NHL Entry Draft 2011

  • 157 528
  • 308

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Ehkä vähän aikaista, mutta eiköhän tällekin ketjulle löydy käyttöä. Elikkä järjestyksessä 49. järjestettävä varaustilaisuus. Tämän draftin varsinaisena ikäluokkana tulee olemaan pelaajat, jotka ovat syntyneet välillä 16. syyskuuta 1992 - 15. syyskuuta 1993.

Tämän vuoden varattavista pelaajia suurta hypeä on kerännyt ainakin länsinaapurin ihme Adam Larsson, jonka on ennustettu varattavan viidellä ensimmäisellä vuorolla. Oikealta ampuva isokokoinen 190/100 puolustaja. Vahvuuksina on pidetty hyviä kiekonkäsittelytaitoja sekä älykkyyttä. Koostaan huolimatta on myös nopea luistelija, joten melkolailla vertauskuvana voisi käyttää Victor Hedmania vaikka 10 senttiä pidempi onkin. Viime kaudella pelasi tulokaskautensa Elitserienissä Skellefeån riveissä, ja nakutti kunnioitettavat tehot 4+13, kun otteluita kertyi tilille 49.

Kanada pistää (kuten aina) kapuloita rattaisiin ja tarjoaa kilpailua ykkösvarauksesta. Sean Couturier teki jo viime kaudella 68 ottelussa 96 tehopistettä QMJHL:ssä. Myös varsin kookas 191/87 kaveri, joka todellakin osaa käyttää kokoaan hyödykseen. Erittäin voimakas kaveri, jolla on painava laukaus ja jalka liikkuu moitteetta. Suoraviivainen pelaaja joka myös parkkeeraa itsensä huseeraamaan maalinedustalle, ja viime kaudella junnuliigassa hakatut 41 maalia koostuvatkin suurimmilta osin maalin edestä hakatuista räkämaaleista. Pelipaikaltaan vasen laitahyökkääjä.

Ryan Nugent-Hopkins lienee myös vahvoilla tänä vuonna. WHL:ssä viime sesonkilla piste per peli -tahdilla pelannut keskushyökkääjä on 183-senttinen kaveri, joka on erittäin liukas luistimilla ja kiihtyvyys on ainakin tämän draftin top-materiaalia. Hyvillä käsillä varustettu tarkka laukoja. Enimmäkseen pelintekijä, jolla pelisilmä on kohdillaan. Suurimmat haasteet liittyvätkin fysiikkapuolelle, sillä painoa hänen elämäntaipaleensa aikana on kaverille siunaantunut ainoastaan 71 kiloa. Ei ole ihan heti NHL-valmis, enemmän pidemmän kaavan projekti.

Suomi ei tähän draftiin omaa ihan sitä terävämpää kärkeä, mutta hyviä 1-3. kierroksen varauksia on meillä jälleen tarjota. Tänä vuonna meiltä lähtee poikkeuksellisesti isokokoisia pelaajia varattavaksi, kun viime kausina on totuttu näihin pygmeihin (MG, Rajala, Pulkkinen). Tänä vuonna jokainen nelikosta Joel Armia, Miikka Salomäki, Markus Granlund ja Mika Partanen omaa tähtien osuessa kohdalleen potentiaalia aina 1. kierrokselle asti.

Korkeimman upsiden finskoista omaa ehkä omasta mielestäni Ässien Joel Armia, joka on loukkaantumisten osuessa (Salonen, Huhtala) saanut vastuuta aina patojen kakkosketjussa asti ja vie jo nuorella iällään kokeneita liigapakkeja kebabkioskille. Junnuvirheitä näkyy vielä, mutta ne varmasti saadaan karsittua pois. 190/83 ja rightilta laukova pelaaja, joka on käsittääkseni enemmän maalintekijätyyppiä, vaikkei nyt puhuta mistään prototyypistä. Fysiikkapuolella eniten tekemistä, veikkaisin varausajankohdaksi sijat 25-35.

Miikka Salomäki on mitoiltaan 180/88, mutta on kokoisekseen kuitenkin fyysinen ja hakee hanakasti taklauksia. Kädet ovat kuulemma silkkiä, mutta en ole ainakaan vielä nähnyt herraa tositoimissa, tiistaina sitten katselemaan Ässät-Kärpät -peliä. Porot voivatkin selventää herran potentiaalista ja kyvyistä? Samaa toivoisin myös HIFK:n kannattajilta koskien nuorempaa Granlundia ja Partasta. Markus on ilmeisesti pelityyliltään lähellä Mikkeä, mutta on pienokokoisempi?

Muita mainitsemisen arvoisia Tomi Wilenius, Jesper Kokkonen, Sami Salminen ja Richard Ullberg. Puolustajia ei tänäkään vuonna ole näkyvissä, mikä on harmi. Santeri Arousva Ässistä on kyllä erittäin taitava, mutta 174-senttisellä varrella en usko herran olevan kovinkaan vahvoilla tässä draftissa.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...

Muita mainitsemisen arvoisia Tomi Wilenius, Jesper Kokkonen, Sami Salminen ja Richard Ullberg.

Erittäin hyvä avausviesti! Nyt ei ole oikein aikaa syväanalysoida tulevan kesän ikäluokkaa, mutta Suomen osalta heittäisin mukaan yhden nimen, eli Christopher Gibsonin, joka pelaa QMJHL:n Chicoutimissa. Poika on aloittanut kautensa mallikkaasti, 5 pelin jälkeen 4 voittoa sekä tappio. Päästettyjen maalien keskiarvo vain 1.78 ja torjuntaprosentti 94,1 kertovat vakuuttavasta startista kauteen.

Myös OHL:n puolella oleva Mika Partanen, joka mainittiinkin jo, on aloittanut kauden tilastojen valossa hyvin. 3 pelissä 2+1 ja tehomerkintä +2.

Molemmat siis 1992-syntyneitä, mutta syntymäaikansa puolesta kuuluvat vasta ensi kesän porukkaan :)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitokset ketjun avaajalle! Hieman ristiriitaisia kommentteja ensi kesän sadon laadusta on saanut lukea, joten en mene siihen sen enempää. Mutta täytyy todeta, että jälleen kerran ruotsalaiset ovat hyvin edustettuna - ainakin vielä tässä vaiheessa. Adam Larssonin potentiaali on ollut pitkään tiedossa, mutta onhan sieltä tulossa jälleen tukku lupaavia pikku-kronoreita.

Laitahyökkääjä Gabriel Landeskog on eräs heistä. Nuorukainen pelaa OHL-sarjaa Kitchenerin joukkueessa ja mm. Bob McKenzie rankkaa hänet tällä hetkellä jaetulle sijalle neljä ensi kesän varaustilaisuuteen. Sentteri Viktor Rask on samaisella listalla numerolla 6. Täytyy vain nostaa hattua länsinaapurin suuntaan.

Bob McKenzien lista
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Hieman ristiriitaisia kommentteja ensi kesän sadon laadusta on saanut lukea, joten en mene siihen sen enempää.
Mielestäni aivan alytöntä muutenkin rankata draftin tasoa kokonaisuudessaan jotain 1-2 vuotta ennen kuin se tapahtuu. Jotkut 16-17 vuotiaat junnut voivat ottaa vielä sellaisia harppauksia suuntiin tai toisiin, että tuollaisilla arvioilla ei juuri ole mitään painoarvoa. Tämän draftinhan piti olla aluksi todella heikkotasoinen, mutta nyt yhtäkkiä näyttääkin taas ihan hyvältä draftilta.

Joo, ja Larsson varataan ykkösenä.
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Porot voivatkin selventää herran potentiaalista ja kyvyistä?

Salomäki on ainakin meikäläisen saanut täysin vakuuttuneiksi kyvyistään niissä peleissä, mitä olen nähnyt. Nopea luistelija, jolla fysiikka on jo melko hyvässä kuosissa ikäisekseen. Kädet ovat tosiaan pehmeät, loistava haastamaan vastustajan puolustusta, mutta junnumaisuus ehkä hieman näkyy kun päästään ratkaisupaikoille. Jos jatkaa liigassa samaa rataa kuin on pelannut alkukauden, tulee ranking-sijoitus kokemaan melkoisen muutoksen parempaan kevättä päin kulkiessa.
 

Schadowan

Jäsen
Olisiko tämä drafti sitten sellainen, että suomalaisia varattaisiin ennakko-odotuksiin nähden aiemmin, päinvastoin kuin edellisissä drafteissa (pl. Granlund). Esimerkiksi joku Armia saattaa olla hyvinkin olla ykköskierroksen varaus, jos hän saa onnistumisia liigassa/20-v maajoukkueessa. 190cm+pehmeät kädet+right, eihän tuollainen pelaajatyyppi olisi pahitteeksi ihan näin suomalaista jääkiekkoakaan ajatellen. Salomäki on erittäin potentiaalinen kaveri ja uskon, että hänet varataan 2-4. kierroksella. Markus Granlund luultavasti menee siellä 3-6. kierroksilla.

Mutta kyllähän tuo Ruotsin meininki on taas aika jäätävää, Larsson+Landeskog+Rask top10 kamaa tällä hetkellä. Joopa joo.
 

HockeyNator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, kaikki junnut
Kanada pistää (kuten aina) kapuloita rattaisiin ja tarjoaa kilpailua ykkösvarauksesta. Sean Couturier teki jo viime kaudella 68 ottelussa 96 tehopistettä QMJHL:ssä. Myös varsin kookas 191/87 kaveri, joka todellakin osaa käyttää kokoaan hyödykseen. Erittäin voimakas kaveri, jolla on painava laukaus ja jalka liikkuu moitteetta. Suoraviivainen pelaaja joka myös parkkeeraa itsensä huseeraamaan maalinedustalle, ja viime kaudella junnuliigassa hakatut 41 maalia koostuvatkin suurimmilta osin maalin edestä hakatuista räkämaaleista. Pelipaikaltaan vasen laitahyökkääjä.

Couturier on itse asiassa keskushyökkääjä. Oikeastaan se tekee hänestä niin mielenkiintoisen prospectin ja sen ansiosta eri scouttifirmat laittavat hänet haastamaan Larssonia ykkösvarauksesta. Isokokoinen sentteri ja potentiaalinen franchise-pelaaja on jotain mitä jokainen joukkue haluaa, varsinkin kärkipäässä varaavat ja sarjan pohjamutaan kuuluvat, jotka voisivat rakentaa nousua hänen varaansa.

Couturier otti viime kaudella valtavia harppauksia eteenpäin aina Q:n pistepörssin voittajaksi ja tällä kaudella on kriittistä, että kehitys jatkaa tasaista nousuaan, joka on eteenpäin pyrkiville junnuille tärkeää. Mediahuomio mahdollisesta ykkösvarauksesta luo paineita, kuten myös se oleellisempi seikka, että Couturier joutuu kantamaan paljon viime kautta suurempaa vastuuta joukkueensa menestymisestä. Viime kaudella Couturierin apuna olivat Q:n eliittiin kuuluneet Gabriel Dumont ja Chris DiDomenico, joiden kesken muodostunut kemia auttoi jokaista yksilöä parempiin pistemääriin. Nyt Couturier joutuu tulemaan toimeen huomattavasti heikompien ketjukaverien kanssa. Se miten Couturier tulee tällä kaudella pärjäämään ilman huippuluokan tukijoukkoja antaa suuntaa siitä miten paljon yksin hänen varaansa voi laskea tulevaisuudessa.

Sitä toista ykkösvarausehdokasta eli Adam Larssonia allekirjoittanut on nähnyt runsaasti Tim Erixonia Skellefteån riveissä seuratessa. Scouting report tuli jo avausviestistä mitä nyt sanoisin, että yleinen liikkuvuus on Larssonilla suurempi vahvuus kuin luistelunopeus. Ja pakille liikkuvuus on tärkeämpi ominaisuus kuin nopeus. 17-vuotiaaksi Larsson on täysin poikkeuksellisen kypsä niin fyysisellä (painoa sata kiloa eikä se haittaa liikkuvuutta) kuin henkisellä puolella (kiekkovarmuus, itseluottamus, peliäly). Reilut 30 Larssonin peliä nähneenä haluan todella tietää miten on mahdollista, että jossain on joku, joka voisi olla ikäluokassaan parempi lupaus, mutta jos eri scouttaustoimistoja on uskominen niin Couturier on sitten myös varsin poikkeuksellinen kaveri.

Larssonin tapauksessa nostaisin esiin saman asian kuin Couturierilla eli miten kehitys pystytään pitämään tasaisesti nousevana, kun viime kaudella tapahtui valtavia harppauksia eteenpäin. Siitä mihin Larsson keväällä jäi, eli ykköspakkipariin ja isolle ylivoimavastuulle, on hankala lähteä hakemaan kehitystä täksi kaudeksi. Skellefteålla on varsin tasaiset kolme pakkiparia, joten ehkä Larssonin näytönpaikkana olisi nousta yhdessä Pavel Skrbekin kanssa selväksi ykköspariksi ja vakiinnuttaa paikkansa ylivoiman pyörittäjänä. Myös lisävastuuta hamuavat Erixon ja David Rundblad antavat tähän tehtävään kovan haasteen ja juuri näiden kahden rapakon taakse tähyävän lupauksen paine voi rajoittaa Larssonin vastuunnousua. Tässä juuri näkyy Larssonin mahdollinen heikkous eli kun hän on näin äärimmäisen kypsä ikäisekseen niin jotkut voivat ajatella sen rajoittavan hänen potentiaaliaan, kun hänellä ei ole mainittavia ominaisuuksia joita kehittää. Yleensä "raakuus" on hyvä asia ja tarkoittaa, että kovan työn kautta on runsaasti varaa kehittyä, mutta Larssonilla, joka voisi pelata NHL:ssä vakituisesti vaikka heti, ei välttämättä olekaan loistavan peruspelin (joka mahdollistaa hänen pärjäämisensä näin nuorella iällä) lisäksi selkeitä vahvuuksia, jotka tekisivät hänestä franchise-pakin ja NHL-organisaation kulmakiven. Siis välttämättä. Kunhan esitin yhden mahdollisen heikkouden, kun en ole muita vielä keksinyt.

Sanoisin, että jos kauden aikana toinen ei nouse toista selkeästi edelle eikä ykkösenä varaava seura tee päätöstä omien tarpeidensa mukaan välillä pakki/sentteri niin ratkaiseva ero on siinä kumpi pystyy paremmin parantamaan viime kaudesta ja pitämään kehityskäyränsä jyrkästi noususuhdanteisena. Nuorten mm-kisat on myös oleellinen ratkaisuun vaikuttava tekijä ja juuri siellä voidaan tehdä vertailua kaksikon vastuunottokyvystä, joka on kriittistä kun ykkösvarauksen odotetaan olevan tulevan varaajaorganisaation kulmakivi. Larsson pelasi edellisvuodenvaihteessa hyvää peruspeliä ihan kuten Elitserienissäkin, mutta nyt odotusarvot ovat paljon suuremmat Ruotsin pakiston rakentuessa hänen varaansa. Näyttöjen odotetaan olevan sen mukaisia. Couturier oli viime kaudella Hockey Canadan kokemusta suosivan linjan uhri aivan kuten Tyler Seguin, mutta tulevassa turnauksessa hän päässee testaamaan taitonsa ja todistamaan niille, jotka epäilevät miehen taitoja johtuen heikosta QMJHL:n tasosta.
 

Hrustsovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix Coyotes
En olisi niinkään varma että Larsson menisi ykkösenä tai edes kakkosena ensi kesän draftissa. Jotenkin tulee hakematta mieleen Mattias Öhlund kun kaveria katselee. Fyysisesti aikuinen jo juniorina eikä mitään silmiinpistäviä vahvuuksia. Öhlundkin muistaakseni valittiin junnujen mm-kisojen parhaaksi puolustajaksi tai ainakin allstarsiin aikoinaan. Öhlund tosin pelasi varausvuonnaan vielä allsvenskanissa, mutta oli yhtäkaikki samalla tavalla valmis paketti kun Larsson nyt. Tuskin kukaan joukkue uhraa top-2 varaustaan M.Öhlund vol 2.0:aan? Voihan ukko vielä kehittyä ja varmasti kehittyykin, mutta eppäillä tuota soppii..
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Tuskin kukaan joukkue uhraa top-2 varaustaan M.Öhlund vol 2.0:aan?
Siis miksi ei tuhlaisi? Öhlund on kuitenkin Canucksin kaikkien aikojen tilastoissa puolustajien ykkönen maaleissa ja pisteissä. Jos Larssonin downside on tuota luokkaa, kyllä minä ainakin häneen käyttäisin varaukseni koska tahansa.
 

Hrustsovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix Coyotes
Siis miksi ei tuhlaisi? Öhlund on kuitenkin Canucksin kaikkien aikojen tilastoissa puolustajien ykkönen maaleissa ja pisteissä. Jos Larssonin downside on tuota luokkaa, kyllä minä ainakin häneen käyttäisin varaukseni koska tahansa.

Kertookohan se enemmän Vancouverin pakiston tasosta kautta aikojen vai Öhlundin tasosta liigan laajuisesti? En väitä että Öhlund olisi sysipaska, mutta 3.-4. pakkiin en henk.koht. tuhlaisi kärkivarausta. Riskitön pick tietty, mutta 5-10 vuoden päästä veikkaisin että ko. varausvuoden sadosta (jos ei ihmeitä tapahdu) tuskin on viiden parhaan joukossa. Jos meinaat vuoden 1994 vuotta verrata, niin kyseessä oli yksi paskimmista talent pooleista pariinkymmeneen vuoteen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kertookohan se enemmän Vancouverin pakiston tasosta kautta aikojen vai Öhlundin tasosta liigan laajuisesti? En väitä että Öhlund olisi sysipaska, mutta 3.-4. pakkiin en henk.koht. tuhlaisi kärkivarausta.

Öhlund oli varmasti Vancouverin ykkös-/kakkospakki pitkään ja joukkueessa on pelannut mm. Jovanovskia, Aucoinia, McCabea, Saloa, Mitchelliä ja jne. Eiköhän tällä hetkellä Larssonissa scoutit näe ykköspakin potentiaalia ja ellei nyt ihmeitä tapahdu, niin uskoisin monen olevan valmis kärkivarauksen häneen "tuhlaavan". Menihän Aki Bergikin kolmantena kaikista.

HockeyNatorin ansiokkaaseen kirjoitukseen ei ole muuta lisättää kuin se, että Larssonin heikkoudeksi saattaa muodostua pitkä hypetys. Aikansa jaksetaan hehkuttaa, mutta sitten kyllästytään ja aletaan etsimään puutteita vaikka väkisin. Vahvuuksista kun on saatu kuulla jo kurkkua myöten.
 
Jos nyt väenväkisin pitää verrata Adam Larssonia ja nuorta Mattias Öhlundia toisiinsa, niin on todettava, että Larsson menee samanikäistä Öhlundia pari kautta kehityksessä edellä. Öhlundia kenties pidettiin valmiina pakettin silloin, mutta kyllähän nämä kaksi painivat ihan eri kategoriassa. Öhlund pelasi siis varausta edeltävän kauden Ruotsin 1. divisioonassa. Larssonilla on vasta alkamassa varauskausi ja hänellä on jo tilillään yksi kokonainen kausi Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla. Öhlund debytoi Ruotsin Elitserienissä varauksensa jälkeen syksyllä, samaan aikaan siis Larssonilla lähtisi jo 3. kausi pääsarjatasolla. Ja tämäkin varauksella, sillä välttämättä Larsson ei silloin enää Ruotsissa pelaa. Ja jos vielä Öhlundiin palataan, niin hän pelasi kolme kautta varauksensa jälkeen Ruotsissa ennen siirtymistä NHL:ään. Vaikea kuvitella Larssonin kohdalla samaa. Tämähän ei tietenkään automaattisesti tarkoita, että Larssonista tulisi parempi pelaaja. Vaikea häneltä kuitenkaan heikkouksiakaan on löytää ellei sellaiseksi sitten tosiaan katso sitä, että hän on noin nuorena noin valmis paketti.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Tässä juuri näkyy Larssonin mahdollinen heikkous eli kun hän on näin äärimmäisen kypsä ikäisekseen niin jotkut voivat ajatella sen rajoittavan hänen potentiaaliaan, kun hänellä ei ole mainittavia ominaisuuksia joita kehittää. Yleensä "raakuus" on hyvä asia ja tarkoittaa, että kovan työn kautta on runsaasti varaa kehittyä, mutta Larssonilla, joka voisi pelata NHL:ssä vakituisesti vaikka heti, ei välttämättä olekaan loistavan peruspelin (joka mahdollistaa hänen pärjäämisensä näin nuorella iällä) lisäksi selkeitä vahvuuksia, jotka tekisivät hänestä franchise-pakin ja NHL-organisaation kulmakiven. Siis välttämättä. Kunhan esitin yhden mahdollisen heikkouden, kun en ole muita vielä keksinyt.

Eihän se nyt noin mene. Ymmärsinkö oikein, että pidät Larssonin mahdollisena heikkoutena hänen aikaista kypsyyttään, koska hän ei kenties enää kykene suurin harppauksin kehittymään? Ei mene ainakaan allekirjoittaneen jakeluun. Itse en ole vielä täydelliseen pelaajaan törmännyt, joten mistä sen tietää vaikka länsinaapurin puolelta tällainen "kaukaloiden jumala" saataisiin. Kuvitelkaapa sitä, Larssonin poika polkee illasta toiseen vastustajilta jalat alta ja tehot ovat luokkaa 3+5 per peli. Homma hoituu kentän molemmissa päissä ja kauden jälkeen plusmiinus-sarakkeessa komeilee vähintään +250. Änäriura kestää öbaut 25 vuotta ja Gretzkyn rekordit vain paukkuvat.

Leikki leikkinä, mutta pointtina siis se, että Larssonin kohdalla kaikki on mahdollista. Samalla tavoin myös erästä Sidiä pidettiin valmiina pelaajana jo hyvin nuorena, eikä hänenkään kehityksensä loistavista junnuvuosista huolimatta ole missään vaiheessa uraa taantunut. Pahaltahan se tuntuu kun tällainen pelaajalupaus tulee juuri hurrien mailta, joten sikäli heikkouksien hakeminen ja pirujen maalaminen seinille on toki sallittavaa.
 

Hrustsovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix Coyotes
Hehkuttakaa muna pystyssä aivan rauhassa Öhlundia ja Larssonia. Silti väitän, että MIKÄLI Larssonista ei rupea löytymään jotain erityisiä vahvuuksia niin ukosta EI ole minkään joukkueen franchise pelaajaksi. Tietysti jos haluaa "ihan kivaan" pakkiin törsätä kärkivarauksen niin ihan vapaasti.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Näyttääpä joillekin olevan paha paikka, kun Ruotsista pukkaa lukuisia juniorilahjakkuuksia 1. kierroksille vuosi vuoden perään. Jos kyseessä olisi suomalainen tai kanukki/jenkki, niin johan olisi ääni kellossa toinen ja puhuttaisiin uudesta chrisprongerista.

PS. Mattias Öhlund, kehen Larssonia on siis verrattu, mahtuisi ominaisuuksiensa puolesta helposti ainakin mun Islandersiin koska vaan. Leijonista puhumattakaan. Jätkällä kuitenkin 837 peliä takana NHL:ssä ja 338 pistettä sekä varmaa oman pään osaamista.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Eihän Öhlund välttämättä ole mikään franchise-pakki, ei ole koskaan ollut, mutta se nyt ei vielä tarkoita, etteikö tasaisella osaamisella sellainen voisi olla. Pitää vain olla riittävän hyvä kaikessa. Esimerkiksi Ray Bourquesta pystyi aikoinaan sanomaan, ettei hän ole silmiinpistävän hyvä millään yksittäisellä osa-alueella, vaan likipitäen kaikilla. Vaikka Larssonista ei todennäköisesti saman luokan puolustajaa tule kuin Bourque oli, niin ei tietynlainen tasapaksuus ole silti ole mikään este olla huippupuolustaja. Jos Öhlund olisi vähän parempi kaikessa, niin kyllä hän franchise-pakista menisi, luultavasti edelleen. Kun kehityskäyriä katsoo, niin Larssonilla on edellytykset olla vähän Öhlundia parempi kaikessa.

Toki on myös mahdollista, että Larsson on vain poikkeuksellisen varhaisella iällä oman potentiaalinsa täyttävä pelaaja, eikä kehitysvaraa pahemmin ole. Kuka tietää, ei kukaan. Arvauksia esitetään ensi kesään mennessä ja sen jälkeenkin vielä paljon.
 

HockeyNator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, kaikki junnut
Eihän se nyt noin mene. Ymmärsinkö oikein, että pidät Larssonin mahdollisena heikkoutena hänen aikaista kypsyyttään, koska hän ei kenties enää kykene suurin harppauksin kehittymään?

Kyllä, ja edelleen paino sanalla mahdollinen. Samaan tapaan kuin Draft Combinessa katsotaan kahta asiaa: 1)fyysistä kuntoa sillä hetkellä ja 2)kehittymisvaraa tulevaisuutta varten. Esim. Jordan Schroeder veti combinessa kovat tulokset, mutta se katsottiin hänelle miinukseksi, koska hänen pienikokoisessa varressaan ei ollut kehittymisvaraa. Tuo saattoi olla vaikuttamassa hänen putoamisessaan ennakoidusta top10-varauksesta kahdenkympin huonommalle puolelle. Draftissa kaikki kaikessa on ENNUSTAA miten varauskelpoiset tulevat ominaisuuksiensa puolesta menestymään NHL:ssä eli toisin sanoen...

sillä ei ole mitään vitun väliä miten hyvä varausikäinen pelaaja on tällä hetkellä.

Terveisiä kaikille, jotka luulevat pienikokoisten, luonteeltaan pehmeitten ja mahdollisesti muitakii heikkouksia omaavien suomalaisjunnujen varattavan ensimmäisellä kierroksella.

Palatakseni Larssoniin niin edelleen luulen scouttien miettivän juuri hänen kehittymisvaraansa hänen heikkouksiaan etsittäessä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
sillä ei ole mitään vitun väliä miten hyvä varausikäinen pelaaja on tällä hetkellä.

Totta, ymmärrän mitä haet takaa ja oikeassa olet myös siinä, että varmasti jokainen NHL-seura yrittää katsella kristallipallosta millaiset kehitysmahdollisuudet kullakin juniorilla on olemassa. Mutta ei se nyt hemmetti vieköön niin mene, että "raakileella" olisi paremmat edellytykset kehittyä supertähdeksi kuin "valmiilla" pelaajalla. Tuollainen yleistys on ihan oikeasti täyttä hevonpaskaa, jos nyt suoraan saa sanoa. Kuten jos aiemmassa viestissäni tein selväksi, aina on mahdollista kehittyä paremmaksi pelaajaksi, koska kukaan ei ole eikä ikinä tule olemaan täydellinen. Tottakai raakileilla on helpompi ottaa aluksi suurempia kehitysaskelia, mutta myös Larssonin kaltaiset pelaajat voivat yhä parantaa osaamistaan jokaisella osa-alueella, mikäli tahtoa ja motivaatiota vain löytyy tarpeeksi, eikä kehitys pysähdy ulkoisten tekijöiden, kuten loukkaantumisten vuoksi. Millä tasolla Adam sitten muutaman vuoden päästä tulee olemaan, se onkin jo aivan toinen kysymys. Kellään meistä kun ei kristallipalloa taikka muitakaan ennustajan vehkeitä ole käytettävissä. Mutta siis tuollainen jossitteluun perustuva heikkouksien esiinkaivaminen on mielestäni täysin turhaa.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
sillä ei ole mitään vitun väliä miten hyvä varausikäinen pelaaja on tällä hetkellä.

Mitä nyt selität? Totta kai sillä on väliä kuinka hyvä varausikäinen pelaaja on varaushetkellä. Esimerkiksi Crosby olisi ollut ykkösvarauksen arvoinen vaikkei hän olisi kehittynyt enää pätkääkään varauspäivän jälkeen, koska hän oli jo tuolloin parempi kuin kukaan 2005 draftatuista tulee ikinä olemaan (ehkä paria poikkeusta lukuunottamatta). Jos joku on oikeasti ikäluokassaan niin ylivoimainen kuin mitä nyt mm. Crosby ja Lemieux olivat, millään "kehittymisvaralla" ei ole enää mitään väliä.

Jos Larsson on tämän kauden jälkeen niin hyvä että voisi pelata NHL:ssä ykköspakkiparissa, niin sillä ei ole niinkään väliä, kuinka paljon enemmän muilla on "kehittymisvaraa", koska Larsson on tällöin valmis huippupakki ja "kehittymisvara" on aina epävarmuustekijä. Lisäksi vaikka tämä kehittymisvara realisoituisi muilla lupaavilla ensikesänä varattavilla puolustajilla, riittäisikö se edes kesän 2011 Larssoniin? Siis mikäli Larsson on jo nyt niin hyvä kuin puhutaan ja ensi kesänä vielä parempi.
 
Viimeksi muokattu:
Silti väitän, että MIKÄLI Larssonista ei rupea löytymään jotain erityisiä vahvuuksia niin ukosta EI ole minkään joukkueen franchise pelaajaksi. Tietysti jos haluaa "ihan kivaan" pakkiin törsätä kärkivarauksen niin ihan vapaasti.

Hyväksytkö erityisiksi vahvuuksiksi vaikkapa seuraavat:(?)

- hyvä liike
- erinomainen fysiikka
- hyvä pelikäsitys
- hyvä kiekonkäsittelytaito
- kylmäpäisyys kiekon kanssa ja ilman
- hyvä sijoittumaan
- ja kaikki edellämainitut 190 sentin ja 100 kilon raameilla

Olisi kiva kuulla sinulta vastapainoksi vaikkapa niitä heikkouksia, mitä olet Larssonin pelistä löytänyt.
 
Nyt kun ruotsalaisista puhutaan ja siitä, että heitä saattaa mennä kärkikympissä jopa 3 pelaajaa, niin eipä unohdeta, että näiden mainittujen Larssonin, Langskogin ja Raskin takana 1. kierrokselle on rankattu tällä hetkellä myös Oscar Klefbom (13. ISS:n syyskuun rankkauksessa) ja Jochkin Nermark (24.). Eli jälleen kerran helvetin kovaa ruotsalaissatoa odotettavissa.

Muuten tuohon ISS:n syyskuun top 30 -listalle mahtui suomalaistista Joel Armia sijalle 19.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pakko kysäistä Hrustsovilta, että mitä mieltä olet Nicklas Lidströmistä? En nyt vertaa Lidasta ja Larssonia keskenään, mutta Lidström ei ole se nopein, taitavin ja kovin puolustaja, mutta jotenkin se homma vaan hoituu.
 

Hrustsovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix Coyotes
Näyttääpä joillekin olevan paha paikka, kun Ruotsista pukkaa lukuisia juniorilahjakkuuksia 1. kierroksille vuosi vuoden perään.
PS. Mattias Öhlund, kehen Larssonia on siis verrattu, mahtuisi ominaisuuksiensa puolesta helposti ainakin mun Islandersiin koska vaan.

Jos meikäläiseen viittasit, niin kansalaisuudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Olen seurannut varaustilaisuuksia 20 vuoden ajan aina kulloinkin saatavilla olevan median kautta ja väitän että pystyn sulkemaan ruåtsalaisuuden pelaaja-arvioistani tehokkaasti pois.

Ja ei millään pahalla, mutta Islandersin pakistoon nyt menisi heittämällä 98% liigan pakeista ja osa farmikalustostakin.

->Eihän Öhlund välttämättä ole mikään franchise-pakki, ei ole koskaan ollut, mutta se nyt ei vielä tarkoita, etteikö tasaisella osaamisella sellainen voisi olla....Jos Öhlund olisi vähän parempi kaikessa, niin kyllä hän franchise-pakista menisi, luultavasti edelleen.

Toki on myös mahdollista, että Larsson on vain poikkeuksellisen varhaisella iällä oman potentiaalinsa täyttävä pelaaja, eikä kehitysvaraa pahemmin ole. Kuka tietää, ei kukaan. Arvauksia esitetään ensi kesään mennessä ja sen jälkeenkin vielä paljon.

Kyllä Öhlund menisi franchise-pakista jos olisi parempi. Eiköhän kyseinen väittämä pidä paikkaansa kaikkien pelaajien kohdalla, että jos olisivat parempia niin olisivat....parempia?

Sitähän yritin tuossa taannoin Larssonin fanclubille selittää, että mikäli ukosta ei rupea kuoriutumaan jotain selkeää vahvuutta/kukaan ei näe hänessä kehittymispotentiaalia, niin pitäisin nykytason Larssoniin käytettyä top-3 pickiä haaskauksena. Jos niitä vahvuuksia alkaa selkeästi näkyä tai löytyy kehittymispotentiaalia niin silloinhan asia on eri. Tämä on ilmeisesti suurelle osalle täysin mahdoton asia käsittää. Maailmahan on täynnä pelureita, jotka ovat olleet poikkeuksellisen kypsiä jo teineinä, mutta joista on kehityksen pysähdyttyä tullut tavallisia sarjajyriä. Hakematta tulee mieleen Radek Bonk ja Patrik Stefan, kotimaisista A-P "toinoi taklaa" Berg.

Draftissa kaikki kaikessa on ENNUSTAA miten varauskelpoiset tulevat ominaisuuksiensa puolesta menestymään NHL:ssä eli toisin sanoen...

Palatakseni Larssoniin niin edelleen luulen scouttien miettivän juuri hänen kehittymisvaraansa hänen heikkouksiaan etsittäessä.

Tästä erittäin samaa mieltä. Käsi pystyyn kuka teistä fanikerholaisista varaisi Larssonin vaikkapa nrolla kaksi mikäli hänen top level on tämän hetkinen taso?

Hyväksytkö erityisiksi vahvuuksiksi vaikkapa seuraavat:(?)

- hyvä liike
- erinomainen fysiikka
- hyvä pelikäsitys
- hyvä kiekonkäsittelytaito
- kylmäpäisyys kiekon kanssa ja ilman
- hyvä sijoittumaan
- ja kaikki edellämainitut 190 sentin ja 100 kilon raameilla

Olisi kiva kuulla sinulta vastapainoksi vaikkapa niitä heikkouksia, mitä olet Larssonin pelistä löytänyt.

Eikö erinomainen fysiikka ja 100kg massaa ole sama asia? En muistaakseni missään sanonutkaan Larssonin olevan sysipaska, kyseenalaistin vain hänen kehityspotentiaalinsa. Seikka joka jäi sinun lisäksi lähes kaikilta huomaamatta. Aivan uskomatonta että omaa mielipidettä joutuu satojen viestien voimalla perustelemaan kun selkeästikään kenelläkään fanipojista ei tunnu olevan edes kohtuullisella tasolla olevaa sisälukutaitoa. Terve.

Pakko kysäistä Hrustsovilta, että mitä mieltä olet Nicklas Lidströmistä? En nyt vertaa Lidasta ja Larssonia keskenään, mutta Lidström ei ole se nopein, taitavin ja kovin puolustaja, mutta jotenkin se homma vaan hoituu.

Henkilökohtaisesti en ole ikinä Lidaksen ihailijoihin lukeutunut. Ei johdu btw kansalaisuudesta, vaan antipatioistani Detroitia ja pumpulin pehmeitä pakkeja kohtaan. Lidas ei tosiaan ole nopein eikä varmasti kovin, mutta jos väittää että kuusinkertainen (?) Norrisvoittaja ei ole taitava, voi vetää vitun päähänsä ja hilpasta vuorille. Muutenkaan hänellä ei ole juurikaan mitään samankaltaisuuksia Larssonin kanssa, paitsi pelipaikka ja synnyinmaa. Lidas varattiin yli-ikäisenä kukkakeppinä paskan tulokaskauden jälkeen ja vietti vielä muutaman extrakauden elitserienissä ennen änäriin siirtymistään. Näitä Larssonin ylistyslauluja kun kuuntelee niin hänhän oli ilmeisesti jo 11-vuotiaana pohjoisen pallinpuoliskon vahvin jätkä ja tuleva Norriksen pysyväishaltija.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitos Hrustsovi asiallisesta vastauksesta!

Ilmeisesti scoutit ympäri maailmaa ovat täysin kujalla Larssonin suhteen, kun tällä hetkellä rankkaavat kaverin noinkin ylös? Mutta uteliaisuuttani kysäisen vielä, että mitä selkeitä vahvuuksia hänestä pitäisi löytyä, ennen kuin sinä olet vakuuttunut hänen taidoistaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös