Inttiin lähdössä?

  • 1 215 462
  • 3 574

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Meillä ainakin otettiin kaikki sakset ja "leathermanit" pois siinä ensimmäisessä tarkastuksessa, jossa kassi käytiin läpi ja ne palautettiin P-kauden loppupuolella eli n. 4-5vko:n jälkeen. Eli ehkä kannattaa ne tuoda vasta ensimmäisten lomien jälkeen jolloin kasseja tuskin tarkistetaan.
Mitä lolloa? Entä jos ensimmäiset lomat ovat vasta 3 viikon päästä palvelukseen astumisesta? Voi olla kynnet aika pitkät siinä vaiheessa eikä yksikön vääpeli päästä lomille. ;) Totta munassa kynsisakset/-leikkurit mukaan saman tien.

Puukon yms. viidakkoveitsen nyt voi ottaa mukaan myöhemminkin.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Höh. Meillä kun oli erittäin tarpeellista -listassa mainittu puukko. Tuskin sakset ainakaan vaarallisemmat ovat, mutta tosiaan tuskin nyt kaikkea muutenkaan otan ensimmäiselle kaksiviikkoiselle.
Mistä tällainen lista löytyy? Itselle tuli vain Ruotuväen alokasliite, jonka listassa ei tällaista ollut. Santahaminaan siis tie vie maanantaina minullakin.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja ottakaa mukaan omat kalsarit + sukat ainakin viikon tarpeisiin. 1/07 kun menin niin alusvaatteita jaettiin vasta toisella viikolla. Oli mukavaa kun itellä oli sentään useammat alkkarit ja sukat vrt. monella tupakaverilla ei ollut muuta kuin jalassa olevat alusvaatteet. Noh, siinäpä vetivät nyrkkipyykillä illalla nimenhuudon jälkeen ja kuivattivat yön yli.

Ja kynsisakset tottakai mukaan.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
HIFK:lle;

Sun mahdollisuudet rauhaturvaajaksi lyhyellä aikavälillä on suoraan sanottuna heikot. Ilmeisesti et ole henkisesti ihan täysin tasapainoinenkaan tällä hetkellä. Noihin miinanraivaus ja muihin EOD-hommiin on todella hankalaa päästä, koska esim valmiusjoukoissa palvelleet menevät ohi. Ohituskaistalla ovat myös ne sinua nohevammin varusmiepalveluksen käyneet, joilla on jotain hyödyllistä siviilikoulutusta esim sähköinsinööri, tietotekniikka, hoitajat/lekurit jne.

Mutta ei kannata luovuttaa, koska elämässä kyllä töihin pääseminen ulkomaille ei ole mikään mahdoton rasti. Tässä maailmassa on ihmeellisempiäkin asioita tapahtunut, kun että terve nuori mies pääsee haluamaansa duuniin. Ja ilmeisesti olet tosi nuori kaiffari. Ihan alkuun sun kannattaa jutella esim työvoimatoimistossa sun tavoitteista. Monesti näillä tädeillä on tiedossa tosi paljon jotain kursseja ja muita, mistä itse et välttämättä ole ollut tietoinenkaan. Joidenkin "ura mulle"- kurssien käyminenkin on samalla pieni edistysaskel.
En tiedä koulutustaustaasi, mutta suosittelen hankkimaan toisen asteen koulutuksen, koska peruskoulu ei oikein riitä nykyään. Esim aikuislukiolla tarvii käydä vähemmän kursseja, kun päiväkoululla. Seurakin on hyvää ja meininki aika leppoista. Joku kiva naikkonenkin voi matkaan tarttua. Pääasia on kumminkin tehdä jotain tai pyrkiä siihen että pääsee jonnekin kouluun. Esim oppisopimus on nykyään suosittua ja siitähän saa ammatin ja omaa rahaakin. Ja niitä armeijakuvioita silmälläpitäen joku "osaavan duunarin/kädentaitoisen"- miehen luokitus ei olisi yhtään paha juttu. Varsinkin kun Suomessa on häviävä luonnonvara osaavat duunarit.
Tuohon armeijakuvioon vielä sen verran, että suosittelen käymään tai tutustumaan noihin vapaaehtoisiin maanpuolustuskuvioihin. Noita VEH- harjoituksiahan järjestetään aika lailla joka puolella Suomea. Niihin myös pääsee aikalailla mukaan, kun vain ilmoittautuu. Nyt en tarkoita maakuntakomppanioita, jotka on aikalailla buukattu täyteen varsinkin päälllystön suhteen. Eli treenaat vähäsen kuntoa, käyt jonkun vuoden noissa harjoituksissa niin se voisi osoittaa että pystyt toimimaan sotilaiden kanssa. Vaikka sulla noita mt-ongelmia nuoruudessa on ollutkin ja Firma on aika tiukka noissa asioissa. Käytyäsi vapaaehtoisessa maanpuolustustyössä voit myös keskustella niitä järkkkäävien tahojen ja kouluttajien kanssa. Voihan olla, että he vaikka suosittelevat sinua että olet "ok". Osoita että sun henkinen tasapaino riittää.

Eli kun sulla on vähän heikko alkukäsi, niinkuin TF mainitsikin. Korjaa tilanne hankkimalla koulutusta, josta on hyötyä maailmalla. Laita oma kotipesä kuntoon, äläkä ota liian suurta kakkua kerralla. Ja paranna sotilaallista asemaasi käymällä noissa harjoituksissa ja koita saada vaikka jotkut kulmaraudat sieltä. Firmassa ymmärretään kyllä, että jokainen suomalainen nuori pojankloppi ei ole silloin 18-20 vuotiaana märkäkorvana ollut mikään supersotilas. Siviiliura ja tapahtumat jälkeen intin vaikuttavat paljon. Ja tämä on faktaa 100%.

Tsemppiä vaan! Kyllä se elämä voittaa, vaikka joskus näyttää niin vaikealta. Varsinkin jos lapsena tai nuorena on ollut vaikeaa.
 

Random Hero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Höh. Meillä kun oli erittäin tarpeellista -listassa mainittu puukko. Tuskin sakset ainakaan vaarallisemmat ovat, mutta tosiaan tuskin nyt kaikkea muutenkaan otan ensimmäiselle kaksiviikkoiselle.

Omassa alokastiedotteessa ainakin kehoitettiin ottamaan mm. kynsisakset mukaan. Itse otan perus hygieniatarvikkeiden/mp3 soittimen/vaatteiden lisäksi mukaan puukon, leathermanin, kynsisakset ja neulaa&lankaa. Tietenkin tärkeimpänä myös pari tornia nuuskaa ettei nikotiininhimo pääse yllättämään!
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Upinniemi, huomenna nähdään

Jännäkakkaa väännetty jo pari viikkoa, eikä loppua näy. :) Mitenköhän sitä mahtaa käydä, kun intin maailma aukeaa tylyn harmaana silmien ulottuville? No, kohta mennään.

Onko muita jatkoaikalaisia tulossa Upinniemeen? Stadista pääsee dösällä kätevästi ja nopeasti puolen tunnin välein, joten siitä asiasta ei tarvitse pitää huolta.

Saa nähdä, miten pojan käy ja tullaanko sieltä takaisin ehjin nahoin sitten aikanaan ensimmäiselle lomaviikolle.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Jännäkakkaa väännetty jo pari viikkoa, eikä loppua näy. :) Mitenköhän sitä mahtaa käydä, kun intin maailma aukeaa tylyn harmaana silmien ulottuville? No, kohta mennään.

Samat sanat. Tämä poika lähtee huomenna Kajaaniin ja melkoisen jännityksen se jostain puseron alle lykkäsi :D Mutta ei kai siinä auta kun lähteä positiivisin mielin kohti suurta ja tuntematonta! 362 - you number of the beast, here I come!
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
No, datanomin perustutkinto itsellä jo on, sekään ei kovin hyvin mennyt. Oikeastaan pelkkiä 1:siä oli tietokoneaineista. Muunlaisista aineista tulikin ihan hyviä numeroita. Siis edelleenkään en osaa koneella tehdä muuta kuin netissä surfata. Mitään asetuksia en osaa laittaa tuolta koneen syövereistä päälle. Eli oikeastaan täysin lapsenkengissä on tuo homma. Onni oli (jos sitä nyt onneksi voi sanoa), että todistuksen sai, vaikka ei olisikaan tehnyt mitään. Sellaisiakin siellä oli.

Eikä sillä, mikään tietokonehomma ei ole koskaan kiinnostanut, kunhan vain silloin aikoinaan valitsin jonkun linjan. Ja istuminen koneen äärellä silloin kun muut huhkii kentällä, ei nappaa.

Täytyy työkkäristä käydä kysäsemässä huomenna, enpä kyllä tiedä tietävätkö yhtään mitään noista rt-hommista, kun paikallisessa toimistossa ei oikein tunnuta tietävän yhtään mitään.
 

Mogly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Neljä ja puoli tuntia, niin pitäisi lähteä kotoolta rullailemaan Santikseen päin.
Vähäsen epätodelinen fiilis, mutta lähdetään katsomaan hyvillä mielin.

Herra Alikersantti! Alokas Mogly ilmoittautuu palvelukseen.
 

Baldrick

Jäsen
Kaveri tulee hakee klo 11 nii siitä sitten köröttelee Keuruulle, eli ennen 12 siellä. Viimestään pitäs olla klo 4, mutta kaveri, joka siellä on alikkina, kerto et on hyvä olla vähä aikasemmin siellä, nii kerkee tekee hommat paremmin.

Keuruun Pioneerirykmentti representin'!
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Vielä tässä muutama hetki ennen lähtöä kysyisin, että jaetaanko tupia millään tavalla vai voiko niihin mennä saapumisjärjestyksessä. Muistelisin kuulleeni joiltakin, että mitä aikaisemmin on siellä paikan päällä, niin voi valita oman tuvan ja punkan, jne... mutta en ole aivan varma.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kannattaa ottaa mukaan rakkolaastareita, sillä ainakin ensimmäisinä päivinä saattaa kengät olla "ei niin jalanmukaiset", joten rakkoja saattaa syntyä. Myös kun marssit alkavat, niin voi jalat olla kovilla. Tosin talvella ei jalat pääse sillä tavalla pehmenemään, kuin kesähelteillä.

Neula ja lankakin on hyvä olla olemassa, niin ei tarvitse jonkun napin irtoamisen takia varusvarastolle lähteä, varsinkin kun sinne pääsee alkuun varsin nihkeästi. Tai helvetistäkö minä tiedä mitä siellä nykyään puuhataan ja onko nykyisissä varusteissa edes mitään nappeja tyyliin "kuuskakkoset".
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Tunnin päästä pitäisi lähteä asemalle ja pikkuisen kyllä jo jänskättää. Kajaaniin pitäisi lähteä ja pioneeriksi kutsunnoissa pisti merkintää, mutta saa nähdä. Unet jäivät vähän vähäisiksi, kun tuo unirytmi muutenkin melko sekaisin, mutta eiköhän se siellä tasaannu.
 

Sambody

Jäsen
Siviilielämän tj 0 koittanut. Noin puolen tunnin päästä lähtee hiukset helvettiin ja niitä mä ehkä eniten jään kaipaamaan. Siitä sitten pikkuhiljaa kamat kasaan ja rentoutumista Entouragen parissa ennen lähtöä kohti Tikkakosken Ilmasotakoulua. Matka kohti kirkkaan sinistä barettia alkakoot.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Vielä tässä muutama hetki ennen lähtöä kysyisin, että jaetaanko tupia millään tavalla vai voiko niihin mennä saapumisjärjestyksessä. Muistelisin kuulleeni joiltakin, että mitä aikaisemmin on siellä paikan päällä, niin voi valita oman tuvan ja punkan, jne... mutta en ole aivan varma.
Kyllä tuvat on ainakin määrätty etukäteen, itse kävin Rollossa ja sielä myös punkat ja kaapit oli nimetty.
 

Veijari

Jäsen
Varmaan on täällä jo esille nostettukin mutta ottakaa pojat omia alusvaatteita mukaan ellette välttämättä halua niitä SA-int - mallin kusenpolttamia kalsareita käyttää.

Kuten Setit jo sanoikin, kyllä tuvat on etukäteen valittu alokkaille. Kyllä te pojat siellä pärjäätte, turha panikoida. Teistä on huolehtimassa niin moni upseeri ja aliupseeri ettei kukaan varmasti pääse eksymään.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Älkää nyt turhia murehtiko. Portista kun astutte sisään, voitte lopettaa ajattelun ja teette vain mitä käsketään. Armeija on siitä helppo paikka, että kaikki mitä teette, kerrotaan kyllä teille niin moneen kertaan että varmasti menee perille. Siellä ei kannata turhaan aivonystyröitään kulutella.

Ja muistakaa, riittävästi huumoria mukaan! Siellä on kaikki muutkin alokkaat samassa tilanteessa kuin te, joten hiukan ryhmähenkeä niin kaikesta selviää.

Tsemppiä jatkiksen morteille!

EDIT: Muistui hauska episodi ensimmäisestä rynkkytarkastuksesta mieleen. Yliluutnantille mentiin hienossa jonossa tarkastuttamaan morsianta, ja kun oma vuoro sattui kohdalle, meni hiukan sanat sekaisin. Olin koko jonotuksen aikana kelaillut tuota aseen luovutusta tarkastukseen ja aseen numeroa, ettei vaan pääse unohtumaan. No sen aseen numeron muistin kyllä mutta muuten meni hiukan reisille.

"Herra alokas, Yliluutnantti penon ase tarkistettu puhdistustanne varten, aseen numero..."

Sitten juostiin, ja puhdistettiin ase pariin kertaan uudestaan. :)

EDIT2: Ja kannattaa muistaa, jos ei jää päähän kunnolla sotilasarvot ja merkit, kannattaa aina huikata hiukan yläkanttiin. Yleensä tulee vähemmän sanomista kun tervehtii yliluutnanttia kapteenina, kuin vaikkapa kapteenia luutnanttina.
 
Viimeksi muokattu:

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Jep, kaikille lähtiöille vain tsemppiä ja huumoria mukaan. Ei sinne kukaan kuole, eikä se intti "hajota" teitä vielä pitkään aikaan. Ensimmäiset päivät menevät ihan siivillä ihmetellessä ja mitään ei tarvitse itse miettiä. Teette vain niinkuin käsketään, niin kaikki menee hienosti. Kukaan ei ole teille karjumassa jo portilla, sitä on aivan turha pelätä. Nyt ei olla jenkkileffassa.

Vaikka siellä joskus tulee hyvin todennäköisesti vituttamaankin, saatte vastapainoksi monia unohtumattomia kokemuksia, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kavereita. Vuosien päästä yllätätte itsenne kaipaamalla inttiä. Pieninä annoksina.... Hyvin se menee!

Hajotkaa aamuihinne mortit! ;)
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
No niin, täällä sitä ollaan juuri sotilaskodissa ja koneellehan sitä oli heti päästävä, kun kännykän netti lagaa pikkaisen jostain syystä, mitä ihmettelen.

Mutta onpahan ollut kovaa touhua ja eka päivä oli oikeasti todella vittumainen, kun ei oltu edes varmoja, viekö se bussi Upinniemeen perille asti vai mihin. Kolmelta olin vasta paikalla ja kyllä oli erittäin raskasta kantaa kamat ja olla todella nopeasti joka paikassa.

Tästähän se helpottuu, mutta alku oli kova, mutta no problem. Mikäs tässä. :)
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
No niin, täällä sitä ollaan juuri sotilaskodissa ja koneellehan sitä oli heti päästävä, kun kännykän netti lagaa pikkaisen jostain syystä, mitä ihmettelen.

Mukava kuulla että hommat sujuu, mutta sotilaskodissa toisena päivänä? Ja vielä koneella? Mitä vittua. Kolme vuotta sitten päästiin sotilaskotiin ensimmäisen kerran kahden viikon jälkeen, jotka oltiin vielä kiinni, jollei tutustumiskäyntiä (=läpikävelyä) lasketa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
sotilaskodissa toisena päivänä? Ja vielä koneella? Mitä vittua. Kolme vuotta sitten päästiin sotilaskotiin ensimmäisen kerran kahden viikon jälkeen, jotka oltiin vielä kiinni, jollei tutustumiskäyntiä (=läpikävelyä) lasketa.

Suklaasaarella, joka kieltämättä todellisuudessa oli Rankki, pääsi kanssa sodeen toisena päivänä jo vuosikymmen sitten. Upinniemi oli ainakin vielä tuolloin melko tiukan paikan maineessa, mutta näemmä homma on alkanut toimia merivoimissa kokonaisvaltaisemmin sen jälkeen.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Mukava kuulla että hommat sujuu, mutta sotilaskodissa toisena päivänä? Ja vielä koneella? Mitä vittua.

Juurikin samaa ihmettelen. Itsekin Öbiksessä alokasajan palvelleena päästiin sotkuun ensimmäistä kertaa kahdenviikon jälkeen ja silloinkin vain me, jotka olimme edelleen viikonlopun kiinni (ja meistäkin vain arvomerkki kokeen läpäisseet). Kolme viikkoa kesti ensimmäiselle viikonloppuvapaalle. Ihan hyvä homma kyllä, että pääsette jo nyt. Turha sitä on heti alkaa hajottamaan.

Antakaahan tulla aina kun kerkiätte väliaikatietoja. Näitä on kiva lukea.

Enää ei ole montaa aamua jäljellä... ;)
 

xAnZax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Enää ei ole montaa aamua jäljellä... ;)

Niin juuri! aamujen määrä on lähempänä 700 kuin 0. Ei vaan,ei saa kiusata uusia alokkaita, nopeasti ne aamut menee loppujen lopuksi. P-Kauden kun jaksaa taistella läpi niin jo helpottaa.

Pakko kuitenkin toivottaa AAMUJAA!!

T: Gonakuski II/07 PorPr
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös