Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 280 615
  • 985

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuota Poppamiehen Jalapeno-soosia multa jo löytyykin ja se on varmaan yleisimmin itsellä käytössä. Jos ei meinaa keksiä mitä kastiketta laittaisi tai mikään muu ei maistu, niin jalapeno maistuu aina.

Kokeile piruuttas Poppamiehen Barbados-kastiketta. Eroaa selkeästi perinteisistä chilisooseista ja on todellakin makunsa puolesta uusi kokemus. Habaneron lisäksi soosista löytyy kurkumaa, valkosipulia, sinappijauhoa, hunajaa ja currya. Erittäin maukas kombinaatio vaikkapa kana/riisiin ja yleensäkin grillattaviin setteihin.

Tulisuus on tyyliin -8/10
 

Pezel

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Orleans Saints
Onko turkulaisilla tietoa Turun Punnitse ja Saasta myymalan Poppamiehen tuotteista? Lahinna hinnoista ja valikoimasta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Onko turkulaisilla tietoa Turun Punnitse ja Saasta myymalan Poppamiehen tuotteista? Lahinna hinnoista ja valikoimasta.

Käy Kupittaan Cittarissa. Ylivoimaisesti maamme laajin valikoima Poppamiehen tuotteita ja suht samalla hinnalla kuin muuallakin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kokeile piruuttas Poppamiehen Barbados-kastiketta. ...

Kokeilunhaluisena pongasin tuon, mutta enpä löytänyt tähän hätään täältä Oulusta moista, joten ostin kokeeksi Poppamiehen "Tulinen Karambola"-kastiketta, joka nimestään huolimatta on aika mietoa, mutta omaa mukavan hedelmäisen maun - sopii kana-riisi- ym. ruokiin erinomaisesti.
Vampyreetä olen myös käytellyt ruoissani pikkuhiljaa ja osaksi sen takia sietokykyni on noussut ihan selvästi eli käy niin kuin muillakin huumausaineilla:
Pitää siirtyä suurempiin annoksiin ja kovempiin aineisiin...
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Onko turkulaisilla tietoa Turun Punnitse ja Saasta myymalan Poppamiehen tuotteista?

Turussa voi toimia, mutta varsinkin PK-seudulla nuo, kuten kirjoititkin, punnitsejasaastat vetävät melko tylysti välistä ainakin noista Poppamiehen tuotteista. Kauppahan se on, joka kannatta, mutta jos esim. tästä chilimurskasta huudetaan 15,90 hintaa, niin huhhei. Mieluummin netistä, varsinkin kun ainakin vierailemissani liikkeissä asiakaspalvelussakin on ollut tuntuvasti parannettavaa. Kierrän ite kaukaa nykyisin, mutta toki joku voi tykätäkin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turun Punnitse ja Saasta

Ei ole tietoa, koska en tuolla aio enää vierailla. Tosiaan vetävät aikamoisen profitin noista Poppamiehen tuotteista, joten varmaan vetävät kaikesta muustakin. Saavat toki tienata, ei se ole tyhmä joka pyytää. Mun vähäisiä pennosiani eivät tule enää saamaan. Lisäksi kun asiakaspalvelustrategia niillä kahdella kerralla, kun olen tuolla käynyt, on ollut lähinnä luokkaa Punnitse ja painu vittuun, niin käyn mieluummin Lenin mainitsemassa Kupittaan Cittarissa, jossa tosiaan on huikea valikoima Poppamiehen tuotteita.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mieluummin netistä, varsinkin kun ainakin vierailemissani liikkeissä asiakaspalvelussakin on ollut tuntuvasti parannettavaa.

Käy noutamassa sielläkin tuotteet Cittareista. Hyvä valikoima sekä normihinnat.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tuli viikonlopun reissulla vierailtua Oulun Kauppuri 5-nimisessä hampuraisravintolassa. Listalla löytyi myös "de La Muerte"-niminen lätty, jota myyjä hehkutti hieman noloilla naamasräjähtää- ja teitäonvaroitettu-heitoilla. Onneksi leipä oli parempi kuin myyntipuhe eli yllättävän maukas tapaus oli kyseessä. Tosin en ole näitä ns. tulisempia burgereita paljon aikaisemmin syönyt eli ehkä syy oli myös vertailukohtien vähyydessäkin. Aluksi kiekosta tuli hieman pliisu vaikutelma, mutta hiljalleen makuakin alkoi löytyä, joten kyllä tuolle sellaisen 8½ antaisin chilielintarvikeskaalalla. Muilla kokemuksia ko. lafkasta/tuotteesta?
 

Veijari

Jäsen
Turun Siipiravintolan suicide kastike on nyt testattu. Aika sopivasti potki minun makuuni. Tuostahan on vielä astetta kovempi kastike nimeltä Tsernobyl. Ehkä sitä sitten seuraavalla kerralla, tai sitten ei. En ehkä halua pilata wingsejäni liian tulisella kastikkeella. Tuo paikka kannattaa kaikkien Turkulaisten ja Turussa vierailevien chilipäiden testata.
Menu | Siipiravintola Turku
Linkki vie siipiravintolan menyyn.
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Nyt olen minäkin tämän ketjun härskin mainostamisen uhri ja hain Citymarketista Poppamiehen Vampyreetä purkillisen. Ja onhan tuo pirulauta hyvää. Ensimmäisenä ujutin sitä tortilloiden väliin ja toimii ainakin siellä.
Samalla matkaan tarttui, lähinnä mielenkiinnosta, Naga Jolokia 88% pyree. Veikkaisin melko pitkää ikää tuolle purkille, kun ei tuota viitti ihan kauhatolkulla mihinkään laittaa. En ole nagaa sattuneesta syystä pahemmin nassutellut, joten maku ei ollut oikein tuttu. Maku on ehkä pienoinen pettymys mutta potkua tolla toki saa mihin vaan.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noin. Alkoi viljely tältä kaudelta. Ekat siemenet kivivillaan ja myös kookookseen. Kolmea lajiketta, mukana Aji Cristal ja Aji Amarillo. Loput BirdsEye -lajiketta, vanha tuttu. Loput laitetaan sitten parin-kolmen viikon päästä aluille. Jumalauta, kevättä kohti!
 

-RVL-

Jäsen
Täälläkin alkaa kasvatushommat viikonloppuna. Viisi puuta ollut talven valon alla ja kohta saavat seuraa. Hiiret tai muut jyrsijät käyneet vaan ruukuissa peuhaamassa, mutta eivät ole saaneet onneksi pahempaa aikaiseksi.

Toivottavasti tuleva kesä on yhtä suotuisa kuin mennyt, jotta onnistuu taas kasvatus kasvihuoneen lisäksi pellossa. Näitä kasvatellessa on kyllä mukava odotella kevättä ja pääsee kylvöhommiin jo tammikuussa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Poppamiehen "Tulinen Karambola" meni sitten viikonlopun aikana koko puteli/purkki (300g) erilaisten syömisten kyytipoikana - ihastuin sen hedelmäiseen makuun ja hieman "jälkijättöiseen" tulisuuteen.
Sitä tuli käytettyä mm. kermaviilikastikkeen mausteena salaatille ja lohimedaljongeille - kermaviili niisti tulisuutta jonkin verran, mutta hedelmäinen maku säilyi hyvin.
Paras kombinaatio löytyi kuitenkin suikalelihapadan kanssa ja sitä tuli lisättyä myös valmiin annoksen päälle "vahvistamaan vaikutelmaa".

PS. Uusi puteli on jo hankittu ja korkattu - ovat liian pieniä!
 

Acid

Jäsen
Uskaltaudun vihdoin tähän ketjuun kysymään vinkkejä ammattilaisilta. Chiliä ollaan syöty vuosia silloin tällöin. Ihan perus tuore chilejä mitä kaupasta ( CM tai Prisma) saa. Omakin chili oli mutta se ei kestänyt muuttorumbaa pari vuotta sitten ja kuoli pois. Enköhän jossain vaiheessa ota uuden yrityksen chilin kasvatuksessa. Jotain sooseja on vuosien varrella myös ollut. Ei ihmeellisiä. Tarkoitus olisi laajentaa hieman valikoimaa ja hakea uusia makuelämyksiä.

Jokaisella on hieman oma käsityksensä mikä on vahvaa ja mikä ei, joten heitämpä taustatietoa. Poppamiehen vampyree tuli napattua yhtenä päivänä kaupasta mukaan. Lähinnä tämän ketjun pohjalta. Pelkona oli, että olisi liian tulista meidän makuun. Teelusikan kärjellä sitä piti tietenkin maistaa, että tiesi missä mennään ja mitä määriä on hyvä laittaa ruokaan, ettei nyt pilalle mene. Ihan pelkästään on liian tulista niin minulle kuin avovaimollekin. Pöytämausteena tai esim. leivän päällä tuo ei siis mene. Maku on kuitenkin hyvä. Ruuanlaitossa toimii loistavasti kunhan ei liikaa hulluttele. Olen siis tyytyväinen tuohon tuotteeseen. Valkosipulia meillä syödään ihan kiitettävästi. Mitään muitakaan rajoituksia ei pahemmin ole. Tosin minä en ole makean ystävä. Avokilla ei ole tuollaista ongelmaa, joten jos esim. soosi on muuten hyvää niin voihan siinä vähän makeuttakin olla kunhan nyt ei liikaa.

Uusia makuja on aina kiva kokeilla, joten vinkkejä otetaan ilolla vastaan. Laitetaan tulisuus rajaksi tuo Vampyree. Voi olla miedompaakin, kunhan ei ole vahvempaa tavaraa. Erilaisia ja hyviä makuja tässä haetaan pienellä potkulla.
 
Viimeksi muokattu:

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Uusia makuja on aina kiva kokeilla, joten vinkkejä otetaan ilolla vastaan. Laitetaan tulisuus rajaksi tuo Vampyree. Voi olla miedompaakin, kunhan ei ole vahvempaa tavaraa. Erilaisia ja hyviä makuja tässä haetaan pienellä potkulla.
Jäi hiukan epäselväksi, etsitkö hyvää pöytämaustetta, vai tuotetta ruuanlaittoon. Se sen sijaan on selvää, etten ole mikään ammattilainen, mutta yritetään kykyjen mukaan auttaa miestä mäessä.

Oma linjaukseni eri tuotteiden suhteen on varsin selvä. Valmiit soossit ym. pöytämausteeksi ja ruuanlaittoon tuoretta tai tai kuivattua vuodenajan ym. mukaan. Valmiita soosseja on mielestäni aivan turha käyttää ruokaa laitettaessa. On sitten kokonaan makukysymys, minkälaista haluaa käyttää. Vihoviimeinen virhe on ostaa tuotetta nimeltä chilijauhe, josta ei pirukaan tiedä mistä lajikkeesta se on valmistettu. Tänä päivänä löytyy hyvä valikoima laadukkaita jauheita, joista tietää mistä lajikkeesta ne on valmistettu. Omaan makuuni hyviä lajikkeita ovat esimerkiksi Aji cristal, Rocoto, Lemon Drop ja vanha kunon Jalapeno. Noita kaikkia on saatavissa tuoreena ja kuivattuina varsin vaivattomasti. Oma ehdoton suosikkini on tällä hetkellä savustettu jallujauhe. Kaikkeen ei savustettu ja sovi ja silloin käytetään jotain muuta.

Itsellä tulee valmiita soosseja käytettyä todella vähän. Monet maistuvat lähinnä etikalta ja esansseilta, lisänä isompaa tai pienempää poltetta. Melkein ainoat, joita tulee käytettyä, ovat chipotle tabasco pizzan päällä ja aikaisemmin mainittu vampyree esim. leivän päällä ja hampparin välissä.

Mielellään käytän tietenkin tuoretta, jos sitä on vain saatavilla. Champion mietona lajikkeena sopii erinomaisesti salaatteihin tai vaikka jollain sulatejuustolla täytettynä grillattavaksi. Toleranssi kasvaa yllättävän äkkiä ja huomaat kaipaavasi jotain hiukan stydimpää. Sitten voi siirtyä astetta vahvempiin Jalapenoon tai vaikkapa Aji cristaliin, joka on todella maukas lajike ja äärimmäisen hyvää salaateissa.
 

Acid

Jäsen
Jäi hiukan epäselväksi, etsitkö hyvää pöytämaustetta, vai tuotetta ruuanlaittoon.
Molempi parempi. Eri käyttötarkoituksiin erilaisia. Täällä kun vaikuttaisi olevan ihmisiä, jotka osaavat neuvoa. Pöytämausteeksi tarvitsee olla jonkun verran vähemmän potkua kuin vampyreessä, kun sitä suurin osa täällä olevista on maistanut/syö niin käytetään sitä esimerkkinä.

Kiitoksia neuvoista. Kuinka vahvaa tämä jallujauhe on? Tuore chilejä sitä pitkään itsekin käytin, mutta vaikka kaupat on isoja niin ei se valikoima niiden suhteen ole kummoinen.
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Itsellä tulee valmiita soosseja käytettyä todella vähän. Monet maistuvat lähinnä etikalta ja esansseilta, lisänä isompaa tai pienempää poltetta.

Onneksi kuitenkin löytyy sooseja, joissa ei häiritsevästi maistu etikka eikä esanssit. Esimerkiksi Blairsin Pure Death ja Salsa de la Muerte ovat tällaisia sooseja. Itsekin kammoksun tuota etikkaisuutta.

Pöytämausteeksi tarvitsee olla jonkun verran vähemmän potkua kuin vampyreessä, kun sitä suurin osa täällä olevista on maistanut/syö niin käytetään sitä esimerkkinä.

Nyt en ihan tarkkaan muista tulisuusastetta kun pullo meni niin nopeasti mutta Poppamiehen Savuchili voisi olla kokeilemisen arvoinen. Jos siis tuo Vampyreen savuisuus oli mieleen niin muistaakseni Savuchili on miedompaa tavaraa.

Sinänsä nämä ovat aika kinkkisiä hommia neuvoa, varsinkaan kun ei itse ole mikään ammattilainen. Joskus saattaa miedompikin kastike poltella enemmän ja joskus täytyy laittaa vähän reilummin chilituotteita, että saa aikaan sopivan poltteen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Onneksi kuitenkin löytyy sooseja, joissa ei häiritsevästi maistu etikka eikä esanssit. Esimerkiksi Blairsin Pure Death ja Salsa de la Muerte ovat tällaisia sooseja.

Nyt en ihan tarkkaan muista tulisuusastetta kun pullo meni niin nopeasti mutta Poppamiehen Savuchili voisi olla kokeilemisen arvoinen.

Blairsin Pure Death on edelleen herkullisin kastike jota olen syönyt. Siinä pääsee mielestäni parhaiten käsiksi Naga Jolokian makuun. Osana myöskin Habaneroa.

Poppamiehen Savuchili on todellakin myös herkullinen kastike ja hieman miedompi kuin Pure Death. Poppamiehen uutuus on Paholaisen Hillo...mieto ja väkevä. Helvetin hyviä ja laadukkaita settejä. Toimii muuten hyvin salaatin, grillatun vuohenjuuston ja hunajan kanssa. Melko legendaarista herkkua.

Tabascot muuten pitäisi kieltää lailla. Maukkaampia vaihtoehtoja löytyy roppakaupalla.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli erittäin herkullinen kastike vastaan, joten mainittakoon se täällä. Kyseessä siis Marie Sharp Orange pulp habanero. Todella hyvänmakuinen ja piristävä uutuus. Tai tuskin se mikään uutuus on, mutta siis uutuus mulle. Näitä sooseja on pilvin pimein, mutta tämä omasi pitkästä aikaa sellaisen "vau!" -efektin. Kuten nimestä voi päätellä, niin hyvin sitruksinen maku sellaisella keskitason habanerotulisuudella. Suosittelen lämpimästi.

Linkki chilikaupan sivuille. En itse tota tilannut, vaan kaverin kautta sain pullon käsiini. This one's a keeper! Näköjään löytyisi myös greippiversio samasta kastikkeesta, menee kokeilulistalle.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kuten nimestä voi päätellä, niin hyvin sitruksinen maku sellaisella keskitason habanerotulisuudella. Suosittelen lämpimästi.

Sopii muuten yllättävän hyvin chilin kanssa lime/sitruuna ja valkosipuli. Pitää tilata tuota soosia ja maistaa.

Varsinkin tomaatin ja tuoreen kurkun kanssa pelittää sekä varmasti herkkukastikkeena smetanaan mixattuna. Pirteä maku grillatun lihan lisänä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Varsinkin tomaatin ja tuoreen kurkun kanssa

Mun ensimaistaminen tapahtui niin, että ruisleivän päälle voita, salaatinlehti, juustoa, kurkkua ja tomaattia ja sitten reilunlaisesti tuota kastiketta. Oli töykeän hyvää. Sopivan hapokas, mutta appelsiini ja hedelmäliha toivat mukavasti myös makeutta. Tulisuusaste oli vähän vaisu, mutta maku täyttä timanttia. Laitoin jo tilaukseen tuota ja saman valmistajan greippi-habanerokastiketta, pitäisi olla vielä enemmän sitrusmainen.

Plussana vielä hyvin mieto etikkaisuus. Tabascosta saanut joskus sellaisen yliannostuksen, että liian etikkaiset soosit aiheuttavat suurta inhoa, vaikka olisi sitten muuten hyvä tulisuus, hyvänmakuinen chili jne. Ja tuossa kastikkeessa huomaa myös sen, että merta edemmäs ei aina kannata lähteä kalastelemaan. Tuttu habanero on kuningas ja meikäläisen makunystyrät nöyriä alamaisia.
 
Viimeksi muokattu:

-RVL-

Jäsen
Nyt on sitten tämän vuoden ensimmäiset rapiat viisikymmentä siementä mullassa. Seuraavat lajikkeet ainakin nyt alkuun:

- Aji Cristal
- Aji Habanero
- Champion
- Turbo Pube
- Bhut Jolokia
- Habanero Brown
- Habanero Original
- Lemon Drop
- Caribbean Red Habanero
- Finlandia
- Criolla Sella
- Kongo
- Naga Morich
- Bishops Crown
- Jalapeno ja normaali punainen paprika + he, joita en muistanut
 
Viimeksi muokattu:

-RVL-

Jäsen
Ja tilanne se, että nyt ovat alkaneet puskemaan mullasta läpi. Seuraavaksi sitten aivan loisteputken alle ja siitä sitten ledin alle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös