Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 113 013
  • 24 186

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Heti ei kyllä tule mieleen miten 12000 esim. irakilaista tai somalia maahanmuuttajina kasvattaa Ruotsin vientiä about 700M€:lla??

Sama kerjäläisissä. Ja kuten jo ylempänä kirjoitin, Ruotsissa on myös paljon suomalaisia, jotka tuottavat vain tappiota maalle. Mutta jos asiaa tutkitaan kokonaisuutena, niin Ruotsi on pärjännyt maahanmuutolla ja näyttää siltä, että siihen aiotaan panostaa erilaisten toimenpiteiden kera myös tulevaisuudessa. Yksi esimerkki on Ruotsin hallituksen Projekt Kosmopolit.

Ruotsissa on tosin paljon, paljon irakilaisia. Eivät kaikki ole työttömiä. Eivät läheskään. Ja Ruotsissa on myös paljon somaleja, jotka käyvät töissä, tai toimivat oman yrityksen parissa.

Kuten varmasti moni tietää, Ruotsi on aina osannut kääntää tällaiset asiat hyödykseen ja näyttää siltä, että näin halutaan tehdä myös tulevaisuudessa ja pidemmällä tähtäimellä. Romaneillekin suunnitteilla olevien toimenpiteiden yhteydessä puhutaan 20 vuodesta.

Mutta riippumatta siitä, mitä Ruotsi tekee ja miten se tekee, ei voida kuitenkaan vetää yhtäläisyyksiä siihen, mitä Suomessa tehdään ja miten Suomessa tehdään. Se mikä toimii Ruotsissa, ei välttämättä toimi Suomessa. Tärkeintä tässä on kuitenkin se, halutaanko tehdä jotain, vain tyydytäänkö vain seuraamaan katseella.
 

scholl

Jäsen
Onhan Suomessakin useampi valkoinen neekeri, suurin osa suomi-räppääjistä ainakin.

Löysähousut, lippis vinossa jengi, polviin ulottuvat "uimashortsit" porukka uimastadikalla jne. Paskasakkia on joo paljon ja se laittaa vihaksi.

Ihmeellisintä on kuitenkin se, että muslimeja ei saa kuriin. En kerta kaikkiaan ymmärrä, miksei EU-alueesta saada islam-vapaata aluetta ja miksei sitten ns. isolla joukolla "tönitä" niitä takaisin ulkopuolellakin. Nyt parin viime päivän aikana on tullut tällaisia uutisia, eikä kyse ole mistään epänormaalista tilanteesta, vaan siitä, että a) muslimit ovat takapajuista porukkaa, elävät kuin 2000 vuotta sitten elettiin ja heitä vituttaa sen takia, b) huonon itsetunnon takia alistavat naisia ja c) hyökkäävät heitä kohtaan, jotka elävät normaalielämää kuten kristityt.

Nainen bikineissä pidätettiin Tuohon uutiseen sanoisin, että vittu sentään. Joku kuono tulee siellä oikeasti vittuilemaan jollekin eurooppalaiselle jostain kaula-aukosta. Haloo sentään. Siis tiedän Dubain kaatopaikaksi, mutta sinne oikeasti pitäisi mennä isommalla porukalla uhkailemaan niitä. Näin viime viikolla neljä sellaista burkhahiipparia, yhdellä oli vielä naamakin jonkun hiton verhon peitossa. En muista, missä se tapahtui. Saattoi olla Kölnissä. Joka tapauksessa olin vähän kiireinen, enkä lähtenyt hakemaan konfrontaatiota siinä tilanteessa, mutta jatkossa puutun takuulla asioihin, jos näen jonkun pukeutuvan väärin. Erityisesti jos siinä on joku äijä mukana. Menen takuulla haastattelemaan ja sanomaan, että vittu sulla on naurettavannäköinen muija. Saatan vielä tiedustella naisten hakkaamisesta samalla. Se onkin sopiva aasinsilta seuraavaan aiheeseen:

Time-lehden kannessa silvottu...
Jälleen yksi hyvä esimerkki siitä, millaista jengiä muslimit ovat. Ja niitä EU:ssa paapotaan. En ymmärrä tosiaan, miksei voida julistaa EU:ta islamista vapaaksi alueeksi ja valvoa sitä. Jos ulkomailta menee jonnekin ählämimaahan niin saattaa joutua ottamaan jonkun paikallisen pellenimenkin kuten Qatariin menneille juoksijoille on käynyt ja sitten jos menee naimisiin niin joutuu ottamaan sen takapajuisen uskonnon ja myöskin kai vaihtamaan nimensä. Onhan se nyt jumalauta väärin. Tänne jos tulee joku muhamed niin saa sikailla vaikka kuinka. Hakata ja raiskata naisia ja jatkaa sitä perverssiä uskontoa. Miksei laiteta rajalla haastatteluun, jossa selviää onko valmis sivistämään itseään ja eurooppalaistumaan ja sitten joku Väinö-nimi kouraan ja kaikki vanha painolasti pois. Saavat mahdollisuuden parempaan elämään.

Pahimmilla kaatopaikoilla ei pitäisi eurooppalaisten pyöriä kuten Vietnamissa, Thaimaassa, Somaliassa, Irakissa ja Afganistanissa, mutta siitä huolimatta täytyy sanoa, että jos kerran siellä ollaan niin miksei esim. noita talibaneja pommiteta tuhannen päreiksi? 8 ulkomaalaista lääkäriä tapettu Pakkohan olla tietoa, missä on talibaneja. Turha niitä pommikoneita nyt on piilotella jossain. Panisi nyt kaikki niiden veijareiden mestat maan tasalle. Jos ei muu auta niin pitäisi harkita ydinpommeja silloin, kun on vastassa muslimit. Se on vain fakta.

Vihaksi laittaa koko tämä kestämätön tilanne, jossa Eurooppa ja USA nysvää muslimien tehdessä rikoksia.
 

scholl

Jäsen
Romaneillekin suunnitteilla olevien toimenpiteiden yhteydessä puhutaan 20 vuodesta.

Oletan, että on kyse nyt Romanian tai Bulgarian romaneista, eikä näistä paikallisista romaneista niin minulla on ratkaisu ongelmaan. Ensinnäkin ihmettelen sitä, miten niillä on varaa matkustaa tänne Euroopan halki kerjäämään, mutta jos ja kun jo ovat täällä niin roudataan ne korpeen lappiin tai jonnekin marjastamaan.

Siis on aivan käsittämätöntä, että pohjoiseen roudataan Thaimaasta ja Kiinasta poimijoita. En kerta kaikkiaan ymmärrä, mikseivät marjat lähde metsistä esim. venäläis- tai virolaisvoimin, koska nämä maat ovat lähialueitamme ja elintasokuilu on olemassa. Lentoliput ja muut Suomen ja Aasian välillä on kenenkään osapuolen turha maksaa ja se saatu mahdollinen hyvinvointi karkaa pois. Paljon parempi kaikille hoitaa poimiminen lähialueiden väestön voimin ja jos romaneita jo nyt täällä on niin ne pitäisi laittaa johonkin kuljetukseen ja viedä poimimaan. Suomessa joskus 30-luvulla, jos oli työttömänä, joutui kaivamaan ojia. Nyt hyvää hyvyyttämme voisimme antaa marjanpoimimismahdollisuuden. Tyypit ansaitsisivat työllään rahaa jne.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Ihmeellisintä on kuitenkin se, että muslimeja ei saa kuriin. En kerta kaikkiaan ymmärrä, miksei EU-alueesta saada islam-vapaata aluetta

a) muslimit ovat takapajuista porukkaa,

Miten niin kuriin? EU:ssa vallitsee uskonnonvapaus. Ja vaikka EU pystyttäisiinkin vapauttamaan Islamista, niin uskotko, että myös ihmiset katoaisivat? Sillä ei Islam itse ole mikään ongelma EU:ssa.

Siis mitä Islamista vapaa EU muuttaisi? Onhan meilläkin perinteemme, mutta emme me miksikään muuttuisi, vaikka kaikki kirkot poltettaisiin.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Olen Scholl tyrmistynyt. Luulin sinun olevan jonkun verran perillä näistä jutuista, mutta yhtäkkiä näyttää, että olet saanut aivoverenvuodon...

Oletan, että on kyse nyt Romanian tai Bulgarian romaneista,

Kysymys on Ruotsissa asuvista romaneista.

Ensinnäkin ihmettelen sitä, miten niillä on varaa matkustaa tänne Euroopan halki kerjäämään,

Ei heillä olekaan, vaan he lainaavat matkaan tarvittavat rahat, tai sitten liikkuvat pikku-hiljaa, matkalla kerjäten.

mutta jos ja kun jo ovat täällä niin roudataan ne korpeen lappiin tai jonnekin marjastamaan.

Kysymys on EU-kansalaisista, joilla on ihan sama oikeus EU:n sisällä liikkumiseen, kuin sinullakin. Joten ei heitä voi ihan noin vaan roudata mihinkään.

Siis on aivan käsittämätöntä, että pohjoiseen roudataan Thaimaasta ja Kiinasta poimijoita. En kerta kaikkiaan ymmärrä, mikseivät marjat lähde metsistä esim. venäläis- tai virolaisvoimin, koska nämä maat ovat lähialueitamme ja elintasokuilu on olemassa.

Oletko tässäkin ulkona kuin lumiukko? Thaimaalaiset kustantavat itse matkansa ja tekevät pitkiä päiviä. Ruotsissa on vasta nyt tullut voimaan laki, jonka mukaan heille pitää maksaa minimipalkka.
Elleivät thaimaalaiset nouki marjoja, ne mätänevät sinne. Kysymyksessä on työvoimapula. Virolaiset ja venäläiset eivät tule noukkimaan marjoja noilla palkoilla. Ja vaikka tulisivatkin, miten se vaikuttaisi asiaan, muuten kuin korkeampien hintojen muodossa?

Lentoliput ja muut Suomen ja Aasian välillä on kenenkään osapuolen turha maksaa

Ainakin Ruotsiin saapuvat thaimaalaiset maksavat itse matkansa. Tänä vuonna heillä on ollut ongelmia, kun tienestit eivät ole kunnolla riittäneet edes paluulippuun.

Paljon parempi kaikille hoitaa poimiminen lähialueiden väestön voimin

Niin asia hoidettaisiinkin, mutta kun edes työttömiä ei saa metsiin, puhumattakaan siitä, että jengi ottaisi homman ammatikseen jossain suuremmassa mitassa.
Ja jos hommasta maksettaisiin siten, että kansa alkaisi rientämään metsiin, niin sinä et enää ostaisi marjoja torilta, vaan ehdottaisit täällä, että olisi kaikille parempi, jos homma annettaisiin vaikka thaimaalaisille...

Suomessa joskus 30-luvulla,

Elämme vuotta 2010. Mikään ei niin kuin kolkytluvulla.

Nyt hyvää hyvyyttämme voisimme antaa marjanpoimimismahdollisuuden.

Ei tätä tarvitse kenellekään antaa. Kaikki halukkaat voivat vapaasti mennä metsään poimimaan marjoja.

Jos menet, niin voin ostaa sinulta heti 10 litran sangon mustikoita. Saat 20 Euroa. OK?

P.S. Mustikat taitavat maksaa siinä 4€ litra?, siis 40€ sanko. Jääkö poimijalle siitä edes puolet käteen? Epäilen.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
P.S. Mustikat taitavat maksaa siinä 4€ litra?, siis 40€ sanko. Jääkö poimijalle siitä edes puolet käteen? Epäilen.
Aamulehden eilisessä jutussa oli noista thaimaalaisten palkoista. Marjoista maksetaan 1,2e /kilo, kiloon menee about 2 litraa. Ymmärtääkseni marjanpoiminnasta saadut tulot ovat verovapaita. Toki muita kuluja on, kuten jutussa sanotaan. 23 e / päivä menee majoitukseen, ruokaan ja polttoaineeseen.
 

scholl

Jäsen
Ei heillä olekaan, vaan he lainaavat matkaan tarvittavat rahat, tai sitten liikkuvat pikku-hiljaa, matkalla kerjäten.

Ei pidä paikkaansa. Kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta. Olen nähnyt dokumentin, jossa on näytetty näiden Romanian romaneiden kerjuuta mm. Madridissa ja Milanossa sekä siihen liittyvää rikollisuutta kuten taskuvarkauksia sekä rahan viemistä pankkiautomaateilla. Heillä on hirveä paine tienata tietty määrä rahaa per päivä, muuten heidät hakataan tai jotain vastaavaa. Tyttöjä myydään esim. 13 vuotiaana naimisiin ja sitten vaaditaan, että varastavat esim. 1000 euroa per päivä jne. Jengien pomot rakentavat itselleen Romaniassa palatseja.

Kysymys on EU-kansalaisista, joilla on ihan sama oikeus EU:n sisällä liikkumiseen, kuin sinullakin. Joten ei heitä voi ihan noin vaan roudata mihinkään.

Lindsay Lohan roudattiin vankilaan aika mitättömästä rikkeestä. Joka syyllistyy rikkeeseen kuten kerjäämiseen tai taskuvarkauksiin voidaan roudata ihan minne vain halutaan. Kyse on vain päättäjien halukkuudesta.

Ainakin Ruotsiin saapuvat thaimaalaiset maksavat itse matkansa. Tänä vuonna heillä on ollut ongelmia, kun tienestit eivät ole kunnolla riittäneet edes paluulippuun.

Tänä vuonna? Se ongelma on ollut ainakin Suomessa joka vuosi. Matkojen välittäjät ovat suuren luokan huijareita, jotka tietävät, etteivät poimijat voi jäädä hommassa voitolle, mutta kalliiden matkojen myyminen on heille iso bisnes. Siitähän on ollut juttua jo aikaisempina vuosina. Luvataan suuria tienestejä, jotka eivät sitten pidä lainkaan paikkansa. Samanaikaisesti jossain Itä-Karjalassa tai Venäjän Lapissa elää ihmisiä hyvin pienin tuloin, jotka varmaankin mielellään tulisivat lyhyeksi ajaksi poimimaan. Nämä huijarit vain välittävät mielummin niitä thaikkuja tänne, koska he tienaavat siinä enemmän kuin jos tänne tulisi lähialueelta venäläisiä. Näin itseasiassa viime talvena dokumentin jostain venäläisestä pariskunnasta, jotka keräsivät Suomen puolella marjoja ja sieniä joka päivä Ladan täyteen ja sanoivat, että ne tulot ovat erittäin suuria verrattuna siihen, mitä tienaavat opettajina jossain Karjalassa. Eli mielellään tulevat muutamaksi viikoksi.

Mitä tulee 30-lukuun niin Suomi oli silloin ankea maa, mutta ihmiset olivat ahkeria. Sama juttu nyt, jos joku tulee ankeista oloista niin hänen tulee olla ahkera ja ponnistella paremman tulevaisuuden eteen kuten suomalaiset tekivät 30-luvulla. Tuskin tänne nimittäin esim. Somaliasta miljonäärejä tulee, vaan nimenomaan sitä jengiä, joka hakee parempaa tulevaisuutta ja se pitää tulla työnteon kautta, eikä niin, että joku maksaa siitä, ettei tehdä mitään. Tarpeen mukaan sakkia pitää sitten roudata sinne, missä sitä työtä on.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Aika hyvin on Ahmed Ismael juurtunut Suomeen. Asenne on ainakin hyvä, sillä City-lehdessä hän valaisee omaa aktiivisuuttaan näin: "Työttömyys johtuu rodusta. Olen kuullut myös, että työpaikan saanti vaikeutuu, kun sanoo nimekseen Mohammed."
Olen mykystynyt jälleen. Ei ole tarkoitus edes provota, mutta kyllähän tuo kuvastaa juuri siltä, miksi en juurikaan noista freeloadereista diggaa.

(Sorry Freddie, mutta tämä ei ole isku sinua vastaan.)
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ihmeellisintä on kuitenkin se, että muslimeja ei saa kuriin.
Ja niitä EU:ssa paapotaan.

Vihaksi laittaa koko tämä kestämätön tilanne, jossa Eurooppa ja USA nysvää muslimien tehdessä rikoksia.

Se että EU:ssa hiljaa hyväksytään joidenkin vähemmistöjen antisosiaalinen ja rikollinen käyttäytyminen, ja että ylläkuvatunlaiset suorasanaiset kommentit tämäntyyppistä käyttäytymistä kohtaan aiheuttavat kovinkin monessa vihamielisen reaktion, johtuvat ainakin meidän viimeisen vuosikymmenien aikana koulumme käyneiden kohdalla siitä, että meidän selkärankaamme on iskostettu että eri kulttuurit eivät ole eriarvoisia vaan ne ovat erilaisia. Meille on opetettu, että emme saa tuomita ulkoapäin toisten kulttuurien tapoja. Meille on opetettu kulttuurirelativismia.

Kulttuurirelativismi ei itsessään ole ongelma, jos sitä käytetään antropologian apuna ymmärtämään miksi toisessa kulttuurissa tehdään asioita jotka toisessa kulttuurissa olisivat aivan järjettömiä. Ongelma sen sijaan syntyy siinä, kun kulttuurirelativismia käytetään keinona nostaa jokin asia arvostelun yläpuolelle ja kiistetään arvostelun oikeutus vetoamalla relativismin argumentteihin. Tuolloin asioiden ymmärtäminen samaistetaan asioiden hyväksymiseen. Ihmisten toimintaa pitäisi kuitenkin arvioida riippumatta ovatko syyt kulttuurisia vai henkilökohtaisia. Esimerkiksi sukuelimien silpominen ei millään tavalla muutu paremmiksi teoksi sillä, että teon perusteena on juutalainen tai islamilainen kulttuuri.

Länsimaiden moraalinen selkäranka on kovassa koetuksessa, koska relativismi ja kulttuurinen sensitiivisyys ovat viimeisten vuosikymmenien aikana otettu eettiseksi ohjenuoraksi. Vallitsevaa yhteiskuntasopimusta ei edellytetä kaikilta ihmisiltä vaan esimerkiksi harjoitetaan positiivista syrjintää julkisen sektorin työhönotossa, vierasperäistä rikollista tai antisosiaalista käyttäytymistä ei saada kuriin ja uskontokritiikki pyritään estämään uskonrauhaan tai rasismiin vetoamalla.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Ei pidä paikkaansa. Kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta.

-kin. Mutta vaikka puhuttaisiin vain järjestäytyneestä rikollisuudesta, niin eivät hekään lahjoita rahaa kerjäläisille matkaan, vaan lainaavat.
Ihmettelit miten kerjäläisillä on varaa matkustaa Euroopan halki Suomeen. Vastaus kuuluu: he lainaavat matkaan tarvittavat rahat. Se on sitten eri asia, mistä ja keneltä he lainaavat, eikä järjestäytynyt rikollisuus ole mikään kaikenkattava vastaus.

Tänä vuonna? Se ongelma on ollut ainakin Suomessa joka vuosi. Matkojen välittäjät ovat suuren luokan huijareita, jotka tietävät, etteivät poimijat voi jäädä hommassa voitolle,

Ruotsissa marjanpoiminnan kannattavuus on aina vaihdellut, lähinnä sadon mukaan. Esim. viime vuonna oli niin huono marjakausi, että osa marjapoimijoista jäi jumiin maahan, kun rahat eivät riittäneet paluulippuun. Joillakin poimijoilla on aina vaikeuksia, kun taas toiset ansaitsevat rahaa. Poimijoita kun on erilaisia, myös thaimaalaisten joukossa.
Mutta thaimaalaiset tulevat yhä, koska hyvinä marjavuosina hommalla ansaitsee ja jotkut poimijat ansaitsevat aina.
Samalla tavallahan meidänkin isoisämme lähtivät joskus aikoinaan Amerikkaan. Jotkut ansaitsivat ja ostivat maatilkun, kun tulivat takaisin, kun taas jotkut palasivat tyhjin käsin. Missään ei saa takuita siitä, että pärjää, olivat markkinat sitten millaiset tahansa.

mutta kalliiden matkojen myyminen on heille iso bisnes.

Ruotsiin saapuvat thaimaalaiset eivät osta matkojaan miltään erikoiselta marjanpoiminta airlinesilta, vaan ihan tavallisesta matkatoimistosta, samalla tavalla kuin muutkin thaimaalaiset. Thaimaalaiset osaavat kyllä ostaa lentolippunsa halvimman mukaan, ilman välikäsiä, jotka huijaavat. Täällä paikanpäällä voi sitten mennä vinoon, sen mukaan miten työntantaja hoitaa heidän majoituksensa, ruoan jne.

Samanaikaisesti jossain Itä-Karjalassa tai Venäjän Lapissa elää ihmisiä hyvin pienin tuloin, jotka varmaankin mielellään tulisivat lyhyeksi ajaksi poimimaan.

Eivät tule. Jos he tulisivat mielellään, he olisivat tulleet jo aikoja sitten. Nyt vain on niin, ettei marjanpoiminta ole heille niin tuottoisaa, että kannattaa lähteä.

Näin itseasiassa viime talvena dokumentin jostain venäläisestä pariskunnasta, jotka keräsivät Suomen puolella marjoja ja sieniä joka päivä Ladan täyteen ja sanoivat, että ne tulot ovat erittäin suuria verrattuna siihen, mitä tienaavat opettajina jossain Karjalassa. Eli mielellään tulevat muutamaksi viikoksi.

No missä ovat ne kaikki Venäjän opettajat? Jos kerran tienataan hyvin, niin kyllä heitä pitäisi silloin näkyä laumoittain jokaisella Suomen torilla, marjoja myymässä.

Emmekä me voi välttämättä puhua huijareista. Mikä rikos se on, jos maksaa huonosti? Ketään ei pakoteta poimimaan marjoja. Sitäpaitsi, yksikään "huijari" ei voi tietää hommaa järjestellessään, millainen marjakaudesta tulee. Onko silloin huijari, jos marjakaudesta tuli huono?

Tuskin tänne nimittäin esim. Somaliasta miljonäärejä tulee, vaan nimenomaan sitä jengiä, joka hakee parempaa tulevaisuutta ja se pitää tulla työnteon kautta, eikä niin, että joku maksaa siitä, ettei tehdä mitään.

Harvemmin miljonäärejä, mutta usein ihan varakkaita ihmisiä. Pakolaisuus ei ole varallisuuteen sidottu. Mutta pikemminkin asia on niin, että on helpompi joutua vainotuksi, jos on koulutusta ja varallisuutta. Vertaa esim. lammaspaimeneen, joka istuu kivellä keppi kädessä päivät pitkät, hän joutuu yleensä pakenemaan vain silloin, kun koko kansa pakenee.
Se ei sitten taas ole heidän syynsä, jos me olemme valmiita maksamaan siitä, etteivät he tee mitään. Somaliasta tulleethan eivät ole työvoimaa, vaan pakolaisia. Ei ole tarkoituskaan, että he tekisivät töitä Scholl.

Tarpeen mukaan sakkia pitää sitten roudata sinne, missä sitä työtä on

Näetkö nyt varmasti eron pakolaisuuden ja työvoiman siirtolaisuuden välillä?
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Aika hyvin on Ahmed Ismael juurtunut Suomeen. Asenne on ainakin hyvä, sillä City-lehdessä hän valaisee omaa aktiivisuuttaan näin: "Työttömyys johtuu rodusta. Olen kuullut myös, että työpaikan saanti vaikeutuu, kun sanoo nimekseen Mohammed."
Olen mykystynyt jälleen. Ei ole tarkoitus edes provota, mutta kyllähän tuo kuvastaa juuri siltä, miksi en juurikaan noista freeloadereista diggaa.

Minulla on vähän vaikeuksia ymmärtää, mitä ajat tällä takaa. Etkö siis tykkää noista freelodareista siksi, kun heillä on vaikeuksia saada töitä? Ja kuten tunnettua, jos nimi on Antero, niin töitä löytyy aina helpommin, kuin jos on nimeltään Mohammed.

Täällä Ruotsissa on ihan sama juttu. Eikä tarvitse olla aina nimeltään edes Mohammad. Muistan Svetlanan. Hän on ammatiltaan opettaja ja alkoi väsymään työnhakuun, kun jätti hakemuksen nr. 400 sisään. Ja tämä aikaan, jolloin maassa on ollut pitkään pula opettajista.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minulla on vähän vaikeuksia ymmärtää, mitä ajat tällä takaa. Etkö siis tykkää noista freelodareista siksi, kun heillä on vaikeuksia saada töitä? Ja kuten tunnettua, jos nimi on Antero, niin töitä löytyy aina helpommin, kuin jos on nimeltään Mohammed.
Viittasi varmaan siihen, että työnhakija on kuullut työnhaun olevan vaikeata sen sijaan, että olisi itse kokeillut.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Se että EU:ssa hiljaa hyväksytään joidenkin vähemmistöjen antisosiaalinen ja rikollinen käyttäytyminen,

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, jos alkaa miettimään kuinka paljon näitä eri vähemmistöjä löytyy. Ja jos sitten vielä aletaan ajattelemaan, kuinka paljon muslimit todellakin tekevät rikoksia EU: rajojen sisäpuolella? Yleinen mielipidehän näkee usein ihmiset ja kuvat, mutta lukee sitten Vartista Ahmedista ja homma on selvä, ollaan luotu itselle sopiva mielikuva.

Itse olen pannut merkille paljon vähemmistöjä, jotka käyttäytyvät rikollisesti ja antisosiaalisesti. Esim. Suomalaiset ovat täällä Ruotsissa se suurin, vankilassa istuva vähemmistö. Sitten on näitä vanhan jugoslavian jengejä. Virolaiset salakuljettavat paljon, latvialaiset ja liettulaiset kiertävät täällä usein varkausturneilla, puolalaiset tekevät töitä, maksamatta veroja.. Venäjän mafia tekee huume- ja asekauppoja jne. Emme voi myöskään unohtaa Helvetin Enkeleitä, joka sekin on eräänlainen, suomalaisista ja ruotsalaisista koostuva vähemmistö, niin ja Bandidos, Original Gansters, Brödarsskapet Wolfpack... jotka ovat jopa pelottavia vähemmöstöjä. Sitten tulevat nämä täysin ruotsalaiset vähemmistöt. Esim. ylemmän portaan johtajat, jotka tyhjentävät systemaattisesti johtamiensa yrityksien kassoja, puhumattakaan veronkiertäjistä, jotka käyttävät veroparatiisien numerokonttoja käteisen pesuun. Ruotsalaiset ovat muutenkin pirun kieroa jengiä. Tappavat lapsia ja käyttäytyvät massamurhaajien tavoin. Thomas Quick on tunnustanut 30 murhaa, Anders Eklund tappoi pikku-Englan ja Mattias Flink, joka avasi tulen Gävlessä, pääsee pian vapaaksi. Vaikka eivät he nyt varsinaisesti mitään vähemmistöjä ole. Noh, Eklund kuuluu rekkakuskien vähemmistöön, Flink oli sotahullu, armeijan vähemmistöön kuuluva ja Quick mielisairaiden vähemmistöön kuuluva edustaja.

Joten vähemmistöjä löytyy, jokaiselle sopivia.
 
Itse olen pannut merkille paljon vähemmistöjä, jotka käyttäytyvät rikollisesti ja antisosiaalisesti. Esim. Suomalaiset ovat täällä Ruotsissa se suurin, vankilassa istuva vähemmistö. Sitten on näitä vanhan jugoslavian jengejä. Virolaiset salakuljettavat paljon, latvialaiset ja liettulaiset kiertävät täällä usein varkausturneilla, puolalaiset tekevät töitä, maksamatta veroja.. Venäjän mafia tekee huume- ja asekauppoja jne. Emme voi myöskään unohtaa Helvetin Enkeleitä, joka sekin on eräänlainen, suomalaisista ja ruotsalaisista koostuva vähemmistö, niin ja Bandidos, Original Gansters, Brödarsskapet Wolfpack... jotka ovat jopa pelottavia vähemmöstöjä. Sitten tulevat nämä täysin ruotsalaiset vähemmistöt. Esim. ylemmän portaan johtajat, jotka tyhjentävät systemaattisesti johtamiensa yrityksien kassoja, puhumattakaan veronkiertäjistä, jotka käyttävät veroparatiisien numerokonttoja käteisen pesuun. Ruotsalaiset ovat muutenkin pirun kieroa jengiä. Tappavat lapsia ja käyttäytyvät massamurhaajien tavoin. Thomas Quick on tunnustanut 30 murhaa, Anders Eklund tappoi pikku-Englan ja Mattias Flink, joka avasi tulen Gävlessä, pääsee pian vapaaksi. Vaikka eivät he nyt varsinaisesti mitään vähemmistöjä ole. Noh, Eklund kuuluu rekkakuskien vähemmistöön, Flink oli sotahullu, armeijan vähemmistöön kuuluva ja Quick mielisairaiden vähemmistöön kuuluva edustaja.

Ruotsissa vähemmistöön kuulunut nuorukainen sai entisen tyttöystävänsä raa'asta murhasta kolme vuotta "suljettua hoitokotia". Suomessa kolme afroamerikkalaista jenkkifutaajaa sai raiskauksesta muutaman tuhat euroa korvattavaa ja jokusen kuukauden ehdollista vankeutta. Millasia tuomiota kantikset saavat tuollasista rikoksista? Ei taida ihan samanlaisella päähäntaputtelulla selvitä. Tietyt väestöryhmät tuntuvat tosiaan nauttivan yleisestä sympatiasta ja keräävän oikeudessakin "säälipisteitä" taustallaan.

Mielenkiinnolla muuten odottelen milloinkas Ruotsissa ja Tanskassa toimiva Black Cobra saapuu Suomeen. Veikkauksia? ;)
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Mielenkiinnolla muuten odottelen milloinkas Ruotsissa ja Tanskassa toimiva Black Cobra saapuu Suomeen. Veikkauksia? ;)

Olen kuullut, että Black Cobra neuvottelee Al Caponen kanssa sivukonttorin avaamisesta Pelkosenjärvellä. Tavoitteena paikallisen R-Kioskin vetäjän kiristys.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Ruotsissa vähemmistöön kuulunut nuorukainen sai entisen tyttöystävänsä raa'asta murhasta kolme vuotta "suljettua hoitokotia". Suomessa kolme afroamerikkalaista jenkkifutaajaa sai raiskauksesta muutaman tuhat euroa korvattavaa ja jokusen kuukauden ehdollista vankeutta. Millasia tuomiota kantikset saavat tuollasista rikoksista? Ei taida ihan samanlaisella päähäntaputtelulla selvitä. Tietyt väestöryhmät tuntuvat tosiaan nauttivan yleisestä sympatiasta ja keräävän oikeudessakin "säälipisteitä" taustallaan.

Kyllä laki on kaikille sama. Juttu on vain niin, että tapaukset ovat aina erilaisia. Olosuhteet ja tekotavat ovat myös erilaisia. Silloin tuomiotkin vaihtelevat. Laki ei tunne myöskään mitään lieväntäviä asianhaaroja tuomioissa, jos perusteena ulkomaalaiset juuret.

Suljettu hoitokoti ei ole mikään rangaistus, vaan silloin puhutaan yleensä sairaista ihmisistä. Sairaudet taas eivät ole meidän, pohjolassa syntyneiden yksityisomaisuutta, vaan tiedoksi sinulle - kuka tahansa voi olla sairas, tai sairastua.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Olen kuullut, että Black Cobra neuvottelee Al Caponen kanssa sivukonttorin avaamisesta Pelkosenjärvellä. Tavoitteena paikallisen R-Kioskin vetäjän kiristys.

Olet väärässä, koska Göteborgissa nähty mukava serbialainen bussikuski, joka tervehtii matkustajia.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Mielenkiintoiseksi asian tekee se, jos alkaa miettimään kuinka paljon näitä eri vähemmistöjä löytyy.

Eri vähemmistöjä ja niden välisiä voimakkaita käyttäytymiseroja löytyy, koska nykyisin yhteiskuntasuunnittelussa on mukana akateemisia kultteja joiden tarkoituksena on vahvistaa näitä eroja. Idealistien mielestä kaikki yhteisön jäsenet hyväksyvät lopulta saman auktoriteetin ja valtakoneiston. Näin ei kuitenkaan käy, vaan eri kulttuurit muodostavat yhteiskunnan sisälle omia, sisäisesti koherentteja yhteisöjään.

Ja jos sitten vielä aletaan ajattelemaan, kuinka paljon muslimit todellakin tekevät rikoksia EU: rajojen sisäpuolella?

Muslimit ovat vahvasti edustettuina rikostilastoissa, mutta tämäkään ei välttämättä ole ongelma sinänsä. Jos yhteiskunnan turvallisuus vaarantuu, niin yhteiskunnan ylläpitämä väkivaltakoneisto voi koventaa otettaan kansalaisista. Tästä totalitarismikehityksestä on kuitenkin haittaa natiiviväestölle, joka joutuu sijaiskärsijäksi menettäessään kulttuurievoluution myötä vaivalla saavutettuja vapauksiaan. Esimerkiksi oikeuskäytännöissä ei ole olemassa mitään universaalia periaatetta, josta käytännön lakia voitaisiin soveltaa, vaan oikeutta käytetään sellaisten lakien pohjalta, jotka ovat seurausta tietyssä kulttuurissa vallitsevista moraalikäsityksistä.

Itse olen pannut merkille paljon vähemmistöjä, jotka käyttäytyvät rikollisesti ja antisosiaalisesti.

Monikulttuurisuus - rikkaus vai vitsaus? Kuvailemassasi rikollisuudessa on kuitenkin yhteistä että ruotsalainen yhteisö tuomitsee nämä teot voimakkaasti. Sen sijaan ruotsalaisten on vaikea puuttua sellaiseen käyttäytymiseen, jossa uskonto tai yhteisö määrittävät yksilön elämää ilman, että hänellä on todellisia mahdollisuuksia irtautua halutessaan näistä arvoista.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Punkalaitumen Sanomien juttu vastaanottokeskuksen avoimien ovien päivästä.

Nyt jokainen yrittää arvata minkäikäisiä kaverit kuvassa ovat, ennenkuin lukevat kuvatekstin. Muutenkin koko juttu nosti vitutus tasoa aika korkeisiin lukemiin. Joutuvat täysi-ikäiset ihmiset ihan itse nousemaan aamulla kouluun.

Finnishninjalle linkki mistä voi käydä katsomassa kuinka yli edustettuina muutamat kansallisuudet ovat rikostilastoissa.
Linkki

Tässä lisää luettavaa, tutkimus ulkomaalaisten ja maahanmuuttajien rikollisuudesta.


Vielä linkki erikansalaisten määrään suomessa.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Löydät itse paljon aiheesta jos vähän googletat.
Ja kuten kirjoitin, Ruotsissa on tutkittu, että maahanmuutto on ollut kokonaisuudessa kannattava bisnes maalle. Joten mitään ei olla eroteltu, tai lisäilty näissä tutkimuksissa.

Yleisesti ottaen keskustelussa väitteen esittäjällä on velvollisuus myös laittaa faktaa pöytään, ei sysätä tätä velvollisuutta toiselle osapuolelle.

Tuossa esittämässäsi artikkelissa ei ole mitään uutta sinällään. Edelleen työperäinen maahanmuutto on tärkeää Ruotsille ja myös Suomelle. Olisi silti hienoa, jos saisimme eroteltua tästä pakolaiset. Minkälaisia kustannuksia he aiheuttavat vuosittain Suomelle.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Yleisesti ottaen keskustelussa väitteen esittäjällä on velvollisuus myös laittaa faktaa pöytään, ei sysätä tätä velvollisuutta toiselle osapuolelle.

Tuossa esittämässäsi artikkelissa ei ole mitään uutta sinällään. Edelleen työperäinen maahanmuutto on tärkeää Ruotsille ja myös Suomelle. Olisi silti hienoa, jos saisimme eroteltua tästä pakolaiset. Minkälaisia kustannuksia he aiheuttavat vuosittain Suomelle.

Onko jotain ongelmia luetun ymmärtämisessä? Olen esittänyt sinulle sen, mitä pystyn esittämään. Loput saat kaivella itse.

En ole edes yrittänyt väittää, että minulla olisi tilastoja, jossa on eritelty pakolaisia, tai joitakin muita vähemmistöjä, vaan esittänyt, että Ruotsissa on tutkittu, että maa on pärjännyt maahanmuutossa, kokonaisuudessa.

Ymmärrätkö?
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Finnishninjalle linkki mistä voi käydä katsomassa kuinka yli edustettuina muutamat kansallisuudet ovat rikostilastoissa.
Linkki

Kysymys ei ollut esitetty sinulle, eikä vastaa kysymykseeni, miten vahvasti muslimit ovat edustettuina rikostilastoissa. Voin myös valistaa sinua, kertomalla, että Muslimi ei ole mikään kansallisuus.

Peräänkuulutan myös sinun viestissäsi luetun ymmärtämistä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kysymys ei ollut esitetty sinulle, eikä vastaa kysymykseeni, miten vahvasti muslimit ovat edustettuina rikostilastoissa. Voin myös valistaa sinua, kertomalla, että Muslimi ei ole mikään kansallisuus.
Eikö mielestäsi voida tulkita kyseessä olevan muslimeja, jos kansalaisuus -kohdassa lukee Turkki, Iran, Irak tai Somalia?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eikö mielestäsi voida tulkita kyseessä olevan muslimeja, jos kansalaisuus -kohdassa lukee Turkki, Iran, Irak tai Somalia?

Ei voi koska Ninja on nähnyt Göteborgissa yhden hymyilevän kristityn irakilaisen bussikuskina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös