Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 708 198
  • 1 674

Misi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga-Jokerit, St. Louis Blues, Teemu Pulkkinen
Kyllä ja oli sillä lepoajallakin varmasti merkityksensä, kyllä Suomen pelaajilla painoi jalka eikä lähellekään sellaiseen luisteluun pystytty, mihin on varsinkin hyökkäyksen osalta pystytty. Tällä en halua selitellä, enkä ottaa Ruotsin voitolta mitään pois. Mutta toi tapa millä hävitä, ei voi aina Ruotsia vastaan hävitä noin, ei vaan voi... mutta silti niin vaan käy? :( Harmittaa myös -92 puolesta, he ovat helmiä, mutta nämä olivat viimeiset kisat, missä oli mahdollisuus voittaa U20 mestaruus, tosin harva yleensäkään maailman huipuista sitä on koskaan voittanut. Toisaalta oli kyllä sydäntäsärkevää nähdä Miken epäonnistuminen, hyvät kisat pelannut ja sitten ihme pomppu, tilanne mitä ei käy Mikelle kuin kerran 1000 jos silloinkaan.

Itseänikin vituttaa eniten jätkien puolesta. Tuo U18:kin meni ysikakkosilta lopulta niin ettei mahdollisuuksia ollut pronssia enempään. Nyt oltiin harmittavan lähellä finaalia ja tietenkin sielläkin olisi kaikki voinut olla mahdollista, mutta varmasti pronssikin näistä kovatasoisista kisoista vetäisi hymyn jätkille huulille ja sen vähintään näille Granlund, Aittokallio, Pulkkinen & co. soisi näistä junnukisoista käteen jäävän.

Muakin riipi aikalailla varsinkin Granlundin puolesta, varmasti aika paljon syö miestä ja ei oo helppo paikka miehellä. Tottakai jokaista joukkueen jäsentä vituttaa suuresti, mutta itsekin ex-veskarina (vastuullinen paikka kuten joukkueen liideri/kapteeni) tiedän miltä sillon tuntuu kun on "pettänyt joukkueensa".. Näin sitä tuossa tilanteessa vaan tuppaa ajattelemaan, vaikka kaverit ei ehkä samoin ajattelisikaan.

Tuota ilmettä kaipailin Granlundinkin kasvoille viime keväänä puolivälieräsarjassa, mutta ehkä nyt ei sitten kuitenkaan. No, vastoinkäymiset kasvattavat miestä ja eteenpäin vaan! Voi olla ettei ihan heti hymyilytä kyllä..

Kuitenkin Granlund oli oikea mies ottamaan tuon epäonnistujan roolin. Hänellä on ehkä enemmän henkistä kapasiteettia käsitellä asia kuin monella muulla ja kapteeni tottakai joukkuepelaajanakin on valmis ottamaan vastuuta vaikka paskaa tulisikin niskaan. Jollain tapaa ajattelen että Mikkekin varmaan mielummin epäonnistui itse tuossa paikkaa kuin että vaikka Donskoi olisi epäonnistunut, vaikka hullulta kuulostaakin.

Pakko vielä lisätä loppuun että etenkin näin ex-veskarina säälin suuresti, loistavasti pelannutta Aittokalliota. Tossa tilanteessa ei paljon lohduta vaikka olisi torjunut 100 kertaa, vaan mielessä pyörii se oma moka. Suuri kiitos kuitenkin Aittokalliolle kisoista, siinä on tuleva huippuveskari varmasti! Hienosti muuten noissa ihme maalinedusväännöissä sai pidettyä kiekon oikealla puolella viivaa. Usein tollaisissa sumpuissa on tottunut että se kiekko maaliin löytää tiensä, mutta tänään ei löytänyt.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Toisaalta oli kyllä sydäntäsärkevää nähdä Miken epäonnistuminen, hyvät kisat pelannut ja sitten ihme pomppu, tilanne mitä ei käy Mikelle kuin kerran 1000 jos silloinkaan.

En tiedä sitten ihme pompusta. Toi ei ole varsinaisesti mikään helppo paikka vetää rankkaria ja sanoisin, että hermot omaava pelaaja enemminkin epäonnistuu 999 kertaa tuhannesta. Granlundilla vielä kapteenina ja messiaana hirveät paineet tuossa paikassa. Luotti vielä omaan juttuunsa ja lähti vetämään perus Datsyukkeja :)

Se siitä rankkarista, joka ei todellakaan ollut merkittävin asia joka johti tähän lopputulokseen. Esim pelkästään rankkareissa Aittokallio olisi voinut ennemminkin hoitaa jomman kumman noista mitkä päästi, kyllähän maalivahdilla on näissä tilanteissa etu.
 
Suosikkijoukkue
KK
Ensi vuoden U20-kisoja ajatellen näkisin Suomella olevan koossa suurinpiirtein yhtä kovan nipun kuin tänäkin vuonna. Miken ja Pulun poistuttua hyökkäys ei ole aivan samaa tasoa, mutta puolustus taas paranee kivenkovan 94-ikäluokan vanhennuttua vuodella. Ykkössentterin paikasta kilpailevat Barkov ja MaG. Melko varmoina valintoina pitäisin:

Hyökkääjät
Top6: Joel Armia, Aleksander Barkov, Markus Granlund, Miikka Salomäki, Alexander Ruuttu, Teuvo Teräväinen
Bottom6: Miro Aaltonen, Markus Hännikäinen

Puolustajat
Esa Lindell, Olli Määttä, Ville Pokka, Rasmus Ristolainen, Mikko Vainonen

Maalivahdit
Chris Gibson, Richard Ullberg
 

Misi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga-Jokerit, St. Louis Blues, Teemu Pulkkinen
Osaako joku kertoa vähän lisää tosta Brett Connolysta? Venäjä-ottelun perusteella kaverin uralla on luvassa paljon käsittämättömiä ylilyöntejä ja muutenkin sytytyslanka näyttää melko ohuelta. Eikös hän ollut taklannut jonkun oman jätkänkin treeneissä hajalle? Onko hän puhdas maalintekijä tai mihin rooliin istuu eniten? Ainakin minun silmääni yhden matsin otannalla aika rotta jätkä ja todellakin ylilyöntejä luvassa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tällä en halua selitellä, enkä ottaa Ruotsin voitolta mitään pois. Mutta toi tapa millä hävitä, ei voi aina Ruotsia vastaan hävitä noin, ei vaan voi... mutta silti niin vaan käy? :( Harmittaa myös -92 puolesta, he ovat helmiä, mutta nämä olivat viimeiset kisat, missä oli mahdollisuus voittaa U20 mestaruus, tosin harva yleensäkään maailman huipuista sitä on koskaan voittanut. Toisaalta oli kyllä sydäntäsärkevää nähdä Miken epäonnistuminen, hyvät kisat pelannut ja sitten ihme pomppu, tilanne mitä ei käy Mikelle kuin kerran 1000 jos silloinkaan.

No, nyt kun on jo ehtinyt käsittelemään niin ei tämä nyt miltään maailmanlopulta tunnu. Ruotsin kanssa tulee tasaisia, kovia pelejä, ja selvästi parempi joukkue voitti tänään työllä ja tuskalla, mutta nythän siis puhutaan ohjelmasta jota koko jääkiekkomaailma ylistää ja maasta, jota JA:ssa oltiin jo monen toimin povaamassa pois suurmaiden joukosta. Minusta nämä pari viime vuotta ovat osoittaneet, että puheet Suomen jääkiekon syvästä taantumisesta ovat ennenaikaisia, ja että meillä itse asiassa on kehittymässä useitakin poikkeuslahjakkuuksia.

Ehkä tuota valmennusta voi jossitella, ihan hyvin Helminen pärjäsi on varmasti tulossa hyväksi valmentajaksi, mutta onko meidän 20v-maajoukkue varsinaisesti mikään harjoittelupaikka? Anyway, tässä vaiheessa mitalit eivät ole niin tärkeitä kuin pelaajat ja heidän taitonsa. Ja tämän suhteen hyvältä siis näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Venäjä finaaliin, vaikka ennen turnausta uskonut. En ottelua pystynyt työpäivän takia katsomaan, mutta kommenteista päätellen tuomarointi oli taas tuttua "Kanada Cup 1987" tasoa eli tuomarit tekivät kaikkensa auttaakseen Kanadan voittoon.

Aikaisemmissa näkemissäni Kanadan peleissä tuomarit eivät tähän sortuneet (tosin ei ole ollut tarvettakaan, koska Kanada voitti kaikki muut turnauksen pelit), mutta nyt Venäjää vastaan tuomarit näköjään palasivat vanhalle tutulle linjalleen. Ja tietysti siellä oli myös suomalaistuomari mukana (olen joskus kirjoittanut, että suomalaistuomarin pistäminen Venäjän otteluun on rikollista).

Myös aiemmissa peleissä Slovakiaa, Ruotsia ja Tshekkiä vastaan Venäjä sai enemmän jäähyjä kuin vastustaja, Slovakia- ja Ruotsi-peleissä jopa selvästi enemmän. Se olisikin maailman kahdeksas ihme, jos Venäjä näissä kekkereissä edes yhdessä pelissä saisi vähemmän jäähyjä kuin vastustaja.

Finaali edessä Ruotsia vastaan. Ruotsi lienee suosikki, vaikka parhaimmillaan Venäjä voi hyvin venyä kultaan asti. Paljon riippuu tuomarityöskentelystä. Jos tuomarit jatkavat "Venäjälle jäähyjä, vastustajalle ei" -linjalla niin vaikeaa tulee olemaan. Venäjän mentaalinen puoli on myös tärkeä. Venäjä on romahtanut kaksi kertaa kolmannessa erässä sekä Ruotsia että Kanadaa vastaan (tosin myös suuresti tuomarien "avustamana"). Finaalissa tällaista romahdusta ei saa päästää tapahtumaan.

Jevgeni Kuznetsovista vielä. Kuznetsov on tehnyt pisteitä vain kahdessa turnauspelissä. Heittopussi Latviaa vastaan 3+6 ja välierässä Kanadaa vastaan 3+1. Näillä pisteillä irtoaa turnauksen pistepörssin ykköspaikka. Jos Kuznetsov voittaa pistepörssin eikä tee lisäpisteitä finaalissa, lienee hän varmuudella ainoa pelaaja turnaushistoriassa, joka voittaa pistepörssin tekemällä tehopisteitä vain kahdessa ottelussa.

Kuznetsoville ei voi antaa puhtaita papereita turnauksesta epätasaisuuden takia, mutta tärkeällä hetkellä mies nousi taas ratkaisijaksi kuten teki myös vuosi sitten. Kuznetsov lienee paras U20-hyökkääjä Euroopassa ja ehkä myös maailmassa tällä hetkellä.
 

Largostos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Anaheim/Teukka
Kaikenkaikkiaan parempi jengi voitti vaikka pahalta tuntuu myöntäminen. Finaaliin pääsy oli niiin lähellä! Voidaan vaan miettiä että miten olisi käyny jos Aittokallio ei olisi heittäny surullisen kuuluisaa purkukiekkoa suoraan Ruotsalaisten kätösii, voi voi!.
Noh, nää on näitä legendaarisia jossitteluita...
Yks asia kuitenkin nosti karvat pystyyn. Miks helvetissä Donskoi valittiin kakkosvetäjäks rankkareissa?? Ei todellakaan kuulu sen osa-alueen erikoisosaajaksi. Ma.Granlund/Pulkkinen olisi ehdottomasti kuulunut tilalle! Markus osoittanut osaamisensa seurajoukkueessa ja Pulkkinen kuumana pelaajana ja maalipörssin kakkosena olisi ollut parempi vaihtoehto. Ei yhtään helpota tuntemuksia kun kuulee Helmisen sanovan tämän jälkeen lehdistölle että vetäjät heitti takaraivosta enempää etukäteen sunnittelematta.
Ei se välttämättä miltään osin ollut ratkaisevaa lopputuloksen kannalta mutta kyllä ratkaisu herätti ihmetystä jo ennen laukausta ja vielä enemmän sen jälkeen..
 

PJx

Jäsen
Itse pelistä ei viitsi sanoa juuri enempää, kuin että jos peli oli ratketakseen Ruotsille, niin ihan näin sen ei olisi ollut hyvä tapahtua...

Mitä Puly vs. Armia -teemaan tulee, niin eiköhän se ole tämän jälkeen aivan turhaa. Molemmat osoittivat olevansa tämän keskustelun yläpuolella.

Pulkkinen antoi mielestäni kovan näytön Ruotsipelissä: Osoitti, että pystyy pelaamaan näin kovan paineen pelissä ja tulemaan vielä pois omalta mukavuusalueelta. Viimeistään nyt kaveri osoitti, että tosipaikan tullen kelpaa muukin kuin sankarin rooli. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin...
 

Masentaja

Jäsen
Minkä takia kultamikke ei tehnyt ilmaveiviä? Onneksi se oli Mikke joka mokasi, ehkä sen verran tervepäinen kaveri että pystyy tuon käsittelemään. Kovat varmasti oli paineet. En peliä nähnyt, onneksi, tänään olisi ketuttanut olla töissä kun väsyttää ja harmittaa. Mutta, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Ja positiivista on myös se että kanada hävisi venäjälle. Vähän muutosta finaaliin... Itse finaalissa voi käydä kuinka vaan, mutta uskoisin että suomi ottaa kanadalta kuokkaan 8-2.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Lisätään vielä, että mielestäni KHL:n on turha jatkossa suostua tanssimaan IIHF:n pillin mukaan (esim. maksaa siirtokorvauksia pelaajista) jos Venäjän joukkue joutuu joka vuonna sietämään IIHF:n tuomareiden taholta tällaista paskaa. Myös viime vuoden Venäjä-Kanada finaalissa tuomarointi oli jokseenkin "kotiinpäin vetävää", mutta ilmeisesti nyt mentiin vielä pari pykälää pahempaan suuntaan.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Lisätään vielä, että mielestäni KHL:n on turha jatkossa suostua tanssimaan IIHF:n pillin mukaan (esim. maksaa siirtokorvauksia pelaajista) jos Venäjän joukkue joutuu joka vuonna sietämään IIHF:n tuomareiden taholta tällaista paskaa. Myös viime vuoden Venäjä-Kanada finaalissa tuomarointi oli jokseenkin "kotiinpäin vetävää", mutta ilmeisesti nyt mentiin vielä pari pykälää pahempaan suuntaan.

No sehän on aina. Tsekit vetää Venäjälle päin Jenkit ja Kanukit toisilleen. Toihan on ihan perus setti. Perseestä, mutta valitettavan normaalia.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisätään vielä, että mielestäni KHL:n on turha jatkossa suostua tanssimaan IIHF:n pillin mukaan (esim. maksaa siirtokorvauksia pelaajista) jos Venäjän joukkue joutuu joka vuonna sietämään IIHF:n tuomareiden taholta tällaista paskaa.

Pystyt kommentoimaan tuomarityöskentelyä vaikka et nähnyt ottelua? Minä katson ottelua tässä parhaillaan ja osaan vastata väitteisiisi paremmin n. 1,5h jälkeen, kun olen nähnyt ottelun.

E:

Viime yön pelissä ei tuomarityöskentelyn suhteen ollut mitään "normaalia". Hävettävä esitys tuomareilta. Kyse ei ollut edes ammattitaidottomuudesta vaan tietoisesta Kanadan suosimisesta. Tuomarit kyllä tiesivät mitä tekivät.

Oletko nähnyt ottelun?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
No sehän on aina. Tsekit vetää Venäjälle päin Jenkit ja Kanukit toisilleen. Toihan on ihan perus setti. Perseestä, mutta valitettavan normaalia.
Ei muuten pidä paikkaansa. Venäjä ei ole saanut minkäänlaista hyötyä tshekkituomareista IIHF:n turnauksissa. Venäjä ei aikuisten oikeasti ole koskaan hyötynyt tuomarityöskentelystä kv. otteluissa.

Viime yön pelissä ei tuomarityöskentelyn suhteen ollut mitään "normaalia". Hävettävä esitys tuomareilta. Kyse ei ollut edes ammattitaidottomuudesta vaan tietoisesta Kanadan suosimisesta. Tuomarit kyllä tiesivät mitä tekivät.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Pystyt kommentoimaan tuomarityöskentelyä vaikka et nähnyt ottelua? Minä katson ottelua tässä parhaillaan ja osaan vastata väitteisiisi paremmin n. 1,5h jälkeen, kun olen nähnyt ottelun.
Aion toki itsekin katsoa pelin myöhemmin, mutta täällä esiintyneet kommentit antavat kyllä hyvää osviittaa siitä mitä pelissä tapahtui. Jatkoaikaa voi tuskin kuvailla ainakaan venäläismieliseksi (ja olen lukenut kommentteja pelistä myös muilta foorumeilta).
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Ei muuten pidä paikkaansa. Venäjä ei ole saanut minkäänlaista hyötyä tshekkituomareista IIHF:n turnauksissa. Venäjä ei aikuisten oikeasti ole koskaan hyötynyt tuomarityöskentelystä kv. otteluissa.

No mikä sinun mielestäsi on hyötymistä? Jos tuomari antaa kyseenalaisesti jäähyn tämä on mielestäni sitä. Se, jos vastustaja ei käytä yv:tä hyväkseen tuskin on tuomarien ongelma?
 

mtt

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit(tiputin Bluesin pois. Blues on paska)
En katsonut peliä. Vain rankkukisan youtubesta.

Ei ole helppo paikka mennä vetämään/torjumaan, mutta nämä kundit tähtäävät ammattilaisiksi ja tällaisessa tiukassa paikassa mitataan kantti.

Kiekot jotka meni maaliin pistettiiin nälkäisesti ja halulla. Kuten Fribergin veto. Siinä ei ollut mitään epävarmuutta vaan veto oli napakka kohti reikää. Niin kuin pitääkin. Todelliset huippuvetäjät pystyvät laukomaan maalin ilman maskia isolla prosentilla. Ainakin junnuissa kun veskat jättävät reikiä vaikka vain pieniäkin.

Donskoi ja Granlund oli hengettömiä, epävarmoja. Liian kova paikka. Granlund on jo todistanut itsensä kovana kiekkoilijana, sitä en kiistä. Mutta tuleeko sittenkään ihan maailman TOP5? Toi rankku ei sitä estä mutta jättää epäilyksen ilmaan.

Aittokallio ei ollut hyvä rankuissa. Kokemus on vaan käännettävä näläksi eikä epävarmuudeksi. Aineksia on.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aion toki itsekin katsoa pelin myöhemmin, mutta täällä esiintyneet kommentit antavat kyllä hyvää osviittaa siitä mitä pelissä tapahtui. Jatkoaikaa voi tuskin kuvailla ainakaan venäläismieliseksi (ja olen lukenut kommentteja pelistä myös muilta foorumeilta).

Eikö sinun kannattaisi ensin katsoa ottelu ja sitten vasta kommentoida tuomarityöskentelyä? On vähän typerää kommentoida kuulopuheita faktana, kun tosiaan niitä mielipiteitäkin löytyy monenlaisia... Mutta palataan asiaan kunhan olen ottelun katsonut!
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Millä tavalla?! Tekemällä maalit ylivoimatilanteista?
Kommenteista päätellen Kanada "selvisi murhasta" varsinkin ottelun 10 viimeisen minuutin aikana. Eli jääkiekon säännöt eivät enää koskeneet ottelun toista joukkuetta.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Aittokallio ei ollut hyvä rankuissa. Kokemus on vaan käännettävä näläksi eikä epävarmuudeksi. Aineksia on.

Aittokalliosta näki ihan kirkkaasti sen, että maailma mureni siihen 2-2 tasoitukseen. Jatkoajalla oli jo täysin alistunut kohtaloonsa, ja rankipotkuissa ensimmäiselle ei voinut mitään ja toisessa alistui uudelleen.

Saman pelipaikan ihmisenä ihan pienen palan ymmärrän, miltä tuntuu kasata itseluottamustansa alle puolessa minuutissa ihan jäätävän kämmin jälkeen. Puolustukseksi on muuten sanottava, että pakit eivät olleet aivan pelattavissa ja ketään ei seurannut maalin tehnyttä ruotsalaista kuin korkeintaan katseella.

Mutta ei se poista sitä tosiasiaa, että oman mailapelin rajat on tunnistettava ja tunnustettava.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Venäjä finaaliin, vaikka ennen turnausta uskonut. En ottelua pystynyt työpäivän takia katsomaan, mutta kommenteista päätellen tuomarointi oli taas tuttua "Kanada Cup 1987" tasoa eli tuomarit tekivät kaikkensa auttaakseen Kanadan voittoon...

Ehkä kannattaa katso peli, ennen kuin aloittaa tavanomaisen muut sortaa Venäjää -mantran.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ehkä kannattaa katso peli, ennen kuin aloittaa tavanomaisen muut sortaa Venäjää -mantran.
Eikö tuossa lainauksessasi ole kohta "kommenteista päätellen"?

Mutta ei enempää tästä tuomariaiheesta tässä ketjussa ennenkuin ehdin katsoa ottelun.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Katsoin nyt vielä uudestaan noita kolmannen erän loppuminuutteja, eikä siitä kyllä ole kahta sanaa omasta mielestäni - räikeitä, käsittämättömiä tuomarivirheitä. Siihen asti tuomarointi oli toki ollut surkeaa ja Kanada oli ehkä kärsinyt enemmänkin tästä kuin Venäjä, mutta tuo loppu oli kyllä aika käsittämätön. Luojan kiitos, ettei Kanada voittanut, se olisi kyllä ollut valtava skandaali. No, kukin muodostakoon omat käsityksensä - peli löytyy esim. TSN Canadan sivustolta (video library):

TSN Video Player
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös