Arabimaailmassa kuohuu

  • 108 442
  • 556

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitähän Trump ja saudit sopivat keskenään, kun saudit tekivät vähän aika sitten valtavat asehankinnat Yhdysvalloista. Joku tässä Qatarin syyttelemisessä terrorismin tukijaksi haisee ja pahasti.
Noi aseet on käytössä aikaisintaan vuoden parin päästä, mutta poliittisella puoleela on voitu lupia kysellä. Jos asejärjestelmät on uusia saudeille, niin voi lisätä pari vuotta...
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Noi aseet on käytössä aikaisintaan vuoden parin päästä, mutta poliittisella puoleela on voitu lupia kysellä. Jos asejärjestelmät on uusia saudeille, niin voi lisätä pari vuotta...

En ajatellutkaan, että ko. aseita käytettäisiin nyt, vaan mitä "salaisia lisäpöytäkirjoja" / diilejä osapuolet ovat keskenään sopineet. Kauppahan on harvoja Trumpin "saavutuksia" hänen tähänastisella presidenttikaudellaan.

edit.

Pistetään tuohon nyt linkki Ulkopoliittisen Instituutin tutkijan kommentteihin:

Tutkija: Trumpin vierailu rohkaisi Saudi-Arabiaa – Qatarin syyttäminen ääriryhmien tukemisesta on ”harhautustaktiikkaa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Ainoa asia, mitä muslimi halveksii vielä enemmän kuin maallistunutta länsimaalaista on vääräuskoinen muslimi! On myös syytä muistaa, että vääräuskoiselle valehtelu ei ole syntiä, oikeastaan jopa suotavaa.

Tässähän tämä taitaa olla kiteytettynä.

Toinen syy, että Saudit eivät Arabiemiraatit tykkää vain leikkiä Qatarin kanssa. 2014 Samat maat tuohtuivat Qatarille ja kutsuivat suurlähettiläänsä pois, koska Qatar tuki mm.Egyptin muslimiveljeskuntaa. Uskomaton sotku koko alue.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Uskomaton sotku koko alue.

Kisathan ovat vasta sitten 2022, mutta saudit ovat tällä hetkellä toisena karsintalohkossaan matkalla Venäjälle. Tietenkin nämä riidat sovitaan siihen mennessä ja mahdolliset kisapaikat eivät olisi vaarassa joidenkin lapsellisten boikottien takia.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Ihmettelin tätä uutta kuviota, mutta jotakin Saudien perhe pelkää, ja Egyptikin on koalitioon lähtenyt: Muslimiveljeskuntaa.
Tuossa Wikipediaa Qatarista Qatar - Wikipedia

Lainaus eli väite tuolta Wikistä: "In recent years, Qatar has been using Islamist militants in a number of countries including Egypt, Syria, Libya, Somalia and Mali to further its foreign policy. Courting Islamists from the Muslim Brotherhood to Salafist groups has served as a power amplifier for the country, as it believes since the beginning of the Arab Spring that these groups represented the wave of the future."

On tuolla suunnalla melko sekalainen porukka syntynyt: on sunnit ja shiiat, alaviitit ja kurdit, tietysti juutalaiset ja muutama kristitty. Nyt sitten wahhabiititkin rupeavat keskenään rähinöimään. Sillä lailla, näin se homma etenee.

Lisään: @Morgoth tuossa yllä jo Muslimiveljeskunnan mainitsikin. Mutta pohjavire on että saudit pelkäävät sisäistä kaaosta ja myös Egyptissä huoli jaetaan.

Ja lisään vielä lisää, aivan täyttä mielikuvahöttöäniä ihmisistä, rikkaista miehistä: nuorena kiinnostaa Lambot ja Ferrarit, Paganinit. Asunnot Lontoossa, Nizzassa ja Karibialla sekä niihin tilatut luxus-huorat. Pelikasinot. Kun alkaa äijä hidastua ja lerpahtaa, niin rupeaa jo tuon puoleista miettimään, paratiisia. Satoja miljoonia tilillä, miljardeja. Ostanpa taivasvarauksen, rahoitan uskovaisia. Tosiuskovaisia. Ja niitä löytyy, rahalla löytyy vielä enemmän, vielä kovempia uskonveljiä.
 
Viimeksi muokattu:

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Tässähän tämä taitaa olla kiteytettynä...

Minulle paikallinen partneri sanoi jo vuosia sitten erään dinnerin päätteeksi tiedusteltuaan allekirjoittaneen uskonnollista vakaumusta, että älä missään tapauksessa kerro olevasi ateisti, sillä ateistit ovat pohjasakkaa, joita ei tavitse kunnioittaa sitäkään vertaa mitä vakaumuksellisia kristittyjä. Oikeassa hän tuossa oli.

Väitän, että meidän länsimaalaisten ja varsinkin niiden joilla ei omakohtaisia pidempiä kokemuksia ole muslimi-maista; on miltei mahdotonta ymmärtää kuinka läpitunkevasti uskonto on sisäänrakennettu koko yhteiskuntaan, kulttuuriin ja ihmisten tapaan ajatella. Tässä on mielestäni suurin syy myös sille, miksi länsimaissa mennään koko ajan harhaan muslimien kanssa ja miten heidän kanssaan pitäisi toimia. Pelin henki on aika hemmetin paljon armottomampi; heikkoutta ei näytetä ja armoa ei tunneta tai anneta.

Mielestäni tämä on yksi iso syy myös sille, miksi Euroopassa asuvien maltillisten tai jopa liberaalien muslimien tuki terrorismin torjumisessa on ollut kohtuullisen vaatimatonta, vaikka hyvin tietävät, että passiivisesti radikaaleja tukemalla ei nannaa sada ainakaan omaan laariin. Normaalinkin muslimin suhtautuminen länsimaihin ja länsimaalaisiin on jännä sekoitus ihailua ja syvää halveksuntaa, jopa inhoa. Porukka on keskimäärin korostuneen ylpeää.. diplomation taidot saavat olla huipussaan noissa maissa operoidessa, mutta samalla ei saa näyttää tippaakaan heikkoutta tai nöyristelyä, sillä se nähdään heikkoutena.

Tämä yllä kirjoitettu sopisi ehkä paremmin tuonne monikulttuuris-ketjuun, mutta minä en pidä sitä ollenkaan todennäköisenä, että muslimit suurissa määrin integroituisivat länsimaalaiseen tapaan elää ja olla. tai no varmasti jollain aikajänteellä, mutta silloin puhutaan mielummin sadoista kuin kymmenistä vuosista.

Muutoksen on pakko lähteä sisältäpäin, mutta se on paljon helpommin sanottu kuin tehty. Länsimaalaisen ajattelun kompastuskivi on ylipäätään siinä, että me ajattelemme asioita kvartaali tai maksimissaan muutamien vuosien perspektiivissä siinä missä monissa muissa kulttuureissa pitkän tähtäimen suunnitelmat ulottuvat kymmenien tai sadankin vuoden päähän. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, mikä Eurooppaan suuntautuvan muslimi-maahanmuuton pitkän tähtäimen suunnitelma on uskonnollisessa johdossa... (olipa se kuinka realistista tai epärealistista tahansa); muuttaa Eurooppa muslimien valtapiiriin kuuluvaksi. Toki yksilöt ovat yksilöitä ja suurin osa heistä ovat yksinkertaisesti hakemassa parempia elinoloja, mutta en millään jaksa uskoa, että valtaosalla euroopan muslimeista on mitään halua muuttua länsimaalaisiksi.

Tästä syystä johtuen en ole yhtään innostunut ajatuksesta, että Eurooppaan päästettäisiin massiivisessa määrin muslimeja. Toinen vahva kulttuuri, joilla ei ole halua - eikä oikein tarvettakaan - integroitua ovat kiinalaiset. Olen tavannut paljon useamman sukupolven kiinalaisia muissa Aasian maissa, jotka ovat aina ja ensisijaisesti kiinalaisia siitä huolimatta minkä maan kansalaisia ovat.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Länsimaalaisen ajattelun kompastuskivi on ylipäätään siinä, että me ajattelemme asioita kvartaali tai maksimissaan muutamien vuosien perspektiivissä
Ja että kaikki on sidonnaista rahaan. Kärjistäen voisi sanoa, että lännessä uskonto on raha ja muslumaanit uskoo höpö höpö oppiinsa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Ja että kaikki on sidonnaista rahaan. Kärjistäen voisi sanoa, että lännessä uskonto on raha ja muslumaanit uskoo höpö höpö oppiinsa.
Hupsistakeikkaa. Olen kanssasi samaa mieltä, vaikka sitten kärjistämällä. Elämä osaa yllättää.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Toivottavasti jenkeissä joskus ymmärretään että länsimaisen demokratian vieminen asevoimin Lähi-Itään ei tule koskaan tuottamaan toivottua lopputulosta.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei Bushit sinne mitään demokratiaa vieneet, ne halus kaataa Saddamin. Mut demokratia piti ottaa viikunanlehdeksi, tietysti.

Demokratia ja islamilainen maailmankatsomus ei sovi yhteen, se on hyväksyttävä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ylen jutussa oli päivällä taustoitettu Saudien jne. vaikuttimista Qatarin eristämiseen ja todennäköisesti merkittävin on tuo muslimiveljeskunnan tukeminen. Saudit ovat kritisoineet Qatarin pettäneen aidon salafismin ja wahhabismin joiden perusteella absoluuttinen monarkia on ainoa jumalan hyväksymä valtiomuoto (mikä luonnollisesti on al-Saudin suvun näkemys ja tuosta poikkeavat näkemykset halutaan pitää etenkin omilta kansalaisilta visusti piilossa). Toki Qatarin "lämpimät" (=ei suoranainen sodan uhka päällä) välit Iranin kanssa hiertää myös arabimaailmassa.

Ja Tronald Dumb on ehtinytkin jo twitterissä hehkuttamaan kuinka Saudi-summitin tuloksia jo niitetään ja Qatarin vastainen liittouma on kansainvälisen terrorismin lopun alku.
 

Morgoth

Jäsen
Saudit USAn liittolainen ja jihadismin henkinen koti, Qatarissa taas USAn iso sotilastukikohta, mutta Qatar veljeilee Iranin kanssa joka Saudien ja USAn ykkösvihollinen. Trump ylistää Saudien toimia terrorismia vastaan twitterissa, kun nämä eristävät Qataria. Putinin Venäjä kenties sotkeutunut tähän valeuutisineen ja Erdogan ei tietysti voi vain hiljaa sivusta seurata. Miten ihmeessä tuolla Lähi-Idässä voi aina olla tälläisiä käsittämättömiä sotkuja, jossa on aivan ihmeellisiä keskinäisiä riistiriitaisia riippuvuuksia.

Yhdysvallat epäilee venäläishakkerin levittäneen valeuutisia Qatarista (IL)
Erdogan arvostelee Qatarin kohtelua (IL)
Trump takes Credit for Saudi Move Against Qatar (NY Times)

Oliko se muuten Qatar tai Bahrain josta rahaa olisi tulossa Helsingin suurmoskeijaankin?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Oliko se muuten Qatar tai Bahrain josta rahaa olisi tulossa Helsingin suurmoskeijaankin?

Bahrain se oli. Vaikka en foliohattua käytäkään, niin ei se nyt välttämättä olisi kovin hyvä asia, että valtio millä on rajaton omaisuus saisi tuollaista jalansijaa Suomeen.

Kisoihin on vielä aikaa, mutta on se edelleen mahdollista, että ne saataisiin pois tuolta päin. Käytännössä ei vain tule tapahtumaan, koska tarvittaessa maksetaan sitten lisää.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ja Tronald Dumb on ehtinytkin jo twitterissä hehkuttamaan kuinka Saudi-summitin tuloksia jo niitetään ja Qatarin vastainen liittouma on kansainvälisen terrorismin lopun alku.

Pentagonissa ollaan varmaankin oltu ihan vitun iloisia noista Trumpin twiiteistä, kun tuolla on todella tärkeitä tukikohtia, varsinkin ISISiä vastaista sotaa varten.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Oliko se muuten Qatar tai Bahrain josta rahaa olisi tulossa Helsingin suurmoskeijaankin?

Esimerkiksi ulkopoliittisen instituutin tutkija Olli Ruohomäki on lukenut Saksan tiedustelupalvelun raportteja ja arvioi:

"Bahrain toimisi tässä koordinaattorina tai jopa bulvaanina ja varsinainen rahoitus tulisi sitten yksityisiltä tahoilta Saudi-Arabiasta, Kuwaitista ja Qatarista. Siihen sekoittunee jonkin verran virallista rahaa ja tämä kanavoitaisiin Suomeen säätiö-menettelyn kautta"
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Pentagonissa ollaan varmaankin oltu ihan vitun iloisia noista Trumpin twiiteistä, kun tuolla on todella tärkeitä tukikohtia, varsinkin ISISiä vastaista sotaa varten.

Vähän aikaa sitten uutisoitiin, että Trumpin twiittaamista ollaan suitsemassa ja ne pitää mennä lakitiimin hyväksyntään.

Selvästikään ainakaan vielä se asia ei ole edennyt.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Vähän aikaa sitten uutisoitiin, että Trumpin twiittaamista ollaan suitsemassa ja ne pitää mennä lakitiimin hyväksyntään.

Selvästikään ainakaan vielä se asia ei ole edennyt.

WH:n viestintäjohtaja Mike Dubke erosi viikko sitten ja sen jälkeen näyttäisi että Trumpin twiittailu on mennyt entistä epämääräisemmäksi.
Vaikuttaisi ettei siellä enää edes viitsitä suitsia Trumpia.
Mike Dubke, White House communications director, quits - BBC News
(bbc.co.uk)
 

Morgoth

Jäsen
Se on USAn suurin tukikohta lähi-idässä. Tätä vasten läskin twiitit on "vähän" erikoisia.

Jos keskittyminen riittää noin neljään minuuttiin kerralla niin miten neuvonantajille on mahdollista edes teoriassa pystyä selittämään läskille mitään? Sen lisäksi että läskiä ei taida kiinostaa ulkopolitiikka tai ainakaan perehtyä sen tarkemmin aiheeseen. On siinä mukava varmaan Tillersonin/Mattisin/McMasterin toimia, kun läski voi milloin tahansa vetää maton alta jollakin twiitillä ja meuhkata samalla jotakin ehdotonta lojaalisuutta itselleen. Sinälläänhän hallinnossa olisi hyvää osaamista ulkopolitiikkaan tarjolla. Ainoa toivo olisi, että läski jättäisi ulkopoliitikan hoitamisen kokonaan muille. Venäjän suhteen edelleenkin mystinen hiljaisuus.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
WH:n viestintäjohtaja Mike Dubke erosi viikko sitten ja sen jälkeen näyttäisi että Trumpin twiittailu on mennyt entistä epämääräisemmäksi.

En niin tarkkaan seuraa, mutta ilmeisesti muutama muukin on eronnut. Ja ilmeisesti aika moni ihan omasta tahdostaan.

Onko olemassa tilastoa kuinka paljon nyt on erottu enemmäin kuin aikaisempien johtajien alaisuudessa. Obama on mukava mies, ei kai sieltä erottu koko ajan tai mikä mahtaa olla totuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös