Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 753 487
  • 8 638

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tuo tilasto noista ykkössyötöistä peliaikaan suhteutettuna on toki hieno homma Puljujärven kannalta. Mutta kuten on tuotu esiin, niin otos on kovin pieni. Ja jäi oikein mietityttämään millaisia ne syötöt olivat.

Katsoin kaikki Puljujärven syötöt (eli kaikki seitsemän syöttöähän olivat ykkössyöttöjä).
Ensimmäinen Capsia vastaan 26.10. Hyvä koko ketjun hyökkäys kolmelta kaistalta. McDavid syöttää Puljujärvelle takatolpalle ja tämä sutaisee kiekon tolppaan. Maroon tulee takaa ja laittaa irtokiekon sisään. Maroon slams home rebound | NHL.com
Toinen 3.11. Rangersia vastaan. Hyvin blokkaa omalla alueella laukauksen ja pääsee Maroonin kanssa 2-1 hyökkäykseen joka muuttuu 2-0 tilanteeksi. Yksi hauskimman näköisistä 2-1 hyökkäyksistä mitä olen nähnyt. Maroon scores with quick hands | NHL.com
Kolmas Starsia vastaan 19.11. Pakin laukauksen jälkeen irtokiekko, jonka saa tökkäistyä McDavidille. McDavid's second goal of the game | NHL.com
Neljäs Starsia vastaan 19.11. McDavid tuo kiekon alueelle, mutta pakki tökkää sen pois lavasta b-pisteen kaarella. Puljujärvi tulee takaa ja vetää karmean lämärin, joka olisi mennyt noin kolme metriä ohi maalin, mutta osuu pakin luistimeen ja siitä McDavidin lapaan. McDavid's third goal of the game | NHL.com
Viides 21.11. Blackhawksia vastaan. Puljujärvi kaatuu vaihtopenkkien edessä parin Chicagon kaverin toimesta. Kiekko on jossain siellä jaloissa ja taitaa olla Blackhawksin kaveri joka tökkää sen Slepysheville. Tämä nousee keskiviivalta ristikulmaan hyökkäysalueelle ja laukoo pienestä kulmasta ohi Crawfordin. Slepyshev's sharp-angle goal | NHL.com
Kuudes 25.11. Phoenixia vastaan. Nopea lähtö hyökkäykseen. Puljujärvi syöttää oman sinisen kohdalta keskelle McDavidille, joka karkaa läpi ja tekee maalin. McDavid's breakaway tally | NHL.com
Seitsemäs 8.12. Flyersia vastaan. Omalla alueella laidassa osuu kiekkoon ja Draisaitl nappaa sen siitä mukaansa. Draisaitl nousee omalta alueelta aina vastustajan päähän b-pisteelle ja laukoo maalin. Draisaitl goes five-hole on Mason | NHL.com

Mielestäni oli pari ihan oivallista syöttöä. Sitten pari oli sellaisia, että olisi pitänyt ehkä itsekin tehdä, mutta toinen osui tolppaan ja toisen veti ihan hehtaaripyssyllä. Sitten oli se Slepyshevin maali jossa lähinnä sattui osumaan kiekkoon. Draisaitlin maalissa ei kummoista roolia, mutta toki mahdollisti sen, että Draisaitl pääsi vauhdilla kiekon kanssa nousemaan. Maroonin kanssa toinen maali oli lähinnä koominen, mutta hyvin pelasi tilanteen loppuun asti.

Eikä tällä viestillä sen kummempaa syytä ole, mutta kiinnosti vähän nähdä, että sattuiko tuohon pieneen otokseen millaisia passeja. Sanoisin, että osassa oli tuuriakin, mutta toisaalta sitähän ei tiedä monessako vastaavassa tilanteessa on käynyt huono tuuri ja piste siten saamatta. Itsekin olisi voinut laittaa kiekon sisään välillä. Näiden lisäksi muistuu ainakin pari tilannetta, missä ei saanut hyvästä paikasta viimeisteltyä. Mutta sattuuhan sitä kaikille.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eikä tällä viestillä sen kummempaa syytä ole, mutta kiinnosti vähän nähdä, että sattuiko tuohon pieneen otokseen millaisia passeja. Sanoisin, että osassa oli tuuriakin, mutta toisaalta sitähän ei tiedä monessako vastaavassa tilanteessa on käynyt huono tuuri ja piste siten saamatta. Itsekin olisi voinut laittaa kiekon sisään välillä. Näiden lisäksi muistuu ainakin pari tilannetta, missä ei saanut hyvästä paikasta viimeisteltyä. Mutta sattuuhan sitä kaikille.

Näinhän se on. Pitää silti sanoa, että olihan Jessellä usein sen verran huonoa tuuria pistetilin kerttymisen kanssa että välillä melkein kävi sääliksi, joten varmasti hän edes nuo harvat pisteensä ansaitsi. Etenkin ykkössyöttöjä olisi kertynyt enemmän jos kaverit olisi saaneet viimeisteltyä suunnilleenkaan keskimääräisellä tahdilla. Oilersin päävalmentajakin kommentoi että Jesse järjestelee paikkoja yhtä paljon kuin kuka tahansa muu joukkueessa. Juuri nuo tarkat nopeat syötöt, energinen karvauspeli ja hyvä puolustuspeli olivat asioita jotka pitivät Jesseä kokoonpanossa.

Sitten oli toki ne lukuisat tolpat ja muutamat tolppia hipovat kudit lähinnä alkukaudella, kuten myös pari maalivahdin huippuvenymistä mm. läpiajoissa, mutta yhtä kaikki maalisaldo jäi rumaksi. Kauden aloitushan oli jopa kovin lupaava kun tolpat soivat useassa perättäisessä ottelussa, mutta en tiedä miksi tuokin hyytyi kauden edetessä. Olisin odottanut että homma lähtee rullaamaan uudestaan jossain vaiheessa. Olen kyllä sitä mieltä, että Pulju tiputettiin ylivoimalta vähän liian nopeasti, kun tosiaan noinkin lähelle maaleja pääsi, mutta kai se on sitä tulos tai ulos meininkiä etenkin isossa maailmassa.

Aika tyypillinen esitys oli sellainen Pihlströmin tapainen energiapelaaminen ilman suurempaa näkyvyyttä, mutta myöskin ilman olennaisia virheitä. Välillä Jesse sitten nousi esiin huimalla polkemisella tai loistavalla syötöllä. Tämä siis silloin kun peliaikaa tuli ja peli luisti. Jokunen peli oli sitten sellaisia, jossa hän oli selvästi enemmänkin esillä ja loppuvaiheessa sitten niitä vaikeita muutaman minuutin pelejä.

Outo mysteeri on kuitenkin se kuinka luistelun taso voi humpata niin paljon. Nyt hän on saanut kritiikkiä luistelustaan (en nähnyt juurikaan kahta viimeistä maaottelua itse), mutta Oilersissa ja ainakin paikoin AHL:ssä juuri tuo Jessen nopeus oli poikkeuksellinen vahvuus. Katsoin itsekin klippejä joissa Jesse otti muutaman potkun ja jatkoi vain liukumalla, mutta vastustajat eivät saaneet häntä lainkaan kiinni hurjasta polkemisesta huolimatta. Miksi siis tuo luistelu on taas nihkeämpää, sitä jäin pohtimaan.
 
Viimeksi muokattu:

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Olen kyllä sitä mieltä, että Pulju tiputettiin ylivoimalta vähän liian nopeasti, kun tosiaan noinkin lähelle maaleja pääsi, mutta kai se on sitä tulos tai ulos meininkiä etenkin isossa maailmassa.

Se on juurikin noin siellä isossa maailmassa, että kun se paikka annetaan, niin silloin pitää onnistua. Ei siinä paljon tolppakudit paina, jossei verkko heilu. Vilpittömästi toivon kaikkea hyvää pojalle uralleen, mutta paljon on Jessellä vielä töitä tehtävänä, ennenkuin McJessen viereen pääsee isoille minuuteille.

Ensi kausi voi olla jo paljon helpompi kaikin puolin, kun kuviot on tutut, kielikin alkaa taittumaan ja voi pitää focuksen täysin lätkässä, ilman turhaa ylimääräistä jännitystä kaukalon ulkopuolisten asioiden sujumisessa.

On kyllä pakko ihmetellä, että jos ylen haastattelussakin isä vai oliko se äiti totesi pojan ensimäisen kerran kymmen vanhana sanoneen haluavansa nhl-pelaajaksi ja siltikään ei kukaan ole viitsinyt pitää huolta pojan englannin opiskelusta. Mitä helvettiä siellä on mietitty, vai onko mietitty yhtään mitään? Tottakai se tuon ikäiseen kaverin tekemiseen vaikuttaa negatiivisesti, jos olet ulkona kuin tamponin naru kaikesta kaukalon ulkopuoleisesta elämästä kielimuurin takia.

Ei muuta kuin tsemppiä Puljulle pariisin höntsäilyihin, toivottavasti käyttää tarjotun tilaisuuden. Sillä kyllä entinen seuravalkku antaa Jesselle reilun mahdollisuuden ottaa paikka auringosta. Pari onnistumista ja homma lähteekin rullaamaan, tai sitten ei.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
.

Mutta mielestäni huolestuttavaa Jessen kehityksessä ei ole niinkään se ettei tulosta ole tullut, sillä onhan hänen tehopisteensä AHL:ssä ihan hyviä. Erittäin hyviä, jopa. Se on enemmänkin siitä kiinni, että Jessen selkeisiin heikkouksiin kuten valtavaan peliälyn puutteeseen ja muutenkin päättömään koohottamiseen ei ole selvästi tullut minkäänlaista muutosta. Ja tämä viittaa tarkoituksellisen harjoituksen puutteeseen tai siihen, että hän ei vaan ymmärrä mistä kiikastaa, mikä luo selkeitä uhkakuvia tulevaisuuden ylle.

Mietitäänpä tuota peliälyn puutetta kun se niin valtava kerran on. Pilströmin peliälyä pidetään yleisesti huonona, mutta Pile tiedostaa oman rajallisuutensa, jonka ansiosta ei näytä negasävyisesti koohottojalta. Tämän kyvyn ansiosta näyttää jopa älykkäältä pelaajalta. Hienoa, sillä onhan hän jo jotain 35-vuotias pelaaja. Silti Pulju, jota pidetään -einiinälykkäänä- pelaajana, näyttää muunmuassa pohjois-amerikan kauden kohokohtia katsoessa vähän eri pelaajalta kuin Pile ikinä.. Tässä tullaankin siihen, että minkälaista peliälyä voi kehittää ja mitä ei.

Puljujärvi yrittää nähdyn perusteella tehdä tällä hetkellä kentällä kaikkea mahdollista, eli juuri sitä mitä on junnuista asti tehnyt ja äärimmäisen tuloksekkaasti. seuraava pysäkki on mystinen aikuisten peliin sopeutuminen. mikä on juuri sitä kokonaisvaltaista ymmärtämistä mitä kaikki pelaajat kehittää kukin aikanaan... Emmää tiiä.. Tarviiko muuta sanoa.. aikaa on oppia omat vahvuudet ja peliälyä "valtavine" puutteineen. Eli kaikille meille lisää suhteellisuuden tajua kohta 19 vuotiaan jääkiekkoilijan kohdalla.

lisäyksenä:
...19.11. Pakin laukauksen jälkeen irtokiekko, jonka saa tökkäistyä McDavidille. McDavid's second goal of the game | NHL.com

vain "tökkäistyä kiekon mcdavidille..? ensin häiritsee purkavaa pelaajaa niin että kiekko jää alueella ja Puljuhan näyttää joltain Malkinilta syöttäessään
kiekon ruuhkasta McDavidille. Ei sillä etteikö osa NHL-syötöistä olisi ollut ihan puhdasta tuuria mutta tässä kuten monissa muissa uransa tilanteissa on näyttänyt pelinhahmottamiskyykään kuin vain Jesse Puljujärvi parhaillaan.

Ainiin ja toivottavasti Pulju pysyisi aina juuri tuollaisena kuin tuossa YLEN haastattelussa...


pps. Kuka katsoi Laineen NHLWITHOUTAMAP-haastiksen? Tuliko kellään itsellään vähän edes kotiikäväntapainenouto tunne siinä kohtaan kun Pate sano ettei oikeen tiedä mitä muutakaan tehdä täällä vapaa-ajallaan ku pelata pleikkaa..?
 

Ciry

Jäsen
Suosikkijoukkue
le Club de hockey Canadien
pps. Kuka katsoi Laineen NHLWITHOUTAMAP-haastiksen? Tuliko kellään itsellään vähän edes kotiikäväntapainenouto tunne siinä kohtaan kun Pate sano ettei oikeen tiedä mitä muutakaan tehdä täällä vapaa-ajallaan ku pelata pleikkaa..?
Ootko käyny Winnipegissä? Keskellä preeriaa, hiton kylmä, pikku kaupunki jossa ei hirveästi aktiviteetteja ole jos ei alkoholi maistu. Joten kyllä itelläkin alkaisi koti-ikävä välillä tulla kun tekeminen loppuu... Olin siellä viikon ja totesin että ihan kiva kesäkaupunki, mutta talvella kuollut, jos ei lätkää lasketa. Eritoten kylmä ja tuulinen, sanoinko jo että kylmä...
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olin siellä viikon ja totesin että ihan kiva kesäkaupunki, mutta talvella kuollut, jos ei lätkää lasketa. Eritoten kylmä ja tuulinen, sanoinko jo että kylmä...

Aika suomalaiselta kuulostaa, toki leijaa on vielä helpompi lennättää Winnipegissä. Mutta onhan se totta että Pohjois-Amerikassakin kaupunkien ja etenkin sään välillä on valtavia eroja. Kyllä siellä Winnipegissä on varmasti eväitä monenlaiseen tekemiseen, mutta sää toki vie monta mahdollisuutta talviaikaan pois. Vaan samahan se on vähän täälläkin jos ei pilkkimisestä ja hiihtämisestä innostu :D
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Ootko käyny Winnipegissä? Keskellä preeriaa, hiton kylmä, pikku kaupunki jossa ei hirveästi aktiviteetteja ole jos ei alkoholi maistu. Joten kyllä itelläkin alkaisi koti-ikävä välillä tulla kun tekeminen loppuu... Olin siellä viikon ja totesin että ihan kiva kesäkaupunki, mutta talvella kuollut, jos ei lätkää lasketa. Eritoten kylmä ja tuulinen, sanoinko jo että kylmä...

En, mutta kotiikävä ilmeisesti tulisi.. se mun pointti olikin. Eihän se sitä tarkoita että jos on casino naapurissa niin yhtäkkiä mieleistään tekemistä onkin vaikka millä mitalla.
 

ijuka

Jäsen
Nyt en kyllä edes tiedä minkälaista tekemistä porukat edes vaativat. Jos siellä nyt kuntosali, uimahalli ja jotain muuta pikkuista on niin en kyllä tiedä mitä muuta edes tarvitsisi. Ja 600000n asukkaan kaupunkiko nyt on "pikkukaupunki"? Noh, kukin tietty tavallaan.

Mielestäni se että talvella on kylmä on kyllä boonus. Ei ole ikinä liiemmin ärsyttänyt -25n asteen pakkaset. Eniten ottaa pannuun jos on räntää ja loskaa ja kun kaikki kadut sen jälkeen jäätyy luistelukentäksi. Jos koko talven olisi kylmä niin mulle ainakin kelpaisi.
 

ijuka

Jäsen
Mietitäänpä tuota peliälyn puutetta kun se niin valtava kerran on. Pilströmin peliälyä pidetään yleisesti huonona, mutta Pile tiedostaa oman rajallisuutensa, jonka ansiosta ei näytä negasävyisesti koohottojalta. Tämän kyvyn ansiosta näyttää jopa älykkäältä pelaajalta. Hienoa, sillä onhan hän jo jotain 35-vuotias pelaaja. Silti Pulju, jota pidetään -einiinälykkäänä- pelaajana, näyttää muunmuassa pohjois-amerikan kauden kohokohtia katsoessa vähän eri pelaajalta kuin Pile ikinä.. Tässä tullaankin siihen, että minkälaista peliälyä voi kehittää ja mitä ei.

Puljujärvi yrittää nähdyn perusteella tehdä tällä hetkellä kentällä kaikkea mahdollista, eli juuri sitä mitä on junnuista asti tehnyt ja äärimmäisen tuloksekkaasti. seuraava pysäkki on mystinen aikuisten peliin sopeutuminen. mikä on juuri sitä kokonaisvaltaista ymmärtämistä mitä kaikki pelaajat kehittää kukin aikanaan... Emmää tiiä.. Tarviiko muuta sanoa.. aikaa on oppia omat vahvuudet ja peliälyä "valtavine" puutteineen. Eli kaikille meille lisää suhteellisuuden tajua kohta 19 vuotiaan jääkiekkoilijan kohdalla.

Pihlström kyllä on aina mun silmään näyttänyt päättömältä koohottajana enkä ole ikinä häntä pitänyt kovinkaan suuressa arvossa vaikka yksissä MM-kisoissa vuonna keppi ja nakki ihan hyvin pelasikin.

Jos nyt vaikka verrataan Mikko Rantasen ja Jesse Puljujärven odotusarvoja ja sitä mitä he ensimmäisenä kautenaan pohjois-amerikassa tekivät, niin olihan Rantasen kausi monin verroin vaikuttavampi. Eikä Rantasen pitäisi tosiaan olla läheskään samantasoinen lupaus. Puoli vuotta ikäeroa joten sillä voi jotain merkitystä olla, vaan lieköhän noin paljoa. Rantanen myös esiintyi huomattavasti paremmin maajoukkueessa ensimmäisen pohjois-amerikan kautensa jälkeen, vaikka neloskenttään joutuikin. Kokoajan silti väläytteli positiivisesti.

Mutta yksi asia missä olen eri mieltä on se, että peliälyä ei ihan noin vain "opita". Varsinkaan tässä vaiheessa uraa. Ja kun otetaan huomioon että koko kauden aikana ei kehitystä ole tässä suhteessa ole tapahtunut lähes lainkaan, uhkakuvat ovat selkeät.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Pihlström kyllä on aina mun silmään näyttänyt päättömältä koohottajana enkä ole ikinä häntä pitänyt kovinkaan suuressa arvossa vaikka yksissä MM-kisoissa vuonna keppi ja nakki ihan hyvin pelasikin..

Kyllä kai jokainen arvostaisi joukkueelle jäähyjä hankkivaa lujaa taklaavaa energiapelaajaa? Tässä roolissahan hänet tunnetaan. Ns. koohottajana mutta fiksuna koska tietää mitä osaa ja mitä ei kannata edes yrittää. Tätä pelikäsitystä minä tarkoitan, jota voi oppia vielä monta vuotta. Pulju on tähän mennessä ollut jokaisessa ikäluokassa loistava ihan sama mitä ikinä on tehnytkin.. Maaleja, Puolustanut, kaivanut kiekot kulmista, syötellyt, kuskannut jne. Vaikka olisi tilanteista myöhässäkin niin junioritasolla ylivoimainen fysiikka ja taitotaso on antanut myöhästelyt anteeksi. Tämä moodi olla joka paikassa yhtä aikaa ei enää onnistu miesten peleissä ja nyt on aika opetella olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ikinä en silti ole nähnyt Philströmiltä vastaavia maaleja tai pelin rakenteluja, kuin Puljulta jo tässä varhaisessa vaiheessa uraansa. Yksittäisiä hienoja pelejä toki Pilenkin uralle mahtuu.

Mutta yksi asia missä olen eri mieltä on se, että peliälyä ei ihan noin vain "opita". Varsinkaan tässä vaiheessa uraa. Ja kun otetaan huomioon että koko kauden aikana ei kehitystä ole tässä suhteessa ole tapahtunut lähes lainkaan, uhkakuvat ovat selkeät.

Minun mielestäni tuo yllä selittämäni peliäly opitaan vielä vanhemmallakin iällä. Mutta se peliäly mitä philström ei omaa mutta Pulju omaa ei opita noin vain.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jotenkin tuntuu siltä, että odotukset ovat kaikille top-5 varauksille nousseet pilviin. Dylan Strome on kuulemma myös floppi kun ei ole onnistunut pääsemään vielä vakituisesri NHL:ään. Tuntuu siltä että ellei pelaaja pääse heti tai vuoden päästä NHL:ään niin kyseessä on floppi ja uusi Stefan, Yakupov, Barker, Filatov, Hickey jne. Joillain pelaajilla menee hieman kauemmin.
 

Johnnie

Jäsen
Pitää nyt korjata kun osui silmään ja jäi häiritsemään, Rantanen siis 96 syntynyt ja Pulju 98.

Nimimerkki @ijuka kirjoittaa varsin selvästi molempien ensimmäisestä P-Amerikan kaudesta. Rantasella tämä siis tarkoittaa viime kautta (Draftin jälkeinen kausi kuten Puljujärvelläkin), jolloin hän oli tuon puoli vuotta vanhempi mitä Puljujärvi nyt. Eli väärin korjattu.
 

ijuka

Jäsen
Nimimerkki @ijuka kirjoittaa varsin selvästi molempien ensimmäisestä P-Amerikan kaudesta. Rantasella tämä siis tarkoittaa viime kautta (Draftin jälkeinen kausi kuten Puljujärvelläkin), jolloin hän oli tuon puoli vuotta vanhempi mitä Puljujärvi nyt. Eli väärin korjattu.
Näin juuri.

Jos olisin esim. verrannut Puljujärven ja Jagrin draftin jälkeisiä kausia ja sanonut että ikäeroa oli 3 kuukautta, niin silloin tuskin tultaisi huomauttamaan että kyllähän hän itseasiassa onkin 26 vuotta vanhempi. Eihän siinä ole mitään järkeä.


Imagined, koita nyt oikeasti verrata Puljujärveä johonkuhun vähän relevantimpaan kuin neloskentän puurtajaan. Ne elää ihan eri maailmassa. Varmasti Puljujärvessä on tarpeeksi ainesta neloskentän puurtajaksi ja systeemipelaajaksi, mutta se olisi kyllä ainakin itselleni erittäin suuri pettymys. Ja se peliäly mistä puhun on sellaista jota ei ihan noin vain saadakaan. Ja jos Puljujärvi selvästi olisi kehittynyt näissä heikkouksissaan niin OK, mutta tuntuu kuin kokonainen kausi olisi mennyt hukkaan sillä minä en ainakaan ole nähnyt juurikaan muutosta.

Onhan hän edelleen nuori ja pelaajat kehittyvät eri tahtiin, mutta tällä hetkellä hän on kyllä ottanut pahasti takapakkia suhteutettuna muihin nuoriin lupauksiin. Laine, Aho ja Rantanen ainakin ovat draft+1-kausillaan olleet kokonaisvaltaisesti huomattavasti parempia.


Koko kauden olen ihmetellyt monia asioita mitä Puljujärvi on sanonut ja sitä "auraa" mikä hänestä on huokunut. Se alkoi jo ihan syksyllä, kun Puljujärvi sanoi ettei hän aio käydä millään kielikursseilla vaan pelaa vaan ja toivoo että kieli tarttuu itsestään. Ei millään pahalla, mutta tämä antaa tosi välinpitämättömän kuvan hänestä. Mielestäni sen pitäisi olla se ykkösasia ja pitäisi nyt tajuta että kieltä pitää ymmärtää jotta itse pelinkään oppimisesta tulee mitään. Ja tämä ihmetys muuten heijastuu pidemmälle - Hänen olisi pitänyt tajuta jo pitkän aikaa sitten että kun tavoite kerran on NHL, kieli on tärkeä.

Alan pikkuhiljaa miettimään että onko hänellä lainkaan henkistä kapasiteettia ymmärtää peliä tarpeeksi korkealla tasolla lunastaakseen odotuksia. Jotka eivät muuten ole pelkästään Suomalaisten odotuksia vaan ihan oikeita draftin 4. varaukseen(3. parhaaksi rankattu) kohdistuvia odotuksia oletusarvoon verrattuna. Esim. Tkachuk on mennyt heittämällä ohi ja vaikka monien mielestä Puljujärvi jopa oli reilu vuosi sitten Lainetta parempi pelaaja, hänkin on mennyt menojaan vaikka Puljujärvi on ollut huomattavasti tehokkaampi junioreissa. Ja pikkuhiljaa täytynee miettiä että mistä se oikeasti johtuu eikä vaan valittaa kun valmentajat ei anna kaikkea tarjottimella kun tulosta ei synny.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onhan hän edelleen nuori ja pelaajat kehittyvät eri tahtiin, mutta tällä hetkellä hän on kyllä ottanut pahasti takapakkia suhteutettuna muihin nuoriin lupauksiin. Laine, Aho ja Rantanen ainakin ovat draft+1-kausillaan olleet kokonaisvaltaisesti huomattavasti parempia.


Koko kauden olen ihmetellyt monia asioita mitä Puljujärvi on sanonut ja sitä "auraa" mikä hänestä on huokunut. Se alkoi jo ihan syksyllä, kun Puljujärvi sanoi ettei hän aio käydä millään kielikursseilla vaan pelaa vaan ja toivoo että kieli tarttuu itsestään. Ei millään pahalla, mutta tämä antaa tosi välinpitämättömän kuvan hänestä. Mielestäni sen pitäisi olla se ykkösasia ja pitäisi nyt tajuta että kieltä pitää ymmärtää jotta itse pelinkään oppimisesta tulee mitään. Ja tämä ihmetys muuten heijastuu pidemmälle - Hänen olisi pitänyt tajuta jo pitkän aikaa sitten että kun tavoite kerran on NHL, kieli on tärkeä.

Alan pikkuhiljaa miettimään että onko hänellä lainkaan henkistä kapasiteettia ymmärtää peliä tarpeeksi korkealla tasolla lunastaakseen odotuksia. Jotka eivät muuten ole pelkästään Suomalaisten odotuksia vaan ihan oikeita draftin 4. varaukseen(3. parhaaksi rankattu) kohdistuvia odotuksia oletusarvoon verrattuna. Esim. Tkachuk on mennyt heittämällä ohi ja vaikka monien mielestä Puljujärvi jopa oli reilu vuosi sitten Lainetta parempi pelaaja, hänkin on mennyt menojaan vaikka Puljujärvi on ollut huomattavasti tehokkaampi junioreissa. Ja pikkuhiljaa täytynee miettiä että mistä se oikeasti johtuu eikä vaan valittaa kun valmentajat ei anna kaikkea tarjottimella kun tulosta ei synny.
Tartun nyt tähän draft +1 vuosi juttuun. Aho ja Rantanen oli varattu vuotta ennen Jesseä. Artturi Lehkonen varattiin 2013. Kun katsoi tuota koostetta Puljujärven parhaista otteisra AHL:ssä niin kyllä siellä näkyi enemmän peliäly kuin päätön koohotus.

Tainnut iskeä monille vauhtisokeus kun nyt jo puhutaan flopista. Puoli kautta AHL:ää 0.72 pistettä/peli keskiarvolla. Joo ihan tyhjä arpa.
 

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Koko kauden olen ihmetellyt monia asioita mitä Puljujärvi on sanonut ja sitä "auraa" mikä hänestä on huokunut. Se alkoi jo ihan syksyllä, kun Puljujärvi sanoi ettei hän aio käydä millään kielikursseilla vaan pelaa vaan ja toivoo että kieli tarttuu itsestään. Ei millään pahalla, mutta tämä antaa tosi välinpitämättömän kuvan hänestä. Mielestäni sen pitäisi olla se ykkösasia ja pitäisi nyt tajuta että kieltä pitää ymmärtää jotta itse pelinkään oppimisesta tulee mitään. Ja tämä ihmetys muuten heijastuu pidemmälle - Hänen olisi pitänyt tajuta jo pitkän aikaa sitten että kun tavoite kerran on NHL, kieli on tärkeä.
Tämä.

Mutta ihan vakavissani kysyn, jos joku vaikka sattuisi Puljun tuntemaan, että olisikohan näiden kieliongelmien taustalla jonkinlaista oppimisvaikeutta? Eli normaali kielen opiskelu tuottaa ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ja asian eteen tarvitsee oikeasti ponnistella. Puhuuko Jesse ruotsia miten hyvin? Kuitenkin torniosta on kotoisin ja ruotsin puolella syntynyt.
Taikka sitten kyse on puhtaasta laiskuudesta ja välinpitämättömyydestä. Luulisi, että motivaatio ymmärtää esim. koppihuumoria ja osallistua siihen olisi kova tuon ikäisellä kollilla. Tuntuu jotenkin käsittämättömältä, että miten tämä poika on aikoinaan edes päästetty läpi peruskoulusta tuolla englannilla?!?

Jotenkin tulee nuori Aki-Petteri Berg mieleen.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Imagined, koita nyt oikeasti verrata Puljujärveä johonkuhun vähän relevantimpaan kuin neloskentän puurtajaan. Ne elää ihan eri maailmassa. Varmasti Puljujärvessä on tarpeeksi ainesta neloskentän puurtajaksi ja systeemipelaajaksi, mutta se olisi kyllä ainakin itselleni erittäin suuri pettymys. Ja se peliäly mistä puhun on sellaista jota ei ihan noin vain saadakaan.

Minä olen yrittänyt tehdä tästä peliälystä jotain konkreettisempaa tutkailtavaa. Sen takia pidän esimerkkinä Pihlströmiä. Hän on ymmärtänyt omat rajansa kun Pulju vasta opettelee omiaan. Ei tarvi olla joka paikassa ensimmäisenä jne. Tätä voidaan pitää yhtenä peliälyllisenä kykynä. Vertasin myös Pihlströmiin näyttääkseni kuinka erilaisia pelaajia he ovat, nimittäin se toisenlainen peliäly mitä ei ihan noin vaan opita löytyy Puljujärven pelistä, mutta ei Pihlströmin. Minun mielestäni tuo sanomasi "valtava" peliälyn puute ei olekaan kovin vakavaa. Voit toki itse havainnollistaa mitä tarkoitat peliälyllä mutta näin minä sen näkisin.
 

Robu

Jäsen
Nyt en kyllä edes tiedä minkälaista tekemistä porukat edes vaativat. Jos siellä nyt kuntosali, uimahalli ja jotain muuta pikkuista on niin en kyllä tiedä mitä muuta edes tarvitsisi. Ja 600000n asukkaan kaupunkiko nyt on "pikkukaupunki"? Noh, kukin tietty tavallaan.

Mielestäni se että talvella on kylmä on kyllä boonus. Ei ole ikinä liiemmin ärsyttänyt -25n asteen pakkaset. Eniten ottaa pannuun jos on räntää ja loskaa ja kun kaikki kadut sen jälkeen jäätyy luistelukentäksi. Jos koko talven olisi kylmä niin mulle ainakin kelpaisi.
Kaikki on suhteellista. 600k kuulostaa susta paljolta, mutta on se pienin NHL-kaupunki. http://icehockey.wikia.com/wiki/NHL_Cities_by_population

Muutenkin Winnipeg on kulttuurillisesti tylsimpien NHL-kaupunkien joukossa. Siihen kun lisätään noi karun kylmät pakkaset, jotka on muuten eri tavalla kylmät ja raastavat kuin Suomessa, niin ei ole kyllä kovinkaan inspiroiva kaupunki.

Tässäkin vielä yksi artikkeli, joka kertoo missä kaupungeissa pelaajat eivät tykkää pelata. Ei ole yllättävää, että Winnipeg ja Edmonton ovat korkealla. http://www.torontosun.com/2015/02/18/hockey-players-dont-want-to-play-in-these-cities
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koko kauden olen ihmetellyt monia asioita mitä Puljujärvi on sanonut ja sitä "auraa" mikä hänestä on huokunut. Se alkoi jo ihan syksyllä, kun Puljujärvi sanoi ettei hän aio käydä millään kielikursseilla vaan pelaa vaan ja toivoo että kieli tarttuu itsestään. Ei millään pahalla, mutta tämä antaa tosi välinpitämättömän kuvan hänestä. Mielestäni sen pitäisi olla se ykkösasia ja pitäisi nyt tajuta että kieltä pitää ymmärtää jotta itse pelinkään oppimisesta tulee mitään. Ja tämä ihmetys muuten heijastuu pidemmälle - Hänen olisi pitänyt tajuta jo pitkän aikaa sitten että kun tavoite kerran on NHL, kieli on tärkeä.

Alan pikkuhiljaa miettimään että onko hänellä lainkaan henkistä kapasiteettia ymmärtää peliä tarpeeksi korkealla tasolla lunastaakseen odotuksia.
Aika uskomatonta juttua suollat. Näkee kilometrien päähän että kokemusta puuttuu ulkomailla asumisesta, pelaamisesta jne. Voin varmuudella kertoa että jos lähetetään Matti Edmontoniin vuodeksi ja palkataan Pekalle kieltenopettaja niin Matti osaa englantia paremmin jos lähtötaso oli sama.

Itse hakisin vertauksen Leon Draisatlista jota pompoteltiin ensimmäisellä kaudellaan Edmontonissa vähän samaan tapaan kuin Puljujärveä nyt. Haukuttiin liian hitaaksi jne. Vajaa 40 peliä huonoilla pisteillä ja lähetettiin junioireihin. Nyt parhaita pelaajia vaikka ei vieläkään mikään nopea pelaaja. Nail Yakupov pelasi luokkaa paremman tulokaskauden kuin Draisatl mutta hyvä jos saa NHL sopimusta tämän kauden jälkeen. Mutta ehkä Draisatl on ottanut kielitunteja Yakupovia enemmän tulokaskauden jälkeen :D

En ole kiekkoammattilainen mutta omaan silmään Puljulla on hyvä pelinäkemys ja useimmiten tekee nopeasti oikean ratkaisun. Huomattavasti useammin kuin vaikka mainittu Yakupov. Itseluottamus ja "finesse" ei toki ole vielä sillä tasolla että voisi rytmittää peliä kuten vaikka Aho tai Draisatl. Eikä se välttämättä ikinä tule olemaan se tyyli jolla hän pelaa. Mutta sitten on muita vahvuuksia kuten koko ja nopeus. Kanadalaismediassa Puljujärveä verrattiin Blake Wheeleriin ennen draftia ja aika samanlaista peliä häneltä varmasti odotetaan.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse hakisin vertauksen Leon Draisatlista jota pompoteltiin ensimmäisellä kaudellaan Edmontonissa vähän samaan tapaan kuin Puljujärveä nyt. Haukuttiin liian hitaaksi jne. Vajaa 40 peliä huonoilla pisteillä ja lähetettiin junioireihin. Nyt parhaita pelaajia vaikka ei vieläkään mikään nopea pelaaja. Nail Yakupov pelasi luokkaa paremman tulokaskauden kuin Draisatl mutta hyvä jos saa NHL sopimusta tämän kauden jälkeen. Mutta ehkä Draisatl on ottanut kielitunteja Yakupovia enemmän tulokaskauden jälkeen :D

Draisaitl nyt oli äärettämän hidas luistelija, mitä ilmeisesti kovemmalla kädellä painotettiin kesätreeneissä, kuten mainittua jo aiemmin. Draisailtlin tausta on saksalaisesta juniorijärjestelmässä, joka ainakin jalkapallon puolella taitaa olla maailman kokonaisvaltaisin juniorihautomo seurajoukkueista aina maajoukkueisiin asti, joten edellytyksiä oli painaa kesä kunnialla. Kasvatustyön vertailu ilmeisesti lähinnä täyshoidon pelaajilleen järjestäviin Oulun Kärppiin saatetaan tuomita suoriltaan kölniläisten eduksi vaikka Marjamäen alaisuudessa Kärpät olivat hetken aikaa eurooppalainen huippujoukkue eikä homman pitäisi jäädä kiinni ainakaan resursseista poronhoitoalueella.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ootko käyny Winnipegissä? Keskellä preeriaa, hiton kylmä, pikku kaupunki jossa ei hirveästi aktiviteetteja ole jos ei alkoholi maistu. Joten kyllä itelläkin alkaisi koti-ikävä välillä tulla kun tekeminen loppuu... Olin siellä viikon ja totesin että ihan kiva kesäkaupunki, mutta talvella kuollut, jos ei lätkää lasketa. Eritoten kylmä ja tuulinen, sanoinko jo että kylmä...

Noh eipä Laine New Yorkissakaan tekemistä keksinyt, vaan sielläkin kertoi viettävänsä aikansa pleikkarin ääressä. En nyt tiedä mitä merkitystä tällä edes on, jos tykkää pelata niin mikäs siinä.
 

ipaz

Jäsen
Koko kauden olen ihmetellyt monia asioita mitä Puljujärvi on sanonut ja sitä "auraa" mikä hänestä on huokunut. Se alkoi jo ihan syksyllä, kun Puljujärvi sanoi ettei hän aio käydä millään kielikursseilla vaan pelaa vaan ja toivoo että kieli tarttuu itsestään. Ei millään pahalla, mutta tämä antaa tosi välinpitämättömän kuvan hänestä. Mielestäni sen pitäisi olla se ykkösasia ja pitäisi nyt tajuta että kieltä pitää ymmärtää jotta itse pelinkään oppimisesta tulee mitään. Ja tämä ihmetys muuten heijastuu pidemmälle - Hänen olisi pitänyt tajuta jo pitkän aikaa sitten että kun tavoite kerran on NHL, kieli on tärkeä.

Malkin ja Tarasenko eivät osanneet englantia juuri sanaakaan kun tulivat NHL:ään. Yllättäen se kieli on tarttunut heillekin vuosien varrella. Ja mistä sen tietää paljonko Pulju englantia ymmärtää. Yleensä ihmiset ymmärtävät enemmän kuin pystyvät itse puhumaan. Kyllä Jesse sen englannin tuolla vielä oppii ja minä ihmettelen että mikä helvetin kiire kaikilla faneilla on Jessen suhteen. Sälli täyttää jumalauta huomenna vasta 19.
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Malkin ja Tarasenko eivät osanneet englantia juuri sanaakaan kun tulivat NHL:ään. Yllättäen se kieli on tarttunut heillekin vuosien varrella. Ja mistä sen tietää paljonko Pulju englantia ymmärtää. Yleensä ihmiset ymmärtävät enemmän kuin pystyvät itse puhumaan. Kyllä Jesse sen englannin tuolla vielä oppii ja minä ihmettelen että mikä helvetin kiire kaikilla faneilla on Jessen suhteen. Sälli täyttää jumalauta huomenna vasta 19.

Eihän se Malkin vieläkään osaa oikein mitään, varsinkin kun ottaa huomioon kuinka kauan mies on jo viettänyt aikaa tuolla niin sanavarasto on lähes olematon. Kucherov vähän samanlainen tapaus, veikkaan vaan että enemmänkin asenteesta kiinni. Kyllähän se kieli tosiaan tarttuu kun sitä joutuu käyttämään ja kuuntelemaan päivittäin, mutta jos ei halua ole niin ei sitä todellakaan opi mitään.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni se että talvella on kylmä on kyllä boonus. Ei ole ikinä liiemmin ärsyttänyt -25n asteen pakkaset. Eniten ottaa pannuun jos on räntää ja loskaa ja kun kaikki kadut sen jälkeen jäätyy luistelukentäksi. Jos koko talven olisi kylmä niin mulle ainakin kelpaisi.

Se -25 astetta voi tuntua ihan mukavalta vaihtelulta jos muulloin on loskaa, mutta jos tuo on normi ja ulos ei ole kolmeen kuukauteen asiaa ilman naparetkeilijän varusteita, niin kaipa se alkaa jossain vaiheessa kyrsiä karskimpaakin kairankiertäjää.

Suomessakin on aika isot erot talvi-ilmastossa etelän ja pohjoisen välillä, mutta onhan tuo Winnipeg tilastojen perusteella Suomen Lappiakin pari astetta kylmempi paikka talvella. Sitten lisäksi vissiin vielä tuulinen, mikä tekee pakkasesta paljon hankalamman. Suomen pakkasissa on yleensä se hyvä puoli, että jos on -30 niin on ainakin tyyntä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös