MM-kisat 2013: Suomi

  • 924 618
  • 3 108
Tila
Viestiketju on suljettu.

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Onko täällä mainittu Lepistöä? Pelannut paljon paremmin kuin EHT:llä ja viivalta muutamia hyviä ratkaisuja. Omassa päässä ei niin pahassa pulassa kuin olisi ehkä voinut olettaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ei edes idiootti laita enää ketään muuta kuin Raannan maalin suulle. Eihän, Jukka? Eihän?

Totta kai laittaa, sillä vain idiootti peluuttaisi yhtä maalivahtia joka matsissa. Melkoisen varmasti Ortio pelaa Ranskaa vastaan maanantaina, sen jälkeen Raanta Yhdysvaltoja vastaan keskiviikkona ja luultavasti Venäjää vastaan perjantaina. Sitten onkin seuraavana päivänä heti matsi köykäisempää Itävaltaa vastaan, jolloin maalissa on luultavasti Ortio ja Raanta saa levätä. Sen jälkeen Raanta taas maaliin alkusarjan viimeiseen matsiin Latviaa vastaan ja siitä eteenpäin. Jos kuolemanottelu selvitetään, niin sen jälkeen Raanta pelannee loput kaksi matsia. Jos ei selvitetä, niin sitten asialla ei olekaan mitään väliä.

Näin oletan Jukka Jalosen toimivan, ja uskoakseni en kauhean väärässä tässä oletuksessa ole. On aivan järjetöntä peluuttaa yhtä ja samaa maalivahtia joka alkusarjan pelissä, varsinkin peräkkäisinä päivinä. Alkusarja on parin viikon mittainen maraton, jossa on oltava tähtäin pidemmällä kuin yksittäisissä alkusarjan peleissä. Se tähtäin on puolivälierien kuolemanottelussa, ja sitä ennen on oltava kaksi maalivahtia hyvässä pelivireessä ja se ns. ykkösvahti (eli puolivälierän aloittava vahti) levänneenä.

Vitut sillä on mitään väliä, kuka Ranskaa vastaan maalin suulle asettuu, se ei ole osoitus mistään "maalivahtiruletista". Tuskin tässä turnauksessa yksikään kiekon suurmaa peluuttaa joka matsissa samaa veskaria. Tai jos peluuttaa, niin kyseessä on kumma poikkeus ja kaikki muut harrastavat "maalivahtirulettia" niin kuin pitääkin harrastaa.

Jossain olympialaisissa tilanne on hieman eri, koska alkulohkon pelejä on vain kolme, ja sen jälkeen alkavat heti pudotusottelut. Silloin onkin syytä pelata yhdellä veskarilla kaikki alkusarjan ottelut.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Kakkos kenttä oli huono, se täytyy saada toimimaan. Ei se ykkönenkään voi joka pelissä onnistua. Nyt oli astetta kovempi maa vastassa niin eipä saanut Salminen mitään aikaan, se yksin sooloilu ei vaan toimi kovempia maita vastaan.
Tiputtaisin Salmisen kakkosesta.
Savinainen - Hytönen - Korpikoski olisi kokeilemisen arvoinen.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Josko näin?

Pesonen-Kontiola-Aaltonen
Savinainen-Koskiranta-Salminen
Korpikoski-Hytönen-Pihlström
Hagman-Viitaluoma-Haataja

Lepistö-Hietanen
Mäntylä-Jalasvaara
Väänänen-Melart
Kukkonen-Laakso

Raanta
Ortio
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Raanta maalilla rauhoittaa jopa puolustuksen vapisevia pakkeja Melartia ja Laaksoa.

Raanta pelasi juu erinomaisesti, mutta jos tänään nähty Laakso oli edes jollain tasoa "rauhoittunut", kiitos MV-pelin, niin meikä ei ihan oikeasti halua nähdä Laaksoa hermostuneena... oli sitten lievästi sanottuna ukko kuutamolla ja teki aivan järjettömiä ratkaisuja kiekon kanssa sekä ilman sitä. Tuksu niitä parhaansa mukaan siinä paikkaili otona!
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tän päivän pelin kokoonpanoista muuttaisin (päikseen) pari kohtaa;
Viitaluoma ja Koskiranta
Savinainen ja Korpeedo

OK, ehkä Hade poppareille ja Anttila neloseen? Ja Laakso Sodankylään, kävellen!
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ennen Suomen peliä tuli tv:stä Hjalliksen kanssa -niminen ohjelma. Siinä Hjallis keskusteli Jukka Jalosen kanssa erinäisistä asioista, mm. tämän kevään joukkueen ensikertalaisten korkeasta määrästä. Hjallis piti sitä positiivisena asiana, että Suomen joukkueessa on runsaasti ensikertalaisia, sillä heillä on voitonnälkä ja pelaamisen into korkealla tasolla. Tästä Jalonen oli samaa mieltä, ja sanoi samassa, että kovinkaan monen mielestä esim. Suomenmestari Ässät ei tällä kaudella ollut pelaajamateriaaliltaan papereilla paras joukkue. Jalonen sanoi myös, että hän pyrkii siihen, että pelaajat olisivat sitoutuneita joukkueeseensa ja että Suomi olisi hyvä nimenomaan joukkueena eikä niinkään nimilistan perusteella. Itse en ole ainakaan jaksanut kitistä Suomen "huonosta" kisajoukkueesta, sillä eiköhän Jalonen tiedä mitä tekee, onhan mies saavuttanut valmentajana sekä SM-kullan että MM-kullan.

Itselläni on jotenkin sellainen mielikuva, että ainakin -92 ja -98 vuoden kisoissa oli paljon ensikertalaisia tai ainakin kokemattomia pelaajia (saatan siis olla väärässäkin) mutta siitä huolimatta noista kisoista tuli molemmista hopeamitalit ja tuo hopea vuodelta 1992 oli Leijonien ensimmäinen mitali MM-tasolla.

Maalivahtikuvioista on tullut kans paljon keskustelua. Muutama on sanonut, että Antti Raannan pitäisi nyt pelata kaikki loput pelit. Itse sanoisin, että jäljellä olevasta viidestä pelistä pelaisi neljä peliä ja sitten todennäköisissä pudotuspeleissä tietenkin ykkösmaalivahtina. Ortion tai Engrenin voisi laittaa tolppien väliin joko Ranska- tai Itävalta-pelissä. Pitäähän Raannan saada jossain vaiheessa vähän huilata, vaikka uskon kyllä että jaksaisi helposti pelata kaikki loput pelit. Slovakiaa vastaan tuli huikea nollapeli mutta kannattaa muistaa, että jopa hänelle voi tulla huono ilta vastaan jossain vaiheessa. Mutta ehdoton ykkönen!
 

Red28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Detroit Red Wings
Ennen kisoja ajattelin että katastrofi tulossa, kun katsoi nimilistaa. Myönnän, olin väärässä. Kaatuu Venäjä tai Kanadakin, jos Raanta ottaa kaiken kiinni ja Konna värkkää yhden häkin matsiin.


Positiivista on siis se, että meillä on yksi kentällinen joka pystyy dominoimaan tapahtumia. Lisäksi meillä on seinä molarin paikalla. Huonompi juttu on se, että meillä on kolme kentällistä, jotka eivät saa mitään aikaiseksi.


Ja joo, Slovakia on jo kovempi vastus kuin Saksa. Mutta käännetääs asia niin päin, että Saksaa ja Slovakiaa vastaan mm. Laakso sössi kyllä siihen malliin, että ei olis kyllä mitään asiaa enää kentälle yhdessäkään pelissä. Jos tohon malliin kädet vapisee em. maita vastaan, jossa pari staraa pappaosastolta, niin mites sitten kun vastaan luistelee vaikka Radulov tai Stamkos?


Jalosen ajatus neljästä pakkiparista ja näin kuormituksen tasaisuudesta on ihan järkeenkäypä, mutta koska meillä on vain 2 pakkiparia, jotka tuolla pystyy jotain saamaan aikaiseksi, tarkoittaa se sitä, että puolet ajasta kentällä on hasardi-osastoa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Muutama positiivinen yllätys on jo tässä parin päivän aikana noussut esille. Savinainen, Koskiranta, Mäntylä ja Salminen; kaikilta hyvää pelaamista ja taso riittää kyllä MM-jäille. Vielä on ne kovimmat pelit tulossa, mutta uskon että ei kauheita notkahduksia tapahdu. Lepistön pelaaminen on myös ollut todella hyvää, vaikka kaveri haukuttiin jo ennen kisoja (ja ihan syystäkin). Hietasen kanssa peli kulkee hyvin ja ylivoimalla herrat liikkuvat ja syöttelevät pitkiä syöttöjä. Ja sitten tietenkin taas tänään, Kontiolan ketjulta hyvä peli.

Muutama pelaaja kyllä on aivan väärässä paikassa pelaamassa: Haataja, Laakso ja Viitaluoma. Ei mitään käyttöä. Melart oli myös huono, mutta paransi loppua kohden. En vain oikeasti pysty ajattelemaan, että Melart-Kukkonen pelaa jotain USA:ta tai Venäjää vastaan samassa pakkiparissa.

Raannalta hyvä peli, muutama hyvä torjunta ja hehkui itsevarmuutta.
 
Paljon on puhuttu kahden kerroksen väestä kenttäpelaajista, niin kyllähän tämä on aika helppo luetella...

I:


Hietanen
Lepistö
Kontiola
Pesonen
Aaltonen
Savinainen
Korpikoski
Salminen
Mäntylä
Väänänen

Loput sitten siltä väliltä ja vähän kauempaa.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Raantaa hehkutan minäkin. Jalonen otti Ortio-nimisen riskin avausmatsiin ja ryssi pisteen. Nyt lienee selvää kenen pitää pelata maalissa.
Oli selvää, että näissä peleissä kokeillaan molempia. Tässä pelissä Ortio olisi maksanut voiton, ekassa pelissä ei sitä tehnyt -> profit.

Yhtä päivänselvää on, että Ortiolle annetaan Ranskaa (ja myöhemmin Itävaltaa) vastaan vuoro parantaa. Asiantuntijapiirit myös muistuttaa: edellinen maailmanmestaruus tuli "maalivahtiruletilla".
 
Viimeksi muokattu:

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Oli kyllä jännä peli! Parasta oli ehkä se, että Suomi paransi oikeastaan koko pelin ajan. Alussa oltiin ihan jaloissa, ja silloin Raanta "piti pystyssä". Raanta on kyllä uskomattoman varma veska, ei tule paljoa reboundeja tai vastaavaa.

Alku oli todella huolimatonta Suomelta! Ehkä Raanta rauhoitti vähän, tai sitten maali vähän toi uskoa jengiin. Jotenkin tuntuu, että nämä kaksi peliä on mennyt tosi hyvin nimenomaan joukkuehengen kannalta.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Houston Aerosin pleijarit päättyi tänä yönä... just saying.

On mielestäni todella epätodennäköistä, että Granlund liittyisi joukkueen vahvuuteen. Ei niinkään sen puolesta etteikö Jalonen häntä ottaisi tai itse tahtoisi, mutta organisaatio varmaan haluaa pitää hänet ihan Amerikan kesäpuuroilla treenaamassa itseään ensi kautta silmällä pitäen tarvittavaan fyysiseen kuntoon. Rankka kesä tiedossa mitä ilmeisemmin.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Hä? Ortio ja Raanta olivat etukäteisarvioissa aika samoilla lähtöpisteillä, joten hyvä, että molemmat saivat näytön paikan ja Raanta vei sen helposti.

Kenen idiootin papereissa Ortio ja Raanta ovat olleet samalla lähtöviivalla? Toinen on edelliskauden HIFK-moke ja toinen Jumalasta seuraava (joillekin on vielä epäselvää onko ylä- vai alapuolella).

Mitään pois Ortiolta ottamatta, Raanta oli jo etukäteen ajateltuna selkeä ykkönen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Valmennus valitsee pelaajat, jotka pelaa ja me vain katsellaan pelejä. Itse esim. kannatan aina sitä maalivahtia, jonka Jalonen valitsee maaliin. Kannatan joukkueita, en niiden yksittäisiä pelaajia. Oma veikkaus ennen MM-kisoja oli Suomen mitali, mutta ei kultaa ja pysyn kannassani, kunnes toisin todistetaan.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pari nopeata huomiota joukkueesta:

- Lepistö on kyllä nostanut hurjasti tasoa EHTsta. Olisin pudottanut porukasta mutta osoittanut nyt kisoissa miten noustaan ihan uudelle tasolle pelaamisessa.

- Laakso jatkaa EHTn linjaa, ainakin yksi käsittämätön aivopieru per peli. Eilen tarjoili useamman. Minkälainen p*skamyrsky olisi ollut "internetissä" jos Kukkonen olisi vetänyt tuollaisen alun peliin minkä Laakso hölmöili.

- Raannalta kunnon Disney -tarina menossa. Hyvin tarttui ja piti Suomea pystyssä varsinkin eka erässä. Itsevarmaa tekemistä ja näkee että on hyvä flow päällä.

- Korppari kurvaili ihan omia ratojaan ja oli pulassa ison kaukalon kanssa. Eka vaihdon yli-innokas jäähy, kunnon hahmoitusongelma kaukalon leveyden kanssa. Toivottavasti on mahdollisimman pian mukana pelisysteemissä, energia ja tilannekovuus on jo kunnossa.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itseasiassa pelaavaa maalivahtia ei päätä Jalonen vaan Moisanen.

Veikkaisin, että Moisanen ehdottaa ja Jalonen monesti on samaa mieltä ja kuuntelee Moisasta kuten muitakin valmennukseen ja joukkueeseen kuuluvia henkilöitä, mutta niin maalivahti kuin muihinkin pelaajistoon liittyviin asioihin lopullisen päätöksen tekee Jalonen.

Mielestäni tiukassa pelirytmissä Raannalle tee pahaa kumpikaan vaihtoehto, se että pelaa kaikki loput tai huilaa ns. helpoimmat pelit Ranskaa ja Itävaltaa vastaan. Ortiolle kuitenkin on itseluottamuksen ja lopputurnauksen kannalta päästä pelaamaan pari ottelua vielä ja pitää virettä yllä sekä saada itseluottamusta vaikka eivät pelit näitä helppoja maita vastaan maalivahdille helppoja olekaan.

Laaksolle peliaikaa samoja maita vastaan kuin Ortiollekin muuten voi istua villassa. Täysi hasardi.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Itseasiassa pelaavaa maalivahtia ei päätä Jalonen vaan Moisanen.

En epäile sinua, mutta aika ainutlaatuinen tilanne jos maalivahtivalmentaja saa päättää pelaavasta maalivahdista päävalmentajan sijaan. Sitähän ne mv-koursit usein ihmetteleekin, että päävalmentajaa ei aina heidän mielipiteensä edes kiinnosta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
En epäile sinua, mutta aika ainutlaatuinen tilanne jos maalivahtivalmentaja saa päättää pelaavasta maalivahdista päävalmentajan sijaan.

Käsittääkseni Urpo Ylönen on valinnut Tepsin pelaavan maalivahdin jo useamman kauden ajan. Toki voi olla ainutlaatuinen tilanne, mutta näin ainakin asia on julkisuuteen kerrottu.

Toki Urpo Ylönen on ainutlaatuinen maalivahtivalmentaja.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllähän Raanta pelasi eilen itsensä ykkösvahdiksi, loistava ja virheetön esitys. Ortio taas hermoili selvästi avauksessaan, mikä oli sikäli yllättävää, että oli koko liigakauden aika hermottoman oloinen kaveri. Tosin Raannalla oli selvästi "helpompi" peli tulla sisään. Tilanteita ja laukauksia suht tasaisesti, mutta ei kuitenkaan juurikaan huippupaikkoja. Ortiolla taas vetoja harvakseltaan, ja sitten avausmaalissa jäi ihan yksin. Oikeastaan vain Saksan kolmas maali menee Ortion piikkiin hermoilusta huolimatta. Mutta silti ei siis mitään epäselvää, Raanta on nyt ykkönen.

Muutenkin Suomen osalta tilanne näyttää ennakkokaavailuja paremmalta. Joukkue on yhtenäinen, ja sillä on huippuiskussa olevat ykkösveskari ja ykköskenttä. Ylivoimakin pyörii minusta ykköskentän osalta hyvin, vaikka tehot vielä puuttuvatkin. Aika nappiin on kyllä mennyt ykköskentän osalta, että kemiat on noin hyvin löytynyt. Noilla nimillä homma olisi nimittäin voinut olla täydellistä kuraakin, ei nuo mitään takuuvarmoja suorittajia ole kukaan. Pesonenkin oli koko edellisen kauden täydellinen vässykkä. Kakkoskentälle kaivataan vähän lisää virtaa, mutta tuokin voi vielä korjaantua, jos Korpikoski lämpenee vielä huippuiskuun. Mitaleista voidaan taistella ihan hyvin, vaikka mestaruuteen tuskin eväitä onkaan, kun Kanadalla ja Venäjällä on kuitenkin sen verran vahvat jengit.
 

rpeez

Jäsen
Toivottavasti tuota ykkösketjua hyvien esitysten takia ei nyt peluuteta ihan puhki heti turnauksen alkuun, paukkuja kun tarvitaan erityisesti loppupeleissä.

Ainakin minun silmiin on huolestuttavan paljon jäällä.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kyllähän eilisen Slovakian kaadon avainpelaajia oli Aaltonen, Konna ja ilmiömäinen Raanta.

Viitaluoma taas mokaili avopaikkoja ja Korpikoski haki vasta tatsia.
Teemu Laakso oli eilen ihan yössä, hyviä "oho" -syöttöjä vastustajalle.

Nyt on raavittu kasaan jo 5 pojoo kahdesta ekasta pelistä joten hyvä jellonat!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös