NHL Entry Draft 2011

  • 157 516
  • 308

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tietysti ihan luonnollista nähdä "omat" hyvässä valossa, mutta muistetaan nyt kuitenkin, että draftissa pelaajat eivät sinänsä voita tulemalla varatuksi aikaisin tai häviä, jos varaus tulee myöhään tai jää tulematta. Draft-numerolla ei ole oikeastaan mitään merkitystä NHL-uran kannalta. Se monentena Armia varataan, ei vaikuta siihen, kuinka hyvä jääkiekkoilija hän on viiden vuoden päästä.

Paljon oleellisempaa kuin alhainen numero, on tulla varatuksi hyvään organisaatioon.

Näinhän se on. Lähinnä heitin tuon Fyffe-miehen kehiin sen takia, että en ole ihan yksin siinä väitteessä että Armian potentiaalikatto on kovaa luokkaa tässä draftissa. Itselle on ihan sama minne Armia menee kunhan organisaatio on hyvä.

Ihmetyttää edelleenkin tämä konsensusarvio täällä että Armia putoaa sen 5-15 sijaa rankingistaan. Olisi kiva edelleenkin tietää että mihin puutteisiin se perustuu, koska potentiaalia on paljon, ja sijalle 15 on noilla puutteilla jo diskontattu paljon potentiaalia. Mistä tulee toiset kymmenen sijaa lisää?
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paljon oleellisempaa kuin alhainen numero, on tulla varatuksi hyvään organisaatioon.

Niin, hyvään ja hyvään. Milläköhän sitäkin sitten mitataan ja kenen kannalta katsotaan. Huippulupauksen yksiselitteinen etu on päästä pelaamaan ylhäällä mahdollisimman monta ottelua mahdollisimman hyvien ketjukaverien kanssa. Sillä tavalla voisi vaikka ajatella, että paras mahdollinen seura on sellainen, jossa on mahdollisuus päästä pelaamaan koko runkosarja kohtuullisten pelikaverien kanssa, eli mahdollisesti jokin joukkue keskikastista.

Ykköskieroksen varausvuoro on myös NHL seuroille arvokas resurssi. Sen käyttäminen johonkin pelaajaan tarkoittaa seuran kannalta sitoutumista tuohon pelaajaan paljon suuremmalla voimalla kuin 2-7 kierroksilla varattuihin pelaajiin. Ei yksikään scoutti halua myöntää olleensa väärässä ja sen myöntäminen ykköskieroksen pelaajien kohdalla tekee kipeää.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Niin, hyvään ja hyvään. Milläköhän sitäkin sitten mitataan ja kenen kannalta katsotaan. Huippulupauksen yksiselitteinen etu on päästä pelaamaan ylhäällä mahdollisimman monta ottelua mahdollisimman hyvien ketjukaverien kanssa.

Ei pelaajaa kannata peluuttaa NHL:ssä jos hän ei ole siihen valmis. Opettaa vääriä ratkaisuja. Korkeilta varauksilta odotetaan lähes poikkeuksetta jonkinlaista dominointia tulevaisuudessa ja pelaaminen liian kovalla tasolla liian aikaisin takoo selkärankaan lähinnä virheiden välttelyä.

Armian kannalta voidaan jälkeenpäin todeta, että hän pääsi hyvään organisaatioon. Sabres on kehittänyt hyvällä prosentilla varauksiaan NHL -pelaajiksi. Farmilla on tärkeä rooli pelaajien kehityksessä ja osaavia ihmisiä on läpi organisaation. Armialle löytyy varmasti sopiva rooli oikealta tasolta ja hän pääsee hyvään valmennukseen. Myöskään NHL-joukkueeseen nouseminen ei vaadi kiviseinän läpi puskemista. Ei olisi paljon paremmin voinut käydä.
 
lainaan itseäni seurantaketjusta...

Laitetaan nyt omakin mock draft tähän, lähinnä omaksi ilokseni.

1. Edmonton, Nugent-Hopkins
2. Colorado, Landeskog
3. Florida, Huberdeau
4. New Jersey, Larsson
5. NY Islanders, Hamilton
6. Ottawa, Strome
7. Winnipeg, Couturier
8. Philadelphia (from CBJ), Siemens
9. Boston (from TOR), Murphy
10. Minnesota, Zibanejad
11. Colorado (from STL), Brodin
12. Carolina, Phillips
13. Calgary, Bärtschi
14. Dallas, Beaulieu
15. NY Rangers, Armia

muut suomalaiset:
- Gibson, 2. kierroksen alussa
- Salomäki 3. kierros
- Perhonen 3. kierros
- Granlund, Ruuttu 4.-5. kierros

Katellaan miten hyvin osuu.

No jaa, top 4 osui ja sen lisäksi yksi eli 5/15 oli tällä kertaa saldona. Noista 15 nimestä sentään 12 huudettiin 15 kärjessä, huteina ainoastaan Armia (joka meni vuoroa myöhemmin), Beaulieu (kaksi vuoroa myöhemmin) ja Phillips (meni vasta sijalla 29). Oman listan ulkopuolelta huudettiin sitten Scheifele 7., Oleksiak 14. ja Miller 15.

Suomalaisista Armia oli melkolailla oikein, samoin Perhonen. Gibson valui hieman pidemmälle kuin odotin. Muut sitten huudettiin odotettua aiemmin eli hudeiksi voidaan laskea.

--

Noin muuten voidaan todeta, että suomalaisia meni yllättävän aikaisin ja kokonaissaldokin ihan ok jos vertaa muihin eurooppalaisiin pl. Ruotsi. Ruotsilta taas käsittämätön draft. Yhteensä 28 varausta, joista 6 ekalla kierroksella ja 5 tokalla. Ruotsalaisia meni siis kahdella ensimmäisellä kierroksella enemmän kuin suomalaisia koko draftissa. Eikä nyt ollut mitenkään Suomelta huono vuosi kun vertaa Venäjään (9), Tsekkiin (10) tai Slovakiaan (4). Eikä ne "pian Suomen ohi menevät" Saksa ja Sveitsi saaneet nekään kuin kaksi nimeä per maa. Samoin Norjalle 2 (molemmat maalivahteja) ja Tanskalle yksi.
 

AJTSS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Suosikkijoukkue
Canucks
Luullakseni vuonna 2011 varattujen pelaajien oikeudet umpeutuvat edelleen vanhan CBA:n mukaisesti, eli kesäkuun 1. päivä. Oikeuksien umpeutuminenhan ei koske yliopistosarjoista tai Venäjältä varattuja pelaajia.

Suomalaisia 2011 varauksia on signaamatta vielä 5, eli puolet kyseisen vuoden suomalaisvarauksista. Oikeudet ovat raukeamassa seuraaviin suomalaispelaajiin:

G Christopher Gibson (round 2 #49 overall by Los Angeles Kings)
W Alexander Ruuttu (round 2 #51 overall by Phoenix Coyotes)
G Samu Perhonen (round 3 #62 overall by Edmonton Oilers)
W Iiro Pakarinen (round 7 #184 overall by Florida Panthers)
D Teemu Eronen (round 7 #192 overall by St. Louis Blues)

Gibson ja Ruuttu ovat kaksi draftin korkeimmalla varattua pelaajaa, joiden oikeudet uhkaavat umpeutua. Seuraavaksi korkein ”hukkavaraus” olisi ruotsalaispuolustaja Rasmus Bengtsson (round 2 #59 overall by Florida Panthers).

Myös Suomesta varattu norjalaismaalivahti Lars Volden (round 6 #181 overall by Boston Bruins) on edelleen ilman sopimusta.

Edellä mainittujen lisäksi oikeudet ovat raukeamassa seuraaviin varauksiin:

G David Honzik (round 3 #71 overall by Vancouver Canucks)
W Alan Quine (round 3 #85 overall by Detroit Red Wings)
D Justin Sefton (round 3 #89 overall by San Jose Sharks)
--
C Joachim Nermark (round 4 #93 overall by Colorado Avalanche)
W Gregory Hofmann (round 4 #103 overall by Carolina Hurricanes)
C Colin Jacobs (round 4 #107 overall by Buffalo Sabres)
W Olivier Archambault (round 4 #108 overall by Montréal Canadiens)
D Colin Suellentrop (round 4 #116 overall by Philadelphia Flyers)
G Steffen Soberg (round 4 #117 overall by Washington Capitals)
D Zachary Yuen (round 4 #119 overall by Winnipeg Jets)
--
D Brenden Kichton (round 5 #127 overall by New York Islanders)
W Shane McColgan (round 5 #134 overall by New York Rangers)
D Samuel Noreau (round 5 #136 overall by New York Rangers)
D Alex Lepkowski (round 5 #137 overall by Buffalo Sabres)
D Simon Karlsson (round 5 #142 overall by Nashville Predators)
W Philippe Hudon (round 5 #145 overall by Detroit Red Wings)
W Austen Brassard (round 5 #149 overall by Winnipeg Jets)
--
W Andrew Fritsch (round 6 #155 overall by Phoenix Coyotes)
G Matt Mahalak (round 6 #163 overall by Carolina Hurricanes)
W Daniel Pribyl (round 6 #168 overall by Montréal Canadiens)
D Peter Ceresnak (round 6 #172 overall by New York Rangers)
C Pathrik Westerholm (round 6 #180 overall by Vancouver Canucks)
--
D Dillon Donnelly (round 7 #183 overall by Colorado Avalanche)
C Mitchell Theoret (round 7 #185 overall by New York Islanders)
D Jordan Fransoo (round 7 #186 overall by Ottawa Senators)
W Alex Broadhurst (round 7 #199 overall by Chicago Blackhawks)
W Michael Schumacher (round 7 #200 overall by Los Angeles Kings)
C Brent Andrews (round 7 #202 overall by Nashville Predators)
G Johan Mattsson (round 7 #211 overall by Chicago Blackhawks)
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tuli toisaalla puheeksi, että RNH:ta olisi verrattuna aikanaan Crosbyn tasoiseksi lupaukseksi ja en itse ihan tämmöistä muistanut vaan, että siellä olisi tiukkaa taistoa käyty Landeskogin ja Larssonin kanssa siitä, kuka lopulta varataan ensimmäisenä. Muutenkin aika jännittävä drafti, kun lopulta sitten parhaimmat pelaajat on melkein kuorituneet vähän myöhäisemmiltä kierroksilta. Landeskog ja Huberdeau toki aika kovia pelureita, eikä se RNH myöskään huono ole, mutta ei kyllä redraftissa top-5 menisi. Mikäli puhtaasti pisteitä katsottaisiin niin:

1. Kucherov
2. Landeskog
3. Gaudreau
4. Scheifele
5. Huberdeau

Kertookohan se enemmän Vancouverin pakiston tasosta kautta aikojen vai Öhlundin tasosta liigan laajuisesti? En väitä että Öhlund olisi sysipaska, mutta 3.-4. pakkiin en henk.koht. tuhlaisi kärkivarausta. Riskitön pick tietty, mutta 5-10 vuoden päästä veikkaisin että ko. varausvuoden sadosta (jos ei ihmeitä tapahdu) tuskin on viiden parhaan joukossa. Jos meinaat vuoden 1994 vuotta verrata, niin kyseessä oli yksi paskimmista talent pooleista pariinkymmeneen vuoteen.

Hehkuttakaa muna pystyssä aivan rauhassa Öhlundia ja Larssonia. Silti väitän, että MIKÄLI Larssonista ei rupea löytymään jotain erityisiä vahvuuksia niin ukosta EI ole minkään joukkueen franchise pelaajaksi. Tietysti jos haluaa "ihan kivaan" pakkiin törsätä kärkivarauksen niin ihan vapaasti.

Kirjoittaja ei enää palstalla edes ole, mutta onhan aika hyvin haisteltu Larssonin tasoa kun hype ollut kovimillaan. Pakeista ei sitten lopulta oikein muita tekijöitä noussutkaan, kuin Hamilton ja Klefbom? Larsson taitaa tätä havaa pelata Oilersin 3. parissa ja Brodin 2. parissa ja siinä onkin sitten eniten pisteitä tahkonneet puolustajat tästä draftista.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Scheifelen varaaminen ensimmäisenä Winnipegin toiseen tulemiseen oli kova veto. Taisi saada kovaa kritiikkiä paikallisilta, mutta ollut todellinen nappiosuma. Ei ole mitenkään mahdotonta, että tekee koko draftista kovimman uran, ei noita piste-per-peli ykkössenttereitä kuitenkaan ihan joka oksalla kasva.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Scheifelen varaaminen ensimmäisenä Winnipegin toiseen tulemiseen oli kova veto. Taisi saada kovaa kritiikkiä paikallisilta, mutta ollut todellinen nappiosuma. Ei ole mitenkään mahdotonta, että tekee koko draftista kovimman uran, ei noita piste-per-peli ykkössenttereitä kuitenkaan ihan joka oksalla kasva.
Ei mahdotonta, mutta Kucherov varmaan Hartilla ja Art Rossilla tulee keikkumaan monien listoilla ykkösenä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös