Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 101 301
  • 24 186
Vastaa sinä nyt vaikka tuohon, miten voi olla että Norjassa on saatu ihan eri luvut kuin sinun 25 vuotta vanhoissa tutkimuksissasi?
Ai niin se vastaus on aina että ei osaa kieltä niin ei voi lukea, sillä kun voi välttää kaikki kiusalliset asiat.
Kyllä, tälläiseen lopputulokseenhan me syyskuussa 2014 tässä ketjussa päädyimme. Lienee vihervasemmistolaisen median ja vihervasemmistolaisten tutkijoiden syy, ettei tämä mullistava norjalaistieto vielä ole ilmestynyt englanniksi, eikä tavoittanut mun kaltaisia yleisöitä kuin esim. homman ja tämän ketjun. Jäämme odottamaan.

Aivan välittömästi viestisi jälkeen ilmoitettiin lukujesi olevan nousukauden ajalta ja ennen kuin ns. paska osui tuulettimeen 2008, jonka jälkeen ko. maiden työllisyys on tullut alas kuin paska lehmän perseestä, eli vapaassa pudotuksessa.
Aivan totta, että se on arvoitus kuinka maahanmuutto vaikuttaa tällaisessa vuosikymmenen lamassa joita viime aikoin aon tavannut osua kohdalle kerran-kaksi vuosisadassa. Tällä hetkellähän työn perässä muutetaan esim. Epanjasta pois päin.

Vanhemmasta datasta vedetyt johtopäätökset eivät kuitenkaan kumoudu vielä sillä, ettei kenelläkään ole esittää uudempaa dataa, vaan vasta sitten kun uudemmasta datasta vedetyt johtopäätökset tai muut tarpeeksi vakuuttavat perustelut ne kumoavat.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tänä iltana tulleessa Enbuske & Linnanahde Crew:ssa oli vieraana eduskuntaan pyrkivä somali "Husu" Hussein. Puheenaiheena toki afrikkalaisperäisten maahanmuuttajien tekemät rikokset. Haastattelija otti esille faktan, että nämä tietystä afrikan osasta tulleet mamut ovat syyllistyneet rikoksiin 16,5-kertaa kantasuomalaisia useammin. Haastattelija kysyi mistä tämä voisi johtua? Hussein ei osannut sanoa mitään syytä tälle, mutta korosti että rikoksen tekijän taustalla ei ole merkitystä. Ei ilmeisesti älynnyt kysymystä. Kun puheeksi tuli viimeaikojen kuuma puheenaihe eli viiden somalin tekemä joukkoraiskaus niin Husseinin tärkein kanta asiaan oli muistuttaa että "näitä henkilöitä vasta epäillään rikoksesta". Muu puhe mitä Hussein suustaan päästi olikin sitten somalien rikosten vähättelyä (japanilaisetkin kuulema raiskaavat). Hussein oli myös sitä mieltä että näiden viiden raiskaajan somalitaustalla ei ole merkitystä vaan he ovat suomalaisen yhteiskunnan tuotoksia.

Hieman pisti vihaksi.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Husu kehuskeli taannoin radiossa, kuinka paljon hän on maksanut veroja. "Paljon enemmän kuin keskivertosuomalainen".

Husu unohti mainita sellaisen pienen yksityiskohdan, että ei ole koskaan ollut päivääkään yksityisellä sektorilla töissä. Eli kaikki hänen ylipalkatut suojatyöpaikkansa ollaan kustannettu muiden, ihan oikeata työtä tekevien ihmisten verovaraoista. Tuskin Husu tätä edes ymmärtää.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Samaan kiinnittivät varmaan lähes kaikki huomiota eli tämä Husu ei missään vaiheessa myöntänyt, että somalit ovat esim. raiskausten suhteen akuutti ongelma Suomessa. Asiat eivät koskaan parane, mikäli asioista ei voi puhua oikeilla nimillä eli tässä tapauksessa tämän ryhmän on myönnettävä heidän ongelmansa ja siitä on pystyttävä puhumaan avoimesti syyllistämättä valtiota tai suomalaisia tästä heidän vääristyneestä kulttuuriperinteestään. Niin kauan, kun käyttäytyvät näin ja kieltävät ongelmat itse, ei heitä tulla kunnioittamaan tai hyväksymään tähän maahan, ehkä eivät edes sitä halua.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Husu todellakin vain vähätteli ongelmaa, eikä oikeastaan edes myöntänyt koko ongelmaa. Hänhän sanoi, että "en näe tuossa tapahtuneessa viittä somalia, en vain pysty näkemään" (vaan hän näkee viisi pk-seudulla asuvaa nuorta).

Noh, tämä on juuri sitä hyssyttelyä, kun selvää ongelmaa ei myönnetä. Kun ongelmaa ei myönnetä, ei siitä voi myöskään puhua. Pitää myös muistaa, että on olemassa ihmisiä, jotka eivät a) ymmärrä tilastoista b) pitävät niitä ilkeämielisinä, joten ne eivät tehoa kaikkiin.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
...Enbuske & Linnanahde Crew:ssa oli vieraana eduskuntaan pyrkivä somali "Husu" Hussein. Puheenaiheena toki afrikkalaisperäisten maahanmuuttajien tekemät rikokset. Haastattelija otti esille faktan, että nämä tietystä afrikan osasta tulleet mamut ovat syyllistyneet rikoksiin 16,5-kertaa kantasuomalaisia useammin. Haastattelija kysyi mistä tämä voisi johtua? Hussein ei osannut sanoa mitään syytä tälle, mutta korosti että rikoksen tekijän taustalla ei ole merkitystä. Ei ilmeisesti älynnyt kysymystä. Kun puheeksi tuli viimeaikojen kuuma puheenaihe eli viiden somalin tekemä joukkoraiskaus niin Husseinin tärkein kanta asiaan oli muistuttaa että "näitä henkilöitä vasta epäillään rikoksesta". Muu puhe mitä Hussein suustaan päästi olikin sitten somalien rikosten vähättelyä (japanilaisetkin kuulema raiskaavat). Hussein oli myös sitä mieltä että näiden viiden raiskaajan somalitaustalla ei ole merkitystä vaan he ovat suomalaisen yhteiskunnan tuotoksia.

Sivusilmällä seurailin haastattelua ja siitä 95% oli jälleen kerran nollatason keskustelua. Linnanahde oli valtamedialle tyypilliseen tapaan niin anteeksipyytelevä maahanmuuttajataustaisia kohtaan kuin vai voi olla. Uskalsi sentään kysyä raiskauksista, mutta ei haastanut "Husun" vastauksia millään tavalla kun tämä toistuvasti väisti vastaamasta eräiden etnisten ryhmien 16,5 kertaisiin raiskaustilastoihin. Lähetyksessä näytetyt twiitit ihmetytti myös kun niissä hehkutettiin keskustelua ja "husun" rohkeutta. Täytyy kyllä myöntää, että en ole koskaan pahemmin välittänyt "Hususta" sen mitä olen radiosta kuullut. Hyvin ylimielinen kuva jäänyt kaverista.

Positiivinen yllätys oli "Husun" suhtatutuminen etnisten tuntomerkkien käyttämiseen rikoksentekijöiden kiinnisaamiseksi. Hän oli siis sitä mieltä, että rikoksesta epäiltyjen etnisiä tuntomerkkejä saa julkaista mediassa. Respect. Samalla ilmoitti, että suomessa tehdään kaikenlaisia päätöksiä maahanmuuttajia kosken kysymyttä siitä heidän mielipiteitään -> vihervasemmistofeministikommarit (oma huomautus).

Sitten tullaan tuohon "Husun" vastaukseen, että raiskaajien somalitaustalla ei ole merkitystä vaan he ovat suomalaisen yhteiskunnan tuotoksia. Hyvin on iskostunut vihervasemmiston ajattelutapa kun kaikki laitetaan yhteiskunnan syyksi. Ennenmuinoin suomessa lapsen kusipäisyys oli vanhempien vika, ei yhteiskunnan. Koti on se paikka jossa elämän arvot ja moraali opetetaan.

Rasististen rikoksetekijöiden suomalaistaustalla ei ole mitään merkitystä, koska he ovat yhteiskunnan tuotoksia. Älkäämme siis poteko niistä minkäänlaista kollektiivista syyllisyyttä niistä. Rasistiset teot ovat aina yksittäistapauksia.
 
Kuitenkin, kun viimein selvisi että olet puhunut vain pääsääntöisestä humanitaarisesta maahanmuutosta, niin eipä meillä siitä mitään keskusteltavaa sitten olisikaan, koska mielestäni humamuita tulee ottaa nykyisellä EU:ssa suunnilleen kokomme edellyttämällä tahdilla riippumatta siitä miten työllistyvät. Toivottavasti kuitenkin, ilmiselvistä syistä, mahdollisimman hyvin.

Taitaa olla niin, että monikulttuurisuus -ketjussa vain tulee puhuttua monikulttuurisuudesta. Se tarkoittaa vain islam - Afrikka -akselia. Jostakin syystä oletin, että tarkoittamasi maahanmuuttajat esim. sinne Espanjaan ja Britteihin nimenomaan ovat näitä spugemaista tulevia.

Kansainvälisyys on aivan toinen asia. Se tarkoittaakin sitten kauppasuhteita ja kaikkea muuta kannatettavaa ja toimijoita ovat esim USA, Eurooppa ja Japani.

Toki otan takaisin siinä, että esim jenkit ja japsit ja saksalaiset Suomeen tullessaan ovat pelkästään tervetulleita. Mutta eiväthän he tule. Jo kertomistani syistä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Naurattaa kyllä tuo juttu kuolemantuomion välttäneestä somalista. Kaveri murhaa jonkun julkisella paikalla ja nyt sitten saattaa olla vapaa mies. Mielenkiintoinen pointti, että jos murhaajan suku lahjoittaa lehmiä uhrin suvulle, niin murhaaja saattaa hyvinkin vapautua syytteestä.

Asiasta toiseen. Mikähän ihme siinä on, että somaleilla on vaikeaa sopeutua länsimaiseen kulttuuriin?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Raiskaaja raiskaa. — IlkkaPorttikivi

Vasemmistoaktiivi löytää rikosten taustalta eriarvoisuuden. Sinänsä varmaan osaa asiansa ja saattaa olla taustoista perillä, mutta kovin usein en ole kuullut seksuaalirikosten motiivien kohdalla puhuttavan eriarvoisuudesta. Aika lailla muita ja hieman vähemmän ymmärtämissävyisiä määritelmiä kylläkin. Kuinkas se nyt sattuikaan nousemaan esiin. Onko tuo sitten järkipuhetta vai sitä kuuluisaa hyssyttelyä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
@kahden suunnan sentteri siis ihan oikestiko sä ensin täällä huudat pää punasena että näyttäkää faktaa kuinka se mamu vie suomalaisen työt ja kun sitten näytetään, niin sun asia muuttuukin linjalle, "on ihan oikein että se vie ne työt". Ei jumalauta nyt on jo niin uskomatonta ulosantia että alta pois.

No tuon ko. nimimerkin kanssa tästä asiasta väittely on täysin typerää. Hänellä on niin vankka näkemys asiastaan, että ei sitä nyt faktat ja hänen esittämien väitteidensä kumoamiset hetkauta mihinkään.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Eipä nuo rikastuttajat tuo tälle maalle yhtään mitään. Pitäisi saada ennemmin eurooppalaisia(esim. Unkari)KOULUTETTUJA työntekijöitä, joilla on valmius tulla osaksi tätä yhteiskuntaa. Itse tunnen entisestä firmasta 4 euroopasta tullutta työntekijää joista jokainen teki työsä hyvin ja opettelivat kielen, sekä jäivät suomeen asumaan. Näistä henkilöistä on selkeä hyöty yhteiskunnalle, kun taas nämä somput sun muut tyhjäntoimittajat eivät vaikuta muuhun kuin rikostilastoihin ja nostettuihin tukiin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse tunnen entisestä firmasta 4 euroopasta tullutta työntekijää joista jokainen teki työsä hyvin ja opettelivat kielen, sekä jäivät suomeen asumaan. Näistä henkilöistä on selkeä hyöty yhteiskunnalle, kun taas nämä somput sun muut tyhjäntoimittajat eivät vaikuta muuhun kuin rikostilastoihin ja nostettuihin tukiin.
Eihän tuossa ole mitään järkeä. Mitä tapahtuu ylisuurelle maahanmuuttoorganisaatiolle(vihervasemmistolaiset hyysääjät), jos tulijat integroituvat hyvin ilman tukipaketteja ym.? Kaikki yöntimojen palvelijat saa kenkää ja yhteiskunnan rahat erinlaisiin integroitumistukiin loppuvat. Ei näin!
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Kaikki vetotekijät pois humamuilta. Kuten esim. vastiikkeeton elämä, kun leima on lyöty. Otetaan Viron malli (kumma juttu, ei ensimmäistäkään sotaa pakenevaa somalia....) Tulla saa turvaan ja tervetuloa, kunhan elätät itsesi ja perheesi.

ps. Jätin pois elämisen lakiemme mukaan, koska se tuntuu olevan aivan utopiaa tämän meille tulevan humamupaskasakin kanssa..
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Vitutti kuunnella tuota Husua! Noh, suurin ongelma on että suomalainen mies on nykyään niin vetelä että antaa näiden somaleiden tehdä rikoksia ilman tervaa ja höyheniä sekä kunnon muilutusta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Omituinen keskusteluhan tästä perinteisestä somalialaisesta joukkokivanpidosta seurasi. Ihmeen kaupalla media saatiin tuomaan rikos ilmi, Sen jälkeen jopa keskusteluohjelmissa vaivaantuneesti yritettiin "keskustella" ongelmasta. Ja millä lopputuloksella? Länsimaalaisten miesten vaikutteethan nämä somalit ovat joutuneet omaksumaan, voi ressukoita. Siis maasta, Somaliasta, tulevat miehet raaistuneet Suomessa? Siis tuosta naisille käytännössä helvetillisestä (ympärileikkaukset, raiskaukset) paikasta tulleet miehet raaistuneet Suomessa? Suomen ja Venäjän medialla ei ole mitään eroa, jos Suomessa esille nouseva asia sattuu närästämään punavihertoimittajakuntaa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
US Puheenvuorosta on aina kiva käydä lukemassa miten sama vakioporukka (Jorma ja Reija Härkönen, Taru Elkama, Petra Nyqvist, Juha Kuikka jne) käyvät kertomassa miten Tapanilan joukkoraiskaus tai joku muu vastaava yksittäistapaus ei liity humanitääriseen maahanmuuttoon eikä varsinkaan islamiin.

Karo Kankus, joka on vissiinkin maahanmuuttaja itsekin, selittelee asioita A-studion muslimivieraat ja asian vierestä puhuminen — Tuulan kliseeklinikka tuossa noin:
Islam ja uskonto yleensä ei ole sellainen merkittävä tekijä että se selittäisi rikoksissn syyllistymistä. Maahanmuuttajuudestakin on järkevämpi etsiä syitä tai lähinnä siihen liittyvistä tekijöistä. Kuten vaikka uuten ympäristöön muuttamisellaja uusien sosiaalisten kontaktien hankkimisella. Sekä kantaväestön asenteilla myöskin.
He he.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omituinen keskusteluhan tästä perinteisestä somalialaisesta joukkokivanpidosta seurasi. Ihmeen kaupalla media saatiin tuomaan rikos ilmi, Sen jälkeen jopa keskusteluohjelmissa vaivaantuneesti yritettiin "keskustella" ongelmasta. Ja millä lopputuloksella? Länsimaalaisten miesten vaikutteethan nämä somalit ovat joutuneet omaksumaan, voi ressukoita. Siis maasta, Somaliasta, tulevat miehet raaistuneet Suomessa? Siis tuosta naisille käytännössä helvetillisestä (ympärileikkaukset, raiskaukset) paikasta tulleet miehet raaistuneet Suomessa?
Kyllä se on pojat niin, että jos suomalaisia muuttaa joukoittain johonkin maahan, jossa ei liiemmin dokata eikä saunota, ja sitten tässä maassa syntyy porua, koska suomalaiset dokaavat ja saunovat 16 kertaa kantaväestöä enemmän, syy on tietysti vastaanottavassa maassa, jonka vaikutteet ja maahanmuuttovastaisuus ovat pilanneet suomalaiset, joiden kulttuuriin ei kuulu dokaaminen ja saunominen.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otsikon kysymykseen vastaus, että vitsaus ainakin siltä osin, että YLE ei näköjään pysty tekemään edes urheiluohjelmaa ilman monikulttuurisuusteemaa. Vitutta tommoninen paskanjauhanta kun pitäisi katsoa krapulaan urheilua.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omituinen keskusteluhan tästä perinteisestä somalialaisesta joukkokivanpidosta seurasi.
Tällä kertaa eivät kuitenkaan somalit ilmeisesti ole perustaneet facebook-ryhmää epäiltyjen tueksi, jossa etenkin epäiltyjen teini-ikäiset sukulais- ja tuttavatytöt kävisivät kilvan julistamassa epäiltyjen syyttömyyttä sekä haukkumassa uhria huoraksi ja kertomassa miten tämä sai mitä ansaitsi. Viimeksihän vähän vastaavantyyppisessä tapauksessa somalien some-reaktio oli tämä. Voisiko jopa sanoa, että eteenpäin on integraatiossa menty?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Harmillisesti suomalainen suvaitsemattomuus taas tulee ilmi tässäkin jutussa tästä äskettäisestä vapaudenriisto-keissistä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032119399867_uu.shtml - Vapaudenriiston uhri kertoi karkausyrityksistään: Näin lähellä hän oli paeta

"Teoista tuomitut isä ja tytär kiistivät sen, että nuori nainen olisi ollut heidän kanssaan tahdonvastaisesti. Päätekijänä tuomitun 45-vuotiaan miehen mukaan kyse oli "avioliittoon rinnastettavasta romaniavioliitosta, joka alkaa siten, että mies 'ryöstää' naisen itselleen." Miehen mukaan hänen ja uhrin sukujen välillä oli ollut riitaa ja niin sanottu verikostoasia, minkä takia uhrin vanhemmat vastustivat seurustelusuhdetta"

Vaikka niin hyvin suomalaisten rasismista huolimatta romanivähemmistö on integroitunut tuottavaksi osaksi yhteiskuntaa kosmologisessa mittakaavassa mitättömässä ajassa, silti valtaväestön media erikseen korostaa tällaisia kulttuurillisen rikkauden esimerkkejä sellaisessa sävyssä että tuossa ihanassa monikulttuurisuuden rikkaudessa olisi jotain vikaa? Miksi emme voi suvaita toiseutta ja erilaisia käsityksiä avioliitosta, juurihan itsekin pystyimme vaivoin hyväksymään homoliitot, miksei siis romaniliittoja?
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Uutisissa joku somali epäili, etteivät heimoveljet kiireiltään ehdi luovuttaa verta. Khatin pureskelusta ei puhunut mitään. Päätelkää itse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös