NHL Entry Draft 2011

  • 157 744
  • 308
Onko muuten mahdollista, että Frans Tuohimaa varataan? Ikää draftin aikaan 19, ja luulisi kiinnostavan Suomen junnujen korkeimman sarjatason tilastokärki joillain jämäkierroksilla.

Kuten eh tuossa totesi, onhan se mahdollista, mutta itsekään en rahojani löisi likoon hänen varauksensa puolesta. Hyvät tilastot junnusarjassa ovat melko köykäinen meriitti. Esimerkiksi samanikäisellä kaverilla Sveitsistä on takanaan kolme kautta aikuisten tasolla Sveitsin A-liigassa, valinta nuorten MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi ja silti varaus odottaa yhä itseään.
 
Landeskogin osakkeet ovat vahvassa nousussa. NHL Central Scoutingin pomo antoi melko ylistäviä lausuntoja pelaajasta. Landeskog pelaa Kitchenerissä OHL:ää ja on vieläpä joukkueensa kapteeni. Melkoinen meriitti 18-vuotiaalta eurooppalaiselta. Toisaalta kun Landeskogia katsoo ja kuuntelee, voisi luulla hänen olevan aito kanukki. Poika puhuu miltei täydellistä englantia eikä pelityylikään ensimmäisenä tuo mieleen Sediniä tai Omarkia. Landeskog tuo pelityyliltään mieleen jonkinlaisen kombinaation Brenden Morrow'ta ja Johan Franzenia. Tämä siis ei oma arvioni vaan samainen scouttitoimiston pomon arvio, johon ylempänä viittasin.

Mukavaa myös huomata, ettei suomalaisten maalivahtien "voittokulku" ota loppuakseen. Christopher Gibson pitää P-Amerikassa pelaavissa rankingin kakkossijaa heti USA:n nuorten maajoukkueen Gibsonin jälkeen. Euroopassa pelaavista JYPin isokokoinen Samu Perhonen on puolestaan ykkönen. Onko muuten tietoa pelaako Perhonen perhostyylillä?

Armiasta muuten hyvää juttua NHL.comissa draft-osiossa:

Some NHL scouts felt playing in North America took Armia out of his routine.

- "He didn't play quite as well as I expected," said one NHL scout from a Western Conference team. "I was hoping to see more; he's been scoring unbelievably good in the Finnish league. He's got a lot for a 17-year-old in that league. Obviously he's big (6-3, 191), but needs to fill out. His skating is good and he moves to the net well."

"He's a solid draft pick, and has two big tournaments left to redeem himself -- Four Nations in February and the Under-18 World Championships in April," the scout said. "Do well at those and you could go higher. If you don't do well, you could fall down a little."
 

Carlos83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LeKi, Jarkko Ruutu, AS Roma, Azzurri

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Tänäänhän saadaan sitten ensimmäisen kerran sitten syyskuun todellista hajua siitä, mihin järjestykseen NHL-organisaatiot kärkipään kaverit laittaisivat, kun Bob McKenzie julkistaa oman listansa. Jos arvata pitää, Landeskog on noussut kärkikolmikkoon myös tuolla listalla, Rask on romahtanut ulos kymmenen kärjestä ja Armia noussut ainakin lähelle sitä.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
TSN julkaisi myös ISS:n tuoreen listan. Neljän kärki on identtinen McKenzien listan kanssa, Armia on pudonnut viisi sijaa ja on nyt 11:s.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Onhan tuo aika mairittelevaa näin "maskin takaa" katsottuna!!

TOP 3 - goalies:
46. John Gibson (USA)
49. Christopher Gibson (FIN)
52. Samu Perhonen (FIN)

Ja muita veskareita ei TOP-60:ssä olekaan...
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Minusta tuntuu, että tämä drafti voi olla yllättävän kova. Kovempi kuin moni on ennakkoon veikkaillut. Monethan ovat sanoneet, että tämä drafti on aivan perseestä. Pari-kolme ukkoa ja sitten tyhjää. Kyllä siellä paljon hyviä junnuja on vielä top-3/4kin jälkeen.

Nyt omaan silmään on tarttunut Tomas Jurco. Mies oli kynäillyt CHL Prospects-taitokisassa aika komeasti ja muutenkin kiekko tuntuu tottelevan kaveria. Tässä HFBoardsin ketjussa lisää miehestä. Jurco on rankattu McKenzien listalla 36. eli toiselle kierrokselle.

Tässä YouTube-video tuolta taitokisoista.
 
Eipä löydy nimeä listalta, eikä ole mikään ihmekään, kun katsoo Partasen tilastoja tältä kaudelta: 28, 6+3=9. Vähän pelottavasti näyttää siltä, että Partanen on nuorten liigassa dominoinut fysiikallaan. Kun OHL:ssä sama ei onnistu, taitovaje tulee ilmi.

Itse en epäile etteikö Partasella olisi tarvittavat taidot OHL:ssä pärjäämiseen, raporteista päätellen on vain joutunut alempiin kenttien ja oliha pojalla jokin loukkaantuminen vähän ennen nuorten MM-kisojakin. Onneksi hänellä on vielä runsaasti tilaisuuksia näyttää taitojaan kun puolet runkosarjasta, pleijjarit ja Memorial Cup on vielä edessäpäin.

Ihmetyttää sekin että itselleni tuntematon Joona Kunnas löytyy listalta sijalta 174. mutta Partasta ei.
 
Nyt omaan silmään on tarttunut Tomas Jurco. Mies oli kynäillyt CHL Prospects-taitokisassa aika komeasti ja muutenkin kiekko tuntuu tottelevan kaveria. Tässä HFBoardsin ketjussa lisää miehestä. Jurco on rankattu McKenzien listalla 36. eli toiselle kierrokselle.

Tässä YouTube-video tuolta taitokisoista.

En kiistä etteivätkö nyt Jurcon muuvit olisi näyttäviä rankkareissa. Onhan kaverilla kädet ihan kunnossa, ei siinä mitään. Mutta se mikä itseäni mietityttää on pelaajan taso noin niinkuin jääkiekkoilijana. Rankkareilla, etenkin tuollaisissa taitokisoissa, on hyvin vähän tekemistä jääkiekon kanssa. Jurco ei varsinaisesti vakuuttanut hiljattain pelatuissa nuorten MM-kisoissa. 6 ottelussa 1+0 vaikka sai pelata mm. heikkoja Norjaa ja Saksaa vastaan.

Enkä usko, että NHL-joukkueiden scoutit niin älyttömästi antavat painoarvoa näppärille liikkeille taitokisassa. Eli kysymys kuuluu, miten hyvin tuo taito jalostuu kentällä pelitilanteeseen?
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Miten tuo tapaus Teemu Rautiainen?

Olisi kyllä kiva, jos Sabres varaisi suomalaisen pelaajan, kun ei meiltä löydy yhtään suomalaista väriä enään, eikä edes farmista! Muutama kausi sitten pelasi Noronen, Lydman & Numminen.
 
Miten tuo tapaus Teemu Rautiainen?

Jaa-a, en itse ainakaan usko että varataan. Taitava kaveri sitä en kiistä mutta se koko, 170 cm on liian vähän että NHL seurat "tuhlaisi" vuorojaan tommossiin ns. "kääpiöihin", vaikka sellasta ennenkin on nähty.

Tulee mieleen viime vuodesta Julius Junttila. Pieni ja taitava joka pelasi varsinaisen draft vuoden A-junioreissa melkeimpä pari pistettä/peli -tahdilla, pari näytönpaikkaa liigassa mutta ei sen enempää. Seuraavana vuonna enemmän vastuuta liigassa ja paikka U20-kisajoukkueessa ja nyt mahdollisesti se drafti tulee Junttilallekkin, yli-ikäisenä. Nähtäväksi jää.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Korjataan sen verran että Rautiainen oli ikänsä puolesta varattavissa jo vime kesänä ja Junttila jo kesällä 2009. Tuskinpa näistäkään kumpikaan saa kesällä varausta.
 
Korjataan sen verran että Rautiainen oli ikänsä puolesta varattavissa jo vime kesänä ja Junttila jo kesällä 2009. Tuskinpa näistäkään kumpikaan saa kesällä varausta.

Totta, näinhän se meneekin. Kummiskin Junttila ja Rautiainen ovat samassa tilanteessa, tai siis Rautiainen on samassa tilanteessa vuoden päästä missä Junttila on tänä vuonna. Ehkä huonosti selitetty mutta luulen että tajusit mitä ajoin takaa.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Pygmejä harvoin varataan änäriin ekoilla kierroksilla, saati seuraavillakaan.

Tapaus Armiaan, huikea potentiaali olla jopa top-kymppi varaus tänä vuonna. Vertaisin noin fyysisiltä ominaisuuksiltaan Mikko Koivuun. Joku tilastonikkari voisi kaivaa jostain Mikon tilastot verrattuna nykyhetken Joel Armia.

Ei tarvitse olla besser-wisser, saletisti natsaa, että Joelin tehot on paremmalla tasolla kuin 17 v. Mikko Koivu SM-liigassa.

Näitä pelaajia yhdistää koko ! Änäriseurat varatessaan pelaajia katsovat 3-4 vuoden kiikareilla - uskon Armian kehitykseen juuri fyysisellä puolella ja uskoakseni näin myäs scoutit tilanteen näkee !

Joku 170 cm pygmi on jo saavuttanut potentiaalinsa 13-14 vuotiaana, ei heilauta scoutteja paljoa C-sm sarjan pistepörssin voitto, kun aletaan ottamaan mittaa äijistä ahtaassa loorassa.
 
Tässä ne tilastot:

Mikko Koivu

BSM Play offs 7gp 2+10=12

ASM 26gp 9+36=45

ASM Play offs 4gp 2+2=4

SM-Liiga 21gp 0+1=1

U18 Kisat 6gp 2+3=5

U20 kisat 7gp 0+3=3


Joel Armia

SM-Liiga 35gp 16+7=23

U20 kisat 6gp 0+1=1


Armialla on vielä U18 kisat kaudesta jäljellä ja tietenkin liigan plejjarit. Molemmat isokokoisia ja Armialla on kuin onkin paljon paremmat tilastot mutta nämä ovatkin vain tilastoja mitkä ei kummiskaan paljasta koko totuutta. Pitää myös ajatella draft ikäluokkaa että onko kuinka kovatasonen ja niin edelleen. Sitä paitsi Mikko on sentteri. En yhtään vähättele Armiaa, ehdottomasti ensimmäisen kierroksen varaus ja kaikki edellytykset huipulle, nähtäväksi jää.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Mikko Koivuun ei oikeastaan kannata verrata ketään juniori-pelaajaa ikinä. Mikon kehityskäyrä on ollut varsin poikkeuslaatuinen; hidas, mutta tasaisen varmasti nouseva aina tuonne 27 ikävuoteen asti. Mikon kohdallahan haluttiin väitetysti korjata Sakun kanssa tehdyt virheet liian kovasta harjoittelusta liian nuorena, ja siksi Mikko olikin vielä fyysisesti raakile parikymppisenä. Varsinkin Armian vertaaminen Mikkoon on turhaa, koska heissä ei muuta samaa ole kuin koko ja kansalaisuus. Vaikka Armian pistesaldo tuon ikäisenä onkin aivan eri planeetalta verrattuna Koivuun, hänen täytyy tehdä erittäin kovin töitä, jos meinaa joskus Mikon nykytasoa päästä haistelemaan.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tänä vuonna suurin jännäyksen aihe on se, että millä vuorolla Armia varataan. Ja se, että varataanko Armiaa ennen Tanskan ihmepoika Nicklas Jensen. Aika samoilla sijoilla ovat pelaajat heiluneet eri rankeissa. Molemmat mahdollisia top15 varauksia ainakin.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Pitkästä aikaa on mielenkiintoista seurata miten suomalaisten veskareiden käy draftissa!

Chris Gibson on edelleen P-Amerikassa pelaavista veskareista yenkki-sukunimikaimansa jälkeen kakkosena ja JYP:n Samu Perhonen Euroopan kollegoista ykkösenä... Pariille ekalle kierrokselle veikkaisin kahta FIN-goalieta!
 

Persona grata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Pitkästä aikaa on mielenkiintoista seurata miten suomalaisten veskareiden käy draftissa!

Chris Gibson on edelleen P-Amerikassa pelaavista veskareista yenkki-sukunimikaimansa jälkeen kakkosena ja JYP:n Samu Perhonen Euroopan kollegoista ykkösenä... Pariille ekalle kierrokselle veikkaisin kahta FIN-goalieta!

Toki suomalaiset kiinnostavat aina, mutta tänä vuonna ikäluokan kärki on harvinaisen tasainen ja on useita pelaajia, jotka voidaan varata vuoroilla 1-8. Todella mielenkiintoista nähdä kuinka suurimman hypetyksen pelaajat Nugent-Hopkins, Couturier, Larsson ja Landeskog sijoittuvat ja tuleeko takaa ohi esim. Murphy, Huberdeau tai Strome.

ISS julkaisi eilen uusimman top 30:n vuoden 2011 draftia ajatellen. Nugent-Hopkins on tällä kertaa keulilla ja Armian sijoitus on tippunut kolmanneksitoista.

Rankkaukset tulevat varmasti muuttumaan vielä monta kertaa esim. U18-kisojen jälkeen huhtikuussa.

*Linkki vie Hockeysfuturen artikkeliin.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pitkästä aikaa on mielenkiintoista seurata miten suomalaisten veskareiden käy draftissa!

Chris Gibson on edelleen P-Amerikassa pelaavista veskareista yenkki-sukunimikaimansa jälkeen kakkosena ja JYP:n Samu Perhonen Euroopan kollegoista ykkösenä... Pariille ekalle kierrokselle veikkaisin kahta FIN-goalieta!

En kyllä usko noihin, kun ei kerran selviä 1-vahteja draftattavana tänä vuonna ole niin en usko että parin ekan kierroksehn varauksia noihin tuhlataan. Veikkaisin että eka suomalainen saattaa mennä 3 kierroksella mutta 4 kierros on paljon todennäkösempi.
 

sergo91

Jäsen
Seuraako täällä joku aktiivisesti yliopistolätkää.

Huomasin tilastoja katsellessani tälläisen pienen, mutta huikeaa avauskautta vetävän kaverin ja haluaisin tietää erottuuko pelaaja joukosta minkälaisilla ominaisuuksilla.

Viime kausi USHL liigassa sujui enemmän ilmeisesti peliätekevessä roolissa, koska teki 60 ottelussa vain 12 maalia ja toisaalta 55 syöttöä.

Tälle kaudelle siirtyi Notre Damen yliopistoon ja 39 ottelussa tehnyt 21 maalia ja 28 maalisyöttöä.

Voisi olla jollekkin joukkueelle hyvä nappaus 6/7 kierroksella, jos silloin vielä on vapaana.

Tässä vielä tilastot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös