Vihreä liitto

  • 1 419 135
  • 10 703

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Suomi on myös kaikkien niiden kotimaa, jotka aidosti näkevät vähän pidemmälle ja jotka aidosti yrittävät ratkaista ongelmia Hakunilan ostarin aitaa pidemmältä.

Ilman muuta Suomi on niiden kotimaa, joilla on kykyä ajatella vähän pidemmälle. Tosin jos tämän rajaisi näin tiukasti, niin vihreät jäisivät kaikki ulos - he kun eivät ole vielä kertaakaan esittäneet mitään aitoa pidemmän tähtäimen ajatteluun viittaavaakaan.

Pitäisin erikoisena, jos tämä Suomen Leijonan kuohiminen sukupuolineutraaliksi oikeasti muuttaisi ihmisten mielikuvaa lento-oravien jätöksiä pakastavista hamppua polttavista miesvihaavista feministi-kettutytöistä. Asiaa ei varmasti auttanut Uusi Suomi-taravamerkin plagioiminenkaan. Oikeasti näinkö he saavat PerSujen suuntaan karkaavan äänestäjätulvan pysähtymään?
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
On hienoa että vihdoin näemme leijonavakuunan käytettävän sellaisen tahon toimesta joka ei heti leimaudu junttimaiseksi. Tai jo ole sitä. Nämä Kiitos-paitaiset puupääjuntit ovat viime vuosina terrorisoineet kaikkea isänmaallisuuteen ja Leijonaan liittyvää, nyt on aika ottaa takaisin.

Hienoa Vihreät.
 

scholl

Jäsen
Saattaa olla myös anarko-feministinen dragartisti naarasleijona. Kyllähän tämä Persujen pelko on saanut aivan naurettavat mittasuhteet.

Aika halpamaista minkään yksittäisen puolueen ottaa jotain tuollaisia kansallisia symboleita vaalitunnuksekseen. Miltä se näyttäisi, jos Ruotsissa demareilla olisi tre kronor vaalikampanjassaan. No vihreät ovat enemmän vasemmalla kuin demarit tutkimusten mukaan, joten sitä enemmän huuhaata tuo kampanja on. Risuparrat menivät Pörssitaloon pitämään kampanjatilaisuuttaan, nappasivat leijonan vihreälle pohjalle ja alle vielä ex-kokoomuksen pää-äänenkannattajalehden nimen niin heh heh.

Ehkä se Persujen pelko on siinä mielessä olemassa, että vihreät pelkäävät kannatuksensa puolesta, kun hallituksessa eivät ole saaneet mitään omia kantojaan läpi ja pelkäävät näivettyvänsä entistä pienemmäksi puolueeksi, mutta kyllähän noi materiaalit on suunnattu lähinnä kokoomusta vastaan. Siinä käy vain huonosti, koska kukaan kokoomuslainen ei voisi edes kuvitella äänestävänsä vasemmistopuoluetta ja sitten ne vasurit, joita vihreitä tukevat, voivat tuon kampanjan myötä vieraantua aatteestaan. Vaalit tulevat vihreillä kyllä menemään persuksilleen.

edit. kristillisten Koti, uskonto, isänmaa -kampanja on samanlainen yritys
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaalit tulevat vihreillä kyllä menemään persuksilleen.

edit. kristillisten Koti, uskonto, isänmaa -kampanja on samanlainen yritys

Niinhän on melkein aina käynyt, Vihreäthän ovat valitettavasti vain gallup -puolue. Ennen vaaleja on helppo sanoa äänestävänsä, ja tukevansa heidän hyviä arvojaan ja ajatuksiaan, mutta tosipaikan tullen laitetaan lippuun ihan muita numeroita.

Niin ja "Koti, uskonto, isänmaa" on kylläkin Kokoomuksen ideologian lähtökohta. Siis aivan perseestä. Eikä paljon minulla ole hyvää sanottavaa KD -jengistäkään.
 

Fordél

Jäsen
Paljon melua taas tyhjästä. Vihreiden vaalikampanja on selkeä vastaisku Persuille ja ei siinä sen ihmeempää. Mainostoimiston tekosia ja kuten huomaatte; se on tehnyt tehtävänsä ja herättänyt keskustelua. Vihreät on kuitenkin suomalainen puolue ja rakentanut osaltaan isänmaatamme, joten kyllä heillä on täysi oikeus käyttää tuota tunnusta. Slogan on sitten jo asia erikseen ja mielenkiintoista nähdä tuleeko siitä vielä sanomista saman nimiseltä lehdeltä.

Odotetaan jahka jossain vaiheessa keskustelu menisi jopa politiikan sisältöön ulkoisten tunnusten sijasta...Liikaa vaadittu?
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Odotetaan jahka jossain vaiheessa keskustelu menisi jopa politiikan sisältöön ulkoisten tunnusten sijasta...Liikaa vaadittu?

Oikein! Vihreät kyllä lasken itsekin tähän pitkän linjan puolueiden joukkoon, jotka jopa tuovat ihan arvokkaita avauksia keskusteluun, samoin kuin SDP, Vas, Kepu, Kok ja RKP. Eli ei vain sisäpiirin jargonia, vaan maan asioiden hoitamiseen liittyviä lähtöjä. (Älä innostu HCH, en tarkoita lähtösilmää, enkä lähtötilanteenvaatimuslujuutta.)

Valitettavasti vain Vihreiden pääkaupunkikeskeisyys on jättänyt laita-Suomen melko kylmäksi puolueohjelmaa kohtaan. Olihan tietty tämä Joensuun ihme, mutta vähiin jää hänen jälkeensä. Ja kun aina ei voisi vedota vanhoihin sanomisiin, tai tekijöihin, vaan vähän pitäisi uudistua. Sama koskee toki muitakin puolueita. Mutta ei kiitos niin kuin Kokoomus näiden pikkusotureiden kohdalla on tehnyt. (Ja en nyt tarkoita A. Stubbia.)
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nämä *erkeleen mielistelijät ovat lanseeranneet Suomileijonan kuvakseen, puolue joka olisi valmis myymään vaikka isänmaansa, kunhan saisi voikukat kasvaa vapaasti, puolue joka kannattaa "antaa kaikkien kukkien kukkia" ajatusta, eli kunhan ei tarvitse tehdä mitään, niin viekää meidän itsenäisyys, unhoittakkaa hitoria, polttakaa pilveä ja rakastakaa vaikka raiskaajaa, kunhan se kasvattaa luomua..niin tämä per*leen puolue on tehny kunnian loukkauksista suurimman, RAISKANNUT SUOMI LEIJONAN!

Kirjoitustyylistäsi päätellen taidat olla tyypillinen persu? Syyllistyykö muuten Hesarikin kunnian loukkaukseen käyttä essään SUOMI LEIJONAA?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hyvin oli ajoitettu tämä uusi kampanja itsenäisyyspäivän alle, leijona herättää aina tunteina ja varmasti eniten juuri tänään.

Herättää varmasti keskustelua joka oli tarkoituskin.

Haluaisin kuulla Vihreiden mietteitä esim. verotuksen ja maahanmuutto-poliitikan osalta. Siis ihan konkretiaa, nythän taitaa olla aika yleisellä tasolla.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Huomioiden (hyvässä ja pahassa) Vihreiden imago, niin ihan asiansa ajavahan tuo oli. Logon ja "sloganin" valinta oli kieltämättä hieman yllättävä. Ei tuota kuitenkaan voi ymmärtää kuin vain provona. Mielenkiintoinen huomio mielestäni oli se, että aika pitkälti tuossa lähdettiin "määrittelemään" itseä muiden kautta. Persut siis otetaan siellä leirissä jo ihan tosissaan. Sitä vaan en oikein tiedä, että mikä tämän todellinen funktio nyt oli? Tehdä tarkoituksellien vastakkainasettelu, jolla saadaan "tiivistettyä" omaa ydinjoukkoa? Oman kokemukseni mukaan on vaikea kuvitella, että yhtään minkäänlaiset kansalliset mielikuvat tms. olisivat millään tavalla tärkeitä - päinvastoin. Ja tuskin kokkareidenkaan "liberaalisiipi" tuosta kamalasti lämpenee, koska tuo nyt ylipäänsä ei taida olla oleellinen seikka sille porukalle.

Mitä tuohon videoon. "Uusi Suomi". Mutta sitten paljon löytyi sanoja "turvata", "säilyttää", "pelastaa" jne. :) Mielikuvamainontaahan toki kaikki tyyni - samalla tavalla kuin muillakin.

Mutta sitten itse asiaan...

http://www.vihreat.fi/node/5511

"Haluamme lisää työtä vihreille aloille ja palveluiden pariin. Haluamme vihreän tietoyhteiskunnan."

Mitäköhän tämä "Vihreä talous" nyt on? Pitääkö tämä nyt tosiaan ymmärtää sellaisena kärjistyksenä, mitä usein kuulee: "Kaikki huoltakoot tuulimyllyjä ja loput sitten peskööt toistensa paitoja"? Mikä ihme on vihreä tietoyhteiskunta? Yritetäänkö tässä nyt (Kasvin varjolla (No pun intended)) omia käsite "tietoyhteiskunta"? Vai tuoko tämä "vihreys" jotain uutta siihen?

"Suvaitsevaisuus on meille sitä, että jokaisella on hyvä olla sellaisena kuin on, vailla pelkoa syrjinnästä, väheksynnästä tai rasismista. Ihmisoikeuksista sekä siitä, miten suhtaudumme esimerkiksi vähemmistöihin, on seuraavissa vaaleissa puhuttava - ja lujaa. Meidän viestimme on selvä: olemme vanhoillisuuden vastavoima."

Tästä olisi mukava kuulla tarkennusta. Se nyt ei ole mikään yllätys, että näissä puhutaan hyvin ylimalkaisesti. Kuitenkin jo ihan sen asian takia, jota olen täällä jo muutaman kerran tuonut esille, haluaisin hieman täsmennystä näihin.

Syrjinnästä, väheksynnästä ja rasismista tuskin kukaan on toista mieltä. Ihmisoikeudet ja "suhtautuminen vähemmistöihin" onkin sitten monitulkintaisempi asia. Onko tässä nyt kyse siitä, että nykyään esim. ihmisoikeudet eivät toteudu, vai ovatko ne nykymuodossaan "riittämättömät"? Tarkoittaako "suhtautuminen" asennetta vai sitten esim. kiintiöitä? Näistä kysymyksistä riippuu esim. se, olenko itse "vanhoillinen", ja mitä Vihreät todellisuudessa näillä käsitteillä tarkoittavat.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Pääsi lipsahtamaan..

Kirjoitustyylistäsi päätellen taidat olla tyypillinen persu? Syyllistyykö muuten Hesarikin kunnian loukkaukseen käyttä essään SUOMI LEIJONAA?

Pääsi lipsahtamaan humalainen aivopieru joten poistinkin viestini.
Mutta suoraansanottuna vihreät ovat jotain mitä en voi sietää ja koenkin törkeänä herjana että juuri vihreiden kaltainen hippilauma ottaa Suomen leijonan käyttöönsä. En ole sen enempää poliittisesti kalleellaan minnekkään.
En myöskään pidä leijonamme käytöstä minkään muunkaan ääriliikkeen tai poliittisen puolueen toimesta.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Sieg heil, Sinnemäki!

Melko huvittavaa jälkeä Alex Niemiseltä ja vihreiltä. Julistetaan retoriikan tasolla kuin kirkonkylän viimeiset kommunistit ja ollaan niinku hyvän puolella niinku kaikkea pahaa vastaan. Pahuutta ovat mm. muut kuin omat mielipiteet, muut kuin omat elämäntavat sekä kaikki ei-vasemmistoliberaali ajattelu.

Huumoriaspektin multihuipentumana "otetaan haltuun" Suomen leijona "pahoilta voimilta". Sieg heil, Sinnemäki! Kaikesta huolimatta olet kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti! Siitä minä nautin! Aina sloganit valmiina jos ei-vihreät alkaa hyppiä silmille! Vasureita en ammu, hekin ovat arjalaisia!

Kyllä, tuo oli juuri yhtä osuvaa symboliikkaa kuin vihreä itsetekeminenkin. No, eipä tarvitse näissäkään vaaleissa tätä joukkiota äänestää. Kokoomuksen puisto-osasto? Älkää viitsikö.
 
Viimeksi muokattu:

Turma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Mainostoimiston tekosia ja kuten huomaatte; se on tehnyt tehtävänsä ja herättänyt keskustelua.

Tuo mainostoimisto tuli heti mieleen. Varsinkin julkistamistilaisuuden paikan voin kuvitella olevan helsinkiläisen hipsterin neronleimaus. Pörssi? Miksi?? Leijonan käyttö sinänsä positiivista, jos vaikka vihreissäkin piireissä saisi jatkossa olla isänmaalinen.

Mielestäni Vihreiden ongelma on, että ovat jo saavuttaneet tavoitteensa: nykyään Kokoomukset ym. ajaa vihreitä arvota. Parikyt vuotta sitten ei isot puolueet paljon vihreistä arvoista toitottaneet ja muutenkin aihetta pidettiin juurikin tuona liito-orava piiperryksenä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vihreiden vaalikampanja on selkeä vastaisku Persuille ja ei siinä sen ihmeempää. Mainostoimiston tekosia ja kuten huomaatte; se on tehnyt tehtävänsä ja herättänyt keskustelua.
Itse näkisin, että kyseessä on nimenomaan vastaisku kokkareille, ei persuille. Vaalimenestyksen kannalta Vihreiden ei tarvitse nokitella persuja, kun eivät kuitenkaan samoista äänestäjistä kisaile. Sen sijaan ns. sinivihreät kaupunkilaiset ovat sitä porukkaa, jotka ovat viime aikoina hyppineet, täysin ymmärrettävästi, enemmän ja enemmän kokoomuksen kelkkaan. Lisäksi Kokoomuksen "vihreän miljoona eri sävyä" tjsp. kampanjahan koettiin monen Vihreän poliitikon kohdalla selvänä provokaationa ja hyökkäyksenä, joten siihen tässä vastattiin.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vaakunan heraldisen asun muuttaminen ilman valtion lupaa on varsin kyseenalaista. Esimerkiksi Jääkiekkoliiton leijonalogo on otettu käyttöön vasta valtiovallan myönteisen päätöksen jälkeen.

Samoin Uusi Suomi on Herlinin Alma Medialta ostama tuotemerkki.

Osoittaa vaan tietämätöntä välinpitämättömyyttä olla ottamatta selvää tekijänoikeuksista. Sinänsä kovin vihreille ominaistahan tämä on.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Samoin Uusi Suomi on Herlinin Alma Medialta ostama tuotemerkki.

Osoittaa vaan tietämätöntä välinpitämättömyyttä olla ottamatta selvää tekijänoikeuksista. Sinänsä kovin vihreille ominaistahan tämä on.

Uusi suomi on sanaparina sellainen, että periaatteessa tuo tuotemerkki estää sen käytön ainoastaa samalla alalla, eli tässä tapauksessa mediassa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Osoittaa vaan tietämätöntä välinpitämättömyyttä olla ottamatta selvää tekijänoikeuksista. Sinänsä kovin vihreille ominaistahan tämä on.

Kyllähän vihreät sanovat, että ovat aina ennen kampanjoitaan lakimiehiin yhteyksissä ja ovat nytkin olleet. Lakimiehet eivät mitään ongelmaa ole havainneet. Vaakunan kohdalla kyllä pätee kyllä tiukat heraldiset säännöt, joten se vaikuttaa kyseenalaisemmalta osalta.

Sen sijaan "Uusi Suomi":n käyttämisessä tuskin mitään ongelmaa oikeasti onkaan. Olisihan se outoa, että mihinkään ei saisi kirjoittaa sanaparia "uusi Suomi", koska Niklas Herlin omistaa sen tuotemerkin.

Ilman muuta ymmärrän kuitenkin myös Herlinin suuttumuksen. Hän kun ei halua sitouttaa verkkolehteänsä mihinkään puolueeseen ja samalla tuli tällä tavalla vedetyksi "mukaan" kampanjaan.

No, ehkä se voi tehdä jopa ihan hyvää Uudelle Suomelle, jonka blogiosastolle ja uutiskommentteihin on pesiytynyt erilaisia kellarirasisteja sekä muita internet-sankareita. Tällä tarkoitan sitä, että blogien ja uutisten kommenteista usein jo kolmas viesti käsittelee "kulttuurinrikastuttajia" tai "mamujenpaapojia" huolimatta siitä, että itse uutinen tai kirjoitus käsittelee esimerkiksi Airbus A380:n ongelmia, lentoemäntien lakkoa tai ETYJ-konferenssia Kazakstanissa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Uusi suomi on sanaparina sellainen, että periaatteessa tuo tuotemerkki estää sen käytön ainoastaa samalla alalla, eli tässä tapauksessa mediassa.

Olen tässä ruvennut miettimään, että mitä kaikkea voisi lanseerata markkinoille Virheä Lanka tai Virheä Liitto -sloganilla. Sehän olisi tietenkin ok, kunhan en rekisteröisi sitä puolueeksi. Fennovoimahan voisi vaikka muuttaa nimentä Vihreäksi liitoksi?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Fennovoimahan voisi vaikka muuttaa nimentä Vihreäksi liitoksi?

Ei onnistu, koska se olisi silloin erisnimi, kuten puolueenkin nimi.

Sen sijaan Fennovoima ja Fortum voivat perustaa joint venturen, jota voisivat mainostaa esimerkiksi seuraavasti:

Fennotum Oy: vihreä liitto ydinvoiman puolesta.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Fennotum Oy: vihreä liitto ydinvoiman puolesta.

Ja sloganiksi: Löydä virheä lanka, osta ydinsähköä.

Tämä siis varmaan olisi Annille ja muille ihan ok, koska sanojahan ei voi omistaa.
 

Cube

Jäsen
Ilman muuta ymmärrän kuitenkin myös Herlinin suuttumuksen. Hän kun ei halua sitouttaa verkkolehteänsä mihinkään puolueeseen ja samalla tuli tällä tavalla vedetyksi "mukaan" kampanjaan.
En tiedä ymmärränkö suuttumusta, mutta tuota lapsellista räyhäämistä en ainakaan. Toisaalta hänelle on lyöty elämässä etuoikeutettu asema eteen niin ilmaiseksi, että eipä yllätä, ettei osaa suhtautua ongelmiin muullakaan tavoin.

Kohu koko jutun ympärillä kyllä yllätti. Uusi ja Suomi ovat sanoina niin yleisiä, että en tiedä miten niiden yhteiskäyttö voitaisiin muka kieltää. No, tuskin nämä närkästyjät muutenkaan vihreitä olisivat äänestäneet, joten sikäli aivan sama. Ihan onnistunut tempaus mielestäni, vaikka samaa mieltä olen kuin työväen presidentin kohdalla jokunen vuosi sitten, eli "keskustelun herättäminen" jollain sloganilla ei ole kovin kummoinen lahjakkuuden tai näppäryyden osoitus. Hyvä, jos kokoomus-jengi ymmärtää tämän edes nyt.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan onnistunut tempaus mielestäni, vaikka samaa mieltä olen kuin työväen presidentin kohdalla jokunen vuosi sitten, eli "keskustelun herättäminen" jollain sloganilla ei ole kovin kummoinen lahjakkuuden tai näppäryyden osoitus. Hyvä, jos kokoomus-jengi ymmärtää tämän edes nyt.

Ja olit Työväen Presidentti -sloganin osalta samaa mieltä, että ihan onnistunut tempaus? Vai ei kai punavihreät lasit silmillä edesauta vuorostaan tämän kampanjan mieltämistä onnistuneeksi?

Ja oliko "kokoomus-jengi" sitä mieltä, että Niinistön slogan oli erityisen lahjakas tai näppärä? Hyvä mainoskampanja se oli, ja herätti keskustelua. Tosin niille, joilla työväki-termiin liittyy vahva punainen arvolataus, ei ole varmasti vieläkään avautunut Niinistön kampanjan pointti.

Mitä tulee Herliniin, niin hänhän osaa mediapelin erinomaisesti, sen luulisi jokainen tajuavan. Toisaalta on aika lapsenomaista kuvitella, että Uusi Suomi esiintyy kampanjassa vain sattumalta, eli mielessä ei ole edes ollut viittaus Uusi Suomi -nimiseen lehteen.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusi Suomi ja leijona Vihreiden vaalijulisteessa menee jonkin verran yli meikäläisen mielestä mutta jos tarkoitus on herättää keskustelua niin kai tämä on laskettava onnistuneeksi avaukseksi. Pääseehän sitä ainakin kertomaan uteliaille mikä kaiken takana on.

Täälläkin on mainittu että tämä oli selvä vastaus Persuille tai Persujen pelko on jotain sellaista mikä pakotti Vihreät tekemään radikaalin avauksen. Itseäni hiukan arveluttaa äänestäjä joka pohtii äänestääkö Vihreitä vai jotain muuta puoluetta, ei tunnu luontevalta että seuraava vaihtoehto olisi Persut Vihreiden jälkeen. Alkaen homo- ja maahanmuuttokysymyksistä nämä kaksi ovat varmasti niin kaukana toisistaan kuin vaan voi olla. Mistä Persujen pelko Vihreiden leirissä oikein juontaa juurensa? Jos jotain yhteistä hakee niin eduskunnassa molemmat puolueet taisivat olla ainoita jotka äänestivät 100% ydinvoimaa vastaan. Persuilla on vielä oma kamppanja avaamatta, löytyykö yhtymäkohtia esim. verotuksessa tai sosiaalituissa varmasti selvinnee lähikuukausina.

Jostain syystä Vihreät ovat pitäneet turpansa kiinni homo- ja maahanmuuttokeskustelussa. Siinä missä KD on saanut hienoisesti kannatustaan lisättyä homokeskustelun tiimellyksessä, Vihreät ovat mielestäni molemmissa aiheissa vetäneet hyvin varovaista linjaa. Olisihan tuossa ollut mahdollisuus olla vastavoimana ajankohtaisille teemoille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös