Tulokkaat kaudelle 2011-2012

  • 128 000
  • 293

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Miten Granlundin pelit sujuivat sentterin paikalla? Muistaakseni silläkin paikalla on jossain pel(e)issä ollut. Kuinka suuren osan peleistä ylipäätään Markus on pelannut isoveljensä rinnalla?

Nopeasti tarkastin. Kokoonpanojen perusteella Markus on aloittanut yhden ottelun keskellä. Samaisten kokoonpanojen(sm-liiga.fi) mukaan Markus on aloittanut ottelun Miken rinnalla 18 kertaa pelaamistaan 26 ottelusta. Pelien sisällä tottakai tilanteet vaihtuneet, mutta nämä tilastot ilmoitettujen ketjujen mukaan.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Markus Granlund porhaltaa kohti vuoden tulokkaan titteliä. Barkov ja kenties Teräväinenkin ovat lahjakkaampia kuin Granlund, mutta tällä hetkellä Markus on parempi ja voittanee helposti tulokas palkinnon. Miksi iän pitäisi vaikuttaa vuoden tulokkaan valintaan?
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Markus Granlund porhaltaa kohti vuoden tulokkaan titteliä. Barkov ja kenties Teräväinenkin ovat lahjakkaampia kuin Granlund, mutta tällä hetkellä Markus on parempi ja voittanee helposti tulokas palkinnon. Miksi iän pitäisi vaikuttaa vuoden tulokkaan valintaan?

Toisaalta, Barkovilla on enemmän tehtyjä maaleja pienemmällä ottelumäärällä. Piste ka on myös pojilla aika samassa. 21ott/12pts vs. 26ott/16pts. Jos tilastot jatkuvat samanlaisina koko kauden (tasaisina) näkisin Barkovin tulokkaana juurikin tuon iän takia.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Barkov kiilaa vuoden tulokkaaksi juuri sillä asialla, että hakkaa tällä hetkellä odotuksissa nousta kansainväliseksi huippukiekkoilijaksi kirkkaasti Markus Granlundin, Riku Heleniuksen, Tommi Taimin ja muut SM -liigatulokkaat. Itseäni kiinnostaa lähinnä se kummastako tulee kovempi pelaaja NHL:ään, Mikael Granlundista vai Aleksander Barkovista.
 

Paastainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & 80-luvun HoNsU
Ei ole helppo kysymys. Miken vierellä pisteitä tulee "ilmaiseksi", mutta toisaalta HIFK:n ykköskentästä lennät ulos kuin leppäkeihäs jos et saa mitään aikaiseksi vaikka olisit gretzkyn broidi.

Höpö höpö, montakos peliä se "tutkapari" Pesonen sai yrittää, ennen kuin alkoi edes joten kuten kulkemaan?
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Barkov kiilaa vuoden tulokkaaksi juuri sillä asialla, että hakkaa tällä hetkellä odotuksissa nousta kansainväliseksi huippukiekkoilijaksi kirkkaasti Markus Granlundin, Riku Heleniuksen, Tommi Taimin ja muut SM -liigatulokkaat.

Tässähän se syy miksi Barkov vie selvästi vuoden tulokkaan tittelin, jos meno jatkuu vähänkään samanlaisena. Lisäksi Barkovin ketjukaverit ovat suoraan sanottuna surkeita jos verrataan Markus Granlundin vastaaviin, ja silti kaveri saa hienosti tulosta aikaan kentällä.

Sashalle pysti, siinä jätkässä on potentiaalia mennä todella pitkälle.
 

Kaivanto

Jäsen
Barkovista sellainen huomio, että hänen pelinsä on toiminut oikeastaan kaikissa kokeilluissa ketjuissa. Viime aikoina hänen paikkansa on vakiintunut Ahtolan ja Peltolan väliin. Kun hän oli tovi sitten muutaman pelin poissa, varsinkin Ahtola oli aika eksyksissä. Barkov vaikuttaakin olevan pelaajatyyppi, joka tekee muista parempia. Aina tämä ei ole itsestäänselvyys hyvänkään pelaajan kohdalla vaan jotkut vaativat tarkan roolituksen onnistuakseen.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Sashalle pysti, siinä jätkässä on potentiaalia mennä todella pitkälle.

Loppukausi voi tilannetta muuttaa, mutta tällä hetkellä olisin minäkin tarjoamassa palkintoa Barkov juniorille. Hienoa, että kykyjä nousee vielä kuitenkin meidän maassamme. Toivottavasti meno on kohdillaan junnujen kisoissa koko porukalla.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Barkov ja kenties Teräväinenkin ovat lahjakkaampia kuin Granlund, mutta tällä hetkellä Markus on parempi ja voittanee helposti tulokas palkinnon. Miksi iän pitäisi vaikuttaa vuoden tulokkaan valintaan?
Et ole ilmeisesti seurannut tätä ketjua aiemmin? Tulokkaaksi ei valita parasta tulokkaan kriteerit täyttävää pelaajaa, vaan sellainen tulokkaan kriteerit täyttävä pelaaja, joka omaa suurimman potintiaalin nousta kansainväliselle huipulle. Siksi se ikä tietenkin vaikuttaa.

Pelaamalla tarpeeksi hyvän loppukauden Granlundilla (tai Taimilla) on täysi mahdollisuus nousta Barkovin veroiseksi lupaukseksi, tai ohikin - mutta se vaatisi todella huikeaa kevättä (tai Barkovin romahtamista). Koska, kuten itsekin totesit: MaG on tällä hetkellä hieman parempi, mutta ei niin paljon, että olisi noussut Barkovia lupaavammaksi tulevaisuutta ajatellen.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näkemissäni Tapparan matseissa Barkov on ollut ketjussa se liideri, joka pystyy jokseenkin kontrolloimaan kenttätapahtumia. Tulee dominoimaan samalla tavalla parin vuoden kuluttua kuin Micke nyt tällä hetkellä. Barkov tekee vierellään olevista pelaajista parempia, MaG pelaa ketjussa jossa viilettää muutenkin huippuja.

Jos kärjistäen arvioisi, MaGista voi tulla ihan hyvä NHL-pelaaja, mutta Sasha kykenee voittamaan pistepörssin. Ihme täytyy tapahtua jos Barkov ei pystiä vie.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Et ole ilmeisesti seurannut tätä ketjua aiemmin? Tulokkaaksi ei valita parasta tulokkaan kriteerit täyttävää pelaajaa, vaan sellainen tulokkaan kriteerit täyttävä pelaaja, joka omaa suurimman potintiaalin nousta kansainväliselle huipulle. Siksi se ikä tietenkin vaikuttaa...

Tjaa, jos noilla kriteereillä oikeasti mentäisiin niin viime vuoden tulokkaan pysti olisi eittämättä mennyt Pulkkisen sijaan Armialle, jonka "potentiaali" on kyllä parempi kuin Teemun. Armian myös käytännössä varmuudella tiedettiin olevan NHL:n ykköskierroksen varaus, huhuja oli liikkeellä jopa top 5:n yltämisestä.

Tuo kriteeri nyt ei ole se kaikki kaikessa, sillä olihan Pulkkinenkin kiistatta viime kaudella Armiaa kokonaisvaltaisesti parempi pelaaja. Tällä hetkellä näyttävät menevän jo varsin tasatahtiin pörssissä, vaikka todellisuudessahan tämä on Teemulle jo kolmas kausi, jolloin tulee pelejä myös liigassa, Armialle vasta toinen.

Muuten olen samaa mieltä siitä, että tällä hetkellä Barkov kiinni pytyssä, MAG, Taimi jne seuraavat perässä. Toivoa sopii, että koko Suomen Mikke- huumassa Kale ei "kabinettipäätöksellä" vaadi pyttyä automaattisesti nuoremmalle Granlundille.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän sen jokainen sm-liigaa vähänkin seurannut tajuaa ettei vuoden tulokasta valita täsmälleen noilla kriteereillä mitä liigan nettisivuilla lukee. Kovinkaan usein valintaa ei ole tehty sillä perusteella kenellä on eniten potentiaalia nousta kansainväliselle huipulle. Pisteet ratkaisevat lähes aina.

Oma mutu-ajatteluni tästä vuoden tulokas asiasta on että "ehdolle" pääsee olemalla ensimmäisen kauden pelaaja ja tarpeeksi lahjakas noustakseen kansainväliselle huipulle. Niistä jotka täyttävät nuo kaksi ehtoa, tehdään valinta kyseisen kauden otteiden perusteella. Eli pelaajia ei panna potentiaalin perusteella paremmuusjärjestykseen vaan sitä joko on tai ei ole. Näinhän sen ei välttämättä pitäisi mennä, mutta uskoisin että suurin piirtein noin se kuitenkin menee. Täytyy muistaa että valinnan tekevät jääkiekkotoimittajat.

Toisin sanoen mielestäni Barkov, Granlund, Taimi ja Helenius ovat lähtökohtaisesti kaikki samalla viivalla. Jokainen on ekan kauden pelaaja ja jokaisella on edellytykset nousta kansainväliselle huipulle. Se joka suorittaa tällä kaudella parhaiten, voittanee pystin.

Barkov on näistä kenties lahjakkain, joten hän vähän "kärsii" tällaisessa menetelmässä ja toisaalta Taimi on ehkä vähiten lahjakkain joten hän "voittaa", mutta eihän elämä yleensäkään ole kovin tasa-arvoista. Sitä paitsi tuota potentiaalia on hemmetin vaikeaa verratakaan keskenään. Toki jokainen näkee että jos taimi on 21v ja Barkov 16v ja molemmat pelaa liigaa ekaa kautta niin Barkovilla lienee enemmän potentiaalia, mutta jos pitäisi sanoa että kuinka paljon enemmän hänellä on niin menee jo paljon vaikeammaksi.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisin sanoen mielestäni Barkov, Granlund, Taimi ja Helenius ovat lähtökohtaisesti kaikki samalla viivalla. Jokainen on ekan kauden pelaaja ja jokaisella on edellytykset nousta kansainväliselle huipulle

Helenius on pelannut ennen tätä "tulokaskauttaan" 79 peliä ammattilaissarjoissa. Vain SM-liigan typerät säännöt mahdollistavat osallistumisen tulokaskilpailuun, joten omasta mielestäni häntä ei ole samalla viivalla kolmen muun kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Helenius on pelannut ennen tätä "tulokaskauttaan" 79 peliä ammattilaissarjoissa. Vain SM-liigan typerät säännöt mahdollistavat osallistumisen tulokaskilpailuun, joten omasta mielestäni häntä ei ole samalla viivalla kolmen muun kanssa.
Henkilökohtaisesti olen Heleniuksesta samaa mieltä kanssasi, mutta ottaen huomioon säännöt ja käytännön, uskon että hän on ihan samalla viivalla. Heleniushan on jo todistanut potentiaalinsa NHL-sopimuksella, mutta se olisiko hän kelvollinen vielä tulokkaaksi onkin jo toinen juttu. Eikös Söderholmkin valittu vuoden tulokkaaksi sen jälkeen kun oli vetänyt jo useita kausia jenkeissä aikuisten (tosin yliopisto- eikä ammattilais-)sarjassa?
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Eikös Söderholmkin valittu vuoden tulokkaaksi sen jälkeen kun oli vetänyt jo useita kausia jenkeissä aikuisten (tosin yliopisto- eikä ammattilais-)sarjassa?

Valittiin mutta sillä kaudella ei tainnut juurikaan olla lahjakkaita nuoria pelaajia tosissaan haastamassa tittelistä. Eiköhän tuo palkinto tällä kaudella jollekin noista juniori-ikäisistä jätkistä mene.
 

jude70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hienoa nähdä, että viime vuosina SM-liigasta on löytynyt useita aivan huikeita nuoria lupauksia.Päällimmäisenä tulee tietysti mieleen Armia.Melko vaikea valinta Barkovin ja Granlundin välillä tullaan käymään.Veikkaan Barkoville niukkaa voittoa.Ehkä vielä Granlundiakin suurempi kehitys tällä kaudella ja ikää tosiaan se 16v.Mutta molemmat tulevaisuuden supertähtiä.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Helenius on pelannut ennen tätä "tulokaskauttaan" 79 peliä ammattilaissarjoissa. Vain SM-liigan typerät säännöt mahdollistavat osallistumisen tulokaskilpailuun, joten omasta mielestäni häntä ei ole samalla viivalla kolmen muun kanssa.

Kun kerran kuitenkin tulokkaaksi lasketaan, on ihan vaikuttavaa jälkeä tehnyt tällä kaudella. Helenius johtaa kaikkia sm-liigan maalivahtitilastoja, ja noussut JYPin ykkösmaalivahdiksi.
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Tämä nyt ei oikeastaan tähän ketjuun liity, koska herra ei ole virallisesti tulokas SM-liigassa.

Mutta Lukon A-junioreista täksi kaudeksi pelaavaan kokoonpanoon nostettu Charles Bertrand on nyt kerännyt saldon 10+6, joten "olisi" tulokaspörssissä Barkovin kanssa samalla viivalla (sijalla 3) ja maalisarakke sisältää saman lukeman kuin Komulaisella ja Granlundilla (sijat 1 ja 2).

Aihe tuli mielenkiinnosta mieleeni, sillä Bertrandia sanottiin tulokkaaksi (tai "tulokkaaksi") koosteessa eilisestä Tappara-Lukko-matsista. Sitä en tiedä, kiinnostaako tämä ketään muuta, varsinkaan ketjussa johon tämä ei suoranaisesti kuulu :)

Bertrand, Charles (Lukko) - Pelaajat - SM-liiga

Linkki vie SM-liigan sivuille, Charles Bertrandin pelaajakorttiin.

EDIT: Nosti muuten hienon maalin rystyllä rauhallisesti 2-1-hyökkäyksen päätteeksi... Sitä en tiedä miksi Tapparan maalivahti makasi jo B-pisteiden välissä?
 
Kun kerran kuitenkin tulokkaaksi lasketaan, on ihan vaikuttavaa jälkeä tehnyt tällä kaudella. Helenius johtaa kaikkia sm-liigan maalivahtitilastoja, ja noussut JYPin ykkösmaalivahdiksi.

Samaa mieltä. Jos täyttää tulokkaan kriteerit niin silloin kaikki nämä kriteerit täyttävien pitäisi olla samalla viivalla. Ymmärrän kyllä, että Barkovin tapauksessa otetaan ikä huomioon, koska kyseessä on todellakin poikkeustapaus (16-vuotias).

Mielestäni on turhaa laittaa eri viivalle esim. Barkovin ja Granlundin tehopisteitä. Aluksi jokainen liigapelaaja taistelee pelipaikastaan joukkueessa. Pelipaikka pitää ansaita. Jos tulokas nousee tähtiä vilisevän joukkueen ykköskenttään ja sitä kautta tekee "helppoja" tehopisteitä runsaalla ylivoima- ja peliajalla niin mitä sitten. On niitäkin pelaajia, jotka eivät tee tehoja vaikka saavat siihen mahdollisuuden. Muutenhan tulokkaaksi voisi ottaa vaikka SaiPan Tomi Leivon, joka jämäminuuteilla ilman ylivoima-aikaa on paukuttanut tehot 8+7 (tulokkaiden peliaikavertailun 46.).

Jos kerran pelaaja täyttää kriteerit niin silloin katsotaan peliesityksiä tai kriteerit pitää muuttaa. NHL:ssä on voitettu 24-vuotiaana Calder Trophy vaikka edelliskaudella kaveri oli jo voittanut Conn Smythe Trophyn. Kriteerit tulokkaaksi kuitenkin riitti, koska pelejä ei ollut NHL:ssä pelattu kuin 6 kpl edellisellä kaudella.

Sergei Makarovin Calder Trophyn jälkeen oli tietenkin hyvä, että tulokkaiden kriteereitä muutettiin laittamalla ikäraja 26-vuoteen. Kuitenkin Makarov aikoinaan täytti silloiset kriteerit ja peliesitykset oikeuttivat valintaan.

Eiköhän tuo valinta hoideta Barkovin, Granlundin ja Heleniuksen kesken. Tomi Leivo on kuitenkin ollut hyvässä vireessä loppukaudesta :)
 

Baldrick

Jäsen
Eiköhän tuo valinta hoideta Barkovin, Granlundin ja Heleniuksen kesken. Tomi Leivo on kuitenkin ollut hyvässä vireessä loppukaudesta :)

Kaikki ovat "samalla viivalla", mutta kun kuitenkin mietitään, että kuka näistä omaa eniten potentiaalia menestyä kansainvälisesti tulevaisuudessa. Silloin selvä valinta on mielestäni Barkov. Palkintoahan ei jaeta tulokkaiden pistepörssiin pohjautuen, vaikka kyllä sillä oma painoarvonsa on.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
SM-liigan +/- pörssin johtaja on tulokas Tommi Taimi +21. Onko tämän tilaston mahdollisella voitolla merkitystä vuoden tulokkaan valitsemiseen?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kaikki ovat "samalla viivalla", mutta kun kuitenkin mietitään, että kuka näistä omaa eniten potentiaalia menestyä kansainvälisesti tulevaisuudessa. Silloin selvä valinta on mielestäni Barkov. Palkintoahan ei jaeta tulokkaiden pistepörssiin pohjautuen, vaikka kyllä sillä oma painoarvonsa on.

Mun mielestä esim Barkovin osakkeet ovat hieman tippuneet sitten kovimman "hypen", joka oli jo joskus syksyllä. Hyvä pelaaja, ei siinä mitään, voisin hyvinkin suoda palkinnon hänelle.
Mutta jos täällä näitä tilastoja kerran katsellaan ja niiden perusteella palkintoa ruvetaan jakamaan, niin kyllä Tommi Taimi on vielä hyvinkin vahvasti kiinni pytyssä. 3+11= 14 pst ja johtaa koko liigan tehopörssiä yhdessä Kiiskisen kanssa, +21.
 

gege dA mAn

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser
Vaikka säännöt sallivatkin Heleniuksen valitsemisen vuoden tulokkaaksi, niin toivottavasti raati on hereillä, eikä häntä valitse. Onhan Helenius pelannut hyvän kauden ollen yksi parhaista maalivahdeista koko sarjassa, mutta vuoden tulokkaaksi häntä on silti vaikea mieltää. Eikä hänellä taida edes olla suurinta potentiaalia nousta tähdeksi ja sehän taisi olla yksi kriteereistä myös.

Taimea on hehkutettu lähinnä Ässäfanien puolelta, mutta mielestäni hänen kausi on ollut kokonaisvaltaisesti niin hyvä, että saattaa jopa olla tällä hetkellä tulokkaista "kärjessä". Hänen jälkeensä sitten tulee MakkeMikke Graaanlund ja Aleksander Barkov. Teräväinen ja Leivo ovat myös esittäneet hyviä otteita ajoittain, mutta ei asiaa vuoden tulokkaaksi tason ollessa tulokkaiden keskuudessa näinkin kova.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä nyt ei oikeastaan tähän ketjuun liity, koska herra ei ole virallisesti tulokas SM-liigassa.

Mutta Lukon A-junioreista täksi kaudeksi pelaavaan kokoonpanoon nostettu Charles Bertrand on nyt kerännyt saldon 10+6, joten "olisi" tulokaspörssissä Barkovin kanssa samalla viivalla (sijalla 3) ja maalisarakke sisältää saman lukeman kuin Komulaisella ja Granlundilla (sijat 1 ja 2).

Ilmeisesti ulkomaalainen pelaaja ei voi olla sm-liigassa tulokas? Bertrand olisi sitä kyllä ikänsä tai pelimääränsä perusteella. Kyseessä on erittäin lahjakas EU-pelaaja ja yksi sarjan parhaista omassa ikäluokassaan (1991).
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ilmeisesti ulkomaalainen pelaaja ei voi olla sm-liigassa tulokas?

"Wasama-palkinnon saa suomalainen SM-liigan ensimmäisen kauden pelaaja, joka on osoittanut taitoa kehittyä kansainväliseksi huippupelaajaksi." (Sm-liigan sivut).

Itse Ässä-fanina suosisin tietysti Tommi Taimia, mutta karu fakta on että puolustaja on valittu viimeisen 20 vuoden aikana tasan kerran vuoden tulokkaaksi, joten hiukan epäilen ettei plusmiinus-saldot näillä markkinoilla oikein paina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös