Pesiskausi 2013

  • 243 529
  • 1 297

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Haapakoski pelasi eilen ilmeisesti kuumeisena. Tai ainakin näin kirjoittaa Ylen toimittaja Laura Arffman "näkökulmassaan": Näkökulma: Vedon konsepti sekaisin | Yle Urheilu | yle.fi
Hyvä kirjoitus. Pakka tuntuisi olevan tosiaan sekaisin, niin kuin jokisen eväät. Ja ihan väärään aikaan kaudesta. Ne on niin nopeasti "over and out" nämä pelit, jos homma toimii Vedon osalta tähän nykyiseen malliin.

Pitäisi palata siihen vanhaan, tuttuun ja turvalliseen. Tosin liekkö sekään tässä vaiheessa enää auttaisi, koska tällä hetkellä ongelmat ovat aika laajoja, eilenhän yhtään mikään ei toiminut. Ja vaikea sitä Sikkeäkään on kärjeksi laittaa, jos mies on loukkaantunut/kipeä. Vaikka jo moneen kertaan sanottua, niin kerrassaan maukkaaseen paikkaan tuli tämä pelinjohtajan vaihtoepisodikin, prkle.

Koko pitkä kausi tahkotaan, että pääsee tänne, ja nyt Vimpelin esitykset ovat mitä ne ovat. Sääli. Tuolla porukalla on pelattu kaudella kuitenkin h*lvetin hyvääkin pesäpalloa, että parhaimillaan Sotkamo voisi olla helisemässä. Tällä pelillä ei olisi päästy edes puolivälieristä jatkoon.

Eilinen oli kyllä sääli myös paikalle vaivautuneen kauden ennätysyleisön kannalta. Puitteet huikealla ja jännittävälle pesäpalloillalle oli olemassa, mutta olihan se aika yksipuolinen näytös, ja mitä pidemmälle peli meni, kotikenttä tuntui vain kääntyvän ennemminkin Vetoa vastaan.
 

KIMPE

Jäsen
Tälläisillä lotoilla tänään Sivu 222/1 | Yle Teksti-TV | yle.fi .

Vimpeli lähtee siis samalla järjestyksellä kuin eilen lopettivat. Kuusisto edelleen suhnuroimassa numerolla 5 + Jaatinen nostettu jokeriksi eli kai sitä vähän edes yritetään kahdella kärjellä. 3tuntia enää matsiin, alkaahan tässä vähitellen taas jännitys nousemaa!
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lapuan Virkiä voitti Porin Pesäkarhut ratkaisevassa 3. finaaliottelussa kotiutuskilpailun jälkeen. Ottelusarja Lapualle siis puhtaasti 3-0. Odotettu mestari ja hopeamitalisti parivaljakko siis tänäkin vuonna naisten superissa. Milloin viimeksi on yllättäjä napannut mitalin naisissa?

Pesäkarhujen osalta mahdollisuudet kaatuivat Porissa pelatun 2. ottelun heikkoon sisäpeliin joukkueen avainpelaajilta. Numerot 2,3 ja 4 olivat todella huonoja kyseisessä ottelussa mailan varressa. 2. Peli oli ottelusarjan "ratkaiseva" ottelu ainakin henkisesti, sillä Lapua pääsi sen johdosta jo liian vahvaan 2-0 asemaan. Ja kun heillä oli vielä kotietu, niin mestaruus oli lähes sinetöity ennen viimeistä peliä vaikka Pesäkarhut tänään hurmiossa pelasikin.

Pesäkarhujen kausi 2013 - hopeaa. Mestaruus tulee ehkä vielä joskus?
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Näin tätä lisää ViVe! Jollain tavalla pakkaa pitää sekoittaa ja ainakin minun toiveisiini vastattiin, kun M.Korhonen pudotettiin aina kakkoselle saakka ja saatiin Jymyn peruspeluutusta rikki. Kuusisto oli polttaa Komulaisen vaihtolyönnistä Korhosen jo kolmoselle, mutta häpläsi pallon kanssa. Onneksi sitten Haapakoski poltti hyvällä suorituksella Korhosen kotiin. Jatkossakin Jymy oli tilanteessa hieman sormi suussa ja nyt vuoro päättyi siten, että Hartikainen jäi lyömään.

Harmi, että toisen alkuun tilanne sössitiin siten, että Mäkelä ei päässyt edes yrittämään. Pari vuoroa takana, katsotaan miten jatkuu. Ainakin tällä hetkellä ViVe pelaa edes hieman paremmalla hengellä kuin eilen. Toki sisäpeli ei nyt vieläkään mitään riemujuhlaa ole, mutta toivotaan että räpylä kestää.

Ps. Puputti (2) ja Kanala (3) ovat eripäin mihin eilen jäätiin. Ei siis ihan samoilla mennä. Itse olisin laittanut ehkä toisinpäin nuo.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Hahha. Näin tarjotaan Sotkamolle ensimäisen jakson voitto, olkaapa hyvät. Ei tiedä itsikö vai nauraisiko. Välillä tuntuu ettei onnikaan ole oikein myöden. Epäonnistunut lyönti, Hartikainen ottaa ihan hemmetin huonot lähdöt, lyönti ottaa aikamoisen virhepompun kentästä ja Lassila ei saa palloa linjassa kinni.
Tätä ennen Veto sai hienosti Jymyn kärjen kuriin, kunnes tuli taas Jani Komulainen kuvaan ja saatteli miehen aina ykköseltä kolmospesälle saakka. Kohosen aiemmin myöskin kahdella palolla lyöty juoksu nousi suureen arvoon.

Ulkopeli toimi helkkarin hyvin, niin hyvin, että kaikki ainekset jaksovoitolle oli olemassa. Mutta sisällä turhia paloja ja kotiutukset olisi noista vähistä tilanteista pitänyt onnistua paremmin.

Nyt alkaa olemaan homma paketissa. Jymylle yksikin juoksu toisen jakson alkuun, niin Vedon pitää tehdä jo kaksi. Eli siis enemmän kuin viimeiseen kolmeen jaksoon yhteensä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No tämähän on sentään peli ekan jakson perusteella. Todella, todella harmi että se kuitenkin ratkesi virhepompulla tuotuun juoksuun. Mutta minkäs sille voi, olisihan Vimpeli voinut tahdä itse juoksun, pari enemmän.

Ekan jakson perusteella Sotkamon "ykköskärki" on aivan kuutamolla. Niko Korhonen ei pääse kentälle, Hartikainen vaihtopeli on aivan perseestä eikä hän saa vaihdettua jokereita eteenpäin ja numero kolmonen eli Immo Rautiainen ei saa kanssa mitään aikaan, joskin eipä hänellä hirveästi ole edes töitä edellämainituista syistä johtuen.

Toivottavasti nyt jännitys säilyy loppuun asti, ja toivottavasti peli jatkuu mahdollisimman pitkään. Sekä tietysti sarja.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Onneksi Vedolta ainakin edes yksi mies on omalla tasollaan, jos ei enemmänkin. Mikko Rantalahti ei finaalien paineessa näyttäisi hyytyvän. Hienoja lyöntejä. Toki mm. Puputti on tänään palannut lähemmäs "normaalia tasoaan".

Mutta kyllä voi v*tuttaa noi jatkuvat tyhmät takapalot, merkkivirheet yms.
Äskenkin Puputti olisi vienyt palottomasti Isokedon aina kolmoselle saakka, mutta Isoketo nukkuu. Okei, Pudu vie miehen eteenpäin ja yhden paloon kolmostilanne. Noh eiköhän Jaatisen Antti laiteta lyömään (kysyn miksi?!) ja tekee erittäin tyhmän toisen palon. Yhden juoksun yrittämiseksihän se meni, onneksi edes se yksi tuli. Mutta ei näin paljoa voi itse auttaa kaveria jatkuvasti! Ei ole varaa.

EDIT: Noniin, mukava nähdä, että äijät taistelee. Haapakoskelta jumalattoman hieno haku syvältä saumasta Kohosen lyöntiin ja palo kotiin.

EDIT2: Rantalahti tinttaa 0-2:een. Kanala nukkuu kolmosella, mutta juoksu syntyy silti. Harmittava takapalo jälleen, joten tilanne ei pääse jatkumaan ja jatkuvaa painetta ei synny. Rantsulta tuulettelut ja yleisössä keskisormet heiluu.

EDIT3: Supervuoropariin mennään. Vedon ilme paranemaan päin. Mutta nyt pitäisi sitten superin aloittavalla onnistua tekemään juoksu jos parikin. Kärjen toimiminen avainasemassa. Ainakin jännitystä on tänään riittänyt ihan erimalliin kuin esim. eilen. Saadaanko vielä Saarikentälle yksi ottelu lisää? Tietäisi myös isoja lisäeuroja Vedon kassaan.

Ja jälleen häslätään, voi herranjumala. Puputti järjestelee 1-2 tilanteen, mutta Iosketo ei etene seuraavalla Kanalan lyönnillä.

Rautiaiselta mahtava kiinniotto Mäkelän viimeiseen lyöntiin ja Vimpeli jää omalla sisävuorollaan supervuoroparissa nollille. Nyt on Jymyn mestaruus lähellä. Noh, nyt voi jo melkein sanoa, että kaadutaan edes saappaat jalassa. On ollut edes jonkinmoista yritystä eikä ole ollut ihan läpihuuto juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sotkamolle onnea mestaruudesta, se oli ansaittu. Mutta juuri tämänlaisten pelien takia jaksopeli on aivan perseestä. Tuskin kukaan Graingeria lukuunottamatta voi sanoa, että Sotkamo olisi ollut tänään kokonaisuutena parempi joukkue, sillä se ei ollut. Ekan jakson voitto tuurilla virhepompun kautta, tokassa jaksossa nollille mutta supervuoroparissa sitten olivat parempia.

Vuoden pesäpalloilijan valinta onkin sitten mutkikkaampi juttu. Itse antaisin sen Jani Komulaiselle, täysin korvaamaton pelaaja Sotkamon sisäpelissä, vaikkakin tänään oli harvinaisen vaisu. Mutta vuoden pelaaja -titteli olisi hieno kruunu miehen uralle, varsinkin kun se loppuu tähän kauteen.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Rautiaisen pystäri uppoaa kuin uppoaakin väliin ja Sotkamon Jymy on ansaitusti vuoden 2013 Suomen mestari. Viimeisessä ottelussa Veto pystyi jo antamaan kunnon vastuksen. Eipä se voittokaan tänään kovin kaukana ollut, parempi kuitenkin voitti. Ensimmäisen jakson tappio toki erityisesti tämän päivän osalta kirpaisee. Hieman lahjaksi annettiin.

Kokonaisuudessaan finaaleista harmittamaan jää muun muossa pelinjohtaja sekoilut, pahimmassa mahdollisessa kohdassa kautta, mikä ei voinut olla näkymättä Vedon pelissä. Lukuisia merkkisakkauksia, ja muutoinkin todella paljon tyhmiä takapaloja yms. uinahduksia. Harmittaa myös, mitään Jymyltä ja erityisesti sen hyvältä ulkopeliltä pois ottamatta, että Veto ei päässyt omalle tasolleen sisäpelissä oikein missään vaiheessa. Toki tänään jätkät pelasivat jo rennommin ja esim. Puputin ja Rantalahden onnistumiset olivat kääntää homman Vedolle. Pudukin siis osoitti, että myös Kodea ja Jymyä vastaan voi onnistua, liian vaisu oli kuitenkin parissa ensimmäisessä pelissä.

Nyt on aika tyhjä olo, ja tavallaan tuntuu jopa ihan helpottavalta, että nämä on nyt ohi ja aletaan kääntämään katseet jääkiekkokaukaloiden puolelle. Oli se varsinkin eilen niin tuskaista näin Vedon kannattajan näkulmasta, että lähinnä meinasi hermot mennä :)

Sitten pikkuhiljaa aletaankin spekuloimaan jo ensi kaudella... Noh, ehkä sen aika ei ole aivan vielä. Kuitenkin, samat kaksihan siellä tulevat olemaan ensi kaudellakin loppuotteluissa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuitenkin, samat kaksihan siellä tulevat olemaan ensi kaudellakin loppuotteluissa.

Mikko Korhonen siirtyy pelinjohtajaksi ja Jani Komulainen lopettaa Sotkamon Jymystä. Lisäksi Joensuu vahvistuu aivan varmasti ensi kaudeksi pelaajien osalta, ja jos huhuttu Janne Vuorisen naaraaminen pelinjohtajaksi todellakin onnistuu, niin kyllä ensi kaudella on kolme kovaa, enkä yhtään ihmettelisi, jos loppuotteluparina olisikin Joensuu-Vimpeli tai Joensuu-Sotkamo.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielenkiintoinen tilasto Sotkamon Jymyn edellisistä pelinjohtajista on muuten se, että Kuosmanen on pitkästä aikaa sellainen pelinjohtaja Sotkamossa, joka lopettaa hommat Suomen mestarina. Janne Vuorinen hävisi viimeisen pelinsä (2007), Asko Tuhkanen ei päässyt edes finaaliin (2005), Juha Tanskanen ei päässyt edes mitaleille (1999) ja Aulis Väisänen hävisi viimeisen pelin (1991). Vuonna 2003 Olli Viljaranta lopetti Sotkamon peräsimessä mestaruuteen, ja nyt siis Kuosmanen. Kaksi pelinjohtajaa koko mestaruusputken aikana, jotka lähtevät voittajina. Muut ovat käyneet voittamassa mestaruuden, tehneet välissä jotain muuta, tulleet takaisin ja lähteneet lopullisesti (?) häviäjinä. Näinköhän Kuosmanen pysyy poissa?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mikko Korhonen siirtyy pelinjohtajaksi ja Jani Komulainen lopettaa Sotkamon Jymystä. Lisäksi Joensuu vahvistuu aivan varmasti ensi kaudeksi pelaajien osalta, ja jos huhuttu Janne Vuorisen naaraaminen pelinjohtajaksi todellakin onnistuu, niin kyllä ensi kaudella on kolme kovaa, enkä yhtään ihmettelisi, jos loppuotteluparina olisikin Joensuu-Vimpeli tai Joensuu-Sotkamo.

No ei se Komulaisen lopettaminen mikään varma juttu ole. Ja vaikka mies lopettaisikin, niin ihan hyvin saattaisi kesken kauden tehdä come backin aivan niin kuin Mikko Kuosmanen, Jarmo Heikkinen ja Kari Hakkarainen ovat historian saatossa Jymyssä tehneet.

Joensuun vahvistumisesta en oikein tiedä. Joni Nousiainen ja Anssi Raitala lopettavat sekä Hannu Kiukkonen ilmeisesti melkoisella varmuudella siirtyy joko Kossuun tai Kiriin. Toki varmasti Joensuussa yritetään naarata Eirolaa, Yli-Hirvelää sun muita parhaimpia vapaita pelaajia, mutta ei näillä nimillä mielestäni kyllä Sotkamoa ja Vimpeliä haastamaan kyetä. Toki jos Janne Vuorinen saa houkuteltua Roope Korhosen Joensuuhun, voi tilanne muuttua, mutta en tuota todennäköisenä osaa pitää.
 

KIMPE

Jäsen
Onnittelut Sotkamoon!

Yllättävän hyvältä näytti Vimpeli tässä pelissä eilisen katastroofin jälkeen ja antoi jopa hieman optimismia superiin, mutta tapahtui niinkuin yleensä naisten eli niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana.

Ensi kaudeksi jos ja kun Järvinen ei halua jatkaa(ei halunnut viime kauden päätteeksi siirtyä pelinjohtajaksi siviilitöiden takia) niin toivoisin Liikalaa Lapualta Vimpelin viuhkan varteen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No ei se Komulaisen lopettaminen mikään varma juttu ole. Ja vaikka mies lopettaisikin, niin ihan hyvin saattaisi kesken kauden tehdä come backin aivan niin kuin Mikko Kuosmanen, Jarmo Heikkinen ja Kari Hakkarainen ovat historian saatossa Jymyssä tehneet...

Kaikki on mahdollista, mutta mikäli Komulaisen kehonkielestä jotain päättelee, niin kyllä tuli sellainen olo, että tämä oli viimeinen kerta tätä herkkua.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Omat valintani kauden parhaista:

Vuoden pesäpalloilija: Roope Korhonen

Takoi runkosarjassa huikeat 90 juoksua, mikä on numerolla lyövien pelaajien osalta suvereeni uusi ennätys Superpesiksen historiassa. Sivusi myös Sami Joukaisen tehopiste-ennätystä runkosarjassa. Sarjan parhaimman joukkueen suvereeni ykköskotiuttaja. Pudotuspeleissä ei kulkenut ihan yhtä hyvin kuin runkosarjassa, mutta sielläkin Jymyn ykköspyssy kotiutusrintamalla.

Pudotuspelien arvokkain pelaaja: Jani Komulainen

Pelasi todella heikosti runkosarjan loppupuolella, mutta heti pleijarien käynnistyessä vire muuttui kertalaakista aivan huikeaksi. Ei yhtään heikkoa peliä pudotuspeleissä ja rakenteli tilannetta jäätävällä varmuudella ja monipuolisuudella. Löi palloa myös läpi myös mukavaan tahtiin.

Vuoden lukkari: Toni Kohonen

Ei kahta sanaa. Loistavaa lukkarointia etenkin finaaleissa. Fysiikka ei enää parhaiden päivien tasolla, mutta taktinen osaaminen ja henkinen yliote vastustajan kaaresta ihailtavaa.

Vuoden pelinjohtaja: Mikko Kuosmanen

Lopettaa pelinjohtouransa liki täysosumakauteen. Sotkamo hävisi ainoastaan kaksi peliä koko kauden aikana mukaan lukien hallipelit. Ulkopelin organisoijana jopa legendaarista Janne Vuoristakin parempi. Sisäpelin taktiikka selkeä ja johdonmukainen. Antaa sopivasti myös vapauksia luottohevosilleen Komulaiselle ja Korhoselle.

Vuoden jokeri: Jani Komulainen

Runkosarjan perusteella Janne Mäkelä olisi ansainnut tämän tittelin, mutta Komulainen oli pleijareissa niin jäätävä, että kelkka kääntyy Janin hyväksi.

Vuoden tulokas: Antti Korhonen

Pelasi varsin väkevän kauden Pattijoen etukentällä ja sisäpelin yleismiehenä. Vaarallinen vasuri, josta kuullaan vielä. Urheilullisuudessa rajusti petrattavaa.

Vuoden maila: Roope Korhonen

Sisäpelimeriitit runkosarjassa aivan jäätävät. Mielestäni pieni tason laskeminen pudotuspeleissä ei pudota miestä ykkössijalta tässä kategoriassa.

Vuoden räpylä: Antti Hartikainen

Liikkuminen ja pelin lukeminen aivan huikealla tasolla. Tekee joka pelissä valtavan työmäärän ulkokentällä eikä juurikaan häpläile pallojen kanssa. Aivan suvereeni pelaaja Superpesiksessä tällä hetkellä ns. takalukijana vaihtotilanteissa.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Ei ihan äkkiä tule mieleen toista kokonaista palloilusarjaa, jossa yhden ylivoima on noin paljon yli muiden. Todellinen kilpailu käytiin nähtävästi hopeamitaleista, koska monet ovat todenneet Vimpelin lähteneen finaalipeleihin jo lähes valmiiksi hävinneenä. Tätä menoa muutaman vuoden päästä finaaleissa varmaankin pelaavat keskenään Jymy ja Jymyn kakkosjoukkue.

Mitähän muilla paikkunnilla pitäisi tapahtua, että niistä olisi edes uskottavasti haastamaan Sotkamoa?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mitähän muilla paikkunnilla pitäisi tapahtua, että niistä olisi edes uskottavasti haastamaan Sotkamoa?

Joku on osuvasti letkauttanut, että pesis oli niin kauan hauska peli, kunnes sotkamolaiset alkoi ottaa sen liian tosissaan. Kyllähän näissäkin finaaleissa huomasi, että Sotkamossa pienet perusasiat tehdään todella paljon paremmin. Kopinnostopalot ovat ehkä selkein ero. Vimpelille niitä tuli yhteensä varmaan kymmenkunta tässä finaalisarjassa, Sotkamolle vain pari. Samoin fysiikassa on ilmiselvästi eroa. Vimpelillä on Mäkelä, Rantalahti, Rinta-Aho ja Lassila pelaajia, jotka eivät pysty etenemään juuri ollenkaan. Sotkamolla joukkueen hitaimmat miehetkin eli Mikko Korhonen, Toni Kohonen ja Kosti Rautiainen kykenevät kohtuudella menemään pesävälejä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Nyt on kyllä niin sanotusti hyvä mieli.

Tuntuu, että nämä finaalisarjat ovat nyt kolme vuotta putkeen menneet aina vain helpommaksi, vaikka ViVe tänään yrittikin pyristellä jonkin verran vastaan ja pelasi sarjan parhaan ottelunsa. Jymy vain on vaikea voitettava, kun panokset kovenevat ja hyvällä joukkueella on aina hyvää tuuriakin. Tiedä sitten, että onko se pesäpallossa tuuria, jos ulkopelaaja antaa käsistä juoksun, lajiin kuuluu myös hermojen ja raajojen hyvä koordinaatio vaikeissa ja tiukoissa tilanteissa. Severi Lassilalla oli tässä sarjassa vaikeuksia mailan varressa ja tänään sitten ulkokentällä tuli nuorelle pelaajalle harmittava virhe, josta Jymy teki ensimmäisen jakson voittojuoksun.

Toinen jakso olikin parasta ViVeä tässä sarjassa ja Jymyltä puolestaan todella tukkoinen esitys. Mikko Rantalahti oli rehellisesti sanoen ainoa Vedon pelaaja, joka säilytti tasonsa koko finaalisarjan ajan normaalilla tasolla. Pakko kysyä, että minne hukkui runkosarjan lyöjäkuningas Janne Mäkelä? Kahdessa viimeisessä finaalissa kuitenkin viisi kotiutuspaikkaa, eikä yhtään onnistumista, se on lyöjäkuninkaalle iso miinus. Rantalahti oli selvästi Vedon paras kotiuttaja finaaleissa, aivan kuten koko pudotuspelien osaltakin. Hieno pelaaja, nousee samaan kastiin sympatioissani Perttu Hautalan ja Tuomo Lönnmarkin kanssa. Hautalalle iso käsi siitä, että oli lähtenyt bussikyydissä Sotkamoon, vaikka ei kyennyt istumaan hetkeäkään selkävaivojen vuoksi.

Jani Komulaisesta sitten kymmenen Suomen mestaruuden mies ja varsin komeilla pudotuspeliesityksillä jälleen kerran. Kaikkien aikojen paras pelaaja, myös kaikkien aikojen paras hutunkeittäjä. Juhlallisuuksissa tuli viitteitä sellaisesta, että ura ei välttämättä lopu vieläkään. Ja hyvä niin, sen tason pelimies, että korvaaminen on mahdotonta. Näistä huippuvaihtajista ainoa, joka vain ja ainoastaan nostaa tasoaan pudotuspeleissä, kun panokset kovenevat. Toni Kohoseen täysin samat sanat, kyseessä vain ei ole kaikkien aikojen paras pesäpalloilija, lukkari kylläkin. Joukkue täynnä hienoja pelaajia. Immo Rautiainen sai sitten kunnian olla se ratkaiseva tekijä. Ensin loistava koppi Mäkelän "vastustamattomaan" kotiutukseen ja sitten omassa sisävuorossa pallo Puputin nenän edestä kenttään ja juhlat pystyyn. Iso pelaaja tämä Dupond.

Yleisöä oli mukavasti, ei ihan niin paljon kuin Vimpelissä, mutta tuttua kauraa ja tilanne oli liiankin "selvä" ennen ottelua, joten 4000 oli hyvä määrä. Keli hyvä ja kaikilla vimpeliläisiä lukuunottamatta kivaa. Iso hevosen perse sille Veto-asusteiselle paskahousulle, joka näytteli jatkuvalla syötöllä senttereitä Jymyn kannattajia kohti. Toivon mukaan Jymy-leiristä ei alennuttu moiseen vastaamaan. Ei näin.

Ensi kausi? Ihan sama, nyt juhlitaan tätä triplaa.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mikko Kuosmanen ampui aika kovilla lehdistötilaisuudessa todeten, että Vedon juhlat Hiukassa 2010 välieräsarjan jälkeen olivat sellainen isku Jymylle, että joukkue ammentaa edelleen voimaa siitä. Sen jälkeen on pelattu kolme kautta ja Jymy on voittanut kolme mestaruutta, joten kiitos siitä 2010 juhlmisesta Vedolle. Lisäksi Kuosmanen sanoi, että hän olisi halunnut ehdottomasti Risto Ojanperän päänahan. Kyllä minä sanoisin, että hän sen saikin, Veto vei tänä vuonna Ojanperän johtamana yhden ottelun viidestä, Kuosmasen Jymy loput neljä. Jos se ei ole päänahka, niin mikäs sitten?

Noh, se siitä. Pääasia, että Jymy pysyy vallassa edelleen, mestaruus numero 16 oli yksi kaikkien aikojen ylivoimaisimmista näytöksistä. 21 voitettua pudotuspeliä putkeen. Grainger kumartaa tälle seuralle.

Ei näköjään Suomen päämediatkaan pysy enää laskuissa. Sekä Iltalehti että YLE uutisoivat Jymyn seurahistorian 15. Suomen mestaruudesta, mutta kyllä tämä oli 16. mestaruus.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Jani Komulaisesta sitten kymmenen Suomen mestaruuden mies ja varsin komeilla pudotuspeliesityksillä jälleen kerran. Kaikkien aikojen paras pelaaja, myös kaikkien aikojen paras hutunkeittäjä. Juhlallisuuksissa tuli viitteitä sellaisesta, että ura ei välttämättä lopu vieläkään. Ja hyvä niin, sen tason pelimies, että korvaaminen on mahdotonta...

... Iso hevosen perse sille Veto-asusteiselle paskahousulle, joka näytteli jatkuvalla syötöllä senttereitä Jymyn kannattajia kohti. Toivon mukaan Jymy-leiristä ei alennuttu moiseen vastaamaan. Ei näin...

Televisiossa nähdyn haastattelun ja palkitsemisten perusteella olisin sitä mieltä, että Komulainen herkistyi, koska kyseessä on viimeinen kerta. Tämä on tietysti pelkkää spekulaatiota, mutta vuosi vuodelta raskaammaksi kausi käy kaiken voittaneelle mestarille. Tekeminen näyttää helpolta, mutta tuon lyöntivalikoiman säilyttäminen vaatii monia toistoja talvella Vuokatti-hallissa.

Senttereitä taisi heilua Sotkamo-fanien joukosta Rantalahdelle, kun tämä näytti toisen lyödyn jälkeen katsomoon kahta sormea, ainakin mikäli Tokkaria on uskominen. Lapsellinen tapa, en ole koskaan ymmärtänyt.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tiedä sitten, että onko se pesäpallossa tuuria, jos ulkopelaaja antaa käsistä juoksun, lajiin kuuluu myös hermojen ja raajojen hyvä koordinaatio vaikeissa ja tiukoissa tilanteissa. Severi Lassilalla oli tässä sarjassa vaikeuksia mailan varressa ja tänään sitten ulkokentällä tuli nuorelle pelaajalle harmittava virhe, josta Jymy teki ensimmäisen jakson voittojuoksun.
Käsistä annettu harmittava juoksu tosiaan, mutta lyönti otti kyllä aika h*lvetinmoisen virhepompun juuri ennen Lassilaa. Todella, todella vaikea pallo otettavaksi.

Pakko kysyä, että minne hukkui runkosarjan lyöjäkuningas Janne Mäkelä? Kahdessa viimeisessä finaalissa kuitenkin viisi kotiutuspaikkaa, eikä yhtään onnistumista, se on lyöjäkuninkaalle iso miinus.
Hukkui kuvasta joo. Paikkoja vain oli niin harvakseen, ettei Mäkelä saanut minkäänlaista rytmiä päälle kotiutuksiin. Pääsi tyyliin kerran per jakso mailanvarteen. Varmasti oli outo paikka Jannelle, joka on tottunut pitkin kesää kotiuttamaan miestä vuorosta toiseen, kun ykköskärki rakentaa konemaisesti ajoalähtöä päälle, nyt oli sävelet "hieman" toiset.

Kopinnostopalot ovat ehkä selkein ero. Vimpelille niitä tuli yhteensä varmaan kymmenkunta tässä finaalisarjassa, Sotkamolle vain pari.
Kyllähän nuo lukuisat kopinnostopalot olivat Vedolta jotain niin käsittämätöntä. Kai se sitten korreloi suoraan tuon muun yleisen sekaannuksen kanssa, sekoiltiin sitten myös kopinnostojen kanssa.
Kyllä äijät yleensä pallon ilmaan saa ihan toiseen malliin. Itseasiassa lähetyksessä kerrottiin tilastot runkosarjan osalta, se oli tyyliin Jymy 5,5 kopinnostoapaloa per peli ja Veto 6,5. Kuulostaa kyllä hieman suurelta noikin, mutta noin minä olin kuulevani. Eikä nuo voi ykköspalotkaan olla, sitten tuo lukema olisi ihan liian vähän.

Senttereitä taisi heilua Sotkamo-fanien joukosta Rantalahdelle, kun tämä näytti toisen lyödyn jälkeen katsomoon kahta sormea, ainakin mikäli Tokkaria on uskominen. Lapsellinen tapa, en ole koskaan ymmärtänyt.
Juu, yhtä lailla niitä heilui toisinpäinkin. Vedon Facebook sivuilla oli ensimmäisen ottelun jälkeen kuva, jossa Jymy-kannattaja seisoo sentterit ojossa Vedon faniryhmään päin. Kuvatekstinä "emmehän me alennu tällaiseen käytökseen". Nyt oli ilmeisesti sitten alennettu.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Lapsellinen tapa, en ole koskaan ymmärtänyt.

Samaa mieltä. Tämä Vimpelin hieno mies aloitti tosin jo ennen yhtään lyötyä juoksua näyttelemällä senttereitään Jymyn tiedottaja Antti Haapasalon johtamalle "rumpuryhmälle". En kyllä käsitä miksi kukaan olisi provosoitunut Mikko Rantalahden tuuletuksesta, hänhän osoitti sen vieläpä vimpeliläiskatsomonosaan. Joka tapauksessa lapsellista, tuli se mistä leiristä tahansa. Ei mitään puolusteltavaa kyseistä toimintaa kohtaan.

Käsistä annettu harmittava juoksu tosiaan, mutta lyönti otti kyllä aika h*lvetinmoisen virhepompun juuri ennen Lassilaa.

Niin se tosiaan saattoi tehdä. Itse olin varma, että lyönti oli etulaiton, ihmettelin suuresti, kun vihellystä ei koskaan tullut. Mutta eipä sitä tainnut Jussi Järvisen lisäksi kukaan muukaan nähdä, joten oletan minun ja Järvisen syövän samoja sieniä. Jussi Järvinen on kyllä hieno mies, ottaa hienosti yleisön kuitit vastaan vain naureskelemalla. Huumorintajua löytyy ja se on aina tuossa roolissa iso plussa.

Itseasiassa lähetyksessä kerrottiin tilastot runkosarjan osalta, se oli tyyliin Jymy 5,5 kopinnostoapaloa per peli ja Veto 6,5. Kuulostaa kyllä hieman suurelta noikin, mutta noin minä olin kuulevani.

Ei voi olla kyllä noin paljon. Valehtelematta olen nähnyt useita otteluita, joissa ei tule yhtään kopinnostopaloa, minusta sellainen palo on enemmänkin poikkeus kuin sääntö. Jymyltä tuli eilen yksi kopinnostopalo, lauantaina en muista nähneeni yhtään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ei voi olla kyllä noin paljon. Valehtelematta olen nähnyt useita otteluita, joissa ei tule yhtään kopinnostopaloa, minusta sellainen palo on enemmänkin poikkeus kuin sääntö. Jymyltä tuli eilen yksi kopinnostopalo, lauantaina en muista nähneeni yhtään.

Lähetyksessä puhuttiin takapaloista per ottelu. Molemmat joukkueet pelaavat ns. jokeripeliä eli kotiutuspaikat pelataan jokereille, jolloin etenemisen turvaamiseksi lyöjä palaa joskus. R. Korhonen laskettaan tässä kuviossa jokerikotiuttajaksi, koska Sotkamon jokeriosasto pelaa lähes aina tilanteen hänelle.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Lähetyksessä puhuttiin takapaloista per ottelu. Molemmat joukkueet pelaavat ns. jokeripeliä eli kotiutuspaikat pelataan jokereille, jolloin etenemisen turvaamiseksi lyöjä palaa joskus. R. Korhonen laskettaan tässä kuviossa jokerikotiuttajaksi, koska Sotkamon jokeriosasto pelaa lähes aina tilanteen hänelle.

Mielenkiintoinen näkemys, varsinkin kun Jymyllä ei jokerikotiuttajaa ole, etkä voi Roope Korhosta sellaiseksi laskea vaikka niin perusteletkin.

Mikään joukkue myöskään ei kyllä tarkoituksella polta etenijää etenijän turvaamiseksi. Joissain tilanteissa jos. esim. ensimmäinen lyönti on laiton voidaan viimeisellä lyödä sellainen lyönti että ulkopelijoukkueen on järkev,ää tehdä takapalo. Mutta takuuvarmasti jokaisen pelinjohtajan tarkoituksena on rakentaa paloton ajolähtö aina sisävuoron aikana.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Lähetyksessä puhuttiin takapaloista per ottelu.
Ok. Näin se taisi tosiaan olla. Eli takapaloja Vedolla oli tuon keskimäärin yhden verran enemmän kuin Jymyllä. Tosiaan kuten itsekin hieman ounastelin ja Grainger oli samaa mieltä, että ei kopinnostopaloja voi noin paljoa olla per peli, tuskin edes sarjan huonoimmilla joukkueilla.

Mikään joukkue myöskään ei kyllä tarkoituksella polta etenijää etenijän turvaamiseksi. Joissain tilanteissa jos. esim. ensimmäinen lyönti on laiton voidaan viimeisellä lyödä sellainen lyönti että ulkopelijoukkueen on järkev,ää tehdä takapalo. Mutta takuuvarmasti jokaisen pelinjohtajan tarkoituksena on rakentaa paloton ajolähtö aina sisävuoron aikana.
Ei tietenkään polta. Mutta tietyissä tilanteissa, esim. ykköstilanne, viimeinen lyönti ja kärki kentällä, saatetaan tehdä tietoisesti sellainen lyöntiratkaisu, jolla lyöjä uhraa itsensä. Eli tietää, että tuolla lyönnillä kärki vaihtaa lähes varmasti, mutta myös itse lähes yhtä varmasti palaa takana ykköspesälle. Tätähän toki taisit juuri itsekin kirjoituksessasi tarkoittaa.

Noissa Puputti on ollut mestari. Useasti viimeiselläkin sellaisia lyöntejä, joilla kumpikaan ei pala. Eilen, kun alkoi nousta tasolleen, nähtiin näitä myös Jymyä vastaan ainakin kertaalleen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös