä keskustelujaan hallitukseen menemisen ehdoista. En usko että koko homma oli valmiiksi nuijittu mutta se oli kyllä etukäteen päätetty ettei Halla-aholaisten kanssa mennä ujteiseen hallitukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös