Suomi vs. Venäjä – naapurisuhteet

  • 673 612
  • 4 506

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laina linkistä: "- Emme tiedä, oliko harjoituksen idea nähdä, miten usein Nato ja Suomi kykenevät samaan aikaan vastaamaan. Ainakin he saivat viestin, että me kykenemme.

Jacob hämmästelee yhä, että "se oli hauska harjoitus".

– Koneet lensivät kansainvälisille vesille, pois, takaisin, pois, takaisin kotiin. En tiedä millainen harjoitus sen piti olla. Me emme tekisi sellaista harjoitusta."

Kyse oli pullistelusta. Kun samaan aikaan allekirjoitettiin Suomen ja jenkkien välillä sotilaallinen sopimus, niin motivaatiokin on selvä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tsekki sai tarpeekseen Venäjän infosodasta tai informaatiovaikuttamisesta ja käynnistää vastatoimet Venäjän propagandasodalle. Tsekkien pinna paloi artikkelin mukaan, koska (linkissä enemmän aiheesta):

- Neljännes tšekeistä uskoo vaihtoehtoisten, eli useimmiten valheellisten, medioiden sisältöihin.
- 38 prosenttia uskoo, että Ukrainan sota on Yhdysvaltain syytä.
- Puolet ajattelee syyrialaispakolaisten tulevan Eurooppaan Yhdysvaltain toimien vuoksi
- Noin kolmannes puolestaan uskoo, että Syyrian Aleppoa pommittava Venäjä auttaa ratkaisemaan Euroopan siirtolaiskriisin.
- Venäjän tarjoama maailmaselitys, jossa Yhdysvallat on pääsyyllinen Ukrainan ja Syyrian sotiin, on uponnut moneen.

Tšekki sai tarpeekseen Venäjän propagandasta: maahan perustetaan keskus, joka kumoaa valheelliset väitteet lähes reaaliaikaisesti | Pääkirjoitukset | HS

Olisi mielenkiintoista lukea vastaava tutkimus koskien Suomea. Toki sitä pitäisi muokata monella tavalla ja ottaa mukaan suomalaisia kipupisteitä: Rosatomin ydinvoimalan rakentamisesta Ahon ja Lipposen kautta Jokerien osallistumiseen KHL:ään.

Pelkään jo Jatkojan kokemustenkin perusteella, että myös Suomesta löytyy paljon niitä, joiden mielestä USA on pääsyyllinen Venäjän varusteluun, Ukrainan sotaan ja Syyrian sotaan.

Mikä estäisi jotain tutkimuslaitosta tutkimasta tai ajatushautomoa teettämästä tuoretta tutkimusta suomalaisten näkemyksistä Venäjää koskien?
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Tsekki sai tarpeekseen Venäjän infosodasta tai informaatiovaikuttamisesta ja käynnistää vastatoimet Venäjän propagandasodalle. Tsekkien pinna paloi...

Mikä estäisi jotain tutkimuslaitosta tutkimasta tai ajatushautomoa teettämästä tuoretta tutkimusta suomalaisten näkemyksistä Venäjää koskien?

Neuvostoliitto.
Kekkonen.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Olisi mielenkiintoista lukea vastaava tutkimus koskien Suomea. Toki sitä pitäisi muokata monella tavalla ja ottaa mukaan suomalaisia kipupisteitä: Rosatomin ydinvoimalan rakentamisesta Ahon ja Lipposen kautta Jokerien osallistumiseen KHL:ään.
Jokereiden omistajat tuomassa uusia leluja Itämerelle?
Ruotsalaismediat: Kaksi venäläistä sotalaivaa matkalla Itämerelle
Mitään tutkimuksia tarvita.... Tärkeintä on hyvät suhteet itään. Harkimo voisikin myydä venäläisille jonkun rantatontin. Pitäähän veneille satama saada. Ja kysehän on vain veneilystä. Olisihan se hienoa saada Suomeenkin maailmanluokan veneitä. Pissa på miinalaiva Pohjanmaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tsekki sai tarpeekseen Venäjän infosodasta
Ihmeen hyvin toimii Tsekeissä. Nillä pitäisi olla jossain määrin historiallista rokotusta venäläisyyttä vastaan.

Isommassa kuvassa voi sanoa Putlerin laskeneen oikein ja lännen aliarvioineen vihamielisen propagandan voiman vapaassa yhteiskunnassa. RT:hen heitetyt miljoonant eivät ole menneet hukkaan.

Ja masentava osoitus laumaeläimen vaistoista. Ei ole paljon kehumista. (Toim huom ihminen on laumaeläin.)
Mikä estäisi jotain tutkimuslaitosta tutkimasta tai ajatushautomoa teettämästä tuoretta tutkimusta suomalaisten näkemyksistä Venäjää koskien?
Koska SUomen hallinto haluaa pitää yllä mielikuvaa suomalaisista venäjän suhteiden osaajina. Kaikki tutkimus rikkoo tätä kiiltokuvaa. Tätä kaikkea oikein alleviivaa Aleksanteri instituutti, josta tuli vain YYA-monumentti.
Jokereiden omistajat tuomassa uusia leluja Itämerelle?
Koettaisit nyt edes vähän pysyä asiassa, vaikka Ruotsista käsin katsellen se voikin olla vaikeaa.

Noi botskit olisi voinut tuoda Kaliningradiin turvallisemmin ja lyhyemmän kautta kanavia pitkin. Piti päästä näyttämään lippua.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ihmeen hyvin toimii Tsekeissä. Nillä pitäisi olla jossain määrin historiallista rokotusta venäläisyyttä vastaan. Isommassa kuvassa voi sanoa Putlerin laskeneen oikein ja lännen aliarvioineen vihamielisen propagandan voiman vapaassa yhteiskunnassa. RT:hen heitetyt miljoonant eivät ole menneet hukkaan.

Niinpä. Heitän täysin lonkalta, että Suomessa, maaseudulla asuvien, ainoastaan peruskoulun ja jonkin ammattikoulun tai vastaavan eli suht vähäisen koulutuksen saaneilla miehillä lukema kusetusmediaan luottamisessa tuskin jää Tsekkien alle. Samaan ryhmään puree myös muu RT-tason propaganda, joskaan ei koulutetummatkaan ole siltä suojattuja.

SUomen hallinto haluaa pitää yllä mielikuvaa suomalaisista venäjän suhteiden osaajina. Kaikki tutkimus rikkoo tätä kiiltokuvaa. Tätä kaikkea oikein alleviivaa Aleksanteri instituutti, josta tuli vain YYA-monumentti.

Tutkimusmielessä ongelmaksi saattaisi muodostua myös se, millainen aineisto on Putin-myönteistä propagandaa. Toisin sanoen, lasketaanko esimerkiksi YLE:n Marja Mannisen raportit Venäjältä Putinin propagandaan (mihin ne kuuluvat) ja onko niiden perusteella luotu kuva Venäjästä neutraali vai propagandistinen. Manninen tosin ylennettiin YLE:n erikoistoimittajaksi saavutuksistaan, joten hän ei enää ole Moskovan toimittaja. Siis virallisesti.

Samoin jouduttaisiin kenties pohtimaan, onko presidentti Halosen arvio Suomesta ja Venäjästä samat arvot jakavina kansakuntina propagandaa ja siihen uskovat siten putinisteja ja venäjämhyönteisiä trolleja, vai onko kyseessä Halosen neutraali, faktapohjainen arvio.

Ei siis helppoa, joten parempi jättää tutkimatta.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
presidentti Halosen arvio Suomesta ja Venäjästä samat arvot jakavina kansakuntina propagandaa
Presidenttinä Halonen teki politiikkaa. Toki tuon esittämisen aikoihin fiksuimmat oli jo nähneet mihin mennään ja koska Suomessa parhaat resurssit tiedon saamiseksi on pressalla, niin Halonen esitti myös tietoisen valeen. Miten tuon hienon eron käsittelee, ei propagandakaan ole väärin sanoa. Mutta Halonen on suomea puhuva ryssä ja ollut aina uskollinen oikealle isänmaalleen....kun joutui luopumaan Stasista sen kadottua maailmasta, niin onneksi jäi Putin ja KGB. Ja niitähän hän on just nyt auttamassa aivoriihessä, kuten eilen uutisoitiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tasaisin väliajoin tämä asia pulpahtaa esiin. Pasilassa, siinä rataverkon kyljessä olevasta, venäläisestä hallista puhutaan yllättävän vähän.

Tämä on kyllä totta. Jos erilaisista rakennuksista, joita Venäjä (sehän takana on, ei henkilöt) on hankkinut Putinin lähipiirin kautta omistukseensa puhutaan mm. sotilaiden tuki- ja majoituspaikkoina, Arenaa on turha sivuuttaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Joskus muinoin tuli Artjem Troitskin kanssa kierrettyä eri puolilla ja Venäjän osalta oltua mukana erilaisessa epävirallisessa rock-toiminnassa. Troitski avasi ovet silloisen Neuvostoliiton ja myöhemmin Venäjän undegroundiin ja tehtiinpä aiheista YLE:lle ja Maikkarille joitakin ohjelmia ja yksi elokuvakin, Marjaana Mykkäsen ohjaamana. Kun sikäläisillä valtion ei-tukemilla ja illegaaleiksi julistamilla bändeillä ei aina ollut kamoja, niitä järjestettiin Suomesta ja olin niitä kuskaamassa mm. Moskovaan. Lahjoituksissa kunnostautuivat erityisesti Tampereen bändit ja Jouko Karppanen ja Helsingistä Rami Räsänen. Venäjän puolella Artjem Troitski organisoi ja avasi varmaan kymmenille suomalaisille mediaihmisille sitä, mitä juuri silloin tapahtuu ja miten valtio on muuttumassa yhä enemmän totalitaarisempaan suuntaan. Troitski oli itselleni ehkä tärkein venäläisistä sen suhteen, että hän avasi silmäni näkemään missä Venäjällä ollaan ja mitä on tulossa. Kun hän vieraili Suomessa, saatettiin puhua yötolkulla musiikin ja muun maanalaisen toiminnan lisäksi siitä, mihin Venäjä on menossa ja miten se vaikuttaa Suomeen.

Nykyään Tallinassa asuva Troitski tunnetaan Putin-kriitikkona ja hän kertoo omista ajatuksistaan niin Venäjän kuin Suomen suhteen Heikki Hakalan ja Troitskin mailivaihdossa. Tässä Troitskin pohdintaa:

Samoin on Suomen laita: teoriassa aggression todennäköisyys on olematon, mutta Venäjä on osoittanut arvaamattomuutensa. Sen toiminta on täydellisen ennakoimatonta ja usein maan oman edun vastaista. Naapurimaan haavoittuvuus ja puolustuskyvyttömyys olisivat todellakin Venäjälle vain yksi syy lisää laukaista konflikti.

Putin-kriitikon hätkähdyttävä viesti Suomelle: Varokaa Venäjää - Kotimaa - Verkkouutiset

Tagi @Sako
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Supon raportti: Käsi nousee yllätyksestä: Että tämä asioiden todellinen luonne haluttiin sanoa ääneen. Supon pitäisi tutkia suora vaikuttaminen S Niinistöön.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Mutta se vaan, että julkaisivat tuon uutisen just tänään ku oli tiedossa, että kaikki uutisivut on täynnä jotain hmv verotietoja...
 
Sehän se vasta paha olisi, jos tällaista toimintaa oikeasti paljastuisi. Silloin Putinin pitäisi jo ihan uskottavuutensa vuoksi hyökätä Suomeen, kun Suomi provosoi.

Tai no, tuskin Suomen/EU:n lakikirjasta nykyään löytyy sellaisia pykäliä, joiden perusteella Suomi voisi asialle yhtään mitään. Vrt. pakolaisvyöry ja venäläisten kaupat asevarikoiden aitojen sisältä.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minun on hankala ymmärtää, että miksi nämä venäläisten kiinteistöbisnekset eivät ole isommilla kirjaimilla julkisuudessa tällä hetkellä. Onhan näistä spekulaatiota ollut aikaisemminkin, mutta nyt kun myös Supo on ilmaissut huolensa, että vieras valtio valmistautuu Suomen maaperällä... johonkin, niin mikä voi olla tärkeämpi uutisaihe tällä hetkellä. No näköjään se, että paljonko Jaajo on saanut liksaa viime vuonna.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei näistä tarvitse uutisoida, koska Venäjästä ei ole mitään vaaraa. Venäjä on rauhaa rakastava valtio. Mitä nyt viimeisen kymmenen vuoden aikana on pari valloitussotaa aloittanut ja yhden siviilikoneen matkustajineen alasampunut. Ei mitään syytä tulla Suomeen. Ei täällä mitään ole jne.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Yllättyneet käsi ylös, tukikohtia siis tunnuksettomille joukoille:

Supo epäilee: Venäjä ostanut Suomesta kiinteistöjä sotilailleen

Onhan nämä asiat nyt olleet puheissa turuilla ja toreilla jo vuosikymmenen. Asiassa ei ole nähty mitään kummallista vaikka suomalainen ei saa vastineeksi kylläkään ostella tontteja/rakennuksia Venäjän puolelta.

Nyt. Kymmenen vuoden jälkeen johtava turvallisuusviranomainen poliisin ohella joutuu tämän ihan ääneen sanomaan. Onpa aivan vitun tehokasta Supo. Hyvin toimittu. Mitähän vittua siellä on kymmenen vuotta mietitty?
 
Nyt. Kymmenen vuoden jälkeen johtava turvallisuusviranomainen poliisin ohella joutuu tämän ihan ääneen sanomaan. Onpa aivan vitun tehokasta Supo. Hyvin toimittu. Mitähän vittua siellä on kymmenen vuotta mietitty?
Minkä tuolle mahtaa. Ei ketään voi estää myymästä tai ostamasta, kun raha maailmaa pyörittää. Ja jos näitä haluaisikin tutkia, niin pykälät estää eikä ole valtuuksia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minkä tuolle mahtaa. Ei ketään voi estää myymästä tai ostamasta, kun raha maailmaa pyörittää. Ja jos näitä haluaisikin tutkia, niin pykälät estää eikä ole valtuuksia.
Googlaapa etuosto-oikeus. Nykyhallitus sopi hallitusneuvotteluissa vielä selvittävänsä onko lainsäädäntö tältä osin riittävä vai täytyykö sitäkin tarkentaa.
 
Googlaapa etuosto-oikeus. Nykyhallitus sopi hallitusneuvotteluissa vielä selvittävänsä onko lainsäädäntö tältä osin riittävä vai täytyykö sitäkin tarkentaa.
No ei kai tuosta haittaa ole venäläisille. Kunhan ei Puna-armeija suoraan koita ostaa jotain.
Tosin olihan Taipalsaarella se juttu, että ampumaradan naapurissa ollutta maata ei myyty venäläisille, vaan valtio puuttui peliin jollain tavalla.

Taustalla Puolustusvoimien salainen muistio – Sarviniemen myyminen venäläisille aiotaan estää - Kotimaa - Ilta-Sanomat
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tämä on kyllä totta. Jos erilaisista rakennuksista, joita Venäjä (sehän takana on, ei henkilöt) on hankkinut Putinin lähipiirin kautta omistukseensa puhutaan mm. sotilaiden tuki- ja majoituspaikkoina, Arenaa on turha sivuuttaa.

On muuten Venäjän Krimillä toteuttaneen strategian mukaisesti aika hyvillä paikoilla tv-lähetyksiä ja niiden infran haltuunottoa ajatellen. Eipä ole käynyt ennen mielessä, mutta on jopa aika tärkeä strateginen kohde.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näin on @Juhaht ja sinänsä mielenkiinoista, että kun Venäjän toimia on Suomessa vihdoin alettua uutisoimaan ja ja strategisia väyliä/sähköverkkoja yms varrelta hankittuja tontteja ja kiinteistöjä luettelemaan, Arena on saanut olla aivan rauhassa siitä huolimatta, että halli sijaitsee strategisesti keskeisellä paikalla (tv- ja muut verkkoyhteydet, päärata jne).
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
On muuten Venäjän Krimillä toteuttaneen strategian mukaisesti aika hyvillä paikoilla tv-lähetyksiä ja niiden infran haltuunottoa ajatellen. Eipä ole käynyt ennen mielessä, mutta on jopa aika tärkeä strateginen kohde.

Toisaalta en mä tiedä mitä sillä omistuksella käytännössä olisi merkitystä jos tilanne kovin punaiselle menisi. Eiköhän vieraanvallan omistukset oteta ihan vaan väkisin haltuun siinä tapauksessa. Ei kai sillä omistuksella ole sodankaltaisissa oloissa merkitystä?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toisaalta eihän silloin pitäisi huolestua mistään venäläisten ostamista maista/kiinteistöistä. Pointti onkin se mikä nähtiin Ukrainassa: ei maa ollut sotatilassa tai missään vastavassa kun venäläiset joukot oli jo kuljetettu strategisiin kohteisiin.

Jos nyt kuviteltaisiin vastaavaa Suomeen niin äkkiäkös Hartwall Areenalle majoittaisi isonkin joukon pariksi päiväksi ja valtaisi läheiset kohteet ja blokkaisi junaliikenteen. Hallin alapuolella on vielä väestönsuoja ja harjoitushalli joten tilaa kyllä on. Skenaario on ehkä äärimmäinen, mutta juuri parempaa omistuskohdetta venäläisille on vaikea keksiä.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Niin olisihan se absurdia toisaalta jos suomalaiset valtionjohdon lähellä olevat liikemiehet omistaisivat hallin Moskovan TV-tornin vierestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös