MM-kisat 2011: Suomi

  • 448 433
  • 1 467
Tila
Viestiketju on suljettu.

Acid

Jäsen
On se kumma kun täälläkin on esitetty asiallista kritiikkiä, niin heti hyökkää Jutan puolustajat päälle " kun me taaskin hallittiin" ja "miksei voi nauttia kun voitettiin". Lyhyesti, olen aina Suomen puolella ja ajattelen pidemmällä tähtäimellä Suomen maajoukkueen parasta. Minun mielipiteeni on ollut jo parin vuoden ajan, että Jutta ajaa Suomen lätkän alas ja syvälle kuoppaan. Jalonen on seurajoukkue valmentaja, ei turnausvalmentaja. Jalonen oli varsinkin alussa niin naurettava niissä kommenteissaan mediassa. Pienen kylän poika pärjää SM-liigassa, nyt on liian kirkkaat valot.

Sitten tämä mikä vituttaa hyvin paljon. Pelitapa on monen Jalosen kannattajan mielestä hyvä kun hallitaan ja niin päin pois. Paskat. Valmentaja on vastuussa myös pelaaja valinnoista ja valmentaja on vastuussa siitä, että pelitapa sopii niille pelaajille joita hän sinne valitsee. Valmentaja on vastuussa siitä, että keskitytään olennaiseen eli voittamiseen eikä siihen kuinka vitun monta viivelähtöä ja tai hienoa paikkaa rakennettiin jossain ottelussa. Jutta ei ole voittaja. Meidän ykkösen laidassa on Pyörälä! En edes viitsi edes kommentoida asiaa. Kertoo kaiken Jalosesta. Hän on pelaajat valinnut ja hän kantaa vastuun. Vahinko vaan, että Suomi selvisi puolivälieriin ( tippuen tietenkin), koska nyt Jutta saa jatkaa, mikä taas tarkoittaa sitä, että kotikisatkin tulevat menemään päin vittua.

Ja niille jotka taksti tv:stä skouttaavat maalimääriä Suomen pelaajilla SM-liigassa, niin ei tarvitse. Tiedän ne. Jos ei näe otteluita on vaikea arvioida asioiden todellista laitaa. Useita valintoja olisi voinut tehdä toisin ( vähemmän puukäsiä, enemmän taiteilijoita), tosin silloin näitä pelaajia olisi pitänyt kokeilla useammin maajoukkueessa. Sen voin silti sanoa, että parissakin ketjussa on puhuttu maalintekemisestä ja samassa lauseessa mainittu kuinka Pihlström, Aaltonen ja Lahti tekivät enemmän maaleja kuin Pulkkinen. Virmanen olisi pystynyt pääsemään samaan johtopäätökseen. SM-liigassa ei veskat ja peli ole lähelläkään samaa tasoa kuin MM-kisoissa tai NHL:ssä. Esim. Lahti survoi lukuisia maaleja ihan maalin edestä Pulun loistavista syötöistä( Pulkkisen määlimäärä pieni, koska toimi pelinrakentajana tuossa ketjussa) käyttäen hyväkseen SM-liigan mittapuulla erittäin kovaa fyysisyyttään. Se nyt on selvä ettei se tuolla riitä. Pillu taas on nopea ja riittävän fyysinen. Hänkään ei ole MAALINTEKIJÄ. Aaltosta en viitsi edes kommentoida, kierrän koko tapauksen ja menen maalintaakse. Teemu Pulkkinen on Selänteen jälkeen ainoa Suomalainen pelaaja jota voi kutsua maalintekijäksi. Pululla on erikoisosaaminen jota ei ole yhdelläkään muulla suomalaispelaajalla, pois lukien Teemu ykkönen. Kannattaa oikeasti seurata niitä pelejä niin näkee miksi joku tekee maalin tai miksi ei tee. Granlund, joka taas vaikka onkin erilainen niin on niin hiton lahjakas ja taitava siinä hänen erikoisosaamisessaan, joita on monia, että hänet voi mainita S.Koivun kanssa samassa lauseessa. Kyllä se teille Jalosen puolustajille selviää vielä, että Pulu on maalintekijä niin MM-tasolla, kuin NHL:ssä. Nämä Lahdet ja Pillut voi vaan haaveilla tästä. Edelleen muitakin vähemmän puukäsiä olisi ollut, mutta Jutta haluaa puukäsiä, joten hänen vaikerointinsa maalinteon vaikeudesta on lähinnä kuvottavaa.

P.S. Onko se jollekin yllätys, että näitä kieltäytymisiä tulee paljon NHL pelaajilta? Miksi O.Jokinen lopetti maajoukkue uransa Olympialaisten jälkeen? Jutta " EHT" Jalosta ei arvosteta eikä ole mitään syytä arvostaakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Minun mielipiteeni on ollut jo parin vuoden ajan, että Jutta ajaa Suomen lätkän alas ja syvälle kuoppaan. Jalonen on seurajoukkue valmentaja, ei turnausvalmentaja. Jalonen oli varsinkin alussa niin naurettava niissä kommenteissaan mediassa. Pienen kylän poika pärjää SM-liigassa, nyt on liian kirkkaat valot.
Olet kuullut jonkun jossain sanovan, tuon "turnausvalmentaja - seurajoukkuevalmentaja" -jutun, ja nyt koitat sillä perustella, kuinka Jalonen "ajaa Suomen jääkiekon alas"? Vai miten perustelet tuon väitteesi seurajoukkuevalmentajasta. Tuo "pienen kylän poika"-kommentti, yhdistettynä suosikkiseuraasi alkaa vaikuttamaan jo siltä, että olet lähinnä katkera siitä, ettei Pulkkista valittu joukkueeseen, ja tuomitset kaiken tekemisen siltä pohjalta.

"Jalonen oli varsinkin alussa niin naurettava KOMMENTEISSAAN MEDIASSA."? Tiedätkö sinä, kuinka naurettavalta itse kuulostat tuon sanoessasi. Kommentit mediassako sinulle kertovat pelistä, nimeltä jääkiekko? Sillä lailla.

Sitten tämä mikä vituttaa hyvin paljon. Pelitapa on monen Jalosen kannattajan mielestä hyvä kun hallitaan ja niin päin pois. Paskat. Valmentaja on vastuussa myös pelaaja valinnoista ja valmentaja on vastuussa siitä, että pelitapa sopii niille pelaajille joita hän sinne valitsee. Valmentaja on vastuussa siitä, että keskitytään olennaiseen eli voittamiseen eikä siihen kuinka vitun monta viivelähtöä ja tai hienoa paikkaa rakennettiin jossain ottelussa.
Jos sillä, miten pelataan ei ole väliä, vaan ainoastaan maalien määrällä ja kaikki on joka tapauksessa Jalosen vastuulla, niin mikset ole sitten valmis antamaan Jaloselle tämänkin turnauksen voitoista hänelle kuulumaansa krediittiä? Tuolla logiikallahan kaikki onnistumiset ovat myös täysin Jalosen ansiota, jos kaiken vastuun olet myös sysäämässä hänen piikkiin. Muutenkin aika jännä tulla valittamaan juuri voitetun ottelun jälkeen siitä, kuinka "pitäisi keskittyä voittamiseen".

Jutta ei ole voittaja.
Tämä väite varmaan perustuu taas johonkin mediakommentteihin, Pulkkisen valitsematta jättämiseen ja siihen, ettei Jalonen näytä ulospain yhtä "äijältä", kuin vaikka joku Shedden?

Meidän ykkösen laidassa on Pyörälä! En edes viitsi edes kommentoida asiaa. Kertoo kaiken Jalosesta. Hän on pelaajat valinnut ja hän kantaa vastuun.
Nimenomaan; Jalonen kantaa sinun mielestäsi vastuun, eli myös saa silloin kunnian onnistumisista? Pyörälän sijoittaminen ykkösen laitaan oli melko hyvä liike, jos satuit itse peliä katsomaan - tosin epäilen.

Vahinko vaan, että Suomi selvisi puolivälieriin ( tippuen tietenkin), koska nyt Jutta saa jatkaa, mikä taas tarkoittaa sitä, että kotikisatkin tulevat menemään päin vittua.
Millä perusteella vahinko? Koska Pulkkinen ei laukonut voittomaalia?

Pulkkisen määlimäärä pieni, koska toimi pelinrakentajana tuossa ketjussa -- Teemu Pulkkinen on Selänteen jälkeen ainoa Suomalainen pelaaja jota voi kutsua maalintekijäksi. Pululla on erikoisosaaminen jota ei ole yhdelläkään muulla suomalaispelaajalla, pois lukien Teemu ykkönen. -- Kyllä se teille Jalosen puolustajille selviää vielä, että Pulu on maalintekijä niin MM-tasolla, kuin NHL:ssä.
Kyllä tulee kovaa settiä. Onko siellä Teemu itse kirjoittelemassa? Aika jännää, että Teemu Pulkkisen henk. koht. menestys menee Suomen maajoukkueen menestyksen edelle, kun tuntuu niin pahasti kirpaisevan voitto ilman Messias Pulkkista.

Todellakin ihan yleisesti viestejäsi arvioidessa ei voi tulla mihinkään muuhun lopputulokseen, kuin siihen, että olet hirmuisen katkera Pulkkisen olevan ulkona joukkueesta. Nyt koitat purkaa sen sillä, että Jalonen ja muut pelaajat olisivat paskaa ja koitat jatkuvasti etsiä joukkueesta ja sen pelistä vikoja, vain todistaaksesi Pulkkista tarvittavan.
 

Acid

Jäsen
Tuo "pienen kylän poika"-kommentti, yhdistettynä suosikkiseuraasi alkaa vaikuttamaan jo siltä, että olet lähinnä katkera siitä, ettei Pulkkista valittu joukkueeseen, ja tuomitset kaiken tekemisen siltä pohjalta.
Minä taas veikkaan ettet sinä ole nähnyt edes puolta siitä määrästä mitä minä olen kun puhutaan Suomen maajoukkueen peleistä. Jalosen johdolla on pelattu enemmän tai vähemmän paskaa kiekkoa ja tiputtu jo kahdesti putkeen puolivälierissä. Minkä helvetin takia täällä ei ihmiset kato omilla silmillä niitä pelejä vuodesta toiseen ja muodosta niiden pohjalta omaa mielipidettään? Jalonen käyttäytyi täysin naurettavasti mediassa varsinkin ensimmäisenä ykkösvalmentaja kaudellaan. Etkö usko, että tämäkin, yhdistettynä moneen muuhun pikku seikkaan syö hänen uskottavuuttaan esim. NHL pelaajien silimissä?
Minkä vitun takia olisin katkera siitä, ettei Pulua valittu? En tunne edes ihmistä. Pelejä olen nähnyt häneltä aivan hitosti enemmän kuin sinä, se on varma. Väännetään nyt vielä rautalangasta kun ei meinaa näihin Jaloskulttilaisiin nyt mennä jakeluun. Teemu Pulkkinen on lahjakkain MAALINTEKIJÄ mitä tätä maa on tuottanut sitten sen ekan Teemun. Antaa olla. Olempahan kritiikkini sanonut, ennen kuin kaikki on vielä mennyt päin persettä, niin ei tarvitse sitten lässyttää, että jälkikäteen on helppo sanoa.
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Meneekö narrilasien piikkiin jos kysyn, että miksi Lahti pitäisi pudottaa kokoonpanosta?

Koska Lahti ei ole pystynyt täyttämään sitä roolia, mitä hänelle alun alkaen kaavailtiin. Nyt kun mies on nelosessa ja varmasti selviää siitä hommasta (olematta kuitenkaan ideaalinen pala, jota esim. Pyörälä on ollut useitakin turnauksia), olisi vaihto Joensuun kanssa varsin järkeenkäypä. Suomen joukkue on MM-kisojen pienimpiä kooltaan ja maalinteko-ongelmakin juontaa osin juurensa siitä, ettei Suomi pääse dominoimaan vastustajan maalinedustaa. Jesseltä puuttuu ehkä nopeutta, mutta kokoa ja röyhkeyttä riittää, jos ei nyt täsmäaseen verran, niin ainakin kokeilemisen arvoisesti.

Kukaan tuskin on väittänyt, että Suomen kohtalo olisi Lahdesta tai Joensuusta kiinni, mutta parannus se on pienikin parannus. Etenkin kun mitään riskiä tuohon kokeiluun ei liittyisi.

Meidän ykkösen laidassa on Pyörälä! En edes viitsi edes kommentoida asiaa.

Huvittavaa sinänsä, että peräänkuulutat pelien katsomisen perään ja itket tällaista. Pyörälän pelatessa laidassa ykkönen klikkasi ensi kertaa koko turnauksessa kunnolla ja täällä sitten itketään.

PS: Jukan sanominen Jutaksi ei loppupeleissä ole kovinkaan kaksinen vitsi. Ei ainakaan jatkuvan toistamisen arvoinen.
 
Viimeksi muokattu:

Acid

Jäsen
Muutenkin aika jännä tulla valittamaan juuri voitetun ottelun jälkeen siitä, kuinka "pitäisi keskittyä voittamiseen".
Mitä helvettiä Suomi on nyt näissä kisoissa Jutan johdolla voittanut? Ei yhtään mitään. Sinä taidat laskea voittamiseksi yksittäisen ottelun jossain alku-tai jatkosarjassa? Siinä tapauksessa ei ihme että emme ymmärrä toisiamme.
 
Minä taas veikkaan ettet sinä ole nähnyt edes puolta siitä määrästä mitä minä olen kun puhutaan Suomen maajoukkueen peleistä.
Veikkaa vain. Tiedän, että olen nähnyt ihan tarpeeksi paljon jääkiekkoa eri maissa ja sarjatasoilla sekä paikan päältä että televisosta voidakseni arvioida Suomen maajoukkueen pelaamista. Itse pelien määrällä ei hirveästi loppupeleissä ole väliä, jos oikeasti et pysty imemään niistä oppia käsitykseesi pelistä itsestään, vaan pyörit pelkästään joidenkin yksittäisten pelaajien "tähteyden" ympärillä.

Jalosen johdolla on pelattu enemmän tai vähemmän paskaa kiekkoa ja tiputtu jo kahdesti putkeen puolivälierissä. Minkä helvetin takia täällä ei ihmiset kato omilla silmillä niitä pelejä vuodesta toiseen ja muodosta niiden pohjalta omaa mielipidettään?
Puhutaanko näistä kisoista vai puhutaanko edesmenneistä kisoista? Edelliset MM-kisat ovat yhtä merkityksettömiä näiden kisojen esitystä analysoidessa, kuin on se pronssi kaikkien aikojen kovatasoisimmasta jääkiekkoturnauksestakin.

Jalonen käyttäytyi täysin naurettavasti mediassa varsinkin ensimmäisenä ykkösvalmentaja kaudellaan. Etkö usko, että tämäkin, yhdistettynä moneen muuhun pikku seikkaan syö hänen uskottavuuttaan esim. NHL pelaajien silimissä?
Avaatko tätä vähän enemmän minulle, kun ei tunnu oikein aukeavan? Käyttäytyi naurettavasti mediassa joskus? Eikö ollut tarpeeksi "äijä"? Syö uskottavuutta pelaajien silmissä? Jos oikeasti perustat väitteesi tuollaisiin naurettavuuksiin, niin sinun kanssasi on melko turha keskustella itse pelistä.

Minkä vitun takia olisin katkera siitä, ettei Pulua valittu?
Sitä en tiedä.

Pelejä olen nähnyt häneltä aivan hitosti enemmän kuin sinä, se on varma.
Hienoa.

Väännetään nyt vielä rautalangasta kun ei meinaa näihin Jaloskulttilaisiin nyt mennä jakeluun.
En kannata Jukka Jalosta sen enempää, kuin ketään muutakaan valmentajaa. Kannatan Suomen maajoukkuetta. Sinä tosin et hirveästi tunnu iloitsevan voitosta.

Teemu Pulkkinen on lahjakkain MAALINTEKIJÄ mitä tätä maa on tuottanut sitten sen ekan Teemun.
Olli Määttäkin on ihan helvetin lahjakas puolustaja ja Christopher Gibson lahjakas maalivahti. Muuan Antti Niemi ja Jesse Niinimäki käyvät hyvistä esimerkeistä siitä, että onneksi homma perustuu muuhunkin, kuin lahjakkuuteen.

Antaa olla. Olempahan kritiikkini sanonut, ennen kuin kaikki on vielä mennyt päin persettä, niin ei tarvitse sitten lässyttää, että jälki käteen on helppo sanoa.
"Ennen, kuin on kaikki mennyt päin persettä"? Voitko selventää tätä. Olet kritisoinut nyt näitä samoja asioita jonkin aikaa. Tällä hetkellä Suomi on varmasti puolivälierissä? Mikä sitten on "päin persettä"? Vai puhutko kenties Suomen jääkiekosta yleensä?

Kaiken kaikkiaan on hyvä sanoa, että "sanokaa, mun sanoneeni", koska Murphyn lain mukaanhan jossain vaiheessa homma menee kuitenkin - ainakin, jos ei "päin persettä" - niin huonommin. Olisikin varsin ironista, jos Pulkkinen olisi itse joukkueessa juuri silloin. Sitten voisin sinulle sanoa, kuinka olit oikeassa, ja että "kyllä Acid, hommat todellakin menivät päin persettä".
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Eihän voittaminen koskaan ole väärin, mutta ainahan siitä tyylistä voi tehdä arvioita, kuinka pitkälle joukkue kenties on menossa.

Suomella on ollut kisoja, joissa alku- ja välisarjat ovat hoituneet tosi helposti ja kyllä niiden lopputulos on yleensä ollut parempi kuin niissä kisoissa, missä on väännetty Latvian kanssa tasuria ja saatu muilta mailta apua oman pudotuspelipaikan varmistumiseen.

Väittäisin päin vastoin. Onhan tietenkin sellaiset turnaukset missä ollaan hävitty runkosarjassa paljon eikä päästy mitaliotteluihin, mutta yleensä vaikeuuksien kautta (joku tappio) ollaan opittu ja monesti tehty parempaa lopputulosta. Onko se sitten niin että voitosta voittoon kävelevä jpukkueella on vaikeampi nollata tappioasemaa kriittisellä hetkellä jos ei ole kokenut sitä ennen?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meneekö narrilasien piikkiin jos kysyn, että miksi Lahti pitäisi pudottaa kokoonpanosta?

Yksi suuri syy on se, että kaveri ei yksinkertaisesti pelaa omilla vahvuuksillaan ja tuollaiseen kulmapainijan rooliin löytyy parempia pelaajia, kuten Joensuu. Lahti oli SM-liigassa suurimman osan kaudesta ihan pitelemätön. HIFK sarjassa kävi mielessä, että Lasakin kanssako nämä kahdestaan HIFK:n kaatavat. Oikeastaan viisi ensimmäistä peliä siinä sarjassa Lahti oli ihan pitelemätön, mutta otteluissa 6-7 alkoi painaa ja pahasti ja peli meni väkinäiseksi puurtamiseksi. Nyt Lahti jatkaa samalla siitä mihin tuon sarjan lopetti. Sääli sillä olisin itsekin toivonut näkeväni sen Lahden, joka pelasi ne 5 ensimmäistä peliä, jolloin hän tuli lähes aina kiekon kanssa ulos kaksinkamppailutilanteessa ja focus oli aina kohti maalia. Nyt painii kiekon kanssa kulmissa ilman sen suurempaa tulosta. Antaa varmasti kaikkensa, mutta ei osaa/uskalla astetta kovemmalla tasolla pelata omilla vahvuuksillaan. Karmea ero, jos vertaa esim. Granlundiin. Ei päätä paljon palele, vaan sarjatasosta riippumatta tekee sitä omaa juttuaan illasta toiseen.

Lahti tietysti saanut aika paljon lokaa niskaansa, koska esim. Niko Kapanen on ollut myös, kuin varjo normaalista MM-tasostaan. Olin jossain vaiheessa ymmärtänyt, että ei olisi ollut tulossa MM-kisoihin lainkaan. Vetosi väsymykseen tms. Voin olla väärässä. Olisi siinä tapauksessa kannattanut sitten varmaan jäädä kotiin. Muuttuiko mieli, kun jatkosopimusta Venäjälle ei ollutkaan tiedossa ja piti MM-statuksella nostaa arvoa? Tämä on sitten ihan mutua, mutta peli on vaikean näköistä.
 

Pietilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Caps
Oma kantani on se, että Suomi kykenee pärjäämään ns. huippuja vastaan oikeanlaisella roolittamisella, eikä Lahden luontainen rooli ole puolustavassa 4. ketjussa, koska hänen vahvuutensa ovat käsittääkseni hyökkäyspäässä ja maalinteossa. Ja värilaseista puheenollen, uskoisin olevani samaa mieltä myös jos vaikka Granlundia roikotettaisiin nelosessa mukana. Ei seurajoukkueasioilla pitäisi mielestäni olla mitään merkitystä kun toivotaan Suomen maajoukkueen menestystä.

Juuri tätä haen takaa. Vaikkei Lahti ole onnistunut ylemmissä kentissä, niin mielestäni on onnistunut erinomaisesti muussa roolissa niinkuin slovakia-pelissä, eli neloskentässä. Mielestäni ei ole mitään järkeä nostaa esim. Joensuuta paikkaamaan sitä mikä ei ole rikki. Nelonen hoiti roolinsa juuri niinkuin pitikin, niin miksi pitäisi alkaa muuttamaan kokoonpanoa sen takia, että jonkun mielestä joku toinen "ansaitsee" päästä kokeilemaan tilalle.se nyt vaan on saatanan tyhmää perustella tällaista asiaa sanomalla: "NOKU LAHE OIS PITÄNY TEHÄ TEHÄ KYMMENE, ON SE NY MUUTE VETÄNY VITU HYVI MUTTA KU OOTIN MAALEJA NI KU EI OO TEHNY NI SITTE JOENSUU"

Suomelle tässä tosiaan pelataan, ja tällä hetkellä en kyllä näe mitään lisäarvoa Lahden paikkaamisella sen takia, että ku "ei oo sille suunniteltu rooli"
 

Acid

Jäsen
Olli Määttäkin on ihan helvetin lahjakas puolustaja ja Christopher Gibson lahjakas maalivahti.
Tämän jälkeen en enää kyseisen sankarin juttuhin aikaani tuhlaa. Tähän oli vaan pakko ottaa vielä kiinni. Jos joku vakavissaan kirjoittaa tämmöistä tarkoittaa se vaan yksinkertaisesti ettei osaa erottaa "lahjakkuutta" ja sitten sitä oikeaa lahjakkuutta. Vielä kerran tästä maasta ei ole pitkään aikaan aikaan löytynyt tämmöistä lahjakkuutta, joka myös näkyy kentällä kuin mitä löytyy Granlundilta ja Pulkkiselta. Mainitaan nyt pakeista vielä Vatanen, kun päivänselvät asiat selvästi täytyy mainita. Armialta olen valitettavasti nähnyt ainoastaan n.10 peliä joissa olen häntä hieman tarkemmin tarkkaillut. Joten hänestä en muuta osaa sanoa, kuin ottaen huomioon koon ja tietyn röyhkeyden uskon ja toivon, että hänkin tekee itselleen hyvän uran NHL:ssä.
 
Tämän jälkeen en enää kyseisen sankarin juttuhin aikaani tuhlaa. Tähän oli vaan pakko ottaa vielä kiinni.
Haiskahtaa lähinnä siltä, ettet kykene ottamaan kantaa muihin vastauksiini.

Jos joku vakavissaan kirjoittaa tämmöistä tarkoittaa se vaan yksinkertaisesti ettei osaa erottaa "lahjakkuutta" ja sitten sitä oikeaa lahjakkuutta.
Mikäli yhtään työkseen lahjakkuuksia arvioivia kykyjenetsijöitä uskoo ja NHL-seurojen tietämystä arvostaa, niin muuan Teemu Pulkkinen varattiin vasta numerolla 111. Gibsonin veikkaillaan menevän ensimmäisellä, viimeistään toisella kierroksella. Hyvä, että tulit maininneeksi myös Armian, sillä tämä kaveri menee todennäköisesti top15:ssa.
 

Acid

Jäsen
Mikäli yhtään työkseen lahjakkuuksia arvioivia kykyjenetsijöitä uskoo ja NHL-seurojen tietämystä arvostaa, niin muuan Teemu Pulkkinen varattiin vasta numerolla 111. Gibsonin veikkaillaan menevän ensimmäisellä, viimeistään toisella kierroksella. Hyvä, että tulit maininneeksi myös Armian, sillä tämä kaveri menee todennäköisesti top15:ssa.
Hehe. Siellähän on teksti tv scouttari paikalla. Pulun numero, jos sillä jollekin väliä on tippui loukkaantumisten takia. 2-3 vuoden päästä sinäkin olet viisaampi. Katsot vaan sieltä teksti tv:stä niin Pulkkisen ja Grandlundin nimi tuntuu kokoajan olevan siellä tilastomerkinnöissä. Toisella enemmän syöttöjä ja toisella maaleja. Jos uskoisin, että sinulla on oikeasti varaa enemmän kuin karkkirahaa niin ehdottaisin vetoa.
 
Hehe. Siellähän on teksti tv scouttari paikalla. Pulun numero, jos sillä jollekin väliä on tippui loukkaantumisten takia. 2-3 vuoden päästä sinäkin olet viisaampi. Katsot vaan sieltä teksti tv:stä niin Pulkkisen ja Grandlundin nimi tuntuu kokoajan olevan siellä tilastomerkinnöissä. Toisella enemmän syöttöjä ja toisella maaleja. Jos uskoisin, että sinulla on oikeasti varaa enemmän kuin karkkirahaa niin ehdottaisin vetoa.
Ihan tiedoksi, satuin katsomaan kyseisen draft-tilaisuuden suorana.

Loukkaantumisen takia tippuu 100 numeroa? Jännä. Muuan Brett Connollykin oli kokenut suuria loukkaantumisia, mutta varattiin top10:ssä. Granlund on lahjakkuutena ja pelaajana yksinkertaisesti eri tasolla, kuin Pulkkinen. Tuo varausnumero vain kärjistää sen totuuden.

edit: Jatketaan huomenna. Öitä.
 
Viimeksi muokattu:

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Jalonen käyttäytyi täysin naurettavasti mediassa varsinkin ensimmäisenä ykkösvalmentaja kaudellaan. Etkö usko, että tämäkin, yhdistettynä moneen muuhun pikku seikkaan syö hänen uskottavuuttaan esim. NHL pelaajien silimissä?

Teemu Pulkkinen on lahjakkain MAALINTEKIJÄ mitä tätä maa on tuottanut sitten sen ekan Teemun. Antaa olla. Olempahan kritiikkini sanonut, ennen kuin kaikki on vielä mennyt päin persettä, niin ei tarvitse sitten lässyttää, että jälkikäteen on helppo sanoa.

En nyt ihan seuraa tuota Jalosen mediassa naurettavasti käyttäytymistä. Jos puhutaan päävalmentajien verbaalisesta ulostulosta niillä lyhyillä hetkillä, jotka heille suodaan, on Jalonen Aravirran jälkeen (kronologisesti) luultavasti helpohkosti paras. Sheddeniä ei lasketa, koska hän ei puhunut suomea. Ihme jätkä sekin, nii.

Pulkkinen olisi kelvannut itsellenikin näihin kekkeröihin ja olin viimeisten reenipelien hålleilla lähes varma, että hänet valittaisiin, mutta se ei nyt mennyt niin. Sellaista sattuu yllättävän monille. Ja sitten jos puolivälierä menee ns. "kaikki päin persettä", niin valitettavasti se ei todista mitään Pulkkisen valinnan osalta. Ne on sivuseikkojen sivuseikkoja. Aivan äärettömän hyvä merkki Suomen joukkueen kannalta, että täällä jaaritellaan jostain NHL-varauksista.

Onnekkaita maaleja? Suomi on Hannu Hanhi, Suomi on uusi Ruotsi! Näinhän sen pitääkin mennä.

Hyvältä kuulostaa!
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mainio asia, että Leino kumppaneineen ei tule Leijoniin. Kuulun siihen ryhmään, jonka mielestä näillä mennään. Tulevat pelit eivät anna myöten totutella ketjutovereihin ja aikaeroon, sekä isoon kaukaloon. Leijonat pelaavat mitaleista, vaikka kultaan en uskokaan yllettävän. Sen vie kaikella todennäköisyydellä Tsekki. Mut kliseetä käyttäen, olen erittäin mielelläni väärässä.

Pyörälän veto ykköseen oli yllätys, enkä ihan heti olisi itse tuota uskaltanut tehdä, mutta näemmä Jalosella on kykyä haistella asioita oikein kuitenkin.Pyörälä kuuluu ilman muuta jatkossakin Leijoniin ja jos kerta Koivun ja Ruudun yhteiseloa mikään ei tule rikkomaan, niin Spede taitaakin sopia tuohon kuin nekku päähän.Hänhän tekee hirvittävän määrän töitä ja joka ketjusta pitäisi löytyä vastaava, että oletetut maalintekijät voisivat keskittyä siihen tärkeimpään, eli maalintekemiseen.

Vehanen riittää, ei tarvita ketään uutta tilalle. Kakkosveskan paikka onkin sitten se kiperämpi juttu, jota en uskalla edes ajatella pitempään, jos Vehanen loukkaantuisi. Taitaisi homma olla sitten siinä...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
No niin, Suomi otti eilen hienon voiton, vaikka aika vaikeaa se oli pari erää. Pääasia kuitenkin, että nyt on puolikkaat varma juttu. Venäjältä pitäisi pystyä saada pisteitä, jotta puolikkaissa vältytään Kanadan tai Ruotsin kohtaamiselta. En usko, että noita maita vastaan, Suomi pystyisi pärjäämään...

Elikkäs, suomella pakkovoiton paikka Venäjästä, niin olisi jälleen hiukan helpompaa. Mitä tekee Artjuhin, yrittääkö tappaa Granlundin kentälle?

Eipä tule Rinnekään joukkueeseen, tosin ei ole mitään tarvettakaan, kun Vehasella koppi tarttuu.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Vahinko vaan, että Suomi selvisi puolivälieriin ( tippuen tietenkin), koska nyt Jutta saa jatkaa, mikä taas tarkoittaa sitä, että kotikisatkin tulevat menemään päin vittua.

Pettymys oli kyllä monella taholla valtaisa, kun tuo Slovakia-pelin kolmas erä meni niin pieleen kuin meni. Veitset piti laittaa takaisin tuppeen, kun selkä pääsi pois iskuetäisyydeltä. Mutta tällä joukkueella (tai millään sen realistisella variaatiolla) varmasti tosiaan se stoppi tulee ennen finaalia tai sitten viimeistään siinä. Ja sitten saadaan taas iloita!

Suomi on pelannut nämä kisat yläkanttiin - maalinteon paha yskiminen ei kyllä ole missään suhteessa Jalosen ongelma. Jalonen vastaa siitä, että kapea materiaalimme toimii hyvin ja luo maalipaikkoja. Kapea materiaalimme on toiminut erinomaisesti ja luonut maalipaikkoja välillä kuin liukuhihnalta. Valmentajasta riippumatta Suomella on yleensä kivinen tie näissä turnauksissa (ellei NHL:ssä satu käymään hyvä tuuri): lähes kaikilla huippuvastustajilla löytyy riveistään poikkeuksellista huipputaitoa, joka voi ratkaista muuten huonostikin menneen ottelun parissa hetkessä. Meidän taas täytyy luoda suhteettomasti paikkoja, että pysymme edes vauhdissa mukana.

Uskomatonta miten paljon Suomen joukkuetta vihataan JA:n maajoukkueketjuissa. Aina on toki olevinaan "hyvä" syy: väärät ketjut, oman kylän rakasta 12-vuotiasta huippulahjakkuutta ei valittu, miksi nelosessa ei pelaa meidän SM-liigassa loistavasti pärjäävä keskinkertaisuus vaan noiden loistavasti SM-liigassa pärjäävä keskinkertaisuus etc. etc. No, teidän nautinnon hetkenne vielä on tulossa tässä turnauksessa, jos hyvin käy niin jo puolivälierässä, teroitetut puukot vain odottavat siellä tupissa. Pian tulee käyttöä!
 

rpeez

Jäsen
Nyt Venäjä otteluun voisi nostaa sekä Joensuun ja Lajusen, ja vaikkapa Lahti ja Kapanen lepovuoroon.
Olisi hyvä ja viimeinen tilaisuus kokeiluun mitä annettavaa näillä jätkillä olisi itse turnauksessa. Ainakin fyysisyyttä, ja sitä Venäjää vastaan voisi hyvä olla varalla, sen verta agressiivinen joukkue Venäjä Bykovin johdolla on.

Epäilenpä Lajusella olevan enemmän yllätyspotentiaalia kuin Jessellä. Kun taas Jesseltä tullee sitä hyvää perussettiä jota nähtiin EHT:llä, ja isolla koolla olisi käyttöä maalin eteen.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
No niin, Suomi otti eilen hienon voiton, vaikka aika vaikeaa se oli pari erää. Pääasia kuitenkin, että nyt on puolikkaat varma juttu. Venäjältä pitäisi pystyä saada pisteitä, jotta puolikkaissa vältytään Kanadan tai Ruotsin kohtaamiselta. En usko, että noita maita vastaan, Suomi pystyisi pärjäämään...

Elikkäs, suomella pakkovoiton paikka Venäjästä, niin olisi jälleen hiukan helpompaa. Mitä tekee Artjuhin, yrittääkö tappaa Granlundin kentälle?

Eipä tule Rinnekään joukkueeseen, tosin ei ole mitään tarvettakaan, kun Vehasella koppi tarttuu.

Ja kun lisätään, että Timonen ja Leino eivät tule joukkueeseen, on joukkue valmis. Näin ollen, myös Hovisen, Joensuun ja Lajusen passit leimataan. Mielenkiintoista olisi nähdä, miten Joensuu ja Lajunen pärjäävät MM-vauhdissa. Paras tapa heidän testaamiseensa olisi käyttää 3 pakkiparia Venäjää vastaan.

Olennaista tässä tilanteessa on se, että ollaan pelattu hyvin ja voitettu juuri ne maat, jotka pitikin voittaa. Näillä peliesityksillä Suomi on ansainnut paikan 8 parhaan joukossa. Käytännössä Suomen taso on ainakin 6 parhaan joukossa, koska Norja ja Saksa ovat heikompia kuin Suomi. Pienet pudotuspelit pelataan jo Venäjää vastaan. Luultavasti Venäjän surffailut näissä kisoissa ovat jo ohi. Viime kisoissa kohdattiin myös Venäjä tässä vaiheessa ja hävittiin 5-0. Oletettavasti parannusta on nyt tapahtunut.

Jos Suomi häviää Venäjälle, joukkue sijoittuu peliestysten mukaan arvioidusti sijoille 4-6. Edellä ovat Kanada, Tshekki ja Venäjä. Eli pienet saumat ovat siis olemassa mitalipeleihin. Ruotsin tasoa on vielä vaikea arvioida, USA:ta ja Sveitsiä pidän ihan normaalipelillä voitettavina maina, ihan kuten Saksa ja Slovakia olivat. Mitään erityistä ei vielä ole saavutettu, mutta joukkuetta voidaan kiitellä pelikurin ja muiden Jalosten teesien noudattamisesta. Maalintekovaikeuksista saadaan taas uutta tietoa Venäjää vastaan. Oma veikkaukseni on, etteivät ne ole sieltä mihinkään kadonneet: edes joukkueen kasvanut itseluottamus ei luo osaamista maalintekoon. Venäjä saa varmaan oman maalinsa tilkittyä, kun Bykovin suosikki Nabokov viimein poistui rivistä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Suomen peliä on ollut kyllä kiva katella, koska mitään antijääkiekkoa ei ole tällä kertaa ollut tarjolla. Ikävä kyllä materiaalille tuo pelitapa on liian haastava isolle osaa pelaajia, kun vastaan tulee kärkimaita. Toisaalta positiivista on se, ettei tiimiä ole peluutettu fyysisesti läheskään ylärajoilla, ja näitä paukkuja on käytössä jatkopeleissä paljon.

Näkisin että seuraavissa peleissä olisi syytä nostaa ja aktivoida karvausta, jotta maalipaikkoja saataisiin nopeista käännöistä. Tähän saakka valtaosa maaleista on tullut yksinkertaisesti suuren vetomäärän kautta. Jatkossa kun pelit ja vastus kovenevat pitää saada enemmän huippupaikkoja nopeista käännöistä.

Toivottavasti loput pelit pelataan tulos eikä ideologia edellä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Tulihan ne maalit eilen sieltä, vaikkakin toinen oli imaisu. Mutta kerrankin näin päin, ehkä se on sitä, että tuuri pitää ansaita. Suomi oli eilen parempi joukkue, ja nimenomaan joukkue.

Edellytykset mennä pitkälle ovat olemassa, Suomen tekeminen on ollut erittäin hyvää kaikkinensa. Pari juttua, mitkä pistävät kuitenkin edelleen silmään.

Suomi ei voita näissä kisoissa mitään, jos pakeista ei saada hyökkäyspäässä enemmän irti. Nolla maalia tähän mennessä ja viivasta tulevien laukausten laatu on todella heikolla tolalla. Järjestäen vedot osuvat ensimmäiseen mieheen. On järkyttävää seurata, kun hyökkääjät pelaavat kulmapeliä ja voittavat kaksinkamppailuja ja pelaavat kiekon viivaan täysin vapaana oleville pakeille. Yleensä heillä on tilaa ja aikaa niin paljon, että esim. Nummelin olisi jo useamman kerran päässyt laukomaan ykkössektorista ja lämärillä.

Yksikään näistä meidän herroista ei pääse minkäänlaiseen poikittaisliikkeeseen kiekon kanssa, vaan joutuvat ottamaan ensin kiekon haltuun ja vasta sitten kun on liian myöhäistä, laukaus lähtee ja yleensä ohi tai ensimmäiseen mieheen. Tämä "sulattaa" pahasti Suomen taktiikkaa, koska se perustuu kiekon hallintaan. Vielä tätä ehtisi harjoitella, puolivälierään on kuitenkin muutama päivä.

Muuten näyttää tässä kohtaa ihan hyvältä. Vehanen on ajettu hyvin sisään, puolustuspeli on toiminut pakkeihin nähden ihan ok ja hyökkääjät saavat luotua paikkoja. Tosin viimeistelyssä on edelleen toivomisen varaa, mutta ns. kakkoskiekkoja ei tahdo tulla, kun pakit eivät saa sitä kiekkoa sinne maalille. Mielenkiintoista on nähdä sitten, miten Suomen pakit pärjäävät niitä ns. "isoja ja taitavia" vastaan, joita tulee seuraavaksi eteen jossain vaiheessa. Suomi on onnistunut toistaiseksi välttämään painikisat oman maalin edessä, mikä on tälle pakistolle ehdoton menestysedellytys.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suomen peliä on ollut kyllä kiva katella, koska mitään antijääkiekkoa ei ole tällä kertaa ollut tarjolla. Ikävä kyllä materiaalille tuo pelitapa on liian haastava isolle osaa pelaajia, kun vastaan tulee kärkimaita. Toisaalta positiivista on se, ettei tiimiä ole peluutettu fyysisesti läheskään ylärajoilla, ja näitä paukkuja on käytössä jatkopeleissä paljon.

Näkisin että seuraavissa peleissä olisi syytä nostaa ja aktivoida karvausta, jotta maalipaikkoja saataisiin nopeista käännöistä. Tähän saakka valtaosa maaleista on tullut yksinkertaisesti suuren vetomäärän kautta. Jatkossa kun pelit ja vastus kovenevat pitää saada enemmän huippupaikkoja nopeista käännöistä.

Toivottavasti loput pelit pelataan tulos eikä ideologia edellä.

Mielenkiintoista miten pulassa Ruutu on ollut tämän kiekkoa pitää hallita -peli-idean kanssa. Eilenkin varmaan eniten kiekonmenetyksiä koko joukkueesta ja välillä tuntui, että Tumpulle on ylivoimainen tehtä luistella kiekon kanssa sitä räpeltämättä.

Aikaisemmin olisi nostettu nopeammin karvausta ja yritetty paineistaa Slovakian pakkeja. Se olisi voinut toimia mutta kyllä MM-kisa historiasta löytyy myös lukuisia esimerkkejä siitä miten tsemppikiekon pelaaminen on katkennut kuin seinään pitkään syöttöön koko hyökkäyskolmikon ohi, vastahyökkäykseen ja vastaiskumaaliin. Eli ei se karvauksen nostaminenkaan ole riskitön ihmelääke taka-asemassa pelaamiseen.

Kyllä itselle maistuu tämä kiekollinen hallinta ja palauttelu omille. Nopeammin omista, suoraan pystyyn murtaa träpin -mantra menee helposti päättömäksi puskemiseksi ja jos laituri murtautuu väkisin puskemalla alueelle usein apu on kiekolliselle liian kaukana ja tilanne kuivuu kokoon.

Valittu linja tulee pitää ja sitä voi parantaa sillä, että pelaajat lukevat paremmin ja paremmin turnauksen edetessä niitä tilanteita milloin paineistetaan kiekottomana kovemmin ja milloin tyydytään ohjaamaan.

Eilen loppuminuuteilla toimi ohjauspeli tyylikkäästi mm. Satanin luikerteluille. Kärkikarvaaja ohjasi lähelle laitaa, sentteri peitti keskikaistalla syötön ja pakki nousi ennen keskiviivaa jo vastaan. Satanilla ei ollut luonnetta puskea väkisin viivan yli välittämättä siitä, että saisi luultavasti kovan niitin, vaan elintärkeillä viimeisillä minuuteilla nakkasi kiekon Suomen päätyyn pari metriä ennen keskiviivaa ja hommasi pitkän kiekon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös