Peltosen taklaus Plihaliin ottelussa HIFK-Kärpät (13.10)

  • 120 343
  • 467

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paitsi aina, kun Ruutu tekee temppujaan, mitä tahansa joukkuetta vastaan. Sankoin joukoin tullaan ulvomaan, että taas se Ruutu sitä ja tätä, vaikkei asia kosketa IFK:ta mitenkään.

Sori nyt vaan, mutta pakko pyytää jelppiä. Oon tässä jonkin aikaa yrittänyt etsiä kyseisiä sankkoja joukkoja ulvomassa Jarkon tempuista jotka ei liity HIFK:hon millään tavalla, mutta en löydä. Voitko laittaa esimerkiksi jonkun ketjun tai jos tarkoitat noita megaketjuja itse Jarkosta, niin jonkun sivun mistä kannattaisi etsiä. Ois tässä ihan joutavaa aikaa sunnuntain ratoksi niitäkin hymyn kanssa lueskella jos löytyisi.

Ei taida olla vielä missään arvioita miten pitkään Plihal joutunee olemaan pois peleistä? Tietysti nuo aivotärähdykset ei koskaan ole kovin helppoja ennustettavia. Hitto kun pitikin käydä ns. vaarattoman näköisessä tilanteessa lopulta noin pahasti. Eikun paranemisia Ouluun vaan ja mätetäänhän taas seuraavassakin keskinäisessä maaleja vähintään samaan tahtiin.
 

meiji

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse pelissä en tilanteeseen edes kiinnittänyt huomiota, eikä muistaakseni edes Kärppien fanikatsomo, mutta onhan tuo videolta nähtynä selvästi rangaistava teko. Viisi peliä vaikka kakkua. Peltonen on ollut suht yössä viime aikoina, joten ei haittaa vaikka tulisi enemmänkin.
 
Harmillinen homma. Tarpeeksi on muutenkin äijjiä telakalla ja jo valmiiksi heikko sentteriosasto heikentyy lisää.
Villen kannalta asiassa on kaksi raskauttavaa puolta: ensinnäkin se, että hän oli jo voittanut luistelukilpailussa Plihalin ja toisekseen, että Peltonen katsoi selvästi Plihalia ennen osumaa.
En silti usko että tämä oli sellainen lopputulos mitä Peltonen haki, mutta yhtä kaikki, blind side hitistä + loukkaantumisesta pitää tulla tuntuva pelikielto. Kyllähän tuossa paskaa tuuria oli kosolti mukana, mutta toki samaan hengenvetoon on todettava, että kyllä teko oli todella vastuuton koska se tapahtui niin paljon pelin ulkopuolella, eikä Plihalilla ollut mahdollisuutta ottaa taklausta vastaan.

Luulen että seuraavassa Kärpät-IFK matsissa Ville käy pahoittelemassa Plihalilta tapahtunutta ja elämä jatkuu.

Jos joku Kärppien pelaaja hakee Villen seuraavassa keskinäisessä, niin se on mielestäni ihan ok. Uskoisin Villen siihen miehekkäästi vastaavan, toisin kuin eräät.

Tähän vahva sama.
 

andyjack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pääkaupunkiseudun joukkueet, FPS
Eiköhän tuosta se normi 3 peliä tule. Videolta katsottuna ei mitenkään erityisen kova kontakti ja oikeastaan ihmetyttää, että lopputulos oli noinkin vakava. Selvä kiekottoman pelaajan estäminen kyseessä ja osuma päähän.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Seura tekstiä ohi aiheen.

Mä ihmettelen miksi on olemassa super-HIFK-aktiivinen narririnki. Olen varma että jos JR tekisi vastaavan tempun Joukahaiset-Saipa matsissa niin vastaavassa ketjussa ei olisi yhtään postausta HIFK-leiristä.

Kuka on kenen ihon alla?

Hah, voiko oikeasti olla vielä olemassa näin sinisilmäistä ihmistä tällä palstalla? Käypä lukemassa ihan mitä vaan Jarkko Ruutua koskevaa ketjua, niin huomaat että AINA kun kentällä tapahtuu jotain negatiivista, täyttyy ketju teikäläisten viesteistä.

Mun pointti oli enemmänkin se että narrit tunkevat itsensä ketjuihin jotka eivät kosketa heitä lainkaan. Pienenä lisänä martyyrikorttia:"Jos JR olisi tehnyt näin niin se olisi saanut koko kauden pelikieltoa"
Tällaista itsensä tyrkyttämistä ei onneksi HIFK-leiristä näe juuri koskaan.

En tajua miksi juuri Jokerifanit eivät tähän ketjuun saisi kirjottaa, kun niin tekevät kaikkien muidenkin fanit. Myöskään ihan turha väittää etteikö sama toistuisi aina kun joku kuusikosta Tappara, Ilves, Jokerit, HIFK, Ässät ja Lukko sikailee, kyllä sen paikallisvastustajan temput kiinnostavat aina enemmän. Sinä kun et näköjään vielä viime työsulun aikaan ole tänne rekisteröitynyt, niin suosittelen pientä tutkimusmatkaa sen kauden otteluketjuihin, HIFK-osioon tai muihin vastaaviin. Todella tutun näköistä kirjoittelua on ketjut sielä täynnä, joskin sillä kertaa teikäläisten toimesta.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Kun katsoo ketjun pituutta ja lukee viestejä, saa käsityksen, että tämä on yksi Liigahistorian törkeimpiä tekoja. Melkoiset antipatiat tuntuu monella olevan Peltosta kohtaan. Tässähän näyttää siltä, että Peltonen on jo muidenkin kuin pelkästään narrileirin ihon alla, jossa se on ollut jo pidempään melko tukevasti.
Peltosen arvostus on kait romahtanut muuallakin. Semirin teko oli suuri moka, mutta niin myös Villen jeesustelukin. Sääli.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Sinä kun et näköjään vielä viime työsulun aikaan ole tänne rekisteröitynyt, niin suosittelen pientä tutkimusmatkaa sen kauden otteluketjuihin, HIFK-osioon tai muihin vastaaviin. Todella tutun näköistä kirjoittelua on ketjut sielä täynnä, joskin sillä kertaa teikäläisten toimesta.

Kirjoittelua JR:stä vai jeesustelua jostain joukahaisten tekemisistä?

JR pelasi työsulku-kaudella HIFKssa joten on ilmeistä että HIFK-leiri kommentoi hänen tekemisiään.
En muista että tuolla kaudella tai muutenkaan HIFK-leiri olisi ollut hirveän innokas kommentoimaan kenenkään joukahaisen tekemisiin Ilmalassa tai muuallakaan böndellä.

Väännän tämän nyt rautalangasta: Tämä case tapahtui HIFK-Kärpät matsissa ja ainoat tahot jotkaa ovat heittäneet JR- ja marttyyri-korttia peliin ovat ilmalasta. Se ei kiinnosta ketään muuta kuin teitä. Mun puolesta olis parempi jos jakaisitte sämpylänne keskenänne.
 

Rough Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Julkukat
Mun puolesta olis parempi jos jakaisitte sämpylänne keskenänne.

Turha se on mussuttaa toisten sanomisista jos oma tasosi on vähintään yhtä heikolla mallilla.

Itse taklaukseen. Videolta nähtynä ei voi huomata mitään muuta, kuin että teko on tahallinen. Pelikieltoa jakaisin 3 ottelun verran juuri sen takia, että tässä taklauksessa ei ole mitään järkeä, mutta se ei ole myöskään järin raaka, jotta voisi antaa enemmän penaltia. Tässä nyt näkyy Peltosen heikko alkukausi sun muut sivutekijät. Ihan normaali työelämässäkin huomaa ns. vastaavia tilanteita, kun ei enään tule tulosta ja asiat monimutkaistuu, se heijastuu omaan pääkoppaan. Tulee pimahduksia, tulee täydellisiä loppuunpalamisia. Peltoselle tekisi todella hyvää ottaa happea välillä jääkiekosta, joten siinäkin mielessä 2-3 ottelun tauko voi tehdä todella hyvää tälle ikonille.

Turha tähän on vetää Ben-Amoria, Jokerifaneja, Jarkko Ruutua tai mitään muutakaan, olisi hienoa jos nämä ketjut pysyisivät edes jonkin verran luettavina. Tässä kuitenkin on kyse vain Ville Peltosen taklauksesta Tomáš Plíhaliin.
 

Viper

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On muuten noin sääntöjen kannalta aika hankala tuomita. Kyseessä kun on mielestäni lähinnä estäminen, missä kuitenkin kaveri loukkaantuu. Jos Plihalilla olisi ollut kiekko, niin teossa ei olisi ollut mitään väärää. Sääntökirjassa on mm. seuraavaa päähänkohdistuneen taklauksen kohdalla:

5. Jos kiekkoa kuljettavava pelaaja pitää päätään alhaalla lähestyessään taklaajaa, niin taklausta ei pidetä ”päähän kohdistuvana taklauksena” ellei
taklaava pelaaja nosta, oikaise tai ohjaa käsivarttaan, kyynärpäätään, olkapäätään tai mitä tahansa vartalonsa osaa kohti vastaustajan pään tai
niskan aluetta.

6. Jos taklaava pelaaja pitää normaalin pelitilanteen mukaisen asentonsa vastustajan lähestyessä häntä, ei hänen taklaustaan pidetä ”päähän kohdistuvana taklauksena” ellei kohdissa 3 ja 4 kuvattuja asioita
tapahdu.


Nuo kohdat "3" ja "4" määrittelevät sen, että pelaajan pitää ojentaa kyynärvattaan tai muuta kehon osaa kohti päätä tai ojentamalla kehoa kohdistaa taklaus nimenomaan päähän. Mielestäni näitä kumpaakaan ei (videon perusteella) tapahtunut.

Kuitenkin kyse oli kiekottomasta pelaajasta, joten tuota kohtaa 5 ei voi soveltaa, mutta entä kohta 6? Siinä ei puhuta mitenkään kiekollisesta pelaajata. Peltonen tietoisen tahallisesti esti Plihalia, joten 2 minuutin rangaistus olisi ollut oikein. Mutta täyttyykö sääntökirjan määritelmä päähän kohdistuneesta taklauksesta? Peltonen piti asentonsa samana, ei kurottanut eikä ojentanut kehoaan osuakseen päähän, ei ojentanut kyynärvartta tai muuta kehon osaa, ei hypännyt. Taklaus osui päähän, koska Plihal oli niin kyyryssä asennossa, eikä ollut ollenkaan valmistautunut taklaukseen.

Sääntökirjassa pitäisi olla oma kohtansa sille, miten kiekottomaan pelaajaan kohdistuvat rikkeet tuomitaan. Jos esimerkiksi joku vetäisi puhtaan, kovan taklauksen kiekottomaan pelaajaan, joka loukkaantuu, niin millä säännöllä se tuomitaan? Jos taklaus ei siis osu millään lailla päähän. Sehän olisi kiekottoman estämistä, mutta tuskin tuostakaan 2 minuutin rangaistuksella selviäisi.

Ihan loppuun pitää vielä todeta, että typerä teko Peltoselta mennä täysin tilanteen ulkopuolista pelaajaa taklaamaan. Plihal ei ymmärrettävästi ollut valmistautunut kontaktiin ja ikävä loukkaantuminen seurauksena.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Peltonen kaartaa Plihalin linjalle ja tsekki luistelee pää alhalla jolloin olkapää osuu päähän. Ei mielestäni todellakaan mikään 5 pelin arvoinen, mutta voihan tuosta pelin pari antaa. Taklausliikettä ei siis tapahtu, linjan vaihtaminen kylläkin erittäin turhaa!
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Väännän tämän nyt rautalangasta: Tämä case tapahtui HIFK-Kärpät matsissa ja ainoat tahot jotkaa ovat heittäneet JR- ja marttyyri-korttia peliin ovat ilmalasta. Se ei kiinnosta ketään muuta kuin teitä. Mun puolesta olis parempi jos jakaisitte sämpylänne keskenänne.
Just. Semirin tapausta kommentoitiin kait kaikkialta muualta paitsi presidentin linnasta. Minkäänlaista epäilystä ei ole siitä mitkä tahot olivat tämän agitaation takana. Se, että lestadiollaiset ( lue HS ) saatiin tähän mukaan, oli jo saavutus sinänsä. Se, että Shedden sotkettiin soppaan oli jo surkeata.
 

Pushead

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt jaksa alkaa videoita kelailemaan, mutta oliko se Plihal jonka Varakas ajeli pystyyn ennen tätä tilannetta? Olisiko jo tuosta tullut vähän pää kipeäksi?

Pari matsia huila Peltoselle.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Just. Semirin tapausta kommentoitiin kait kaikkialta muualta paitsi presidentin linnasta. Minkäänlaista epäilystä ei ole siitä mitkä tahot olivat tämän agitaation takana. Se, että lestadiollaiset ( lue HS ) saatiin tähän mukaan, oli jo saavutus sinänsä. Se, että Shedden sotkettiin soppaan oli jo surkeata.

HIFK ikoni #16 sikailee Stadissa Kärppiä vastaan pelatussa matsissa.
Ainoastaan ilmalan jengi on osannut yhdistää tämän tapahtuman joukahaisten vainoon jota koko yhteiskunta ja media harjoittavat.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
HIFK ikoni #16 sikailee Stadissa Kärppiä vastaan pelatussa matsissa.
Ainoastaan ilmalan jengi on osannut yhdistää tämän tapahtuman joukahaisten vainoon jota koko yhteiskunta ja media harjoittavat.
Puhutaanko nyt juudas bin-Peltosesta (lähde Ifk fanit ) vai 95-sankarista? Tutkiiko ministeriö ja poliisi asiaa. Toivottavasti.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
HIFK ikoni #16 sikailee Stadissa Kärppiä vastaan pelatussa matsissa.
Ainoastaan ilmalan jengi on osannut yhdistää tämän tapahtuman joukahaisten vainoon jota koko yhteiskunta ja media harjoittavat.

No voi voi, yritämme vaieta ensi kerralla. Vaikka tämä on kohdallani ensimmäinen kerta, kun "puutun" asiaan. Tapauksessa ei olisi mitään ihmeellistä, joku pelle tööttää toista pelleä, ellei Ville olisi antanut niitä lausuntojaan pelaajien kunnioittamisista yms. Turhaa jeesustelua, olisi parempi olla aivan hiljaa ellei pysty olemaan sanojensa takana.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tapauksessa ei olisi mitään ihmeellistä, joku pelle tööttää toista pelleä, ellei Ville olisi antanut niitä lausuntojaan pelaajien kunnioittamisista yms. Turhaa jeesustelua, olisi parempi olla aivan hiljaa ellei pysty olemaan sanojensa takana.

Tämä alkaa nyt mennä jo vähän turhan pitkälle minun mielestäni. Ensinnäkin kuka aikuinen ihminen antaa noin suuren painoarvon jollekin yksittäiselle haastattelulle? Toiseksi, jos et näe eroa kanssapelaajien kunnioittamisessa SBA:n tempussa ja VP:n tempussa, toivon todella että pysyt kaukalon ulkopuolella. Lähestulkoon joka ikisellä pelaajalla tulee näitä Villen temppua vastaavia aivopieruja. On sitä paatuneemmatkin konnat puhuneet muiden kunnioituksesta... Koittakaahan jo vähitellen päästä sen yhden haastattelun yli.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
40/215 viesteistä Ilmalasta, sen jälkeen 26/81. Tahti sen kun kiihtyy. Miten se vanha sanonta meni....se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Mitä tuli muuten jonkun vitsinikkarin kysymykseen vastaisiko VP puhelimeen jos joku "Kärppien jämäpakki" soittaisi, niin VP vs Artjykhin parin vuoden takaa antanee vastauksen. Eikä tarvitse linkittää, turpaan siinä tuli mikä oli odotettavissa.
 

Jupi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Napoli
Ketjun sisältöhän on mitä on, mutta juuri näinhän tuossa kävi - vielä toisen kerran sanoakseni. Peltonen huomasi, että omalle joukkueelle tulee ylivoimahyökkäys, jos blokkaa Plihalin pois tilanteesta -> blokkasi vastustajan pelaajan pois.

Nyt vaan osui kupoliin. Ja nyt vaan sattui. Näitä vastaavia on paljon joka pelissä.

Rike on täysin tietoinen, mutta kyseisen rikkeen seuraus oli harvinaisen iso tuollaisesta rikkeestä. Jos linjassa ollaan, veikkaisin kolmen ottelun pelikieltoa, koska Peltonen tekee tarkoituksellisesti rikkeen.

Näin minustakin. Enemmän tuollaista pikkusikailua ja blokkausta kuin vastustajan törkeää vahingoittamista. Harmi että nyt kopsahti päähän ja aivotärähdys on aina pelaajan kannalta vahingollinen asia.
Minusta noissa rangaistuksissa pitäisi nimenomaan arvioida enemmän tarkoituksellisuutta kuin sattunutta loukkaantumista. Tuosta kyllä näkee että on tarkoituksellinen kontakti, muttei vahingoittamisyritystä. Penaltia tullee 2-3 peliä ja matka jatkuu.

Huvittavaa tuo Jokerien ja Hifkin kuittailu toisilleen. Kuuluu just tähän ketjuun :)
 
Tämä alkaa nyt mennä jo vähän turhan pitkälle minun mielestäni. Ensinnäkin kuka aikuinen ihminen antaa noin suuren painoarvon jollekin yksittäiselle haastattelulle? Toiseksi, jos et näe eroa kanssapelaajien kunnioittamisessa SBA:n tempussa ja VP:n tempussa, toivon todella että pysyt kaukalon ulkopuolella. Lähestulkoon joka ikisellä pelaajalla tulee näitä Villen temppua vastaavia aivopieruja. On sitä paatuneemmatkin konnat puhuneet muiden kunnioituksesta... Koittakaahan jo vähitellen päästä sen yhden haastattelun yli.

Asia ei tietenkään minulle kuulu, mutta kommentoinpa siltikin. Kyllä tässä tapauksessa tuolle Ville Peltosen haastattelulle voi laittaa aika suuren painoarvon, koska hän nimenomaan peräänkuulutti vastustajan kunnioittamista, lisäksi hän silmät kostuneina tunsi olevansa kauhean teon kärsivänä osapuolena ilman mitään syytä. Nyt kun itseltä tuli aivopieru, niin ei kyseistä kommenttia juuri samasta asiasta voi aivan jättää ilman suurta painoarvoa.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Peltosen arvostus on kait romahtanut muuallakin. Semirin teko oli suuri moka, mutta niin myös Villen jeesustelukin. Sääli.

Osuit Pete asian ytimeen. Omissa silmissä Peltosen arvostus romahti tuon tapauksen seurauksena. Samalla myös silmät avautui kun keskustelin muutaman ammattilaisen kanssa asiasta ja huomasin itsekin olleeni varsin sinisilmäinen tämän ysiviisheron suhteen. Pikkusikaa ja aseman väärinkäyttöä tuomareiden silmissä täpahtunut jo pidemmän aikaa.

Nyt liigan kurinpito on oikeasti ison päätöksen äärellä. Kun nämä vellihousut mätkivät älyvapaita pelikieltoja nyrkkihippasista, tulee usein pelaajien telomisesta joku säälittävä 1-3 peliä. Tälläkin hetkellä useita pelaajia huilaa vastuuttomien taklauksten seurauksena. Tuosta pitää tulla "uhri"-Peltoselle vähintään viisi matsia tai seurauksena on jossain vaiheessa kunnon rähinä, johon kukkahattusedät pääsee puuttumaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Oksettava teko. Taas nähdään, että Ville Peltosta koskevat aivan eri säännöt kuin muita pelaajia.

Kuka vielä ihmettelee miksi "herrasmies"-Peltonen saa kohdakseen kohtelua, kuten reilu kuukausi takaperin.

En nyt jaksanut koko ketjua läpi käymään kun niin paljon on viestejä tullut ja osa on saattanut jo tähän tarttua, mutta kukaan pelaaja, ei kukaan! Ei edes Jarkko Ruutu olisi ansainnut sitä mitä Ben-Amor teki Peltoselle. Tämä on kanssa törkeä teko enkä yhtään arvoista tuommoista, että toista pelaajaa pamautetaan yhtä-äkkiä päähän keskialueella, vaikka olisikin vahinko, mutta tästä ja Ben-Amorin tapauksesta ei voida edes puhua samassa lauseessa. Tämmöiset rottailut maksetaan muulla tavoin kuin miten Ben-Amor teki. Jännä nähdä kuinka Kärpät tämän hoitaa. Onko seuraavassa kohtaamisessa tappelu Plihal ( Jos pelaa ) vs. Peltonen vai otetaanko Peltosta vain todella kovaa.

Ja sanat Jokerit, Jarkko Ruutu ja Ben-Amor voidaan varmaan jättää tästä ketjusta koska eivät tänne kuulu.
 

Jindebyne

Jäsen
Ei näyttänyt paikanpäällä niin pahalta, kuin videolla. Peltonen ollut jengin heikoimpia koko alkukauden, joten ei joukkue lainkaan huonone, jos VP muutaman pelin huilaa. Yli 4 ottelua on "IFK-lisää" ja juontanee juurensa treenipeleistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös