Perussuomalaiset

  • 5 383 745
  • 43 438

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Yleensä tällaisiin ei jaksa edes puuttua, mutta yrittäisivät nyt nämä "haja-asutusalueen natsit" edes kirjoittaa tuon meren (entisen) nimen oikein.. Aikuiset ihmiset. T. nimimerkki "Iämeri".
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Luin tämän monta kertaa, mutta en keksinyt, että miten tuo pila on toteuttu. Eihän tuo voi olla totta eihän?

Ikävä kyllä tämä on ihan oikea ja virallinen esitys. Sketsin ns. kruunaa, että ainakin mulle jäi epäselväksi sekin, millä nimellä "Iämerta" sitten pitäisi kutsua. Länsimeri? Persumeri? White Power -meri?:) Ei tsiisus mitä porukkaa. Puuttuu vain, että tämäkin huutava vääryys saataisiin jotenkin maahanmuuttajien syyksi.
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Omasta mielestäni olen vastannut minulle esitettyihin kysymyksiin.

Hyvä, sittenhän voitkin keskittyä seuraavaan kysymykseen:

Ohessa linkki perussuomalaisten nettisivuilta löytyvään, puolueen arvomaailman pohjalta esitettyjen vaatimusten luetteloon.

http://www.perussuomalaiset.fi/arvomaailmamme

Millä rahalla perussuomalaiset aikovat nämä vaatimuksensa toteuttaa samalla säästäen, ja miten moni niistä on edes mahdollinen ilman "byrokratiaa"?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
En usko tätä. Väestörekisterikeskuksen mukaan Suomessa asuu 2500 Venäläistä ja 2100 Virolaista, näistä hyvin harva on varmasti maahanmuuttaja.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa taas asuu 48 740 venäjänkielistä henkilöä (v. 2008), joista reilut puolet oli Venäjän kansalaisia, joista taas osalla oli kaksoiskansalaisuus. Suomen Virolaisten liiton ry:n mukaan Suomessa asuu noin 20 000 viroa äidinkielenään puhuvaa henkilöä, mutta en tiedä varmaan minkä vuoden tilastosta on kyse - ei välttämättä aivan viimevuosien tilasto.

vlad.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Kreikalle annettavalla 1,6 miljardilla saataisiin varmasti panostettua vanhainkotipaikkoihin sekä omaishoidon tukemiseen.

Tähän on helppoa tarttua:

1) Pitäisikö siis Suomen ottaa lisää velkaa, jotta saataisiin panostettua vanhainkotipaikkoihin ja omaishoidon tukemiseen, nimittäin velallahan sitä Kreikkaa autettiin.

2) Jos kerran otetaan lisää velkaa, niin miksi ei oteta sitä kunnolla? Voitaisimmeko rahoittaa kaikki haluamme palvelut velalla?

3) Mitä luulet, että olisi tapahtunut, jos Kreikka olisi mennyt konkurssiin?
Mitä luulet, että koroille olisi tapahtunut ja mitä luulet tämän muutoksen aiheuttavan esim. asuntolainojen koroille tai investoinneille?

Muutama helppo kustannuskysymys näin aluksi...
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Jopa kokoomuksen Sauli Niinistö oli epäileväinen sen suhteen, saadaanko niitä rahoja koskaan takaisin.

Siis, ymmärsitkö nyt ihan väärin kysymykseni vai pakoiletko tuttuun antiSuomalaisia tyyliin vastuuta? Enhän minä pyytänyt arvioimaan sitä, että saadanko niitä rahoja takaisin vai ei. Se on monimutkaisempi asia, palataan siihen myöhemmin.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Viimeksi muokattu:

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Jotain pientä tietotaustaa kaipaa jotkut kyllä tässäKIN ketjussa.

Kun täällä on oikea tilastonikkari joka lukee tilastoja, niin paikallaan on muutama kysymys:

Vuonna 2009 Suomeen saapui 5 988 turvapaikan hakijaa. Heistä oleskeluluvan sai 1 257 henkilöä.

En nyt tiedä mistä olet tuon 1257 henkilöä saanut, mutta ei jäädä siihen. Kerroppa kun niitä tilastoja luet, kuinka monta kielteisen päätöksen saanutta turvapaikan hakijaa oikeasti on käännytetty Suomesta?

Esimerkiksi 2009 tehtiin 209 karkoitusesitystä ja päätoksinä niihin 47 ei-karkoitusta ja 80 karkoitusta ja vielä huomautuksena "Täytäntöönpannuista päätöksistä ei ole tilastoja.". Tilastojahan on ja niitä voidaan kääntää miten vaan halutaan, eikö?

Myönteisiä perheenyhdistämispäätöksiä (koskee useampia henkilöitä) tehtiin 443 kappaletta.

Jälleen kerran: mistä lukema on? Samalla tietysti et muista kertoa kokonaislukuja.

Muistutan vielä, että Migrin tilastojen mukaan vuonna 2008 yhteensä 1981 ihmistä sai avioliitonkaltaisen perhesiteen perusteella oleskeluluvan, ja 2763 alle ”18-vuotiasta naimatonta lasta” sai oleskeluluvan perhesiteen perusteella. Mitähän sama tilasto näyttää 2009, saati sitten 2010 eteenpäin kun kaikki perheenyhdistämishakemukset esimerkiksi Somaliasta alkavat olla pöydällä?

Vuodesta 1973 alkaen on maahamme muuttanut kaikkiaan 34 380 pakolaista.

Maahanmuuttajista suurin osa on Venäläisiä ja Virolaisia, joista ei paljon Persut valita. Kritiikki kohdistuu erivärisiin Somaleihin, joita heitäkin on vähemmän kuin ruotsalaisia (kyllä, tätä kutsutaan rasismiksi, kun se niputtaa ihmiset yhteen nippuun heidän etnisen taustansa perusteella).

Ei, rasismia ei ole se, että kertoo somalien työttomyysasteen olevan 55.2% ja työllisyysasteen 21.7%. Ei ole myöskään liene rasisimia kertoa, että somalialaista alkuperää olevien huoltosuhde on 12 suurimmasta ulkomaalaisryhmästä heikoin. En nyt jaksa esittää lukemia esimerkiksi somalitaustaisten rikollisuudesta. Muistetaan vielä, että somalitaustaisia henkilöitä Suomessa on tilastojen mukaan jo yli 11 000 henkeä. Siitä kun aletaan laskemaan perheenyhdistämisiä, niin huoltosuhde ei ainakaan parane.

Itselleni on käsittämätöntä, että tämmösestä asiasta nousee minkään näköinen vaaliteema. Valtio otti parissa vuodessa 30 miljardia velkaa, ja ihmiset pärisee jostain 5000 tummaihoisesta ihmisestä.

Tilastonikkari ei sitten ole ottanut onkeensa, kuinka paljon humanitäärinen maahanmuutto kustantaa? Velkaa otetaan ja tullaan ottamaan lisää. Helpottaako humanitäärinen maahanmuutto sitten tilannetta? Jos on jostain, josta säästää, eikö sitten tästä? Rasismia tai ei, mutta meikäläistä ainakin vituttaisi, jos minun veromarkoilla lennätetään tuhansia ihmisiä Suomeen ilmaiseksi ja vielä ilman elatusvelvollisuutta. Jos nimimerkillä on kuitenkin ylimääräistä rahaa laittaa vaikkapa Somaliasta tulevien elättämiseen, niin siitä vaan. Miksi kuitenkin haluat, että kaikki muut tekevät sitä myös?

Suhteellisuudentaju, missä pelaa?

Niin juuri. Sinun kaltaisiesi takia en edes asu Suomessa.

Edit: kirjoitusvirheet
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Byrokratian poistamista pitää tarkastella ala- ja tapauskohtaisesti.

Hieno vastaus: kuulostaa pätevältä, ei tarkoita mitään, ja voisi olla minkä hyvänsä poliittisen ryhmän edustajan kommentti.

Kreikalle annettavalla 1,6 miljardilla saataisiin varmasti panostettua vanhainkotipaikkoihin sekä omaishoidon tukemiseen.

Huono vastaus: osoittaa, että kommentoija on tosiasioista täysin pihalla.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sotaveteraanien kuntoukseen voidaan siirtää ainakin kaikki varat, joita pistetään Afganistanin miehittämiseen ja Somalian merinäpistelijöiden metsästykseen.

Miten suhtaudut miinalaivaoperaation 12 miljoonan euron kustannuksiin suhteutettuna siihen faktaan, että sotaveteraaniliitoilla on fyrkkaa tileillään 42 miljoonaa euroa ja että valtio avustaa tänäkin vuonna veteraaneja 370 miljoonalla?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Miten suhtaudut miinalaivaoperaation 12 miljoonan euron kustannuksiin suhteutettuna siihen faktaan, että sotaveteraaniliitoilla on fyrkkaa tileillään 42 miljoonaa euroa ja että valtio avustaa tänäkin vuonna veteraaneja 370 miljoonalla?

Tuosta muistinkin lehtijutun jonka luin vajaa vuosi sitten ja jonka pikaisella googlauksella löysin http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77615-sotaveteraaneilla-kiire-jakaa-miljoonansa (linkki siis vie Uusi Suomi-lehden uutiseen)
Eli siis kyllä sotaveteraaniliitoilta ainakin sitä rahaa löytyy eri asia onkin sitten löytääkö raha perille.
Sen kanssa olen kyllä samaa mieltä että kyllä niitä parempiakin rahankäyttökohteita kuin asiansa sössineiden Etelä-Euroopan maiden auttaminen ja sotalaivan lähettäminen Somaliaan olisi mutta toisaalta asiat eivät ole aina niin yksinkertaisia kuin miltä ne näyttävät.
Aina on helpompi löytää uusia kohteita mihin sitä rahaa jakaa, mutta olisi mukavampaa jos keksittäisiin enemmän keinoja löytää sitä rahaa jota jakaisi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaikki ne maat Euroopassa jotka omaavat ison muslimivähemmistön ovat enemmän tai vähemmän kusessa. Suomessa ollaan VIELÄ tilanteessa jossa tätä pystytään hallitsemaan mutta jos tilannetta ei kontrolloida, Suomi ajautuu samaan suohon kuin esim. Ruotsi...

Voisitko kertoa minulle Ruotsin ja Suomen muslimivähemmistöjen koot?

Tämän jälkeen voimme laskea kuinka monta kymmentä/ sataa vuotta kestää ennen kuin nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla olemme Ruotsin tasolla.

Perussuomalaisille maahanmuuttopolitiikka on hyvä vaalivaltti, koska ihmiset nielevät koukun hyvin. Siinä ei paljon auta tilastot ja ennusteet, kun islamilla uhkaillaan.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Minulle on mysteeri miksi näitä somaleita ei voi sijoittaa johonkin Kuhmoon, missä on vitusti tyhjiä kämppiä, vaan ne on tungettava Helsinkiin, missä muutenkin on pula vuokra-asunnoista.

Lisäksi noista somalinaisista hälyttävän suuri osa on yksinhuoltajia(polygamia). Eikö näitä vittu saada kuriin kasvattilapsineen. Pakko äänestää Perussuomalaisia, sillä Astrid jengeineen ja varsinkin Vihreät ovat niin kujalla. KARI:n sanoin, hölmölässä asutaan.

Lisäksi nämä Helsingin paskaperseet ovat niin helvetin nynnyjä, etteivät voi karkoittaa sitä helvetin kommareiden ylläpitämää kerjäläisleiriä.

Alkaa vituttamaan sen verran, että alan suunnitella muuttoa lahden yli. En halua tälläistä paskaa tukea omilla veroeuroilla. Ennemmin venäläisongelma, kuin somaliongelma.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
PS:t ovat periaatteessa ihan tervetullut vastapaino suomalaiseen puolukenttään, mutta minkääntasoisina "pelastajina" näitä jannuja on vaikea nähdä. Puolue henkilöityy kuitenkin lopulta täysin yhteen mieheen, muiden julkisuudessa pyörineiden persujen ollessa enimmäkseen sketsihahmoalkioita, ja toimintalinja on muutoinkin lähinnä vennamolaisen rötösherrajahdin jatkumo, ei enempää, ei vähempää. Sinällään toki hyvä tavoite, jos se siihen jäisi. Kysymyksiä ja kyseenalaistuksia on paljon, mutta onko sitten loppupeleissä vastauksia? Jotenkin puolueen linja tuntuu koostuvan isoista sanoista ja ajoittain isoilla kirjaimilla, mutta todellinen substanssi uupuu. Loppupeleissä jargoni on samaa mitäänsanomatonta tuubaa kuin muillakin, keskittyen toisaalta melko marginaalisiin, mutta äänestäjiä kalasteleviin teemoihin, kuten maahanmuutto ja veteraaniasiat.


Snakster ehti tässä asiassa näemmä ensin.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
No ehkäpä sillä rötösherrajahdilla olis oikeasti tarve. Maantapa politiikassa alkaa muistuttaa järjestäytynyttä rikollisuutta. Mutta koska samat herrat päättää toistensa touhujen tutkinnasta, ei mikään muutu.

Valistunut diktaattori olisi oiva ratkaisu ongelmaan, mutta tämä on enempi vai vähempi oksymoron. (Ja ei Hitler ei ollut moinen, eikä Stalinkaan...)

Z-Salamapartiota lainaten: "Oi tulispa kunnon sade joka pyyhkis alleen kaiken ton saastaan. Ja siihen paskaan mä luen hipit, stallarit, kommarit, revarit ja muut hihhulit jotka vaikeuttaa kekkosen duunia."
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Voisitko kertoa minulle Ruotsin ja Suomen muslimivähemmistöjen koot?

Tämän jälkeen voimme laskea kuinka monta kymmentä/ sataa vuotta kestää ennen kuin nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla olemme Ruotsin tasolla.

Varmasti joku asiantuntija osaisi sanoa, montako vuotta menee, mutta tämän uutisen mukaan ainakin tahti kasvaa ihan mukavasti.

Linkki vie uutisointiin perheenyhdistämisistä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varmasti joku asiantuntija osaisi sanoa, montako vuotta menee, mutta tämän uutisen mukaan ainakin tahti kasvaa ihan mukavasti.

Linkki vie uutisointiin perheenyhdistämisistä.

Edelleen haluaisin niitä kokonaistilastoja, koska käsittääkseni Ruotsissa puhutaan miljoonista ja Suomessa tuhansista, mutta onhan tällainen uutinen hyvä vaalitilaisuuden vetonaula.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Minulle on mysteeri miksi näitä somaleita ei voi sijoittaa johonkin Kuhmoon, missä on vitusti tyhjiä kämppiä, vaan ne on tungettava Helsinkiin, missä muutenkin on pula vuokra-asunnoista.

Kaikista toimenpiteistä huolimatta/niistä johtuen Euroopassa suurimmat kaupunkiseudut ovat gettoutuvia alueita.

Lisäksi noista somalinaisista hälyttävän suuri osa on yksinhuoltajia(polygamia). Eikö näitä vittu saada kuriin kasvattilapsineen.

Aina kun valtio jakaa ilmaista rahaa kannattaa kauhoa kaksin käsin.

Pakko äänestää Perussuomalaisia, sillä Astrid jengeineen ja varsinkin Vihreät ovat niin kujalla. KARI:n sanoin, hölmölässä asutaan.

Milloin Suomessa on tapahtunut viimeksi positiivista kehitystä? Poliittinen eliitti yli puoluerajojen tuntee enemmän yhteenkuuluvuutta keskenään kuin äänestäjiensä kanssa. Sama ilmiö Eurooppalaisella tasolla. Tekeekö PS poikkeuksen?

Lisäksi nämä Helsingin paskaperseet ovat niin helvetin nynnyjä, etteivät voi karkoittaa sitä helvetin kommareiden ylläpitämää kerjäläisleiriä.

Valtuustossa äänestettiin asiasta äskettäin. Katso valtuuston kokoonpano.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
"Oi tulispa kunnon sade joka pyyhkis alleen kaiken ton saastaan. Ja siihen paskaan mä luen hipit, stallarit, kommarit, revarit ja muut hihhulit jotka vaikeuttaa kekkosen duunia."

Suosikkilainaukseni, mutta oikeasti, Rauski kelaa, me ollaan oltu frendejä jo pikku skloddeista saakka! Nimi voi olla Persuilla vetävä, mutta onko ne oikeesti Kekkosen asialla? Muistatsä sen Göran Frenkellinkin skloddin? Sekin oli olevinaan hippi, mutta paljastu kuitenkin ihan okei-kaveriksi. Jos sä tajuut tän, niin mä tarjoon seuraavat permikset. Mulla on yks friidu Pukevalla duunissa, joka tekee tosi raikkaita, kyl sä diggaat.
 
Viimeksi muokattu:

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Persujen sivuilta lukematta edes sivua tarkemmin osui seuraava teksti silmään:

persut kirjoitti:
... kunnallisverotusta ei tule kunnissa kiristää, sillä veronkorotukset kuntatasolla kohdistuvat kaikkiin tuloluokkiin, myös alempiin yhtä raskaasti.

Ensinäkin tuo on melko urposti kirjoitettu. Kun kunnallisverotusta kunnissa ei pidä kiristää, voiko sitä kiristää jossain muualla? Asialla lienee ollut joku hitsauskurssin käynyt kynämies.

Toisena tuo on asiasisällöltään väärin. Kunnallisvero ei todellakaan osu alempiin tuloluokkiin yhtä raskaasti.

Onko veikko ollut kirjoittamassa faktoja tonne?
 
Viimeksi muokattu:

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Edelleen haluaisin niitä kokonaistilastoja, koska käsittääkseni Ruotsissa puhutaan miljoonista ja Suomessa tuhansista, mutta onhan tällainen uutinen hyvä vaalitilaisuuden vetonaula.

Kun olet niin kärkäs puhumaan Ruotsin miljoonista ja meidän tuhansista, osaat varmasti itsekin kaivaa meille jonkun kokonaistilaston ja kertoa, miten meillä ei ole mitään hätää.

Ja jos vielä jotain todettavaa asiasta olisi, niin tämän kaltaisten populaatioiden kasvu on hyvin huonosti tarkalleen ennustettavissa, ainoa varma asia on se, että jo sisälle päässyt populaatio kasvaa räjähdysmäisesti, koska noilla tuppaa olemaan tapana tehdä niitä lapsia enemmän kuin Suomessa ihmiset väsäsivät sotavuosien jälkeen...
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Voisitko kertoa minulle Ruotsin ja Suomen muslimivähemmistöjen koot?

Tämän jälkeen voimme laskea kuinka monta kymmentä/ sataa vuotta kestää ennen kuin nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla olemme Ruotsin tasolla.

Perussuomalaisille maahanmuuttopolitiikka on hyvä vaalivaltti, koska ihmiset nielevät koukun hyvin. Siinä ei paljon auta tilastot ja ennusteet, kun islamilla uhkaillaan.

Nimimerkki asuu ilmeisesti jossain korvessa tai sitten elää jossain keinotodellisuudessa, jossa ei näy mitä holtiton humanitäärinen maahanmuutto tuo tullessaan.

TosiFanille on ilmeisesti turha esittää mitään lukuja tai laskelmia esimerkiksi Helsingin itäisistä lähiöistä ja niitten ongelmista? Samaiselle nimimerkille on liene turha esittää mitään lukuja ja laskelmia vaikkapa Amsterdamista, Malmösta, Berliinistä tai vaikkapa Lyonista?

Miksi Suomessa edes pitäisi odottaa, että Suomessa ollaan samalla tasolla kuin vaikkapa Ruotsissa? Mikä siinä on, että Suomessakin on niin valtavan paljon älyllisesti epärehellisiä ihmisiä, joilla on jatkuva tarve unohtaa todellisuus ja uskotella, että muualla olevat ongelmat humanitäärisen maahanmuuton kohdalla eivät kosketa Suomea?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Miksi Suomessa edes pitäisi odottaa, että Suomessa ollaan samalla tasolla kuin vaikkapa Ruotsissa? Mikä siinä on, että Suomessakin on niin valtavan paljon älyllisesti epärehellisiä ihmisiä, joilla on jatkuva tarve unohtaa todellisuus ja uskotella, että muualla olevat ongelmat humanitäärisen maahanmuuton kohdalla eivät kosketa Suomea?

Kannatan nykyistä, kontroloitua, maahanmuuttoa, jossa Suomen valtio hyvinkin tarkasti valvoo kuka maahan tulee. Perussuomalaisten populismi näkyy tässä viestissä erittäin hyvin, maalataan uhkakuva ilman että muistetaan esim. Ruotsin ja Suomen hyvin erilainen historia maahanmuuttopolitiikassa, Ruotsissa ovet ovat olleet sepposen selällään kun taas Suomessa on ollut kontroloitu järjestelmä.

En jaksanut selvittää, turvauduin Wikipediaan.

Vuonna 2008 Ruotsin väestömääräksi arvioitiin 9 234 209 henkilöä. Maahanmuuton takia ruotsalaisista oli vuonna 2007 13,4 % ulkomailla syntyneitä ja 17,3 %:lla asukkaista on ulkomaalaistausta.

Vuoden 2010 Suomen väkiluku oli 5 359 742. Saman artikkelin mukaan vuonna 2007 Suomessa oli 4,1% ulkomailla syntyneitä.

Kun katsoo näitä prosentteja ja niistä syntyviä lukuja, huomataan että puhutaan aivan eriluokan asioista. Mutta hyvin perussuomalaiseen tyyliin tässäkin kirjoittaja vetoaa minuun henkilönä ja väittää minua älyllisesti epärehelliseksi, vastaamatta lainkaan varsinaiseen väitteeseen.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kannatan nykyistä, kontroloitua, maahanmuuttoa, jossa Suomen valtio hyvinkin tarkasti valvoo kuka maahan tulee.....

No jos jauhaa persut paskaa, niin sitä teet sinäkin. Suomen valtio ei valvo "hyvikin tarkasti" ketä maahan tulee. Somalit yhdistelevät perheitään miten tahtovat koska suomi katsoo, että on ihan ok valehdella maahan tullessa tietonsa. Ikätestit on vapaaehtoisia .. (muuten melko vahva mitä vittua efekti tosta tulee, miksi kukaan ikäänsä valehteleva menisi testiin missä on tarkoitus paljastaa ikänsä valehtelevat) .. perheenjäseniksi lasketaan kaikki kumilapset ja kummiudesta riittää todisteeksi mikä vaan. Olihan tästä raporttiakin joku aika sitten, missä tehtiin ikätestejä ja uutisoitiin sitten, että puolet ei valehdelleet ikäänsä ... niin koska olivat alle 18 vuotiaita.

Kyllähän sinä tuon tiesitkin, mutta jotenkin ideologiasi pakottaa kääntämään katseen todellisuudelta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös