Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

  • 881 662
  • 8 574

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Joensuun urpot kantoivat joukkionsa kärjessä banderollia "Maahan muutto kuriin". Kenelläkään ei varmaan ole yllätys, ettei heillä ole kielioppi hallussa.

Tahaton Ironia on vahva tässä viestissä.
 
Tämän tyylisten apokalyptisten visioiden esittäjä on kyllä ihan saman puun hedelmä kuin ne jätkät jotka povaavat että vuonna 2020 Suomessa on muslimienemmistö ja sharia-laki voimassa.
Sinulla on toki oikeus mielipiteeseesi, mutta huomauttaisin, että sekä äärioikeiston että äärivasemmiston poliittisten vastustajiensa hakkaaminen tai sen yrittäminen on täysin tuore ilmiö. Uussuomalaisille vaaditaan laajasti perustuslain vastaisia heikennyksiä heidän oikeuksiinsa. Imperialistinen itänaapuri käyttää valtavia summia valheelliseen propagandaansa jonka tarkoitus on lyödä kiilaa tähän säröön.

Muslimienemmistön ihan millä tahansa aikavälillä (ei tarvitse olla tuo 5v, voi olla vaikka 50v) voimme sentään todeta saduksi ihan yksinkertaisella laskuharjoituksella. Tämän kohti toisiaan tappavia nälkäisiä eurooppalaisia vievän kehityksen suhteen se taasen vaatisi että joku nipistäisi ja kertoisi tämän kaiken olleen vain unta.

Sen koen erityisen tekopyhäksi että siinä missä satunnaisen Farmahdin leimaaminen potentiaaliseksi terroristiksi on parinsuunnanradiopäille ihan kauheaa mutta maahanmuuttokriitikot ovat tietty kaikki natseja.
Eivät kaikki maahanmuuttokriitikot ole natseja, mutta natsit ovat nyt innoissaan partioimassa kaduilla, suvakkeja uhkaillen ja suomalaisia etnisesti profiloiden, sen ansiosta että maahamuuttokritiikki on normalisoinut muukalaisvihan eli rasismin.

Toinen näköharha on ajatus rodusta.
Rasismilla tarkoitetaan nykyään paljon muuta kuin rotuasioita. Kohta 50 vuotta YK on määritellyt rasismin näin:
kaikkea rotuun, ihonväriin, syntyperään tahi kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuvaa erottelua, poissulkemista tai etuoikeutta, jonka tarkoituksena tai seurauksena on ihmisoikeuksien ja perusvapauksien tasapuolisen tunnustamisen, nauttimisen tai harjoittamisen mitätöiminen tai rajoittaminen poliittisella, taloudellisella, sosiaalisella, sivistyksellisellä tai jollakin muulla julkisen elämän alalla.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minusta Auvinen vaikuttaa kärsivän jonkin sortin mielenterveysongelmista. Entisaikojen jaakkolaaksot sentään olivat pragmaattisia ja ovelia veijareita, vaikka tavallaan suvereenin Suomen alasajoa ajoivatkin toimillaan.

Auvista kun katsoo, niin varmaan aika monelle tulee mieleen se Bader-Meinhofin kaikkeen valmiina ollut kilipää-osasto.

Jos nyt vertaa vaikka siihen Sorsapuiston ressukkaan, jota telkkarissa aikanaan haastateltiin, niin hän oli väkivaltafantasioineen jopa sympaattinen, sillä kaikki ei ollut kotona ja selvästi elämä oli yhtä taistelua, aina vaikeimman kautta.

Sen sijaan Auvinen on mielestäni aika pelottava tyyppi. Minulla ei ole mitään syytä epäillä, etteikö Auvinen olisi valmis vaikka millaisiin väkivallantekoihin, jos ideologiaa sillä edistää.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minusta Auvinen ja Huhtisaari muistuttivat käyttäytymiseltään toisiaan. Ehkä niille sopisi sama lääkitys.

Minusta Huhtasaari vaikuttaa hössöttäjältä, joka itsekin on innoissaan, kun on äkisti päässyt näin näkyvään vaikuttajan rooliin.

Auvinen taas muistuttaa minua joistain historian synkimmistä hetkistä, joista ihmiset jälkikäteen ällistyksissään puhuvat, että miten näissä jutuissa oli naisiakin mukana....
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Toistan päähänpinttymiäni, tirkistysreiästä tiiraamista ja lähimmäisteni kyvyttömyydestä ajatella kahta siirtoa pidemmälle.

Nämä ääriliikkeisiin innostuneet kokoontuvat kellaritiloihinsa kehumaan toisiaan, aatteellisen mölymelun, musiikin tapaisen, täyttäessä älyllisen tyhjiön.
Ja sitten välillä käydään katsomassa maailmanmenoa siitä kymmensenttiseen betoniin kymmenmillisellä poralla tehdystä reiästä.
Näkemästä ollaan samaa mieltä, läpsitään ylävitosia, ja sitten suunnitellaan aktivistitekosia. Kaikki muut, paitsi me visionäärit, ovat tolloja nysveröitä.

Shakkilautaa ei "kerhotilassa" ole. Pelillä on säännöt eli se rajoittaa ihmisoikeuksia, ilmaisun vapautta.
Ja vaikka tästä päästäisiin sopimukseen, niin puolet ääriliikeklubin jäsenistä ei oppisi ratsun liikerataa.
Eikä kukaan kerholaisista kykenisi ikinä miettimään kahta siirtoa eteenpäin. Syy ja seuraus, ei ummarra.

Mutta siitä huolimatta, vedetään tunteella, me tiedämme, miltä meistä tuntuu. Ja Me tiedämme, miltä Teistä pitäisi tuntua.
Me, ääriliiikkeläiset, olemme tiedostavaa eliittiä.

Lissäys: pitänee herkemmille vielä täsmentää näkemysbetonisen kerhotilan metaforaa.
Betonikupla voi olla Vanhan Kuppilan Nurkkapöydässä, Viitasaaren Kesoililla tai pubin päivystäjien pöydän ympärillä.
 
Viimeksi muokattu:

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Sinulla on toki oikeus mielipiteeseesi, mutta huomauttaisin, että sekä äärioikeiston että äärivasemmiston poliittisten vastustajiensa hakkaaminen tai sen yrittäminen on täysin tuore ilmiö.

Tämä on kyllä totta. Äärivasemmisto on kuikunnut lähinnä poliisin suuntaa, eikä tuota perivihollista ole unohdettu, vaikka välillä meuhkataankin ulkoilevista kuulapäistä. Tästä esimerkkinä Kansan Uutisten, Äärivasemmistoliiton oman MV-lehden, tuore artikkeli.

Suomen suurin sisäinen turvallisuusuhka on poliisi (kansanuutiset.fi)
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Facebookissa törmäsin tähän holokaustinkieltokampanjaan myöskin. Aika korkealentoista juttua kavereilla ja hyvinkin paljon itärajan takaa tuttua tapaa tulkita historiaa. Ainakin minun on vaikea ottaa tätä porukkaa mitenkään vakavasti.

Lisätään nyt vielä että mielestäni sananvapauden tulee taata myös näille hörhöille vapauden julistaa omaa tyhmyyttään. En kannata Saksan mallia, jossa holokaustin kieltäminen on rikollista.
 

gasp

Jäsen
Mites muuten aatteen mies, palstaveli @gasp ? Onko holokausti höpöä?

Holokausti on tyypillistä sodan voittajan mielipidemuokkauspropagandaa, jolla pyritään syyllistämään ja maineeltaan tuhoamaan kansallissosialismi (häviäjä) ja saamaan sen kannattajat leimattua. Juutalaiset tai ns. juutalaiseliitti ovat käyttäneet holokaustia poliittisena aseena koko sodanjälkeisen ajan. Ovat vaatineet länsimailta korvauksia ja lahjoituksia, on muistopäivää, ja ennen kaikkea, siitä saatiin selitys amerikkalaisille, miksi he joutuivat lähtemään sotimaan toiselle puolelle maapalloa. Jos ns. holokaustia ei olisi tapahtunut, olisivat jenkit olleet ehkä hieman hämmentyneitä. Tästä kuitenkin tuli täydellinen peruste sodalle, joka oikeutti unohtamaan liittoutuneiden sotarikokset: Puna-armeija venäjänjuutalaisen Ilja Ehrenburgin käskystä raiskasi ja kidutti miljoonia saksalaisia, lisäksi Venäjällä tehtiin "sisäisiä puhdistuksia" gulageissa, jossa tapettiin eri arvioiden mukaan 10-40 miljoonaa venäläistä. Brittien tekemät Dresdenin terroripommitukset tappoivat kymmeniä tuhansia saksalaisia siviilejä, joista osa suli asfalttiin. Samalla he pommittivat kaupungista pakenevia saksalaisia.

Esimerkiksi jenkkien kenraali George S.Patton totesi Berliinin valloituksen jälkeen "ehkä sodimme väärää vihollista vastaan", viitaten saksalaisten sijaan puna-armeijaan, joka syyllistyi vakaviin em. sotarikoksiin sodan aikana ja sen jälkeen. Patton kuoli nopeasti tämän lausuman jälkeen. Puna-armeija Stalinin johdolla olivat kapitalistien sätkynukkeja, kuten Nobel-voittaja Alexander Soltsenitsyn kuvailee.

En usko että holokausti tapahtui siinä varsinaisessa mielessä, kuinka se kerrotaan. Eli siten, että natsit järjestelmällisesti pyrkivät tuhoamaan juutalaiset leireillä. Hitlerin tarkoitus oli siirtää juutalaiset Palestiinaan ja hän teki tässä yhteistyötä sionistijuutalaisten kanssa tiettyyn pisteeseen asti (Haavara sopimus). Sionistit saivat kuitenkin idän ja lännen suurvallat sotimaan Saksaa vastaan, joten tämä kiristi suhteita. Tässä mielessä Hitlerillä olisi voinut tulla motiivi alkaa tuhoamaan juutalaisia vastikkeeksi heidän sodanlietsontaan.

Rasistinen talmudistiseen aatteeseen kytkeytynyt poppoo (sionistit) ajattelevat juutalaisten olevan jumalallinen sielu, jolla on oikeus alistaa kaikki ei-juutalaiset, joita he kutsuvat gojimeiksi. Esim Israelissa "rotupuhtaus" on äärimmäisen tärkeää ja hehän eivät tunnetusti ota pakolaisia. Juutalainen Barbara Spectre intoilee valkoisten hidasta häviämistä näin näkyvästi: http://www.rumormillnews.com/pix7/barbara.JPG. Tästä on lukuisia esimerkkejä, mutta ei varsinaisesti liity kysymykseen, niin en ala siitä jauhamaan.

Nimimerkki The Original Jags kuvaili juutalaiseliitin osuvasti reilu 10 vuotta sitten toisessa ketjussa:

...Mielestäni juutalainen on kieroileva ja rahanahne nilkki vailla omaatuntoa ja vailla isänmaallisuutta sitä maata kohtaan, jossa hän asuu. Hänen ainoa isänmaansa on Israel ja ainoa eturyhmä kansainvälinen juutalaisuus, jonka piiriin kuuluvat niin Venäjän oligarkit, Amerikan Rothschildit, Rockefellerit sekä muut suurpääoman omistajasuvut ja mediamogulit, Euroopan suuret pankkiirit sekä Israelin valtionpäämiehet. Siinä on pelottava yhdistelmä totta totisesti. Tässä tuli nyt tuomittua kaikki juutalaiset kollektiivisesti, mutta menköön tällä kertaa."

Loppuun vielä em. teksiin osuva puhe, joka tulee itse Hitlerin suusta: Adolf Hitler, mies joka taisteli pankkeja vastaan. TOTUUS NOUSSUT ILMIÖKSI! - YouTube

Kuinka Sionistit hajoittavat ja hallitsevat (suomenkielinen tekstitys) - David Duke - YouTube
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Edustajalle on löytynyt sielunveli, gasp. Ei siinä, uskoohan melko moni vielä luomiskertomukseenkin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kaikkea tulee välillä itsekin ajateltua, mutta Jagsin lainaaminen omien mielipiteiden tukemiseksi ei ole kyllä käynyt mielessäkään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Edustajalle on löytynyt sielunveli, gasp. Ei siinä, uskoohan melko moni vielä luomiskertomukseenkin.

Siinä @gasp toki on oikeassa, että suurin syy juuri juutalaisten kansanmurhan (joka oikeasti tapahtui, toisin kuin gaspin toisessa ketjussa esittämä "todistusaineisto" väittää..) muistelemiseen on Saksan häviö sodassa. Toisella lopputuloksella saattaisimme nyt antaa vähemmän arvoa saksalaisten rikoksille ja kokoontua kerran vuodessa muistamaan Stalinin tappamia miljoonia ihmisiä. Suomen lopputulos jos olisi ollut toinen, niin mahdollisesti myös Suomen älymystö ja upseeristo olisi kokenut saman kohtalon, kuin puolalaiset Katynin metsissä.

Myös siitä olen samaa mieltä mm. Pattonin kanssa, että olisi ehkä ollut syytä jatkaa Berliinistä suoraan itää kohti.
 

Gorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, LA Kings
En ota kantaa Holokaustin paikkansa pitävyyteen, mutta eräs suurmies (en jaksa googlata nimeä) totesi kerran: Riittävän kauan kun valhetta toistetaan totuutena, siitä tulee totuus. Toimii myös monessa muussa asiassa. Hieman tosin ihmettelen miksi tätä kiistämistä pidetään Venäjätrollien aseena? Eikös juuri heille ole parempi että näin olisi tapahtunut, ja saisivat omat rikoksensa maton alle piiloon?

Tekisi melkein mieli tehdä muistomerkki Natsien itärintamalla kaatuneiden muslimisotilaiden muistoksi. Siinäpä olisi sitten kiva seurata reaktioita mitkä ryhmittymät asiasta suuttuisivat ja pahoittaisivat mielensä. Tässä maassa kun tuntuu olevan ammatikseen näitä mielensä pahoittavia, on asia sitten mikä hyvänsä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Siinä @gasp toki on oikeassa, että suurin syy juuri juutalaisten kansanmurhan (joka oikeasti tapahtui, toisin kuin gaspin toisessa ketjussa esittämä "todistusaineisto" väittää..) muistelemiseen on Saksan häviö sodassa. Toisella lopputuloksella saattaisimme nyt antaa vähemmän arvoa saksalaisten rikoksille ja kokoontua kerran vuodessa muistamaan Stalinin tappamia miljoonia ihmisiä. Suomen lopputulos jos olisi ollut toinen, niin mahdollisesti myös Suomen älymystö ja upseeristo olisi kokenut saman kohtalon, kuin puolalaiset Katynin metsissä.

Myös siitä olen samaa mieltä mm. Pattonin kanssa, että olisi ehkä ollut syytä jatkaa Berliinistä suoraan itää kohti.

Varsin mielenkiintoisia ajatuksia mutta eivät varsinaisesti koske ketjun aihetta joka on siis äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa. Vaikka tiesinkin että tästä maasta löytyy natsiaatteen kannattajia niin onhan varsin hämmentävää lukea heidän propagandaansa täällä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Maahanmuuton vastustajat ja rasismin vastustajat siis marssii taas lauantaina Helsinkissä. Some-vääntöä seuraamalla ekana meinas ärsyttää anarkistit, mutta tarkemmin ajateltuna:

Suomen Poliisi, siis Helsingin poliisilaitoksen johtaja, et sää voi kommentoida YLEn uutislinkkiä tapahtumasta tyylillä

Tuli duunia.Tankataanpa möröt ja mennään taas kerran rauhanturvaajiksi porukoiden väliin.

En pidä itseäni pikkumaisena tai herkkiksenä, mutta en kaipaa just tän hetkisessä ilmapiirissä mitään vitsailevia kyläpoliisi Reinikaisia, vaan tylsän harmaata ja johdonmukaista ulosantia. Vaikka joku tiedote/vetoomus marssien kulusta ja rauhallisuudesta. Ei mitään sellaista johon olis helppo kenenkään tarttua tai provosoitua.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Varsin mielenkiintoisia ajatuksia mutta eivät varsinaisesti koske ketjun aihetta joka on siis äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa. Vaikka tiesinkin että tästä maasta löytyy natsiaatteen kannattajia niin onhan varsin hämmentävää lukea heidän propagandaansa täällä.
Yhtä hämmentävää tuo propaganda on molemmilta äärilaidoilta, mutta tässä oltiin kyllä aika korkealla kieltämättä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@aceman81 Hyvä vaan jos vähän lyö huumoriksi. Koko jatkuva mouhotus ja meuhkaaminen kaiken mamu/rasisti/suvakki/odinit/pellet/kukanytpahoittimielensä ympärillä on helvetin puuduttavaa. Eli nyt voisi olla sellainen kollektiivinen inhale-exhale paikallaan. Turhaa kiihkoilua harrastaa vain fanaatikot, joukkomouhoamista typerykset.

Poliisi siinä sitten välissä. Kyllä mäkin jo vitsiä vääntäisin jos skoude olisin. Onkohan se mikälie laineen silmä vielä pipi vai nähtäiskö comeback jo lauantaina?
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös