Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Oilers, Jets, Senators
Menneessä NHL draftissa nousi esiin muutama lupaava nimi, kuten Markus Granlund ja Alexander Ruuttu, tyrkylle vuoden tulokkaaksi tulevalle kaudelle.
Keitä muita nostaisitte ehdolle jo tässä vaiheessa? Vaikka edellä mainitut jo varattiinkin, niin tästä ketjusta toivottavasti nousee esille nimiä myös ensi kesän draftia ajatellen.

//jaksa tähän mitään editoida
 
Viimeksi muokattu:
tässä ja nyt

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpissä ei minusta oikein ole ehdokkaita, kun Salomäellä on jo sen verran matseja alla. Tulokkaista lähimpänä pelipaikkaa veikkaisin olevan Markus Korkiakosken, ja hänenkin edellään on aika monta nimeä.
 
Laitetaan omat arviot HIFK:n liigasopimuksen omaavista tulokkaista:

Markus Granlund: Odotetaan ottavan askeleen kohti isoveljensä saappaita. Ajettaneen sisään liigapeleihin laidan kautta, kuten Mikael. Uskon, että Markukselle annetaan mahdollisuus ottaa paikkaa pelaavassa kokoonpanossa, viimeistään kiekollisten pelaajien loukkaantumisten myötä. Hakee todennäköisesti kokemusta ja kovuutta miesten peleihin myös Mestiksestä.

Teemu Tallberg: Fyysisesti selkeästi nuorempaa Granlundia edellä, muilla mittareilla mitattuna vaaka kääntyy Markuksen puolelle. Pelityyliltään enemmän edellytyksiä sopeutua alempien ketjujen peliin, mutta pystyy antamaan panoksensa myös kiekolliseen peliin, tästä osoituksena 13 pistettä 21 Mestis -ottelussa viime kaudella. Sm-liigassa ennen tulevaa kautta 12 ottelua tehoin 1+2=3. Myös Tallbergin kauteen kuuluu ottelut Mestiksessä.

Niko Piiparinen: Isokokoinen (188cm/89kg) sentteri, jolla on edellytyksiä nousta liigatason sentteriksi. Ei pysty käyttämään kokoaan täydellisesti hyväkseen. Pelasi viime kaudella 8 ottelua petopaidassa ja pienestä peliajastaan huolimatta osoitti potentiaalia. Kaudella 2009-2010 teki a-junioreiden pudotuspeleissä tärkeitä maaleja.

Kalle Torniainen: Ikäluokkansa (s. 1994) jopa lupaavin pelaaja, Pohjola-leirin parhaaksi pelaajaksi palkittu, Ruotsissa syntynyt ja koko tähän astisen uransa pelannut Torniainen tuli HIFK:hon 3 vuoden sopimuksella, ensimmäinen sopimuskausi mennee kuitenkin a-junioreiden puolella tutustuen organisaatioon ja suomalaiseen jääkiekkoon. Satunnaiset ottelut kuitenkin mahdollisia, mutta ilman loukkaantumisia tuskin nousee vielä tällä kaudella liigamiehistön mukaan.

Micke Max Åsten: Periksiantamaton hyökkääjä, joka lähtee kauteen Mestiksen kautta, mutta tyyliltään sellainen, joka paikan saadessaan voi hyvinkin voittaa HIFK-fanit puolelleen. Teki kaudella 2010 b-junioreiden Suomen mestaruuden ratkaisseen maalin jatkoajalla.

Kristian Tuohilampi: Tuohilampi on puolustaja, joka kaudella 2006-2007 vaihtoi kesken kauden paikallisvastustaja Jokereihin HIFK:n b-junioreista. Palasi kuitenkin myöhemmin HIFK:hon ja nyt paluu kotiin tapahtuu toisen kerran, kun vuosi Mestiksen Sportissa on ohi. Tällä hetkellä joukkueen 7. puolustaja, mutta yhden puolustukseen tehdyn hankinnan jälkeen joutunee pitämään virettään yllä Mestiksen puolella. Haastaa Melartin tosissaan taisteluun peliajasta.

Juuso Salmi: HIFK:n tulokkaista se kaikista tuntemattomin. Suht isokokoinen (187cm/87kg) kohta 20-vuotias puolustaja, joka ei omaa yhdenkään ottelun kokemusta miesten peleistä, eli kausi kuluu täysin Mestiksen puolella. Sopimus vuoteen 2014, joten saa rauhassa keskittyä kehittymiseen.

Christian Silfver: Poikien maajoukkuerinkiin kuulunut pelaaja, kiekollisesti taitava puolustaja, jonka suurimmaksi puutteeksi voidaan laskea pieni koko, 176 senttinen ja 65 kiloinen varsi näytti jo a-junioreissa heiveröiseltä, joskin junioreissa pystyi kompensoimaan kokoaan hyvällä luistelulla sekä oikea-aikaisuudella. Ei käyttöä vielä miesten peleissä, mutta kolmen vuoden sopimus antaa mahdollisuuden kehittyä fyysisesti rauhassa.

Miihkali Teppo: Ikäkausimaajoukkueiden vakionaama, kehittynyt tasaisesti kohti liigatasoa. Raamit ovat kunnossa, joskin tarvitsisi vielä hieman lisää lihasta varteensa. Kuitenkin myös hänellä miesten pelit ovat toistaiseksi näkemättä, joten vasta 18-vuotiaan pelaajan päätähtäin on a-junioreiden Sm-liigassa sekä mahdollisesti Mestiksessä.

Loppuyhteenvetona voitaneen todeta, että Ma.Granlundilla, Tallbergilla, Piiparisella sekä Tuohilammella on mahdollisuus lyödä jalkaa oven väliin liigapeleihin, muilta ei voi odottaa, kuin yksittäisiä näyttäytymisiä kokoonpanoon.

Edit: Lisäys
 

trap

Jäsen
Bluesilla on liigaringissä viime kauden A-nuorista mukana Joonas Valkonen (-93), Jani Hakanpää (-92), Joona Manninen (-91), Mika Mörsky (-91) ja Miro Aaltonen (-93). Lisäksi norjalainen Lars Volden (-92) on kolmosmaalivahti, joskin liigapelien pelaaminen lienee epätodennäköistä + norskia ei liigasäännöissä lasketa käsittääkseni tulokkaaksi. Märsky taisi voittaa viime kaudella A:n pistepörssin ja Manninen pelasi muistaakseni samassa ketjussa. Aaltosta on myös pidetty hyvin lupaavana, tuli pari vuotta sitten Joensuusta.

Bluesin nuoret ovat yleensä murtautuneet pelaavaan kokoonpanoon aika puskista ja niin on nytkin. Tässä vaiheessa mahdoton sanoa ketkä pelaavat tulevalla kaudella liigapelejä ja millaisessa roolissa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
Lasketaanko Juhani Tyrväinen tulokkaaksi kun hänellä on takana "jo" 23 peliä liigaa karsinnat mukaanlukien? Jos lasketaan, niin pidän potentiaalisena mustana hevosena jopa voittajaksi asti. Jokeritulokkaista mainittakoon myös Petteri Lindbohm ja Frans Tuohimaa, sekä vielä ilman liigasopimusta oleva Eetu Koski, jonka uskon myös tekevän liigadebyyttinsä.

Yleisesti tulokaskisan taso on alkavalla kaudella varsin matalalla muutaman huippuvuoden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Käydäänpä lyhyesti joukkue joukkueelta läpi. Osa 1/2

Blues: Jani Hakanpää saanee puolustuksessa vaihtelevasti vastuuta ja on Bluesin vahvin kandidaatti tulokaskisaan. Ei kuitenkaan kovinkaan tödennäköinen menestyjä. Muita tulokkaita Miro Aaltonen, Matti Järvinen ja Joonas Valkonen.

HIFK: Markus Granlund on tietysti pakko mainita. Peliaika on tässä vaiheessa kesää suuri kysymysmerkki enkä oikein usko todelliseen läpilyöntiin vielä. Voi kuitenkin olla hyvän roolin saadessaan todella korkealla tulokaskisassa. Muita tulokkaita Teemu Tallberg, Kristian Tuohilampi (viime kausi Mestistä Sportissa), Niko Piiparinen sekä tryoutit (Paunio ja Tuohimaa) ja useampi vielä a-ikäinen junnu.

HPK: A-junnuissa tuhoja tehnyt kaksikko Teemu Rautiainen & Otto Paajanen saanevat jonkin verran vastuuta liigassa. Suurteot jäävät kuitenkin odottamaan tulevaisuuteen.

Ilves: Puolustuksesta Konsta Mäkinen ja Markus Västilä molemmat maininnanarvoisia. Pitkälti riippuu siitä miten pojat saavat peliaikaa laadukkaassa ja vahvistuneessa Ilves-puolustuksessa. Hyökkäyksessa tulokkailla on peliaika kortilla, mutta kenties joku kolmikosta Jesper Kokkonen-Tomi Wilenius-Roope Nikkilä saa pelata enemmänkin kuin pari ottelua liigassa.

Jokerit: Alexander Ruuttu tietysti mielenkiintoisin uusista Jokeri-tulokkaista. Jos kehitys jatkuu viime kauden malliin, niin nousee vakiokokoonpanoon ja loppu onkin itsestä kiinni. Parhaimmillaan ainekset jopa vuoden tulokkaaksi. Muista tulokkaista peliaikaa kärkkyy varamaalivahdin paikalle Frans Tuohimaa, puolustukseen Petteri Lindbohm ja hyökkäykseen Juhani Tyrväinen (alla 19 liigamatsia, onko vielä tulokas?).

JYP: Pakko nostaa maalivahti Riku Helenius esiin. Kokemusta jo NHL:stä saakka ja sen lisäksi pari kautta AHL:ää, Kanadan junnuliigaa sekä kausi Ruotsin Elitserieniä. Kuitenkaan tilillä ei ole vielä yhtäkään pelattua SM-liigaottelua. Jonkinlainen outolintu siis. Helenius tulee luultavasti puolittamaan peliajan Myllykosken kanssa ja onnistuessaan vahva ehdokas vuoden tulokkaaksi. Toinen mainninarvoinen voisi olla pitkään Mestiksessä menestyksellä jauhanut (hyökkääjä) Antti Jaatinen.

KalPa: Peliaikaa kärkkyvät varamaalivahti Juha Toivonen ja hyökkääjä Joonas Toivanen. Muuten aika hiljaista. Hyökkäyksessä 93-syntynyt Toni Kallela ja 94-syntynyt Henri Ikonen ovat mielenkiintoisia nimiä, mutta luultavasti ovat vasta kauden 12-13 nimiä.
 
RELEASE THE KRAKEN

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilmeisesti Juha Järvenpäätä ei lasketa tulokkaaksi vaikka pelasi vain 9 peliä mutta oli merkittynä kokoonpanoon 53 matsin edestä.

Linkki vie jatkoajan pelaajakorttiin.
 
"–Vastuuta ja sankarin viitta on tarjolla. Kyllä se mun juttu on." - Joel Armia
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpissä ei minusta oikein ole ehdokkaita, kun Salomäellä on jo sen verran matseja alla. Tulokkaista lähimpänä pelipaikkaa veikkaisin olevan Markus Korkiakosken, ja hänenkin edellään on aika monta nimeä.
Tosi on että tänä vuonna Kärpistä ei kovin kummoista ehdokasta taida olla mutta jos joku on pakko nimetä, niin minun ehdokas Kärpistä on Ville Pokka. Tosin Pokkakaan ei varmaan pääse kovin paljoa pelaamaan jos ei älytöntä loukkaantumissumaa ilmene. Pelannee kauden aikana muutaman matsin ja taistelee vuoden tulokkaan tittelistä toden teolla vasta kaudella 2012-2013. Pokan osakkeita laskee yleisesti ottaen se tosiasia että sattuu olemaan pakki. Niitä kun ei sm-liigassa ole kovin usein tulokkaaksi valittu.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

DaleDoback

Jäsen
Suosikkijoukkue
Prospects
Uskon nuoremman Granlundin ja Ruuttun taistelevan vuoden tulokaspalkinnosta, mutta heidän takaa löytyy muutamia mielenkiintoisia haastajia. Sportista Kärppiin siirtynyt isokokoinen Simon Suoranta on kehittynyt hurjaa vauhtia ja näkisinkin hänessä yllättäjän ainesta. Iso ja taitava hyökkääjä, jolla on perusominaisuudet kunnossa.

Suorannan lisäksi uskon Tommi Taimen, Jan-Mikael Järvisen ja Rasmus Ristolaisen pelaavan hyvät rookie seasonit. Taimi pystynee pelaamaan liigassa hyvää yv-peliä, jonka seurauksena pisteitä ropisee. Mikäli Järvinen saa kunnon ketjukaverit ympärilleen niin hän kykenee helposti breikkaamaan liigassa tekemällä about 30 pojoa. TPS:llä on taas niin surkea puolustus, että Ristolainen voi helposti napata sieltä itselleen pelipaikan ja jonkin verran yv minuuttejakin.
 
During sex you burn as much calories as running for 5 miles. Who the fuck runs 5 miles in 30 seconds?

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tosi on että tänä vuonna Kärpistä ei kovin kummoista ehdokasta taida olla mutta jos joku on pakko nimetä, niin minun ehdokas Kärpistä on Ville Pokka. Tosin Pokkakaan ei varmaan pääse kovin paljoa pelaamaan jos ei älytöntä loukkaantumissumaa ilmene. Pelannee kauden aikana muutaman matsin ja taistelee vuoden tulokkaan tittelistä toden teolla vasta kaudella 2012-2013. Pokan osakkeita laskee yleisesti ottaen se tosiasia että sattuu olemaan pakki. Niitä kun ei sm-liigassa ole kovin usein tulokkaaksi valittu.
Nimenomaan kilpailu pelipaikoista laskee Pokan mahdollisuuksia. Siinä on kuitenkin n. 8 tai 9 pakkia etukäteen ajateltuna edellä.

Sportista Kärppiin siirtynyt isokokoinen Simon Suoranta on kehittynyt hurjaa vauhtia ja näkisinkin hänessä yllättäjän ainesta. Iso ja taitava hyökkääjä, jolla on perusominaisuudet kunnossa.
Suorantaa mietin itsekin, mutta kun en kaverista oikeastaan tiedä mitään, niin jäi mainitsematta. Mielenkiintoista nähdä, mistä pelipaikka löytyy, mutta Kärpissä on kyllä noita kolmos-nelosketjun kavereita aika paljon.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukosta Jesse Virtanen, puolustaja, joka pelasi ihan mukiin menevät nuorten kisat vuoden vaihteessa. Toinen Lukon vaihtoehto voisi olla Aki Kangasmäki, joka pääsi kokeilemaan Liiga-vauhtia runkosarjassa 14 pelin verran ja muutaman play-off matsin siihen päälle.

Uraman tuntien noista kumpikaan ei pääse paljoakaan pelaamaan ja siksi tämä viesti oli oikeastaan täysin turha. Jos nuo pelaisivat jossain muualla, olisi läpimurto varmaan tapahtunut jo viime kaudella.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Käydäänpä lyhyesti joukkue joukkueelta läpi. Osa 1/2
Ilves: Puolustuksesta Konsta Mäkinen ja Markus Västilä molemmat maininnanarvoisia. Pitkälti riippuu siitä miten pojat saavat peliaikaa laadukkaassa ja vahvistuneessa Ilves-puolustuksessa. Hyökkäyksessa tulokkailla on peliaika kortilla, mutta kenties joku kolmikosta Jesper Kokkonen-Tomi Wilenius-Roope Nikkilä saa pelata enemmänkin kuin pari ottelua liigassa.
Ilveksellä on siinä mielessä positiivinen ongelma, että viime kauden runko saatiin pidettyä kasassa ja sisäänajetut nuoret (pahimmillaanhan kokoonpanossa oli 13 tulokaspelaajaa, jos oikein muistan) jatkavat vuotta kokeneempina. Ilman loukkaantumisia ei uusia nimiä nähdä juurikaan kokoonpanossa ja itse asiassa avaukseen mahtuminen tekee tiukkaa muutamalle konkaripakillekin uusien vahvistusten myötä. Pajuoja oli pettynyt siitä, ettei liiga muuttanut kokoonpanoja koskevaa sääntöä, koska joukkuetta oli selvästi koottu "seiskapakin" mahdollisuus silmällä pitäen.

Vuoden tulokaskisaan en siis ilmoita ainuttakaan Ilves-peluria. Roope Nikkilän uskon olevan tulokaskelpoisista lähimpänä vakiopaikkaa.
 

OH26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Käydäänpä lyhyesti joukkue joukkueelta läpi. Osa 1/2
KalPa: Peliaikaa kärkkyvät varamaalivahti Juha Toivonen ja hyökkääjä Joonas Toivanen. Muuten aika hiljaista. Hyökkäyksessä 93-syntynyt Toni Kallela ja 94-syntynyt Henri Ikonen ovat mielenkiintoisia nimiä, mutta luultavasti ovat vasta kauden 12-13 nimiä.
Joonas Toivanen siirtyi Sapkoon muistaakseni yhden vuoden sopimuksella
 
Winners never quit and quitters never win!
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nimenomaan kilpailu pelipaikoista laskee Pokan mahdollisuuksia. Siinä on kuitenkin n. 8 tai 9 pakkia etukäteen ajateltuna edellä.
Mahdollisuudet ovat ihan yhtä hyvät kuin Korkiakoskellakin. Kumpikaan tuskin kovin montaa matsia pelaa kauden aikana eikä varmasti kumpaakaan valita sm-liigan tulokkaaksi. Täysin samantekevää kumman nimeää Kärppien ykkösehdokkaaksi. Pistä sinä se Korkiakoski, minä pidän kiinni Pokasta.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskaltaisin kyllä väittää, että laitahyökkääjien on helpoin saada ylipäätään liigassa näyttöpaikkoja. Puolustajan paikka on sen verran vaikeampi. Pokka on kyllä poikkeuksellinen lahjakkuus, mutta olisi odottanut, että pari kaveria hänen edeltään olisi treidattu. Tilanne toki muuttuu, jos esimerkiksi Lehto ja Niemelä laitetaan pidemmäksi aikaa farmiin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskaltaisin kyllä väittää, että laitahyökkääjien on helpoin saada ylipäätään liigassa näyttöpaikkoja. Puolustajan paikka on sen verran vaikeampi. Pokka on kyllä poikkeuksellinen lahjakkuus, mutta olisi odottanut, että pari kaveria hänen edeltään olisi treidattu. Tilanne toki muuttuu, jos esimerkiksi Lehto ja Niemelä laitetaan pidemmäksi aikaa farmiin.
Päivänselväähän se on että laituri saa helpommin peliaikaa. Paikkoja on enemmän eikä tehtäväkään ole niin vastuullinen. Mutta Kärpissä riittää kyllä laitureitakin niin paljon että Korkiakoski tuskin pelaa merkittävästi enempää kuin Pokka. Toisaalta taas Pokka on aivan eri tason lahjakkuus kuin Korkiakoski, joten hän saattaa sen takia saada helpommin näyttöpaikkoja.

Mutta edelleen, Kärpistä vuoden tulokasta tuskin valitaan joten on aivan turhaa kiistellä siitä kumpi on mahdollisesti Kärppien ykkösehdokas. Itse asiassa minä saattaisin ehdottaa Körkköäkin vielä ennen Korkiakoskea. Körköllä on kuitenkin jo jokunen liigamatsi alla joten totutteluun ei ihan niin kauaa mene ja on A-SM:ssä osoittanut että maalivainu on kohdallaan. Körkkö tarvitsisi kuitenkin heti kauden alkuun pari matsia ja heti onnistumisia niin jonkunlainen tuhkimotarina voisi olla mahdollinen.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Flyers, Chelsea
Vaikea arvioida tässä vaiheessa, kuka(jos kukaan) näistä Ilveksen tulokaskelpoisista(Västilä, Mäkinen, Nikkilä, Kokkonen, Wilenius, Hintz, Kuronen) lunastaa vakipaikan kokoonpanosta lopulta ensi kaudeksi. Mahdollisuus on kuitenkin jokaisella jätkällä se paikka ottaa.

Loukkaantumisiakin kuitenkin tulee(pitkiäkin) kokeneemmille vakiopelaajille ja siinä on näiden pelaajien todellinen sauma.
 
- Premium grain -
Käydäänpä lyhyesti joukkue joukkueelta läpi. Osa 2/2

Kärpät: Tilanne on se, että kovin isoihin rooleihin ei tulokkailla ole asiaa. Mielenkiintoisin nimi on epäilemättä puolustaja Ville Pokka. Hänenkin peliaikansa on kuitenkin iso kysymysmerkki. Puolustukseen tyrkyllä tulokkaista myös Nico Lehto ja Mikko Niemelä, jotka saivat jo viime kaudella vaihtelevasti vastuuta. Hyökkäyksessä maininnanarvoisia ovat Tomi Körkkö ja Joonas Komulainen. Muita mahdollisia tulokkaita ovat Markus Korkiakoski ja Simon Suoranta.

Lukko: Puolustaja Jesse Virtasen olisi jo aika lyödä läpi. Harmi vain, ettei Raumalla tunnuta arvostavan lupaavaa puolustajaa ja peliaika on kortilla. Hyökkäyksessä Aki Kangasmäki ja Jere Laaksonen tappelevat hyökkäyksen viimeisistä pelipaikoista. 89-syntynyt Kasgasmäki lienee lähempänä pelipaikkaa, mutta tulokaskisassa ei mitään jakoa. Kakkosmolariksi luukkuu avaamaan pääsee toisinaan Patrik Heikkilä, jolle peliaikaa tuskin on luvassa.

Pelicans: Puolustaja Juha-Pekka Pietilä on mielenkiintoinen nimi. Jos murtautuu laadukkaaseen Pelicans-puolustukseen, niin sekin on jo hyvä meriitti, mutta lahjoja hänellä on. Siitä kertoo viime kauden yli 0,5 pistettä per peli Mestiksessä 19-vuotiaana. Hyökkäyksessä Iiro "Vilin veli" Sopanen saanee peliaikaa pienessä roolissa. Antti Rautiola saanee joitain pelejä Hovisen kakkosena ja sitä kautta on maininnan arvoinen.

SaiPa: Peliaikaa kärkkyvät hyökkääjistä lähinnä viime kaudella Jukureissa pelanneet Juuso Kaijomaa ja Tomi Leivo sekä puolustuksessa Jere Pulli ja Riku Dufva. Joitain otteluita kertynee myös Roope Hämäläiselle ja mahdollinen yllättäjä voisi olla vasta 17-vuotias viime kaudella HIFK:sta siirtynyt maalivahti Richard Ullberg.

Tappara: Ylivoimaisesti mielenkiintoisin nimi on Mestiksen viime kauden pistepörssin voittanut Jan-Mikael Järvinen. Hän voi hyvinkin tehdä "kerälät" ja napata hyvän roolin Tapparasta. Hyvä ehdokas jopa vuoden tulokkaaksi. Muita tulokkaita puolustajat Aleksi Elorinne ja Joonas Liimatainen sekä hyökkääjät Arttu Ilomäki ja Paulus Rundgren.

TPS: Hiljaista on. Viime kauden b-junnuissa olisi useampikin lupaava pelaaja, mutta tuskin vielä tällä kaudella liigaan asiaa. Pekka Virta peluuttaa kyllä rohkeasti nuoria, mutta epäilen silti. 16-vuotias Rasmus Ristolainen pelannee liigaa jonkin verran, muttei kyllä taistele vuoden tulokkaan tittelistä. Mikko Laineen tulemista on odoteltu vuodesta toiseen ja sitä tuskin tapahtuu nytkään, en ole varma lasketaanko edes tulokkaaksi enää. Santtu Huhtala saanee joitain pelejä tililleen myös.

Ässät: Tommi Taimi on varmaankin mielenkiintoisin nimi. Hänenkin mahtuminen puolustuksessa kuuden pelaavan joukkoon on arvoitus. Sentteri Kristian Ruisma hyökkääjistä varmaankin lähimpänä pelipaikkaa. Samuli Virkkunen myös ihan potentiaalinen nimi.

Yhteenvetona todettakoon, että tämän kauden tulokastarjonta vaikuttaa vaisulta verrattuna pariin viime vuoteen, mutta nyt ei olekaan mitään superjunnuja tunkemassa liigaan. Parina viime kautena on voinut jo ennakkoon sanoa, että tietyt pelaajat (mm. Vatanen, Granlund, Pulkkinen, Donskoi, Salomäki) lyövät läpi. Nyt näyttää, että selkeän ennakkosuosikin viitan saa harteilleen JYPin maalivahti Riku Helenius. Muita hyviä haastajia ovat, tässä vaiheessa kesää, mielestäni Jan-Mikael Järvinen, ja kovan potentiaalinen nimet nuorempi Ruuttu ja nuorempi Granlund. Näiden takana tulee iso ja tasainen joukko pelaajia, joiden kohdalla peliaika ratkaisee kaiken ja tässä vaiheessa kautta siitä ei kukaan pysty sanomaan yhtään mitään. Ja voihan se olla, ettei Granlund ja Ruuttukaan vielä peliajoilla ja pisteillä juhli.
 
RELEASE THE KRAKEN

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
Nyt näyttää, että selkeän ennakkosuosikin viitan saa harteilleen JYPin maalivahti Riku Helenius.
Helenius unohtui, jotenkin huvittavaa että kolme kautta farmissa (ja siinä sivussa myös NHL:ssä yhden pelin kokeillut) ja Ruotsissa pelannut pelaaja lasketaan vielä tulokkaaksi.
 
Helenius unohtui, jotenkin huvittavaa että kolme kautta farmissa (ja siinä sivussa myös NHL:ssä yhden pelin kokeillut) ja Ruotsissa pelannut pelaaja lasketaan vielä tulokkaaksi.
Mistään viralliselta taholta ei näe listaa pelaajista, jotka kulkevat tulokas-statuksella, mutta ennen kuin joku tulee kumomaan Heleniuksen tulokas-statuksen, niin näillä mennään. Hän on alle 25-vuotias. Hän on pelannut ennen tätä kautta alle 20 peliä liigaa. Hän on suomalainen. Ainoa seikka mikä voisi Heleniuksen pudottaa tulokaskisasta on tuo ottelumäärä, sillä itselläni ei ole saatavilla tietoja hänen puetuista otteluista liigassa. Maalivahdeilla puetut ottelut lasketaan myös. Kuitenkin noilla kahdella kaudella kun hän liiga-Ilveksessä "pelannut" (siis treenannut), niin edellä on ollut kaksi maalivahtia. Ja jälkimmäisellä kaudella Helenius loukkaantui ollen koko kauden sivussa. Eli on hyvin epätodennäköistä, että olisi pukenut vähintään 20 otteluun tuolla kaudella 2005-06.
 
RELEASE THE KRAKEN
Ainoa seikka mikä voisi Heleniuksen pudottaa tulokaskisasta on tuo ottelumäärä, sillä itselläni ei ole saatavilla tietoja hänen puetuista otteluista liigassa. Maalivahdeilla puetut ottelut lasketaan myös. Kuitenkin noilla kahdella kaudella kun hän liiga-Ilveksessä "pelannut" (siis treenannut), niin edellä on ollut kaksi maalivahtia. Ja jälkimmäisellä kaudella Helenius loukkaantui ollen koko kauden sivussa. Eli on hyvin epätodennäköistä, että olisi pukenut vähintään 20 otteluun tuolla kaudella 2005-06.
Eurohockeyn mukaan Heleniuksella on 9 puettua peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy