Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2015–2016: Suomi

  • 282 065
  • 1 264
Tila
Viestiketju on suljettu.

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos saa jääkiekko-ottelussa tehtyä 60 minuutin aikana vain yhden maalin ja pelin loppupuolella ei saa tasakentällisin kunnollisia maalintekotilanteita niin on mielestäni vain tekosyy syyttää tappiosta tuomareita. Se osoittaa vain sen, että on huono häviäjä.
 

Baldrick

Jäsen
...mutta toivon myös, että nyt painetaan maalille hulluna, tehdään byyrejä hullulla tahdilla ja tiputetaan tälläkertaa Venäjä kokonaan pelistä ulos.

Venäjää vastaan saattaisi olla mahdollista katkaista selkäranka hyvissä ajoin, jos muutaman kaapin saa aikaiseksi ja sitten keskittyy pitämään mahdollisimman paljon kiekkoa. Sieltä alkaa itänaapurit turhautumaan ja ottamaan jäähyjä. Tällä kertaa ei sit päästetä alivoimamaalilla kaveria palauttelemaan henkeä, jookosta?

Edit.
Jos saa jääkiekko-ottelussa tehtyä 60 minuutin aikana vain yhden maalin ja pelin loppupuolella ei saa tasakentällisin kunnollisia maalintekotilanteita niin on mielestäni vain tekosyy syyttää tappiosta tuomareita. Se osoittaa vain sen, että on huono häviäjä.

Eikös tämä ala olemaan jo aika läpikäyty juttu...
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Juu, ollaan yhdessä eri mieltä ja en minä ole täysin sokea sinun näkökulmalle. Se vaan on kun katsoo lähes pelkästään NHL jääkiekkoa niin tietyt asiat pistävät heti silmään ns. "euro kiekossa" ja tuo Jalosen pelitavan hitaus on aina iso hampaiden kiristely allekirjoittaneelle. Ymmärränhän minä sen, että joukkueen mukaan pitää pelitapaakin rakentaa, mutta Jalosella tuo ns. hidas pelitapa on ollut aina mukana, joukkueesta riippumatta.

Allekirjoitan tämän ja aikaisemmankin @TweetyLeaf viestin, jota en jaksa kaivaa tähän. Kuitenkin olen täysin samaa mieltä, että NHL:ssä on käytännössä täysin mahdotonta kerta toisensa jälkeen tulla hitailla lähdöllä vastustajan sinisen yli muutoin kuin heittämällä päätykiekon. Toki jotkut taikurit (esim. Patrick Kane) pystyvät silloin tällöin käyttämään hyväkseen sen, että vastustalla on passivinen seisova träppi keskialueella, mutta pääasiassa tällaiset hitaat lähdöt johtavat lähes poikkeuksetta päätykiekon heittämiseen. Chicagokaan ei pelaa tuon Jalosen pelikirjan tavoin maalin takaa, vaan peliä pöyritetään pakki-pakeilla ja jättösyötöillä niin, että Kane pääsee volttaamaan omalta alueelta kovaan vauhtiin vastustajan seisovaa träppiä vastaan. Väittäisin, että Chicagon pelitapa on (vähintäänkin yksi niistä, jotka ovat) lähimpänä tätä eurooppalaista kiekkokontrollipelitapaa ja tuolla on tosiaan sellaisia pelaajia tuota pelitapaa toteuttamaan (esim. Duncan Keith), joita ei pahemmin muualta maailmasta löydy. NHL:ssä monet joukkueet lisäksi karvaavat erittäin tehokkaasti ja aggressiivisesti, jolloin tuo pelin rauhoittaminen omaan päähän ja hyvien avaussyöttöjen antaminen on huomattavasti hankalampaa, kun tilaa ja aikaa on vähemmän.

Itsekään en siis usko, että Jalosen pelikirja olisi lähellekään sellaisenaan siirrettävissä rapakon taakse ja tuskin kukaan toimitusjohtaja NHL:ssä on niin hullu, että ottaisi ihan megalomaanisen riskin ja palkkaisi JJ:n.
 
http://www.kierratys.info/kerayspis...'n+Roll+Oy+Ab&kunta_id=444&pnro=&toiminto=HAE

Onhan ykkönen aiemminkin osallistunut myös puolustamiseen, mutta ei näin vahvasti sentään, että hyökkäyspuoli kärsii. Toki silläkin on ollut vaikutuksensa, että Ruotsi pisti popliinitakit varjostamaan ja sitoi omaa ja superketjun peliä.
Ei. Hyökkäyspuoli kärsi siitä, että Ruotsi piti sitä Suomen päädyssä. Siinä ei edes millään varjostuksella ollut vaikutusta. Aiemmissa peleissä ketju on hallinnut kiekkoa tai ainakin päässyt iskemään vastaan - nyt Ruotsi painoi pelin heitä vastaan jatkuvasti Suomen päätyyn ja säilytti puolustusvalmiutensa niin, ettei paria kertaa lukuunottamatta edes vastaiskupaikkoja auennut.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja nyt Kasperi Kapanen alat syöttelemään ketjukavereillesi, niin saadaan sinustakin jotain hyötyä tähän peliin! Kaapolle toivotaan hyvää, eikun loistavaa peliä, jonka takia Suomen pelaajien ei tarvitse enempää kolmea-neljää maalia tehdä voittaakseen
 

Snagari

Jäsen
Ei. Hyökkäyspuoli kärsi siitä, että Ruotsi piti sitä Suomen päädyssä. Siinä ei edes millään varjostuksella ollut vaikutusta. Aiemmissa peleissä ketju on hallinnut kiekkoa tai ainakin päässyt iskemään vastaan - nyt Ruotsi painoi pelin heitä vastaan jatkuvasti Suomen päätyyn ja säilytti puolustusvalmiutensa niin, ettei paria kertaa lukuunottamatta edes vastaiskupaikkoja auennut.
Mielestäni ne pitkät pyöritykset omissa tuolle ketjulle tulivat venyneistä vaihdoista jotka johtuivat tuon varjostuskentän kovasta karvauksesta. Ensin pyöteltiin kiekkoa omissa kun haettiin paikkaa avaukselle, yleensä se löytyi 30 sekunnin hieromisen jälkeen jolloin oltiin vastustajan päässä. Siellä kiekonmenetys ja Ruotsi painoi toiseen päähän jolloin takakarvaavat Laine ja Puljujärvi olivat olleet kentällä jo yli minuutin. Niillä jaloilla on vaikea pysyä enää omissa mukana ja Ruotsi sai tästä syystä pitkiä hyökkäyksiä vyörytettyä. Antaisin siis aika ison osan tuosta nimenomaan tuolle varjostukselle.

Tänäänhän myös Venäjällä on vaihtoetu, joten saas nähdä miten he hoitavat homman tätä kenttää vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
Ja nyt Kasperi Kapanen alat syöttelemään ketjukavereillesi, niin saadaan sinustakin jotain hyötyä tähän peliin!

Haha! hyvää trollia :)

Kapanen teki eilen 0+2 tehot joten on syöttänyt kai kavereille? Kasperi on ollut jatkuvasti ihan suomen top5 pelaajia peleissä. Ihme öyhötystä Kapasen solvaaminen.
 

Wire

Jäsen
Mahtaa maikkaria vtuttaa kun junnukisoilla on hirveät sukset. Nyt epätoivoisesti virittelevät esilähetystä Katsomon puolelle...
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei se auta jos ajattelee pelaajien kannalta asiaa jos peli hävitään. Oma (huono) vertaukseni voisi olla sellainen, että Jalonen näkee pelin ns. ulkopuolelta. On omassa valmentaja tiimissään katsomassa pelaajia, eikä niin, että olisi täysin pelin sisällä. Ei tässä nyt ole yhdestä maalivahdinvaihdosta kyse, vaan yleisestikkin liiasta kärsivällisyydestä ja tietystä...hmm.. munattomuudesta.

Tästä tavallaan kertoo myös tuo että, MM11 oli "Koivun joukkue". Kyllä se ensisijaisesti pitää olla se valmentaja joka sitä tahtipuikkoa heiluttaa ja pitää joukkueen kasassa. Toki kapteenilla on suuri merkitys ja valmentajan pitää antaa kapteenin hoitaa oma hommansa. Mutta lähtökohtaisesti valmentajan ei mielestäni pidä olla joukkueen ulkopuolella, vaan toimia juurikin ns. kapelimestarina.

MM11 ja turnauksen alkupuoli oli kovaa vääntöä Jalosen ja muutamien johtavien pelaajien välillä. Tämän Jukka Jalonen on itse myöntänyt monissa haastetteluissa. Hänellä ja tietty koko valmennuksella oli kuulemma erittäin kova työ saada muutamat pelaajat toteuttamaan Jalosen ajamaa pelitapaa. Tlannetta ei tietenkään helpottanut edellistalven olympiakisojen aikana tapahtunut eripura Jalosen ja joidenkin pelaajien välillä. Lopulta kuitenkin pelaajisto, varmasti myös Mikko Koivun esimerkin voimalla, taipui Jalosen tahtoon ja tulos näyttäytyi MM-kultana. Mutta tosiaan, ihan lasketellen tuo MM-kulta ei tullut eikä tietenkään ikinä niin tapahdukaan. Tarinat taustalla toki aina erilaisia.
 
Mutta tosiaan, ihan lasketellen tuo MM-kulta ei tullut eikä tietenkään ikinä niin tapahdukaan. Tarinat taustalla toki aina erilaisia.

Tuskin mikään kultamitalli. Jos olisin näsäviisas ilveilijä, niin tuostahan voisi heti lähteä suoraan siihen, että onko henkilötaidoissa sitten ongelmia kun ei saada pelaajia toteuttamaan pelitapaa ilman isompia yhteenottoja? Toki tämä on "provona" heitetty nyt tähän, ja älkää turhaan tarttuko.
Pitää nyt tähdentää vielä sen verran, että onhan se pelaajien sitoutuminen yms. oma juttunsa. Mutta en siihen viitannut tuolla aikaisemmin kun puhuin siitä mitä pelin sisällä tapahtuu. Irvaillen voisin sanoa, että jos Jalonen paasaa "reagointi" lätkäänsä, niin missä on miehen oma reagointi penkin takana pelin tapahtumiin?
-----------

Noh noh, ehkä tämä menee oikeasti liiallisuuksiin ja aika ylisuurentelevaksi kärjistämiseksi. Jalonen on hyvä valmentaja, mutta hänellä on puutteet sellaisissa osa-alueissa, että häntä tuskin tullaan NHL joukkueen peräsimessä koskaan näkemään. Joka sinänsä on sääli. Olisi hieno nähdä suomalainen valmentaja NHL jengin kapellimestarina. Suhonen aikanaan ei kyllä ainakaan helpottanut suomalaisten valmentajien toivoa pääsystä kapeille kaukaloille...

Täytyy myös muistaa, että myös valmentajat kehittyvät, ja olen nostanut esiin jo varmaan kaksi kertaa, että Jalosen negatiiviset puolet ovat omaan silmääni parantuneet siitä mitä ne ovat aikaisemmin olleet (aikoinaan nämä jutut oli aika kauhealla tasolla, nyt mennään sellaisella tasolla että juuri ja juuri osaan niitä sietää). Eli kyllä Jukka siellä varmasti itse kovasti yrittää analysoida myös omaa toimintaansa ja parantaa valmennusosaamistaan.

@B4rre tuossa tiivisti asiaa hyvin "Blackhawks lasein". Itse pyrin analysoimaan tätä asiaa ihan yleisesti Jalosen sopivuudesta amerikan puolelle.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä itse veikkaisin, että muutenkin Pula-ahon peli vähän paranee, kun ainakin eilen Venäjä oli paljon passiivisempi omassa päässä kuin Ruotsi.

Tämä Pula-Aho on ilmeisesti vakiintumassa tuon kentän kutsumanimeksi. Vaikka itsellänikin on jo muutama vuosikymmen elinpäiviä takana ei tuo Pula-Aho sinänsä lämmitä hirveästi eli ilmeisesti tuo on parempaa läppää vielä vanhemmalle ikäpolvelle. Omaan makuuni parempiakin vaihtoehtoja olisi löytynyt, esimerkiksi Kolmoset, LAPset tai vaikka se Paholaine, mutta onneksi nimi ei miestä pahenna eikä varmasti poikiakaan, pääasia että peli rullaa ja tulosta syntyy.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ruotsalaisten itkeminen tuomareista on kirsikka kakun päälle, ai että maistuu. Lisäksi vielä bonus:
Ruotsalaiskyyneleet virtasivat – joukkue sai apua psykologilta ottelun jälkeen - MM-jääkiekko - Ilta-Sanomat

Mainittakoon, että tuomarit ei ratkaisseet peliä, vaikka se 2+10 tuli aika kevyesti. Se oli vihellettävissä.
---

Illan pelistä tulee jälleen jälleen painajainen. Ja viihdyttävä. Jännittää jo valmiiksi. Homma kääntyy mestaruudeksi, kun puolustus pelaa eilen nähdyllä tasolla ja hyökkäys sykkii normaalilla tasolla. Alkusarjan matsista on turha ottaa ennakkoa, sillä molemmat jengit on parantaneet.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
NHL-valmentajaksi tulisi olla hyviä suhteita. Jalosella suhteita NHL:n suuntaan taitaa olla aika vähän. Kari Jalonen, aloitettuaan päävalmentajana, sai junailtua Jarmo Kekäläiseltä tilaisuuden tutustua NHL-seuran harjoitusleiriin. Sekin on hyvä alku, mutta tästäkin on valovuoden matka NHL-valmentajaksi.

Alpo Suhonen raivasi tiensä NHL:ään lukuisilla käynneillään pohjois-Amerikassa. Aloitti nämä jo 70-luvun lopulla ja jatkoi tästä 80-luvun alussa. Taisipa Ape seistä NHL-seuran penkin takana apukoutsina jo 80-luvun alussa, Fred Sheron aisaparina. Taisi olla kyse treenipeleistä, mutta kuitenkin. Sitten pestejä farmiliigoihin, nekin taisi alkaa apuvalmentajan töillä. Pikku hiljaa sitten NHL:ään apuvalmentajaksi ja lopulta aukesi paikka päävalmentajana. Pitkä oli Suhosenkin tie NHL:ään.

Jukka Jalonen taisi sanoa NHL:stä puhuttaessa, että ei minnekään farmisarjaan huvittaisi lähteä. Ymmärrettävää sinänsä, mutta se kuitenkin taitaisi olla ainoa tie päästä edes lähelle NHL:ää.
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Kävi tänään pelissä miten tahansa niin kyllä vähän harmittaa, että tämän joukkueen peliä saa seurata enää vain maksimissaan 70 minuutin verran.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kävi tänään pelissä miten tahansa niin kyllä vähän harmittaa, että tämän joukkueen peliä saa seurata enää vain maksimissaan 70 minuutin verran.

80 minuutin (+ voittomaalikilpailun) verran kuitenkin mahdollista. Finaalissa pelataan jatkoerä tarvittaessa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
.Nuorten maajoukkueiden valmentajavalinnat ovat toki seurausta siitäkin, että pesti ei kamalan paljon ole kiinnostanut. Tuntuu, että siinä käydään vuosi viettämässä ja lähdetään leveämmän leivän ääreen. Näin teki viimeksi juuri Jukka Jalonen itse, vaikka heti kohta puhui, että valmentajapesteihin täytyisi saada jatkuvuutta.

Kiinnostaisi tietenkin nähdä Jukka Jalonen operoimassa maajoukkueen kanssa pienessä kaukalossa.

Näin se menee, tuo U20 valmentaja pesti on ollut monesti välivuoden valmentajille. Ja olisihan se mielenkiintoista nähdä Jalonen vielä maajoukkueessa, ja nimenomaan pienessä kaukalossa. Siellä jos onnistuisi voittamaan P-Amerikkalaisia niin ovet NHL:ään saattaisi olla hieman enemmän raollaan, vaikka kaukaista se edelleen olisi.

E: Ruotsalaisten itkuja on totutun mukava lukea, siinä on maa joka on paskin häviäjä mitä minä tiedän. Ne kerrat on harvassa kun ratkaisupelejen häviön syy myönnetään olevan itsessä. Eilen tuli kyseenalaisia jäähyjä heille, mutta ei he noilla otteilla voittoa ansainneet. Suomi voitti kaksi vuotta sitten U20 kultaa surkeista tuomareista huolimatta, koska oli työteliäämpi ja parempi joukkue.
 
Viimeksi muokattu:

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Ja nyt Kasperi Kapanen alat syöttelemään ketjukavereillesi, niin saadaan sinustakin jotain hyötyä tähän peliin! Kaapolle toivotaan hyvää, eikun loistavaa peliä, jonka takia Suomen pelaajien ei tarvitse enempää kolmea-neljää maalia tehdä voittaakseen

Kapaselta oli eilen hyvä peli, vaikka maaleja ei vielä tullutkaan. Silmiin pistävää oli se, että Kapanen alkoi vihdoin käyttämään ensimmäisen kerran näissä kisoissa one-timeriaan, eikä edellisten pelien tavoin pysäyttänyt kiekkoa aina ennen laukaustaan.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Kapaselta oli eilen hyvä peli, vaikka maaleja ei vielä tullutkaan. Silmiin pistävää oli se, että Kapanen alkoi vihdoin käyttämään ensimmäisen kerran näissä kisoissa one-timeriaan, eikä edellisten pelien tavoin pysäyttänyt kiekkoa aina ennen laukaustaan.

Mulla on vahva kutina siitä, että Kasperi on tänään taas entistä enemmän liekeissä! On hänen aikansa nousta esille.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Mulla on vahva kutina siitä, että Kasperi on tänään taas entistä enemmän liekeissä! On hänen aikansa nousta esille.

Toivotaan ja ihan näiden alustavasti parhaiden -96 pelaajien nousu, joka eilen alkoi, jatkuisi tänään ja siihen päälle PuLA-Aho ketju tulessa sekä tietenkin ihmiskuula Saarela!
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Odotukset pelistä: PuLa-Aho tekee ainakin yhen maalin. Hävinnyt joukkue valittaa edes vähän tuomareista.

Toiveet: Kähkönen pelaa loistavasti. Suomen voitto jatkoajalla, Laineen maalilla. Venäläiset (eikä suomalaiset) ryhdy jalkapalloilijoiksi ja heittäydy joka kontaktin jälkeen.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Joudun kohta itse lähtemään yövuoroon niin pelin loppu jää kohdaltani näkemättä niin kirjoitan tämän jo nyt:

Tuli tänään voitto tai tappio niin onhan tää ollut aivan mahtava turnaus. Pojat pelanneet mahtavat kisat ja olen todella ylpeä tästä joukkueesta. Kiitos Pikkuleijonat! Ja jos tästä tappio tulee niin älkää hyvät ihmiset ruvetko mollaaamaan näitä jätkiä vaan hyväksykää, että parempi voitti.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Eipä olisi voinut paremmin mennä draamankaari. Kaiken kruunuksi Kapanen ratkaisee kaikkien haukkujen jälkeen.

Kiitos Suomi!
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Rantanen ja Kapanen pesivät molemmat täydellisesti kasvonsa finaalissa. Tällä kertaa Kapanen ei kuskannut itseään kiekon kanssa umpikujaan, vaan maailmanmestaruuteen! Mahtava loppu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös