MM-kisat 2011: Suomi

  • 449 297
  • 1 467
Tila
Viestiketju on suljettu.

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Mahtanetko olla samaa mieltä, mikäli esimerkiksi Leino ja Rinne saadaan vahvistukseksi?

Olen samaa mieltä. Olen jo vuosia vastustanut tätä odotusrumbaa. Leino ja Rinne ovat loistavia pelaajia, mutta jos he eivät ehdi kisoihin ajoissa, niin he eivät vain ehdi. Shit happens. Niillä mennään, jotka joukkueessa ovat ja itkut pois.

Hyvä voitto tänään. Tyylillä ei tosiaan niin väliä, kunhan kolme pistettä tuli. Eka erä oli karmeaa kiekon raiskaamista, mutta ei sitä jaksa enää muistella. Ykkönen toimi alkuvaikeuksien jälkeen hyvin. Myös Immosen ketju oli taas vakuuttava. Kapasen ketju oli puolestaan iso pettymys. Nelosessa Lahti on ikävä kyllä turisti. Rooli pitäisi olla kahdessa ekassa ketjussa, jos haluaisi tuloksia. Ja niihin rooleihin on parempia pelaajia. Seuraavaan peliin voisi kokeilla uutta verta, mutta tuskinpa Jukka omasta lemmikistään vielä luopuu. Puolustukselta vahva näyte. Selvästi tuo kahdeksan pakin peluutus kantaa enemmän ja enemmän hedelmää kisojen edetessä. Tosin sielläkin Lepistö on edelleen liian suuressa roolissa näyttöihin nähden. Onneksi kuitenkin tajuttiin ylivoimasta ottaa pois.
 
Sanoinko niin? Kyllä se oli Suomen paskin peli näissä karkeloissa vaikka kuka sössöttäisi mitä. Yritän sanoa että Slovakkian paremmalla maalivahtipelillä meidän kisaurakka olisi maanantaina katkolla. En ymmärrä miten tuosta pelistä saa hyvän? Pelottavan huonoja maalintekijöitä Suomen joukkueessa. Ensimmäisessä erässä ei päästy edes paikoille ja toisessakin vasta erän puolivälin jälkeen. Suomi ei pääse tällä hetkellä lainkaan kakkoskiekkoihin ja se on erittäin huolestuttavaa. Eläkää te toki pilvilinnoissanne ja nauttikaa komeista voitoista. Tosiasia on se että Suomella on paljon töitä tehtävänä jotta Venäjä kaatuisi. Kahdessa viime pelissä Suomi on voittanut onnella ja onnella on tapana jossain vaiheessa kääntyä.

Ja älä/älkää käsittäkö väärin. Tottakai toivon Suomen menestystä, mutta en näe Suomen peliä niin yltiöpositiivisena kuin jotkut muut täällä. Oma veikkaus maailmanmestarista on Tsekki.
Suomi on vienyt kaikkia pelejä tähän mennessä. Varsinkin tätä Slovakia-peliä melko ylivoimaisesti. Puhu sinä onnesta, jos katsot vain highlightsit ja toteat, että pari maalia tulivat onnella. "Onnikin" on hyvin erikoinen käsite, koska oltaisiin ansaittu vielä enemmän maaleja suhteessa vastustajaan, jos ajateltaisiin, että "onni" menisi jotenkin tasan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Ei vittu joitain uunoja täällä, kunnon tyypillistä suomalaista mentaliteettiä. Väärin voitettu ja maalitkin hirveetä säkää, niin just. Umpisurkea pelikin vielä vaikka hallittiin nimivahvaa Slovakiaa vastaan ja tehtiin tämän lisäksi enemmän maaleja. Noutaja tulee!

Sehän on aina tyypillistä, että kun suomalainen pelaaja missaa maalipaikan, niin se on viimeistelytaidon puutetta ja kun Suomi tekee maalin niin se on vain hyvää tuuria. Jos pitää alkaa jossittelemaan tuon säkän kanssa, niin hieman paremmalla säkällä mm. Granlund olisi laittanut paikastaan kiekon tyhjään reppuun ja peli olisi ratkennut jo aiemmin.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ja tämähän on hienoa jos paskalla kiekolla ollaan jo voittoja napsittu kisoissa, mitäs me sitten ollaan kun pelataan loistavaa kiekkoa?
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomi taistelee jälleen kerran siinä kintaalla, tuleeko pronssimitali vai puolivälierässä karsiutuminen. Tämäkin ero voi olla yksi maali. Äärettömän puurtamisen kautta tulevat voitot. Toki se on hyvä asia, että tappioasemia on pystytty kääntämään voitoiksi. Silti tuntuu, että kun oikeasti tulee vastaan joukkue, jolla on kaikki palat paikoillaan, niin sitten ei riitä enää Suomenkaan taistelu. Tuskin finaaliin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juu olivat Ruudun molemmat maalit semmosia "minähän teen jumalauta"-tahtomaaleja? Minä kun luulin niitä pullamörsseleiksi, ei ollut vieläkään Rudyn parasta peliä vaikka häkit tekikin.

Kaikki lasketaan, nuff said. Ruutu sai sen pienen mustan kiekon maaliviivan yli siinä missä esim. Granlund ja Koivu epäonnistuivat tuhannen taalan paikoista huolimatta. Sillä tyylillä ei edelläänkään ole mitään väliä!
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä ykköskenttään olisi voinut kokeilla Lahtea, Granlundia, Immosta tai Komarovia. No onneksi en ole valmentaja.

Onneksi en ole suomen valmentaja. Pyörälä vei Aaltosta ja montaa muuta 100-0. Tuosta ei Aaltonen olisi tehnyt maalia eikä varmaan moni muukaan.

Pelit kovenee ja NHL miehet ottaa roolia, granlund jäätyy. Tuosta vielä Granlundin jäätyminen pois ja Venäjä on lyöty!!! Go suomi!.
Itkijätin voi miettiä, voisivatko he toimi Suomen päävalmentaja? Lahdelle enemmän peliaikaa niin homma pelastettu? No ei ainakaan niin varmaa olisi.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Väärin voitettu ja maalitkin hirveetä säkää, niin just. Umpisurkea pelikin vielä vaikka hallittiin nimivahvaa Slovakiaa vastaan ja tehtiin tämän lisäksi enemmän maaleja. Noutaja tulee!

Mitä vittua? Missä olen sanonut että väärin voitettu? Jos tämä ei ollut Suomen surkein peli niin mikä sitten? Kertoisiko joku? Itse olen nähnyt kaikki pelit alusta loppuun ja tämä oli mielestäni surkein peli. En vaadi täydellisyyttä, mutta niistä paikoista on laitettava sisään ja niille kakkoskiekoille on päästävä. Alivoimassa tulisi olla jotain järkeä. Mikä vitun järki siinäkin on että kaikki hyökkäjät suurin piirtein on käynyt vetämässä av:tä ja vielä jatkuvasti on kaveri vierestä vaihtunut? Mut vittu hip hei hurraa! Torilla tavataan! Niin ylivoimainen ja loistava suomi oli tänään että pois alta! Kukakohan se Uuno taas on? Ollaan niin vitun sokeita yhden voiton takia ettei nähdä metsää puilta!

Tuskin finaaliin.

SSSHHHS! Ei saa kritisoida kun ollaan niin vitun hyviä! Kato kaikki kaatuu täydellisellä hallinnalla.

Kyllä mun mielestä Suomi pelas tätä sun tulevaa maailmanmestariakin vastaan hyvin, hallitsi peliä.

Siis eikö täällä oikeeeesti saa antaa mitään kritiikkiä voittopelin jälkeen? Pitää kulli pystyssä lipuuttaa maailmanmestaruutta vai? Olenko sanonut Suomen pelanneen tsekkiä vastaan huonosti? Olen puhunut yhdestä pelistä ja tämä näyttää joillekin "tosifaneille" olevan liikaa. Suomi oli hyvä, helvetin hyvä Tsekkiä vastaan. Tsekki oli vaan kahdessa asiassa meitä parempi. Maalinteossa ja maalivahtipelissä.

Suomen peli oli aika kuraa. .
Ei ollut kuin kuulemma komea voitto.
 
Viimeksi muokattu:

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
..........Kahdessa viime pelissä Suomi on voittanut onnella ja onnella on tapana jossain vaiheessa kääntyä.

Ja älä/älkää käsittäkö väärin. Tottakai toivon Suomen menestystä, mutta en näe Suomen peliä niin yltiöpositiivisena kuin jotkut muut täällä. Oma veikkaus maailmanmestarista on Tsekki.
Ihmeellistä negatiivista sössötystä. Miksei suomalaiset osaa nauttia voitoista sillon kun niitä tulee? Kyllä tää peli oli kokoajan Suomen hallinnassa ja tarvittavat maalit tehtiin, mutta ei kelpaa hohhoijaaa. Kyllä mun mielestä Suomi pelas tätä sun tulevaa maailmanmestariakin vastaan ihan hyvin, hallitsi peliä. Ei menny kiekot sisään joo, mutta tää peli taas osoitti että kun tarpeeksi kauan laukoo ja uskoo niin ne menee. Kun laukoo 50 kertaa kohti maalia, niin kyllä silloin on ihan ansainnut tuurinsa, eikä enään oikeastaan voida puhua tuurista, vaan todennäköisyyksistä. Jos antaa itselleen tilaisuuden iloita vain maailmanmestaruuden tullessa, niin aika tylsäksi jää elämä.

Kyllä tossa joukkueessa on jotain mitä Suomen jengeissä ei ole vähään aikaan näkynyt -> Kolme kertaa noustu tappiolta tasoihin ja ohi! Siinä on jotain mitä mä vaan tunnen hyppysissäni...
Juhlistaisin tätä voittoa avaamalla oluen jos korva ei olisi ihan lukossa.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Suomen peli oli aika kuraa. Tasoitusmaali avasi homman ja tämän jälkeen pelattiin about niin kuin pitääkin. Käsittämätöntä peluutusta Hanlonilta, taktiikasta puhumattakaan. Kuka v..tu alkaa puolustamaan maalin johtoa jääkiekossa tossa vaiheessa? Visnovsky oli aivan loppu mutta kentällä koko ajan, mitä järkeä? Toivottavasti yksikään suuri maa(/)joukkue ei enää palkkaa tuota pelleä. Mutta ei meidän toimintakaan mitään juhlaa ollut, vaikeaa aina vaan. Positiivista on että joukkue on 3 kertaa noussut rinnalle ja ohi. Joukkue tekee hyvin töitä. Silti en jaksa uskoa että tällä pelillä mitalia kotiin tuodaan. Ihan kuin liikenteessä sanotaan, taitava kuski selviää tilanteesta mihin fiksu ei joudu.

Ruutun ensimmäinen erä oli vaikean näköinen, epäilin jo hetken että jotain vaivoja mutta paransi loppua kohden. Granlund missasi paikan josta jokainen joukkueen pelaaja olisi tehnyt 9 kertaa 10:stä, onneksi peli ei tähän ratkennut. Koivun paikka taas oli kuin koko joukkueen ongelmat pienoiskoossa. Epäonnistuiko laukaus vai mitä siinä kävi kun ei kiekko noussut kuin vähän? Koko maalin yläosa täysin auki mutta alas ammutaan. Nokelaisen pelistä olen tähän mennessä tykännyt, hommannut muutaman jäähyn vastustajalle, pelannut ok alivoimaa mutta tänään ei miestä näkynyt. Lahti täysin turhake tuossa roolissa tai sitten taso liian kova. Väänänen taas hyvä vaikka mitään isompia pommeja ei pahemmin jakanutkaan. Aaltonen melko näkymätön, Pyörälä korvasi miehen ihan ok ollen positiivisella tavalla näkymätön suurimmaksi osaksi aikaa.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei vittu joitain uunoja täällä, kunnon tyypillistä suomalaista mentaliteettiä. Väärin voitettu ja maalitkin hirveetä säkää, niin just. Umpisurkea pelikin vielä vaikka hallittiin nimivahvaa Slovakiaa vastaan ja tehtiin tämän lisäksi enemmän maaleja. Noutaja tulee!

Sehän on aina tyypillistä, että kun suomalainen pelaaja missaa maalipaikan, niin se on viimeistelytaidon puutetta ja kun Suomi tekee maalin niin se on vain hyvää tuuria.
Tämä on se ikuinen paradoksi. Kun Leijonilla menee huonosti, "faneilta" tulee puukkoa välittömästä. Kun Leijonilla menee hyvin, puukkoa tulee mutta eri perusteilla. Pääasia että ei vaan liikaa riemuita. Voi vielä nousta kusi nuppiin.

Ehkä jostain on tullut sellainen harha, että kaikki pelit pitää voittaa vähintään 5-2. Niukat voitot ei tunnu kelpaavan. Okei, kyllä aina voisi pelata paremmin mutta turnauksessa pienet erot ratkaisevat ja se pieni ero voi olla yksi räkämaali tai typerä jäähy.

Kuuluisa klisee tähän loppuun: Jääkiekko on maalintekopeli!
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ollaan niin vitun sokeita yhden voiton takia ettei nähdä metsää puilta!

Tässä voidaan porukalla vääntää vaikka loppuyö mutta itse en ehkä haluakkaan nähdä metsää puilta, liian syvällisesti kun Suomikiekkoa miettisi niin ei siinä tulisi kuin hulluksi. Matsi kerrallaan mennään ja tällä hetkellä menee hyvin, pitkässä juoksussa ei varmasti menestyisi tälläisellä kiekolla mutta kokoajan ollaan menty positiiivisesti etiäpäin. Vielä kun kehikkoon osuisi paikasta kuin paikasta niin meillä menisi tosi lujaa. Tämä meni jo jossittelu linjalle ja katsellaan taas sitten maanantaina mikä pössis tiimillä silloin on, siinä vielä voidaan kokeilla onneksi uusiakin juttuja.

Yhteisellä asialla tässä ollaan ja kritiikki on aina hyväksi.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit

Eihän pelin taso yleisesti ottaen ollutkaan kovin korkeatasoinen johtuen siitä, että A: molemmilla joukkueilla oli eilen pelit ja B: Slovakia pyrki jäädyttämään peliä kokoajan päästyään johtoon. Tämä ei kuitenkaan muuta Suomen suoritusta huonoksi, vaan mielestäni pelaajamateriaaliltaan huomattavasti tasokkaampaa ja kotiyleisön edessä pelaavaa porukkaa vastaan voitto ja on kova suoritus. Sen lisäksi, että Suomi teki enemmän maaleja ja päästi vähemmän kuin vastustaja, peli oli 1. erää lukuunottamatta mielestäni hyvin hallinnassa, jonka johdosta en varsinkaan ymmärrä itkupotkujasi.

Korostat myös kovasti maalinteon tärkeyttä ja samalla sanoit, että tämä oli Suomen paskin peli. Mites se Tsekki-matsi sitten, silloinhan ei tehty kuin yksi maali?
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Tämä on se ikuinen paradoksi. Kun Leijonilla menee huonosti, "faneilta" tulee puukkoa välittömästä. Kun Leijonilla menee hyvin, puukkoa tulee mutta eri perusteilla. Pääasia että ei vaan liikaa riemuita. Voi vielä nousta kusi nuppiin.[/I]

Voin kertoa että Tsekki tappion jälkeen en ensimmäistäkään kritiikkiä tänne kirjoittanut. Mielestäni Suomi pelasi hyvin mutta kaverilla toimi vain maalivahtipeli ja maalinteko paremmin. Tässä pelissä näin paljon enemmän negatiivisiä asioita mutta niitähän ei täällä saa sanoa kun Suomi kerran voitti. Mua vituttaa tuo teidän asenne!
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eihän voittaminen koskaan ole väärin, mutta ainahan siitä tyylistä voi tehdä arvioita, kuinka pitkälle joukkue kenties on menossa.

Suomella on ollut kisoja, joissa alku- ja välisarjat ovat hoituneet tosi helposti ja kyllä niiden lopputulos on yleensä ollut parempi kuin niissä kisoissa, missä on väännetty Latvian kanssa tasuria ja saatu muilta mailta apua oman pudotuspelipaikan varmistumiseen.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Taas on hyvä todeta, että kun usko loppui fanilla, niin joukkueella ei loppunut. Kyllä jumalauta tuo porukka on kova venymään. Vieläkään en uskalla uskoa finaalipaikkaan, mutta lähellä on.

Sitä on tottunut Jalosen aikakautena siihen, että paska osuu tuulettimeen aina kun se mahdollista ja tässäkin turnauksessa tehdään kaikki vaikeimman kautta, mutta silti nyt on mahdollisuus siihen, että se iso jytky saattaa lentää tuulettimen läpi aina peräseinään asti ja se hiton seiskapelin apina lentää seinille.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Korostat myös kovasti maalinteon tärkeyttä ja samalla sanoit, että tämä oli Suomen paskin peli. Mites se Tsekki-matsi sitten, silloinhan ei tehty kuin yksi maali?

Silloin päästiin maalipaikoille, jopa kakkoskiekkoihin mutta kaverin maalivahtipeli oli huippuluokkaa. Siinä ero. Tänään ei päästy samalla tavalla, hallinta oli näennäistä ja ensimmäistäkään kakkoskiekkoa ei voitettu. Sinä täällä näytät itkevän kun joku kritisoi voittopelin jälkeen. Mielestäni aiheesta.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikäs jengi sieltä nyt sitten on tuollainen tähän asti ollut? Tshekki varmaankin ainoa. Kanadakin siinä ja siinä.

Itse laskisin vielä Ruotsin tuohon ryhmään, jolla on ollut hyvin vähän ongelmia. Jos Venäjä saa maalivahtipelinsä kuntoon, niin sitten sekin voi olla.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tossa joukkueessa on jotain mitä Suomen jengeissä ei ole vähään aikaan näkynyt -> Kolme kertaa noustu tappiolta tasoihin ja ohi! Siinä on jotain mitä mä vaan tunnen hyppysissäni...

Joo, joukkue vaikuttaa vaihteeksi Joukkueelta ja se on Suomen menestyksen perusedellytys. Menestystä voidaan tänä vuonna siis odotella, vaikka vähämaalisissa matseissa tuuri nousee aina mukaan kuvioihin. Täytyy toivoa, ettei Vehanen ala imemään tulevissakaan matseissa ja että Suomen energiataso pysyy vastustajaa korkeammalla lopuissa otteluissa.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Suomi ei pääse tällä hetkellä lainkaan kakkoskiekkoihin ja se on erittäin huolestuttavaa.

Tämä on kyllä tullut laitettua merkille. Toisaalta Slovakia ja Saksa oli molemmat puolustavia jengejä joilla on paljon lihaa maalin edessä. Joka tapauksessa Suomi ei todellakaan ole maalinedustoilla vakuuttanut.

Venäjä-peli vastannee moniin kysymyksiin, siinä on täydellinen mittari kaikilla osa-alueilla.
 
Silloin päästiin maalipaikoille, jopa kakkoskiekkoihin mutta kaverin maalivahtipeli oli huippuluokkaa. Siinä ero. Tänään ei päästy samalla tavalla, hallinta oli näennäistä ja ensimmäistäkään kakkoskiekkoa ei voitettu. Sinä täällä näytät itkevän kun joku kritisoi voittopelin jälkeen. Mielestäni aiheesta.
Tässä pelissä Suomi sai kuitenkin enemmän laukauksia, kuin Tsekki-pelissä. Tietenkään se ei vielä todista mitään, mutta en sanoisi, että oli mitenkään merkittävää eroa maalipaikoille pääsyn tai hallinan suhteen Slovakia- ja Tsekki-peleissä. Ainoa ero, oli meidän maalivahtipelissä (vs. vastustajan sama) ja meidän viimeistelyssä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
On se kumma, kun par peliä on tuhkattu paikkoja kuin pienet apinat ja sitten kuitenkin onnistuttu nousemaan takaa mitä ihmeellisimmillä maaleilla. Jos nuo miljoonan taalan paikat olis käytetty, näyttäskin ehkä vähän liian hyvältä. Kertoo tietysti joukkueesta jossain määrin, ettei olla panikoiduttu vaan jaksettu painaa loppuun asti.

Vehanen on pelaamassa paikan sydämmiimme. Tiukkoja paikkoja mutta ei tutise, hörpi tai pompottele (kop, kop).

Kapteeni Koivua kuormitettiin melko lailla, isoimmat minsat koko jengissä. Tietysti, pakiston peluutuksen takia kenenkään minuutit ei pääse nousemaan isoiksi. Joissain tilanteissa joutu kuitenkin vähän antamaan periksi terävyydessä kun jäällä kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Venäjä-pelissä kannattaa harkita paljonko kuormitetaan, sieltä pitäs tietysti esim. Kapasen nostaa tasoaan, täysin näkymätön koko pelin.

Tuomo Ruutu - maalintekijä jumalan armosta. Kahden vikan pelin isot maalit kertoo tietynlaisesta röyhkeydestä ja pelisilmästä laukoa paikasta kuin paikasta.

Yhtään ei osaa sanoa miten rahkeet riittää Venäjän myllytyksessä. Voitto ja jatkopaikka oli kuitenkin illan parasta antia, rauha maassa ja Turengissakin päästään kiillottamaan pronssista Jukka Jalos -patsasta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Silloin päästiin maalipaikoille, jopa kakkoskiekkoihin mutta kaverin maalivahtipeli oli huippuluokkaa. Siinä ero. Tänään ei päästy samalla tavalla, hallinta oli näennäistä ja ensimmäistäkään kakkoskiekkoa ei voitettu. Sinä täällä näytät itkevän kun joku kritisoi voittopelin jälkeen. Mielestäni aiheesta.

No nyt voi jumalauta. Suomella oli tässä pelissä huomattavasti enemmän paikkoja kuin vastustajalla etkä nyt tunnu ymmärtävän, että joukkueen peliesitykseen vaikuttaa olennaisesti myös vastustaja ja vastustajan pelitapa. En millään ilveellä saa tätä siis paskaksi esitykseksi varsinkin kun huomioi, että myös voitto napsahti kahden erän hallinnan lisäksi. Tsekki-peli oli mielestäni absoluuttisesti huonompi, koska se hävittiin. Tehdyt maalit vs. päästetyt maalit ratkaisevat aina lopulta.
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voin kertoa että Tsekki tappion jälkeen en ensimmäistäkään kritiikkiä tänne kirjoittanut. Mielestäni Suomi pelasi hyvin mutta kaverilla toimi vain maalivahtipeli ja maalinteko paremmin.
No jos Suomi haastoi sun tulevan maailmanmestarin tosissaan, niin ehkä tällä joukkueella on mahdollisuuksia vielä johonkin...
Ei mutta peace and love. Samasta maasta ollaan, pidetään lippu korkealla, kyllä kritiikkiä saa antaa, mutta mun mielestä toi että väittää Suomen voittaneen kaksi vikaa peliä tuurilla on hevonsontaa. Tai no mulle on ihan sama vaikka "tuurilla" olisikin voitettu, niin kauan kun voittoja tulee niin meikäläinen rillaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös